פורום נטורופתיה ותזונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זרעי פשתן טחונים
    לימור
    14/10/2009

אני קונה זרעי פשתן טחונים בשקית (קונה אותם כשהם כבר טחונים). האם זה יעיל או שהם יעילים רק כשנטחנים ממש לפני האכילה?

תודה!

עוד שאלה- לפני כמספר שבועות סבלתי מעצירות והציעו לי לקחת סיבי פסיליום. בחנות טבע אמרו לי לקחת את זה כחודש וחצי. אני לוקחת 3 כמוסות 3 פעמים ביום. זה מאד עזר לי! אני רק מפחדת שכשאפסיק, העצירות תחזור... האם זה ממכר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זרעי פשתן טחונים

הוספת תגובה

• זרעי פשתן ופסיליום

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    14/10/2009

לימור שלום רב,
    1. עדיף לקנות בצורתם הגולמית ולטחון בבית לפני האכילה. אם את קונה טחונים יש לשמור במקרר או במקפיא.
    2. לגבי פסיליום: הפסיליום מכיל סיבים, נחשב כבטוח ולא ממכר. יש לשתות מיד כוס מים. הוא תופח במעי והוא עובד על מנגנון הגדלת נפח הצואה.
    לבריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!!!!

לימור
    16/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    אני
    13/10/2009

רציתי לשאול את השאלות הבאות:

מה ההבדל בין כוסמין לשיפון (ואיזה סוג לחם עדיף)? האם אחד עדיף על השני מאיזושהי בחינה - תזונתית או עיכול או כל דבר אחר לא ברור לי מה ההבדלים ובכלל מה ההבדל לחיטה מלאה? אני תמיד שמעתי ששיפון עדיף על חיטה מלאה אך לא הבנתי למה - האם זה נכון? מדוע? ומה לגבי הכוסמין ?
    לגבי זה ששמעתי שאומרים שלחם שיפון יותר טוב מלחם חיטה מלאה - יותר קל לעיכול ולהרבה אנשים הוא הרבה יותר טוב כי ישנה איזושהי רגישות / אלרגיה לחיטה ללא כל קשר לצליאק אלא ממשהו נוסף/ אחר - זה לפחות מה שאני הבנתי, אשמח לקבל קצת יותר הסבר בנושא , וגם מה ההבדל בינו לבין לחם כוסמין שמתחיל ליהיות יותר נפוץ בזמן האחרון? האם הוא גם עדיף על כוסמין?
    שאלה נוספת בהקשר הזה - במרבית הלחמים של שיפון שהם 100% שיפון מלא ואפילו ללא שמרים מוסיפים גלוטן ללחם ובחלקם אף רשום במרכיבים "גלוטן חיטה" . שאלתי היא האם זה הופך כבר את כל היתרונות / ההבדלים בינו לבין הלחמים האחרים (חיטה מלאה / כוסמין) ללא רלוונטיים או לפחות רלוונטיים האם הרגישות המדוברת הנ"ל לחיטה קשורה בכל זאת לגלוטן ולזה שבשיפון אומנם עקרונית יש גלוטן אבל ברמה יותר נמוכה מבחיטה? או שמה מדובר בסיבה אחרת ותוספת הגלוטן לא קשורה לעיניין והיתרונות של השיפון עדיין שרירים וקיימים באותה המידה? בנוסף האם יש גלוטן חיטה וגלוטן שיפון ? האם מדובר בחלבונים שונים או משהו כזה או שגלוטן זה גלוטן לא משנה איזה דגן הוא המקור שלו?
    רציתי גם לדעת רציתי לדעת מה ההבדל בין סוגי האורז המלא השונים (עגול / בסמטי / פרסי / ...) (אותם סוגים יש גם לאורז הלבן)
    האם יש עדיפות של אחת על השני? יתרונות / חסרונות של אחד מהשני? למה (אם יש חשיבות) משמש כל אחד מהזנים ? מי עדיף למערכת העיכול ומבחינה תזונתית?
    או שאולי כולם אותו הדבר וההבדל הוא רק בטעם ???
    בנוסף מדוע תמיד אומרים ש 100 גרם אורז מלא מכיל כ- 110 קק"ל בעוד שבפועל האורז לא משנה את מישקלו יותר מ - פי 2.5 בערך כמו פסטה מבחינה זו ולכן יש בו משהו כמו 150 קק"ל ל- 100 גרם?? פי כמה באמת אמור לשקול אורז מבושל יותר מאורז לפני בישול והאם אם זה לא יוצא כך זה אומר שלא בושל מספיק / נכון?

תודה רבה מראש ומקווה שזו לא טרחה גדולה מדי (שוב פשוט אין ממש תשובות ברורות - לפחות אני לא מצאתי)...

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• דגנים

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    13/10/2009

שלום רב,
    אענה לך בקצרה מאחר ושאלתך מקיפה קורס שנתי שלם בתזונה וזה לא מעניינו של הפורום.
    פורום בנוי לשאלות קצרות.
    כוסמין אומנם מכיל גלוטן אך אחד מיתרונותיו שחולי צליאק יכולים לאוכלו וכן אנשים הסובלים ממחלות מעיים. במקרים אלו חיטה לא מומלצת. לגבי שיפון – הוא דומה מאד לחיטה אך עשיר יותר במרכיבים תזונתיים כמו מינרלים לכן הוא גם מזין יותר אך גם קשה יותר לאכילה. לעיתים אנשים אשר רגישים לחיטה יכולים לאכול שיפון ולעיתים לא.
    לבריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם

אני
    13/10/2009

אז לא הבנתי מה עדיף כוסמין או שיפון האם כוסמין יותר טוב לעיכול או מבחינה תזונתית אחרת מהשיפון או להיפך?
    אם צליאק זוהי מחלה הקשורה בגלוטן אז איך זה שניתן לאכול כוסמין שיש בו גלוטן - לא הבנתי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות
    מיקי
    13/10/2009

תוך כמה זמן רואים תוצאות ראשונות בטיפול נטורופתי וכמה זמן בערך לוקח עד לריפוי מלא?
    תודה
    מיקי

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות

הוספת תגובה

• שאלה מעניינת

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    13/10/2009

מיקי שלום רב,
    אין תשובה לשאלה שכזו. תלוי במצב בריאותך, תלוי איך הגוף מגיב לטיפול ותלוי עד כמה אתה מישם את ההמלצות הטיפוליות.
    בברכת בריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצלחות בטיפול
    מיקי
    13/10/2009

בוקר טוב
    שתי שאלות לי אליכם
    1. כיצד מתבצע איבחון של מצב האדם ע"י נטורופת ? האם ע"י הלשון הדופק וכיו"ב?
    2. האם יש מטופלים שהיו עם אסטמה ואלרגיות שטופלו על ידכם ונפטרו מהמחלה?
    האם ניתן לקבל מהם המלצות?
    בתודה
    מיקי

לקביעת תור
    סגירה
    הצלחות בטיפול

הוספת תגובה

• הצלחות בטיפול

13/10/2009

מיקי שלום רב,
    האבחון הנטורופתי מורכב ממספר אסכולות. כל נטורופת מתמחה במס' דרכי אבחון.
    אירידיאולוגיה (אבחון דרך קשתית העין), רפלקסולוגיה (אבחון דרך כף הרגל), מורפולוגיה (אבחון דרך כף היד והציפורניים) ועוד שיטות רבות ומגוונות. בנוסף, הנטורופת עובר עם המטופל על שאלון נרחב המאפשר למטפל להכיר לעומק את המטופל ברמה הגופנית והנפשית גם יחד.
    כל נטורופת מוסמך יודע גם לקרוא את בדיקות המעבדה/דם של המטופל ולהתייחס לזה גם כן.
    אסטמה ואלרגיות הן בעיות בריאותיות בהן אני והקולגות שלי פוגשים כל יום במרפאה ולשמחתי מטפלים במצבים אלו בהצלחה!
    אורך טיפול הוא דבר אינדבידואלי ואינו ניתן לקביעה ללא האבחון הראשוני. גם אז, נעשית הערכה וזו יכולה להשתנות בשל סיבות שונות ומגוונות.
    בריאות שלמה!
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי חום
    סימה
    12/10/2009

מזה כשנה גלי חום חזקים בחודשיים האחרונים טיפול באלטרנה פורטה +Klimakt Heel
    שיפור קל אך זה גרם לי להרגשת שורף בקיבה (יש לציין כי לפני 3 שנים טופלתי בחידק הקיבה
    הילקןבטר פלורי ע"י אנטביוטיקה)

אבקש לקבל המלצה לטיפול אחר .

לקביעת תור
    סגירה
    גלי חום

הוספת תגובה

• גלי חום

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    12/10/2009

סימה שלום רב,
    כדאי לגשת לאבחון נטורופתי בו תותאם לך תזונה מתאימה וכן צמחי מרפא . 1. כך למשל פורמולה המכילה שיח אברהם מצוי (VITEX) עשוי לעזור בשמירה על רמת ההורמונים.
    2. להרבות בירקות טריים ופירות. הם מהווים מקור עשיר לויטמינים ומינרלים. מזונות אלו מכילים פיטוסטרולים (מרכיבים טבעיים אשר יש להם אפקט מאזן הורמונים).
    3. להוסיף לאמבטיה חמימה מספר טיפות של שמנים אתרים כגון גרניום בעל אפקט הורמונלי מאזן.
    זה ממש על קצה המזלג. במידה ותרצי אבחון וטיפול מקצועי יותר את מוזמנת להגיע לקליניקה הנטורופתית.
    לבריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• LAIF 600
    דינה
    12/10/2009

בתי בת 25 סובלת מחרדות ,היא קיבלה תרופה טבעית בשם LAIF 600 של חברת STEIGERWALD כנראה חברה גרמנית או משוויץ , מצויר עליה פרח צהוב
    האם זהו צמח ההיפריקום והאם ידוע לכם אם אפשר ליטול אותה בזמן ההריון?

לקביעת תור
    סגירה
    LAIF 600

הוספת תגובה

• LAIF 600

12/10/2009

דינה שלום רב,
    רצוי שנדע מהם המרכיבים במוצר זה. אין לי כל מידע על המוצר ולכן אינני יכול לחוות דעה. חזרי אלינו עם המרכיבים ונוכל להתייחס. לגבי היפריקום- מומלץ שלא ליטול בעת ההריון אלא בהיוועצות עם רופא/ פסיכיאטר
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשימת המרכיבים

דינה
    12/10/2009

אחרי שתרגמתי בגוגל את רשימת המרכיבים הבנתי שיש בו את החומר ST.JOHN'S WORT שזה כמו שהיבנתי באמת צמח ההיפריקום. האם אפשר לקחת את זה לתקופה ארוכה?כמו שנה והאם יש משהו חילופי לחרדה שאפשר לקחת אם במידה והיא רוצה להכנס להריון?
    מה דעתך על דיפרסון? האם הוא יעיל לחרדה ? והאם אפשר לקחתו בזמן ההריון?
    בתודה מראש על השאלות הרבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קילוף בקרקפת ויובש בעור
    דדי
    11/10/2009

שלום
    לבתי בת 15 יש מידי פעם קילוף בעור הקרקפת.
    כמו כן, הבחנתי שהעור במרפקים יבש.
    האם יש קשר בין שני הדברים?
    האם יש בדיקות דם לאבחון הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    קילוף בקרקפת ויובש בעור

הוספת תגובה

• קילוף בקרקפת ויובש בעור

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    12/10/2009

דדי שלום רב,
    מדובר בבעית עור, בדרך כלל מעיד על חוסר איזון של הגוף. כדי לדעת על מה מדובר יש לאבחן.
    יכול להיות שמדובר בסבוראה, אסטמה של העור או פסוריאזיס וגם יכול להיות שילוב שלהם. כל זה בבחינת השערה בלבד ללא אבחנה מסודרת.
    במידה ואתה מעוניין באבחוו וטיפול הוליסטי טבעי הרי שהכתובת שלך היא פנייה לנטורופתיה.
    אם אתם מעוניינים באבחון וטיפול קונבנציונלי יש צורך לפנות לרופא עור.
    בברכת בריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה למיכל נטורופתיה
    ברכה גולד
    09/10/2009

מיכל כפי שביקשת אני מעלה את שאלתי לפורום כיצד נדע האם אדם חולה בצליאק או שמא זוהי רגישות ,אי סבילות בלבד?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה למיכל נטורופתיה

הוספת תגובה

• צליאק / אי סבילות או רגישות לגלוטן

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    12/10/2009

ברכה שלום רב,
    התבקשת לשלוח את השאלה לפורום הנטורופתיה כי בתחילה שלחת לי אותה למייל הפרטי.
    מחלת הצליאק שונה מאדם לאדם, כך למשל אדם אחד יכול לסבול מסימפטומים קשים מיד לאחר שאכל מזון עם גלוטן והאחר יחוש לא טוב רק לאחר מספר ימים.
    לגבי שאלתך – במחלת צליאק יש תמיד רגישות ותגובה רירית לגלוטן. זהו לא משהוא שעובר. לכן יש חובה להתמיד בתזונה נטולת גלוטן לכל החיים. לעומת זאת אנשים עם רגישות/אלרגיה לחיטה תגובתם תהיה חיסונית ולא רירית למזונות המכילים גלוטן. במקרה זה בדרך כלל הרגישות עוברת עם השנים. כיום כדי לוודא צליאק ברמת וודאות גבוהה ניתן לבצע בדיקת דם לאיתור נוגדנים , אם התשובה חיובית יחד עם ביופסיה של מעי דק אזי האבחנה היא ודאית.
    בברכת בריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספירין
    ענת
    08/10/2009

שלום, רציתי לדעת אם יש מניעה לשתות חליטת סרפד אם אני נוטלת אספירין?

לקביעת תור
    סגירה
    אספירין

הוספת תגובה

• סירפד ואינטראקציה עם תרופות

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    12/10/2009

ענת שלום רב
    לא מומלץ ליטול סירפד עם תרופות אנטי קואגולנטיות (תרופות נוגדות קרישה) כי הוא יכול להגביר את האפקט האנטיקואגולנטי. אספירין היא תרופה מדללת דם, אם נדייק ניתן לומר כי אספרין נחשבת לתרופה המעכבת צימות (אגרגציה) של טסיות הדם וכך היא מהווה נוגדת קרישה מתונה. לכן הייתי נזהרת מליטול את שניהם ביחד. מעבר לכך סרפד יכול לשבש ספיגת ברזל לכן אם מישהוא נוטל ברזל מומלץ ליטול בהפרש של שעתיים אחד מהשני.
    לבריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ג'ינסנג קוריאני
    משה
    08/10/2009

אני משתמש בג'ינסנג שבכל כמוסה הוא מכיל 10 אחוז ג'ינסו ובכל כמוסה יש 200 מ"ג שורש ג'ינסנג קוריאני.שאלתי היא מה הכמות שאני צריך לקחת על מנת להפיק את מלוא התכונות של הג'ינסנג בהתאאם לכמות החומר הפעיל שציינתי?

לקביעת תור
    סגירה
    ג'ינסנג קוריאני

הוספת תגובה

• ג'ינסנג קוריאני

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    12/10/2009

משה שלום רב
    למה אתה נוטל ג'ינסנג קוריאני ? בהתאם למצבך ניתן להתאים לך פורמולה. אתה לא אמור להתאים את עצמך לפורמולה....המינון המקובל הוא תמצית יבשה תיקנית (4%) ג'ינסנואידים,100-150 מ"ג כפול 3 ביום.
    בברכת בריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ N.D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל

משה
    14/10/2009

אני משתמש ב20 אחוז ג'ינוסו וב 200 מ"ג למטרת אנרגיה ושיפור יכולת הריכוז אז מה המינון המומלץ לכמות זו של חומר פיעל? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל

משה
    14/10/2009

אני משתמש ב10 אחוז ג'ינוסו וב 200 מ"ג למטרת אנרגיה ושיפור יכולת הריכוז אז מה המינון המומלץ לכמות זו של חומר פיעל אם בכל זאת אני מעוניין לקחת מוצר שמכיל את הכמות הזו? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצה כחולה ירוקה ושמן זרעי רימונים
    שירה
    07/10/2009

שלום

רציתי לשאול מספר שאלות

1 האם יש סכנה של רעילות באצה כחולה ירוקה
    האם יש בדיקות בענין זה

2 האם לנשים בהריון מותר לקחת שמן זרעי רימונים

3 האם לוקחים שמן זרעי רימונים על בטן ריקה או עם האוכל

תודה

הוספת תגובה

• אצה כחולה ירוקה ושמן זרעי רימונים

12/10/2009

שירה שלום רב,
    אין שום רעילות בנטילת אצה כחולה ירוקה. זהו מוצר בטוח לחלוטין לשימוש. למרות המצויין, מומלץ למטופלים באלטרוקסין להיוועץ עם האנדוקרינולוג בדבר השילוב עם אצה זו.
    לאלו שאינם מטופלים בתרופות לבלוטת התריס ואינם סובלים מעודף פעילות הבלוטה, מדובר בתוסף תזונה בטוח לחלוטין.
    באשר לשמן זרעי רימונים- אין ליטול בזמן ההריון, אלא לקראת הלידה. לשמן זה, כמו גם לרימון עצמו, תכונות מכווצות ואינו בטוח לשימוש בזמן ההריון.
    יש ליטול שמן רימונים עם אוכל או לפניו, תלוי ברגישות המטופל. אם אין רגישות לאחר השימוש בו, אז יש ליטול לפני האוכל. כמו כן ניתן לפזר על סלט ירקות או מזונות קרים אחרים.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשב נבט חיטה
    הילה
    06/10/2009

שלום לכם.
    הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בנוגע לשתיית עשב חיטה על בסיס יום יומי.
    האם הוא באמת בעל סגולות ריפוי רבות כמו שקראתי?
    אני מקווה שאוכל להתמיד איתו למרות טעמו הנורא...
    האם הוא יעיל בטיפול נגד אקנה?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    עשב נבט חיטה

הוספת תגובה

• למה לא עונים?

הילה
    14/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות של בלוטת התריס
    יעל
    05/10/2009

שלום,

אני בת 29 וסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס. על פי בדיקות הדם היא נחשבת קלה ואפילו לא תמיד מטפלים במצב הזה, אבל לפי התסמינים ומדידות החום שאני מבצעת יש לי תת פעילות רצינית שמאוד פוגעת לי בתפקוד היום יומי.
    ניסיתי לטפל בבעיה בכל השיטות הטיבעיות האפשריות והייתי אצל כמה נטורופתים, אבל אין שינוי ממש.
    הציעו לי להזמין מחו"ל תוסף שאין אותו בארץ. מדובר בתמציות טיבעיות של בלוטת התריס מבעלי חיים.
    רציתי בבקשה לברר: במידה ואתחיל עם התמציות האלה, האם זה אומר שהבלוטה שלי תתרגל שהיא חייבת לקבל את זה מבחוץ ותתפקד פחות טוב מה שאומר שאצטרך לקחת את התוסף כל החיים? או שאפשר לקחת אותו כמה חודשים וזה כבר יכול לסדר את הבלוטה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות של בלוטת התריס

הוספת תגובה

• תת פעילות של בלוטת התריס

שאלה
    07/10/2009

המורינגה מוריד את רמת ה- TSH

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס

12/10/2009

מיכל שלום רב,
    תמציות בלוטות הם דבר מצויין. באמת לא ניתן להשיג בישראל, אך במידה ותוכלי להשיג מוצר זה, אני ממליץ עליו בחום.
    בד"כ לנוטלים תוסף זה יש יכולת להחזיר את הבלוטה לתפקוד תקין, בייחוד אם מדובר במצב התחלתי.
    כמו כן, מומלץ לטפל בדיקור סיני. אני רואי תוצאות יפות מאוד!
    בריאות שלמה
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשלך לשאלתי
    יעל
    01/10/2009

שלום,

בהמשך לשאלתי על קנדידה.
    רציתי בבקשה לברר: במידה ואני אעשה במהלך 3 חודשים טיפול עם קלורקס, מי כסף קלואידים ופרוביוטיקה במינון גבוה, האם אני יכולה לאכול בצורה מאוזנת ובריאה אבל כן לאכול פחממות בכמות סבירה וכן לאכול פעם בשבוע משהו קטן מתוק?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשלך לשאלתי

הוספת תגובה

• ניקוי קנדידה...המשך

04/10/2009

יעל שלום רב,
    ככל שאת תקפידי על התזונה ותמנעי מהמזונות שהזכרת, גופך יבריא מהר יותר. ייתכן וגופך רגיש במיוחד למתוקים/ שמרים ולכן כל פעם שתוכלי דבר מתיקה את עלולה להפריע לתהליך אותו את עוברת.
    עשי כמיטב יכולתך לשמור על תזונה מאוזנת
    חג שמח ובריאות שלמה
    רואי גוניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מאכלי חלב ולקטוז
    שירה
    01/10/2009

אני משלשלת לאחר שתיית חלב אך לאחר גבינות אני מרגישה טוב
    יש לי שאלה מאוד ספציפית והיא
    איך אני יכולה לדעת מה אחוזי הלקטוז בשמנת ויוגורט לדוגמא?
    הייתי רוצה לדעת מה אחוזי הלקטוז בכל מאכל איך אני יכולה לברר זאת?
    כי יש יוגורט שעושה לי שלשולים ויש יוגורט שלא וכך גם לגבי מאכלים נוספים וזה מאוד מתסכל,הייתי רוצה לדעת מראש לפני שאניאוכלת מה אסור לי
    תודה

הוספת תגובה

• מאכלי חלב ולקטוז

04/10/2009

שירה שלום רב,
    את יכולה לפנות ישירות לקווי הייעוץ של חברות מוצרי החלב (על גבי האריזות). בנוסף, אני ממליץ להמעיט במוצרי חלב פרה ולעבור יותר למוצרי עיזים. חלב העיזים קל יותר לעיכול בגופנו וכן נספג טוב יותר.
    בנוסף, ישנו מוצר המכיל אנזים לפירוק לקטוז- "לקטוקל" ודומיו. מומלץ לנסות
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקטוז במוצרי חלב

טליה לביא
    05/10/2009

עוד לפני שתכנסי לפרטי מוצר זה או אחר דעי שבאופן גורף - גבינות קשות מכילות כמות זעומה של לקטוז. כנל גבינה בולגרית המיוצרת בטכנולוגיה מסורתית
    גבינת קוטג' דלה יחסית לגבינה לבנה
    ויש חלב דל לקטוז ומספר מוצרים שאינם מכילים לקטוז כלל כמו דיאט יופלה, שוקו שוק בבקבוק ויופלה 360 - בקבוקונים של משקה פרוביוטי.
    גם משקה סויה הוא אלטרנטיבה ראויה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה