מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים במפרק הידאיתי12/08/2009
שלום,אני מתאמן מזה שנתיים ..ובזמן האחרון היו לי הרבה קליקים שאני מיישר תיד במכה(בין השריר הדו ראשי לעמה המפרק הזה)..אני מרבה להתאמן על איגרוף..ואני מיישר את היד מהר ובמכה ויש תמיד קליקים ....אתמול ישרתי את היד ממש חזק ומהר ומאז יש לי כאבים במפרק ..וכואב לי ליישר את היד..מה עושים?למה זה ככה?אולי בעיה בסחוס או שסתם בגלל שיישרתי תיד מהר וחזק אז זה כנראה קיבל מכה אכשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
איתי12/08/2009ואני בן 17.5 אם זה משנה משהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב שורש היד
ד''ר אודי לבל13/08/2009איתי שלום, זה תיאור מורכב מידי בשבילי, ומשהו שצריך לבדוק כשיושבים אתיך במרפאה.... פשוט פנה לאורתופד, הסבר לו הכל והוא יבדוק וידון איתך מה זה יכול להיות ומה צריך לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת מפרק הירךדפנה11/08/2009
שלום רב, רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה לפריקת מפרק הירך דו"צ, בגיל צעיר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונה
ד''ר מרק אידלמן11/08/2009בגדול אנחנו לא יודעים, אך יש כמה עובדות :
1ץיש פקטור גנטי
לידת עכוז
לידה ראשונה אצל בנות
מעיות מי שפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריאוסטאוםיעל10/08/2009
שלום רב,
מה זה אומר פריאוסטאום לא תקין? איך הוא יכול להשפיע על גדילת העצמות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריאוסטאום
ד''ר מרק אידלמן10/08/2009שלום רב,
פריאוסטאום -שכבה עליונה מעל העצם ( מין מעטפת של העצם)והיא רקמה חשובה מאוד בבניית העצם.אכן יש בעייות ברגע שפריאוסטאום הרוס.דוגמה קלסית-אי חיבור עצמות על רקע מחלת פריאוסטאום(pseudoarthrosis ).אם להוציא כל פריאוסטאום מעל העצם יהיו בעייות קשות עם ריפוי העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
יעל10/08/2009תודה על התשובה,
רציתי לדעת אם זה יכול לגרום להתעבות של העצם עקב גדילה שלא תואמת לפירוק תקין מבפנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פריאוסטאום
ד''ר מרק אידלמן11/08/2009אכן כן יכול לגרום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגת מאודצאלה10/08/2009
שלום רב, מתנצלת מראש על אורך ההודעה
בתי בת חצי שנה, בגיל 3 חודשים גילינו ע"י US אצל אורתופד ילדים כי היא סובלת מדיספלזיה B2 בשתי הרגליים. במשך 3 חודשים היא היתה עם חגורת פיסוק כמעט כל היום- האורתופד הנחה שהיא יכולה להיות בלי החגורה למשך 45 דק' ביום. יש לציין כי בתי היתה על הבטן עם החגורה, זחלה איתה וכמעט הגיעה למצב של ישיבה עם החגורה. האורתופד אמר לנו שאין בעיה שתהיה על הבטן. עכשיו כעבור 3 חודשים בבדיקת US התברר כי רגל ימין במצב B1 ורגל שמאל עדיין B2. האורתופד הנחה להמשיך עוד חודש עם החגורה, כששאלתי אותו האם החגורה מועילה בשלב זה, מאחר ובתי מותחת את הרגליים למצב של 180 מעלות. אז האורתופד הציע שנעבור למכשיר ג'ורדן. שאלתי ודאגתי היא האם בגיל כזה מאוחר מכשיר הג'ורדן יכול לעזור? וגם האם זה בסדר שהיא על הבטן עם המכשיר? האורתופד אמר שאין בעיה, והיא כבר זוחלת עם המכשיר אחורה. אני מאוד מודאגת מהמצב ואשמח לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגורות ומכשירי פיסוק
ד''ר מרק אידלמן10/08/2009שלום ,
דרגת 2B מהנמוחות שיש ובד"כ אין איתה בעיות מיוחדות, אך
קצת מוזר שלאחר כ"כ הרבה זמן אין "תזוזה" בפרק ירך למרות הטיפול .הייתי במקומך מתייעצת עם אורטופד ילדים מנוסה אחר ( אדיף שעושה US בעצמו ).
להבדיל מחגורת פבליק בחגורת ג'ורדן אכן לא משנה אם ילדה על הבטן או על הגב.
בברכה
ד"ר מרק אידלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית פרקי ירכיים אצל עובר בן יומוטלי09/08/2009
שלום ד"ר
ילדתי בת 4 ימים בלבד ובממצאי בדיקת שחרור עברה בדיקת פיסוק ומיד אבחנת אורטופד בביח ליס ד"ר שלמה חייק .
distourtion of both hips
ממצאים: בדיקה כללית תקינה , מימין - אי יציבות T BORRLOW , משמאל T ORTOLOMI ( לא הצלחתי להבין את הכתב)
מתאים ל-B.LUFDDH ? ( כתב לא קריא מקווה שתבין )
מעקב אולטרסאטנד ילדים תוך 2-3 שב' + כרית פיסוק .
אשמח אם תוכל לסייע לי להבין :
1. האם ניתן להסיק בשלב זה על חומרת הנושא ?
2. בעת השחרור האחות הכינה לנו כרית פיסוק מאוד אגרסיבית שמגיעה לילדה עד החזה , אנחנו לא מצליחים להשאיר אותה עם זה רצוף היא בוכה ופיזית נראה שזה מאוד " לא פרופציונאלי " , האם יש מוצרים כאלו בשוק שהם יותר נוחים ומותאמים לגודל העובר , הספוג עבה ומולבש בצורה מאוד פרמטיבית ולא נוחה .
3. האם התינוקת צריכה להיות עם הכרית 24 שעות כל הזמן ? מפריע לשינה .
4. האם יש אפשרות לחכות לאבחנת האוטרסאונד ללא הכרית ואז להתחיל טיפול ?
5.מהנסיון שלך מה רמת החומרה של הבעיה שלנו ? כמו שציינת בתגובות קודמות של מקרים אחרים שרמה X של חומרה גורמת לטיפול Y האם מהאבחנה שניתנה לנו ניתן להסיק על רמת החומרה וסיכויי ההצלחה של כרית הפישוק במקרים דומים לשלנו ?
אשמח למתן מענה .
תודה רבה
טלי , אם מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה במפרק הירך אצל יילוד
ד''ר אודי לבל09/08/2009טלי שלום, אכן אירוע מבהיל, ללדת ומייד להתחיל טיפול במשהו שעוטף את התינוק עד החזה...
עם זאת, הטיפול בבעיית מפרקי הירכיים מאוד יעיל כשהוא נעשה מוקדם. (את מוזמנת לקרוא באתר ביה"ח שלי - שערי צדק באורתופדיה ילדים על הנושא). כמובן שאפשר להתחיל לטפל קצת יותר מאוחר, אבל אז זה יהיה קשה יותר לתינוק/ת וההחלמה איטית יותר.
אני מציע להיות בקשר רציף עם הרופא המטפל, להתאים היטב את מכשיר הפיסוק, ולודא שלתינוקת נוח בו. אזכיר לך (אם יש לך ילדים בוגרים יותר את כבר יודעת) שתינוקות בני כמה ימים בוכים הרבה, בדרך כלל לא ברור לנו למה, ולא בטוח שזה דוקא מהכרית.
בקיצור- קיבעו פגישה עד השבוע עם אורתופד ילדים בקהילה שהוא שיעקוב אחר התינוקת - הוא יתאם את הטיפול ויגיד כמה מותר להוריד וכמה להדק את הרצועות והכל יעבור בשלום - יופי שהדבר התגלה מוקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגללימור07/08/2009
בני בן 6 לפני כשנה וחצי הוא קם משינה בלי יכולת לעמוד על רגל ימין, היינו מאושפזים במשך שבועיים למשך בירור אולם ללא תוצאות במהלך השבועיים הוא חזר ללכת אולם עם צליעה עד להליכה רגילה ללא צליעה.
אתמול הוא שוב קם בבוקר ושוב היה לו קושי לעמוד והחל לצלוע ב US ירך שנעשה לו היום נמצא שברגל שמאל יש מרווח של 6 מ"מ וברגל ימין יש מרווח של 11 מ"מ עם נוזל צלול. מה יכולה להיות הבעיה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה ונוזל במפרק הירך
ד''ר אודי לבל07/08/2009לימור שלום, את מתארת אירוע חוזר של צליעה בשל נוזל במפרק הירך. כמות הנוזל לא מאוד חשובה, חשובה הסיבה להופעת נוזל במפרק הירך. בגיל זה ייתכנו סיבות שונות וקצת קשה לי להביע דעה היות שהמידע ההיקפי שנתת על הילד - חלקי. בגדול - מתחלקות התופעות שגורמות לכאב שמקורו במפרק הירך ל- זיהומים (לא ממש הגיוני במקרה שלכם), דלקות ("דלקת פרקים") - אפשרי, טראומה (שוב לא מתאים), וכל מני אחרים - ביניהם למשל מחלת פרתס שבה יש בעיה זמנית באספקת הדם לראש עצם הירך. צריך להפגש עם רופא ילדים/אורתופד שמתמצא בתחום ולדון על האפשרויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהגלית05/08/2009
שלום,
איך הכי נכון להשכיב את התינוק לישון?
על הגב? על הבטן או על הצד?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להשכיב תינוק?
ד''ר אודי לבל05/08/2009גלית שלום. תגובתי הראשונה אני לא יודע. רופאי התינוקות ממליצים לאחרונה להשכיב על הגב בחודשים הראשונים בעקבות ממצאים על פחות SIDS (תמותה שאין לה הסבר). אני לא יודע עד איזה גיל זה משמעותי.
בפורום הזה אנחנו עוסקים באורתופדיה - בתחום שלנו אין המלצה לתנוחה מסוימת ובכל מקרה התינוק תוך מספר חודשים מתחיל להתגלגל בשינה וימצא תנוחה נוחה בעצמו. התנועה בלילה חשובה, ולכן צריך די מקום במיטה. לעיתים אנחנו ממליצים להקפיד על החלפת צדדים או סיבוב הצואר לשני כיוונים כדי להשפיע על טווחי הצואר, או אם הראש פחוס בעקבות הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית פיסוק - הנחיותנעמה05/08/2009
שלום דוקטור,
הבת שלי בת 5.5 חודשים עם דיספלזיה קלה. מטופלת בכרית פיסוק כבר שבועיים וחצי.
רציתי לשאול כמה שאלות קטנות.
1. האם רצוי להשכיב על הבטן?
2. האם יש ללכת לאורטופד המטפל לבדיקה שבועית כדי לראות איך הכרית מונחת?
באופן כללי זה לא מסובך להרכיב את הכרית על הילדה, פשוט צריך לשמור על פיסוק? שני אורטופדייםראו איך הנחתי עליה את הכרית ואמרו שזה בסדר.
3. האם יש ללחוץ על הרצועות בצדדים באופן שילחצו יותר, או אפשר טיפה להרפות אותם והעיקר שישמר הפיסוק. אני מרפה אותן קצת כדי שהבת שלי בתנוחת ישיבה שהכרית לא תלחץ עלייה.
תודה תודה.
נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בכרית פיסוק ב- DDH
ד''ר אודי לבל05/08/2009נעמה שלום, למעשה כל מה שאת עושה הוא בסדר, המטרה- פיסוק, כל השאר לא חשוב, אפשר להשכיב איך שהילדה רוצה. ואין צורך לבוא כל שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי פקקים לילד בן 7.5ג05/08/2009
שלום,
בני בן 7.5 ואמור להתחיל ללכת לחוג כדורגל על דשא בקרוב מאד. שמעתי דיעות סותרות לגבי נזקים שריצה בגיל כל כך צעיר בנעלי פקקים עשויה לגרום לגב ולרגליים.
האם ריצה מאומצת בנעלי פקקים על דשא למשך 4 שעות בשבוע עשויה לגרום לו לנזקים כלשהם? האם עדיף לשלוח אותו לאימונים עם נעלי קטרגל (ללא פקקים)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי כדורגל
ד''ר אודי לבל05/08/2009ג שלום, לא ידוע לי על בעיה חריגה, אם כי יתכן שמשהו פירסם איזה מחקר על זה. קרוב לודאי הסיפורים ששמעת מבוססים על פלוקלור ההורים לילדי נבחרות הכדורגל.
אני מציע להתכונן לתקופה של כאבים מסוגים שונים מידי פעם, לא להתרגש זה לא בגלל הפקקים אלא בגלל הפעילות המאומצת והחבלות באימון. אני רואה הרבה-הרבה יותר ילדים שנפצעים מסקייטבורד במדרכות מאשר באימוני כדורגל על דשא עם נעלי פקקים. אם יהיו בעיות שקשורות בספורט - ברוב מרכזי האורתופדיה לילדים או המחלקות לארותופדיה יש כיום מרפאת ספורט ושם כדאי להתייעץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום !!אביטל03/08/2009
אני נערה בת 15 סובלת מכאבי גב במשך כשלוש שנים.. כשהתחילו לי כאבי הב הלכנו לאורתופד והוא שלח אותי לפיזיותרפיה. הלכתי כ-10 חודשים וזה עזר לי מאוד. הכאבי גב נעלמו לכשנה ,ולאחר מכן חזרו שנית. הלכנו שוב פעם לאורתופד והוא אמר לי לעשות פעילות גופני כגון שחיה אז בחופשת הקיץ הייתי הולכת כ- 4 פעמים בשבוע לשחייה. הכאבים שוב נעלמו לזמן מסויים ועכשיו הם שוב פעם חזרו!
השאלה שלי היא כזאת, כשהייתי קטנה עסקתי בספורט כ- 7 שנים... ספורט שעוסק גם בחלקו בגב, ואז הפסקתי אותו... יכול להיות שהכאבים הם כתוצאה מזה שהפסקתי את הפעילות הגופנית הזאת? ומה ניתן לעשות בקשר לכאבי הגב?
תודה מראש, אביטל :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביטל
ד''ר מרק אידלמן05/08/2009שלום , 80 % מאוכלוסיה סובלים מכאבי גב .זה בעצם כמו נוזלת .ניתן לא לחלות בנזלת ?לדעתי לא.כנ"ל גם עם כאבי גב.
בקשר לספורט מלפני 7 שנים : לא בטוח שזאות הסיבה לכאב עכשוי.
אני ממליץ בחום על שחייה ופעילות גופנית מתמדת ובנוסף תרגילים לחיזוק שרירי גב ( הדרכה ניתן לקבל במכון פיזיותרפיה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתךגלית02/08/2009
שלום שוב,
תודה רבה על המענה המהיר.
ההחלטה לכרית פישוק לא היתה שלי אלא של האורטופד שפניתי אליו.
הממצאים של הUS הם של האורתופד הראשון שפניתי אליו, שהמליץ רק על מעקב, פניתי לרופא נוסף לחוות דעת נוספת ששלח אותנו לצילום שאת תוצאותיו רשמתי. מצאתי את סיכום הבדיקה גם שלו:
ירך ימין:
גג גרמי- טוב, גבול גרמי עליון- חד, גג סחוסי- צר, התגרמות ראש ירך- רמז
ירך שמאל-
גג גרמי- טוב, גול גרמי עליון- חד, גג סחוסי- צר, התגרמות ראש ירך- לא
ולבסוף רשם תקין.
לאחר שראה את תוצאות הרנטגן הבין שמשהו לא בסדר והחליט על כרית פישוק. בהפנייה רשם "צילום זוית אצטבולרית 40 משמאל לעומת כ 25 מימין"
ככ הרבה דעות, כ"כ הרבה מילים שאני לא מבינה.....אני מאד מבולבלת בנוגע למה צריך לעשות, אני מאד חוששת מהכרית הזאת לכן אני רוצה להיות בטוחה שזה הכי טוב בשבילה.
אני מקווה ש עכשיו שרשמתי את כל הממצאים לכל הבדיקות תוכל אז יהיה לך יותר ברור..
מה עושים??????
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטער...
ד''ר אודי לבל06/08/2009גלית שלום, התכתובת מעט מבולבלת ואני נוטה לא להפוך את הפורום למסנג'ר/ICQ ולהשתדל לענות באופן יותר כללי. את כותבת פרטים רבים מאוד על ממצאי אולטראסאונד - גם אני מתקשה לעקוב אחרי ההחלטה הסופית של מי שבדק. אני מציע לזכור שרוב הרופאים הם בני אדם, ולא תמיד מספיקה פגישה אחת לגיבוש החלטה טיפולית. ככה זה נראה לי. אני מציע לחזור למעקב ולתת למטפל שלכם ללגבש את דעתו ומתוך זה גם להסביר לכם מה הממצא ומה התוכנית. אחרי כל זה - זיכרי שהתפתחות לקויה של המפרק היא מאוד בעייתי, ומוטב לטפל אם לא בטוח מה הממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקי יריכייםגלית02/08/2009
שלום רב,
בגיל 6 חודשים עשינו בדיקה שגרתית אצל אורתופד. להלן התוצאות:
מבנה גג גרמי ימין- תקין
מבנה גג גרמי שמאל- שטוח
מבנה גג סחוסי ימין- תלול
מבנה גג סחוסי משמאל- תקין
סיכום לפי GRAF מימין I
סיכום לפי GRAF משמאל IIA
קלינית פרקי יריכיים, רגליים עה"ש וידיים תקינים.
מומלץ לבצע המשך מעקב כל חודש.
אבחנה:
O UNDER OBSERVATION
אולטרסאונד יריכיים
DYSPLASIA HIP CONG LEFT
נשלחנו לעשות צילום אגן יריכיים
ממצאים:
אין לראות ממצא מוקדי במבנה גרמי.
קווים ע"ש שנטון ופרקין שמורים
אינדקסים: כ 31 מעלות
מימין כ 28 מעלות
כיום היא בת 7 חודשים. האם יש צורך בכרית פישוק? כמה זמן ביום יש לשים אותה? אני מאד חוששת שזה יפג לה בהתפתחות בצורה משמעותית. האם מספיק לשים רק בלילה?
ושאלה נוספת-
עד גיל 4 חודשים הייתי נושאת אותה די הרבה במנשא בתנוחת ערסול- יכול להיות שזה גרם למצב?
אודה להתייחסותך......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד ל- DDH בגיל מעל חצי שנה
ד''ר אודי לבל02/08/2009למודאגת שלום. את מתארת מצב ביניים קצת מבלבל. מחד - ממצאי אולטרא-סאונד לא לגמרי תקינים ומאידך - ממצאי רנטגן נורמליים לגיל. אני מציע לא להחליט על הטיפול לבד, בדיוק לצןרך זה רופאים לומדים רפואה ואורתופדים אורתופדיה - אלה שמתמחים בילדים - מומחים בדיוק בזה. תני לרופא המטפל לכוון אותך, אל תדאגי, תני לו לדאוג (רובנו מאוד מודאגים בגלל המטופלים שלנו). אני מניח שהטיפול יהיה בעיקר מעקב, כי צריך לראות את כיוון ההתפתחות ולא לטפל בבעיה שאינה קיימת.
לגבי מנשאים שונים - זה לא רלוונטי. אם לילדה היתה בעיה - זה היה קיים בלידתה, ואם לא- אז המנשא לא הזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקי ירךנעמה31/07/2009
דוקטור שלום,
הבת שלי בת 5.5 חודשים, ומטופלת מזה שבועיים בכרית פיסוק 22 בשל דיספלזיה קלה. הבנתי שהחסרון הגדול של הכרית מול הרצועות הוא עניין ההסרה וההחזרה של הכרית ולכן רציתי לשמוע את חוו"ד.
אני מורידה לה את הכרית מקסימום 4 פעמים ביום לצורך החתלה (עושה זאת במהירות) ותוך כדי ההחתלה שומרת על מפרך ירך שמאל בפיסוק, בעזרת יד אחת.(מחזיקה כך שנשמרת אותה תנוחה כמו שהכרית מחזיקה).
ומקלחת כל יום בת 5 דק' , ואין לי בעיה לעבור למקלחת פעם ביומיים.
האם זה מסייע להצלחת הטיפול? מאוד חשוב לי לייעל את ההליך.
והאם מוממלץ להניח על הבטן יותר?
תודה על אדיבותכם בפורום.
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בכרית פיסוק ב- DDH
ד''ר אודי לבל31/07/2009דנה שלום, איני רואה כל בעיה בהורדת הכרית לצרכי החתלה/ מקלחת. אם מה שנמצא אצל ביתך היא דיספלזיה - הפיסוק הממושך יעשה את מה שנדרש - דהיינו - יעמיק את המכתש ויבטיח שלא תהיה פריקה.
חשוב להיות במעקב סדיר. מומלץ לבדוק כל אח או אחות שיוולדו ולדווח לאחים שלך ושל בןהזוג היות שהסיכון הוא משפחתי. ככל שהאיבחן מאוחר יותר הטיפול ארוך יותר ומוצלח פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברגל לבן 4מיה29/07/2009
שלום רב,
בני בן 4. לפני יומיים התלונן על כאבים ברגל ימין עד כי אי הסכמה לדרוך או להזיז את הרגל. בערב לקחנו אותו למוקד ונאמר כי סובל מדלקת וכי יש לתת אדוויל/נורופן בלבד. עוד באותו ערב חל שיפור. למחרת בני הלך אולם עם צליעה ברגל. היום הוא הלך רגיל כולל ריצה. בערב החל שוב להתלונן על כאבים חזקים ברגל ולא הסכים לדרוך. לדבריו כי קיבל מכה ברגל. רציתי לשמוע את דעתך במה מדובר וכיצד עליי לנהוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב / צליעה ללא חבלה
ד''ר אודי לבל31/07/2009מיה שלום. התופעה מאוד שכיחה בגיל הזה ואנחנו מכנים אותה - סינוביטיס תגובתית. המקור הוא לרוב במפרק הירך ואם מבצעים בדיקת אולטרא-סאונד נראה רבוי נוזל מפרקי. מניחים שסיבת התופעה היא דלקת של מפרק אחד, שמתרחשת בעקבות חשיפה לוירוס או חיידק (משהו כמו שפעת) שחלפה ואחריה נשארת התופעה הזאת
זו הסיבה הנפוצה לצליעה פתאומית וכאב בדריכה אצל ילדים. לעיתים המצב מתמשך ואנחנו מגלים שזאת היתה התחלה של משהו אחר כמו דלקת פרקים של ילדים, או מחלת פרתס'
הטיפול הוא מנוחה, מתן משככי דלקת כמו נורופן-אדוויל, ומעקב אצל אורתופד או רופא ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- us פרקי ירכיםגילי פיזנטי29/07/2009
בתי בת 5 חודשים. רופאת טיפת חלב המליצה על usפרקי ירכים בגלל הגבלת תנועה בירך ימין.
תוצאות הבדיקה: ירך ימין: גג גרמי -מספק . גבול גרמי עליון -מעוגל. גג סחוס -רחב. התגרמות ראש הירך-כן. ירך שמאל: גג גרמי-טוב. גבול גרמי עליון-חד. גג סחוס-צר.התגרמות ראש הירך-כן.
סווג לפי הגרף ימין bII שמאל I
אשמח לקבל הסבר רפואי על התוצאה והמלצה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילי
ד''ר מרק אידלמן29/07/2009לא בהנתי האיים משמאל 2B או 1B ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביאור
גילי פיזנטי01/08/20092b בצד ימין.
כמה זה חמור? האם טיפול בחגורה הוא הטוב ביותר?
מהי כרית ומתי משתמשים בה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי דרגה 2B של DDH לפי גראף
ד''ר אודי לבל02/08/2009גילי שלום, דרגה 2 היא המצב ה"לא בשל" של מפרק הירך. דרגה 1 הוא מצב תקין. מתחת לגיל 3 חודשים זה נקרא 2A מסבות שונות ודרגה B היא מעל 3 חודשים. השיקול אם לבחור ברתמה או בכרית פיסוק קשור להעדפת המטפל. העיקר לדבוק במי שמטפל ולהקפיד על ההוראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)