מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- "קליק" במפרק הירךטל12/05/2009
שלום רב,
ביתי בת 11 וחצי חודשים. כאשר נבדקה בעבר בבדיקות ההתפתחות השגרתיות, לא נמצאה כל בעיה במפרק הירך (לשמחתינו). בשבוע האחרון, שמענו מספר פעמים "קליק" מאזור מפרק הירך. ברצוני להוסיף, כי היא החלה לזחול על שש לפני כחודש וחצי, סגנון זחילה מעט מוזר: רגל אחת מכופפת תחתיה (ברך על הרצפה) והרגל השניה חלק מהזמן מכופפת אך חלק מהזמן ישרה לכיוון הצד (נעזרת בה כדי לדחוף עצמה קדימה). האם עשוי להיות קשר בין הדברים? האם נשמע תקין?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליק
ד''ר אודי לבל16/05/2009טל שלום - ראשית הקליק - מקורם של "קולות" כאלה הוא לרוב לא מפרק הירך אלא גידים שסמוכים לעצם הירך ו"נתפסים" בזיזים שלה כשהיא נעה. לגבי הזחילה - הרבה תינוקות (לפי התרשמותי אלה שזוחלים מאוחר) מסגלים את הזחילה האסימטרית הזאת - אין מה לדאוג - היא תעמוד והכל יישכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברך , פלטפוס וכף רגל פנימיתמלי11/05/2009
שלום רב,
לבני בן 11.5 יש כאב בברך שמאל בעיקר בזמן מאמץ כבר מספר חודשים,( 7חודשים )ביקרנו אצל אורטופד והוא המליץ ללכת לשמונה מפגשים אצל פיזיוטרפיסטית וללכת לחוג כדורגל פעמיים בשבוע במקום ארבע פעמים. הוא עשה לו צילום רנטגן והכל נראה תקין. בעוד מספר ימים יש לי שוב תור לאורטופד, אין שיפור בעקבות הפיזיוטרפיה. ואפילו התחילה לכאוב לו הברך ימין, ברך שמאל כואבת לו יותר , הכאבים הינם חדים.
האם צריך לבקש מהרופא שיבצע בדיקה יותר רחבה כמו צילום mri?
יכול להיות שהכאבים נובעים מהפלטפוס שיש לו והכף רגל השמאלית נכנסת פנימה (מבדיקה אצל אורטופד נאמר לי כי הסיבוב של הכף רגל הינו מהאגן ופיכך אין מה לעשות!.
האם מדרסים או נעלים אורטופדיות יכולות לעזור ולהקל על הברכיים?
אנא מחכה לתשובותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברך לאחר מאמץ
ד''ר אודי לבל16/05/2009מלי שלום. כאבי ברכיים בגיל זה מאוד נפוצים בגיל ההתבגרות. חלקם קשורים באיזורי הצמיחה של עצמות הברך וחלקם קשורים במאמץ (לרוב ספורט) שנערים בגיל הזה נחשפים אליו. אני מניח שקצת הפחתה במאמצים, ובעיקר הזמן - יביאו להקלה. לא הייתי לוחץ לכיוון הדמיות רבות או כל מיני טיפולים או מנעלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב לילדאמא מודאגת10/05/2009
בני בן ה-10.5 החל להתלונן על כאבי גב לפני כחודש וחצי. הכאב מתמקד בעמוד השידרה התחתון ומשני צידיו כפי הנראה בשרירים. אורטופד שבדק אותו לפני כשבוע שלל עקמת ואמר שכפי הנראה מדובר בשרירים ונתן טיפול פיזיוטרפי ולא הפנה לצילום רנטגן. עליי לציין כי אני סובלת מאד מכאבי גב ואף מתלוננת על כך, הילד מודע לכך, ושואל לשלומי ללא הרף. הוא מתלונן על כאבי הגב שלו מספר פעמים ביום (לא מתעורר בלילה). הוא מעולם לא סבל מבעיה אורטופדית (הפיזיוטרפיסט אמר שיש לו "פלטפוט" ). אודה לקבלת תשובה - האם עליי להמשיך בבירור, לגשת שוב לרופא ולבקש לעשות צילום רנטגן או שכדאי לחכות ולראות האם הטיפול הפיזיוטרפי אמור להשפיע, והאם ישנן סיבות נוספות לכאבי גב אצל ילד כל כך צעיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב תחתון
ד''ר אודי לבל16/05/2009אמא שלום, למה החרדה כל כך גדולה? אמנם אנחנו נוטים להתייחס לכאבי גב אצל ילדים כמשהו שדורש בירור, אבל ברוב המקרים מדובר בכאב שרירי, חולף, ומאוד קשור לכאבי אצל ההורים. אני מציע לחכות ואם לא משתפר להמשיך בירור - הכי פשוט - אצל רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד מפרקי ירכייםאמא אוהבת10/05/2009
שלום
ביתי בת ארבעה חודשיים.
בבדיקת התפתחות בגיל חודש אצל רופאת ילדים חלה הגבלה בפיסוק ( קליקים ברגל ימין), והומלץ על בדיקת אולטרסאונד.
ערכנו בדיקת אולטרסואנד בכרמל ואלה הממצאים:
קיימת השטחה מסויימת של האצטבול משמאל עם נוטיה של ראש הירך כלפי חוץ ואינו מכוסה היטב על ידי האצטבול.
מימין קעירות האצטבול מספקת ומכוסה את ראש הירך היטב.
לסיכום: תמונה של CDH משמאל במידה קלה.
לאור הממצאים הופננו לפרופסור ב', שביצע בדיקת אולטרסאונד חוזרת ואמר שהכל תקין ואין צורך כלל בטיפול.
1. כיצד הרופאה מצאה בעיה ברגל ימין, והאולטרסאונד הראה בעיה במפרק השמאלי?
2. האם המצב חמור?
3. האם יש צורך בחוות דעת שלישית כדי למנוע בעיות שעתידיות חלילה לבוא אם לא נטפל בזמן?
הילדה בת ארבעה חודשים ואני לא שקטה.
רופא המשפחה אמר שאין צורך בחוות דעת שלישית.שהכל תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי אולטראסאונד (US)
ד''ר אודי לבל10/05/2009מורן שלום. ממצאי הבודק הראשון שאני מניח שאינו/אינה אורתופד/ית, הם לא ברורים ו"לא בשפה שלנו" . יש בהם משהו לא מתחייב ולא מסווג את הממצא לפי דירוג מקובל. מכאן שמייד הייתי מיעץ לך לפנות למישהו שהוא אורתופד ומבצע את ה- US בעצמו.
אני מבין שזה מה שעשית. טוב שכך. לדעתי זה טוב ומספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר לבל תודה רבהמיכל08/05/2009
להזכירך נכדתי בת השנה ושמונה חודשים נחבלה ברגלה ולמרות שעשו לה צילום באותו יום ושללו שבר הכאב לא פסק, לאחר התרוצצויות בין רופא הילדים והאורתופד במשך שבועיים ולאחר שכולם אמרו שזה לוקח זמן, חזרנו על פי עצתך לחדר מיון ילדים. האורתופד שוב שלח אותנו לתקופה נוספת הביתה,אך הרופא במיון התעקש ולא ויתר וצילם שוב את הרגל ואכן, נמצא השבר. אני רוצה להודות לך כי בזכותך (אמרת כי כנראה יש בעיה) הלכנו לחדר מיון. עכשיו יש שיפור ואנחנו מקוים שתוך זמן קצר היא תחזור לשגרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון מאוחר של שבר
ד''ר אודי לבל09/05/2009מיכל תודה על העדכון. משהו כללילך ולהורים (אם מישהו קורא). במקרים רבים של חבלה אצ לילדים צריך להסתמך על הממצאים החיצוניים - כמה כואב, מה המגבלה התפקודית, מה ההורים חושבים. אני מניח במקרים רבים שאני מפספס שברים קטנים (אלה שאנחנו קוראים להם "ענף-ירוק") וזה לא נורא. אלה שברים שלא דורשים טיפול למעט שיכוך כאב. עם זאת יש ערך לקבלת אבחנה נכונה מכיוון שכך אפשר להרגיע את ההורים שהגורם אכן ידוע, וגם לחזות כמה זמן יידרש להחלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבענבל08/05/2009
שלום
האם כסא אוכל לתינוקת בת 9 חודשים שגבו אינו עשוי מפלסטיק קשיח( אלא מסוג של ניילון מרופד) מזיק לגב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיסא
ד''ר אודי לבל09/05/2009ענבל שלום - אין לי שום סיבה לחשוב שיקרה משהו. דעי שאין בכלל מחקר מדעי בתחומים האלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגלאמא +1 מיוחד08/05/2009
שלום רב,
בני בן חצי שנה שמנו לב כבר מגיל צעיר שכף רגל שמאל שלו נוטה מעט פנימה,יש לציין שהיינו בבדיקה של מפרקי הירך בגיל חודשיים והכל היה תקין(לא יודעת אם זה קשור).
האם נראה לכם תקין או דורש בדיקה.
כמו כן לא מפריע לו בפעילות המוטורית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה
אמא +1 מיוחד14/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות על השוקאמא ל-307/05/2009
לבני בן ה-10 וחצי יש מזה זמן נפיחות קטנה על השוק השמאלית. רופא הילדים אמר שזו תגובה של העצם למכה ושישתדל לא לקבל שם מכות נוספות. מאז קבל עוד מכה. הוא עוסק הרבה מאד בספורט. הנפיחות לא עוברת. לא גדלה ולא קטנה. לא כואבת, אלא, אם נוגעים חזק. חשבתי אולי זה בטוי של "אוסגוט שלאטר", אך הנפיחות אינה קרובה לברך, אלא בערך באמצע השוק.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה
אמא ל-309/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות בקידמת השוק
ד''ר אודי לבל10/05/2009לאמא הדואגת שלום. את מתארת ככל הנראה מלאות נוקשה בקדמת השוק במקום בו עצם השוק מצויה ממש תחת העור. ממצא כזה הוא באמת לרוב תוצאה של חבלה ועבוי מעטפת העצם. זה יכול להיות גם בטוי של שבר שהחלים או של שבר מאמץ. אם הממצא גדל, מכאיב או עובר שנוי אחר - כדאי לברר את טיבו - אם לא, לא להתעסק איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמא ל-310/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגר פינגרגליה אלחנתי07/05/2009
שלום רב!
רציתי לברר קצת יותר פרטים על האבחון טריגר פינגר.
שמנו לב רק לפני חודש שאגודל ימין של בננו בן שנה ו-8 חודשים מכופפת בפרק העליון של האצבע.
במקום אין אודם,נפיחות,כאב והגבלה בתנועה. רופאת הילדים שלו המליצה על ניתוח בהרדמה מלאה, ומזה אנו חוששים. האם יש אפשרות לדחות ניתוח כזה לגיל מאוחר יותר שבו הילד יותר מודע לעצמו ויכול שלא לזוז במהלך הניתוח,או שבכל גיל הניתוח יעשה בהרדמה מלאה?
שאלה נוספת:האם חייבים לנתח, מה ההשלכות והסיכונים אם מנתחים,ומה ההשלכות אם לא?
איז עוד אפשרויות יש פרט לניתוח?
כל מידע ממך יתקבל בברכה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריגר (אצבע-הדק)
ד''ר אודי לבל07/05/2009גליה שלום. התופעה שכנראה אובחנה היא trigger finger/thumb - זה מצב שבו מסיבה לא ברורה מופיע עבוי של הגיד המכופף באצבע או אגודל ויש קושי לכופף את האצבע - בחלק מהמקרים תרגול של התנועה על ידי ההורים פותר את הבעיה ויש שטענו שאצל רוב הילדים שאצלם מאובחנת התופעה בגיל ממש מוקדם היא חולפת לקראת גיל שנה ואין צורך לטפל. אבל, בגיל קרוב לשנתיים לא כדאי לגרום להרגל של שימוש מועט ביד בגלל קושי תפקודי עם אחת האצבעות. בניתוח משחררים קצת את השרוול שבתוכו הגיד נע, ובכך מאפשרים תנועה. השרוול מחלים בלי ליצור לחץ מחודש על איזור העיבוי. צריך הרדמה כללית - כמו בכל פעולה בגיל כזה, אבל זה קצר מאוד ולהערכתי הסיכון מזערי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרטסדפנה06/05/2009
שלום רב, בני בן ה-7 אובחן כסובל מפרטס לפני כשנה וחצי. האם יש קשר לאולטרהסאונד ירכיים שעושים בגיל כמה חודשים? או שזה משהו שמתפתח מאוחר יותר? כרגע הוא מועמד לניתוח . האם הריפוי הוא מלא ? או שיש איזו מגבלה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפנה
ד''ר מרק אידלמן06/05/2009בד"כ אין שום קשר לUS בגיל עד שנה למחלת פרטס.
מעטים מקרים שילד בגיל 7 שנים זקוק לניתוח.בקשר לריפוי :ברוב המקרים תפקוד חוזר , כאבים עוברים , אך בוודאי נישאר נזק בסחוס של ראש הירך במידה זו או אחרת.הכל תלוי באיזה מצב ראש הירך "יוצאת " בסוף המחלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - שאלות המשך
דפנה07/05/2009תודה על התשובה.
מה זאת אומרת מעטים המקרים שילד בן 7 זקוק לניתוח? האם בדרכ" זה מסתדר לבד? האם כדאי לחכות עם האופציה של ניתוח? מה יקרה אם לא נעשה את הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה....
דפנה08/05/2009מה זאת אומרת מעטים המקרים שילד בן 7 זקוק לניתוח? האם כדאי לחכות עם הניתוח? תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדפנה
ד''ר מרק אידלמן09/05/2009אינני יכול לענות לך בלי ליראת ילד שלך(צילום ובדיקה).אכן בגיל 5-7 שנים במחלת פרטס בדרך כלל ממתינים עם הניתוח ( יש גם מספר אופציות בניתוח).אך אני לא יכול לתת לך המלצות ספציפיות בלי ליראת צילום אגן וילד שלך .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתקופת צנע במצור בחוסר חלב אם,
דפנה28/02/2015מה ההתעקשות הזאת על דפנה הנכה
מילדות למה כולה חברת מדינת ישראל בע"מ אני כבר השתחררתי מהצבא אני באזרחות כפרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהnjk, vpryx
לבנה עוזיאל04/09/2015האם אפשר לקבל הסבר מפורט על הניתוח שאתם מבצעים לשיפור/ריפוי מחלת הפרטס וכולל גם הסבר על הפעולה הנוספת מעבר לקדיחה - חסימת הגדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבוקש לקבל גם את כתובת האתר ברשת
לבנה עוזיאל04/09/2015מבוקש לקבל גם את כתובת האתר ברשת המסביר את השיטה בה משתמשים ברמבם לשיפור המצב בפרטס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם עקימות ברגלייםחזי06/05/2009
ילדי בן שנתיים וחודשיים.
הברכיים שלו בולטות בצד החיצוני שלהן.
בנוסף יש בקו של הרגליים מעין "שבירה" מסויימת בברך כך שהרגליים נוטות החוצה מתחת לברך.
כלומר כאשר הירכיים מקבילות אחת לשנייה - אז השוקיים אינן מקבילות אלא מתרחקות: הימנית לימין והשמאלית לשמאל, כך שכפות הרגליים רחוקות יותר זו מזו.
נראה שהוא הולך בסדר וגם רץ לפעמים.
העיקום לא מלווה בכאבים כלשהם.
התופעה סימטרית לחלוטין, ומלווה אותו מאז הלידה.
חשבתי שזה יעבור עם הזמן, אבל עכשיו נראה לי שזה בכלל לא משתפר.
אם זה יעזור - אני יכול לצרף תמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזי
ד''ר מרק אידלמן06/05/2009נירא לי שיש לך "case "ללכת לאורטופד ילדים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה ברגלמיכל04/05/2009
נכדתי בת השנה ושמונה חודשים נחבלה בזמן גלישה במגרש המשחקים. לאחר בילוי של כמה שעות וצילום של הקרסול וכף הרגל, נשלחה הביתה עם בקשה לחזור לבית החולים במידה וזה לא יעבור כעבור שלושה ימים. לצערי זה לא עבר היא המשיכה לסבול כאבים ולא היתה מוכנה לדרוך על הרגל. חזרנו לבית החולים לאורתופד שלא הסתכל שנית בצילום בדק ברפרוף וקבע שזה יעבור כעבור שלושה ימים. מאז עברו כעשרה ימים. היינו אצל רופאת המשפחה שהמליצה לחזור לאורתופד כעבור יומיים. כל נסיון לקבוע תור לאורתופד נתקל בדחיה "רק בשבוע הבא" אשמח לשמוע דעתכם בנושא. למותר לציין שהילדה לא דורכת על הרגל וחזרה לזחילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה ברגל
ד''ר אודי לבל04/05/2009מיכל שלום, אני מבין את התסכול, אבל אין כאן שאלה רפואית ממשית. אם הילדה לא שבה ללכת לאחר כעשרה ימים - כנראה קרה משהו. איני יודע איפה את או הנכדה גרות - אבל אני מניח שאפשר למצוא ברוב האזורים אורתופד שיעיין בצילום ויעזור לפענח את העניין. אני תמיד מוכן לקבל מקרה דחוף ולנסות לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל05/05/2009אני מודה לך על התשובה המהירה.
מכוון שאנחנו מאזור המרכז אנחנו משתדלים למצוא פתרון פה, הבעיה היא שכל תור שניסינו לקבוע ניתן לשבוע הבא. אשמח לפנות אליך ולהגיע לירושלים במידה ולא אמצא פה תור דחוף. שוב תודה רבה עזרת לנו מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אודי לבל06/05/2009מיכל שלום, כוונתי לא היתה שתפנו אלי, אלא שאני מניח שרבים נוהגים כמוני. פנו למוקד קופ"ח שלכם ובודאי תאתרו אורתופד שמקבל מקרים דחופים, יבדוק יתרשם אולי יבצע צילום רנטגן והעניין יפתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל נוטה ימינהרוית03/05/2009
שלום, בני בן שנה וחודש והולך מזה חודש...כבר בחודשים הראשונים שמנו לב שכף רגל ימין אצלו נוטה מעט ימינה- אך הדבר לא הפריע לזחילה או להתפתחות וגם לא להליכה/ ישיבה. עדיין בהליכה כף הרגל נוטה מעט ימינה. האם יש צורך להבדק? למה זה יכול להיות קשור? ומה יש לעשות כדי לשפר את המצב? בזמנו שאלנו רופא ילדים והוא אמר שרק בגיל שנתיים יש צורך להבדק אצל אורטופד- עד אז דברים בדר"כ מסתדרים
יש לציין שזה לא מפריע לו להליכה- הוא הולך היטב ויציב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוב חיצוני של כף הרגל
ד''ר אודי לבל04/05/2009רוית שלום. סבוב חיצוני קל בתחילת ההליכה (כחודש) הוא לרוב תופעה חולפת. אני מציע שאם לאחר 3 חודשי הליכה עדיין המצב כך, לפנות לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך- עוד שאלה קטנה
רוית08/05/2009במידה וזה ממשיך יש לפנות לאורטופד או רופא משפחה? במידה והנטייה קיימת אצלו מהחודשים הראשונים על מה זה יכול להעיד? אני פשוט מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה על קצות האצבעותדסי03/05/2009
שלום,
בני בן 7.5, מרגע שהתחיל ללכת בגיל שנה, היה הולך רוב הזמן
על קצות האצבעות. בגיל 3-4 היינו אצל אורטופד, וטען שהכל בסדר
והתופעה היא התנהגותית, ותחלוף לבד. ובאמת היא התמעטה,
אך הוא לא הפסיק לגמרי.
בחודשים האחרונים שמתי לב כי הוא שוב מרבה ללכת כך, בעיקר שהוא יחף.
ממה זה יכול לנבוע, והאם לגשת שוב לאורטופד?
תודה גדולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה על קצות אצבעות.
ד''ר אודי לבל03/05/2009דסי שלום. זה נושא מורכב ולא לגמרי מובן. קיימות "בגדול" שתי אפשרויות לתופעה. הראשונה היא שמערכת הרמת העקב קצרה מידי (גיד אכילס והשרירים שלו - הגסטרוקנמיוס והסולאוס), כך שכאשר הגוף נע קדימה בהליכה ו"עובר" מעל לרגל שעל הקרקע, העקב מורם מוקדם מידי לפני שהשריר ממש התכווץ. הסבר זה לא ממש תופס היות שאם הילד הולך לאט התופעה לרוב לא תתרחש - מכאן שאין פה בעיה של מבנה אלא המצב השני - בעיה בתזמון שלבי ההליכה.
ההסבר השני - שרירי הסובך (אלה שהזכרתי קודם) מופעלים מוקדם מידי בסדר ההליכה ולכן מרימים את העקב לפני שלב המעבר של הגוף מעבר לרגל שעל הקרקע, ואז במקום שתהיה דחיפה קדימה יש דחיפה למעלה והילד נראה כאילו הוא קצת קופץ בתוך ההליכה.
למה זה קורה? אנחנו לא ממש מבינים את מחשב ההליכה שלנו. הוא הרבה יותר מסובך מאשר מחשב אישי שבטח מוכר לך. אנחנו יודעים שכמעט אף מבוגר לא הולך ככה - וזה מעיד על כך שהמערכת לומדת ומשתפרת. בשלב מסוים גם הילד מפסיק לצמוח והצורך של מחשב-התנועה להסתדר עם אורך משתנה של הגפיים יורד.
מה אפשר לעשות? אפשר להחליש קצת את השרירים (למשל עם הזרקת בוטוקס) ואפשר להאריך את הגיד - כל זה בכדי לעקב קצת את הפעלת היתר של הרמת העקב. עם זאת - זה כמעט אף פעם לא דרוש.
לסיכום - כדאי שבנך ייבדק שוב - אצל אורתופד ילדים או נוירולוג ילדים וביחד תחשבו אם יש מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצועות פבליקשושי02/05/2009
בתי כבת 4 חודשים
לפני כ-3 שבועות התחלנו טיפול ברצועות פבליק לאחר ייעוץ עם אורתופד.
בגן לא תמיד מחזירים לה נכון את הרצועות, וכתוצאה מכך יש לה לפעמים סימנים אדומים על הרגליים, היא בוכה, צורחת ומקיאה את האוכל (קרה לא פעם ולא פעמיים).
שאלתי את הרופא מה לעשות, הוא אמר שאין ברירה וחייבים לשים את הרצועות חזרה, אך מצד שני אני מרגישה שהרופא לא כל כך קשוב "ומבין" - היא לא תינוקת מפונקת, היא בוכה וצורחת כי משהו מפריע לה.
גם אני כשאני שמה לה בבית את הרצועות היא בוכה וצורחת, עד שאני נשברת ומורידה לה אותן.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם רתמת פבליק
ד''ר אודי לבל02/05/2009שושי שלום. המצב שבשבילו המציאו את הרתמה הוא קשה וגורם חיים עגומים לילד אם יגדל עם מפרק ירך שנפרק ממקומו - ניתוחים, צליעה ודברים מסוג זה - ככה שהאפשרות לא לטפל גם היא די גרועה.
עכשיו צריך לחשוב דבר ראשון למה התינוקת לא מסתדרת עם הריתמה ושנית למה מחזירים אותה לא טוב. לעניין התאמת הריתמה - יתכן שהיא לא מותאמת נכון - חיזרי אל האורתופד שיתאים אותה טוב. בעניין השני : אני לא רואה סיבה להוריד אותה למעט לרחצה - וזה בודאי נעשה בבית כך שלא צריכה להיות בעיה במעון עם הריתמה. אני מציע באופן כללי בשבועות הראשונים לטיפול לא להסיר בכלל!!!, לנקות את התינוקת במטלית לחה, ולא להסיר בכלל. כאשר התינוק וההורים רגילים לריתמה - מתחילים בהסרה לצורך רחצות ורק כאשר מפרק הירך בעצם החלים, מתחילים גמילה הדרגתית שכוללת מספר שעות עולה מחוץ לריתמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם בתי ברצועות האם כדאי להשאר בבית?
מיקה14/07/2009בתי נכנסת לרצועות בגי 3 ח' בדיוק בזמן שאני צריכה לחזור לעבודה האם היא יכולה להסתדר במעון של נעמ"ת או שעדיף טיפול של אחד על אחד ואם כן כמה זה חשוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)