מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכה על קצות האצבעותמ.א11/01/2008
בני בן שנה ושבעה, היינו אצל רופא טיפת חלב שבדק את רגליו ואמר שאין לו גיד קצר וכנראה שהוא התרגל ללכת כך וזה יחלוף והמליץ על בדיקה בעוד כשלושה חודשים.
אני האמת מאוד מוטרדת כי רוב הזמן הוא הולך על קצות האצבעות, בהתחלה חשבתי אולי כי הוא רוצה לקחת משהו שהוא גבוה יחסית, או שקר לו ברגליים כי יש לי איתו מלחמה על גרביים
אני מפחדת שאולי זה רק יחמיד
אם עדיף לי כבר עכשיו לפנות לאורטופד והאם צריך הפניה מרופא משפחה או שאפשר לקבוע תור ישר לרופא אורטופד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה על קצות אצבעות
ד''ר אודי לבל14/01/2008מירי שלום. נדמה לי שיש התייחסות לכך בשאלה קודמת דפדפי אחורה ותקבלי דיון מקיף ל התופעה וסיבותיה. למקרה שלך הייתי מציע לעשות כעצתו ולחכות 3 חודשים. אם את מאוד מודאגת פני גם לאורתופד - שככל הנראה גם כן ימליץ לחכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות רגליםריקי שרביט10/01/2008
שלום!
יש לי ילדה בת 17 שרוקדת מזה 12 שנה וכן בתקופה האחרונה נמצאת במגמת מחול בבית הספר (זה אומר עוד 15 שעות שבועיות של ריקוד)
בתקופה האחרונה היא מתלוננת על כאב בירכיים חזק.
איך צריך להתייחס לעניין ? הזמנו תור אצל האורתופד.
לתשובתכם אודה מראש
ריקי שרביט
0528893415* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים אצל רקדנית
ד''ר אודי לבל10/01/2008ריקי שלום. כמדומני עסקנו כבר כאן בעניין כאבים שונים אצל רקדניות מקצועיות (בי"ס או להקה). הכאבים לרוב נובעים מעומס יתר, כאבי שריר, וכדומה - דהיינו אנחנו לא מצליחים למצוא סיבה ממוקדת. אבל במיעוט המקרים יש בעיה שניתנת לאיתור כמו בעיה בסחוסי הברך, באיזורי צמיחה או משהו דומה. עשית נכון שקבעת פגישה עם אורתופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בקרסולטניה09/01/2008
שלום רב.בתי בת 7 שברה רגל באזור הקרסול, שמו גבס רציתי לדעת מה יכול לתרום להחלמה מהירה יותר ומה עושים במצבים אלו, כמה זמן בד"כ נשארים בגבס.תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגבס בשברי קרסול
ד''ר מרק אידלמן09/01/2008שלום רב,
בתך קבלה טיפול טוב ונכון.
בד"כ בגיל 7 שנים 4 שבועות קיבוע מספיקים ברוב המקרים , אך יש לקחת בחשבון גם סוג השבר בקרסול.
בהצלחה,
מרק אידלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקלבפוטגואטה08/01/2008
בתנו נולדה לפני שבועיים ואובחן לה קלאב פוט ברגל ימין ויומיים אחרי הלידה גובסה רגלה. אנחנ עומדים מול הגבס השלישי מחר.
רצינו לדעת אם יש מקום לעבור לטיפול במרכזכם שהוא מומחה יותר מאשר היכן שאנו נמצאים.
השאלה אם זה אפשרי אחרי 3 גבסים שגובסו במרכז אחר.
אנחנו רוצים להיות בטוחים שהטיפול הוא במומחיות ואצלכם יש מומחים בדיוק לתחום מה שלא כך היכן שאנחנו גרים שמנהל המחלקה עושה את הפעולה ולא אורתופד ילדים מומחה לתחום.
מה דעתכם המקצועית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת טיפול בקלפפוט
ד''ר מרק אידלמן09/01/2008שלום, ברוב בתי חולים בארץ יש אורטופד ילדים אחד לפחות.רק אם אין מבחינתי אתם יכולים להגיע לטיפולינו ברמב"ם או מקום קרוב למקום מגוריך.
בברכה ,
מרק אידלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקוליאוזיס אצל נערה.דחוף.סרי07/01/2008
לאחותי בת ה14 וחצי (בריאה בד"כ, מלבד אנמיה כרונית) יש רגל שמאל ארוכה ב2 ס"מ מרגל ימין, הדבר גרם לסקוליאוזיס באיזור גב עליון ( עמוד השדרה בולט החוצה באותו האיזור).
הרופאים ממליצים רק על שימוש קבוע בספידות אורטופדיות, המחייבות נעליים אורטופדיות מיוחדות.
האם יש דרכים לטפל בבעייה? לפתור אותה? שמענו על שיטת ייליזרוב שמטפל באמצעות הארכת פרקים, אך הטיפולים הללו נפוצים רק ברוסיה, ונשמעים קצת מסוכנים.
נשמח לכל עצה והפנייה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת ואי שוויון באורך הרגליים
ד''ר אודי לבל07/01/2008ס שלום. הבעיה המתוארת לא ממש ברורה לי. אי שוויון בארוך הרגליים בהחלט יכול לגרום לעקמת אבל אני מציע לבחון טוב אם אין כאן עקמת אמיתית ("עקמת אדיופטית של מתבגרות") ולא לפתור את הבעיה רק בהגבהת הרגלהקצרה. בעיקר היות שאת מתארת בלט של השכמה לאחור - דבר שמאוד אופייני לעקמת אדיופטית. במידה שכל הבעיה היא הפרש באורך הרגליים (ואני מציע לבדוק זאת טוב), ישנן כמה גישות לטיפול - האטת הצמיחה ברגל הארוכה, או הגבהת הרגל הקצרה על ידי נעל מתאימה, או הארכת הרגל הקצרה - כל השיטות המוכרות מקובלות גם בארץ (יש בארץ המון רופאים שעלו מארצו של פרופ' איליזרוב ואפילו כמה ילדי הארץ שלמדו את השיטה...). יש להציע טיפול לפי איבחון הבעיה, ונתונים נוספים כמו קצב הצמיחה של הגפה - יש לפנות לרופא שסביר מה הבעיה וכיצד הוא מציע לפתור אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמחלהמלצה על מומחים שמטפלים בבעיה
סרי15/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליק בירךתיקי06/01/2008
שלום, בתי נולדה עם רעש בירך ברגלה. אמרו שזה אמור לעבור מעצמו ושאין מה לטפל. בזמנו היא לא הלכה ולא כלום, עכשיו היא כבר בת שלוש והולכת, אם אני שמה לה יד על ירך בזמן הליכתה אני שומעת קליק, מעין חיכוך, או משהו שנתפס. זה לא מרעיש אלא רק ניתן להרגשה כשהיא בתנועה, משובר ברגל אחת בלבד, היא לא מתלוננת על כאבים וכדומה, השאלה אם כדאי לעשות משהו או שעדיף לא ליצור אצלה בעיות וסבל בבדיקות וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליק בירך בגיל 3 שנים
ד''ר אודי לבל06/01/2008תיקי שלום, מתיאורך קשה לי להבין מה העניין, מוטב לבדוק אצל רופא הילדים או אורתופד. אצל ילדים יש לעיתים קליקים סביב מפרקים שנובעים ממעבר של גידים או רצועות מעל העצם בעת תנועת מפרק - אבל הקירבה למפרק הירך מצדיקה בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CDHדודי04/01/2008
שלום
לבתי בת 5 שבועות אובחן ב US בשמאל 3 Type בימין D Type
אורטופד ילדים הורה לנו להשתמש בפבליק
ברצוני לדעת מהו D Type?
מהי להערכתך התקופה בה נצטרך להמשיך בטיפול?
והאם העובדה שעברו 5 שבועות עד תחילת הטיפול יכולה להשפיע או לעכב החלמה?
תודה מראש
דודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CDH
ד''ר אודי לבל05/01/2008דודי שלום. ראשית אבחון בגיל 5 שבועות הוא מצוין, יש מקום לחכות להבראה מלאה.
לגבי משמעות השלבים לפי US אסביר באופן מקוצר. שלב 1 - הכל תקין, שלב 2 הוא מצב שהוגדר רק באולטרא-סאונד (US) ואינו ניתן להבחנה בבדיקה ידנית (אנו מחלקים אותו לתת דרגות A עד D) קבוצת השלבים האלה הן דרגות אי-בשלות של המכתש בו נתון ראש הירך, המצב הקל נחשב ללא בשל ולא מצריך טיפול, והאחרים לא יבשילו אם לא יטופלו. שלבים 3-4 הם פריקה ממש (הראש לא במכתש) - בלי טיפול ראש הירך לא יהיה לעולם בתוך המכתש (אצטבולום) והמכתש לא יתפתח. כל השלבים מאפשרים החלמה עם טיפול אך מובן שככל שהדרגה חמורה - ההחלמה קשה יותר. טיפול ברתמת פבליק מצוין לתינוקות קטנים אך דורש מעקב סונוגרפי סדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמעיין03/01/2008
שלום רב,
אשמח לדעת האם כאשר תינוק בן 10 חודשים יושב בישיבת W יש צורך לתקן את הישיבה וליישר לו את הרגליים? האם זה מזיק באופן כלשהו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבת W
ד''ר אודי לבל04/01/2008מעיין שלום. ישיבת W או ישישת טלויזיה, או כל מיני מינוחים דומים (למי שלא מכיר) היא תיאור של ישיבה על הרצפה לרוב עד גי ל3-4 כאשר הירכיים והשוקיים פונים לצדדים בצורת W. ההסבר לנוחות הישיבה כך בגיל כזה הוא פיתול של הירך (עצם שאנו קוראים לה פמור). כך שהיחס בין ציר כיפוף הברך וצואר הירך הוא מעט בסבוב החוצה יותר מאשר אצל האדם הבוגר. ישיבה זו מסובבת את מפרק הירך "פנימה" מול מכתש הירך ולכן זה כנראה נוח לילדים. איני רואה בזה בעיה, ואיני רואה כל השפעה של מה שתגידי לילד/ה לגבי צמיחת הירך. המצב נעלם כמעט תמיד עם התארכות העצם, וכמעט אף פעם אין צורך בהתערבות שלנו (כולם מוזמנים לעיין בעלון נחמד באנגלית של דר' סטהלי מוושינגטון באתר www.global-help.org יש שם מסמך pdf שמוקדש לעיוותים קלים במבנה הרגליים אצל ילדים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בכף הרגלאורלי01/01/2008
שלום ד"ר ,
בני פגע בקיר עם אצבעות רגלו, כנראה שיש לו שבר בשתי אצבעות. בביה"ח אמרו כי אין מה לעשות ולא עושים גבס במקרה כזה, אלא מקבעים את הרגל.
בני לא יכול ללכת, האם יש שיטות נוספות לחבישה או קיבוע בכדי שיוכל ללכת? כלומר לא ירגיש מאמץ על האיזור הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר באצבעות הרגל
ד''ר אודי לבל01/01/2008אורלי שלום, מובן שאיני יודע בדיוק מה נשבר, ברוב המקרים שברים בגלילי האצבעות ברגל (העצמות הקטנטנות שבקצה האצבע), אינם בעלי משמעות תפקודית (בניגוד לידיים). בניגודלקופים אנחנו לא מבצעים כמעט שום פעולה בה אנו אוחזים משהו באצבעות הרגל. לכן הטיפול בשברי אצבעות הרגל מכוון למניעת כאב עד ההחלמה, ומניעת עיוות משמעותי לאחר האחוי. כדאי להשתמש בנעל פתוחה או רחבה, סוליה נוקשה עוזרת להמנע מקיפול האצבעות בהליכה, חבישה לאצבע שכנה שלא נפגעה מספקת קיבוע, ואם העיוות קשה כדאילתקנו. כדאי לתת משכך כאבים!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- jordan splitעליזה30/12/2007
שלום , בתי בת 9 חודשים נבדקה אצל אורטופד לאחר שנשלחה מטיפת חלב והתגלה שפרק ירך ימין במצב IIC וירך שמאל IB. הרופא המליץ מיד לחברה ל jordan split. בנוסף הוא אמר שאם לא יהיה שיפור תוך שנה היא תיאלץ לעבור ניתוח. יש לציין שבתי זוחלת, עומדת, יושבת ומתהפכת לשני הצדדים ומאוד פעילה לגילה.
רציתי לשאול מהם אחוזי ההצלחה בגיל זה והאם יש טיפול אחר עדיף מאחר ונראה לי התעללות למנוע ממנה תנועה למשך שנה ולסיים בסוף בניתוח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיספלזיה של מפרק הירך CDH
ד''ר אודי לבל31/12/2007עליזה שלום. את מספרת על בעיה במפרק ירך ימין דרגה 2C - מצב בו המכתש מאוד לקוי. משמאל - מצב תקין. אין מה להרחיב - המצב מחייב !! טיפול ומהר. כל "עינוי" היום הוא חסכון של עינוי רב הרבה יותר בעתיד. אני מניח גם שהרופא לא התכוון שיעבור לטיפול יותר אגרסיבי תוך שנה אלא בגיל שנה. אני מפנה אותך לאתר של ביה"ח שלי www.szmc.org.il באורתופדיה ילדים תמצאי דף הסבר להורים בעברית. CDH היא מחלה קשה!! חייבים לטפל, לא לקצר, לא לרחם, יש לביתך עוד המון שנות חיים פוריות ומוטב שתגיע אליהן בריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלאבפוטדניאל27/12/2007
שלום
אתמול נולד נכדי הראשון וכפות רגליו מכונסות מעוגלות פנימה , עוד בזמן ההריון האורטופד אמר
לנו שתהיה הבעיה הזו ואמר שזה נקרא קלאבפוט ,אם תוכל לומר לי מה גודל הבעיה מבחינה
אורטופדית וכיצד מטפלים בבעיה אודה לך מאוד , היום נאמר לי ששמו לתינוק פלסטרים ברגלים ,
דבר נוסף , בני הצעיר גם נולד עם כפות רגליים מכונסות לפני כ-17.5 שנים וטופל עם גבס ברגלים
עד הבירכיים כ-6 או 7 חודשים , ולאחר מכן הלך עם נעלים הפוכות , במשך הזמן הרגלים החלו
להתיישר ואנחנו הקפדנו כל הזמן להזכיר לו ליישר את הרגלים בהליכה ,
האם זו יכולה להיות בעיה גנטית ?
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד אינפורמציה
דניאל27/12/2007היום הפיזיאוטרפיסטית אמרה לכלתי שיתכן וישנה או תהיה בעתיד בעיה נוירולוגית ושאולי בכלל
מכאן באה הבעיה של כפות הרגלים המכונסות , הכפות יושבות ממש פנימה כמו מצתלבות
אחת על השניה , בתמונה שצילמו את התינוק , לי לפחות נראה כאלו גם שורש כף הרגל עקומה
פנימה , אבל כמובן שאני לא בטוחה , אני ממש חוששת למצבו האורטופדי של נכדי , בבקשה
אם תוכל לומר לי משהו שירגיע אותי אשמח מאוד
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהclubfoot
ד''ר אודי לבל28/12/2007דניאל שלום, ראשית מזל טוב. כהרגלי לא אתייחס ישירות למה שאולי יש לנכד, אלא באופן כללי לתופעה המכונה clubfoot או בעברית כף רגל סוסנית. אתן כאן מידע מקוצר, באתר של ביה"ח שלי יש סקירה יותר רחבה להורים (www.szmc.org.il) תחת אורתופדיה ילדים. יש שם גם קישורים לאתרים נוספים. קלאב-פוט הוא עיוות "אחיד" (חוזר על אצמו בצורה די קבועה אצל ילדים שונים) בו השוק וכף הרגל מעוותים בכמה מישורים. המצב יכול להיות קל - דהיינו ניתן בהזזה קלה להסיט את הרגל מצב התקין, או נוקשה. עיקר הטיפול היום מתבסס על מניפולציה וגבסים סדרתיים (שיטתו של Ponseti). הקשר לבעיות גופניות אחרות קיים במעט מן המקרים. לסיכום - לא צריך להבהל, קיראו על הנושא, האורתופד ישוחח איתכם על תהליך הטיפול והנכד יגדל כילד בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה על קצות האצבעותרחל26/12/2007
שלום בני בן 3 הולך מגיל שנה על קצות האצבעות,
בגיל שנה וחצי ניגשתי לרופא אורטופד ונאמר לי שזה משהו שיעבור.
לצערי בני עדין הולך על קצות האצבעות, כשמעירים לו אז הולך בסדר רק לכמה שניות וחוזר ללכת על קצות האצבעות.
לאחרונה שמעתי על המקרים דומים ושביצעו ניתוח ברגל, קראתי בפורום על טיפול בגבס.
האם כדאי לבדוק זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה על קצות אצבעות
ד''ר אודי לבל28/12/2007אנא ראו תגובתי שנדבקה בטעות לשאלה על פריקת מרפק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיקי24/12/2007
שלום, בני בן שנה וחצי, התחיל ללכת לא מזמן. אנחנו גרים במקום קטן שלא מאפשר לו הליכה ממקום למקום (יש טווח של 2 מטר) אני נוהגת להסתובב איתו בחוץ עד ההגעה הביתה כי בבית אין לו מקום לנוע בחופשיות. האם זה יכול לגרום לו נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה מועטה
ד''ר אודי לבל24/12/2007מיקי שלום. אין כל סיבה לחשוש שהדבר יפגע בהליכתו. אין כל צורך בהלכה יזומה. תני לו לשחק כרצונו. בהנחה שהוא בריא, הוא ירכוש הליכה תקינה, בשלה, טובה - זה בטוי של התפתחות המוח הרבה יותר מאשר בטוי של גודל הדירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיקי26/12/2007תודה על תשובתך, הרגעת אותי מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת מיקי
ד''ר מרק אידלמן26/12/2007מיקי שלום , א טוב שהוא כבר הולך, ב.אם כבר התחיל אין כוח בעולם שיעצור אותו.טוב תעשה עם תסתובבו איתו מחוץ לבית.
בברכה,
ד"ר מרק אידלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ושאלה בבקשהרינה22/12/2007
נכדתי המתוקה בת שנה וארבעה חודשים. התחילה ללכת בגיל שנה וחודש.
מזה שלושה חודשים בהם היא הולכת, ההליכה היא בפיסוק מאוד רחב. נראה לי שזה מאוד לא רגיל.
האם יש צורך בבדיקה מסויימת ואם כן, איזו ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה בפיסוק רחב
ד''ר אודי לבל22/12/2007רינה שלום. ראשית אתייחס לדאגות של סבתות. אנחנו מעריכים מאוד את התצפית של סבא ובעיקר סבתא על הנכדים. יש נטייה ללפתור בקלות את הדאגות של סבתא - אבל, אני מצע אם סבתא דואגת - להראות את הנכד/ה לרופא. לעניין ההליכה - קשה להבין בדיוק מה חריג בה מתאור כזה. יש לדעת שהליכה במשך שלושה חודשים עדיין אינה "בשלה" ברמה המוחית. ויתכנו תבניות הליכה מאוד מוזרות ומצחיקות שנובעות מאי יציבות זמנית בעמידה על שתי הרגליים. זאת מבלי שקיימת בעיה ממשית - בשלד או בפיקוח העצבי - פשוט צריך זמן. ובכל זאת כדאי להראות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסוזי19/12/2007
שלום
יש לי ילדה בת שנתיים . בשבוע האחרון היא מתלונן על כאבים בכל מקום אפשרי. רגליים ידיים מפשעות ברכיים אצבעות.כל היום!! ובלילה היא ישנה חסרת מנוחה ומתעוררת לעיתים עם התקפות של בכי.
בגלל גילה אני לאיודעת אם לקחת את תלונותיה בערבון מוגבל או שאכן יש אמת בדבריה.
בשמועות של חברים ומשפחה ,אמרו לי שזה יכול להיות כאבי עצמות בגלל שבגיל הזה הילד גובהה וגדל. האם יש באמת נכון? יש דרך לבדוק ולאמת את התלונות? מה עןשים אם אכן מדובר בזה? ותוך כמה זמן פחות או יותר אפשר לצפות להקלה בכאבים?
תודה רבה מראש
אמא מיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מפושטים
ד''ר אודי לבל19/12/2007סוזי שלום. אין מקום לייאוש, קחי את ביתך לרופא הילדים. קרוב לודאי יש לה שפעת אבל יכול להיות כל דבר אחר. צריך לבדוק את הילדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)