פורום נטורופתיה ותזונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריבוי ציסטות
    רויטל
    22/06/2009

שלום,
    אני בת 38 לפני 4 שנים עשיתי ניתוח להסרת שני פוליפים שפירים שגדלו על מיתרי הקול.
    אז גדלה לי ציסטה על בלוטת התריס(הבלוטה מתפקדת כרגיל)וגדלו קשריות מסביבה.
    גם בשדיים שלי יש המון ציסטות גדולות מאוד ונראה שכל אזור החלק העליון שלי מתמלא בציסטות.
    כל הזמן שולחים אותי למעקבים ולממוגרפיות וזה מאוד מלחיץ אותי.
    אני מרגישה שהגוף שלי מייצר ציסטות כל הזמן.
    רציתי לשאול שתי שאלות:
    1.האם ישנה דרך להקטין את הסיכויי שהציסטות הקיימות יגדלו?
    2.האם ישנה דרך למנוע היווצרות ציסטות חדשות?
    המון המון תודה על התשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי ציסטות

הוספת תגובה

• ריבוי ציסטות

23/06/2009

רויטל שלום רב,
    ציסטות נוצרות מסיבה מסויימת. גופך מחפש דרכים לאחסן פסולת שאינו יודע כיצד להתמודד איתה.
    ברפואה הסינית וכך גם ברפואה הנטורופתית אנו מבינים את גוף האדם. מטרתינו היא להבין אילו מערכות עובדות כשורה ואלו לא. כאשר מערכת איננה מאוזנת, מחלות עלולות להיווצר. גם ציסטות הינן סימפטום לגוף שאינו מאוזן.
    דרך תזונה נכונה ומותאמת אישית, אורח חיים בריא יותר ועוד, ניתן יהיה לאזן את הגוף והציסטות יפסיקו להתפתח ו/או להיווצר.
    בריאות שלמה!
    ד"ר גוניק ND, OMD

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת שריר
    אופטימית29
    19/06/2009

בת 29, אובחנתי כחולה בדלקת שרירים של הגפיים התחתונות. חוץ מכאבים חזקים, יש גם חולשה וקושי ללכת. התרופות המוצעות הן תרופות כימותרפיות.עוד לא התחלתי לקחת והייתי רוצה לדעת אם יש דרך להימנע מלקחת תרופות אלו.
    האם הנטורופתיה יכולה לעזור במקרה זה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת שריר

הוספת תגובה

• דלקת שרירים

02/07/2009

שלום רב,
    אכן יש פתרונות בתחום הטיפול הטבעי, אך על מנת לבחון זאת יש להגיע לאבחון מקיף אחריו אהיה עם דעה מוצקה יותר בנדון.
    חשוב לציין כי דלקת כרונית בשריר יכולה להעיד על חסרים תזונתיים, אורח חיים לוקה ועוד הרבה דברים אותם ניתן לשנות בנקל.
    אני ממליץ שתבדקי את החוסרים בבדיקות דם פשוטות (אותם בד"כ יש לבקש במיוחד מהרופא ו/או לערוך באופן פרטי):
    רמות סידן, מגנזיום, בורון, זרחן, אשלגן, נתרן, ברזל, יוד,
    רמות B12, B6, חומצה פולית, הומוציסטאין.
    אין להקל ראש בבדיקות אלו והן חיוניות לפני הגעה לבדיקה נטורופתית ו/או בכל תחום אחר ברפואה המשלימה.
    אשמח לעזור. אדכני אותי במצבך.
    בריאות שלמה
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    לילך
    18/06/2009

שלום אני בת 24
    אני סובלת מחרדות שמתבטאות בלחץ כאבי ראש ורעידות צוואר תפוס
    התחלתי לקחת רסקיו צמחי באך טיפות
    שאלתי היא במשך כמה זמן בשבוע אפשר לקחת את זה ואם זה לא מסוכן ויכול לעשות נזק יותר
    אשמח אם תענו לי בהקדם
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• חרדות

23/06/2009

מאור שלום רב,
    רסקיו רמדי איננה תרופה ואינה מכילה רמת רעילות כלשהי. על כן, נטילה לאורך זמן לא תגרום לנזק.
    יחד עם זאת, אחרי שימוש ממושך תרד השפעתה.
    מומלץ להגיע לאבחון מקיף על מנת לדעת את שורש הבעיה.
    תוסף תזונה SAM-E יכול לסייע בהורדת סטרס. על כל פנים, אני ממליץ אבחון מעמיק לפני התחלת טיפול.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניקND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקנדידה חזרה?
    קלרה
    16/06/2009

שלום רב, לפני כ 9 חודשים אובחנתי כבעלת קנדידה באמצעות בדיקת דם בקנדידה טסט.
    התחלתי את הדיאטה המומלצת וכ-9 חודשים נמעמתי משמרים סוכרים וכד'
    לאורך כל התקופה תחושתי הכללית השתפרה פלאים אך הצריבות בנרתיק לא חלפו
    כל פעם לאחר המחזור אני סובלת מ5 ימים של גירודים בלתי פוסקים, ניסיתי טיפולים קונבנציונלים רבים שלא הועילו....
    לאחרונה התחלתי לחזור לשתות אלכוהול ולאכול מעט דברי מתיקה
    היציאות שלי חזרו להיות מימיות ויש לי תחושה של יובש בפה אך מעבר לכך תוחשתי הכללית מעולה

האם יתכן כי הקנדידה חזרה? האם עלי להתחיל שוב בדיאטה קפדנית?

לקביעת תור
    סגירה
    הקנדידה חזרה?

הוספת תגובה

• קנדידה

17/06/2009

קלרה שלום רב,
    מה שאת מתארת הוא נפוץ מאוד.
    טיפול בקנדידה הנו מורכב ביותר ומצריך תזונה קפדנית אך גם תוספי תזונה ייעודיים. על פי תיאורך, ייתכן והקנדידה מפותחת אך ייתכן גם תהליך פטרייתי בנרתיק ושינויים בפלורה של המעיים. עלייך להבדק בצורה מקיפה עלך ידי נטורופת מוסמך ולהבין את שורשם של הדברים.
    בנוסף, כן מומלץ להבדק שוב עם הטסטר לקנדידה, אך גם עריכת בדיקות דם מקיפות יועילו. יציאות מימיות אינן בריאות לתקופה ולכן יש לבדוק את עניין זה יותר לעומק.
    בריאות שלמה!
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליזין
    שחר
    15/06/2009

שלום. בזמן ההריון, כדי למנוע הרפס וגינלי ממנו סבלתי, לקחתי בהמלצת נטורופתית נחשבת תוסף ליזין, זה היה בחודש השישי, כזכור לי. זה היה לפני שש שנים. את הנעשה אין להשיב, אבל בכל זאת, רגש אשמה לא מרפה, האם זה היה דבר נכון לעשות. האם יש קשר בין שיעור יתר אצל ילדתי לליזין?

לקביעת תור
    סגירה
    ליזין

הוספת תגובה

• שיעור יתר וליזין?!?!

17/06/2009

שחר שלום רב,
    אין כל קשר בין החומצה האמינית ליזין אותה נטלת בעת ההריון לבין שיעור יתר אצל ביתך. שיעור יתר יכול לנבוע מהמון סיבות. הראשונה היא גנטית- שיעור במשפחתך/ משפחת בעלך (לאו דווקא שלכם, אלא במשפחתכם), הורמונים שננטלו בעבר וכו', אך לא תוסף התזונה ליזין.
    היי שקטה, לא גרמת לביתך לנזק כלשהו בעת נטילת ליזין, להפך, אולי אף מנעת ממנה את וירוס ההרפס.
    בריאות שלמה!
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכר בהריון...
    אורי
    14/06/2009

שלום,
    אני בהריון ראשון שבוע 25+4.
    שבוע שעבר עשיתי העמסת סוכר 50 גר' ויצא לי גבולי- 141.6
    הומלץ לי לעשות את ה100 גר' על מנת לשלול סכרת הריון.
    חשוב לציין שאין סוכר בשתן ושבצום הסוכר שלי 80.

אני מאוד לא שלמה עם ביצוע הבדיקה וההתלבטות עצומה.
    אני יודעת שזה מכה ללבלב לקבל כזו כמות של סוכר ושזה בעצמו עלול להוות טריגר להתפרצות סוכרת.

האם ברמת הסוכר הזו זה חובה לבצע את ה100 גר'?
    אני בכל מקרה התחלתי ואמשיך להקפיד על תזונה נכונה בהתאם לסוכר..
    מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    סוכר בהריון...

הוספת תגובה

• סוכרת הריון

17/06/2009

שחר שלום רב, אני ממליץ להמתין עם בדיקה נוספת זו.
    הקפידי על תזונה מאוזנת, עשירה בסיבים והמון ירקות ירוקים. הקפידי על שתיית מים מאוזנת
    10-12 כוסות מים ביום.
    שימי לב למצבך, לאנרגיה שלך ולשתן שלך. היה ותראי או תרגישי דבר מה שונה, פני לרופא המטפל
    בריאות שלמה!
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 17, רזה, בדרך כלל תזונתי טובה, ל
    ליטל
    14/06/2009

אני בת 17, רזה, בדרך כלל תזונתי טובה, לדעת הוריי אוכלת מהר, בריאה.
    לאחר אכילה הבטן בולטת מאוד (ללא כאב), ולאחר כשעה-שעתיים מתיישרת.
    מה הבעיה אצלי ומה לעשות?
    תודה.

הוספת תגובה

• נפיחות לאחר האוכל

17/06/2009

ליטל שלום רב,
    תופעה זו ידועה אצל נשים רזות, ברמות שונות. על מנת לשפר את המצב מומלץ ליטול תוסף אנזימי עיכול אשר ניתן להשיג בכל בית טבע.
    אנזימי עיכול מסייעים לגופנו בפירוק יעיל יותר שך המזון. הדבר טוב מכמה סיבות- המזון מתעכל טוב יותר, על כן הגוף נהנה מיותר אבות מזון ואיכויות המזון. המזון מתפרק מהר יותר, גבר המייעל את מעבר המזון וכך מונע נפיחות.
    בנוסף, פעמים רבות בשל ירידה ביכולת העיכול יש ירידה באנרגיה (מתעייפים מהר יותר) כמו כן, יש יותר נטיה להתפתחות אלרגיות.
    אם כן, תתחילי לצרוך אנזימי עיכול.
    בריאות שלמה!
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל
    דני
    08/06/2009

הצריך תוסף ברזל ? פריטין 34 (33-266)!!! פה-יירון 111 (70-180) טרנספרין 210 (160-360).

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל

הוספת תגובה

• ברזל

11/06/2009

דני שלום רב,
    בדיקותיך מעידות על צורך בהול בתוסף ברזל. הפריטין הם מחסני הברזל שלך, אלו נראים כמעט ריקים. כאשר אלו יתרוקנו, מאגרי הברזל בדם (FE) גם ירדו.
    מומלץ ליטול תוסף ברזל ממקור צמחי- 30 מ"ג פעמיים ביום- הרחק ממוצרי חלב. אני ממליץ להיוועץ ברופא המשפחה טרם התחלת נטילת התוסף.
    בריאות שלמה!
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמוסות נוני
    יעל
    08/06/2009

שלום רב,
    רציתי בבקשה לברר: האם לקיחת כמוסות מיץ נוני מתאימה גם למי שסובל מבקע סרעפתי ולרפלוקס? הכוונה אם זה לא חמוץ מידי מבחינת הקיבה.
    ושאלה נוספת: האם ישנם תוספים שיכולים להקל על בחילות שנובעות עקב רפלוקס?
    אני בת 29 וסובלת מבקע סרעפתי גדול ורפלוקס, ולמרות לקיחת תרופות מפחיתות חומצה, יש לי תסמינים של גיהוקים ובחילות.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כמוסות נוני

הוספת תגובה

• בקע סרעפתי ורפלוקס

11/06/2009

יעל שלום רב,
    מנסיוני, אין בעיה ליטול נוני גם במצבך. הוא אינו חומצי ולא אמור לגרום לצרבת או ריפלוקס.
    מומלץ מאוד שתתחילי ליטול חיידקים פרוביוטיים (אסידופילוס וכו') באופן קבוע על מנת לבנות פלורה חיובית במעיים.
    בנוסף, מומלץ להגיע לאבחון בו ניתן יהיה לדעת בדיוק את מצבך ודעת בדיוק אלו תוספי תזונה ותזונה ככלל עליך לקבל.
    בריאות שלמה!
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב כמוסות..
    דני
    07/06/2009

מבין/מרגיש שמבחינה 'בין-כמוסתית' אינני לוקח אותן בשילוב/תיזמון אופטימלי (לעיתים כאבי בטן או תחושה כללית לא טובה), ואולי אפילו מזיק. אנא עצתך..

בן 62, בריאות כללית טובה למעט דלקת ערמונית והשתנות תכופות, ואלרגיה למוצרי חלב. חיידק הליקובקטור חוסל באנטיביוטיקות ולכן דופן הקיבה רגישה אך מתחזקת. תזונתי בריאה.

פרמיקסון (מבוסס על דקל ננסי, 2 ליום לערמונית).
    פרוביוטיקה (3 בשבוע משום שבעבר לקחתי הרבה אנטיביוטיקות).
    קלציום וויטמין D (ל- 3 חודשים עקב בעיה קלה במיפוי עצמות וויטמין D 21 - נמוך, לוקח 2000).
    ברזל עדין וויטמין C (ל- 3 חודשים עקב ירידה קלה בפריטין/מאגרי ברזל, ה-C500 מסייע לספיגה).
    B12 (בתחום הנמוך של הנורמה ובעקבות האנטיביוטיקות שלקחתי).
    כמוסה אחת ליום מכל אחד מאלה:
    ליקופן (לערמונית)
    אומגה 3 (לבריאות)
    פרחי צבר ואבץ (לערמונית)
    רימונים (לערמונית)
    חמוציות (להליקובקטר שהיה בעבר).

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב כמוסות..

הוספת תגובה

• מבין/מרגיש

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    08/06/2009

ד. שלום רב
    קשה לי להבין / להרגיש כאשר אינני המטפלת שלך. יש לבצע הערכה תזונתית ואבחון כדי לתת לך המלצות להמשך. כל המלצה כאן בפורום תהיה בגדר שליפה בלבד.
    בברכה
    ד"ר מיכל לזרוביץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשתן
    טל
    06/06/2009

שלום
    אני משתמשת בזרעי פשתן,אני טוחנת אותם ומוסיפה לאוכל,השאלה שלי- האם אפשר להוסיף לשתייה חמה,מעדן
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פשתן

הוספת תגובה

• זרעי פשתן

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    08/06/2009

טל שלום רב
    את זרעי הפשתן הטחונים מומלץ לא להכניס למאכל חם ורצוי להוסיף למאכל חלבוני. ניתן להוסיפם ליוגורט או לסלט. בכלל, ניתן לערבבם עם כף או שתיים של שמן שומשום / זית/ אבוקדו/קנולה ועוד ואז להוסיפם לסלט או יוגורט.
    לבריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצה כחולה ירוקה
    דלית
    05/06/2009

שלום
    ברצוני לדעת עם בזמן הנקה מותר ליטול קפסולות של אצה כחולה ירוקה
    אני חודש לאחר לידה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אצה כחולה ירוקה

הוספת תגובה

• אצה כחולה ירוקה / ספירולינה

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    08/06/2009

דלית שלום רב
    אין מספיק מחקרים שבדקו את בטיחות המוצר בנושא זה, לכן יש להשתמש בזהירות מירבית גם בהריון וגם בהנקה. אני באופן אישי לא ממליצה להשתמש בהריון והנקה.
    לבריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנדידה - ופירות יבשים.
    דולה תם
    05/06/2009

ברצוני לשאול האם מי שסובל מקנדידה מותר לאכול פירות יבשים ? ואם כן אילו . תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קנדידה - ופירות יבשים.

הוספת תגובה

• קנדידה

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    08/06/2009

דולה שלום רב
    פירות יבשים פחות מומלצים כי בדרך כלל הם מתוקים וקנדידה ניזונה ממתוקים.
    ניתן להמתיק עם סטיביה שתיה.
    לבריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רודיולה
    דורי
    04/06/2009

במצבים של דכדוך קל, אך מתמשך - כמה זמן יכול לקחת עד שנטילת רודיולה רוזיאה (400 מ"ג) מתחילה להשפיע? האם מומלץ לצרוך קפסולה גם עם ארוחת הערב, או שזה עשוי לעורר/לגרום לבעייה בהירדמות בלילה?

לקביעת תור
    סגירה
    רודיולה

הוספת תגובה

• רודיולה

alexander
    06/06/2009

שלום לך.
    אני משוכנע שתקבל תשובה טובה ממנהלי הפורום.
    אבל בינתיים,אני מאיר את תשומת ליבך לאפשרות של קבלת יעוץ,
    על ידי אנשי הפורום או מומלצים שלהם.
    העיניין הוא לא הרודיולה,אלה אתה ובריאותך.
    רק נחת
    אלכסנדר דגן N.D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    08/06/2009

שלום רב
    מסכימה לחלוטין עם אלכסנדר דגן. לגבי שאלותיך - תחילת זמן ההשפעה הוא אינדיבידואלי וכמובן תלוי במצבך ובמינון שאתה נוטל. מעבר לכך, מומלצת נטילה של הצמח בבוקר ולהימנע מנטילה בערב או לפני השינה; מאחר ומדובר בצמח ממריץ.
    לבריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה על פי סוג דם
    צביה
    04/06/2009

קראתי מאמר ונאמר שם לפי סוג דם שלי להימנע ממוצרי חיטה.שאלה האם לחם מקמח שיפון מלא 100% ללא תוספת סוכר גם ניחשב למוצר חיטה. ואם כן מה אפשר לאכול במקום הכוונה כמו לחם .

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה על פי סוג דם

הוספת תגובה

• דיאטה על פי סוג דם

11/06/2009

צביה שלום רב,
    דיאטה לפי סוג דם הנה תחום רחב ומדהים. יחד עם זאת, אין להשתמש באופן גורף בנאמר שם. אני מוצא פעמים רבות מטופלים שהתזונה לפי סוג הדם שלהם בלבד איננה מתאימה בכלל ולעומת זאת כאלה שהתזונה מתאימה להם בדיוק. על מנת לקבוע את המזונות ואורחות החיים המתאימים לך ביותר, יש להבדק על ידי נטורופת.
    שיפון 100% נחשב על פניו כמצויין. לאלו שנאמר להם להמנע מלחם, גם שיפון נכנס לרשימה. זאת למרות שהנו בעל ערך גליקמי נמוך, עשיר בסיבים.
    בריאות שלמה!
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה