מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זמן איחוי של שבר עצם הבריח בן 2עתליה27/08/2009
נכדי שבר שבר "עץ ירוק" של עצם הבריח השמאלית. הוא נושא מיתלה לקבוע הזרוע.
מהוא זמן איחוי של שבר מסוג זה בגילו. נראה שעכשיו שבועיים אחרי החבלה הוא אינו סובל .
מצפה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסבתה
ד''ר מרק אידלמן29/08/2009אחרי שבועיים ילד יפסיק להתלונן ויזיז את היד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מאחורי הברך-ילדה בת 2 ו10 חודיעל25/08/2009
זה אולי נשמע לחוץ אבל אני לא מרגישה טוב עם זה
הבוקר הבת שלי החלה להתלונן על כאב מאחורי ברך שמאל ומעט מעליה אין נפיחות או כל סימן אחר ומכאב זה הפך לעת ערב לצליעה שכל כמה זמן היא מתלוננת על כאבים
המוח שלי עובד שעות נוספות ולא רוצה להתחיל לתאר מה עובר לי בראש
אנא פרסו מולי מה הדבר יכול להיות ומה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר מרק אידלמן29/08/2009תמתיני ען יומיים, אם ילדה ממשיכה להתלונן תגשו לאורטופד
אם אין נפיחות תורידי -מהראש "גידולים וגרורות".
קרוב לוודאי הכל יעבור מחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת בגב לילדה בת 5.5מחרז דורית24/08/2009
שלום,
היום בטיפת חלב איבחנו לילדה שלי עקמת בגב. הרופאה קבעה שיש רק צורך במעקב בעוד חצי שנה - שנה אבל ממליצה על שחיה לחיזוק הגב.
לא כל כך הבנתי מההסבר שלה מה המשמעות של עקמת, האם המצב יכול להישאר כפי שהוא ולא יפריע לה בעתיד, מה המשמעות מבחינת יציבות, ישיבה או מראה חיצוני?.
תודה - דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת בגיל מוקדם
ד''ר אודי לבל24/08/2009דורית שלום. עקמת היא מחלה ששכיחותה משמעותית בגיל ההתבגרות ובעיקר אצל בנות. זוהי סטיה של עמוד השידרה בקו אמצע הגוף והיא מלווה גם פיתול של החוליות.
אם לביתך בת החמש וחצי יש אסימטריה של הגב - קחי אותה לבדיקה אצל אורתופד. בגיל כזה יש לממצא הזה משמעות גדולה על התפתחות הגב ובית החזה ומוטב לברר בהקדם את סיבת האסימטריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
55018/10/2009שלום דורית :
אני ילדה בת 12 עם עקמת גם בגב אני יכולה להסביר לך מה יש לביתך בגב ביתך הקטנה סובלת מעקמת בעמוד השידרה וכן יש לזה השפעה על העתיד העקמת היא סטייה של עמוד השידרה לצד או לצד אחר אני למשל עם 2 עקמות וגיליתי את העקמת בגיל 11 וחצי והיום אני בת 12 מאז שגיליתי את העקמת התחלתי לילבוש חגורת גב שניקראת בוסטון למרות שיש גם מילוואקי ..
אני חושת שחשוב שטתפלי בילדה שלך כמה שיותר מוקדם כי ככול שעובר הזמן העקמת מחמירה וביתך יכולה להיות קצת עקומה ויכולה ליסבול מכאבים בגב .
אני שמחה עם עניתי לך על שאלתך בברכה :550* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההבדלי גיל בעקמת
ד''ר אודי לבל18/10/2009שלום לכולם. ממש משמח לקרוא את הדיון. אני מאמין שכוחו של הפורום הוא במידע שעובר בין מי שמקורבים בעיה. זה לטעמי הרבה יותר משמעותי מאשר דעתי כרופא. כל הכבוד ל- 550.
אבל בכל זאת אני רוצה להסביר את ההבדל בין עקמת של מתבגרות לעקמת מוקדמת. אצל המתבגרות (כמעט תמיד אצל בנות...) העקמת באה עם ההתבגרות ולרוב ללא מום כלשהו בעמוד השידרה אלא כנראה מאיזשהו חוסר איזון שרירי. אצל הקטנים זה לעיתים נובע מבעיה במבנה עמוד השידרה או רקמה שכנה שגורמת לעיוות הגו. לכן אצל הקטנים אנחנו ממהרים לברר, להעמיק בחיפוש הסיבה ורק אח"כ לשקול איך לטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקרסולייםעדי23/08/2009
בתי בת ה-8 סובלת מכאבים בקרסוליים בשעות היום והערב מה זה יכול ליהיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר מרק אידלמן24/08/2009אלפ ואחד דבברים: מכלום עד מחלות ראומטיות .אולי כדאי לראות רופא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בכרית פישוקמור20/08/2009
שלום שוב (ושוב) :)
אני פונה אליך שוב כיוון שאני מאד מודאגת ואתה עונה לעניין ועוזר לי רבות.
טוב שיש עם מי להתייעץ בכזו נגישות.....
כאמור ביתי בת שמונה חודשים עם כרית פישוק 18 ס"מ (מזה שבוע), כיוון שהיא ניידת, כפי שציינתי בהודעה הקודמת, הכרית בין היריכיים התכווצה. מדדתי אותה באזור הזה ושם האורך הוא 16 ס"מ לעומת 18 ס"מ בייתר המקומות שלא "נמעכים" על ידה.
האם בצורה הזו הכרית אפקטיבית?
זה בסדר כל עוד יש פיסוק?
רק שהכרית לא תמעך עוד.......... :/
תודה על ההתייחסות.........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך כרית פישוק
ד''ר אודי לבל21/08/2009מור שוב שלום. הדאגות ברורות, אבל אין תחליף לביקורת אצל האורתופד שלכם - רישמי את כל השאלות על דף וגשי אליו לביקורת - אולי בכל זאת יש בעיה כלשהי. למרות שעד כה כל התיאורים שלך לא מעוררים בי דאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיינו בביקורת...
מור21/08/2009אני מקפידה ללכת לביקורות, חלילה לא מקפידה, פשוט אוהבת לשמוע כמה חוות דעת :=)
הוא אומר שכל עוד יש פישוק הכל בסדר, רציתי להיות בטוחה שהיא לא "סובלת" בחינם.\
תודה בכל אופן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעהאלה19/08/2009
ביתי בת שנתיים וחצי החלה לפני כשבוע לצלוע ברגל ימין. רופא הילדים שלנו אמר לי שייתכן שבגלל צינון והתקררות הצטברו נוזלים במפרקים ולכן היא צולעת. האם זה ייתכן?
יש לציין שהילדה שמחה חיננית רצה קופצת וניראה שהצליעה לא מפריעה לה. היא לא מתלוננת על כאבים. האם יכולה להיתפתח דלקת ללא סימני חום וכאבים? או לא עלינו גידולים מסויימים....
דרך אגב אין סימני קוץ או פצע בכף הרגל.
תודה
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה ללא כל ממצא אחר
ד''ר אודי לבל19/08/2009אלה שלום. אכן המצב הכי נפוץ כגורם לצליעה פתאומית ללא חבלה, אצל ילדים, הוא דלקת חולפת של מפרק הירך (transient synovitis) במצב שאת מתארת זו בהחלט האפשרות הסבירה. הקפידי להמשיך מעקב כדי לוודא שזו לא התחלה של משהו אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גדילהיעל19/08/2009
בני עידו, יהיה בן 4 בספטמבר, סובל מכאבים ברגליים עד כדי התעוררות בלילה מכאבים עזים.
היינו אצל אורטופד שאיבחן כי מדובר בכאבי גדילה וכי אין מה לעשות בנדון וביקש שנבוא למעקב כעבור חצי שנה.
בינתיים הילד ממשיך לסבול מכאבים. אמנם לא בתדירות יומיומית אך עדיין כאמא מאוד קשה לראותו סובל כל כך. האם יש בכל זאת משהו שניתן לעשות על מנת להקל על תחושת הכאב או לחילופין לטפל בבעיה בדרך כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גדילה
ד''ר אודי לבל19/08/2009יעל שלום. כאבי גדילה הם לרוב כאבים סימטריים ברגליים, או שמופיעים לסירוגין בימין ובשמאל. אני שומע תלונות לרוב על אזור הברך ומטה ולא מעל לשם. לרוב זה מופיע בערב, או בשינה. אם הכאבים של בנך הם באופי כזה - זו ככל הנראה הסיבה. ואז הטיפול יכול להיות אקמול או נורופן כשכואב, או רק לחכות שזה יעבור. כדאי לוודא שזה לא מזהו אחר. אני מציע להורים לבצע בירור ממש - אם- הכאב רק בצד אחד או לא עובר בבוקר, או מלווה בממצא חיצוני כלשהו או צליעה. במקרים כאלה כדאי לחזור לרופא ולהעמיק את הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שובמור18/08/2009
אז נרגעתי בקשר לגב, כי מהסתכלות מהצד שהגב מעין תלוי באויר, נראה קצת מדאיג.
אנחנו מקפידים להשכיב על הגב והבטן, אבל זה לא ממש משנה, כי היא די התרגלה אליה והיא מתהפכת איתה, זוחלת ואפילו נעמדת כשאוחזת במשהו וגם מתיישבת על חצי טוסיק.
האם זה בסדר או שבשלב כזה הכרית כבר לא מועילה....?
ומשהו השלב הבא- ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בכרית פיסוק
ד''ר אודי לבל18/08/2009מור שוב שלום. כשאני מטפל, אני לא מתנגד לכל תנועה כל עוד הכרית במקום, העיקר שמירת הפיסוק. ייתכן שהמטפל שלכם סבור אחרת - כדאי לשאול אותו.
לגבי השלב הבא - אם המפרק יציב וראש הירך לא יוצא מהמכתש בשום שלב - הכל יהיה בסדר, המפרק יצמח ויתרפא. אם לא - ייתכן שיהיה צורך לקבע בגבס למשך מספר חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה ברגלנעמי בנקר17/08/2009
בני בן ה 7 נפל בעת ריצה ונחבל ברגלו. מכיוון שהתלונן על חוסר יכולת לדרוך על הרגל -נבדק על ידי
אורטופד . הבדיקה לא העלתה דבר. הוא נשלח לצילום-שיצא תקין. בנתיים חלפו מספר ימים ובני עדיין מתלונן על כאב בעת דריכה. הוא נמנע לחלוטין מלדרוך על הרגל. מה יכולה להיות הסיבה לכך?
בתודה , נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוב לדרוך
ד''ר אודי לבל18/08/2009נעמי שלום. סירוב לדרוך לאחר חבלה (בהנחה שבצילום לא נמצא שבר) יכול לנבוע ממספר סיבות. אני מעריך שהכי נפוצה: אכן אין שבר אבל יש פגיעה אחרת (ברקמה הרכה - גידים, רצועות, שרירים) - אצל ילדים הסירוב לדרוך הוא שיטה להגן מפני כאבים. פחות קשה להם לקפוץ על רגל אחת או להעזר בכיסא לעומת המבוגר.
סיבות אחרות - ייתכן שיש שבר אך הוא לא נראה בצילום (או שלא הבחינו בו), או שהכאב בכלל לא קשור לחבלה - גם זה די נפוץ. ילדים נוטים לייחס כאבים לחבלה כלשהי, והיות שהם נחבלים הרבה, הם מוצאים איזו חבלה שקרתה לאחרונה. בהמשך מתברר שיש שם איזה תהליך אחר שגורם כאב.
לסיכום - תני לילד כמה ימים לצלוע ואח"כ אם זה לא חולף - גשי איתו להערכה חוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית פישוקמור16/08/2009
שלום,
בהמלצת אורטופד התחלנו לשים לביתי בגיל שבעה חודשים כרית פישוק בשל דיספלזיה באגן.
כאשר היא איתה פלג גופה התחתון ממש באויר ונוצרת מעין קשת בגב. האם אין בזה להזיק לגב בעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרית פישוק והשפעה על הגב
ד''ר אודי לבל16/08/2009מור שלום, הכרית היא לא שיא הנוחות וזה גם גיל די מתקדם - בו התינוקת כבר ניידת. הגב לא מדאיג אותי, הקפידו להשכיב על הבטן והגב. לגבי - היעילות של הטיפול בגיל הזה - חשוב מעקב צמוד מאוד ואם אין שיפור - להחליט אם להפסיק או להתקדם לשלב הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמור על גב ישר גם כשיש כרית פיסוק
אורית21/05/2010שלום רב,
גם לביתי יש כרית פיסוק מס' חודשים,כדי שהילדה תשכב עם גב ישר
אנא ממך יצרי כרית בעזרת מגבות או שמיכה קטנה, אשר מקופלות לשניים (ריבוע)הניחי מתחת לגב ולראש(כמו כרית רגילה ,רק שהיא נמצאת על למותן עד לקו הכרית) והסתכלי והקפידי עד למצב שהגב ישר
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספייקהיפית13/08/2009
שלום, יש לי 2 שאלות.
בת 6 חודשים מטופלת בכרית פיסוק כמעט חודש בשל דיספלזיה קלה. האם הכרית בנויה מחומר בשם ספייקה (מדובר בכרית מספוג 22 ס"מ)
שאלה נוספת היא האם כאשר התינוקת שוכבת על הגב ומרימה את הרגלים שלה כלפי מעלה בכדי לגעת בכפות רגלים (כמובן תוך כדי פיסוק בגלל הכרית ) זה לא פוגע ביעילות ההחלמה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה ספייקה?
ד''ר אודי לבל13/08/2009יפית שלום. המונח spica נובע כנראה ממילה לטינית שפרושה קוץ-ניצן - ואנחנו קוראים ככה לגבסים שבהם מתוך הגפה פונה משהו כמו גבעול הצידה - אין לזה קשר לכרית. hip spica זה שם-חיבה לגבס מפרקי הירכיים שאנחנו מתקינים במקרה של DDH. לגבי הכרית - כל תנועה שהיא מאפשרת - היא תנועה טובה . היא מונעת תנועה בעיייתית שהיא הצמדת הברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטפוס לבן 8יונה13/08/2009
כשבני הולך, כף רגלו השמאלית נוטה כלפי פנימה. אני חוששת שזה
יפגע ביציבה שלו ולדברים נוספים בעתיד.
כשהיה בן 4-5, אורטופד שבדק אותו אמר שאין צורך לעשות דבר.
האמנם זה כך? האם לא עדיף להתאים לו מדרסים?
האם יש צורך בבדיקה אחת לכמה שנים?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל שטוחה
ד''ר אודי לבל13/08/2009יונה שלום. באופן גורף "הוצאנו" את המונח פלטפוס מ"סל המחלות הישראלי" - כפות שטוחות הן ברוב המקרים אחת הצורות של כף רגל בריאה.
אבל... יש גם מקרים קיצוניים שבהם כף הרגל היא בעלת מבנה חריג שמתבטא גם בהשטחה- לכן אני מציע שהילד ייבדק שוב. (אורתופד-ילדים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בשורש כף היד(greenstik)רונית בוכמן12/08/2009
לפני כחודש בני בן ה7.5 שבר את יד שמאל ולאחר החזרת העצם למקום בבי"ח גובס אך יותר מדי הדוק ולמחרת פתחו לו קצת עקב נפיחות באצבעות.לפני כשבועיים החלפנו לו לגבס פלסטי כדי שיוכל ללכת לבריכה והיום בקו"פח הורידו לו את הגבס(ללא צילום לפני ההורדה אך צילום לאחר ההורדה הראה שעצמות התאחו יפה)מקום השבר עדיין קצת נפוח אך מה שיותר מדאיג אותנו זה שהיד נראית ממש עקומה או יותר נכון הפוכה כאילו ששמו לו את יד ימין על יד שמאל.מה יכול לגרום לזה ואיך מטפלים?ועוד שאלה קטנה:הרופא בבי"ח אמר שהוא צריך להשאר עם הגבס חודש וחצי והרופא בקופה אמר שלא יותר מחודש,האם עשינו טעות שהורדנו לאחר 4 שבועות?לאיזה רופא היינו צריכים להקשיב והאם יש קשר לעקמותה של היד?מצטערת על אורך השאלה ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בשורש היד
ד''ר אודי לבל13/08/2009רונית שלום. קשה לי להיות השופט לגבי טיב הטיפול שקיבלתם, לא הייתי מעורב בבדיקה ובצפיה בהדמיות. אני מניח שרוב האורתופדים יודעים לטפל בשברים כאלה מצוין כי הם השברים הכי נפוצים בפניות לביה"ח. מכאן - לא ממש חשוב כמה זמן היה הגבס. אם לאחר הסרתו בוצע צילום והעצם מראה סמני איחוי - אין מקום לדאגה. לגבי העיוות החיצוני - עיקרו הוא רקמת האיחוי שהעצם מגדלת סביבה וזה נותן מראה די מוזר לשורש היד - אבל הרקמה הזו נספגת תוך 3-4 חודשים והמבנה חוזר לתקין. בנוסף לעיתים נותר עיוות ממשי של העצמות אחרי האיחוי - וגם הוא יעבור בהדרגה תיקון ללמצב הנורמלי.
אני מציע בכל מקרה לבוא לבדיקה חוזרת 3 חודשים אחרי השבר - ולודא שהכל מתקדם בכיוון התקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצועות פבליק-שאלה נוספתליאורה12/08/2009
שלום,
לאחר שקראתי קצת על המצב האם לא כדאי בכלל להוריד לה את הרצועות אפילו לרחצה/החלפת בגדים?
סה"כ אנחנו בקיץ וחם מאוד.הרצועות הם מעל הבגד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריתמת פבליק במצב 2C
ד''ר אודי לבל13/08/2009ליאורה שלום. לגבי הורדת הריתמה - הקובע הוא הרופא המטפל - דברי איתו ועשי כעצתו - הוא זה שראה את הממצא באולטרא-סאונד ולכן חייבים ללכת עם ההערכה שלו. לגבי שכיבה על הצד - זה לרוב לא נוח עם הריתמה, אבל בטן וגב זה מצוין. מצב 2C הוא כמעט פריקה - הקפידו מאוד על הטיפול !!! אם המצב לא ישתפר יציעו לכם דברים קשים הרבה יותר. חישבי על כל שנות החיים הבאות של התינוקת - חשוב מאוד שתבריא. הקושי בקיץ, בהחלפת הבגדים וכל זה - זה ממש כלום לעומת חיים בריאים וממושכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצועות פבליק עקב מצב 2Cד''ר מרק אידלמן12/08/2009
שלום רב,
ביתי בת 3 חודשים והיום התחלנו רצועות פבליק עקב מצב 2C למשך 6 שבועות
המצב היה אותו דבר לפני חודש אבל חיכינו חודש כדי לראות אם המצב יסתדר מעצמו, עפ"י המלצת הפרופ' המטפל, אבל לצערנו זה לא הסתדר מעצמו.
האם זו דרגה חמורה?
האם ידועים מקרים שלאחר 6 שבועות הופסק השימוש ברצועות?
האם היא יכולה לישון/לשכב על הבטן או הצד, זה לא מפריע לטיפול הרצועות?
האם ניתן למשך מס' דקות בודדות לאחר מקלחת לעשות לה מעין התעמלות לרגליים?
תודה
ליאורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ברצועות
ד''ר מרק אידלמן18/08/2009שלום ,
דרגת 2C לא חמורה, אם כי אם אין התקדמות לאחר 6 שבועות ברצעות יש לפעמים צורך להחליף טיפול (גבס לדוגמה).
ניתן במשך כמה דקות לעשות התעמלות , לא רצוי לשכב על הבטן ועל הצד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)