מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דר אידלמן-אשמח לקבל גם את חוות דעתךסיגל21/06/2009
שלום רב
אשמח לקבל גם את חוות דעתך אודות הודעתי מיום 18.6.09 בנושא פרתס לילד בן 9.
תודה מראש
סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חו"ד
ד''ר מרק אידלמן21/06/2009תור ברמב"ם ניתן לקבל אצל מזכירתי ב048543181
אם את רוצה דרך מושלם 048732227
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחזור סגור ללא מתיחותד''ר מרק אידלמן21/06/2009
בתי עברה שחזור סגור ללא מתיחות האם זה יכול לגרום לאיזשהו נזק והאם בגלל זה השחזור לא יצליח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחזור סגור
ד''ר מרק אידלמן21/06/2009ברוב המקומות בארץ ובעולם עזבו מתיחות.לא הוכך ששחזור ללא מתיחה פחות טוב .
אם שחזור יצליח או לא זה לא קשור בד"כ למתיחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר חבלה בברךרותי21/06/2009
שלום לך
המדובר בילד בן 12.5 שנים, שסובב את הברך במהלך טיול שנתי.
ביקרנו אצל האורטופד, והוא מתלבט מאוד לגבי ארתרוסקופיה, הוא לקח את צילום ה-MRI על מנת לשוחח על כך עם צוות האורטופדיה בבי"ח בו הוא עובד.
הוא טוען שיש נזק בסחוס MCF קידמי עם בצקת לשדית מתחת לנזק, עפ"י מה שראה בצילום ה-MRI. לדעתו ייתכן והסחוס קרע את הסחוס, וזה נראה כך, אפילו שאיני מבינה כל כך בצילומים עפ"י מה שהוא הראה לי רואים שהסחוס דחף את כל המיניסקוס פנימה, חלקו בחוץ וחלקו ככל הנראה בפנים נקרע, לדעתו זהו נזק לא קל, ועל כן הוא החליט לקחת את הצילום עימו. בינתיים על הבן שלי להשתדל ללכת על קצות האצבעות על מנת להקל על עומס הברך, ולהיות עדינים בפיזיותרפיה, יש לציין שבפיזיותרפיה הכריחו אותו לדרוך על כף הרגל, וזה היה לו קשה מאוד, אתה ממליץ להמשיך עם הקביים בינתיים??
האם תוכל להסביר לי מעט, הבנתי שזו עצם שמספקת כביכול מזון לסחוס??
תודה, ואני מצטערת אם זה מעט ארוך, אתה יודע אילו שאלות של אמא דואגת..
תודה רבה ויום נעים לך
רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי...
רותי21/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק סחוסי בברך
ד''ר אודי לבל21/06/2009רותי שלום. כפי שאת רואה גם אמצעי ההדמיה היותר חדשים הם רק הדמיות. אבן במקרים רבים לא ברור "מה הולך" בתוך הברך בחבלה סיבובית וצריך לפי ה- MRI להמשר אם יש פגיעה ממשית בסחוס שעוטף את עצם הירך (MFC) או לא. אני מניח שכוונת הרופא שלכן לאסוף עוד דעות בקשר לצורך בארתרוסקופיה. אם הוא ימליץ על כך - זה יהיה כנראה עקב מחשבה שיש חלקי סחוס קרועים בהם צריך לטפל. יש בזה אכן מרכיב מסוים של הימור אבל הפעולה הניתוחית היא מאוד מוגבלת והסיכון בה מזערי לעומת התועלת הרבה שהיא יכולה להביא. לגבי טיפולי הביניים - אין לי מה להוסיף למעט דעתי (הקבועה..) שאין טעם לתת הוראות שאי אפשר לקיים אותן (כמו ללכת על קצות אצבעות) אם מומלץ לא לדרוך - צריך ללכת עם קביים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך, יומנעים
רותי22/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספייקהאני21/06/2009
האם אתם מכירים סל קל או עגלה לתינוק עם ספייקה וכן האם יש סיכוי שבעוד 6 שבועות המפרק יהיה במקום והקטנה לא תצטרך ניתוח נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיקה
ד''ר מרק אידלמן21/06/2009סד"כ גם אם הכל בסדר ספיקה למשך 3 חודשים ( 6שבועות + 6 נוספות )
אין אלטרנטיבה טובה לספיקה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרטס לילד בן 9סיגל18/06/2009
רופאים יקרים/ הורים לילדים עם פרטס
אשמח לשמוע גם את דעתכם.
לפני כחצי שנה אובחן אצל בני בן ה-9 פרטס ברגל ימין. בהתחלה הוא סבל מכאבים(לא משהו נורא), היום הוא לא מתלונן אך סיגל לעצמו הליכת צליעה.
למדנו וקראנו על המחלה כמעט הכל ולצערנו הבנו שאין טיפול למחלה, זה תהליך שיכול לקחת גם שנתיים עד שהעצם תצמיח עצמה שוב מחדש בתקווה שתצמח בתוך"המכתש" בצורה הנכונה שאם לא כך נצטרך ניתוח שגם לא בהכרח יכול לתקן הכל.
נכון להיום הוא בשלב שהעצם עדיין "נאכלת" - נשאר ממנה כשליש בהשוואה לרגל הבריאה (רמה B). עשינו צילומים, מיפוי עצמות ובקרוב גם MRI.
ועכשיו להתלבטויות: היינו אצל 2 מומחים שכל אחד מהם מחזיק בגישה קיצונית שונה:
האחד- לדעתו הילד חייב סד לפרטס בכל פעם שהילד במצב עמידה. זהו סד שמתחבר מכף הרגל ועד למפשעה במצב שהרגל נעולה כל הזמן עם הטיה כלפי צד ופנים לתקופה של שנים עד שיסתדר. וברור שלדעתו אסור לילד לעשות שום פעילות גופנית אפילו לא ללכת על הרגל, למעט שחיה.
השני -בחר בגישה שבה הילד יכול להמשיך את חייו כרגיל ולהיות תחת ביקורת בעוד חצי שנה. לדעתו אין ילד והורים שיכולים "להכיל" כזה סד מבחינה פיזית ורגשית, ולדעתו אין כאלה ילדים בארץ שהולכים עם סד כזה. ההגבלה היחידה מבחינתו זה לא לקפוץ על הרגל, להמנע מ"זבנג". וכן לעשות הידרוטרפיה ופיזיוטרפיה כדי לשפר את טווח התנועה ולחזק ולהאריך את השרירים.
אנחנו מבולבלים - מה עושים ?
נשמח לשמוע את דעתכם
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירב
סיגל מלכה03/02/2013היי מירב
שלחתי לך במייל את מספרי הטלפון שלי
אשמח מאוד לשוחח איתך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת פרתס בגיל 9
ד''ר אודי לבל19/06/2009סיגל שלום, אני מקוה שגם דר' אידלמן יענה כי כמו שנוכחתם ההבדלים הם מהקצה לקצה - ואני עוד יותר קיצוני. אכן, הטיפול במחלת פרתס הוא האתגר שלנו באורתופדיה של ילדים. כשאני מרצה לסטודנטים אני מסביר להם שמתחת לגיל 6 שנים אנחנו לא עושים כלום ומעל 6 - אנחנו לא יודעים מה לעשות (בודאי כבר כתבתי את זה כאן...)
מחקרים רחבי היקף הראו שמעל גיל 6-7 שנים מאוד קשה לחזות מה יקרה לראש הירך. לכן נחלקים המטפלים לכל מיני גישות, כל מיני שיטות בירור ומהן נובעים טיפולים שונים מהקצה לקצה. אני סבור שילד מעל גיל 6-7 שיש לו מחלת פרתס בשלב מוקדם, ועירוב ראש הירך הוא משמעותי - צריך לעבור טיפול ניתוחי - בו אנחנו מכופפים את צואר הירך כך שכל הכדור בתוך המכתש (יש מנתחים שיעדיפו דוקא לסובב את המכתש, זה אותו רעיון). אני פועל מתוך הנחה שמחלת פרתס בגיל כזה בדרגה כזו נגמרת רע (ראש לא עגול), אני מוסיף לזה הארכת גידים כדי לקבל טווח תנועה טוב אחרי הניתוח. זו גישה שמקובלת במרכזים מסוימים, ואי אפשר לומר שיש לה פחות צידוק מאשר לגישת ה-"אל תעשו כלום ונראה מה יהיה" (הידרו-תרפיה וכו'). גישת המכשירים היא גם לדעתי ממש בלתי אפשרית לילד בן 9. היא גורמת קושי חברתי ותפקודי הרבה יותר גדול מניתוח, והצידוק המחקרי לא מבוסס יותר מאשר לא לטפל. אני מציע את גישת ה"לא לעשות כלום" למי שלא רוצה ללכת בדרך המפחידה של ניתוח. טוב שאתם קוראים ומבררים. בקשו מכל רופא מטפל שיסביר למה הוא מציע טיפול ספציפי, שותפות בטיפול חשובה מאוד לצורך השגת המטרות. קיימות עוד אפשרויות, החליטו לפי מי שמשכנע אותכם ולכו איתו בהתמדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרתס לילד בן 9
סיגל20/06/2009ד"ר לבל - תודה על חוות דעתך.
ד"ר אידלמן - אשמח לשמוע גם את חוות דעתך.
יום נפלא
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרתס אצל בן 8
מלי30/06/2009לרופאים ולסיגל שלום
בני בן 8 שנים ו-4 חודשים סובל מפרתס מגיל 7 ברגל שמאל. בני נמצא במעקב חצי שנתי אצל אורתופד קופת חולים ובמקביל בדקו את הבן גם שני מומחים פרטיים באורתופדיית ילדים. כל הרופאים ממליצים את השיטה של "אל תעשה כלום", דהיינו טיפולי פיזיותרפיה (בבית פעמיים ביום), שחייה בכלל (משתתף בחוג פעמיים בשבוע) וטיפולי הידרותרפיה בפרט (אחד לשבוע), רכיבה על אופניים וכמובן המנעות מפעילויות "קשות" כגון ג'ודו, כדורגל, ריצה, הליכה רבה ומאומצת וכדומה
יחד עם זאת, אורתופד קופת החולים וגם אחד המומחים ממליצים, אם כי לא בחום רב, לבצע התערבות כירוגית להארכת השרירים והגידים וקבוע העצם אל תוך ה"מכתש" וזאת במידה ולאחר כשנה ומחצה או שנתיים לא נראה שיפור במחלה
אציין שבני אובחן כסובל מפרתס ברמה B, גם הוא פיתח לעצמו סוג של הליכת צליעה, שרירי הגב התכווצו וחלק מתרגילי הפיזיותרפיה הם להארכת שרירי הגב וחיזוק הליכה ישרה. בצילום כף יד שמאל שבצענו השבוע אובחן גיל העצמות לבני כמתאים לילד בן 6 ובצילום האגן הובחנה החמרה הדרגתית.
אשמח לקבל את חוות דעתם של הרופאים לגבי בני ולשתף את סיגל בדרכי הטיפול ולנסות למצוא סדר והגיון בטיפול בילדים ובהתמודדות (רגשית וחברתית) של ההורים ושל הילדים בתופעה.
תודה מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב פרטס
איתי02/05/2012אני בן 40 והחלמתי ממחלת הפרטס בגיל צעיר ללא טיפול משמעותי.
אני מבקש לדעת מהו המעקב המומלץ ואצל איזה רופא- אורטופד מבוגרים או ילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב פרטס - תגובה
ד''ר אודי לבל07/02/2013איתי שלום. בגיל 40 המעקב הוא אצל אורתופד שעוסק במפרקים - אם אתה מרגיש טוב, ולא מוגבל זה נהדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלה לתינוקאלה17/06/2009
שלום
אנחנו כרגע בוחרים עגלה לתינוק והשיקול היחיד הינו טובת ובריאות התינוק. אין הגבלות מקוםתמשקל וכו...
אהבנו עגלות של ABC DESIGN עם אמבטיה מתפרקת וטיולון. משמתריד אותי זה שאין אפשרות בטיולון לשנות זווית בין גוף לרגלי התינוק.הטיולון כיחידה יכול להפוך למצב שכיבה אך יוצא שרגלי הילד יהיו כל הזמן כלפי מעלה.האם זה בסדר? האם אי שינוי בין הזווית של גוף לרגליים לא אמורה להשתנות אם הילד מבלה הרבה זמן בטיולון?
שאלה שניה בעגלה שניה שראינו המקום ישיבה עצמו יחסית ארוך ורחב. כלומר בין גב העגלה לסוף העגלה יש בממוצע יותר 9 ס"מ.האם זה לא יפגע בגב התינוק? מהו המרחק הרצוי?
תודה רבה על התשוב וסליחה על הסיפור הארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים טריים - קדימה להגיב!!
ד''ר אודי לבל17/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת ההורים
אלה17/06/2009אני מאוד אודה לכל ההורים שיגיבו אך הייתי גם מאוד שמחה לשמוע את דעתו של אורטופד בעיניין הזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלות...
ד''ר אודי לבל19/06/2009אלה שלום, לא עניתי כי ממש אין לי מידע, אני לא מכיר מחקר משמעותי בתחומים האלה (מנשאים, עגלות מזרונים) וכבר כתבתי כאן בעבר שהנושאים האלה נזנחו על ידי המחקר הרפואי, אולי בגלל שאינם חשובים או מסיבות כלכליות או אולי בגלל שיש דברים יותר בוערים לחפש להם פתרון, אני לא יודע. לעצם שאלותיך על תנוחת שכיבה והרמת הרגליים - כאורתופד אני מעדיף מצב בו התינוק ישכב כרצונו ויוכל לנוע, להתהפך, לכופף ירכיים וברכיים וכדומה. כאמור אין לי מידע מבוסס שיתמוך בזה. היו תצפיות על עמים בהם היה נהוג "לארוז" תינוקות בשמיכות עבות במצב של רגליים ישרות ומצאו שם בעיות במפרקי ירכיים בשיעור גבוה מהרגיל. לעומת זאת, הצמדת תינוק לגב האם כל היום בלי לזוז לא נמצאה בעייתית. אם כי היות שזה באפריקה יתכן שלא נבדקו הפרטים לעומק. אני חושב שכדאי למצוא עגלה שתתאים לתינוק המאוד קטן שכמעט לא זז וגם לקצת יותר גדול שכבר מתחיל לנוע ולעקוב אחר הסביבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה לא מומלצת -ABC DESIGN
עופר19/06/2009יש לנו עגלה של ABC DESIGN ויש לה בעיות עם הגלגלים וקושי בקיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהלן אלה
רותי21/06/2009קודם כל מזל טוב, באם נולד התינוק...
הבחירה של העגלה צריכה לבוא עם האינסיטינקטים שלך כאם.
מה שחשוב הוא נוחות הסגירה, לא עגלה מסורבלת.
לקיץ לאאאאא הייתי ממליצה בכלל על עגלה עם אמבטיה, בשל החום הנורא ששורר בארץ הקטנה שלנו.
וחוץ מזה שזו עגלה מסורבלת וגדולה.
העגלות עם שלושת הגלגלים מכל הסוגים קצת מסורבלות להכנסה לפעמים לתא המטען, תקחי זאת בחשבון...
לגבי טיולון, הילד גדל לאט לאט, והרגליים יהיו שמוטות כלפי מטה, כך שמכך אין מה לדאוג...
מה שחשוב שלילד יהיה מספיק מקום בעגלה, שלא יהיה צפוף בעגלה, שהוא יוכל להתהפך ולנוע בכייף בעגלה... שלך תהיה נוחה האחיזה בעגלה, תנסי תטיילי מעט עם העגלה בחנות ותתרשמי...
רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על עגלה
דודו23/06/2009שלום ,
לנו יש עגלה של מקסי קוזי עם האמבטיה הקשיחה ואנחנו מאוד מאוד מרוצים ממנה (אחרי שנה של שימוש במוצר) .
אשתי עבדה בשילב וקיבלה המון סופרלטיבים על העגלה מהלקוחות שקנו אותה .
מקווה שעזרתי.
דודו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצוואר לילדה בת ששרונית11/06/2009
בתי בת השש, בשבוע האחרון מתחילה להתלונן מידי פעם על כאבים בצוואר
נראה לי שהכאבים ניסבלים כי היא לא עושה עניין מזה אבל בכל זאת , העניין מדאיג אותי
מכיוון שזה חוזר על עצמו ,
האם יש מקום לדאגה , האם לרוץ לרופא, היו פעם או פעמיים שהיא גם הזכירה את המצח גם.
האם זה קשור לכאבי גדילה ?
תודה מראש
רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צואר
ד''ר אודי לבל13/06/2009רונית שלום. אין מה להבהל אבל לכי איתה לרופא הילדים, תני לו להחליט, למה להשאר עם דאגות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי בעיה דומה
רונית14/08/2011גם בתי בת השמונה כבר כמה ימים מתלוננת על כאבים בצוואר , בהתחלה לא התייחסתי אבל עכשיו זה מתחיל להדאיג שאלתי היא האם מספיק רופאת ילדים או לקחת אותה לאורטופד ישירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי בעיה דומה - תגובה
ד''ר אודי לבל14/08/2011רונית שלום. רופאי הילדים מתמודדים עם זה בקלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגליים עקומותציפי11/06/2009
בתי בת שנה. כף רגל ימין שלה פונה פנימה.השוק של הרגל תקינה ורק כף הרגל עקומה כלפי פנים.הרופא בעבר אמר שצריך לחכות עד שתלך ואז ניתן יהיה לדעת האם צריך טיפול.היא זוחלת ועומדת יציב אבל כאשר היא נאחזת במשהו ומתרוממת כף רגל ימין נראית קצת נגררת מאחור. האם המצב תקין? האם באמת לחכות שתתחיל ללכת ואז לראות מה המצב?חשוב לציין שגם אני וגם בעלי היינו עם גבס ברגליים בינקותינו. אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוב פנימי של כף הרגל
ד''ר אודי לבל13/06/2009ציפי שלום. מאוד קשה להעריך במסגרת הפורום כמה המצב משמעותי. הטיה קלה של כף הרגל שמקורה בכף עצמה - לרוב לא דורשת טיפול ולעיתים כן - פשוט לכו לשמוע עוד דעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לקרינה במיפוי עצמותהיי09/06/2009
מיפוי עצם כל גופי
זה קרינה יותר גבוהה מ CT?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה קרינה
ד''ר אודי לבל10/06/2009שלום. יש ויכוח בלתי נגמר בקשר לכמה קרינה מכיל מפוי עצם. הבעיה היא שמזריקים חומר שפולט קרינה אך הוא נפלט בשתן מאוד מהר, ולכן קשה מאוד לחשב כמה קרינה למעשה הגוף חוטף. אן לי תשובה... צריך להשתדל להמעיט בשניהם.
מנסיוני הדל, במקרים רבים אנחנו, הרופאים, ממליצים על בדיקות מסוג אלה מכמה סיבות גרועות - הכי נפוץ - אין לנו סבלנות להקשיב ולחפש את הסיבה לבעיה של המטופל וקל לשלוח לעוד בדיקות, סיבה אחרת - אנחנו חושבים שבאמת אולי יש בעיה ובטח ההורים מאוד דואגים ולכן כדאי לבצע בדיקה מזיקה ובלבד שנשקיט את החרדה - במקרה זה אני מוצא שאפשר להסביר להורים את המצב (חרדה קשה מול בדיקה מזיקה) ולשקול אם אפשר להמתין, לעקוב, ולרוב לברר את העניין בלי הבדיקות הלאה. סיבה נוספת שתמיד מדברים עליה "כסת"ח" , שפירושו הסיפרות הרפואית אומרת שצריך מפוי או CT כדי לשלול בעיה מסוימת, ועכשיו למי יש אומץ לא לבצע את הבדיקה (מושפע מאוד ממדיניות התביעות הרפואיות בארה"ב).
שאלת שאלה קטנה וקיבלת פילוסופיה שלמה בלי תשובה... דברו על העניין עם הרופא, בהרבה מהמקרים הבדיקה לא הכרחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בעצם הבריח אצל ילד בן 9אמא של עומר09/06/2009
שלום רב, לפני יומיים בני עומר בן ה-9 נפל ושבר את עצם הבריח בצד שמאל של גופו. כעת הוא סובל מכאבים קשים ובשביל להקל עליו, אני נותנת לו אקמול כל 4 שעות. בינתיים, בגלל הכאבים החזקים הוא לא מוכן לרדת מהמיטה בכלל, ממעיט לסובב את הצוואר (הצוואר בד"כ מופנה לצד ימין), ומתלונן מידיי פעם על כך שאצבעות כף יד שמאל, ובעיקר הזרת- נרדמות לו. שאלתי היא: האם להניח לו להישאר במיטה, או שעלי להתעקש על כך שיקום וילך קצת, או ישב מעט כדי למנוע בעיות אחרות, כגון סחרחורות או בעיות מהסוג הזה.
מודה לך על תשובתך, אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בעצם הבריח
ד''ר אודי לבל10/06/2009שלום לאמא של עומר. שבר בעצם הבריח עלול לכאוב מאוד. אולי כדאי להשתמש במשכך כאבים יותר חזק. הירדמות בכף היד לא מאוד אופיינית (אלא אם כן הניחו לו איזשהו מכשיר לקיבוע). אם זה לא חולף תוך יום-יומיים כדאי שיבדק שוב אצל אורתופד. לגבי מיעוט התזוזה. לרוב עם מתלה רגיל, הכאב צריך להיות נסבל והניידות ללא הגבלה. הבעיה אינה סיבוכי ההישארות במיטה אלא הצורך לתפקד רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני..... רק עוד שאלה :)
אמא של עומר10/06/2009ואתה אכן צודק, יש לו מתלה, וחוסר התזוזה, כנראה, גורם לתחושת ההירדמות. ושאלה נוספת, ברשותך: האם עלינו להישמר מתזוזות מסויימות, כאלו שמכאיבות לו, על מנת למנוע הסתבכות של השבר או עיכוב באיחוי העצם ? (היום לקחתי אותו לסיבוב בים, וכנראה שהנסיעה ברכב הכאיבה לו. אני חוששת שהמעשה הזה הזיק יותר מאשר הועיל.....)
ושוב, תודה על תשומת הלב
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בשבר בעצם הבריח
ד''ר אודי לבל13/06/2009אין צורך להשמר משום פעולה. השבר יחלים בלי בעיות. אל תעשו דברים שמכאיבים לילד. גם על המתלה אפשר לוותר ברגע שהילד לא מרגיש שהוא עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יד עקומה לאחר שבר - האם תתיישר עם הזמן?ד''ר מרק אידלמן08/06/2009
בני שבר את היד וגובס לפני 4.5 שבועות. 2 שברי ענף ירוק בעצמות האמה הרחיקניות.
היום הצילום הראה שהשברים באיחוי מתקדם עם זוית גביברדיוס של 20 מעלות.
יש הגבלה בתנועה וקיבל הפניה לפיזוטרפיה.
נמסר כי היד תתישר עם הזמן.
מנסיונכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוות באמה לאחר שברים
ד''ר אודי לבל08/06/2009אמאלה שלום. אשתדל לענות באופן יותר כללי כדי לכסות את הנושא. שברים בעצמות הגפיים מתאחים במקרים רבים באופן מעט "עקום" . עולה השאלה מה יתיישר וכמה. ראשית כמה עקרונות - ככל שהשבר שהתאחה-עקום קרוב יותר למרכז צמיחה (קצות העצמות) התיקון מהיר יותר, שנית ככל שהעיוות מתאים (באותו המישור) לכיוון תנועת המפרק - הוא יתוקן מהר יותר, שלישית - ככל שהצמיחה מהירה יותר התיקון מהיר יותר, רביעית - עיוות סיבובי (פיתול) מתוקן מעט, ולסיום - עיוות שמקורו בלוחית הצמיחה עלול להחמיר. לסיכום יש הרבה גורמים במערכת הזו, ולזה צריך להוסיף שעיוותים בעצם "עמוקה" (מכוסה בהמון רקמה כמו עצם הירך או הזרוע) כמעט לא נראים.
למקרה שלך... שברים אצל ילדים לפני גיל 11-12 שקרובים לשורש היד ומגיעים לכ- 20 מעלות לא דורשים לרוב תיקון, הם יתוקנו עם הצמיחה. ככל שהילד צעיר יותר - ניתן להשאיר עיוות משמעותי יותר. באמה, העיוות בעצם האולנה תמיד נראה בולט יותר כי היא קרובה לעור בעוד הרדיוס מצויה עמוק. אבל בשתיהן התיקון יסדר הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמאלה08/06/2009רוב תודות על התגובה המהירה (מאוד)
הבן בן כמעט 13 והאמת שלא כלכך הצלחתי להבין בנוגע לעצמות אך הבליטה נראה בחלק עליון של היד ולא הפנימי. מצרפת צילום של השבר ביום המקרה .העצם השמאלית היא זאת שבה קיימת היום הסטיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אודי לבל10/06/2009אמאלה, בלי למדוד - הייתי מניח על זה גבס, זה לא דורש דבר מעבר לכך וייתאחה מצוין ללא כל עיוות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א-סימטריה של הרגלייםשרון05/06/2009
שלום,
ביתי בת 5 חודשים. US פרקי ירכיים תקין. לפני מס' שבועות הבחנתי בא-סימטריה בין רגליה ופניתי לאורטופד ילדים. נאמר לי כי קיימת א-סימטריה של הקפלים מלפנים ומאחור (הבדל של כ- 1 ס"מ) ורגלה השמאלית קצרה בכחצי סנטימטר מהימנית אלא שכעת אין מה לעשות ויש להמתין כ-3 חודשים ולראות האם אי הסימטריה תחריף או תעלם ואז להחליט מה לעשות.
אשמח לדעת האם קיימת תופעה כזו שאינה בעיה מבנית? האם יתכן שאי הסימטריה פשוט תעלם מעצמה בחלוף הזמן? במידה והבעיה אכן תחריף איזה טיפול אפשרי?
אודה מאוד על התייחסותכם.
שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה בין הגפיים
ד''ר מרק אידלמן07/06/2009קשה מאוד לבדוק באופן מדוייק אורך גפיים בגיל מתחת לשנה.
לא הייתי עושה שום דבר עד גיל שנה לפחות ולאחר מזה אם יש חשד קליני יש לבצעה צילום גפיים בכל אורך.בכל מקרה כעת הייתי רק עוקב עח המצב (לפחות עד גיל שנה ).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוב ראשאירנה04/06/2009
שלום רב.
בתי בת חודשיים הפסיקה לסובב את הראש לצד ימין.רק במקרה והיא יונקת היא יכולה לסובב
אותו לצד ימין וגם זה בקושי,למרות שעד לפני כ3 שבועות הכל היה בסדר.
למי אני צריכה לפנות ומה יכולה להיות הבעיה.?
האם זה קשור לבעיית ירכיים שיש.לה (ברגל ימין דרגה 3,ברגל שמאל דרגה 1) והיא כבר שבוע ברצועות פבליק (למרות שהביעה התחילה עוד לפני הרכבת רצועות)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאירנה
ד''ר מרק אידלמן07/06/2009יתכן ובת שלך סובלת מטורטיקוליס(קיצור שריר בצוואר).עד 20 % ילדים עם בעיות פרקי ירכיים סובלים גם מהגבלה בתנועות הצוואר.אני ממליץ לך לגשת שוב לאורטופד ילדים.
הטיפול לבעייה בד"כ פיזיותרפיה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברךנועה04/06/2009
שלום רב,
בני בן ה- 13.5 סובל מכאבים בברך אחרי פעילות גופנית כמו משחק כדורגל וכו' ולעיתים אינו יכול לעמוד מהכאב. היינו אצל אורטופד שאמר לדעתו שהכאב הוא בסחוס וזה דבר רגיל אצל ילדים בגילו, וזה יעבור. רציתי לדעת האם לדעתך יש צורך בצילום והאם באמת הדבר ידוע אצל מתבגרים.
תודה רבה,
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
ד''ר מרק אידלמן07/06/2009נועה שלום ,
האיים כאב בקדמת הברך מעל הפיקה?או או אולי באיזור איפו גיד הפיקה מתחבר לשוק עליון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעל הפוכהאורלי02/06/2009
שלום רב,
ביתי בת שלושה חודשים וחצי. לפני כשלושה שבועות היינו אצל אורטופד שהצביע על כך שכפות רגליה ושוקיה פונים פנימה. התבקשנו להשכיב את הילד על הבן עם פיסוק וכפות רגליים פונות החוצה. כעבור 3 שבועות הגענו לביקורת. נראה שאין שיפור בכפות הרגליים ובשוקיים. הרופא אמר שישנם נעליים ("נעל הפוכה") שיש לנעול לילדה למשך 6 שבועות, או לשים גבס. אני מבינה שאם לא יהייה שיפור עם הנעל יצטרכו לשים גבס בכל מקרה.
1) האם כדאי לנסות לנעול את הנעליים למשך 6 שבועות או ישר לשים גבס למשך 3 שבועות?
2) האם קופות החולים משתתפות במחיר הנעליים היקרות (500 ש"ח)?
3) אם כף הרגל תסתדר בעקבות נעילת הנעל, האם השוק המסובב גם הוא פנימה יסתדר בעצמו?
4) האם יתכן שגם השוק וגם כף הרגל תסתדר בעצמה עם גדילתה של הילדה וללא התערבות?
תודה רבה מראש!!
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוב פנימי של הכפות
ד''ר אודי לבל02/06/2009ליאור שלום. כמו פעמים רבות בעבר בפורום זה, אני ממליץ לקרוא את החוברת להורים שכתב אחד המובילים בתחום אורתופדיה של ילדים - וניתן להוריד מאתר המחלקה שלי בשערי צדק. בגדול הפרעות סיבוביות ברגליים מחולקות לפי גובה הבעיה (ירך,שוק, כף רגל) השפעתן של נעליים מועטה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)