מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהד.19/12/2007
שלום רב, אני בחורה בת 18 . לפני כמה ימים מדדתי לחץ דם ונמצא כי התוצאה יצאה גבוהה. 140/75. באותו זמן מדדתי שוב ויצא 135/85. היום מדדתי ויצא 130/75. מה זה אומר לגביי ומה אני צריכה לעשות בנידון? אני נורא מפחדת בגיל כזה שכבר יהיה לי יתר לחץ דם.
נ.ב.
יש לציין שאני לא מתאמנת כל כך הרבה משום שיש לי בעיות בברכיים (שחיקת סחוס) ונורא כואב לי כשאני הולכת. יכול להיות בגלל זה שאני לא מתאמנת כמו שצריך אז הלחץ דם עולה
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעזרה
פרופ` אליעזר קליינמן19/12/2007לחצי הדם שנמדדו אצלך הם קרוב למדי תקינים מתוך הנחה שאת אולי בלחץ, שאם לא כן , למה מדדת לחץ דם בגילך? על כל פנים, את בודאי לא צריכה לפחד.
באשר לפעילות גופנית, היא ודאי רצויה בכל גיל וגם בגילך, כמובן. מדוע יש לך שחיקת סחוס?
בכל מקרה, ניתן תמיד לבצע פעילויות מתאימות כמו - שחיה, מכשיר חתירה, אופנים וכד'.
אז שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיל"ד מטופל
אלדד28/12/2007פ.נ.
האם ערכי ל"ד ממוצעים של 125-135 על 75-85 (בחורף), המתקבלים כתוצאה (בין השאר) מתרופה הניתנת לטיפול ב-יל"ד (רמיפריל 10 מ"ג), וכן קדקס (1-2 מ"ג, הניתן בעיקר לערמונית מוגדלת), הם טובים די הצורך, או לא ממש טובים? אגב, בקיץ יורדים ערכים אלו לממוצע של 122/74. תודה ושבת שלום. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיל"ד מטופל
ליאור31/12/2007
פרופ. קליינמן נכבדי,
אכיר לך תודה אם תענה לשאלתי מ-27.12 עוד השנה (שתסתיים היום)...
שנה טובה ומבורכת. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאלדד
פרופ` אליעזר קליינמן06/01/2008כל ערכי לחץ הדם שציינת הינם בגדר התקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה חוזרת
פרופ` אליעזר קליינמן06/01/2008אני תקוה שקבלת את תשובתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי לחץ דםחסויה16/12/2007
יש לי כמה שאלות בעניין לחץ דם. הריון ראשון, שבוע 36+5, בת 39, מעולם לא סלתי מלחץ דם גבוה או נמוך.
לחץ הדם שלי הבוקר, מיד עם הקימה, לפני כל פעילות או ארוחה היה : 117/80 - האם תקין? כמו כן, אשמח לדעת מה צריכים להיות הערכים בבדיקת ל.ד שיעידו על רעלת הריון - כלומר, מאיזה ערכים זה נחשב רעלת הריון? 140/90?
אשמח לדעת כל כמה זמן עלי לבצע בדיקת ל.ד. בשלב הריון מתקדם זה? האם פעם בשבוע זה מספיק? פעם בשבועיים? לציין כי יש לי בצקות ברגליים ובידיים וכי עד עכשיו לא נמצא חלבון בשתן. לפני שבוע ל.ד. בבדיקה שיגרתית היה 130/80 ואחרי מנוחה של חצי שעה הוא ירד ל-115/64.
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחסויה
פרופ` אליעזר קליינמן17/12/2007שלום רב,
לחצי הדם שנמדדו אצלך הינם תקינים. לחץ דם תקין נחשב עד 140/90 במנוחה. ברם, בהריון רצוי שלא יגיע לערכים כאלה משום שבהריון לחץ הדם אמור אף לרדת מעט מערכי הנורמה הרגילים. רצוי בהחלט המשך מעקב לחץ דם כמו כל דבר אחר במהלך ההריון. אני ממליץ לך לקחת כל יום קפסולה אחת של אומגה 3, שעשויה למנוע סיבוכי הריון ולהקל על מהלכו. הסוגים המומלצים הינם אלה המכילים רכוז של לפחות 60% דוגמת - טריומר, אומגה-לייף או סופר-אלספה. שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית13/12/2007
ד.נ.
קראתי שהקהיליה הרפואית בישראל גיבשה המלצה לפיה ערכי ל"ד תקינים הם 110/70,ובכל אופן פחות מ-120/80 כפי שהיה מקובל עד כה. אבקש לדעת:
א. האם המלצה זו מכוונת לאוכלוסיה הבריאה, או לזו שכבר יש לאנשיה יל"ד, או לסוגי אוכלוסיה אחרים?
ב. האם ניתן (וכיצד) והאם מומלץ להגיע לערכים כנ"ל, כאשר מדובר באדם בן 70+ המטופל, לדוגמה, מזה 10 שנים בתרופה או שתיים, שבעקבותיה (+ תזונה מאוזנת + פעילות גופנית + משקל תקין + אי עישון) התייצב הל"ד שלו על ממוצע של 115-130 סיסטולי על 68-84 דיאסטולי, דהיינו לפעמים מעל 120/80 , ומכל מקום ממוצע העולה על 110/70 (במקום 170/100 שהיה לפני הטיפול)?
בתודה מראש על הבהרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרוית
פרופ` אליעזר קליינמן07/01/2008לחץ דם תקין עדיין נחשב עד לערך של 140/90 ובמקרים של גורמי סיכון נוספים ובעיקר סוכרת, מומלץ לרדת למקסימום 130/85 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קדקס, היטריןאלדד09/12/2007
ד.נ.
אני מקבל נזה שנים רמיפריל (5 מ"ג), והאורולוג המליץ לי לקחת גם קדקס או היטרין עקב ערמונית מוגדלת. כידוע, קדקס והיטרין מורידים יל"ד. לאיזה משתי התרופות הללו יעילות רבה יותר בהורדת יל"ד , וללא נזק ממשי (כתרופה משנית ל-יל"ד, כמובן)? תודה רבה וחג שמח. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלדד
פרופ` אליעזר קליינמן09/12/2007הטיפול ביתר לחץ דם יכול להיות שונה מאדם לאדם. כך גם לאותו אדם אפשר שטיפול א' יתברר כטיפול יעיל יותר ממשנהו על פי נסוי ותהיה בלבד. לפיכך עשוי להיות שטיפול כמו קדקס יימצא יעיל יותר מהרמיפריל שניתן יהיה להפסיקו או להוריד את מינונו. למרות זאת יש לשקול טיפול ספציפי ראוי במקרים מיוחדים כמו סוכרת או בעיה כליתית נלוית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקדקס לעומת היטרין
אלדד10/12/2007ד"ר קליימן הנכבד,
כנראה לא הבהרתי את עצמי די הצורך, לצערי, ולפיכך אחדד את שאלתי.
א. אני מקבל רמיפריל כתרופה עיקרית ל-יל"ד, והיא יעילה במידה רבה. אין זה אומר בהכרח שלא ניתן לשפר את המצב. אך לא קיימת כלל וכלל השאלה של יעילות הרמיפריל לעומת קדקס ביחס ל-יל"ד, ולא התייחסתי לשאלה זו, שכן יעילות הרמיפריל לגביי אינה מוטלת בספק.
ב. שאלתי הייתה מוגבלת לעניין היעילות היחסית (לגבי יל"ד) של קדקס לעומת היטרין בלבד ( כתרופה משנית בלבד ל-יל"ד), כאשר מטרתה העיקרית של קדקס או היטרין היא טיפול בערמונית.
ג. אין לי בעיות כסוכרת, ושאלתי הבסיסית הייתה עקרונית, כאשר ברור לי שיש שוני בפועל בין אדם לאדם.
מקווה שהבהרתי את שאלתי ואודה לך על תשובתך. חג שמח. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות באיות שם הרופא
אלדד13/12/2007פרופ. קליינמן הנכבד,
בפנייתי הקודמת נפלה, לצערי, טעות באיות שמך. נכתב שם בטעות קליימן, ועל כך קבל נא התנצלותי. לגופו של עניין, אני עדיין מחכה לתשובתך לשאלותיי, כפי שהובהרו בפנייתי מ-10.12. שוב תודה רבה. ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לליאורה
פרופ` אליעזר קליינמן15/12/2007שלום רב,
התפלאתי לשמוע שלא קבלת עדיין תשובה. יתכן שישנה תקלה במערכת.
על כל פנים, הקדקס נחשב כמוריד לחץ דם יעיל יותר מן ההיטרין. לעיתים ניתן להסתפק בתגובת הקדקס הן ליתר לחץ דם והן לבעית הערמונית וכך לוותר על תרופה קודמת ליתר לחץ דם דוגמת טריטייס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת הבהרה
אלדד16/12/2007פ.נ.
בהסברך, לפיו קדקס נחשב יעיל יותר בהורדת ל"ד לעומת היטרין, לא הובהר האם, עקרונית, כדי שקדקס יהיה יעיל יותר בהורדת ל"ד, עליו להיות במינון זהה (5 מ"ג) לזה המקובל בהיטרין, או שיעילותו היחסית קיימת גם כשמינונו נמוך יותר. אנא הבהר נקודה חשובה זו.
תודה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאלדד
פרופ` אליעזר קליינמן08/01/2008יש לי תשובה כללית בשבילך.
היטרין אינו ניתן בדר"כ לטיפול ראשוני ליתר לחץ דם בעוד הקדקס כן. שתי התרופות פועלות במנגנון דומה על הערמונית. מידת ההשפעה המשנית על לחץ הדם במקרה זה הינה אינדיבידואלית לכל אדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה משנית
אלדד10/01/2008פ.נ.
תודה על הבהרתך. ואולם עליי להדגיש כי, לפחות במקרה שלי, התרופה העיקרית אותה אני מקבל מזה שנים ל-יל"ד היא טריטייס, כאשר במשך תרופה ארוכה קיבלתי ,בצד הטריטייס, את הקדקס(1מ"ג) כתרופה לערמונית מוגדלת (דהיינו, במקרה זה, משנית ל-יל"ד), והיא איננה מחליפה את הטריטייס. לאחרונה קיבלתי מהאורולוג היטרין 5 מ"ג במקום קדקס 1 מ"ג למטרה אורולוגית. לכן שאלתי את כבודו באשר ליעילותו היחסית של קדקס לעומת היטרין כתרופה משנית ל-יל"ד, ואני מעוניין לדעת איזה מינון של קדקס יכול , עקרונית, להחליף את ההיטרין 5 מ"ג כתרופה משנית ל-יל"ד בנסיבות אלה. שוב תודה מראש, אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזכורת לתרופה משנית
ליאור16/01/2008ד.נ.
האם פנייתי מ-10.1 נפלה בין הכיסאות? מה גורלה? אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהעדי09/12/2007
שלום, אני שנה וחצי לאחר לידה,בת 38, במהלך תקופה זו עליתי במשקל כ 10 קילו אני לא ישנה יותר משעתיים רצוף בלילה ולחץ הדם שלי עלה.
התחלתי לפני חודש ליטול איקפרס 180 ולפני יומיים הוחלף לוורהפרס 240, שאלתי היא האם יש סיכוי לאחר שארד במשקל ואעשה ספורט שלחץ הדם יתאזן ואוכל להפסיק לאזן אותו בעזרת תרופות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעדי
פרופ` אליעזר קליינמן09/12/2007התשובה היא בהחלט כן. אני מאחל לך הצלחה במאמצייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת לחץ הדם במבחן מאמץeti09/12/2007
שלום ומזל טוב לפתיחת הפורום
עקב תלונות שלי על לחצים בחזה וכאבים ביד וקוצר נשימה עם החמרה במאמץ נשלחתי לעשות בדיקת מאמץ לאחר 74 שניות הרגשתי סחרחורת נוראית וירד לי לחץ הדם התחלתי עם לחץ דם 120/80 וירד ל80/50 לקח לי שעה כדיי להתאושש בכל פעם שניסו להושיב אותי ממצב שכיבה לחץ הדם היה יורד שוב עקב כך אושפזתי בטיפול נמרץ לב ביניים מכיוון שאני נולדתי עם תסמונת קרטגנר סיטוס אונברסוס החליטו לעשות לי סיטי לב כי חשבו שיש היצרות בעורקי הלב הסיטי יצא תקין עברתי המון בדיקות במשך 10 ימים והכל תקין מה אם כן יכולה להיות הבעיה? יש לציין שאני מתעייפת מכל פעולה ודופק הלב עולה לי גם בבית החולים במצב שכיבה כל תנועה קטנה הייתה מעלה לי את הדופק ל120 וטופלתי בדראלין למען האמת הינהלציות וטיפול בדראלין מאוד עזרו לי ולא הייתי מתעייפת אבל בכל זאת הפסיקו את הטיפול ושוחררתי עם כל הסימטומים ועם סימן שאלה אחד גדול אשמח אם תוכל לעזור ולייעץ לי לאן לפנות
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לeti
פרופ` אליעזר קליינמן09/12/2007שלום רב,
תתכן בהחלט תגובה של לחץ דם נמוך למאמץ המכונה תגובה היפוטנסיבית, גם ללא מחלות לב או אחרות. על כל פנים, יש מקום לבירור המודינמי של מחזור הדם לאיתור בעיתיות אם אכן ישנה כזאת, במיוחד עם רקע כמו שלך.
במכונינו מבוצעת בדיקה כזאת (בתשלום) ואשמח להנחות אותך אם תצרי עמי קשר - 0528305706 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם
eti09/12/2007תציין באילו שעות נוח לך שאתקשר על מנת שלא להפריע לך
ואם אפשר להסביר במילים פשוטות מה החשד שלך
תודה וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוךג.02/12/2007
יש לי לחץ דם נמוך מה ההשלכות של זה? (נע סביב 85-90/50-60)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך
פרופ` אליעזר קליינמן03/12/2007שלום ג.,
לחץ דם נמוך אינו מהווה בדר"כ בעיה רפואית משמעותית אם אינו נלווה למחלות קשות כמו אי ספיקת לב. יש לא מעט נשים צעירות שיש להן לחץ דם נמוך שבדר"כ אינו גורם לשום סימפטומים. לעיתים מתבטאת התופעה בחולשות והפתרון הוא שתיה מרובה, תוספת מלח וקפה לפי הצורך וההרגשה. כל זאת בהנחה שאין כל מחלות רקע משמעותיות. מאחר ואין לי כל פרטים על השואל/ת אסתפק בתשובה זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי29/11/2007
אבי עבר ניתוח מעקפים לפני כחצי שנה. כיום הוא סובל מלחץ דם גבוה. הוא נוהג לשתות חצי ליטר בירה כל ערב באופן קבוע. האם הבירה מהווה סכנה משמעותית לחייו כעת לאחר הניתוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם לאחר ניתוח מעקפים
פרופ` אליעזר קליינמן29/11/2007חצי ליטר בירה ליום עלול בהחלט להזיק לטווח הבינוני והארוך, אף שאינו מהווה בעיה מיידית ליתר לחץ הדם. בעיה זו דורשת התייחסות אבחונית וטיפולית בפני עצמה, ובעיקר כשמדובר בקיומה של מחלת לב כלילית. אשמח אם תיצור עמי קשר לפרוט יתר ל- 0528305706
תודה ולהשתמע, פרופ' א. קליינמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)