מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סבתאמישהי04/02/2008
שלום,
סבתא שלי בת ה61 היה לה לחץ דם גבוה והיא קיבלה מרשם לכדורים בשמות "אמלודיפין" - 10 מליגרם . ו"מיקרופין" - 75 מיליגרם .
היא קנתה רק את האמלודיפין כי המיקרופין היה חסר .
ועכשיו השאלה אם שתיקח רק את האמלדופין לבינתיים , או שתחכה למיקרופין ?
ואם לחכות , אז לבלוע את שני הכדורים ביחד או כל אחד לחוד , או הפרש שעות ?
נ.ב.
זה פעם ראשונה שהיא לוקחת כדורים נגד לחץ דם .
תודה מראש
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למישהי
פרופ` אליעזר קליינמן04/02/2008אין קשר בין 2 הכדורים. האמלודיפין הוא אכן ליתר לחץ דם. המיקרופירין הוא אספירין ואם הבעיה הינה רק של לחץ דם, אין בו צורך בדר"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויש עוד משהו
מישהי05/02/2008אוקיי ,
אבל יכול להיות שזה קשור לורידים ברגליים אצלה ?
לכאבים שלה ?
כי היא הלכה לעשות אולטרסאונד ,
והתוצאות הן:
" ורידים שיטחיים:
מתחת לברך הודגמה אי ספיקה בספנה באזור הדיסטלי של השוק בלבד. "
והיא קיבלה את הכדורים "ונורוטון"
זה קשור למיקרופירין ?
אולי בגלל זה הרופא שלה נתן לה גם את הכדורים האלו?
תודה מראש .
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת03/02/2008
האם ערכים במד לחץ דיגיטלי יכולים להיות כל כך שונים ממד לחץ כמו שיש לרופאים (כלומר ידנית)? לפי מדידות שנעשו לי על ידי האחות בקופת החולים, המדדים שהיו במד הדיגיטלי היו נעים בין 135/85 או 140/90 וכשהייתי נכנסת לרופאה מיד לאחר מכן המדדים אצלה היו 110/70 או 120/70. עליי לציין שאינני סובלת מיתר לחץ דם. (יתכן שעצם המדידה גורמת לי להתרגשות).השאלה היא למה יותר להאמין לדיגיטלי או לידני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרינת
פרופ` אליעזר קליינמן03/02/2008לעיתים יש פערים בין מדידה של מכשיר אלקטרוני אוטומטי למכשיר ידני של כספית. הם נובעים ממספר סיבות אפשריות:
*המכשיר האלקטרוני לא מדוייק, מיקום החיישן אינו מדוייק, הדופק חלש מידי ועוד.
*המודד במכשיר הידני אינו מיומן דיו למרות שמכשיר זה נחשב למדוייק אם הוא תקין.
*תמיד יכול להיות פער בין מדידות גם עם אותו מכשיר ממעבר מהתרגשות לרגיעה, למשל.
לפי המדידות שאת מציינת - אין לך יתר לחץ דם, והם כולם בגדר הנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםחני31/01/2008
לאחר התרגזות שהיתה לי, הלכתי לרופאה והיא מדדה לי לחץ דם והערכים שהיו הם 125/90 האם אני סובלת מיתר לחץ דם, או שזה בגלל שהיה לי דופק גבוה? בדרך כלל לחץ הדם שלי נע בין 110/70 120/70 ואף פחות מזה. שאלתי הינה האם התרגזות עם דופק גבוה יכולה להעלות לחץ דם לערכים כאלו או שמא יש לי לחץ דם גבוה ואני לא מודעת לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאתי
פרופ` אליעזר קליינמן31/01/2008לפי המתואר כאן אין לך לחץ דם גבוה.
התרגזות יכולה להעלות את לחץ הדם הרבה יותר ועדיין לא ייחשב ללחץ דם גבוה אלא לתגובה נורמלית למצבי לחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרת איזון לחץ דם והופעת סכרתחני31/01/2008
שלום וברכה פרופסור קליינמן
אני בת 53 קיבלתי מתנה יפה ממשפחתי יתר לחץ דם ולאחרונה הופיעה סכרת. יתר הלחץ דם שלי הוא בדיד הערכים בגיעים ל170/70 או 80 . הייתי מאוזנת על ידי tritace בלבד ורק 2.5-5 מליגרם. הערכים היו 135/70 ובבוקר היו .120/70לאחרונה לאחר מצב סטרס בו עזבתי את מקום עבודתי עקב אילוצים הערכים החלו לעלות הגדילו את הטריטס ל10 מילגרם ולפעמים גם תוספת נורמיטן 25 מיליגרם. הנורמיטן אומנם מוריד לחץ דם אך עושה לי רע .אני מתקשה ללכת הדופק שלי יורד עד 45 וקר לי מאוד ברגליים ובידיים ועושה לי טעם רע בפה. הבעיה היא גם טריטס 10 מילגרם הערכים יורדים ולאחר כשלוש ארבע שעות שוב עולים ובעיקר בערב. לפעמים בלילה אני מתעוררת מכאבי ראש כאשר אני מודדת שוב עולה 145/70. שאלתי היא האם יש טיפול ספציפי ללחץ דם בדיד. לגבי הסכרת אני מצליחה לאזן אותה על ידי דיאטה הערכים תקינים. ברצוני לציין שאני הורדתי במשקל כ7 קילוגרם עדין יש כ7 קילוגרם נוספים ומאמינה שאצליח להשילם בהקדם. איני שותה קפה ואיני שותה אלכוהול נמנעת ממאכלי בשר אדום בדיקות הדם שלי תקינים אין לי שומנים בדם. עושה פעילות גופנית כמעט יום ביומו. קיימת היפוטאירודיזם מזה כ18 שנה מטופלת באלטרוקסין 100.אודה לך פרופסור אם תוכן לכוון אותי לאיזה תרופה אני צריכה לקחת כמובן באישור רופא. בברכה חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחני
פרופ` אליעזר קליינמן31/01/2008לפי תאורך המפורט נראה כי נורמיטן אינו מתאים לך כלל, כפי שקורה לעיתים קרובות. יתכן שחלק ניכר מלחץ הדם הגבוה שלך נובע ממתח ולפיכך ראוי להעריך זאת באופן יסודי בעזרת בדיקות ביופידבק, ביואימפדנס ועוד. אשמח אם תצרי עמי קשר כדי להדריך אותך בנידון.
בברכה. טל. 03-5710411* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
חני01/02/2008אני מודה לך מאוד זאת הייתה הערכתי מהתחלה והרופאים לא הסכימו איתי. אצור קשר בהקדם שבת שלום חני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר לחץ דםרונית31/01/2008
אני בת 28, בריאותי תקינה. יש לי ציסטות בכליות, ואני במעקב רפואי כבר 10 שנים. תפקודי הכליות שלי תקינים.
תוצאות ההולטר לחץ דם שלי הן:
ממוצע יום
133/89
135 >= 40%
85 >= 75%
ממוצע לילה
113/71
120 >= 27%
75 >= 18%
ממוצע בוקר מוקדם
106/67
מדוע יש הבדל כה גדול בין היום ללילה? מה המשמעות של לחץ דם תקין בלילה וכה גבוה ביום?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרונית
פרופ` אליעזר קליינמן31/01/2008לחץ הדם שלך, קרוב לוודאי בתחום התקין.
יתכן שאת בחורה אנרגטית ופעילה בשעות היום מה שמעלה את לחץ הדם מעט מעבר לנורמה בשעות הפעילות. הלילה אין הדבר כך והמדידות הנמוכות (והתקינות!) הן פונקציה של רגיעה.
אם את מודאגת אשמח אם תצרי עמנו קשר לייעוץ נוסף. טל. 03-5710411* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשרה ששון30/01/2008
יש לי לחץ דם גבוה כרגע עומד 210 על 130 דופק 110 אני מוזמנת לאיפוז לבירור בשאלה של פאוכרואציטומה רציתי לשאול מה זה אומר האבחנה הזו ומה יכול להיות הסיבה ללחץ הדם הגבוה יש לי כאבי ראש חזקים ששום דבר לא עוזר לי מבקשת תשובה דחוף תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרה
פרופ` אליעזר קליינמן31/01/2008לחץ דם גבוה כזה שחוזר על עצמו דורש בירור לסיבתו האפשרית. כ-95% ממקרי לחץ דם גבוה הינם מסיבה "סתמית", כלומר ללא סיבה נראית לעין, והטיפול מיועד לאיזונו בלבד. בחלק קטן מהמקרים ישנה סיבה שיש לאבחן אותה ולטפל בה ספציפית, דוגמת מחלת כליות או גידול המפריש קטכולאמינים דוגמת נוראדרנלין, הגורם לעליות לחצי דם ניכרות. גידול כזה נקרא - פיאוכרומוציטומה.
הסיכוי להמצאותו הוא קלוש אך ראוי לבררו במקרה שלך.
בברכת רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי29/01/2008
אני רוצה להבין משהו אחד: אומרים שסיגריות מרגיעות את המעשנים. כמו כן, אומרים שסיגריות מעלות לחץ דם. איך יתכן שהן עושות שני דברים שבדיוק מנוגדים? מה נכון מהם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאבי
פרופ` אליעזר קליינמן29/01/2008סיגריות מכילות ניקוטין וכנראה חומר ממכר נוסף על פי טיעונים שונים, והתמכרות יוצרת תלות המתבטאת, בין היתר, ב"רוגע" כל זמן שמעשנים, ונכון יותר - לאי שקט ועצבנות כאשר מבקשים להפסיק לעשן. עם זאת ברור לגמרי שלעישון ישנו פוטנציאל הרסני למערכות שונות בגוף כמו לב, כלי דם, קיבה, שלפוחית שתן, ריאות ועוד. הנזק הוא נזק חימצוני לרקמות הנובע בעיקר מתרומה של רדיקלים חופשיים במחזור הדם הגורמים לנזק מצטבר לרקמות ולכלי הדם ובדרך זו מורידים את גמישותם ומעלים את לחץ הדם לטווח הארוך. אני מאחל,איפוא, לכל המעשנים להרגע באמצעים אחרים כמו - פעילות גופנית, תרגילי הרפיה ומוזיקה טובה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרועי27/01/2008
האם יתר לחץ דם הוא דבר תורשתי? לאבי יש לחץ דם מאוד גבוה, ולאמי מעט מעל הממוצע. האם זה אמור להשפיע גם עלי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרועי
פרופ` אליעזר קליינמן27/01/2008כן. לחץ דם גבוה יכול לעבור בירושה, אך לא בהכרח.
במקרה שלך עליך להיות מודע לאפשרות הזאת ומידי פעם לבדוק לחץ דם. כמובן מומלץ לשמור על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה ומאוזנת, פעילות גופנית סדירה והרפיית מתחים בהתאם לצורך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת לחץ דםעמית24/01/2008
שלום, האם ניתן לסמוך על בידקות ביתיות למדדי הלחץ דם? אם רצוי לבצע בדיקת אצל אחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעמית
פרופ` אליעזר קליינמן24/01/2008לכל אחת מן הבדיקות שציינת ישיתרונות וחסרונות.
בדיקות ביתיות עשויות להיות טובות ואמינות אם המכשיר תקין וחיישן הדופק של המכשיר מונח במקום כאשר גם הדופק ניתן לתחושת המכשיר בקלות.
בדיקה במרפאה עם מד לחץ דם של כספית ושרוול ברוחב מתאים עשויה להיות יותר מדוייקת בהעדר התרגשות מהבדיקה (תסמונת החלוק הלבן). בכל מקרה רצוי להביא עמך את מכשירך הביתי למרפאה כדי להשוות מדידות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםתמר22/01/2008
הלכתי לקופת חולים כדי לבדוק לחץ דם והיה לי 180/80 לאחר חזרה הביתה מדדתי במכשיר הביתי והיה לי 140/80 נתבקשתי לעשות א.ק.ג וצילום חזה תוצאות הבדיקות תקינות.
קבלתי מהרופאה את הכדור רמיטנס 5 מ"ג. פעם ביום
נא חווה דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתמר
פרופ` אליעזר קליינמן24/01/2008אין זה נכון להתחיל טיפול ביתר לחץ דם על פי בדיקה אחת שעלולה להטעות, במיוחד אם היא מבוצעת תוך המתנה בתור לרופא או בתנאי לחץ כלשהו. הבדיקה התקינה שקיבלת בבית אכן מוכיחה זאת. מאחר ואין לי כל פרטים נוספים עליך ועל ההיסטוריה הרפואית שלך, אני מציע ליצור עימי קשר לפרטים נוספים בטל. 03-5710411 .
להשתמע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבל מהגדרות יל"דטוני21/01/2008
אני בן *50 רזה בעל ערכי כולסטרול גבוהים וכן גם טרגליצרידים
מעשן . צימחוני.לא מרבה בפעילות גופנית. לעיתים נמצא במצבי מתח וחרדה
לא לוקח אף כדור כימי מכל סוג שהוא גם לא לכאבי ראש מזה כ -20 שנה
לחץ הדם במכשיר ביתי ( חברת ANDׂׂ
בשכיבה: 110/75....125/88
בישיבה הערכים של ה- diastolice עולים ל 85-95
ה-systolice נשאר שפוי בערכים של 125-135
דופק בשכיבה :65-72
דופק בישיבה :72-85
( רקע משפחתי אבא/אמא בעלי אותם איפיונים כולל התקפי לב :אבא/אמא)
די מבולבל מטבלת הערכים באתר הרפואה הישראלי:
85 < 130 תקין
90 - 85 139 - 130 תקין גבוה
99 - 90 159 - 140 יל"ד קל
109 - 100 179 - 160 יל"ד בינוני
119 - 110 209 - 180 יל"ד חמור
> 120 > 210 יל"ד חמור מאוד
שאלותיי:
א- האם לפי המדדים שציינתי אני בעתודת יל"ד?
ב- מז"א תקין גבוה?
ג- יל"ד גבוה מתאפיין בדופק גבוה או שבמשוואה של יל"ד הדופק הוא פרמטר זניח?
( איך מתיחסים למשל ל:יל"ד גבוה עם דופק נוח של 70-80........והאם יל"ד עם דופק סביר ונוח הוא בעל סיכון מופחת לאירועים לא סימפטים בעתיד ?)
ד- האם במצבי מתח/חרדה גם ערכי ה-diastolice עולים?(בדר"כ שאני מאוד מתוח שמתי לב שערכי ה-diastolice עולים לי ל- 90-95 וה-systolice נשאר בטווח 125-135 מה זה אומר???)
ה- הבנתי שיש מצב של "יתר לחץ דם סיסטולי מבודד". .........האם יש מצב של:"יתר לחץ דם דיאסטולי מבודד".?
* האם אני בעל סיכונים מוגברים לקבלת אירועים לא סימפטים בקרוב/בעתיד?
בתודה מראש
טוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטוני
פרופ` אליעזר קליינמן24/01/2008אענה בקיצור.
לחץ דם תקין נחשב עד 140/90 . בקיום גורמי סיכון נוספים כמו סוכרת, יש לשמור על לחץ דם עד 130/85. הלחץ הגבוה נקרא סיסטולי והנמוך - דיסטולי. לכן יכול להיות לחץ דם גבוה דיאסטולי בלבד או סיסטולי בלבד. יש לאבחן בוודאות כל מקרה ובהתאם לטפל.
דופק גבוה נילווה ללחץ דם גבוה יכול להעיד על גורם מתח שצריך להיות מטופל בהתאם ולאו דוקא בתרופות להורדת לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוך מדילילי20/01/2008
שלום, איך מעלים לחץ דם שיהיה ברמה סבירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללילי
פרופ` אליעזר קליינמן20/01/2008בדר"כ אין צריך לדאוג מלחץ דם "נמוך מדי". אם לחץ הדם נמוך מערכים של 90/60 ומלווה בחולשות, סחרחורות וכד' ניתן להעזר בשתיה מרובה, תוספת מלח ושתית קפה. כדאי קודם לכן לברר את הסיבה, אם ישנה כזאת. לשם השערת סיבה אפשרית כזאת יש לי צורך בפרטי הסטוריה רפואית ועוד.
רצוי שאלה לא ייעשו דרך האינטרנט.
לפרטים נוספים תוכלי להתקשר למכונינו - 03-5710411 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרה בקשר לל"דמשה18/01/2008
שלום רב,
יש לי בעיה עם מדידת ל"ד בכל פעם שמודדים לי לה"ד שלי קופץ לערכים גבוהים מאוד בין: 160-170/100.
גם שאני מודד לעצמי אני בלחץ ואם מתמזל מזלי ואני ממש רגוע אזי מתקבלים ערכים תקינים כגון 118/68.
הוצע לי לבצע ניטור אך דחיתי זאת מאותה הסיבה.
בעקבות התוצאות הגבוהות ואולי בגלל עוד דברים כניראה ועברתי בנוסף גם התקף חרדה לפני כ-5 חודשים, בגינו נפגשתי עם קרדיולוג. לטענת הקרדיולוג הכל היה תקין ואין צורך בביצוע ניטור ל"ד מפאת לחץ בזמן הבדיקה (החוזרת על עצמה כל פרק זמן במשך 24 שעות-כניראה שגם 24 שעות לא יספיקו)וכתוצאה מכך לא תשתקפנה תוצאות אמת. בבדיקות דם אשר עשיתי באוגוסט האחרון מבחינתת סוכר וכולסטרול: גלוקוז=86 , קולסטרול=146 , HDL=39.05, LDL=86.95.
לא ציינתי אני עוסק בספורט באופן שוטף דופק במנוחה: 58-64. עד כאן מבחינת הנתונים היבשים.
נכון לשבועיים האחרונים אני חש מן לחץ בראש במרכזו מאחורי האוזניים ובעיקר בחלקו האחורי של הראש הגורם לי למין תחושת ראש כבדה קשה ומשיכה כלפי מטה מלווה גם קצת בסחרחורת.
שאלתי היא האם סמפטומים אלה מביעים על ל"ד גבוהה (זה איזה שהו סממן) כמו כן כפי שציינתי בתחילת הפוסט אנני מסוגל למדוד ל"ד מפאת הלחץ בבדיקה גם אם אעשה 20 מדידות. ובכלל האם ישנם בכל זאת סמפטומים לל"ד גבוהה חריג ואם כן מהו הערך החריג ?
לא ציינתי בן 39.5.
המון המון תודה על תשובתך
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למשה
פרופ` אליעזר קליינמן20/01/2008יש להניח שיש לך את תסמונת "החלוק הלבן" שמשמעה שכל אימת שהינך בודק לחץ דם או שאיש רפואה בודק אותו הוא גבוה בשל חרדה שהינך מפתח כלפי תוצאות הבדיקה.
הסימפטומים שהינך מתאר אינם ספציפיים ויכולים להתאים למתח שרירי צוואר המשפיעים על עמוד השדרה הצווארי.
אם אינך שקט, אני מציע ליצור קשר עם מכונינו בטל. 03-5710411 כאן נוכל להציע לך בדיקה יסודית הכוללת בדיקות לחץ דם תוך שימוש בביו-פידבק ובבדיקת מאמץ המודינמית שינטרלו את גורם המתח ואז לקבל אבחנה מדויקת ככל שניתן. (הבדיקות בתשלום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמיפרילאסף17/01/2008
שלום לכם!
אמי כבת 70 מטופלת בנורמיטן 100 מ"ג ליתר לחץ דם. בד"כ הלחץ דם שלה היה: 70-130-140, אבל לאחרונה יש לה עליה רק בלחץ הסיסטולי: 70-150-160. הרופא נתן לה רמיפריל פלוס 25/5 - בהתיחס לרגישויות שיש לאמי: דיזיאתוזיד הוריד לה את הסודיום, גם אנלדקס גרם לה שיעול ונפיחות, ואזודיפ ואטקנד נפיחות ברגלים.
האם רמיפריל נראה מתאים או שיש לכם העדפה אחרת?
בברכה,
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאסף
פרופ` אליעזר קליינמן17/01/2008לפני שמוסיפים תרופה זו או אחרת יש בהחלט לשקול הורדת מינון הנורמיטן עד הפסקתו כליל, לעיתים קרובות. זאת משום שהתופעה שהינך מתאר מתאימה אכן לטיפול בנורמיטן שמוכח יותר ויותר כלא מתאים במרבית המקרים לטיפול ביתר לחץ דם.
יש כמובן לעשות זאת בעצה עם הרופא המטפל או רופא מומחה מתאים. בד בבד ניתן להוסיף טיפול מתאים אחר לפי הצורך דוגמת הרמיפריל.
יש להדגיש כי רמיפריל פלוס מכיל גם דיזותיאזיד(ה"פלוס").* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמיפריל לא מתאים לאמי
אסף21/01/2008עוד לא הספקתי לעכל את תשובתך וכבר לאמי יש שיעול וגירויים בגרון כמו שאנלדקס גרם לה בעבר, כך שהחששות שהעלת אכן התממשו. מה שלא ברור לי זה שהרופא לא אמר לה שזה מכיל דיזיאתוזיד למרות שהוא בעצמו נתן לה דיזיאתוזיד בעבר והסוידיום ירד לה כל כך שזה דרש אישפוז ואינפוזיה של מלח - מוזר, לא?! בכל מקרה לאור תופעות הלוואי הנ"ל, האם תוכל להמליץ על אופציה יותר מתאימה? לפי מה שכתבת, האם אכן ניתן לשקול להוריד את הנורמיטן ובמקומו לתת משהו אחר, למרות שכשפעם היא שכחה לקחת נורמיטן הדופק עלה לה ל 120? בכל מקרה ממתין להמלצה שלך ובמקביל מתאם תור אצל מרפאת לחץ דם בבית חולים מאיר.
בברכה,
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה חוזרת לאסף
פרופ` אליעזר קליינמן24/01/2008ישנה קבוצת תרופות הפועלות באופן דומה לאנלדקס וטריטייס אך ללא תופעת השיעול בדר"כ - דוגמת אוקסר, אטקנד או דיוואן. גם הנורמיטן ניתן להמרה לתרופה מהקבוצה שלו אך עם פחות תופעות לוואי - לדוגמה - קונקור במינון נמוך. לפרטים נוספים עליך להתייעץ עם הרופא המטפל המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יל"ד וטרשתליאור15/01/2008
פ.נ.
האם יל"ד בהכרח מעיד גם על קיומה של טרשת עורקים? גם אם הוא מאוזן?
שנית, האם יש דרך לבדוק קיומה ומידת חומרתה של טרשת עורקים אצל המטופל/הנבדק? אם כן, מהי? והאם היא קיימת בקופות החולים? ולבסוף, האם ניתן לטפל בטרשת בנוסף, או בנפרד, מהטיפול ביל"ד?
תודה. אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלי
פרופ` אליעזר קליינמן17/01/2008התשובה היא לא!!!
טרשת עורקים נבדקת לראשונה באופן פונקציונלי באמצעות בדיקת מאמץ. על פי התוצאה ניתן להמשיך במפוי לב ואף בצינטור אם ישנה הצדקה, בעיקר אם ישנם סימפטומים מתאימים כמו לחצים בחזה במאמץ וכד'.
כמובן שניתן גם לבצע בדיקות מניעה כמו בדיקת שומנים בדם, נטיה לסוכרת, הערכת זרימת כלי דם של הרגלים ע"י ABI, ועוד. ניתן לקבל הדרכת מניעה גם מהרופא המטפל בעקבות תוצאות הנ"ל כדי להבטיח אורח חיים בריא שיש בו כדי למנוע התפתחות טרשת העורקים במידה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת הבהרה (טרשת)
אלי18/01/2008פ.נ.
תודה על תשובתך, ואבקש לקבל 2 הבהרות.
א. האם בדיקת מאמץ, אותה ציינת, היא זו הידועה בשם ארגומטריה?
ב. האם ABI היא בדיקה מקובלת בקופות החולים? האם היא מבוצעת עפ"י בקשת הפציינט, או שנדרשים תנאים רפואיים מסוימים כלשהם כדי שתבוצע? אם נדרשים תנאים כאמור, מהם? תודה ושבת שלום. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות לאלי
פרופ` אליעזר קליינמן20/01/2008בדיקת מאמץ היא אכן ארגומטריה.
ABI אינה מבוצעת שגרתית במרפאות קו"ח מכיון שהיא דורשת מכשיר דופלר מיוחד למדידת לחץ הדם בקרסוליים. תוכל ליצור קשר עם מכונינו לשם הבהרות נוספות: 03-5710411 המרכז לבריאות הלב, גבעתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ABI
גג16/05/2010ברצוני לדעת האם אפשר במסגרת בית/מרפאה למדוד ל"ד בברכיאלי ובקרסול ולבצע פעולת חשבון?
הבינותי שיש צורך במתמר דופלר אולם,אם מבצעים ללא דופלר האם אין ניתן להסיק מסקנה כלשהי?
לגבי מצב עורקים?
בן זוגי סוכרתי ואצלו אכן יש הבדלים בערכי ל"ד סיסטוליים בין יד לרגל בעוד שאצלי לא.
האם ניתן להסיק מכך שקיימת בעיה (דפקים תקינים) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגג
פרופ` אליעזר קליינמן16/05/2010קשה לדייק בבדיקת לח"ד קרסולי ללא דופלר. בחולי סוכרת ישנה לעיתים בעיה גם עם הדופלר מאחר וגמישות כלי הדם יורדת, מה שעלול להביא למדידה גבוהה יותר ברגל מאשר ביד עקב קושי בסגירה מלאה של כלי הדם הקשיחים. מצב כזה עלול לתת מדידה גבוהה של ABI שהיא למעשה אינה נכונה פיסיולוגית אך אופיינית לחולי סוכרת. בדר"כ כאשר ישנן סתימות בכלי הדם של הרגליים מדידת ABI תהיה נמוכה מ - 0.9.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הבהרה בקשר לל"ד
אופיר20/01/2008אני מאוד מאוד מודה לך על התשובה.
אתה הראשון שאמר שכניראה אני חרד גם מן התוצאות בבדיקה עצמית.
אשמח לקבל הסבר מפורט יותר על הבדיקה במכון. כיצד ניתן יהיה להגיע לתוצאות אמת ולדכא את החרדה/לחץ?
הזכרת בתשובתך מינוחים כגון "ביופידבק" ו"המודינמי" כיצד אלה מאפשרים לדכא (אם הם קשורים)
את הלחץ והחרדה?
האם יש קישור כלשהו המתאר מהי הבדיקה?
שוב תודה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה למשה
פרופ` אליעזר קליינמן20/01/2008אשמח להסביר לך על הבדיקות אם תיצור עמי קשר לטל. 03-5710411 מיום ה' ואילך.(אהיה בחו"ל עד אז) בינתיים אתה יכול לחפש ערך "ביואימפדנס" או IMPEDANCE CARDIOGRAPHY דרך גוגל. ביופידבק הינה פעולת הרפיה באמצעות מוסיקה מרגיעה בקצב הולך ויורד שמבטיח אפקט הרגעה מיטבי המאפשר מדידות לחץ דם אמיתיות.
להשתמע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)