פורום נטורופתיה ותזונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות הורמונליות
    מרינה
    28/09/2009

שלום רב!
    לבת שלי (בת 19) יש בעיה עם בלוטת התריס (תת פעילות) והיא מטופלת ע"י ELTROXIN
    בנוסף לאחר בדיקה הורמונלית עלה שיש לה עודף של טוסטסטרון שזה גורם לאקנה. היא לוקחת גלולות למניעת הריון לצורך לסדר הורמונלי, אך בזמן האחרון הטיפול לא עוזר. האם יש צמחים שיכולים לעזור באיזון הורמונלי וטיפול באקנה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות הורמונליות

הוספת תגובה

• בעיות הורמונליות

30/09/2009

מרינה שלום רב,
    מומלץ לביתך לעבור שינויי תזונתי והתאמת תזונה אישית על מנת לשפר את כלל מערכות גופה. בלוטת התריס חשובה עד מאוד ומשפיעה על תפקודים רבים ועל מערכות רבות. חוסר איזון בבלוטה זו עלול לגרום לחוסר איזון במערכות שונות. תזונה נכונה ומותאמת יכולה לשנות את המצב הזה ולשפר לה את העור ואת המערכת ההורמונלית. מומלץ להפגש עם מטפל מוסמך ולערוך אבחון מקיף. רק אז ניתן יהיה לקבוה אלו צמחי מרפא או תוספי תזונה היא תקבל.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנדידה
    יעל
    23/09/2009

שלום,

אני בת 29 ומצאו לי בבדיקה מיוחדת של צואה קנדידה מדרגה 3.( כאשר 5 זאת הרמה הכי גבוהה).
    אני מתחילה טיפול בקולורקס ל 20 יום, את הדיאטה המיוחדת וטיפול עם מי כסף קלואלידים ופרוביוטיקה במינון מאוד גבוה.
    תוך כמה זמן בערך הקנדידה אמורה להעלם?
    והאם יש עוד משהו שמומלץ לקחת או לעשות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קנדידה

הוספת תגובה

• קנדידה

30/09/2009

יעל שלום רב,
    הטיפול שאת מתחילה הוא די מקיף. יש לעשות תוכנית זו בין חודשיים לשלושה חודשים.
    מאוד חשוב לשמור על תזונה מאוזנת גם לאחר תהליך זה.
    בהצלחה
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות מה עושים?
    דנה
    22/09/2009

מה הטיפול שהייתם מציעים לבעיה זו? גיל 18 ללא מחזור כבר 5 חודשים. אף פעם לא היה לי מחזור ממש סדיר וגם לקחתי גלולות במשך שנה ( הפסקתי לפני שנה) כרגע אני בטיפול סיני (דיקור + פורמולה) אצל מטפל מומחה וידוע בתחום. בינתיים עברתי 3 פעמים דיקור ואני לוקחת פורמולה במשך חודש וכלום לא קורה. קצת יותר אקנה וגם יותר תאבון (לצערי). אני מתמודדת עם נושא האוכל בתזונה בריאה (אימי נטורופתית) ועושה ספורט אירובי כל יום . משקלי לא השתנה בשנתיים האחרונות והוא קצת גבוה מהנדרש (2-3 קילו)למרות שאני אוכלת בריא (ולא הרבה) ועושה ספורט בקביעות
    בנוסף אני גם לוקחת הומואופתיה : פורמולת מדף של רקווק לשיפור תפקוד הורמונלי.
    כמה זמן צריך לעבור כדי שאדע אם הטיפול הסיני עובד?

מה יש להומאופתיה קלאסית להציע בנושא??

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות

23/09/2009

דנה שלום רב,
    המצב אותו את מתארת הנו מורכב, אך בהחלט ניתן לטיפול. מומלץ לתת לטיפול הסיני לפחות חודשיים- שלושה לפני שנקבע אם הכיוון יעיל לך או לא.
    אני ממליץ שמטפל אחד ייתן לך את הטיפול ולא לערבב 3 טיפולים שונים.
    במידה ואת מעוניינת לטפל בכל המישורים הללו, יש להיוועץ במטפל אחד שיראה כי אין התנגשות בין התזונה, הצמחים וההומיאופתיה.
    תני לזה זמן.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה למטפלים - מזמן אני רוצה לדעת..
    דנה
    22/09/2009

כאשר אתם אומרים שאתם דוקטורים בנטורופתיה למה אתם מתכוונים? כמה שנות לימוד מקנה תואר דוקטור? 7 שנים עם תכנית מסודרת כמו באקדמיה הסטנדרטית? כולל עבודות גמר מחקרים ועוד... מטעם מי הדוקטורט הזה? כלומר מי האוניברסיטה המעניקה אותו?

הוספת תגובה

• השאלה כי אני מתענינת בלימודים בתחום

דנה
    22/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטורת ברפואה נטורופתית/ סינית

23/09/2009

דנה שלום רב,
    זוהי שאלה שענינו עליה מספר פעמים בפורום זה.
    לימודי הנטורופתיה בארה"ב הנם לימודים ממושכים של 7-8 שנים הכוללים קדם רפואה ועוד 4 שנים של נטורופתיה. מסלול זה מוכר בארה"ב כתואר לכל דבר.
    בישראל אין עדיין מסלול הסמכה מסוג זה אך המסלולים ללימודי נטורופתיה בארץ הנם טובים בהחלט ועומדים בסטנדרטים גבוהים ביותר.
    מטפלים אשר הוסמכו על ידי מכללות לרפואה משלימה בחו"ל וקבלו את התואר דוקטור, רשאים להשתמש בתואר זה ולציין את האותיות ND אחרי שמם.
    מקווה כי המידע עזר לך
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם ואוסטאופורוזיס
    לירון
    21/09/2009

שלום, ויטמין K מומלץ לסובלים מאוסטיאופורוזיס,וסותר מדללים.האם בהכרך לסובלים מיתר לחץ דם נותנים מדללים? האם נכון לקחת אותו כתוסף במקרה זה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם ואוסטאופורוזיס

הוספת תגובה

• לחץ דם ואוסטאופרוזיס

30/09/2009

לירון שלום רב,
    ויטמין K נחשב לויטמין החשוב לשיפור יכולת קרישת הדם. אין זה הכרח לתת מדללי דם לסובלים מיתר לחץ דם, אלא אם מדובר ברמות גבוהות במיוחד העלולות לגרום לפגיעה בכלי דם ולדימום שעלול להתפתח לקריש דם.
    ההחלטה של מטפל אם לתת ויט' K תלויה בהמון נסיבות ולכן אינני ממליץ ליטול אותו ללא הנחיית מטפל מוסמך.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השימוש הנכון בפרוביוטיקה
    אור ש.
    16/09/2009

על אריזת הפרוביוטיקה שלי מצויין שמוטב ליטול אותה על קיבה ריקה, בבוקר.
    שתי שאות על זה..
    1) נטילת GSE (כנגד קנדידה) זמן מועט קודם עלולה לבוא נגד הפרוביוטיקה?
    2) כמה זמן לאחר מכן אני יכולה לאכול? בבוקר בד"כ אני רעבה וממהרת, והעובדה שאיני יכולה לאכול מפריעה......
    תודה רבה ושנה טובה ובריאה (: אור.

לקביעת תור
    סגירה
    השימוש הנכון בפרוביוטיקה

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה וGSE

30/09/2009

אור שלום רב,
    פרוביוטיקה מומלץ ליטו לפני האוכל. ניתן לקחת אותו בצהריים ובערב. כך שאם אינך מספיקה לאכול א. בוקר, עדיף שלא תקחי אותו בבוקר.
    לגבי GSE- אינני ממליץ לך להשתמש בתכשיר זה. לא לכולם הוא מתאים ומומלץ להבדק על יד נטורופת מוסמך שיוכל לקבוע אם מוצר זה טוב לך או לא.
    אגב- אחת הסיבות שאנשים סובלים מהבטן ומערכת העיכול קשורה לעובדה שרבים מדלגים על ארוחת הבוקר... מזון למחשבה
    בריאות שלמה
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינטור לב
    עמי
    14/09/2009

בן 58 עברתי צינטור הוכנס סטנט בעורק אחד והשני מוצר מאד ואוזמן אלקטיבית להמשך טיפול, קיבלתי פלוויקס+ אספירין בנוסף לסימוביל שאותו אני לוקח שנים לשמירה על רמת כולסטרול LDL
    אני חושש מאד מהרכב התרופות אותם אצטרך לקחת חודשים.
    האם יש תחליפים טבעיים שעשויים להחליף חלק מהתרופות ?
    או המלצות אחרות
    בברכה
    עמי

לקביעת תור
    סגירה
    צינטור לב

הוספת תגובה

• צינטור לב

30/09/2009

עמי שלום רב, צר לי על התשובה המאוחרת.
    התרופות אותם אתה מקבל הן סטנדרטיות כטיפול לאחר התהליך שעברת.
    יש תחליף! אבל לא ניתן להפסיק עם תרופות אלו ללא השגחה וללא פיקוח רפואי. בד"כ כשאני מטפל באדם במצב זה, אנו מחליטים על תהליך מבוקר של הורדת התרופות תוך כדי הוספת תוספי תזונה ו/או צמחי מרפא. את התרופות הטבעיות יש לבחון בקפידה ולהחליט על נטילתם רק אחרי אבחון מקיף אצל נטורופת או רופא סיני מוסמך שיכול להחליט על הטיפול המשולב עם התרופות שאתה כבר נוטל.
    אם כן, יש אלטרנטיבה, אבל תחילה יש לשלב בין שני העולמות ולקבוע תור לאבחון.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסוריאזיס ובעיות ריכוז
    ליאו
    13/09/2009

שלום רב,

נפגעתי בצבא פגיעת ראש קשה אשר גרמה לי בעיות בריכוז. היו רופאים שהמליצו לי לקחת ריטאלין על מנת לשפר את הריכוז אבל אני לא כ"כ רוצה להשתמש בכדורים ובוחן אפשרות לשיפור הבעיה באופן לא תרופתי. בנוסף, אני סובל מפסוריאזיס. אני מעוניין לדעת האם נטורופטיה תעזור לי ואם כן כיצד? כמו כן, אני מעוניין לדעת מה היא אירידאולוגית או משהו כזה והאם היא יכולה לעזור לי..?

בתודה מראש,

ליאו.

לקביעת תור
    סגירה
    פסוריאזיס ובעיות ריכוז

הוספת תגובה

• פסוריאזיס ובעיות ריכוז

23/09/2009

ליאו שלום רב,
    נראה כי ישנם הרבה דברים שיש לעבוד עליהם. יהיה לי קשה לתת ייעוץ מבלי שנקבל יותר פרטים ו/או ללא אבחון מלא.
    הרפואה הטבעית יכולה לסייע רבות בשני המצבים שאותם תיארת. בנוסף, אירידיאולוגיה הנה תורת האבחון דרך קשתית העין ומאפשרת לזהות מצבים בריאותיים גם כעת וגם בעיות בריאותיות מן העבר. זהו כלי אבחון מצוין.
    בריאות שלמה!
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת
    ליאל
    13/09/2009

כיום אני בת 22 מגיל 16.5 לא קיבלתי מחזור באופן ספונטני,ירדתי 20 ק"ג ,אני 168 שוקלת 52
    כבר במשקל 57 הפסיק לי המחזור
    אני כיום לוקחת גלולות דיאנה (אחרות גורמות לי לכאבים בלתי נסבלים)
    תחילה נאמר לי שיש לי שחלות פוליציסטיות אך הבדיקה האחרונה מראה שאין לי שחלות כאלה
    אני נורא מודאגת לגבי הפריון שלי
    לא בדקתי אם אני מקבלת באופן ספונטני כיוון שאני מקיימת יחסי מין ,אך בין גיל 18-20 לא לקחתי גלולות וכן גם לא קיבלתי(מלבד יום אחד שהמחזור הופיע)
    היית במשקל נמוך יותר (48-49)אך עליתי ל-52-53 (הסכמה ביני לבין הדיאטנית שלי)
    לא קשה להבחין מדברי שמעורב כאן סיפור של הפרעת אכילה ,אני אוכלת לפי תפריט שקיבלתי מהדיאטנית שלי ,מה עליי לעשות כרגע כדי לדעת בוודאות שהפריון שלי לא ניזוק?
    האם יש סיכוי שאני אוכל להכנס להריון ללא באופן טבעי ללא התערבות חיצונית
    מה העיצה שלכם כרגע
    כיום אני סובלת קצת מבולימיה(פעם בשבוע),נמצאת בטיפול ומנסה כמה שיותר לעזור לעצמי,לוקחת תוספי מזון איפה שצריך וממש אוכלת מה שנדרש ,לא מוותרת על לחם מלא ,ביצה ,אורז מלא,חזה עוף,גבינות רק 5% שומן ,פירות ,ירקות בשפע,פסטרמה ,חטיפי אנרגיה,שותה מים (חצי ליטר),טונה במים ועוד ,מה עוד אני יכולה לעשות כדי לעזור לעצמי ?

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• מודאגת- חוסר מחזור

30/09/2009

ליאל שלום רב,
    נראה כי מדובר במקרה מורכב מאוד. יחד אם זאת טיפלתי במצבים מסוג זה בעבר ובהצלחה רבה. לכן חשוב לא להיות מודאגת וכן לקחת אחריות על אורח חייך. במידה ותרצי תוכלי להגיע לאבחון ולטיפול מקיפים על מנת להביא את גופך ונפשך לאיזון.
    בהחלט שיש סיכוי, רק צריך סבלנות.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנדידה ותזונה
    מיכל
    06/09/2009

שלום רב, יש לי קנדידה ואני כ 3 חודשים הייתי בתזונה מיוחדת רק עם פחממות מורכבות וללא סוכרים. לקחתי גם "קנדידה קליר" וזה לא עבר זה ממש סיוט האם יש המלצות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קנדידה ותזונה

הוספת תגובה

• קנדידה

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    12/09/2009

שלום רב,
    את ההמלצות תוכלי לקרוא במאמר שכתבתי והתפרסם באתר זה ונקרא "טיפול נגד קנדידה בעזרת נטורופתיה". רק תזונה בלבד לא תהיה יעילה.
    הטיפול הנכון הוא באמצעות אבחון וטיפול על נטורופת/ית. מנהלי הפורום ישמחו לעזור לך בפגישה אישית.
    לבריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    שואלת
    05/09/2009

שלום ד"ר
    יש חי נשירת שיער גנטית, השיער גם אף פעם לא אורך (10 שנים ויותר , ממש לא אורך עד הכתפיים וזהו).
    נשירת שיער חמורה, יש כדורים דקל הננסי לבד , ויש דקל הננסי המכיל יחד רוזמרין וסירפד. אז מה מומלץ דקל לבד או מעורב? מה יעצור את נשירת השיער לפחות.
    תודה....

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• נשירת שיער

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    12/09/2009

שלום רב,
    אם יש משהוא שיכול לעזור זה קודם כל אבחון. בהקרחה גנטית קיימת נוכחות של הורמון הנקרא - DHT. הורמון זה הורס את זקיקי השיער וגורם לנשירת שיער. חשוב לזכור כי גורמים סביבתיים כגון מתח וחסרים תזונתיים יכולים להוות טריגר להתפרצות מוקדמת יותר אצל נושאי הגנטיקה".
    (כלומר, ברגע שיש נטייה להתקרחות אז כל דבר שיתווסף לכך כגון מתח, חסרים תזונתיים, שינויים הורמונליים יאיץ את ההתקרחות). לכן טיפול נטורופתי יכול לסייע בהפחתת מתחים וזיהוי חסרים תזונתיים שונים. הטיפול הנטורופתי כולל גם צמחי מרפא ותוספי תזונה . אך יש לעשות זאת בהתאמה אישית. אם למשל סיבת הנשירה היא גנטית ניתן להתאים צמח הנקרא דקל הננסי / סרנואה (SAW PALMETTO) אשר עוזר למתן את ההשפעה המזיקה של הפעילות ההורמונלית. הוא יעיל גם במניעת נשירה משום שמבטל את פעולתו המזיקה של ההורמון הנקרא - DHT. במובן זה הוא דומה לפרופסיה (שהיא התרופה ברפואה הקונבנציונלית). זוהי הייתה לדוגמא לטיפול אפשרי. כדאי לטפל בעזרת מספר מדיומים, לא להסתפק רק בצמחי מרפא.
    ממליצה לך בחום להגיע לאבחון וטיפול נטורופתי בנושא זה ע"מ להתאים לך טיפול אישי.
    לבריאות,
    ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער

רויטל
    12/09/2009

שלום, תודה על תגובתך
    העיניין אצלי כזה....אני בת 25, השיער שלי קרה בערך לפני הכפתיים, השיער שלי אף פעם לא אורך 15 שנה ויותר . פשוט לא אורך, גם אם אני אסתפר הוא יצמח חזרה לאורך הקיים אבל יקח לו 100 שנה. כמובן שהאזורים הדלילים בכלל לא מתחדשים.
    אז 15 שנה ויתור אותו שיער חיצוני קיים, השיער לא מתחדש לכן הוא פגום ויבש.
    ניתקלת בדבר כזה שיער לא אורך אף פעם? יש פיתרון לזה בכלל ברפואה נטורופטית, יש טעם להגיע? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן והפרעת עיכול כתוצאה מתוסף
    דון
    05/09/2009

כאבי בטן והפרעת עיכול כתוצאה מתוסף ברזל עדין (יחד עם C) - בעקבות ירידה לערכים גבוליים - מה לעשות כדי למנוע את תופעות הלוואי?

תודה.

הוספת תגובה

• נתון נוסף

דון
    05/09/2009

במגמת ירידה:
    המוגלובין 15.3
    MCV 89
    MCH 30.5
    ברזל 83
    פריטין 34
    בי 12 391
    חומצה פולית גדול מ- 10
    טרנספרין 199
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    12/09/2009

שלום רב,
    לא ניתן לספק תשובה מדוייקת לשאלה. גם ברזל וגם ויטמין C חשוב להבין מה המינונים שנוטלים. לכן כדי לענות לך צריך לאבחן ולהבין האם הפרעת העיכול אכן נובעת מלקיחת התוספים. כך למשל מינון יתר של ויטמין C שנלקח במצב של חסר באינזים G6PD, או במצבי אבנים בכליות או הפרעה אחרת כלייתית או אפילו במחלת פרקים הוא יהיה בעייתי.
    לבריאות,
    ד"ר מיכל לזרוביץ N.D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר איזון הורמונלי.
    הילה
    31/08/2009

שלום רב,
    אני בת 29 ומאז שאני זוכרת את עצמי סבלתי מאקנה.לצערי הרב טיפלתי בו בהרבה קורסים של ראקוטן, שעזרו מאוד אבל האקנה תמיד חזר לאחר כ שלושה חודשים.
    אני חושבת שהרקע לאקנה הוא ברובו נגרם על ידי חוסר איזון הורמונלי (אני מצרפת תוצאות של בדיקות דם).כמובן שרופא הנשים המליץ לי בחום לקחת גלולות אבל אני ממש לא מעוניינת.
    נטורופתית המליצה לי על טיפות אבץ+לקיחת ויטמין E וגם על תרכובת בשם PT 208
    כרגע אני נוטלת קומפלקס בי+אומגה 3
    האם זה יכול לעזור בסימפטום האקנה?,ולאזן את המערכת ההורמונלית?
    אני מקפידה על תזונה דלת פחממות וסוכרים ונמנעת ממוצרי חלב לחלוטין.
    האם יש עוד דרך שבה אפשר לאזן את הגוף ?
    יש לציין שאני מקבלת מחזור סדיר,אך בעבר נאמר לי כי יש לי שחלות פולציסטיות.
    להלן תוצאות הבדיקות:
    Prolactine-309
    LH - Luteinizing Hormone-7.2
    FSH- 5.6
    Testosterone Total-1.9
    Glucose (B)-82
    HDL-Cholesterol-47.8
    Non-HDL Cholesterol- 92
    LDL Cholesterol Calculat.-77.7

תודה וסילחה על אורך השאלה..

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר איזון הורמונלי.

הוספת תגובה

• חוסר איזון הורמונלי

03/09/2009

טלי שלום רב,
    אקנה בהחלט יכול להגרם כתוצאה מחוסר איזו הורמונאלי, אך תזונה מותאמת אישית יכולה לסייע באיזון מערכת זו. בשל נטילת ראקוטן הכבד עמוס בחומרים שאינו יודע כיצד לעבד אותם ולהפטר מהםץ דבר ראשון שמומלץ, לפני נטילת תוספי התזונה, זה לנקות את הכבד ואת מערכת העיכול שלך. בנוסף לסייע למערכת הלימפטית לנקז פסולת ורעלנים.
    חשוב לציין כי התוספים עליהם דיברת יכולים לסייע אך יפסיקו לעזור לך אחרי תקופה קצרה, אלא אם תנקי את גופך.
    בדיקות הדם חלקן תקינות וחלקן פחות אך אחרי 3 חודשים של התהליך שאני ממליץ תבדקי עצמך שוב (וכן תרגישי) ותראי הבדל.
    **ההמלצות שאתן הן בגדר המלצה וללא אבחנה אישית. תמיד מומלץ לעבור אבחון מקיף תחילה.
    יש להפסיק לשתות כל משקה למעט מים! בהדרגה תגיעי לשתית 3 ליטר מים ביום, כל שבוע תוסיפי 1/2 ליטר מים עד ל שלושה ליטר.
    אין יותר קפה. המנעי מכל דברי המאפה (בפרט אלו מבצק עלים ומרגרינה)
    המנעי ממזון מטוגן. המנעי ממוצרי חלב, למעט גבינות עיזים. אכלי ירקות רבים (רק ירוקים). כשהפנים יתחילו להשתפר והאודם ירד מהפצעים תתחילי להוסיף מעט כתומים/ צהובים (המנעי מעבניות וחצילים.
    אכלי אורז מלא, אמרנט וקינואה. תמנעי במשך 2 חודשים מכל מזון מן החי.
    ניתן לרכוש ערכה הומיאופתית לניקוי רב מערכתי- DRAINAGE KIT 1 של חברת רקווג. לפעול על פי ההנחיות. ערכה זו היא לחודש וחציץ אני ממליץ לחזור עליה ולסיים 3 חודשים סה"כ.
    לשאלות נוספות אשמח לעזור.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

הילה
    03/09/2009

שלום רואי,
    תודה רבה על התשובה המקיפה!
    האם תוכל לפרט איזה מין הערכים בבדיקות הדם אינו תקין?
    גם אם הראקוטן נלקח לפני חצי שנה, גם אז הכבד מתקשה לסלקו?
    איפה ניתן לרכוש את התרופה שהמלצת עליה?,ובאיזה מינון?
    מה היתרון שבלאכול רק אוכל מן הצומח?|(לגבי בשר ומוצרי חלב אני יודעת), אבל מה לגבי דגים?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרואי

הילה
    06/09/2009

שלום רואי,
    קניתי את התרופות ההומאופתיות ורציתי לשאול גם לגבי טיפול בצמחי מרפא סיניים לאיזון רמות האסטרוגן בגוף,ממולץ?האם שתי התרופות סותרות זו את זו?
    לגבי מוצרי סויה, קראתי שהם מכילים פיטואסטרוגנים, האם זה לא בעייתי לחוסר איזון הורמונאלי?

תודה!
    טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה טלי

14/09/2009

טלי שלום רב,
    בשלב ראשון מומלץ ליטול ההומיאופתיה שהמלצתי לבד. לאחר הקפדה על הנחיותיי, ישנה אפשרות מצויינת שהרבה מהמדדים ישתפרו פלאים.
    אבקש להקפיד על ההנחיות ולאחר חודש וחצי לעדכן
    בריאות שלמה
    ד"ר ראי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ניתן לעשות
    יעלי
    31/08/2009

שלום רב
    אני בת 32 ויש לי פיגמנטציה בפנים שניסיתי לטפל בקוסמטיקה רפואית אך ללא הועיל מה גם שאני סובלת מוירידים ברגליים בירך בעיקר מקדימה ואחורה
    ואם יש משהו לעשות לגבי שיעור יתר באיזור הפנים בעיקר
    לתשובתכם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה ניתן לעשות

הוספת תגובה

• פיגמנטציה ושיעור יתר

03/09/2009

מיכלי שלום רב,
    ייתכן והפיגמנטציה קשורה לרעלנים בגופך. פעמים רבות ראיתי שינוי רב לטובה אצל מטופלים אשר עברו תהליך ניקוי רעלים.
    תראי את ההמלצות שנתתי לבעיות הורמונליות/ אקנה
    בנוסף, יש לערוך בדיקות לכל המערכת האנדוקרינית וההורמונלית ולראות אם רואי חוסר איזון כלשהו.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    שואלת
    27/08/2009

שלום, יש לי נשירת שיער גנטית (הייתי אצל פרפ' והוא אמר), השתמשתי במינוקסי, ניסתי כדורי אבץ, ברזל, HR רוטס,וכו',.. כלום לא עזר לי.
    יש לי הידללות במפרצים וחלק קדמי עליון, השאלה שלי , ההתרוקנות של השיער יכולה להיות גרוע עם הזמן? אני בת 25....ומה אני יכולה לעשות כדי לעצור את נשירת השיער החמורה?
    אם יש משהו שיעצור את נשירת השיער לפחות זה יעזור לי.. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• נשירת שיער גנטית

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    31/08/2009

צהריים טובים
    אם יש זקיקי שיער חיים ניתן להצמיח. ז"א אם יש פלומה בהירה על הקרקפת, סימן שיש שורשים שהם רדומים אך עדיין ניתן להצמיח. בהקרחה גנטית קיימת נוכחות של הורמון הנקרא - DHT. הורמון זה הורס את זקיקי השיער וגורם לנשירת שיער. חשוב לזכור כי גורמים סביבתיים כגון מתח וחסרים תזונתיים יכולים להוות טריגר להתפרצות מוקדמת יותר אצל נושאי הגנטיקה".
    (כלומר, ברגע שיש נטייה להתקרחות אז כל דבר שיתווסף לכך כגון מתח, חסרים תזונתיים, שינויים הורמונליים יאיץ את ההתקרחות). לכן טיפול נטורופתי יכול לסייע בהפחתת מתחים וזיהוי חסרים תזונתיים שונים. הטיפול הנטורופתי כולל גם צמחי מרפא ותוספי תזונה . אך יש לעשות זאת בהתאמה אישית. אם למשל סיבת הנשירה היא גנטית ניתן להתאים צמח הנקרא דקל הננסי / סרנואה (SAW PALMETTO) אשר עוזר למתן את ההשפעה המזיקה של הפעילות ההורמונלית. הוא יעיל גם במניעת נשירה משום שמבטל את פעולתו המזיקה של ההורמון הנקרא - DHT. במובן זה הוא דומה לפרופסיה (שהיא התרופה ברפואה הקונבנציונלית). זוהי הייתה לדוגמא לטיפול אפשרי.
    לבריאות,
    ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער

שואלת
    01/09/2009

שלום ד"ר, תודה על תשובתך,
    שאלה דקל הננסי לא יכול לגרום נזק אחר לבחורה רווקה.... או שהוא משפיע רק על שיער?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער גנטית

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    31/08/2009

צהריים טובים
    אם יש זקיקי שיער חיים ניתן להצמיח. ז"א אם יש פלומה בהירה על הקרקפת, סימן שיש שורשים שהם רדומים אך עדיין ניתן להצמיח. בהקרחה גנטית קיימת נוכחות של הורמון הנקרא - DHT. הורמון זה הורס את זקיקי השיער וגורם לנשירת שיער. חשוב לזכור כי גורמים סביבתיים כגון מתח וחסרים תזונתיים יכולים להוות טריגר להתפרצות מוקדמת יותר אצל נושאי הגנטיקה".
    (כלומר, ברגע שיש נטייה להתקרחות אז כל דבר שיתווסף לכך כגון מתח, חסרים תזונתיים, שינויים הורמונליים יאיץ את ההתקרחות). לכן טיפול נטורופתי יכול לסייע בהפחתת מתחים וזיהוי חסרים תזונתיים שונים. הטיפול הנטורופתי כולל גם צמחי מרפא ותוספי תזונה . אך יש לעשות זאת בהתאמה אישית. אם למשל סיבת הנשירה היא גנטית ניתן להתאים צמח הנקרא דקל הננסי / סרנואה (SAW PALMETTO) אשר עוזר למתן את ההשפעה המזיקה של הפעילות ההורמונלית. הוא יעיל גם במניעת נשירה משום שמבטל את פעולתו המזיקה של ההורמון הנקרא - DHT. במובן זה הוא דומה לפרופסיה (שהיא התרופה ברפואה הקונבנציונלית). זוהי הייתה לדוגמא לטיפול אפשרי.
    לבריאות,
    ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה