מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טורטיקוליס צווארי ימיןהילה06/09/2009
שלום רב,
ביתי ללינוי בת שנה ושלושה חודשים אובחן שיש לה טרוטוקוליס צווארי ימין . לפני כחודש זה הופיע (לדעתי לאחר נפילה) ומאז אנחנו באבחון אצל אורטופד ובבדיקות עיניים, אוזניים, נוריולוג שכולם יצאו תקינים כולל צילום רנטגן. שלחו אותנו לעשות בדיקת mri ואנחנו בהמתנה לעשות אותה מה שכן אנחנו בחששות מאוד מכיוון שהבדיקה הזאת כוללת הרדמה מלאה. לפיכך רצינו לדעת : האם אפשרי שהיא לא תעשה את הבדיקה ותתחיל עם פזיותרפיה מיד (כי זה מה שעושים שיש טורטיקוליס לא?) ?
האם זה שהיא הובחנה והיא בגיל שנה תעזור הפזיותרפיה ? אציין והוסיף שהילדה מקסימה להפליא, הולכת לגן כרגיל אוכלת, ומתפתחת יפה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורטיקוליס וביצוע MRI
ד''ר אודי לבל07/09/2009הילה שלום. את השאלה למה צריך MRI צריך להפנות להערכתי לנוירולוג.
אני לא כולל MRI בבירור שלי לטורטיקוליס. אני מתחיל מיד טיפול לשיפור טווחי תנועת הצואר ובמקביל בירור הפרעת ראיה שמיעה וכיו"ב.
ייתכן בהחלט שהיה משהו בבדיקה שהעלה חשד אצל הנוירולוג/ית שיש צורך בהדמיה ב- MRI ואז יש הצדקה. לגבי ההרדמה - אם יש צידוק לבדיקה, אז הסיכון המזערי בהרדמה מתגמד לעומתה, אם אין צידוק בהדמיה - אז אין מה לדון בכלל בהרדמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבת תינוקטל06/09/2009
שלום,
תינוקי בן ארבעה חודשים מנסה לשבת בכוחות עצמו, כאשר הוא מושך את הגב ומנסה להתרומם. האם למנוע את זה ממנו בינתיים כי זה מוקדם מדי או לעודד את נסיונותיו לשבת כבר בגיל הזה? תוד ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה בגיל 4 חודשים
ד''ר אודי לבל07/09/2009טל שלום. לא צריך לעודד וגם לא למנוע. התינוק יעשה מה שיצליח. בגיל כזה היכולת להתיישב בצורה יציבה ממש מעטה ולכן אין סיבה לעזור לו לשבת כרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת מזרון לילדה בת 2יוליה06/09/2009
שלום! ילדה שלי בת שנתיים ו3 חודשים. אני רוצה להעביר אותה למיטת ילד . מה חשוב בבחירת מזרון לגיל הזה? לי יש עקמת מגיל מאוד צעיר , איך אפשר למנוע את זה אצל ילדה קטנה שיש לה סיכוי לזה? אנחנו הורים גבוהים והיא גם גבוהה יחסית לגיל שלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרון
ד''ר אודי לבל07/09/2009יוליה שלום, אני מצטער - אנא קראי את תגובתי כמה שורות למטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע עקומהיורי06/09/2009
בשני הרגליים, אצבע שנייה, אחרי בוהן ברגל, בפרק שליד ציפורן, קיבלה זווית כ- 30 מעלות לכיוון חוץ.
האם מעיד על התפתחות של מחלה כלשהי ? האם בעתיד עלול לפגוע בהליכה \ ריצה ? האם יש מה לעשות עם זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבע עקומה - המשך
יורי06/09/2009שכחתי לציין שבני בן שנתיים ורק עכשיו שמנו לב על העניין הזה עם אצבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית אצבע
ד''ר אודי לבל06/09/2009יורי שלום, תנסה בבקשה קצת לארגן את השאלה, זה לא מובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצבע עקומה
יורי06/09/2009שלום דוקטור,
התכוונתי שלפני כמה ימים שמנו לב שאצל ילד שלנו בן שנתיים, באופן סימטרי על שני הרגליים האצבע שליד הבוהן עקומה - באופן סכמתי זה נראה כך:
| | | / |
| | | | |
אם להניח שאצבע ישרה זה | אז אצבע עקומה נראת כ- /
| |
ז"א האצבע שליד הבוהן מסתכלת לכיוון האצבע האחרונה בכיוון של כ- 30מעלות, כאשר העקמומיות מתחילה לא מ"שורש" האצבע (סלח לי על מונחים לא מקצועיים) , אלא הזיות מתחילה מהפרק האחרון של אצבע, זה שקרוב יותר לציפורן. והדבר סימטרי בשני הרגליים. יש לציין שגם אצלי וגם אצל אישתי האצבעות ישרות, וכל הבדיקות הגנטיות שעשינו לפני הריון יצאו תקינות.
השאלה שלי א. האם זה יכול להעיד על התחלה של מחלה כלשהי?
ב. האם זה יכול בהמשך להתעקם עוד יותר ולהפריע להליכה?
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצבע עקומה בכף הרגל
ד''ר אודי לבל07/09/2009יורי שלום. אתה מתאר הטיה של אצבע 2 ברגל ימין לכיוון לטרלי (חיצוני) בשתי הרגליים. התופעה נקראת קלינו-דקטיליה (הטיית אצבע) (או משהו מסוג זה לפי סוג ההטיה). יש בהחלט משפחות בהן זה מופיע אצל הורים וילדים. אני לא מכיר קשר לבעיות גנטיות אחרות אבל אין בעיה לברר את זה.
ראשית כדאי לפנות לאורתופד כדי לאבחן מה מקור ההטיה ואח"כ אפשר לבדוק באתר OMIN את הקשר של הממצא למומים אחרים (זאת תופעה מאוד מאוד נפוצה). לרוב אין לזה שום השפעה תפקודית. אין בעיה ליישר את זה בגיל מאוחר אם זה יפריע או יהווה בעיה אסטטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאאצבע עקומה
גרשזון דריה17/07/2010שלום, אני פעם ראשונה באתר, ושמחתי שיש פתרונות לבעיה זו. אבל אולי משהו יכול לענות לי: האם ללא ניתוח יש פיתרון?
ילד שלי בן שלוש, סובל בשני הרגליים, הוא לא יציב הרבה נופל- עצבע השניה גודלת לו כאילו מאצבע השלישית.
אשמח לקבל תשובה לדו"אל.
תודה
דריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות באצבעות
ד''ר אודי לבל18/07/2010דריה שלום, יופי שנכנסת לאתר. אני מציע שתתחילי מהתחלה. מי הילד/ה, מה הגיל ומה הבעיה וננסה לדון בעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצבע עקומה
גרשזון דריה20/07/2010תודה שהגבת!
שלום!
בני ,רוני,כמעט בן שלוש, יש לו תאומה סיוון, הריון היה תקין, ילדתי בשבוע 38 שניהם במשקל תקין.
הוגדר כילד רגל, למרות זאת כל השלבים עבר באיחור, התיישב בשנה וחודש הלך בגיל שנה וחמישה חודשים. מגיל חצי שנה עד שהלך הינו בהתפתחות הילד.
מאז שהתחיל ללכת נפל בלי סוף, התנפחות על המצח לא עברה חודשים, פנינו לרופא משפחה והיא אמרה- לחכות עד גיל שלוש, עד שיתייצב. נכון הוא התחזק, פחות נופל אבל עדיין מדהיג אותי סיפור האצבעות. אצבעת ( השניות) ברגליים לא ישרות- שנייה עולה על השלישית (בשניהם).
האם תוכל לומר לי: האם יש דרכים ללא ניתוח?
תודה מראש על צומת לב
דריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אודי לבל22/07/2010דריה שלום. אני לא מאמין שזה הגורם לנפילות. לגבי האצבעות - תנסו למתוח אותן ביישור. אין הרבה סכוי שזה יעזור. אם לא יחלוף מעצמו (כמו שבדרך כלל) - פנו לשחרור ניתוחי.
גרשזון דריה22/07/2010תודה ד"ר אודי, נעשה כמו שהמלצת.
דריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק בחוליה L5שרה סיני05/09/2009
שלום, בעיקבות תלונות על כאבי גב נשלחה בתי בת 15.5, משחקת טניס 3 פעמים בשבוע, לצילום רנטגן ומיפוי עצמות ונמצא סדק בחוליה ושחיקה בL5-S1. הומלץ ע"י אורטופד: שחיה פעמיים בשבוע 40 דקות, פיזיוטרפיה וטוינא. כירופרקט ממש לא המליץ על שחיה. מבקשת חוות דעת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "סדק בחוליה"
ד''ר אודי לבל07/09/2009שרה שלום, המונח "סדק" לא ברור לי. כדאי לשאול בפשטות את הרופא שאיבחן - על מה מדובר, והאם הוא תומך או מתנגד לשחיה. אם מדובר בתופעה שנקראת "ספונדילו-ליזיס" ההמלצה היא להפחית פעילות למשך כחצי שנה. מה בדיוק אפשר להמשיך לעשות - כדאי להתייעץ עם המטפל שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור של גפה שמאלית וכאבי גביעל05/09/2009
שלום רב,
בני בן 11. לפני כחצי שנה בבדיקה אורתופדית נמצאה אי סימטריה באורך הגפיים. בבדיקת CT למדידת אורך גפיים תחתונות הממצאים הם:
פמור ימני באורך 37.9 ס"מ, פמור שמאלי באורך 37.3 ס"מ. הפמור השמאלי קצר מהימני ב-0.6 ס"מ. הטיביה הימנית באורך 30.6 ס"מ הטיביה השמאלית באורך 29.4 ס"מ הטיביה השמאלית קצרה מהימנית ב 1.2 ס"מ. סה"כ הגפה השמאלית קצרה מהימנית ב 1.8 ס"מ.
לבני הותאמו מדרסים והא הלך איתם עד לפני 3 חודשים. במהלך הקיץ בעקבות אי נוחות וקושי שלו ללכת עם נעליים הוא נטש את המדרסים והלך עם קרוקס. לפני 3 ימים הופיעו כאבים חזקים מאד בגב תחתון באזור האגן. שאלותיי הן: 1. האם כאבי הגב יכולים להיות מוסברים ע"י המצב המתואר? 2. בכוונתנו לשוב ולהתאים מדרסים, האם הם יכולים לשפר את המצב? 3. אילו עוד המלצות יש לכם לשיפור וטיפול במצב? 4. מאחר והעניין התגלה באופן מקרי בבדיקה אצל אורתופד רגיל בעקבות כאבים בקרסול, האם תוכלו להמליץ על אורתופד ילדים מומחה לבעייה בתל אביב?
אני מאד מודאגת מכאבי הגב אצל ילד כל כך צעיר.
תודה על עזרתכם
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור רגל
ד''ר אודי לבל07/09/2009יעלשלום. אתחיל מהסוף, אני לא נוהג להמליץ על רופאים באתר.
את המרכזים הרפואיים במרכז את ודאי מכירה וגם אלה שלא במרכז, טובים...
לגבי הקיצור - כדאי מאוד להיות בקשר עם אורתופד ילדים היות שהקיצור ניתן לתיקון בתקופת הצמיחה בקלות יחסית. לגבי כאבי גב אחרי נטישת המידרס שמגביה את הרגל הקצרה - זו בהחלט תופעה נפוצה.
בגדול: יש לילד קיצור די קטן שלרוב לא דורש טיפול. אבל אין תחליף לקשר עם רופא הפורום נותן רק מידע כללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו מזרון מתאים לילדלילך05/09/2009
שלום רב
בני בן 4 שוקל 26 וגובהו מטר ועשרה, ילד בריא חזק לגילו, אני מעונינת לקנות לו מיטה האם מיטה מתכוונת יכולה להתאים לו מבחינה בריאותית, מהו סוג המזרן המומלץ? ומהו המזרן האידיאלי, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרון
ד''ר אודי לבל07/09/2009לילך אני מצטער, כתבנו כאן הרבה בעבר על הנושא, אין לנו מידע רפואי על השפעת מזרנים על הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת לפעוטליטל04/09/2009
שלום רב,
יש לי אחיין כבן שנתיים שנולד עם איזשהו עיווט בעמוד השדרה בחלקו העליון,בצוואר.
הוא במעקב רפואי שוטף ע"י אורטופד ילדים.
נאמר לנו כי כל עוד אין פגיעה בתפקודו הפיזי של הפעוט,אין צורך כרגע לבצע בדיקות כגון m.r.i .
בימים האחרונים שמנו לב כי הפעוט אינו יכול להזיז את צווארו לכל הכיוונים בצורה תקינה.
האם יש קשר בן הדברים?
הוא אינו מתלונן כי כואב לו ומזה בעצם אנו מפחדים.
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה,
ליטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוות בצואר ועמוד השידרה העליון
ד''ר אודי לבל07/09/2009ליטל שלום - זה נושא מורכב מידי לפורום. קחו אותו לאורתופד הילדים שלו להערכה חוזרת. מה עם ההורים שלו ? למה את כותבת במקומם? בעיה כזו צריכה להיות בטיפול מסודר שבו ההורים והרופא בקשר הדוק. כל שנוי במצב מחייב דיווח לרופא!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון - בת 2.10בת אל04/09/2009
שלום רב,
הקטנה שלי בת שנתיים ועשרה חודשים, מזה מס' חודשים ( לא באופן רציף) היא מתלוננת על כאבי גב תחתון .
לקחתי אותה לרופא המשפ' - בפעם הראשונה נתן לה לעשות כל מני תרגילים ואמר שככל הנראה זה שום דבר . יש לציין שהיא פתאום תוך כדי משחק או בלי קשר לכלום באה ומתלוננת לעיתים בוכה ...
לאחר שזה נמשך ואני כמובן דאגתי ביקשתי לבצע בדיקות דם- יצאו תקינות.
הבוקר היא קמה ולאחר מס' דקות התלוננה בבכי על כאבי גב תחתון ואז גם כאבי דגליים בחלק הקדמי העליון של הירך...
הבנתי שיש דבר שנקרא כאבי גדילה - האם על סמך מה שפרסתי בפניך יש מקום לבדיקות נוספות שעליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון בגיל כמעט 3 שנים.
ד''ר אודי לבל07/09/2009בת אל שלום. בשום אופן לא להתייחס כמו כאבי גדילה. פני לרופא הילדים לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת נעליים לילדה בת 2.5מירב03/09/2009
אשמח לדעת האם יש חשיבות לגמישות סולית הנעל בגיל 2.5?
הילדה כבר הולכת שנה.
אנחנו חושבים לקנות נעליים לחוף ובקיץ סנדלים ותמיד יש הויכוח האם הסוליה חייבת להיות גמישה או לאו.
האם יש דברים שצריך לשים לב אליהם כשקונים נעליים? שנה שעברה קנינו נעליים של פאפאיה והן היו בעלות סוליה רכה וגבוהות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים
ד''ר מרק אידלמן03/09/2009שלום,
2 דברים חשובים באמת :קדמת הנעל צריכה להיות רחבה,וסולייה גמישה (אם ניתן לקפל בקלות -קחו).הגב,לא חייבים לקנות מותג!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגלייםיאיר03/09/2009
שלום
אני שואל לגבי בני בן 12 -יש לו כפות רגליים נוטות החוצה (גם מעט רגליים שטוחות)
אני גם שם לב שיש מין נטיה במפרק (גיד אכילס) כאילו הוא
גם לא ישר עם הרגל (אני מקווה שהסברתי טוב) הגיוני שצריך ללכת לאורתופד
אבל בינתיים......
יכול להיות שזהו מבנה של רגליו ?
יש מה לעשות בגיל 12 ??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאייר
ד''ר מרק אידלמן03/09/2009לכאורה,אני לא רואה בעייה דרמטית,קרוב לוודאי אצל בן שלך יש outtoeing משני לסיבוב שוקיים החוחצה, אך בלי לבדוק את הילד קשה לדעת.אם זה מתריד אותך -גש לאורטופד ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה להוסיףתמונה
יאיר04/09/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומקדימה
יאיר04/09/2009שוב תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אודי לבל07/09/2009יאיר שלום, דר' לבל ממשיך. פנו לאורתופד להערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבת Wשלי02/09/2009
שלום,
בני בן 11 חודשים כמעט מרבה לשבת בישיבת W רציתי לדעת האם זה יכול להזיק?ואם כן איך בדיוק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבת W
ד''ר אודי לבל02/09/2009שלי שלום. ישיבה כזו מבטאת תנוחה שנוחה לילד שלך. הסיבה היא מבנה מסוים של צואר הירך אצלו כמו אצל הרבה תינוקות. כל תינוק נולד עם פיתול של צואר הירך שהוא גדול בהרבה ממידת הפיתול שיש אצל המבוגר. לכן תינוקות נוטים לשבת כך בעוד שמבוגרים לא. ככל שהרגל מתארכת הפיתול פוחת ונותר על דרגה די נמוכה. אצל הבוגר זה מביא לכך שנעדיף לשבת בהצלבת רגליים (ישיבה מזרחית). אין לנו דרך להשפיע על הפיתול הזה ולכן אין סיבה לטעמי לנסות למנוע מהילד לעשות מה שנוח לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יגיד לך למה אני חוששת
שימרית03/09/2009תודה על התגובה,
אני קצת חוששת כי יש לו כף רגל שנוטה כלפי פנים והצלחנו לסדר לו אותה באמצעות נעל הפוכה,
אני פשוט חוששת שישיבה כזו תגרום שוב לסטייה של הרגל כלפי פנים.
זה יכול לקרות?או שבגיל 10.5 חודשים עצמות כף הרגל כבר לא יכולים להשתנות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגת עליי
שלי05/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבוב פנימי של הכפות וישיבת W
ד''ר אודי לבל07/09/2009שלי שלום. המקור של הישיבה הזו ושל ההטיה הפנימית של הכפות הוא זהה. זהו פיתול של עצם הירך, הוא יחלוף ככל שהעצם תתארך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור רגייםמיכל כהן01/09/2009
יש לי רגליים שפונות פנימה האם בגיל 35 יש אפשרות לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוב פנימי של הרגליים בגיל מבוגר
ד''ר אודי לבל01/09/2009מיכל שלום. הנושא לא ממש בתחום הפורום. בכל זאת, בעניין סבוב פנימי הטיפול אפשרי אם כי די מסובך ולא תמיד יש לכך הצדקה. אין זה המקום לפרט ואני מציע לפנות לאורתופד להעריך עד כמה הבעיה חמורה, והאם יש צורך לטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה
ד''ר מרק אידלמן01/09/2009אם זה גורם לך לכאב מתמיד אש כן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה?
הילה01/09/2009לא הצלחתי להבין את תשובתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק בגב עקב שבר במרפקאשר31/08/2009
במרץ שנה שעברה ביתי בת 11 שברה את מרפקה ואובחן שבר סופר קונדילארי עם פגיעה רדיאלית והתפתחות של drop wrist עברה קיבוע kw וגבס עד הכתף למשך חודש.כיום הרופאים מציינים כי ישנה התאוששות מלאה של העצב וכי השיגה מלוא טווחי התנועה.אנו חוששים כי עקב היותה בשלב של גדילה עלולה להיווצר בעיה בצמיחה.היא מתלוננת כעת על נימול לעיתים רחוקות.ויש לנו חשש נוסף ממצא מקרי (!) גילה כי ישנה עקמת טורקולומברית וכי הגו נוטה שמאלה ב-22%.אנו מאמינים כי הדבר נגרם עקב משקל הגבס ביחס למשקלה הקטן(היא באחוזון 5%) ומאחר שנטתה עקב כובד הגבס.
האם יש בסיס לחשש זה.לא היתה לילדה כל בעיה /עקמת בגב לפני כן.האם יש לכם המלצה כלשהיא לברור מעמיק ?
סליחה על האריכות.
תודה מראש
אשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת ושבר במרפק
ד''ר אודי לבל31/08/2009אשר שלום. טוב לשמוע שהמרפק התאושש, זה לרוב המצב. לגבי העקמת אני לא חושב שיש קשר. עקמת היא תופעה שקיימת אצל חלק מהבנות, אצל בנים היא יותר נדירה. דרגה זו 22 מעלות היא קלה מאוד ולמעשה ממש בגבול התחתון של מה שבכלל מוגדר כעקמת. הופעת עקמת היא כנראה בעיקר נטיה גנטית וועניין השבר במרפק ממש לא משפיע על העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפוי שבראמאלה28/08/2009
בחודש באי בני ( 12.5) שבר את עצם הרדיוס בשני מקומות.גבס 6 שבועות (ללא שחזור) .קיום אחרי צילום זוית 16 במגמת ישור.. קיימת מגבלה קטנה בישור היד- גם במגמת שיפור.
מה שכן-קיימת רגישות בהנחת משקל על היד (כמו התרוממות בישיבה על הרצפה וכו)
האם נורמלי ומתי צפוי שפור ? אין קושי בסחיבה ביד לדוגמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמאלה
ד''ר מרק אידלמן29/08/2009שלום,
אכן זה בסדר, אל תדאגי,זווית לא גדולה, פו ושם כאב יכול להיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)