פורום אורתופדיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    רונן
    18/02/2008

אני נער בן 16 בגובה נמוך מאוד של 1.50...עשיתי צילום גיל עצמות וגילו שגיל העצמות שלי מבוגר מהגיל שלי והוא 17 וחודשיים-שלושה...הכוונה זה שאני לא יגבה יותר מסנטימטר או שתיים..
    קראתי שישנו ניתוח הנקרא מאריך טלסקופי שמוחדר לעצם ומאריך את הרגל עם התנועות...אז רציתי לדעת פרטים על הניתוח הזה. אנא עיזרו לי ופרטו כמה שיותר עליו.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• הארכת גפים

ד''ר מרק אידלמן
    19/02/2008

רונן שלום,
    אכן קיימים מסמרים טלסקופים מאפשרים הארכת גפיים.יש מספר מסמרים בשוק העולמי, אך עוד לא בוצעו ניתוחים כאן בארץ( זה בוודאי יגיע עוד שנה-שנתיים).מסמר היחיד שמותר לבצעה היום בארה"ב נקרא ISKD (גלוש ברשת ותמצא המון חומר).
    אם תחליט לבצעה הארכה המלצתי בשלב הראשון לבצעה הארכת שוקיים בעזרת קיבוע חיצוני (מערכת ILIZAROV /TAYLOR FRAME )-ניתן "להרוויח " עד 8 ס"ם , ובשלב השני מסמרים טלסקופים בירך.
    אם תתעניין שלח לי mail [email protected]
    בהצלחה,
    מרק אידלמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ברגל ימין
    סיגל
    15/02/2008

בתי בת שלושה חודשים. סובלת מכאב ברגל הימנית. היא איננה יכולה להרים את הרגל את יש תזוזות ברגל. נעשתה בבית חולים צילום ואולטרא סאונד הכל תקין אין שבר, אך בדיקת הדם לפני שלושה שבועות היה שקיעת דם 50. אתמול בבדיקת דם בקופת חולים שקיעת הדם הייתה 70. כרגע אין להם תשובה מהיכן הכאב. יכול להיות שזה דלקת.
    יום א' הקרוב אנו אמורים לחזור לבית חולים לאשפוז. בין הבדיקות היא אמורה לעבור מיפוי עצמות. האם זה בסדר? מה קורה עם שקיעת הדם עולה. מה אמורים אנחנו לעשות בבקשה תחזרו אלינו בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ברגל ימין

הוספת תגובה

• תשובה לסיגל

ד''ר מרק אידלמן
    15/02/2008

שלום ,
    כדי לתת לך תשובה מדוייקות צריך לבדוק את הילדה.בגיל 3 חודשים חוסר תנועה ברגל חשודה לזיהום או קשורה לחבלה.ש"ד גבוהה אכן יכולה להתאים לזיהום , אך יש לזכור שזאת לא בדיקה ספציפית לזיהום ובגיל הבתך בהרבה מהמקרים יש עליית ש"ד.כדי להתקדם באבחנה מקובל לבצעה גם מיפוי עצמות.
    מפני שלא בדקתי בתך,איננ ייכול לתת לך הנחיות מדויקות .המלצתי לך:אם יש עליית חום בסוף השבוע מעל 38.5 תגשו שוב לרופא ילדים/מיון.
    שבת שלום,
    מרק אידלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כף רגל עקומה?
    ארי
    13/02/2008

שלום, בני בן 8 הולך עם כף רגל ימין בולטת כלפי חוץ, השניה אינה בוטלת בצורה כזו. האם יתכן כ מדובר בפגם נרכש הליכה או ממש בפגם פיזולוגי?

לקביעת תור
    סגירה
    כף רגל עקומה?

הוספת תגובה

• סבוב חיצוני של כף הרגל

ד''ר אודי לבל
    13/02/2008

ארי שלום, האם אתה מתכוון שאחת הכפות מתקדמת בכיוון חיצוני (סטייל צ'רלי צ'פלין)?אם זו הבעיה והרגל השניה מתקדמת ישר, המצב דורש בירור אצל אורטופד. במיעוט המקרים הוא נובע מהרגל - או הטיה מכוונת (בגלל כאב, חולשה וכו') וברוב המקרים מהפרעה סיבובית בעצם הירך, השוק או כף הרגל - את זה יברר האורטופד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות
    רחל
    11/02/2008

שלום
    בני בן ה 10 חבר בליגת כדורגל ומשחק כבר מספר שנים בצורה רצופה ואינטנסיבית
    הוא סובל מכאב בברך כבר חודשיים לאחר שקיבל מכה , אורטופד החליט לבצע מיפוי עצמות
    לפני שביצע בדיקות אחרות וזאת רק בעקבות שיחה בלבד
    האם מיפוי עצמות לא אמורה להיות אלטרנטיבה אחרונה ? האם אין בדיקות אחרות שאמורות לעזור לנו להבין מה הבעייה לפני שפונים למיפוי עצמות ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• מפוי עצמות

ד''ר אודי לבל
    11/02/2008

רחל שלום. מפוי עצם הוא בדיקה שכוללת הזרקה של חומר רדיו-אקטיבי מצומד לחומר נוסף שנקלט בעצם. קליטת הצמד הזה בשלד גורמת לפליטת קרינה מאיזורים פעילים בעצם, והקרינה נקלטת על ידי מצלמה שנעה מעל הגוף ורושמת מעין תרשים של פיזור הפליטה מחלקי גוף (בעיקר שלד) שונים. החומר מסולק ברובו בשתן תוך כשעתיים ומותיר מעט פליטת קרינה שאותה אנחנו "מצלמים". בהמשך המעט שנותר מתפרק ואין סכנה לסובבים.
    אני מסכים בהחלט שבדיקות יש לבצע אחרי שיחה שבה התבררו נסיבות הבעיה, בוצעה בדיקה גופנית מפורטת, ונעשה שימוש מושכל בהדמיות פשוטות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טורטיקוליס - מה בודקים בבדיקת סיטי?
    ד''ר מרק אידלמן
    10/02/2008

שלום ד"ר,
    רציתי לדעת מה בודקים בבדיקת סיטי, כאשר יש לילד טורטיקוליס?
    והאם זה לא מסוכן בגיל 8 חודשים לעשות בדיקה כזאת עם הרדמה מלאה?
    תודה

הוספת תגובה

• טורטיקוליס

ד''ר אודי לבל
    10/02/2008

דנה שלום. ראשית ארחיב קצת על התופעה. הטייה מוזרה של הצואר בצורה מיוחדת לילדים קטנים, מכונה טורטקוליס. הילד הקטן (1-6שנים לערך) יכול להטות ולסובב את הצואר באופן שרוב המבוגרים לא יכולים וזאת בשל מבנה חוליות הצואר העליונות. הסיבות לתופעה זו (שלעיתים היא קבועה ולעיתים "התקפית") רבות - הרבה מהן אינן קשורות לשלד!!, אלא להפרעה בשמיעה באוזן אחת, או קושי למקד את הראיה - וזה מביא לשיפור המיקוד על ידי הטיית הראש. במקרים נדירים יש בעייה בשרירי הצואר מלידה (לא ברור מתי הבעיה נגרמת - ברחם, בעת הלידה, או בשלב אחר) , וזה לרוב מביא להטיה קבועה, והגבלה בתנועות הצואר. מצב כזה אפשר לברר באמצעות אולטרא-סאונד של הצואר. המצב שאולי לגביו את מבררת הוא טורטיקוליס "חריף" (פתאומי), כאן נדרש הרופא לשלול תהליכים שמביאים לגרוי בשרירי הצואר - למשל בעיה שמקורה בשקדים, לעיתים הבירור נערך בחשש לתהליך בבלוטות הלימפה הצואריות שגם הן עשויות לגרות את השרירים. מה שנלווה לעיתים לטורטיקוליס הוא תת פריקה סיבובית של החוליות 1-2 הצואריות - התופעה הזו גם כן דורשת בירור על ידי CT.
    לסיכום כרגיל - אין תחליף לשיחה עם הרופא, הבנת הסיבה לביצוע כל בדיקה בעיקר אם היא כוללת קרינה רבה או צורך בהרדמה. יש לשאוף להבין הכל, ולהשתתף במהלך הבירור. לעיתים הרופאים לא מסבירים הכל אבל ישמחו (לרוב) לחלוק את האחריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיקה פוזלת
    רויטל
    10/02/2008

שלום, בתי בת 10, לפני שנתים זיהו אצלה פיקה פוזלת, היא סובלת מכאבים לעיתים, האם כדאי לטפל בכך באופן קבוע, או במידה וכואב פשוט להקל על הכאב עצמו?

לקביעת תור
    סגירה
    פיקה פוזלת

הוספת תגובה

• פזילה בפיקה?

ד''ר אודי לבל
    10/02/2008

רויטל שלום, אני מקווה לא להשמע לא מקצועי, אבל כדאי לא להשתמש בבטויים שלא מוכרים לכולם, למה את מתכוונת בפזילה של הפיקה, ממה הילדה סובלת? (לא מה לא מוצא חן בעיני הרופאים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר

רויטל
    13/02/2008

שלום, כך כינה הרופא את פיקת הברך, לטענתו הסחוס אינו שלם ולכן פיקת הברך זזה בחופשיות לצדדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיקה לא יציבה

ד''ר אודי לבל
    13/02/2008

רויטל שלום. את מתארת אי יציבות של פיקות הברך. מצב של פריקה ממשית של הפיקה מתוך התעלה בה היא נעה בתוך עצם הירך הוא נדיר ביותר. לכן יש לברר אם היתה פריקה ממש עקב חבלה ואחריה פריקות חוזרות?. אני מנניח שזה לא קרה ומה שאת מתארת הוא איזה שהוא כאב שהרופא ייחס אותו לבעיית פיקה - נחזור להתחלה מה מפריע לילדה? (לא לרופא!!)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרון לגיל 2+
    הילה שביט
    06/02/2008

איזה מזרון מומלץ: ספוג-כמו בגיל 1+ או אורטפדי-כמו סילי/עמינח?

לקביעת תור
    סגירה
    מזרון לגיל 2+

הוספת תגובה

• מיזרון?

ד''ר אודי לבל
    06/02/2008

הילה שלום, צר לי, אין מקום להעלות שאלה כזו לאורתופדים (אם רוצים תשובה רפואית..) אין כל עבודות מדעיות משמעותיות על הנושא הזה. יש אמונות שמתחלפות מדי פעם. כל הקשור לשינה של תינוקות טעון בהרבה מתח ו נסיונות להבין תופעות כמו "מוות בעריסה" ובעיות דומות, ולייחסו לתנוחות שינה וכדומה - אין לך אלא להחליט למי את מאמינה או סתם להחליט לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלב פוט לד"ר אידלמן
    רבקה
    06/02/2008

לבתנו בת 6 שבועות יש קלבפוט ברגל ימין. היא מגובסת היום גבס 7 (כתבתי לך קודם)
    האם יש אפשרות לטפל בהארכת גיד אכילס שלא דרך הניתוח (ע:י עיסויים וכו') ולסיים את סדרת הגבסים ולעבור לשלב הנעליים ובמקביל לעשות את הנסיון להאריך את הגיד ע"י טכניקות של תנועה ומגע? האם זה אפשרי לדעתך ואם זה לא מצליח לעשות את הניתוח מאוחר יותר? לחתוך תמיד אפשר ואנחנו רוצים לנסות לא לעשות את הניתוח, אם אפשר, על אף שהבנו שהוא קטן.

לקביעת תור
    סגירה
    קלב פוט לד"ר אידלמן

הוספת תגובה

• קלאבפוט - פרוטוקול פונסטי

ד''ר אודי לבל
    06/02/2008

טל שלום, כותב לך דר' לבל - אני מקווה שזה בסדר. הפרוטוקול של פונסטי כולל הארכה מלעורית של גיד אכילס בשלב בו מרכז כף הרגל כבר תוקן וכל שנותר הוא הגיד הקצר. אין בשלב זה טיפול טוב מהארכה ניתוחית שלו. הדבר מתבצע במרפאה, באלחוש מקומי והוא כל כך מוצלח שאנחנו רואים בו חלק פשוט יחסית בטיפול. לעומת זאת המרכיב של שימוש קפדני במכשיר דניס-בראון בשלב הבא הוא קשה בהרבה. הנסיון להמנע מהארכת הגיד עם ידי מתיחות, הזרקת בוטוקס, או גבסים סדרתיים למתיחתו - יוצר עיוות גרוע מאוד באמצע כף הרגל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טנוטומיה בclubfoot

ד''ר מרק אידלמן
    07/02/2008

טל שלום , לא הייתי זמין לכן לא עניתי בזמן.
    עקרונית אין לי מה להוסיף יותר ממה שד"ר לבל כתב.
    פונסטי מבצע חיתוך גיד ב95 % מהמקרים.מניסיוני אין מנוס מניתוח, כל פעם שלא עשיתי מהתחלה, הייתי צריך בסופו של דבר לבצעה.לכן אם לבתך אכן clubfoot -תעשי ניתוח( פשות ביותר, פחות אגרסיבי מברית מילה).
    בהצלחה וסליחה על האיחור.
    מרק אידלמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשת פנימית בשוק הרגל (לא בכף הרגל)
    סמדר בן אבי
    05/02/2008

בני בן השנה התחיל ללכת לפני כ שבוע. יש לו קשת רגליים מעט מוקשתות (רגלי כדורגלן..) האם זהו מצב נורמלי או מצב שדורש התערבות? האם זה קשור לעובדה שעמד מגיל 7 חודשים?

הוספת תגובה

• שוק מעוגל

ד''ר אודי לבל
    06/02/2008

סמדר שלום. שוקיים מעוגלות (רגלי 0) נפוצות מאוד בגיל שנה, במצבים מאוד קיצוניים המצב מתקדם לקראת גיל 3-4 לעיוות ממשי של השוק והברך אבל ברוב הגדול של המקרים זה חולף עם התארכות השוק. לרוב המבנה הזה משולב במעט סיבוב פנימי של הכפות. יתכן שיש קשר לגיל תחילת ההליכה, אין לכך חשיבות (אנו לא מונעים מילד לעמוד וללכת כשהוא עושה את זה, ולכן מה שמתהווה כתוצאה מכך הוא בגדר הבלתי נמנע). למרות שהמצב שפיר לגמרי ברוב המקרים אני מציע לפנות לאורתופד לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גדילה?
    כ.
    05/02/2008

שלום ,

אני בן 17, וזה עתה כבר הרבה מאוד זמן, שאני סובל מכאב מכאבים בגב תחתון, עשיתי צילום לפני איזה 3 שנים, וסה"כ אמרו לי שזה כאבי גדילה, עכשיו אני אומר בגדול, הכאבים התחילו פתאום, הם לא מתמשכים, ז"א... עד היום לפחות הם יותר בכך שנגיד אני יושב ואז קם, וכשאני לוחץ קצת על גב תחתון.

מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    גדילה?

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון

ד''ר אודי לבל
    06/02/2008

כ. שלום - התיאור לא מאפשר לתת אבחנה - הסיבה השכיחה לכאבי גב היא שרירית, אך אצל ילדים יכולות להיות סיבות רבות אחרות שחשוב מאוד לברר אותן - אל תדחה את הצורך בבירור!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקוליוזיס
    אירית
    04/02/2008

לרופא שלום רב
    לבת שלי יש עקמת 20 מעלות היא עברה בדיקת MRI לפני שבועים וקיבלתי את התשובה וכתוב בה כך:
    סקוליוזיס ללא הדגמה כיארי, עיגון או חוליות דיפלסטיות. הדגשה מזערית של תעלה המרכזית של החוט, ללא הדגמת סירינקס משמעותי פרט לכך א.מ.ל.
    ברצוני לדעת מה אומרת הבדיקה ומה עושית בנידון של העקמת ברצוני להדגיש שבתוך חמישה חודשים העקמת גדלה מ-14 מעולות ל-20 מעלות
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סקוליוזיס

הוספת תגובה

• עקמת שמתקדמת מהר

ד''ר אודי לבל
    06/02/2008

אירית שלום. עקמת היא בעיה שכיחה יחסית אצל מתבגרות ורובן שייכות לקבוצת העקמת-האידיופטית של המתבגרת. אבל.. עקמת שמתקדמת מהר עשויה להיות מסיבה לא "אדיופטית" אלא עקב איזו בעיה במוח השידרה או דברים אחרים ולכן כנראה בוצע MRI . סירינקס הוא תהליך בתוך מוח השידרה, שיכול להיות קשור לתופעה זו. בעיות אחרות שניתן לזהות הן עיגון של חוט השידרה, או מום של החוט - בסה,כ נראה שלא נמצא דבר אצל הילדה שלך - אך יש לקבל תשובה מהרופא המטפל, על המסקנה שלו מה- MRI ועל הגישה הטיפולית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד פרקי ירכיים
    ענת
    04/02/2008

שלום רב
    בתי בת חודשיים
    בבדיקת אולטרסאונד צד ימין אלפא 68 ביתא 43
    צד שמאל eccentric לחלוטין עם אלפא פחות מ-43
    לסיכום ddh צד שמאל
    מה המשמעות ומה הטיפול במקרה כזה?
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    אולטרסאונד פרקי ירכיים

הוספת תגובה

• ממצאי סונוגרפיה של הירך

ד''ר אודי לבל
    06/02/2008

ענת שלום. לביתך יש DDH משמאל. הממצא בהחלט לא תקין וקרוב לודאי יוצע לכם להתחיל טיפול עם רתמת פבליק - תוך מעקב סונוגרפי צמוד כל כמה שבועות. הטיפול מאוד מוצלח ומאוד מאוד חשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר
    דבי
    04/02/2008

שלום רב,

בתי בת ה-8 וחצי שברה את ידה במפרק השמאלי (יד דומיננטית) לפני כשלושה חודשים וגובסה למשך כשלושה שבועות. הבוקר, בביקור אצל האורטופד, לאחר תלונות של הילדה על כאבים, נשלחנו לצילום חוזר לאחר שהתעורר החשד כי השבר לא אובחן במלואו ואי לכך לא התאחה. בהנחה שאכן השבר לא התאחה כמו שצריך מהו סוג הטיפול המומלץ? האם אכן הדבר מצריך שבירה יזומה של הזרוע ואז גיבוס מחודש?

אנא תשובתך, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שבר

הוספת תגובה

• שבר במרפק

ד''ר אודי לבל
    04/02/2008

דבי שלום, אני מצטער, התיאור לא מאפשר לי לומר שום דבר משמעותי על המקרה של ביתך. שברים תוך מפרקיים במרפק אצל ילדים הם קשים מאוד לאבחנה, ולעיתים אנחנו "מבינים אותם ממש" רק אחרי שמתחילים להופיע סמני איחוי. בטווח הזמן של שלושה חודשים הכל כבר התחבר סופית ולכן יש לשקול אם האיחוי הוא בעמדה מתקבלת או לא. יש לזכור שאצל ילדים כמעט הכל מסתדר עם הצמיחה ויש להתייעץ עם אורתופד שמתמצא בכללי הטיפול אצל ילדים. יש לעיתים נטיה (למי שאינו מתמצא בכך) דוקא להחמיר ולנסות לתקן עיוותים שהצמיחה תתקן בלי כל בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה עם כפות רגליים שמסובבות פנימ
    אלינה
    02/02/2008

שלום,
    המקרה שלי כנראה מאוד דומה למקרה של רנה:
    הילדה שלי בת שנה והולכת חודש וחצי. כפות הרגליים שלה מסובבות פנימה גם בהליכה וגם בישיבה או שכיבה על הגב. רופא אורתופד ראה אותה כשהיא רק התחילה ללכת לבד ואמר שלא צריך לעשות כלום ושזה יעבור לבד.
    גם אם זאת לא בעיה רפואית עדיין הפן האסתטי מאוד חשוב. אני מאוד דואגת שאולי אני מפספסת משהו, שאולי אפשר "לעזור לזה להסתדר" - מסז'ים, נעליים מיוחדות וכו'.
    תודה.

הוספת תגובה

• הפן האסתטי

ד''ר מרק אידלמן
    03/02/2008

אלינה שלום ,
    המקרה שלך אכן דומה למקרה הקודם ואין לי מה להוסיף.לדעתי לטפל במקרים שיסתרו ללא טיפול -זה להזיק.לגבי פן האסטתי שקיים זמני-גם את ובוודאי ילדתה איך שהוא תסתדרו.
    מסג'ים , נעליים וכו'-לא טיפול לintoeing .
    בברכה,
    ד"ר אידלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפן האסתטי

ד''ר מרק אידלמן
    03/02/2008

אלינה שלום ,
    המקרה שלך אכן דומה למקרה הקודם ואין לי מה להוסיף.לדעתי לטפל במקרים שיסתרו ללא טיפול -זה להזיק.לגבי פן האסטתי שקיים זמני-גם את ובוודאי ילדתה איך שהוא תסתדרו.
    מסג'ים , נעליים וכו'-לא טיפול לintoeing .
    בברכה,
    ד"ר אידלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלע בולטת
    אביטל
    30/01/2008

שלום רב
    לבני בן ה3 פתאום הופיע בלט של הצלע מצד שמאל של החזה העליון, ללא תלונה על כאב ,( זה בטוח לא היה המבנה שלו קודם לכן כי אנחנו מורחים אותו בקרם כל יום ושמים לב למבנה), יכול להיות שזה קשור לשינוי במבנה הגוף? מה יכולה להיות הסיבה לכך?
    אודה מאד על תשובתכם
    אביטל

לקביעת תור
    סגירה
    צלע בולטת

הוספת תגובה

• צלע בולטת

ד''ר מרק אידלמן
    30/01/2008

אביטל שלום,
    אם את בטוחה שבליטה לא היתה קודם ,זאת סיבה מספיק טובה כדי לגשת לרופא ילדים כדי להבדק ואולי גם לבצע צילום חזה/צלעות.
    ד"ר מרק אידלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה