פורום אורתופדיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צורת קשת חריגה בשוק הרגל
    יוסי י.
    17/12/2007

שלום רב

בתי בת שנה וחצי, כשהתחילה ללכת בגיל שנה וחודש שמתי לב כי ברגלה השמאלית עצם השוק עם קשת יותר מהרגיל(לעומת רגל ימין) מה שלדעתי גם גורם לה לדדות וליפול מדיי פעם..הקשת ברגל כנראה גורמת לקרסולה להתעקם
    בעת ביקור אצל אורטופד ילדים(בדק אותה אוליי כמה שניות) אמר שלא נתייחס ומקווה שזה יעבור לה עד גיל 6!. כמובן שאני מודאג מאוד מהמצב ואשמח לשמוע את דעתך המקצועית.
    בכל מצב אני רוצה לקחת אותה שוב לחוות דעת שניה ואשמח להגיע אליך או לאחר מטעמך
    אני חבר בקופ"ח כללית מושלם

בברכה
    יוסי י.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צורת קשת חריגה בשוק הרגל

הוספת תגובה

• קשתיות של השוק

ד''ר אודי לבל
    18/12/2007

יוסי שלום, אתה מתאר ככל הנראה מצב של קשתיות של השוק לכוון המרכז (נקרא בלטינית tibia vara) מצב זה לרוב דו"צ אם כי לעיתים יש הבדל בין הצדדים. יש שמכנים אותו bowlegs ויש שקורים לו מחלת בלאונט. מצב זה משולב לרוב בסבוב פנימי של כפות הרגליים. יש היסוס אם לטפל במצב זה היות שלרוב עד גיל 4 שנים הוא חולף. לכן קרוב לודאי לכך התכוון הרופא הבודק. עם זאת הוא לא כל כך שפיר במצבי מחלת בלאונט (Blount Disease) שם יש פגיעה בלוחית הצמיחה (מוקד ההתארכות) של עצם השוק בחלקה העליון. בקיצור, פנו לאורתופד סבלן ומקשיב, שאלו את כל השאלות, ודאו שתהיה בדיקה קפדנית ותשובה ברורה לכל תהיותכם כהורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך על התשובה.

יוסי י.
    18/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוליים מחודדים.בבקשה תענו.
    מאיה
    17/12/2007

שלום,
    בבדיקת אולטרסאונד הרופא אמר שיש לתינוקת שלי שוליים מחודדים.
    מה זה אומר?האם ניתן לתקן את הבעיה ?אני ממש דואגת.אנא תענו לי.

הוספת תגובה

• ממצאים בסונוגרפיה של הירכיים

ד''ר אודי לבל
    17/12/2007

מאיה שלום. אולטרא-סאונד של מפרקי הירך הוא השיטה הטובה ביותר כיום למעקב אחר התפתחות תקינה של המפרק, או הימצאות תופעה שנקראת DDH או CDH (התפתחות לקויה של מפרק הירך). מצב זה שכיח יותר אצל בנות. הרופא שביצע את הבדיקה יכול ללא ספק להסביר לך את הממצא וכיצד יש לעקוב או לטפל. אין מקום לדאגה ופחד. מעקב סונוגרפי וטיפול לפי הממצא מבטיחים כמעט תמיד הבשלה תקינה של מפרק הירך, גם אם זוהתה תחילה בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיעה
    שרון י.
    17/12/2007

שלום רב,

בתי היום בת 3.5 שנים. לקראת גיל 8 חודשים אובחנה כהיפוטונית וגמישה ביותר, וכן אובחנה אי סימטריה בין צד ימין לשמאל. טופלה אצל פיזיוטרפיסטית פרטית עד תחילת הליכה.

כיום כף רגל שמאל שלה שוקעת מאוד (פנימה לכיוון ימין). הולכת עם מדרסים (מדרסי גומי אדומים - לא כאלה שהותאמו לה במיוחד) בנעליים. שאלתי היא, השקיעה בכף הרגל גדולה מאוד, האם יש דבר נוסף שניתן לעשות עבורה ? האם יש מקום לגשת אתה בשלב זה לאורטופד ? האם הדבר יכול להקשות על תנועתה בעתיד ?

אודה מאוד על תשובתך, שרון

לקביעת תור
    סגירה
    שקיעה

הוספת תגובה

• קשת שטוחה כחלק מהיפוטוניה

ד''ר אודי לבל
    18/12/2007

שרון שלום. ילדים היפוטוניים נוטים גם לקריסת הקשת האורכית של כף הרגל. כדאי להתייעץ עם הרופא הקבוע שעוקב אחר ההתפתחות המוטורית האם צריך לייצב אותה עם מדרס. ברוב המקרים אין בכך צורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר ברגל מעל הברך- לתינוקת בת 10 חו
    תמר
    16/12/2007

שלום,

לבתי התינוקת נשברה רגל בגן (ביום ג' 11/12) לפני כמעט שבוע. הטיפול בניתן לה הוא חבישה רכה (צמר גפן ותחבושת אלסטית). נאמר לנו שתהליך ההחלמה יכול להימשך בין שבוע לשלושה ובדרך כלל ללא נזקים עתידיים.
    נאמר גם שלא מומלץ לעשות גבס כי זה כבד ומגביל בתנועה. התחבושת כל הזמן מחליקה בזמן שהיא זזה ומתגלגלת (היא לא זוחלת אבל מסתובבת לכל הכיוונים). האם לדעתכם תחבושת כזו מספיקה ולא יכול להיגרם נזק מן התנועות שהיא עושה או מכך שהתחבושת מחליקה ולא מחזיקה כל הזמן את מקום השבר? כלומר האם ההחלמה בצורה כזו תהיה טובה?
    תודה
    תמר

הוספת תגובה

• שברים בירך עד גיל שנה

ד''ר מרק אידלמן
    16/12/2007

תמר שלום,
    בגיל 10 חודשים קימים מספר אופציות לטיפול שברי ירך : סד גבס ( גבס לא מלא ), גבס ספיקה(גבס כולל אגן וגפיים),חגורות ( בד"כ עד גיל 6 חודשים), ולפעמים גם תחבושת מרופדת מסביב לירך.החלטה מה בין האשרויות לבחור מבוססת על גיל,ממדים הילד, מיקום ותזוזת השבר, ואולי מה שלא פחות חשוב ניסיון רופא מטפל.
    באופן כלל:י פרוגנוזה להחלמה וציר טוב בעתיד בירך השבורה מצויינת .
    בברכה,
    מרק אידלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עניתם על שאלתי
    גלית
    16/12/2007

שלום, התינוקת שלי בת חודש וחצי ומאז שנולדה יש לה רעידות מוגזמות ברגליים.
    נעשו בדיקות סוכר וסידן בביה"ח והבדיקות יצאו תקינות.
    הייתי אצל 2 רופאים שראו את הרעידות ואמרו שאין מה לדאוג ושזה יחלוף עד גיל חודשיים עד חצי שנה.אבל הרעידות לא משתפרות ולא הוסבר לי ממה זה יכול לקרות (חוץ מבעיית סידן/סוכר)
    האם תוכלו לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    לא עניתם על שאלתי

הוספת תגובה

• רעידות בגפיים

ד''ר מרק אידלמן
    16/12/2007

גלית שלום,
    אינני בטוח שאורטופד ילדים יוכל לענות על שאלתך, במידה ושני רופאים שראו את התינוקת לא התרשמו שקיימת בעיה דורשת טיפול ובת עברה בירור בסיסי ,הייתי ממליץ מעקב בשלב זה.
    מרק אידלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אורתופדיות נפוצות אצל ילדים
    אריאל
    14/12/2007

מחלת פרטס LEGG - CALVE – PERTES. ידוע שמחלת הפרטס פוגעת במפרק הירך אך הסיבה למחלה עדין איננה ידועה. הטיפול בילדים מתחת לגיל חמש הלוקים במחלה זו מסתיים במעקב בלבד.

בילדים מעל גיל חמש מתבטאת המחלה בצליעה ותלונות על כאבים במפשעה, במפרק הירך או בברך. האבחנה הסופית כאן היא באמצעות צילום רנטגן וקרוב לודאי שיידרש ניתוח, בהתאם לחומרת המחלה/הפגיעה.

בעיות צליעה. צליעה הינה אחת מהבעיות השכיחות, המופיעה בדרך כלל, ללא כל סיבה הנראית לעין, בילדים בסביבות גיל שלוש שנים.

אצל רובם, הגורם הינו דלקת חולפת במפרק הירך, כנראה על רקע זיהום ויראלי (נגיפי) או כתוצאה ממאמץ יתר. בעיה זו חולפת ואינה מצריכה כל טיפול.

חשיבות הבדיקה והאבחנה היא בשלילת מחלה על שם פרטס (המוזכרת לעיל) או מחלה זיהומית, חיידקית, קשה, הפוגעת במפרק הירך ומלווה בחום, מצב כללי ירוד, הגבלה ניכרת או סירוב לדרוך. האבחנה נעשית בדרך כלל, על ידי רופא ילדים בשיתוף פעולה עם האורתופד.

ההבדלים באורך הגפיים התחתונות או עיוות ציר הגפיים. ההבדלים המשמעותיים באורך הגפיים התחתונות או עיוות של הגפיים, הם בדרך כלל תוצאה של חיבור שברים באופן לא תקין, מחלות מולדות בעצמות, מחלות מטבוליות או זיהומים.

חשוב לציין, שהבדל של עד כשני ס"מ בין שתי הגפיים התחתונות אינו משמעותי ולא מצריך טיפול.

לאחרונה השתפרו שיטות הניתוחים המאפשרות להשוות את אורך הגפיים וכיום ניתן לתקן את ציר הגפיים במקרים של פגמים מולדים או נרכשים, כמו פגמים לאחר שברים או כתוצאה ממחלות הקשורות לחילוף החומרים, דוגמת 'רככת'.

הוספת תגובה

• הכנסת מאמרים לפורום

ד''ר אודי לבל
    14/12/2007

אריאל שלום, זה לא המקום להרצאות מטעמך. אתה מוזמן להביע דעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פריקה במרפק
    צארלי
    13/12/2007

שלום דר

היום שיחקתי עם בני בן השנתיים ב "נדנד" ותוך כדי שאני מנדנד אותו שמעתי מן "פיק" כזה והוא כמובן בכה שכואבת לו היד .

הגעתי למיון אורטופדיה והאורטופד (לא אורטופד יללדים אלא תורן שהיה שם )

אמר שזו תת פריקה של המרפק , סובב לבני את היד בחוזקה ואמר שהוא החזיר לו את היד לקדמותה (עשה שחזור) בצילום גם לא ראה כלום .

האם אני יכול להיות שקט או ללכת לרופא אורטופד ילדים לבדיקה ?

האם יכול לכאוב לו הרבה ?

האם יכול להיות לו נזק ?

בבקשה התייחסותך

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תת פריקה במרפק

הוספת תגובה

• תת פריקה של ראש הרדיוס במרפק

ד''ר אודי לבל
    14/12/2007

צ'רלי שלום, אתה מתאר בעיה נפוצה מאוד אצל ילדים עד גיל 4-5 שנים (Pulled elbow). במרפק יש מפרק בין 3 עצמות, אחת מהן הרדיוס מסתובבת על צירה ועלולה להתקע בתוך רצועה שעוטפת אותה. התופעה קשורה לרוב במשיכת הילד/ה באמה. ההחזרה היא פשוטה וכל אורתופד מכיר אותה. לעיתים הכאב נמשך עוד יום או יומיים והתפקוד חוזר בהדרגה. אין בכך כל סכנה אך יש לדעת שהיא עשויה לחזור אצל אותו הילד - עד שיגדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה על קצות אצבעות

ד''ר אודי לבל
    28/12/2007

רחל שלום, אני מתנצל על העיכוב בתגובה. עליכה על קצות אצבעות נובעת לרוב מקיצור (יחסי) של גיד אכילס שהוא גיד משותף של שרירי הסובך המרימים את העקב. הרמת העקב צריכה לקרות בחלק השני של שלב הדריכה על הרגל (אנחנו מכנים את זה stance phase). בשלב הזה הגוף נע קדימה, והעקב עולה תוך דחיפת הגוף לפנים. ישנם ילדים שמכווצים את הסובך מוקדם בהליכה. יש להפריד בין מצב בו הילד לא יכול כלל להניח את העקב (גם בעמידה) - מצב מאוד נדיר שקשור לרוב בבעיות עצביות קשות, לבין המצב שתואר כאן. אכן אצל רוב הילדים עם התופעה הזו, זה נעלם בעת הגדילה כאשר מוח-התנועה לומד לתזמן נכון את שלבי ההליכה. אבל ישנם ילדים שמתמידים בכך. לרוב אנחנו משלבים בירור נוירולוגי ואורתופדי - במטרה לזהות ממה נובעת התבנית החריגה של ההליכה. הטיפול יכול להיות - תרגילים ומתיחות להארכת הגיד, הזרקת חומר שמחליש מעט ובאופן זמני את השריר, או הארכה ניתוחית שלו - אני מדגיש שברוב המקרים זה חולף ללא טפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפות רגליים עקומות
    מיטל
    11/12/2007

בני נולד עם כפות רגליים מכונסות פנימה. בגיל חצי שנה גובסו שני רגליו למשך חודש וחצי ואכן כפות הרגליים התיישרו אך לאחר תקופה חזרו לעקמימותן. בגיל שנה פלוס חזרנו לאורטופד שהמליץ על נעליים עם ציר ישר וציין שזה לא יפתור את הבעיה לגמרי. בני החל ללכת עם הנעליים הנ"ל וכיום הוא בן שנה ושמונה ועדיין כפות רגליו מאד עקומות. האם ניתן לטפל בדרכים אחרות ? התופעה מאד בולטת לעין ומפריעה לנו מאד!

לקביעת תור
    סגירה
    כפות רגליים עקומות

הוספת תגובה

• כפ רגל "עקומה"

ד''ר מרק אידלמן
    13/12/2007

קיימות מספר סיבות לכפות רגליים "עקומות" .קרוב לוודאי בן סבל מ"metatarsus varus "-עיוות מאוד שכיח עד גיל שנה המעפיין בסיבוב פנימה קדמת כף הרגל.במקרים שלא ניתן ליישר כף רגל בקלות ,אכן יש אינדיקציה לטיפול בגבס/ סד פלסטי/, נעליים עם ציר ישר.המטרה -ליישר קדמת כף הרגל .ברוב המקרים ניתן להגיע ליישור כף הרגל.במקרים נדירים מאוד יש צורך גם בטיפול כירורגי.בסיטאציה שלך הייתי מתיעץ עם עוד אורטופד ילדים לצורך חו"ד שני.
    מרק אידלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים עזים עד כדי אי יכולת ללכת
    רונן כהן
    10/12/2007

שלום רב,

הבן שלי הוא בן 9, לפני כחודש וחצי החל להתלונן על כאבים עזים באיזור הירך ברגל ימין - כאבים שמתחזקים בזמן דריכה על הרגל.

הילד הפסיק לדרוך על הרגל לחלוטין, (הכאב לא פוסק ונמשך זה 6 שבועות באופן רצוף).

לפני כשבועיים לאחר שהבנו שהכאב לא חולף, נתנו לו קביים כדי שיוכל להתנייד באופן עצמאי (ולא בזחילה או בקפיצה על רגל שמאל כמו שנהג לעשות עד לקבלת הקביים).

נפגשנו עם 4 רופאים שונים (2 של הקופה המאוחדת בחדרה, סגן מחלקת אורטופדיית ילדים באיכילוב ואורטופד בבי"ח שניידר).

בתחילה חשבו שאולי יש לו דלקת - נשלח לעשות צילום רנטגן, הצילום הראה שכביכול יש לו חשד לדלקת - קיבל כדורים ומשחה. לאחר כשבוע כשהכאבים לא פחתו נבדק על ידי רופא נוסף ששלח אותו לעשות בדיקות דם ומיפוי עצמות - שתי הבדיקות היו תקינות - הרופא מאיכילוב העלה חשד שאולי מדובר במחלת פרטס והמליץ על בדיקת MRI, תואמה לו בדיקה שאמורה להיעשות בסוף דצמבר 2007, הרופא מהקופה נוטה להעריך שלא מדובר בפרטס מכיוון שכל הבדיקות תקינות, ולדעתו מיפוי עצמות היה מצביע על פרטס אם היתה, לדעתו מדובר בכאבי גדילה חזקים וחריגים.

לפני כשבוע לפתע החלו כאבים עזים גם בירך רגל שמאל, הכאבים החלו בלילה בשעה 11 בלילה ונמשכו כחצי שעה. בבוקר הכאבים פחתו אך הילד לא היה יכול לדרוך על רגל שמאל בנוסף על רגל ימין ולכן הפסיק ללכת לחלוטין בעזרת הקביים.

אתמול החלו בנוסף כאבים במרפקי הידיים עד כדי כך שהתקשה להזיזם כדי להימנע מכאב,

בשלב זה לקחנו אותו לשניידר והאורטופד חושב לאור הכאבים בידיים שאנחנו צריכים לפנות לראמטולוג - האם אופייני בגיל כל כך צעיר לסבול מכאבים כל כך עזים?

מה לדעתך יכולה להיות הבעיה? כאבי גדילה או אולי פרטס? איזו בדיקה יכולה לשלול או להצביע על קיום בעיה מסוג כלשהו? האם יש עוד מחלות שאפשריות לאור התיאור הנ"ל?

הוספת תגובה

• כאבים שונים

ד''ר אודי לבל
    11/12/2007

רונן שלום. תיאור המקרה שלך מורכב מאוד. אני מבין שהאירוע מאוד דרמטי וקשה מאוד להבין מצב בו רופאים רבים לא מצליחים לגלות את מקור הבעיה. אני מבין גם שנפגשתם עם מספר רב של רופאים כך שהסכוי שבעיה פשוטה לא התגלתה - מאוד נמוך. אני מסביר למטופלי, ובמקרה זה גם לך ולמעיינים בפורום, שקטונתי מלפתור דברים מסובכים שאחרים כבר דנו בהם בפירוט רב בהרבה. אני מציע לדבוק ברופא אחד שימשיך את הבירור. גם ב- 2007 לא הכל פשוט. גוף האדם ונפשו הם דבר מסובך ומורכב ולא הכל מתגלה במהירות. אני מאחל הצלחה ופתרון מהיר של הבעיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים עזים
    עדי
    09/12/2007

שלום לרופאים.

בני בן השבע וחצי סבל לפני כחודש מדלקת גרון בשל סטרפטוקוק A וטופל במשך 12 ימים ברפפן.
    חמישה ימים מיום התפרצות החיידק בגרון סבל מכאבים עזים ביותר בברך שמאל שנמשכו כשעתיים ולא איפשרו לו להניע את הרגל כלל. ברצוני לציין בעקבות התפשטות הכאב אח"כ לברך ימין ולבית החזה נסענו לבית החולים וולפסון אך שם בדיקות הדם שערך היו תקינות. כמו כן נערכו צילומי רנטגן על הברכיים ונבדק גם ע"י אורטופד ולא נראה ממצא

חריג (הבדיקות היו תקינות) ושוחרר לביתו להמשך טיפול ברפפן. הטיפול ברפפן הסתיים לפני כשבוע, אולם עדיין סובל הילד מידי פעם מכאבים עזים בברך שמאל שנמשכים כשעתיים וחולפים. ומידי פעם יש לילד כאב בשרירי הירך ובזרועות.

ברצוני לציין שהילד בכל שנת הלימודים היה מתאמן אך במהלך החופש היה מנוע מפעילות. כל התופעות הללו חדשות.

אשמח לשמוע מה דעתכם. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים עזים

הוספת תגובה

• כאבי מפרקים שונים אחרי זהום בגרון

ד''ר אודי לבל
    09/12/2007

עדי שלום. התייחסתי כאן בעבר לבעיית כאבי מפרקים אצל ילדים וארחיב מעט על מצב לאחר דלקת בגרון. הרוב הגדול של האירועים האלה (כאבי מפרקים אחרי מחלת חום) קשור בזיהומים ויראליים וכאבי מפרקים אחריהם. המיעוט הוא זיהום במפרקים (ממש זיהום חיידקי בחלל המפרק או העצם השכנה) או דלקת מפרקים שקשורה בזיהום בחיידק שנקרא סטרפטוקוקוס. אי אפשר לאבחן ממה בנך סובל אך ברור שהתהליך ממושך מספיק שיצדיק בירור. כדאי לפנות לרופא הילדים שלכם - ולברר קודם כל אם הילד לא מפתח את המצב המוזכר לעיל. מחלה ראומטית ("דלקת פרקים" אחרי זיהום בחיידק) יותר נפוצה היום מבעבר, לא ברור למה. אם בעבר התייחסנו לאפשרות של הופעת התופעה הזו כקוריוז - היום אנחנו נתקלים בה הרבה, ולכן גם יותר ממהרים לברר לכיוון הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבעות חלשות
    טלי
    09/12/2007

שלום ד"ר, יש לי ילד בן 5. אני שמה לב שנורא קשה לו לאחוז בדברים ולעשות עבודה מדוייקת עם אצבעותיו בידיים. הן כאילו קפואות, או לא גמישות מספיק. האם המקום לפנות לאורתופד או למישוה אחר? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אצבעות חלשות

הוספת תגובה

• קושי בפעילות ידנית מדויקת

ד''ר אודי לבל
    09/12/2007

טלי שלום. לצורך הערכה אם יש בעיה בתפקוד ידני צריך לשבת עם ההורים ולקבל הסטוריה מלאה של התפתחות הילד. ומכאן אפשר להבין אם הבעיה מבודדת לתפקוד האצבעות (מאוד נדיר) או חלק מהאטה התפתחותית. הבירור מתחלק בין מומחים להתפתחות הילד (רופאי ילדים או נוירולוגים של ילדים) לבין אורתופדים. אני מציע לפנות למכון להתפתחות הילד בקופת החולים שלכם או אולי פשוט לרופא הילדים שלכם - ולספר על בעיה. ללא ספק תוכלו לקבל הכוונה איך להמשיך את הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר ביד
    שני
    06/12/2007

היי,

בני בן 8 שבר את היד ויש לו גבס מכף היד ועד המרפק. הגבס אמור להישאר חודש וחצי. כבר עכשיו הוא לא מסוגל לסבות את המשקל על היד ומתלונן על העניין. האם יש פיתרון אחר פחות כבד ובעייתי?

לקביעת תור
    סגירה
    שבר ביד

הוספת תגובה

• שבר וגבס

ד''ר מרק אידלמן
    09/12/2007

כדי לענות על תשובתך יש לדעת כמה פרטים חשובים : חאיים זה שבר בעצמות האמה ?מיקום?ואולי הכי חשוב האיים קיימת תזוזה של השבר/שברים( באמה כידוע שי 2 עצמות ).
    אם שברים עם תזוזה ועברו שחזור לא הייתי מוריד את הגבס , תלוי ממיקום ועמדה ניתן להוריד חלק מהגבס אחרי מספר שבועות , ניתן גם אם אין תזוזה אחרי שבועיים להליף גבס רגיל לגבס פלסטי( פחות משקל , גבס יותר חזק).
    אך באופן כללי : ילדים תסתדרים עם גבסים אחרי כמה ימים מצויין , יש מקום לאפטימיות.
    מרק אידלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיטל
    04/12/2007

הילד מתלונן שיש לו כאבים בכף רגל ימין כשהוא הולך. מה יכולה להיות הבעיה והאם אפשר לטפל במשהו קודם לפני שהולכים לרופא?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאבי כף רגל

ד''ר אודי לבל
    09/12/2007

מיטל שלום, הרוב הגדול של תלונות כאלה אצל ילדים קשורות בחבלה קלה שהילד והוריו לא הבחינו בה. אם אינה חולפת תוך יום-יומיים - כדאי לפנות לרופא הילדים או אורטופד ולבררה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באיזור הברך לילד בן 4.5
    יניב
    02/12/2007

שלום,

יש נושא שמאוד מדאיג אותי, וזה כאבים שיש לילדי (בן 4.5) באיזור ברך ימין.

לפני מספר חודשים הילד היה מתעורר בלילה בבכי ומתלונן שהרגל כואבת לו (זה היה קורה כל כמה ימים). בתקופה האחרונה, הרגל ממש כואבת לו, מאחורי הברך. זה הגיע לרמה שהוא ממש לא יכול ליישר את הרגל, הולך עם רגל עקומה ועל קצות האצבעות, מה שמפריע גם ליציבות שלו. כאשר אנו מנסים ליישר לו את הרגל, , הוא טוען שזה כואב לו.

לקחנו אותו לרופאה. היא אמרה שהברך נפוחה קצת ושלחה אותו לצילום ברך. בצילום לא היו ממצאים פתולוגיים ולכן המסקנה היתה שהור קיבל מכה או מתח שריר ושזה יעבור., הבעיה שזה לא עובר וזה כבר המון זמן ככה ואולי אפילו נהיה גרוע יותר.

כאשר הרופאה הסתכלה על הצילומים , היא אמרה שהיא חיפשה לא רק שבר אלא גם גידול שיכול להיות שם, וזה מאוד מדאיג אותי. יכול להיות שהבעיה היא לא בברך אלא באיזור אחר של הרגל, ולכן הצילומים לא הראו כלום? אני חוזר ואומר, שהילד מתלונן על כאבים מאחורי הברך ולא במקום אחר.

מה עושים, והאם יש סיבה לדאגה (גידול ברגל)?

תודה.

הוספת תגובה

• כאבים בברך ללא חבלה

ד''ר אודי לבל
    03/12/2007

יניב שלום. כל כאב אצל ילד שמקורו אינו בחבלה מדאיג. זאת מכיוון אנו מניחים שאצל ילדים התלונות כמעט תמיד מדויקות (אין "רווח משני" מהתלונה עצמה) ואין כמעט בעיות כרוניות משימוש יתר או שחיקה כמו אצל המבוגר. לכן כאב כזה דורש בירור מעמיק. טוב עשתה רופאת הילדים שבדקה בקפידה ואח"כ ביקשה צילום - ואני שמח שהכל תקין. עם זאת, במקרה שהכאב לא חולף אחרי כשבועיים אני מציע לחפש שוב את הסיבה. אכן, במקרים רבים המקור הוא כאב מפרקים אחרי מחלה ויראלית, אבל זה חייב לעבור. אם לא חלף - יש לחפש מקור אחר לכאב- אולי הוא נובע בכלל מהירך העליונה או מפרק הירך (אצל ילדים במקרים רבים כאבי מפרק הירך מוקרנים לברך)?. אולי יש תהליך דלקתי במפרק הברך?, בקיצור לא להניח למצב ולבררו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש תשובה לשאלה

יניב
    06/12/2007

היום היינו אצל רופאת המשפחה שוב, והיא שלחה אותנו לנאורולוג בהדסה הר הצופים. הוא אישר שיש נפיחות בברך ושלח אותנו לאורטופד. לבקשת האורטופד עשינו שוב צילום לברך ומה שהאורטופד אמר זה שיש שבר קל בברך!!! שאלנו איך יתכן שזה לא אובחן בצילום הקודם והוא אמר שלפעמים, מי שמסתכל על הצילומים, ואינו מומחה לילדים יכול לפספס דברים כאלה.

הוא אומר שאם היינו באים לפני חודש, הוא היה שם גבס על הרגל, אך מאחר וזה שלב כבר מאוחר, הוא מעדיף לחכות עוד שבוע ולראות מה המצב, ואם אין שיפור אז לעשות CT.
    בכל מקרה, הוא אומר שהילד יכול לחזור לשיגרה (גן ילדים וכו).

האם באמת יתכן שעין אחת מחמיצה שבר ועין שניה לא?
    האם הגיוני שהילד יחזור לפעולות שגרתיות כאשר יש שבר ברגל, אפילו שהוא קל?
    יכול להיות שללא גבס וללא טיפול מיוחד, השבר יתאחה והילד יבריא?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת

יניב
    06/12/2007

מה יתן לנו ה-CT שהצילום לא נתן, ומדוע לחכות שבוע לפני שעושים אותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הבירור

ד''ר אודי לבל
    09/12/2007

יניב שלום. כל מה שאתה מעלה אכן דורש תשובה. ככל שנושאים באתר הזה מתמקדים קשה יותר להשיב באופן ברור ומבלי לפגוע בצנעת הפרט. אין ספק שיש לשאול את הרופא שהחל לעקוב אחר הילד את כל השאלות, לקבל תשובה שכל אחד יכול להבין (רופאים יודעים יותר בתחומם, אבל כולנו יכולים להבין אם ההסבר ברור ואמיתי). שאלת ה- CT במקומה - שאל את הרופא שלך, אם יציע לבצע CT.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה של בדיקת ה-CT

יניב
    27/12/2007

שלום,

בהמשך לשאלותיי הקודמות...

היינו בבדיקת CT ואלו התוצאות:
    "יש נוזל תוך מפרקי מוגבר בברך ימין.
    אין מזהים שבר גרמי.
    אין פרגמנטים חופשיים של עצם.
    אין מזהים בבירור פגיעה בסחוס. אולם, יש לציין ש-CT איננה בדיקה רגישה לפגיעה סחוסית. במידה ויש חשש קליני לפגיעה בסחוס הפיקה או בעצם סחוסי שעוד לא התגרם, מומלץ לבצע בדיקת MRI לאישור האבחנה."

עד שנגיע אל האורטופד שלנו, אני אשמח לקבל קצת הסברים לגבי המשמעות של התוצאות האלו.
    מה המשמעות של הנוזל המוזכר ומה הטיפול בו?
    בבדיקה הקודמת של האורטופד לפני כשבועיים נאמר לנו שיש שבר קל בפיקה. האם יכול להיות שהשבר התאחה בתוך שבוע?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בעיית הברך

ד''ר אודי לבל
    28/12/2007

מיקי שוב שלום. אנסה להתייחס באופן כללי, המקרה הזה מתמשך ולא אוכל להיות הרופא ה"טלפוני" שלך. בעניין בירור רפואי בכלל אנסה לסדר את העניינים - אבחנה רפואית מתבססת על תישאול - בירור בשיחה של המקרה, אחריה בדיקה גופנית, ולבסוף בדיקות מיוחדות כמו הדמיות, בדיקות דם וכדומה. אין לקבל תוצאות הדמיה כ"תורה מסיני" למרות שיש נטיה למטופלים, בני משפחתם ואנשי צוות רפואי לשגות בכך. הפענוח חייב להיגזר מהרקע של המקרה. על פניו נשמע כאן שאבחנה של שבר לא סבירה כאשר לילד יש כאב ממושך בברך - את זה כל אדם מבין. לכן אין תחליף לדיון מעמיק עם האורתופד המטפל, שיראה בעצמו את ה- CT (התשובה המודפסת אינה העיקר), ואם הממצאים לא "מסתדרים" עם סיפור המקרה בודאי ידון בכך עם רופאים נוספים וינסה להבין את הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך

דניאל
    29/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    כרמית
    02/12/2007

לבני הקטן יש כתב אחת מעט נמוכה מהשנייה. שאלתי היא
    1-האם האי סימטריה הזו בין הכתפיים יכולה לגרום בעיות בחוליות הגב?
    2-האם זו בעיה של חוליות שלא ישרות ,או שזו בעיה של שרירים לא שווים?
    3-האם יש אפשרות לשפר מצב זה בפיזוטרפיה או במתיחות או באיזה ספורט מסוים.?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הפרש בגובה הכתפיים

ד''ר אודי לבל
    03/12/2007

כרמית שלום. הפרש בגובה הכתפיים כמו כל אסימטריה של הגוף תמיד דורשת בירור. הסיבה יכולה להיות ממקור עמוד השידרה, או השכמות או רקמות רכות (שרירים, מעטפותיהם וכדומה) או שלל בעיות אחרות. יש לפנות בהקדם לאורתופד ילדים לחיפוש המקור להפרש הגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה