פורום אורתופדיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול ברצועות פבליק
    אליאן
    21/05/2009

שלום, לבתי בת4 חודשים איבחנו שהמפרק לא במקום, (וגם הרגל השניה לא 100%)להלן ההבחנה: דיספלזיה דרגה 3 מימין דרגה 3 משמאל
    בדיקה גופנית: גליאצי חיובי, אורטולני חיובי מימין
    הטיפול ברצועות פבליק הצמודות לגוף עם הנחיה לא להורידן כלל!
    הרופא אמר שבמידה והילדה לא היתה מטופלת היתה נכה וצולעת כל החיים-המושג הזה פשוט שבר אותי... לפי ההבחנה מה דעתכם? ומהם סיכויי ההחלמה באחוזים?
    אודה לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ברצועות פבליק

הוספת תגובה

• לאליאן

ד''ר מרק אידלמן
    21/05/2009

הרופא אכן צדק,
    אך הצלחה בטיפול ברצועת מ תקרבת ל90 % , וגם אם רצעות לא יעזרו יש עוד אופציות טיפוליות
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבס ביד
    גילה
    21/05/2009

שלום, האם יכול להיות ששני רופאים יחליטו לגבס בצורה שונה ילד עם שבר ביד, היינו ילד שהגיע למיון עם שבר ביד וגיבסו לו את היד עד מעל המרפק, יכול להיות שאם היה מגיע לרופא אחר עם אותו שבר היה מסתפק בגבס רק עד למרפק ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גבס ביד

הוספת תגובה

• לגילה

ד''ר מרק אידלמן
    21/05/2009

אכן כן , יש מאדפים קיבוע מעל ויש כאלה שמגבסים מתחת למרפק.יד התרונות והסרונות בכל שיטה( יותר יציבות/פחות נוחות)
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח מפרקי ירכיים
    דנה
    21/05/2009

בתי בת ה-5 חודשים נולדה עם פריקת ירך דו צדדית. היתה מטופלת ברצועות פבליק 3 חודשים-ו"זה לא הזיז לה". ניסו לבצע בה את הטיפול הסגור להחזרת המפרקים למקום-וזה גם לא הצליח.
    הוחלט שצריך לבצע את הניתוח "הגדול" כלומר ממש לפתוח לסדר ולגבס למשך 3 חודשים וכל זה פעמיים כי לא ניתן לסדר את 2 הצדדים בפעם אחת.
    אני מתה מפחד!!!
    מישהו עבר תהליך כזה?,את הניתוח? הייתי שמחה להתעודד...
    תודה רבה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח מפרקי ירכיים

הוספת תגובה

• לדנה

ד''ר מרק אידלמן
    21/05/2009

שלום , אם תאורך נכון אכן יש בעייה לא פשוטה, אך בכל מצב בגילה ניתן לנצח.יש מספר בתי חולים בארץ יכולים לתת מענה.אם תרצי עזרתי אוכל לעזור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אידלמן תודה על התשובה

דנה
    26/05/2009

היא מטופלת כרגע אצל פרופסור גנאל בתל השומר. וחשבתי ללכת לדיעה נוספת.
    הציעו לי לפנות לפרופ' וינטרוב מאיכילוב.
    אני פשוט בלחץ מהעניין של ההרדמות,כי יהיו לה שני ניתוחים והגבס יהיה חצי שנה!!!

האם לידיעתך היו תמיד הצלחות במצבים כאלו?והניתוח - נחשב ניתוח קשה ומסובך או שיש נסיון במקרים כאלה?והכל עובר בשלום ובהצלחה...

תודה על העזרה

דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה

ד''ר מרק אידלמן
    27/05/2009

דנה שלום,גם בתל-השומר וגם ב"דנה" את במקום"בטוח" .הרדמות בזמנינו לא בעייה , אל תדאגי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אידלמן-דילמה קשה...

דנה
    04/06/2009

בהמשך למה שכבר סיפרתי אני נמצאת עכשיו בדילמה קשה, אשמח לשמוע מה דעתך על פי נסיונך...
    אז כמו שאמרתי בתי עברה כבר את הטיפול הסגור בתל השומר-וזאת ללא מתיחה מאחר ונאמר לי שאין טעם למתוח ילדה שמאד גמישה... לדבריהם הניתוח הסגור לא הצליח כי רקמת המפרק בו צריכה לשבת עצם הירך שטוחה מדי ולכן לא הצליחו לקבע בגבס כי זה קפץ להם החוצה (למרות שחתכו את הגיד). הופנינו לניתוח הפתוח בגיל 9 חודשים.
    כשהלכתי לרופא הנוסף לקבלת דיעה נוספת והראיתי לו את הדיסק של הניתוח הסגור הוא אמר לי שלדעתו כן צריך למתוח אותה ולנסות לעשות שוב את הניתוח הסגור-הוא גם אמר שאם תוך כדי הוא יראה שהוא לא מצליח-הוא יבצע בה ניתוח-יותר קטן מהמפשעה ולא מהצד החיצוני של הירך שיכול לעזור.
    שאלתי היא: האם לדעתך יש טעם לעשות את המתיחה? ושוב את הניתוח הסגור?
    ובנוסף-יש לך מושג מה זה הניתוח הקטן שהוא אמר שיבצע בה-הוא לא הסביר לי על זה כלום ולא מצאתי שום איזכור על זה בחומר שקראתי..רופא זה דוחק בי להגיע להחלטה מהירה אם אני רוצה להתחיל אצלו את הטיפול.
    לא יודעת מה לעשות???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה

ד''ר מרק אידלמן
    07/06/2009

דנה שלום ,
    יש גבולות אובאקטיביות מה אנחנו יכולים לענות בפורום זה.יתכן ואני אסכים עם כל מילה שאמר לך רופא נוסף , ואולי לא.כדי לענות לך באמת בצורה אובאקטיבית אני צריך לפחות ליראת צילום אגן של הילדה.
    אני מפחד שלא אוכל לתת לך דעה בלי זה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה שלום. בבקשה כנסי.

דוד
    30/08/2009

בס"ד

שמי דוד. גם אנו בדילמה קשה מאוד בימים אלו. בתנו אובחנה בפריקה ירך מלאה בגיל די מאוחר יחסית - 11 חודש. ביצענו ניתוח סגור שעבר בהצלחה. היתה מגובסת כשלושה חודשים. אך לפתע היום כשבתנו בת שנה וחצי מתברר שהמפרק שוב בחוץ. גם בתנו היא מאוד מאוד גמישה ויש גם מחלוקת בין הפרופסורים מה צריך לעשות.

אינני יכול לפרט כאן את שמות הפרופסורים. אך אני חושב שנוכל לעזור אחד לשני במידע שיש לנו, בעזרת ה'.

אנא צרי איתי קשר. בבקשה. המספר שלי הוא - 054-3978353.

בברכת רפואה שלימה ובשורות טובות.

דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות
    בת
    20/05/2009

עשיתי בדיקת מיפוי עצמות והתוצאה היא כך : בבקשה אם אפשר עזרה בהסבר קצר והאם יש משהו שצריך טיפול (יש לי בדיקת רופא אורטופיד בעוד שבועיים ) . סיכום ומסקנות : מיפוי עצמות - שלד מרכזי , גפיים תחתונות, מיפוי תלת שלבי מכון לכפותהרגליים . חומר TC-MDP. מאגרי דם מוגברים באספקט פנימי של כף רגל שמאל . קליטה מוגברת דיפוזית בכף רגל שמאל עם מוקדים ב TMT-1 ובאיזור טארסלי פנימי . סיכום : התמונה יכולה להתאים לתהליך דלקתי/זיהומי ברקמות רכות של כף רגל שמאל כנראה עם מעורבות גרמית באיזור טארסלי באספקט פנימי . לא ניתן לשלול אוסטיומיליתיס באיזור TMT-1 או ARTHRITIS SEPTIC . הבדיקה נעשתה בגלל : לפני כשלושה חודשים דרכתי על זכוכית -כף הרגל התנפחה , הזדהמה חוץ מהאודם והחום המקומי באיזור . ולכן אושפזתי בבה"ח לטיפול אינטוביוטיקי דרך הוריד(6 שבועות ) + אינטוביוטיקה בפומי . וגם כן טיפול כירורגי - עברתי ניתוח בכף הרגל שהוא הרחבת החתך פרוקסימלית ודסיטלית , הטרייה ושטיפותמ מרובות והשאירו הפצע פתוח . עכשיו הפצע נסגר אבל יש לי כאבים , נפיחות וחום מקומי ... עשיתי בדיקות דם וצילומי רנטגן שלא הראו זיהום או דלקת , האם בכל זאת יכול שכן יש זיהום ברגל ?! ואיך אפשר לדעת בוודאות ? איזה בדיקות צריכה לעשות כדי להיות בטוחה בכך ? האם יש טיפול תרופתי לכך ?! תודה ויום טוב ,

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• שאלה מורכבת על מפוי

ד''ר אודי לבל
    20/05/2009

שלום לבת 26. הסיפור שלך מורכב מידי בשביל פורום כזה. אנחנו מטפלים בענייני אורתופדיה של ילדים משתדלים לדון בנושאים שמעסיקים יותר מאדם אחד. במקרה שלך כדאי לפנות לרופא המטפל ולדון איתו בממצאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגבלה בפיסוק
    אילנה
    20/05/2009

שלום, ביתי היא בת חודשיים וחצי ובבדיקה בטיפת חלב הודיעו כי קיימת הגבלה בפיסוק מימין סונר3
    היינו אצל אורטופד - נתנו לנו טיפול ברצועות פבליק לתקופה של שישה שבועות. השאלה- מה זה אומר "סונר3" , האם ההגבלה עוברת לגמרה לאחר טיפול הנ"ל?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הגבלה בפיסוק

הוספת תגובה

• ממצאי אולטרא-סאונד

ד''ר אודי לבל
    20/05/2009

אלינה שלום - הבטוי לא מוכר לי, מציע לפנות לאורתופד ולבקש יותר מידע על הממצא ועל התוכנית הטיפולית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרירת רגל ימין
    גרשון ציילר
    18/05/2009

ד"ר שלום רב

בני בן 8 חודשים בריא לחלוטין זוחל ואפילו נעמד עם תמיכה על ספה או כסא.
    לפני כשבוע גילינו אחרי בכי ללא סוף שרגל ימין שלו ליד המפסעה כואבת לו מאוד כל נגיעה גרמה לו לכאב רב, זה שבוע שהוא גורר את הרגל אינו יכול לעמוד, בצילומי רנטגן לא נמצא דבר אך הוא ממשיך לגרור את הרגל למרות שנראה שהכאב עבר.
    מה אפשר לעשות, הרופא שראה אותו אמר שאין מה לעשות יכול להיות שזה יעבור יעבור מעצמו.
    האם הבעיה מוכרת ברפואה? נתון נוסף בזמן הארוע היה לו מעט חום.

תודה מראש
    גרשון

לקביעת תור
    סגירה
    גרירת רגל ימין

הוספת תגובה

• כאב במפשעה וגרירת רגל

ד''ר אודי לבל
    18/05/2009

גרשון שלום - זה נושא דחוף וכבד מכדי לדון בו בפורום - גשו מחר לרופא הילדים לבירור. אין מה לחכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 4 חודשים-דחוף!
    ליאת
    18/05/2009

לצערי , וברוב טיפשותי לא עשיתי אולטרסאונד פרקי ירכיים לילדה, ואתמול בבדיקה אצל רופא הילדים, הוא אמר שהפישוק לא רחב ואמר שבמקרה הכי גרוע עושים ניתוח,
    וממש הפחיד אותי, האם לא מאוחר לטפל במידה ואכן יש בעיה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 4 חודשים-דחוף!

הוספת תגובה

• הגבלת פיסוק

ד''ר אודי לבל
    18/05/2009

ליאת אפשר להרגע. לא קרה דבר. בצעו US ירכיים ואם יש בעיה - התינוקת תקבל טיפול ותחלים. איני רואה סיבה לחשוב על ניתוח בשלב כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לתקן תינוק שיושב ישיבת צפרדע?
    אמא
    17/05/2009

שלום רב.
    בני בן עשרה חודשים, זוחל על שש , עומד והולך סביב הרהיטים בבית. אבל רק עכשיו החל בניסיונות להתיישב בעצמו בעיקר כשהוא יורד מעמידה . הוא עדיין לא מרים את עצמו משכיבה או זחילה לישיבה.
    אבל כשהוא יושב - זו ישיבת צפרדע, או ישיבה על הברכיים .
    האם לתקן אותו כשהוא יושב כך?

הוספת תגובה

• ישיבת W (צפרדע)

ד''ר אודי לבל
    18/05/2009

אמא שלום. אני לא חושב שיש לנו יכולת לשכנע ילד בגיל כזה איך לשבת. בודאי תמצאי רופאים אחרים שסבורים אחרת. אני מאמין במינימום הצקות לא יעילות של הורים כלפי ילדיהם. הישיבה הזו נוחה לילדים שיש להם מבנה מסוים של עצמות ירך - המבנה הזה נעלם תוך כדי צמיחת הרגליים ואז נעלמת גם הישיבה הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצויין תודה!

אמא
    19/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• displasia acetabular
    אמא
    17/05/2009

שלום רב,
    לבתי בת 4 חודשים הובחנה displasia acetabular, הממצאים הם 2B מימין ו-1B משמאל. הומלץ להרכיב כרית פיסוק 22 ס"מ לזמן של חודש וחצי בנתיים עד לבדיקה נוספת. רציתי לשאול ממה נובעת הבעיה? מה היא קושי הבעיה? האם כרית פיסוק תפתור את הבעיה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    displasia acetabular

הוספת תגובה

• דיספלזיה בדרגה קלה מאוד

ד''ר אודי לבל
    18/05/2009

אמא שלום. ממצאי האולטרא-סאונד בפרקי הירכיים מחולקים לדרגות ותת דרגות. דרגה 1 היא תקינה כמו אצל הבת שלך בשמאל (אפשר להתעלם מ- B) דרגה 2 היא אי-בשלות של המפרק והטיפול בכרית פיסוק או רתמה כלשהי - מוצלח לרוב. (הסבר מפורט את יכולה למצוא באתר של שערי צדק- אורתופדיה-ילדים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• displasia acetabular

אמא
    19/05/2009

שלום שוב,
    קודם כל תודה על התשובה
    יש לי שאלה נוספת, הכוונה שאם הטיפול מוצלח לרוב, אז יש סיכוי שלא יצליח , אז מה עושים בהמשך?
    בנוסף שמתי לב שילדה התחילה להכניס פנימה כף של רגל ימין (שהיא בעייתית ). מה זה יכול להיות?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - הלבשת כרית פיסוק

אמא
    19/05/2009

שלום רב,
    לגבי כרית פיסוק, איך להלביש אותה שיהיה בטוח לטיפול ולא יפריע לילדה. האם צריך להדק את הכרית וליצור לחץ ממשי על הרגליים או מספיק שכרית שומרת על הפיסוק ואינה צמודה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרית פיסוק

ד''ר אודי לבל
    20/05/2009

אמא, המטפל חייב לבדוק שאת מניחה את הכרית כפי שהוא (!!) חושב שצריך, חשוב מאוד להצמד להנחיות של המטפל וללכת איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין קלאב פוט לFFA?
    שימרית
    17/05/2009

ומה מהם נחשב יותר קל לטיפול?

מהם האחוזים בארץ של תינוקות שטופלו בגבסים שסבלו מFFA ולאחר הגבס הראשון הטיפול הצליח?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה ההבדל בין קלאב פוט לFFA?

הוספת תגובה

• נטיה פנימה של כפות הרגליים

ד''ר אודי לבל
    17/05/2009

מירית שלום - FFA הוא קיצור ל- forefoot adduction או בעברית נטיה של הכפות לקו אמצע הגוף - שמקורה בקדמת כף הרגל - זה ממש לא דומה לקלאבפוט - שם העיוות הוא מורכב מאוד וכל נסיון לתקן אותו אותו נעשה תוך ידיעה שמשהו בסיסי בהתפתחות העוברית לא היה תקין. לעומת זאת FFA הוא מצב של דרגות חומרה שונות של הטיה של עצמות המסרק בכף הרגל (מטה-טרזליות), לכוון האמצע, וזה מצב בו לרוב הכף עצמה תקינה ובריאה. הטיפול יכלול גבסים סידרתיים או מכשיר כלשהו שיבצע הטיה של עצמות המסרק לכיוון הנכון ולרוב מושג איזור טוב יותר של הכוחות בכף הרגל וצמיחה ישרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה נוספת?

שימרית
    17/05/2009

ראשית תודה רבה על התגובה המהירה.

יש לי תינוק בן חצי שנה הייתי אצל אורטופד א' שאמר שצריך גבס בשתי הכפות רגלים ל3 שבועות גבס עד הקרסול (למרות שכף רגל ימין נראית בסדר גמור.

היום הייתי אצל רופא ב' שאמר שצריך גבס רק ברגל שמאל הייכן שיש בעיה ושכף הרגל השנייה תקינה לחלוטין,גבס רק לשבועים ומעל הברך לא רק בכפות רגלים.
    ולאחר שאמרתי לו את האבחנה של א' הוא אמר לי שזה קשקוש לא עושים גבס רק בכף הרגל מפני שיש שרירים בברך ובשוק שאחראים גם על הטיית כף הרגל ולכן צריך לגבס עד הברך.

אני גם ככה הייתי בשוק ששמעתי לראשונה על גבס כי בני כבר עומד על שש ומתחיל לזחול וכששמעתי על גבס עד הברך הלב שלי התרסק כי אני יודעת שעכשיו שבועיים כאלו יהיו סבל רציני בשבילו עם כל הפעילות שלו.

בכל מקרה ,ידוע לך איך עושים גבס בד"כ עד הברך או רק בכפות רגלים?

אני הולכת היום לחוות דעת נוספת אצל פרופסור קופליוביץ ליונל שאני בטוחה ששמעת את שמו ואני מקווה שאוכל להיות רגועה עם הדעה שלו,אני יודעת שרפואה זה לא מתמטיקה ושום דבר לא שחור ולבן,אבל 2 דעות שונות זה מבלבל במיוחד שזה קשור לבריאות של בני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בכפות הרגליים

ד''ר אודי לבל
    18/05/2009

מירית - הקשיבי לדר' קפוליוביץ והוא בודאי יבהיר לך את שיטת הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון של מומחה!!!!!

שימרית
    19/05/2009

שוב שלום,

ד"ר קופליוביץ איבחן כך:
    פישוק ירכיים מלא וסימטרי
    lt flexible pes adductus+internal timial torsion
    והמליץ לנו על ביצוע תרגילים של מתיחה לכף הרגל כי טוען שהרגל עדיין גמישה ובנוסף בזמן שהילד בגן ובלילה לשים לו נעל PRE WALKER רק לרגל הבעייתית.
    כששאלנו על גבס הוא טען שכרגע לא צריך בגלל שאנחנו מוכנים ורוצים לבצע תרגילים והוסיף שגם אחרי הגבס כנראה שנצטרך להשתמש בנעל,
    כמו כן טען שגבס אפשר לשים גם בעוד חודש חודשיים אם התהליך הנ"ל לא יילך טוב.

לעומת זאת הרופא הראשון טען שלשים גבס זה ממש ממש דחוף ואם אפשר לעשות זאת מייד.

כרגע אני בדילמה מוחלטת,אני מודעת לזה שזה עניין של גישה של רופא אך אני עדיין מבולבלת מה היית ממליץ לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובה.

שימרית
    21/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטיית גוף ימינה
    נעמי
    16/05/2009

שלום, ביתי בת 19 חודשים. יש לה FFA ו- ITT ברגל ימין (במעקב של אורטופד, שאמר שכרגע לא לעשות כלום). היא החלה ללכת בגיל 15 חודשים. בימים האחרונים אני שמה לב שמסתכלים עליה ישר בהליכה הגוף שלה נוטה טיפה ימינה. כלומר, יש קשת קלה מאוד במותן שמאל. בהליכה נראה שכתף ימין נמוכה מעט משמאל. האם ייתכן שזה בגלל צורת ההליכה (רגל ימין שמסובבת פנימה). האם ייתכן שזה בגלל טרטיקוליס קל למין שהיה לה עד גיל 5 חודשים (טופלה בפיזיוטרפיה) . האם יש מה לעשות ? האם זו סיה לדאגה? אני כבר לא ישנה יומיים מאז ששמתי לב (היא היתה ללא חולצה בבית). אשמח לתשובה. תודה, נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    נטיית גוף ימינה

הוספת תגובה

• לנעמי

ד''ר מרק אידלמן
    16/05/2009

אל תדאגי , בוודאי זאות לא סיבה לא לישון בלילה!30 % מילדים עם סיבוב שוקיים פנימה.אכן יש גם אסימטריה בהליכה.תעמידי ילדה שיר ותסתכלי על גובה הכתפיים ( קרוב לוודאי יהיו באותו מישור).אם לא בלי לחץ תזמיני תור לאורטופד ילדים .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופאים יקרים אנא עזרתכם...
    אמא +1 מיוחד
    14/05/2009

שלום רב,

יש לי תינוק בן חצי שנה באבחון אצל אורטופד נמצא FFA נוקשה דו צדדי
    הומלץ לגבס בתל השומר ל3 שבועות.

ברגל אחת הפנייה פנימה ממש נראית לעין ואילו ברגל השנייה אני לא הבחנתי וגם אחרי שהאורטופד ציין נראה לי שהיא בסדר.

בכל מקרה אשמח לעצה מכם,האם הטיפול בגבס כדאי?האם זה לא מסתדר לבד?
    והאם הטיפול בגבס עוזר?האם מגבסים גם את האצבעות?ואם כן זה לא מזיק?

אני מצטערת על כל השאלות אבל אני כ"כ מוטרדת,בעיקר בגלל שנאמר לי שאם האורטופד בבדיקה של מפרקי היירך היה שם לב לכפות רגליים יכול להיות שנהיינו מונעים את זה,אני כבר לא יודעת מה לעשות,האם כדאי לקבל עוד אבחנה או לעשות גבס,המקרה שלנו הוא דחוף כי הבן שלי כבר עומד על שש וכמעט מתחיל לזחול,

לקביעת תור
    סגירה
    רופאים יקרים אנא עזרתכם...

הוספת תגובה

• הטיה של כפות הרגליים

ד''ר אודי לבל
    16/05/2009

אמא שלום. ראשית כאשר, יש לך דילמה אם להקשיב לעצת המטפל - גשי לשמוע עוד דעה. שנית לגבי FFA (אדדוקציה של קדמת כף הרגל) - זו בעיה נפוצה ובהחלט דילמה טיפולית כאשר זה מטופל בגיל מאוחר (סביב שנה) המטרה היא לכופף את כף הרגל לכיוון השני (אבדוקציה) ובכך למתוח את הרקמות הרכות ולהביא להתארכותן. אפשר להשיג את המטרה במספר שיטות - פני לרופא - דברו על העניין ותקבלי החלטה אם את הולכת על זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה מפרק הירך
    עמית
    14/05/2009

שלום,

ביתי הייתה מטופלת בכרית פיסוק עד גיל 9 חודשים. עקב נקע בפרק הירך.

בגיל 9 חודשים האורטופד אמר להסיר את כרית הפיסוק בשביל שהילדה תתחיל להתפתח כי כל אותה תקופה זה עיקב אותה והיא לא זחלה ולא התפתחה.

אתמול היא היתה אצל אותו אורטופד לביקורת והאורטופד אמר להחזיר את כרית הפיסוק.

לחודשיים גודל כרית פיסוק 22.

היום הילדה כבר בת שנה וחצי נמצאת בדיוק בשלבי התפתחות שלה זוחלת על שש יושבת נעמדת לבד. נראה לי שזה יפריע לה בהתפתחות של אני לא רוצה ששוב היא תיעצר מבחינה התפתחותית גם ככה הי באיחור. (בת שנה וחצי ועוד לא הולכת)

הילדה הולכת לגן וזה נראה לי מאוד יפריע לה בגן

ההבחנה אתמול היתה:

ראשי מפרק הירך ממוקמים היטב, צילום אגן מדגים מבנה אצטבולרי סביר אינדקס אצטבולרי של 30 מימין ו27 משמל כיסוי אצטבולרי סביר

אבקש את התייחסותך אם תוכל.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה מפרק הירך

הוספת תגובה

• שימוש בכרית פיסוק

ד''ר אודי לבל
    16/05/2009

עמית שלום. מחד השימוש בכרית מעכב התפתחות -אין בזה ספק. אבל זה מונע פריקה במפרק הירך, כאבים, צליעה או ניתוח. כך צריך לראות את הדברים. מדובר במספר חודשים בשנת החיים הראשונה לעומת כל החיים שאחר כך. סיימי את הטיפול לפי ההוראות והכל יפוצה אחר כך עם ההתפתחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגלי O
    דגנית
    14/05/2009

לבני בן השנה וחצי יש רגלי O, לפני כשבוע ביקרתי אצל אורתופד ולהלן תוצאות הבדיקה: מתהלך חופשי ללא צליעה, וורוס בברכיים. ללא הגבלה בפיסוק, סימני O-B שליליים. ללא אסימטריה של קפלים. אורך ירכיים שווה. ללא עיוות בכפות רגליים, ללא קיצור אכילס. וורוס קל פיזיולוגי בשתי ברכיית עם סיבוב מוגבר פנימי בשוקיים. כעת לא זקוק לטיפול, הומלץ על בדיקה בעוד שנה.
    שאלתי היא: האם באמת להתעלם מההבחנה ולחזור לבדיקה בעוד שנה, או שמא צריך מעקב דחוף יותר? והאם אין צורך בטיפול כעת?

בברכה,
    דגנית

לקביעת תור
    סגירה
    רגלי O

הוספת תגובה

• ברכיים מעוגלות (גנו-וארום)

ד''ר אודי לבל
    16/05/2009

דגנית שלום. מבנה מעט מעוגל בברכיים שכיח בגיל הזה, לרוב נלווה לכך סיבוב פנימי של הכפות. לרוב דרוש רק מעקב והצמיחה מעלימה את המצב הזה. אם תרצי לעיין באתר של המחלקה שלי (בי"ח שערי צדק אורתופדיה ילדים) יש שם מסמך PDF שמסביר את התהליך הזה אצל תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 2 עם הליכה מעוותת
    גלית
    13/05/2009

בני בן השנתיים כשהוא הולך הרגל הימנית בבירור נראית שהולכת כלפי פנימה ויוצרת הליכה מעוותת.
    כשהוא רץ זה מורגש עוד יותר
    הלכנו לפני כחצי שנה לאורטופד ילדים ובדק את הרגל ואמר שיש לו זוית של 20 מעלות כלפי פנימה ובפגישה יותר מאוחרת אמר לי שיש לו פלטפוס ב2 הרגלים-שאין מה לעשות עם זה וזה לא נורא
    אתמול כשהוא הלך פתאום זה נראה ממש מורגש
    איני יודעת מה לעשות. האם זה ישתפר? האם צריך גיבוס? או נעלים הפוכות?
    האם זה קשור חס וחלילה לבעיה אחרת? למי לפנות?
    בתודה מראש
    המודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    בן 2 עם הליכה מעוותת

הוספת תגובה

• סבוב פנימי באחת הרגליים.

ד''ר אודי לבל
    16/05/2009

גלית שלום. אתחיל עם משהו "פסימי" - אין הרבה מה לעשות. הדבר האופטימי הוא שגם לא צריך לעשות. רוב ההפרעות הסיבוביות של ילדים קטנים נעלמות כאשר העצמות מתארכות. צריך לחכות - ואם בבגרותו הבעיה תישאר - יש דרך לשפר את המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 2 עם הליכה מעוותת

גלית
    17/05/2009

רוב תודות על התשובה
    האם זה אומר שיתכן שילדי ילך הליכה מוזרה ומעוותת? ומדוע ישנם ימים שבהם הוא ממש כמעט לא יכול ללכת בגלל הסיבוב הפנימי?
    אין דבר כמו פזיותרפיה או תומכים שיכולים לסובב לו את הרגל חזרה?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר אודי לבל
    18/05/2009

גלית - הפרעה סיבובית לא גורמת להליכה מעוותת. מכשירים מסוגים שונים ובודאי פזיותרפיה לא הראו כל השפעה (בנסוי מדעי מבוקר) על סבוב הגפה (אם כי הם היו והם עדיין בשימוש רב...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה