פורום אורתופדיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אצבעות ידיים חלשות
    כפיר
    29/01/2008

שלום, בני בן 7 לא מצליח לעשות פעולות ]שוטות בעזרת כפות ידיו, אצבעותיו גמישות אך אינן פועלות יחד הוא מתקשה אפילו בהחזקת עיפרון. האם זה תחום שהאורתופדיה יכולה למצוא את הבעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אצבעות ידיים חלשות

הוספת תגובה

• קושי בפעילות ידנית מדויקת

ד''ר אודי לבל
    30/01/2008

כפיר שלום. מהתאור קשה לקבוע אם הבעיה בפעולה ידנית אצל הילד נובע מקושי עצבי (השליטה על הפעולה) או מקושי פיזי (למשל קשיון של המפרקים או גמישות יתר שמביאה לאי-יציבות שלהם). בדיוק לצורך אבחון בעיות כאלה נבנו היחידות להתפתחות-הילד - שם תבוצע הערכה על ידי אנשי מקצוע מכמה תחומים והטיפול יכוון לבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטראסאונד פרקי ירכיים
    דנה
    27/01/2008

שלום,
    בני החמוד נולד לפני שבועיים בניתוח קיסרי, עקב מצג עכוז.
    עשו לו אולטראסאונד ,התוצאה: graf 2c , המליצו על החתלה משולשת ולהגיע בעוד חודש
    לבדיקת us ורופא אורטופד.
    מה אומרות תוצאות הבדיקה? באיזו חומרה המצב?
    האם כדאי לטפל באופן אחר או להתייעץ עם מומחה?
    תודה
    דנה.

לקביעת תור
    סגירה
    אולטראסאונד פרקי ירכיים

הוספת תגובה

• US פרקי ירכיים

ד''ר מרק אידלמן
    27/01/2008

שלום ,
    במצב עכוז עד 30 % מילדים נולדים עם בעיות בפרקי ירכיים .US ( דרגת 2C ) מעיד על הוסר התארגנות ביחסים בין ראש הירך וגב האגן .אין צורך להלחץ-זאות לא פריקה ולא תת- פריקה.החלטת לבדוק מצב מחדש בגיל 6 שבועות סבירה בעיניי ( הייתי עושה אותו הדבר).במידה ובעוד חודש בעיה נמשכת -יש לזה טיפול והוא לא מאוחר, אך בלא מעט מהמקרים הכל הסדר בבדיקה חוזרת.
    בהצלחה,
    ד"ר מרק אידלמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בעצמות הידים
    יצחק אברהם
    26/01/2008

שלום רב
    אני בחור בגיל 18 אשר סובל כבר למעלה משנה מנעילת מרפקים וכאבים עזים בידים עברתי צילומים MRI ו -CT ידיים הממצאים הם שיש לי חורים בעצמות הידים רואים אותם יפה בבדיקות. בדיקות הדם שלי אינם מראות כי יש לי דלקת אך הביופסיה שעשו לי מראה כי יש לי דלקת .היתי אצל מספר גדול של פרופסורים אשר אומרים לי כי מה שיש לי היא מחלה נדירה מאוד אך שוכחים כי אני הוא שסובל . ישנם ימים שאני לא מסוגל להרים כוס מהשולחן .
    התשובה שלהם שיש להמתין כ 6 חודשים ואז לערוך בדיקות נוספות ואז אולי ידעו מה יש לי. בשבועים האחרונים החלו לי כאבים בצלעות בית החזה וכול יום הנפיחות והכאבים גדלים.
    אף אחד לא יכול לעזור לי לאף אחד אין תשובה בשבילי אני סובל מתוסכל עצבני וחסר אונים מול הרופאים.
    לאח שלי יש פסוראיזיס אלים ודלקת פרקים והם טוענים שאולי זה קשור???????
    אך הם לא יודעים כלום. לי אין כלום על הגוף אז איך בדיוק זה קשור ??????????
    עברי הוא נולדתי בניתוח קיסרי מתוכנן בגיל 4 חודש עברתי ניתוח שבר בגיל שלוש וחצי עברתי ניתוח שקדים בגיל 7 גילו שיש לי בעיה של אוקסלוריה בשתן היתי מטופל בתרופות וכן היתי בפיקוח של נפרולוג. ועד לפני שנה + היתי ילד רגיל לחלוטין .
    יש לי את כול התשובות כולל CT ו-MRI אשמח לפגוש אותך באם תחשוב כי תוכל לעזור לי.
    בכבוד רב יצחק אברהם

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בעצמות הידים

הוספת תגובה

• כאבי מפרקי הידיים

ד''ר אודי לבל
    26/01/2008

יצחק שלום. אתה מעלה בעיה ש"גדולה עלי" נראה שכבר רבים ביררו אותה והיא מורכבת מכדי לעסוק בה ברשת. הפורום כאן מכוון לעסוק בנושאים לא אישיים לגמרי אלא שיכולים להעסיק הורים וילדים עם בעיות שכיחות. אני מציע לפנות לרופא המטפל ולספר שהמצב מחמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יוסי
    24/01/2008

בני עוד חודש יהיה בן שנתיים. הולך מגיל שנה וחודש. כפות רגליו פונות החוצה בעת ההליכה. האם יש משהו שניתן לעשות או שזה יכול להסתדר לבד?

תודה. רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כפות פונות החוצה

ד''ר אודי לבל
    24/01/2008

יוסי שלום, כמו בהרבה דיונים קודמים כאן אני מבהיר שרוב ההפרעות הסיבוביות הן בעלות משמעות קטנה וחולפות עם הצמיחה. בכל מקרה יש מעט מאוד יכולת להשפיע על זה. הילד יגדל מצוין ולא יסבול מזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כף רגל נוטה פנימה לילדה בת 6.5 חודשים
    אוסנת
    22/01/2008

שלום,

ביתי בת 6.5 חודשים וב- 2 כפות הרגליים גילו נטייה כלפי פנימה. עשינו לה תרגילים ובכף רגל אחת הבעיה נפתרה אך בכף רגל שנייה עדיין נותרה הנטייה פנימה. הרופא המליץ לנו על גבס ל- 3 שבועות. הוא הסביר שהבעיה הינה קוסמטית בלבד וסביר שזה ישתפר אך יכול לקחת שנים. אופציה נוספת היא נעל הפוכה לכ- 3 חודשים. מה היית ממליץ? החשש מגבס הוא באי הנוחות וגם העובדה שהרגל "מתנונת".מצד שני, אנחנו רוצים לתת את הטיפול הכי טוב לבעיה, גם אם היא קוסמטית בלבד.

הוספת תגובה

• תינוקת עם נטיית כפות פנימה

ד''ר אודי לבל
    23/01/2008

אוסנת שלום. קודם כל שימי לב (וכל מי שקורא איתנו) להבדל בין הטיה בגיל המאוד מוקדם (עד כחצי שנה) לעומת הפרעות סיבוביות של הכפות אצל ילדים שכבר הולכים (יש דיון בנושא זה למטה). אצל הקטנים המקור הוא לרוב הטיה בכף הרגל עצמה ולעיתים דורשת טיפול בגבס סידרתי או מכשיר. כדאי לדון עם הרופא המטפל בכל התוכנית הטיפולית. לרוב נדרש טיפול ארוך יותר מאשר פעם אחת גבס - זו סדרה של גבסים שתפקידם לתקן את כיוון צמיחת הרגל ולמנוע צורך בניתוח בגיל מאוחר יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפות רגליים הפונות לכיוונים שונים
    עמי
    21/01/2008

שלום ד"ר, בני בן 10 שמתי לב לאחרונה כי הוא הולך עם רגליו במרחק אחת מהשניה, כלומר כף הרגל, חלקה החיצוני של ימין פונה ימינה והשמאלי- שמאלה. האם זה עשוי להסתדר מעצמו?

הוספת תגובה

• סבוב בכפות הרגליים

ד''ר אודי לבל
    22/01/2008

עמי שלום. מתאורך אני מבין שהכפות פונות החוצה, אנא בדוק נראה לי שעסקנו בהפרעות סיבוביות של הכפות. ראשית - שינויים גדולים במנח הכפות לרוב כבר לו קורים בגיל זה. לרוב הילדים פשוט דומים להוריהם בעניין הזה. הסיבות להליכה עם כפות פונות החוצה (לכיוון ה"צ'רלי צ'פלין") או לכפות הפונות זו אל זו מגוונות. כמעט אף פעם אין צורך בהתערבות טיפולית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחצי הולכת עם רגל שמאל פנימה
    רנה
    20/01/2008

שלום רב
    בתי החלה ללכת לפני שלושה חודשים.
    חלק מהזמן היא הולכת עם כף רגל שמאל פונה מאוד פנימה.
    גם בישיבה היא לעתים מסובבת את כף הרגל פנימה
    מה הטיפול לזה?
    האם יש מקום לדאגה או שזה ייסתדר עם הזמן?
    תודה
    לילה טוב

הוספת תגובה

• כפות רגליים פונות פנימה בהליכה

ד''ר מרק אידלמן
    21/01/2008

שלום,
    קיימות 3 סיבות למה כפות רגליים פונות פנימה אצל ילדים .
    1.בעיה בכף רגל עצמה -חלק קדמי של כף הרגל פונה פנימה .התופעה קיימת בעיקר אצל ילדים קטנים , וב90 % מסתדרת ללא טיפול ( לא סביר שזאות בעיית הבתך).
    2.סיבוב שוקיים פנימה ( מה שנקרא באנגלית internal tibial torsion ).אם הייתי מהמר בלי ליראות ילדתך הייתי עומר שזאות הסיבה .באופן כללי : אין צורך לידאוג מפני שברוב המקרים לקראת גיל 3.5 שנים בעייה עוברת ללא טיפול .
    3.סיבוב פנימה ירכיים על רקע זווית יותר קדמי מהנורמה של ראשי ירכיים.גם זאות בעייה נפוצה מאוד , אך לשמחתינו גם כאן אין צורך בטיפול מפני שלקראת גיל התבגרות בעייה תעלם ברוב המקרים.
    כמובן שקיימים מבחנים ספציפים העזרים לנו להבדיל בין המצבים.
    לסיכום : הליכה עם כפות רגליים פנימה (Intoeing )מאוד נפוצה( בערך 30 % מילדים עד גיל 3 שנים).בשורה תחתונה ברוב המקרים תופעה נעלמת בלי טיפול מיוחד.
    מרק אידלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!לילה טוב

רנה
    23/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגליים פונות פנימה - נחיצות הגבס ?

טל
    27/06/2009

שלום דוקטור ,
    בני בן חודשיים וחצי . בבדיקה בטיפת חלב אובחנה אצלו רגל ימין נוטה פנימה.
    בהתעייצות עם אורתופד ילדים הוא אבחן שגם הרגל השמאלית פונה פנימה אבל מעט יותר יחסית לרגל ימין.לדעתו קיימות שתי אופציות לטיפול:
    1. מסאז'ים - 15 דקות בכל יום - 30% סיכויי החלמה.
    2. גיבוס שני הרגליים עד למפשעה (ובכל מקרה מעל לברך) לתקופה של חודש וחצי ( שלושה שבועות פעמיים ) - 90% סיכויי החלמה.

שאלותיי הן ?

האם לא קיימות אופציות טיפול אחרות - כמו נעליים מיוחדות ?
    האם זה נכון לגבס בגיל מוקדם שעפ"י ההודעות בפורום מרבית הבעיות הנ"ל נעלמות בהמשך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם הכף הרגל נוטה החוצה?

אלעד
    15/10/2009

מה קורה אם כף הרגל נוטה החוצה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלעד

ד''ר מרק אידלמן
    10/06/2010

קרוב לודאי שכף רגל פונה החוצה עקב סיבוב של שוק החוצה.אפשרות השניייה אצל ילדים קטנים -גמישות יתר(כף רגל מסתובבת בעמידה החוצה מפני שקשט פנימית של כף רגל קורסת).
    בכל מקרה אין מה לעשעות ברוב המקרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תאמינו

חלי
    09/06/2010

הורים יקרים ,
    פשוט אל תאמינו לרופאין שאומרים את זה .
    גם לי אמרו את זה כל הזמן וכל הרופאים וכיום ביתי בת 5 ורגליה פונות פנימה בצורה בולטת ורק ניתוח יעזור לי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחלי

ד''ר מרק אידלמן
    09/06/2010

חלי שלום ,
    לא מממש חכם להגיד לא להאמין לרופאים.
    יתכן מאוד שרגליים של בתך פונות פנמיה , קרוב לוודאי סיבה לזה בגילה סיבוב ראשי ירכיים פנימה (אך בלי לדבוק ילדה אני לא יכול להגיד את זה ב100 % ).
    בכל מקרה אני ממליץ לך להזהר עם קלישאות : שהורים אחרים יחליטו אם להאמין אן לא.
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורבן?
    אחת שהיתה שם
    20/01/2008

שלום,

ביתי בת שנה ושמונה חודשים , התחליה ללכת ב1.4 ולאחרונה התפתחה לה מעין יבלת פנימית בעקב ..כשנוגעים זה מחוספס ומרגיש שזה יחסית עמוק..

האם יתכן שזה דורבן? מה עושים?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דורבן?

הוספת תגובה

• יבלת בעקב אצל תינוקת

ד''ר אודי לבל
    20/01/2008

גל שלום, יבלת בעקב אצל תינוק/ת יכול להיות קשור בקוץ או גוף זר אחר שנתקע בעור העקב והתכסה ברקמה תגובתית. יתכן גם שיש שם יבלת ויראלית או כל מני סיבות אחרות - כדאי לפנות לרופא הילדים שיבדוק. אין קשר למה שמכונה "דורבן"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בפטישון חיצוני
    ורד
    19/01/2008

שלום,
    לפני 7 שבועות שברתי את הקרסול ומאז אני בגבס.
    לפני יומיים, כשהייתי אמורה להוריד את הגבס נאמר לי שהשבר לא התאחה ואני צריכה לחכות עוד שבועיים.
    אתמול יצאתי למסיבת יומולדת ורקדתי עם חברים (אני כבר הולכת ודורכת על הרגל, הרופא אמר שזה בסדר) כשנזהרתי לא לאמץ את הרגל השבורה יותר מדי...
    היום הרגל השבורה התחילה קצת לכאוב לי...
    האם זה נורמלי? כדאי להפסיק לדרוך על הרגל ולהשתמש בקביים?
    מתי בדרך כלל מורידים גבס? יש סיכוי שאחרי 9 שבועות השבר לא יתאחה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בפטישון חיצוני

הוספת תגובה

• אני בת 27

ורד
    19/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר פטישון חיצוני בקרסול

ד''ר אודי לבל
    19/01/2008

ורד שלום, אנחנו מנסים למקד את הדיונים כאן על ילדים. את כבר גדלת קצת. שבר של הפטישון מאוד נפוץ וקצב האיחוי מאוד שונה מאדם לאדם. עצם זה שרקדת מעלה ספק לגבי נחיצות הגבס וכדאי לדון בכך עם המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצועות קצרות ברגליים
    גלית
    17/01/2008

בני בן שנה וחצי הולך מזה חמישה חודשים על קצה האצבעות. בביקור אצל אורטופד נאמר לי שיש לו רצועות קצרות ברגליים. רציתי לדעת מהו הטיפול המקובל האם צריך ניתוח מדרסים וכו' לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה
    רצועות קצרות ברגליים

הוספת תגובה

• הליכה על האצבעות

ד''ר אודי לבל
    17/01/2008

גלית שלום, התייחסתי לכך פעמיים אנא חפשי לפי הכותרת הנ"ל אם יש עדיין שאלות כתבי בבקשה שוב ואנסה לפרט יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה על קצות האצבעות

גלית
    18/01/2008

שלום
    תודה על התיחסותך לשאלתי אך לא מצאתי בתשובותיך האחרות עזרה .אני פשוט מודאגת . קיבלנו הפניה דחופה לשניידר אך עד שנקבל תור ייקח קצת זמן לכן אשמח אם תוכל לפחות בינתיים לאמר לי מה הן שיטות הטיפול המקובלות במקרים כאלה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה על האצבעות

ד''ר אודי לבל
    18/01/2008

גלית שלום - אכן התשובה הישנה כבר נמחקה. בחלק העיקרי של המקרים, ההליכה בלי להניח עקבים (או הרמה מוקדמת של העקבים בעת הפסיעה) קשורה לעיכוב התפתחות תבנית הליכה תקינה אצל הילד. התבנית הזו משתפרת כשהילד גדל כמעט בכל המקרים. המצב האחר - קיצור אמיתי של הגיד הקשור לעקב, והוא האחראי על הרמתו בחצי השני של הפסיעה, דורש לעיתים טפול על ידי מתיחות ואולי אפילו ניתוח להארכתו (- כל זה בהתאם לאיבחון הסיבה). בשל כך הופניתם לבדיקת רופא שבודאי יחפש את המקור ואח"כ יסביר האם אפשר לחכות להחלמה עצמונית או שעדיף לטפל מוקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע ברגל
    שמוליק
    17/01/2008

שלום, בני נקע את הרגל לפני מספר ימים, היינו אצל ופא שהמליץ לחבוש את הרגל בתנועה ובלילה לשים בגובה. הבעיה שהרגל נפוחה מאד וכחולה והמצב יותר גרוע ממלפני שבוע, הבן שלי לא מסוגל כלל לדרוך על הרגל. האם כדאי לקחת אותו למיון?

לקביעת תור
    סגירה
    נקע ברגל

הוספת תגובה

• חבלה ברגל

ד''ר אודי לבל
    17/01/2008

שמוליק שלום. לא הזכרת מה גילו של הבן ולפרט הזה יש חשיבות רבה. בגיל ההתבגרות נקעים שכיחים כמו אצל מבוגרים, שברים שלאט זוהו הם נדירים ולכן ככל הנראה האבחנה נכונה והטיפול הוא המתנה, הרמת הרגל, קירור ודריכה בהדרגה. לעומת זאת בגיל מוקדם נקעים הם נדירים ושבר ניסתר הוא מצב שכיח יותר - במצב כזה הייתי ממליץ לפנות לאורתופד (לא צריך דווקא לפנות לחדר מיון) לבדיקה חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצם הבריח
    שירלי
    15/01/2008

שלום,

לפני כשבועיים וחצי בתי בת 3 התלוננה על כאבים ביד ימין אחרי שהרימו אותה משני הצדדים מתחת לבית השחי. היא סירבה להשתמש ביד, ביקרנו במוקד אורטופדי ועשו לה בדיקה וצילומים . רדיאולוג כתב בממצאים "שיש כיפוף קורטיקלי עם זווית חדה בבשליש האמצעי של הקלביקולה הימנית. הממצא לא מספיק וודאי לשבר".

רופא אורטופד אמר שיש חשש קל לסדר בעצם הבריח. אמר שאין שום טיפול אלא סתם להיזהר עם היד.

אחרי 4-5 ימים המצב התחיל להשתפר והילדה חזרה לאט לאט להשתמש ביד ימין.

היום באמבטיה במקרה ראינו שחלק הבולט של העצם הבריח הקרוב למרכז הצוור (חלק הקדמי) מצד ימין בולט הרבה יותר מאשר בצד שמאל. ממש רואים משהו כמו גוש כזה בולט מהצד הזה. נבהלתי נורא - מה זה יכול להיות? ניסיתי לגעת אבל הילדה מסרבת, אומנם אומרת שלא כואב לה אבל לא נותנת לגעת. אני נוטה לחשוב שכן כואב לה אבל זה כאבים נסבלים.

התור לאורטופד רק בעוד כמה ימים- עד אז אנחנו חסרי אונים. מה זה יכול להיות? האם עצם יכולה לזוז ממקומה הטבעי? האם צריך לקחת אותה למוקד בשביל להקדים טיפול?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצם הבריח

הוספת תגובה

• עצם הבריך

ד''ר מרק אידלמן
    15/01/2008

שירלי שלום ,
    קרוב לוודאי אצל ילדתך היה שבר בעצם הבריך , בגיל 3 שנים לחאר שבועיים כבר יש חיבור סולידי עם הווצרות עצם החדשה מסביב לשבר( וזה מסביר למה יש בליטה).
    בכל מקרה תגשי גם לאורטופד כדי שהתרשם מהמצב.
    מרק אידלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    ליאן
    15/01/2008

שלום יש לי תינוקת בת 4 חודשים עם בעיה בעצם ירך ימין ישר אחרי הלידה עשו לה US המליצו על חגורת פבליק במשך חודשיים היא הייתה עם חגורת פבליק עכשיו היא כבר לא צריכה עשו לה אורטוגרפיה ועצם הירך הימיני מעוקם קצת וקצר יותר מעצם הירך השמאלי שאר העצמות תקינות כמובן שהיא נולדה עם זה ואיבחנו אצלה את זה עוד בזמן ההריון יש לציין שהיא ילדה בריאה ומטפתחת כרגיל לפי ההסבר של הרופאים הניתוח הראשון יהיה רק בגיל4 או 5 ועד אז היא תיהיה עם הגבהה בנעל הטיפול יהיה באמצעות מכשיר איילזרוב להארכת העצם השאלה שלי זה אם יש טיפול יותר יעיל מזה או יותר מוקדם מגיל 5 אני מודאגת שלא יהיה לה קשה להתחיל ללכת בהמשך שלא תיסבול

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• קיצור ירך

ד''ר מרק אידלמן
    15/01/2008

שלום ליאן, לפי מכתב, בתך סובלת מקיצור מולד של ירך .אם זה נכון ,זאות תסמונת יחסית נדירה.קיימים כל מיני צורת קיצור .כבר בגיל שנה ניתן לחזות מה תהיה קיצור בגיל הבגרות על פי קיצר הקיים .ברוב המקרים יש לבצעה הערכה של ירך , ובמקרים מסויימים ניתן גם לקצר גפה "ארוכה" כדי להשוות גובה הגפיים.בארץ יש מספר בתי חולים המתמחים בתחום.
    בברכה,
    ד"ר מרק אידלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ארז
    15/01/2008

בננו בן 5, נפל ושבר את המרפק. לאחר צילום המרפק הוחלט לאשפזו למשך יממה לצורך השגחה. האבחנה שניתנה:

fructure of lat condly lt.

נאמר לנו שאין תזוזה ולכן לא צריך לנתח. המליצו על ביקורת בתוך שבוע בקופ"ח. יחד עם זאת נאמר לנו שתתכן הפרעה/עוות בגדילה של היד. לא ברור לנו למה הכוונה(איך זה יראה כמה זה יגביל אותו וכו'), ומה ניתן לעשות כדי שזה לא יקרה, מה הסיכויים שזה יקרה וכו'. נודה לך מאד אם תוכל לפזר קצת את הערפל בעניין. האם יש מישהו שמומחה בסוג הפגיעות האלה שניתן לפנות אליו ל'דעה שניה' האם יש בזה צורך בכלל בשלב זה

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שברים של lateral condyle

ד''ר מרק אידלמן
    15/01/2008

ארז שלום,
    שבר בlateral condyle במרפק נפוץ יחסית.טיפול תלוי מסוג השבר:שברים ללא תזוזה (תזוזה פחות מ2 מ"מ) מטופלים בגבס , שברים עם תזוזה בד"כ מטופלים על ידי שחזור פתוח וקיבוע פנימי .
    שברים אלו לפעמים גורמים למספר בעיות : אי-חיבור , עוות היד עקב עצירת לוחית הצמיחה , בעיות עצבים.אבל ברוב המקרים ובעיקר בשברים ללא תזוזה ( כמו לבנך)אין שום בעיות מיחודות במעלך הטיפול ולחאר הורדת הגבס.
    יש לבצעה מעקב צמוד עם צילום כל שבוע -שבועיים במהלך חודש ראשון כדי להבטיח שאכן אין תזוזת השבר.
    לגבי חו"ד שנייה : כל אורטופד ילדים מנוסה טיפל בעשרות שברים כאלה, תבדוק בתוך הקופה שלך מי הוא ארטופד ילדים וגש אליו.
    בברכה ,
    ד"ר מרק אידלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שמרית
    13/01/2008

בתי בת שנה וחצי מאחרת בהתפתחותה המוטורית- התיישבה לראשונה לבד רק בגיל שנה וחודש, התחילה לזחול רק בגיל 9 חודשים (עד אז התגלגלה ברחבי הבית). היא לא אובחנה כהיפוטונית, אולם נוירולוגית שבדקה אותה בגיל שנה וחמישה חודשים קבעה כי כפות הרגליים שלה מאוד גמישות ובגלל זה היא עדיין לא הולכת בצורה עצמאית.

יש לציין כי בחודשיים האחרונים היא מתרוממת, נעמדת כאשר היא אוחזת בחפצים (הליכה מסביב למיטה/ספה/שולחן) אולם היא לא מוכנה ללכת בצורה עצמאית.

אני מבינה שללכת איתה כאשר מחזיקים בה זה לא דבר מומלץ מכיוון שכך היא נסמכת עלינו ולא על שיווי משקלה.

האם ישנו צורך לגשת לפיזיוטרפיה בשלב זה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי מעל גיל שנה

ד''ר אודי לבל
    14/01/2008

שמרית שלום. במקרה זה אנחנו לרוב משאירים לנוירולוג את ההערכה והמלצת הטיפול. ובכל זאת אני מסביר בקצרה. עיכוב בהתפתחות הוא כמעט תמיד ב"רמה" המוחית אין פה מחלת שריר או עצם אלא קצת התפתחות מרכזי המוח המאפשרית קואורדינציה, שווי משקל, תפיסה מרחבית. האם התהליך המוחי הזה יקרה מהר יותר בעזרת תרגולים? אולי, אני מציע לא להבהל, לעשות כעצת הרופא ב"התפתחות הילד" ולתת לילד לגדול בקצב שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה