מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איפה קונים באינטרנטזאב03/04/2009
שתי שאלת
שאלה 1 -סובל מנקודות שחורות בעינים הרשתית בסדר אמרו לי שזו תופעה שיתכן שלא תעבור לעולם המליצו לי על אופטיק גארד.האם כדאי או יש משהו טוב יותר?
שאלה שניה-האם אתם יכולים להמליץ על אתרים בטוחים בקניה באינטרנט או על חנויות טבע שנותנות הנחות כמו באינטרנט??
תןדה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים לעיניים וחנויות אינטרנט
06/04/2009זאב שלום רב,
אני ממליץ ליטול לוטאין 30 מ"ג. בנוסף, חומצה אלפא ליפואית 300 מ"ג, יש ליטול לפחות 2 ביום. תוסף זה יעזור להגן מפני נזקים עתידיים לעיניים.
חנויות אינטרנט- טבע ספורט קסטל.
לבריאות וחג שמח!
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה..דניאל02/04/2009מה אפשר לעשות עם פצעי הבגרות שלי?
איזה מסכה טיבעית משהו שיעזור אחת ולתמיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראחת ולתמיד....
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D02/04/2009יובל שלום
אין מסכה שתעזור אחת לתמיד, אין פתרונות קסם. אקנה זוהי בעיה הדורשת טיפול רציני, פנימי וחיצוני. מציעה לך לגשת לאבחון נטורופתי בו יותאם לך טיפול ע"ס האבחון.
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ N.D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה
02/04/2009יובל שלום רב,
פצעי בגרות יכולים להיווצר בשל שינויים הורמונאליים או בשל שינוי ברמות החומציות בדם. פעמים רבות נראה בנים או בנות עם פצעי בגרות בעת התפתחותם; בתקופה של קפיצה בגובה, שינויי הקול, צמיחת שיער פנים (בנים), צמיחת השדיים (בנות) וכו'.
פעמים רבות, בעת תקופות הגדילה, נוצרים חסרים של ויטמין או מינרל כולשהו. מחסור זה עלול לגרום לירידה באנרגיה, שינויי בריכוז וגם לפגיעה באיכות עור הפנים או עור הגוף בכלל.
המלצתי היא לשפר את התזונה על ידי הפחתת המתוקים, הפסקת משקאות תוססים או מיצים, אלא לשתות רק מים.
להרבות בירקות ופירות.
בנוסף, תוסף תזונה של המינרל אבץ, יכול להיות יעיל במיוחד. יש ליטול כמוסה אחת בוקר ואחת ערב של "אבץ פיקולינט", לפני האוכל.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנטונתדניאל31/03/2009מזו נותופתיה?
תסבירו לי במילים פשוטות שאבין, פשוט אני שומעת על זה כל כך הרבה בזמן האחרון בגלל שגיא מהישרדות עוסק בזה.. לכן מזהה בדיוק??? למה זה טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנטורופתיה
31/03/2009יובל שלום רב,
נכון, גיא מהשרדות נטורופת, הוא הלך ללמוד בהמלצתי, לפני כמעט 5 שנים.
נטורופתיה הנו מושג המורכב משני מילים "NATURA" (טבעי) "PATUS" (ריפוי)
זוהי שיטת טיפול עתיקת יומין בה נעזרים בחומרים מן הטבע כגון צמחי מרפא, שמנים אתריים, ויטמינים ומינראלים שבערתם נעצים את יכולתו של הגוף לרפא ולאזן את עצמו.
הנטורופת משתמש בכלי אבחון מגוונים, החל מהתבוננות חיצונית על מבנה הגוף, צבע העור, ריח הגוף, אבחון דרך רשתית העין, רפלקסולוגיה (אבחון וטיפול דרך כף הרגל) ועוד. באמצעות כלים אלו קובע הנטורופת אילו איברים יצאו מאיזון, אלו מערכות צריכות חיזוק ואילו מערכות זקוקות לניקוז.
הטיפול יעשה באמצאות שינוי הרגלי תזונה בהתאמה אישית, מתן צמחי מרפא ותוספי תזונה, טיפול מעשי לאיזון הגוף והנפש וכלל הנחיות לאורח חיים בריא יותר ומאוזן יותר.
בברכה,
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטורופתיה ולא נותופתיה
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D31/03/2009יובל שלום רב
נטורופתיה הינה טיפול טבעי. הכוונה היא כי כוח הריפוי של הגוף והטבע
("vis medicatrix naturae") הוא הבסיס לרפואה הנטורופתית. המשמעות
היא שאם רק ניתן לגוף שלנו את ההזדמנות הנכונה הוא יצליח לרפא את עצמו וישאר באיזון. הכלים שאיתם אנחנו משתמשים הם שילוב של גוף נפש. כלומר , צמחי מרפא, תזונה טבעית ומלאה (לא מעובדת או מתועשת), תוספי תזונה, טכניקות מגע, שיטות הרגעה כגון : יוגה, מדיטציה, טיי צ'י, צ'י קונג וקיימים כלים נוספים כגון דימיון מודרך, ארומטרפיה, פרחי באך ועוד.
אם ברפואה הקונבנציונלית עיקר הטיפול הוא באמצעות תרופות כימיות הרי שהנטורופתיה מציעה כלים טבעיים. היא בהחלט יכולה לשמש בשילוב הטיפול בקונבנציונלי.
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי תוסף....................אורנה30/03/2009אני מטופלת ב-3 כודרים למיתון לחץ הדם ו+ כדור אלטרוקסין האם תוסף כרומיום פיקולינט יכול להשתלב במערך על מנת למתן את הצורך למתוק בכללותו.
תודה
בן חמו אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכרומיום
30/03/2009התשובה היא בהחלט כן. מומלץ להיוועץ בנטורופת מוסמך על מנת לקבוע את המינון המתאים לך וכן תוספים נוספים לשיפור מצבך הבריאותי.
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי תופתקארין29/03/2009לפני כשלושה חודשים סיימתי טיפול אצל נטורופטית שאבחנה אצלי קנדידה, בעבר היו לי המון בעיות בקיבה (הליקובקטור פילורי), כיום מעי רגיז , בשבועיים האחרונים התחילו לי כאבים נורא חזקים בקיבה בצד שמאל ובאותה נקודה במקביל בגב מה גם שיחד עם זאת היד השמאלית משתתקת לי מכאבים. הכאבים הללו הופיעו בעבר בדרך כלל בחילופי עונות אך מעולם לא בעוצמות כאילו, אין לי מושג מה זה , אשמח לכמה טיפים רק להרגיע את הכאב כי לדעתי זה עונתי (שמעתי על קליפת רימון)
תודה רבה על כל תשובה שהיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכאבי תופת
31/03/2009קארין שלום רב,
מדוע לא תתייעצי עם הנטורופתית עמה עבדת?
נראה כי הכאבים שאת מתארת קשורים גם לקיבה, כאב זה יכול להקין אל בית החזה ולגב ולדמות לעתים התקף לב, מה שמכונה באנגלית "HEART BURN".
אני ממליץ לבדוק שוב את נושא ההליקו-בקטר, בנוסף, עליך לעבור לתזונה מאוד בסיסית, שתווסת את חומציות מערכת העיכול שלך.
תוספת חיידקים פרוביוטיים תמיד יכולים להועיל. מעבר לכך עליך לקבל הכוונה מקצועית אישית.
בבריאות שלמה,
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקדירת חרס או כלי מברזל יצוקאפרת28/03/2009שלום רב, במה עדיף להשתמש ? באיזה כלי ישמרו יותר הרכיבים התזונתיים? ראיתי כלי מברזל יצוק מתוצרת סין ובתחושה שלי אני לא סומכת על הסינים שאכן רק ברזל מרכיב את הכלי האם אני צודקת וכדאי להשקיע סכום הרבה יותר גבוה ולקנות תוצרת אירופה? בתודה מראש, אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקדירת חרס או כלי מברזל יצוק
30/03/2009אפרת שלום רב,
אין ספק שהחומרים המזינים שבמזון ישמרו טוב יותר בקדירת חרס. כלי ברזל יצוק יכולים להיות טובים אך ישמרו פחות טוב על איכות המזון.
במציאות בה אנו חיים לא תמיד נוח לבשל בקדירות, לכן הקפידי על איכות גבוהה של מזונות על מנת להבטיח את איכותם גם אחרי הבישול,
לבריאות
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתערובת גרעינים כתוספת לסלטיובל27/03/2009שלום,
אני מעוניין להוסיף לסלט תערובת של גרעינים/אגוזים, כגון:
זרעי פשתן, גרעיני דלעת, שומשום, חיטה, שיבולת שועל, אגוזי מלך ועוד.
נא יעצו לי אילו גרעינים/אגוזים/סיבים מומלצים כתוספת (מהרשימה שכתבתי לעיל ואחרים), ובאילו כמויות יומיות?
למשל, אם אני מכין תערובת של 100 גר', באיזה יחסים כדאי לי לשים כל מרכיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתערובת גרעינים אגוזים לסלט
30/03/2009יובל שלום רב,
ההחלטה להוסיף אגוזים, גרעינים וסיבים הנה סה"כ נבונה.
כאשר מדובר בכאלה שלא עברו המלחה ו/או קליה, סה"כ אין בעיה לשים לפי הטעם, כמובן שתלוי בכמות הסלט באותה המנה.
זרעונים ניתן לשים 2 קמצוצים (בערך 10-15 זרעונים), אגוזים/ שקדים/ קשיו לא יותר מ-2 -3 מכל סוג ומומלץ לבחור סוג אחד או שניים ולא יותר. זרעי פשתן לפי הטעם.
מקווה כי עזרתי לך.
לבריאות
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך. אבקשך לחדד
יובל30/03/2009לגבי הזרעונים שהמלצת, כמה גרם (בקירוב גס) יש להוסיף מכל מרכיב לתערובת של 100 גרם, אם אני מכין תערובת למספר ימים:
גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, שומשום, חיטה, שיבולת שועל, זרעי פשתן כפי שציינת (מה אתה ממליץ בנוסף, או גורע?)
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
31/03/2009גרעיני חמנייה: 20 גר'. גרעיני דלעת: 20. שומשום: 20. חיטה: 15. שיבולת שועל: 10 זרעי פשתן: 15
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטת קנדידהמוטי25/03/2009אובחנה אצלי קנדידה בדרגת המצאות גבוהה. וכן יש לי די הרבה סימפטומים של התופעה.
הנטורופת לא אסר על אכילת מוצרים כגון לחם ופסטה העשויים מחיטה מלאה, וכן לא אסר אכילת פירות. ראיתי שיש שכן אוסרים מאכלים אלה, לפחות בשבועיים הראשונים של הדיאטה.
שאלתי היא: האם הדיאטה שנקבעה לי לא מתונה מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיאטת קנדידה
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D26/03/2009מוטי ערב טוב
הנטורופת שהיית אצלו מן הסתם מכיר את מצבך טוב יותר, יחד עם זאת, בדרך כלל אני מאפשרת פירות לא מתוקים כגון : אגס, תפוח עץ מסוג גרנד, אשכולית. כמו כן מציעה להימנע גם מפירות יבשים תקופה מסויימת.
מעבר לכך, לפי גישתי, אני מורידה לחם המכיל קמח לבן כולל פסטה ומעבירה ללחם מלא ופסטה מלאה.
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצה, פשתן והמערכת ההורמונליתמרווה22/03/2009שלום רב, אני נטורופתית ולאחרונה התוויתי המלצות תזונה לחולה-לשעבר בסרטן השד הנוטלת תרופות לדיכוי המחזור והמערכת ההורמונלית כטיפול מונע עיקרי. נתתי לה המלצות לתזונה הולמת לפי הרפואה הטבעית (מזונות מלאים להפחית מוצרי חלב וכיו"ב) וכן התוויתי לה שני תוספי מזון טבעיים: פשתן טחון כתוספת אומגה 3 ואצה כחולה ירוקה כמולטי ויטמין. הסתבר שהמטופלת קיבלה מחזור לאחר מספר שבועות, לאחר תקופה ארוכה בה אינה מקבלת מחזור עקב התרופות. האם סביר שהאצה גרמה ל'בעיה' או שהפשתן? האם אומגה 3 בכמות שבפשתן יכולה לעודד מחזור? בתודה רבה, מרווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראצה, פשתן והמערכת ההורמונלית
23/03/2009שלום רב,
מצב זה מעורר שאלות. האם התרופה שהיא מקבלת הנה תרופה הורמונאלית או כימותרפית? בכל מקרה מדובר בתרופות הגורמות לצניחה ברמות נוגדי החימצון בגופה. התוספים שנתת מעלים את רמת נוגדי החמצון וייתכן שזו למעשה "הבעיה" שנוצרה.
אצה כחולה ירוקה מכילה כמות נדיבה של אנטי אוקסידנטים (ויט' מינ'...). כך גם אומגה 3 נחשבת לאנטי אוקסידנט טוב ומסייעת לגוף על שימור ויטמינים ומינרלים רבים. נראה כי נעשתה כאן פעילות הפוכה, בה הרפואה נסתה לדכא והטיפול שלך ניסה לחזק.
אני ממליץ לך לחשוב על אופציות אחרות בטיפול.
לבריאות,
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
מרווה24/03/2009תודה רבה על התשובה.
כיצד אתה מקשר את העלאת רמת האנטיאוקסידנטים בגוף למחזור?
התרופה היא כימותראפית.
מרווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה לטיפולאמיר22/03/2009בני בן 4 ולפני חצי שנה אובחנה אצלו אאזינופיליה חריגה, המלווה בהתפרצויות חום גבוהות למשך מספר ימים (עד 10). יש לציין כי רמות האאזינופילים ירדו עד לתוצאות כמעט תקינות, ללא התערבות רפואית. הוא עובר בירור רפואי המטלוגי. אנחנו מעוניינים להתחיל טיפול נתורופתי (או טיפול מתאים אחר) על מנת לחזק את המערכת החיסונית. האם תוכלו להמליץ על מטפל בעל ניסיון בתחום זה, וכן על כיוון טיפולי ההמתאים לדעתכם? תודה רבה מראש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהמלצה לטיפול - אאיזינופיליה
23/03/2009אמיר שלום רב,
אשמח לעזור לכם או מיכל הקולגה שלי מהפורום. בכל מקרה, אוכל לסייע במציאת נטורופת בסביבתכם אם תומרו היכן אתם מתגוררים.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר גוניק
אמיר29/03/2009לשאלתך - אנחנו מתל אביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
30/03/2009אשמח לעזור, מרפאתי ברעננה. ד"ר לזרוביץ מקבלת באזור ת"א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנים אדומים אחרי פצעוניםג'וזפין20/03/2009שלום רב! לאחרונה,אחרי שיוצא לי פצעון והוא מתייבש ונעלם,הוא החל להותיר אחריו סימן אדם קטן. רופאת העור שלי הסבירה לי שהסימנים האלה עוברים,אך זה מצריך זמן(ולפעמים גם יחסית הרבה-כמה חודשים). כמובן שהסימנים האלה מאוד מפריעים לי שכן הם גורמים לפנים להראות לא אחידות.רציתי לדעת האם קיים איזשהו שמן אתרי או משהו בסגנון שיזרז את ריפוי הנקודות האלה? תודה מראש על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסימנים אדומים אחרי פצעונים
23/03/2009ג'וזפין שלום רב,
המצב אותו את מתארת מעיד על חומציות גבוהה בדם. בעקבות זאת גופך מייצר יותר פצעונים וכן קיימת ירידה ביכולת הגוף לרפא את הפצע. על ידי מעבר לתזונה בסיסית אשר תסייע להוריד את החומציות, את תראי הבדל גדול במצב העור.
הורידי מזון מטוגן, מוצרי חלב, ממתקים, מרגרינה ומוצרי בצק עלים. המנעי ככל שניתן מסוכרים ותרבי בשתיה של מים. מעבר לכך אני ממליץ לך להיוועץ עם נטורופת מוסמך אשר יסייע בהתאמה אישית לתזונה ואורח חייך.
בריאות שלמה,
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן דגיםדקלה19/03/2009שלום, האם מותר ליטול שמן דגים במקביל לשימוש באספירין 75 מ"ג? אם כן, באילו מינונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשמן דגים ואספירין
19/03/2009התשובה היא כן.
יש לעלות את הכמות בהדרגה.
רצוי להתחיל מכמות של 300 מ"ג אומגה 3. ביום וכל 3 שבועות להוסיף עוד כמוסה עד ל 1200 מ"ג ביום.
יש לשים לב במהלך נטילת התוסף לשינויים לרעה כלשהם. בודאי שאם קיים שינויי שכזה, יש להיוועץ ברופא המטפל. במידה והאדם נוטל תרופות נוספות יש להיוועץ עם הרופא המטפל בנוגע לשימוש בתוספי תזונה ואומגה 3
בריאות שלמה!
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקוי כבדרייצל19/03/2009שלום רב אני מטופלת בטיפולי פוריות, מקבלת הורמונים ועושה הזרעות. ב 15/3 עשו לי הזרעה וב 17/3 התחלתי דיאטת ניקוי כבד / ניקוי אביב ללא ייעוץ של נטרופת אלא לפי מה שראיתי באתר שלכם. אני אוכלת רק אורז מלא ומאש, ירקות ירוקים חיים ומבושלים,תפוח ואגס, פת אורז מלא עם אבוקדו ופרוסת לחם שיפון אחת ביום. רציתי לשאול האם זה מומלץ בתקופה זו בין ההזרעה עד לקבלת מחזור או אי קבלת מחזור לבצע ניקוי כבד, האם בהריון זה מומלץ תודה, רייצל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררייצל- ניקוי כבד
23/03/2009רייצל שלום רב,
קודם כל אני מקווה כי ההזרעה צלחה וכי הודעה זו מקבלת אותך בהריון. במידה ולא אין להתייאש.
נושא הניקוי הוא נושא מורכב. אין לעשות ניקוי בזמן הריון. לפיכך, ההחלטה לבצע ניקוי אחרי ההזרעה איננה נכונה כיוון שהגוף נמצא בשלב של הכלה וקבלה ובניה, אין זה הזמן לנקות, לשחרר ולהוציא מן הגוף.
מומלץ לבצע ניקוי לפני הזרעה, או אחרי סדרת נסיונות הפריה המשולבים הורמונים.
בהצלחה!
בריאות שלמה
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה רוזציאהמירי19/03/2009שלום לך, איך אפשר לטפל באקנה רוזציאה-מחלת עור כרונית, באמצעות הנטורופתיה. תודה מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתזונה ואקנה
19/03/2009שלום רב,
נא תשומת ליבך למה שכתבתי בנושא תזונה ופסוריאזיס. אקנה קשורה גם היא לשינוי בחומציות הדם. כמו כן קיים גם קשר הורמונאלי אותו יש לבדוק בבדיקות דם וכן בעת האיבחון הנטורופתי.
בריאות שלמה!
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה עם פסוריאזיסדליה18/03/2009שלום אני חולה במצב קל-בינוני אובחנתי לא מזמן והתחלתי להשתמש בדייבובט- משחה המכילה גם ויטמין D רציתי לדעת מה כדאילי לאכול וממה להימנע על מנת לעזור לגופי להילחם במחלה ובפצעים שעל העור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתזונה ופסוריאזיס
19/03/2009דליה שלום רב,
במבט הרפואה הטבעית, בד"כ נמצא קשר בין חומציות גבוהה בדם לבין התפרצות הפסוריאזיס בעור. מומלץ לעבור לתזונה "מבסיסה" אשר תסייע להוריד את החומציות ולשפר את עורך.
המנעי ממזונות מתוקים, מטוגנים, מוצרי חלב (למעט חלב עיזים), עגבניות וחצילים ומשקאות קלים/ תוססים. הרשימה עוד ארוכה אך זוהי התחלה טובה.
כמובן שאם תרצי אבחנה אישית ומדוייקת יותר, נשמח לעזור לך.
בריאות שלמה!
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם עצלנים?מאמרים אחרונים
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)