פורום יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערכים של לחץ הדם
    יוני
    03/10/2019

שלום
    מה הם הערכים של לחץ הדם התקין ?
    כמה מומלץ שיהיה ? ועד איזה ערכים שנחשבים לגבוהים זה עדיין בתחום הבסדר ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערכים של לחץ הדם

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` אליעזר קליינמן
    04/10/2019

ערכי לחץ דם תקינים יכולים לנוע בין 100/60 ל 140/90 במנוחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס ולחץ הדם
    רועי
    03/10/2019

שלום
    אני נוטל קלונקס 0.5 שלוש פעמים ביום כול יום במשך חצי שנה.
    אני כעת בתהליך הורדה של הכדורים לגמרי.
    האם קלונקס 0.5 פוגע בלחץ הדם ? עושה אותו נמוך או גבוה ?
    פוגע בלב ?
    ומה הם ערכי הנורמה של לחץ הדם הטובים ? מכמה עד כמה ?

לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס ולחץ הדם

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` אליעזר קליינמן
    04/10/2019

קלונקס היא תרופת הרגעה שיכולה להוריד לחץ דם גבוה אם הוא נובע ממתחים ואי שקט נפשי. אינה אמורה לפגוע בלב.
    לחצי דם תקינים במנוחה נעים בין 100/60 עד 140/90

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה טיפול ותופעות לואי ?
    MICHAL
    23/09/2019

שלום רב,
    בת 50
    בעבר: לאחר כל לידה לחץ דם גבוה עם טיפול לחודש
    לפני 10 שנים למשך שנתיים טיפול בטריטייס והפסקה בעקבות ירידה במשקל והולטר תקיןן.
    לפני חודש ביקור אצל רופא משפחה . 3 מדידות ברצף .ממוצע 145.90
    החליט לתת וקטור .
    4 ימים אחרי ולמשך 3 שבועות כאבי ראש מתחילים מהצוואר לכיוון המצח והעיניים .
    בבוקר קל יותר וככל שחולף היום מתגבר .
    תחושת צואר תפוס וכאבי עיניים (זה החלק הכי מעיק )
    מתאים לכאבי ראש תעוקתי שלא היה בעבר .
    הכאבים נסבלים ולכן לוקחת דקסמול + רק אחת לכמה ימים כשממש כואב או לפני משהו ממש חשוב .
    ברקע אחת לכמה חודשים מיגרנה מסוג אאורה קלה יחסית (דקסמול + עושה עבודה טובה )
    והשאלה :
    האם נראה שזה יותר בכיוון של צירוף מקרים ?(התחלת טיפול בכדור וכאבי הראש ?) או שזה יותר בכיוון של תופעות לוואי וכדור לא מתאים ?(לא היו בעבר תופעות לואי בשלושת הטיפולים בלחץ דם )
    אני לא יודעת מה לעשות מכאן כיוון שלתחושתי זה הולך להיות מסע של ניסוי וטעיה .
    יש לציין שעד ללקיחת הכדורים הרגשתי מצוין במשך שנים רבות .
    מה עושים מכאן ?
    תודה

הוספת תגובה

• איזון לחץ דם

פרופ` אליעזר קליינמן
    23/09/2019

הכל יכול להיות כאן. נראה שעליך להיות במעקב צמוד יותר של מומחה לחץ דם או לחילופין להגיע לבדיקה המודינמית יסודית לפיה נוכל לקבוע טיפול אופטימלי וצורך במעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקות בשמוש מיקרופירין, לחינם, מהן ההשלכות?
    יעקב
    19/09/2019

שלום
    יש לי בעיות בכלי הדם, בעורק הצוואר צד אחד היצרות 25%,ובבצד השני החלה אי סדירות באיזור אינטימה,
    לפני4 שנים עברתי אירוע רפרוף עליות,
    ישנו MVP
    י.ל.ד יתר שומני דם
    קרסול ימין נפוח דרך קבע ,לא אובחן הגורם,
    בעבר הרחוק 1998 התגלה במקרה בדופלר, DVTישן דו צדדי מאחורי הברכיים
    הטיפול שאני לוקח הוא ליתר.ל.ד ליפידים
    קרדילוק, טמבקור אומפרדקס טריטייס ומיקרופירין
    עקב צורך לעקירות שורשים, נקבעו לי תורים,
    בחודש יולי היה תור ולקראתו הפסקתי את המיקרופירין לשבוע,לבסוף לא בוצעה עקירה כי הרופא לא בא
    בחודש אוגוסט שוב הפסקתי מיקרופירין והפעם בוצעה עקירה, והיה לי תור להיום,כשאני שוב שבוע בהפסקה של מיקרופירין, לא בוצעה עקירה כי הרופא עזב[כללית סמייל]נתנו לי תור לעוד שבועיים,
    אני שואל לגביי ההשלכות על ההיצרויות וכלי הדם,כשמפסיקים את האספירין שוב ושוב ושוב כשזה במצטבר יוצא אולי חודש הפסקה,מה מידה ההחמרה שזה יוצר שם במקום ההיצרות?
    ובמידת ההיצרות?בכמה זה מחמיר את מחלתי, מצבי, שהוא לא מי יודע מה,גם ככה.
    ומה יהיה אם אלך לעקירה ולא אפסיק את האספירין?אסתבך עם דימום?

הוספת תגובה

• אספירין

פרופ` אליעזר קליינמן
    23/09/2019

האספירין משמש למניעת התהוות קרישי דם בעורקים בהם יש היצרויות. הפסקתו אינה גורמת נזק נוסף לעורק אך מגבירה מעט את הסיכון לקריש דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ גם גבוה לאישה צעירה
    יעל
    02/09/2019

שלום רב
    אני בת 36 בריאה בד"כ. בי אם אי תקין, אורח חיים בריא. בבדיקה אקראית התגלה לחץ דם 203 על 130 . אקג מראה על שינויים בלחץ דם מזה תקופה. בדיקות דם תפקודי כבד ואחרות בוצעו במוקד לרפואה דחופה ויצאו תקינות. כרגע ממתינה לבדיקות אקו לב ודופלר עורכי כליות. המתנה לתור חודשיים . שאלה - האם יש עוד בדיקות שעליי לבצע בזמן ההמתנה ? אציין שאני גרה בפריפריה ונראה כי לא ממש יודעים מה לעשות עם המקרה שלי במרכז הרפואי אליו אני משתייכת. אודה על מעהה

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ גם גבוה לאישה צעירה

הוספת תגובה

• איזון לחץ דם

פרופ` אליעזר קליינמן
    23/09/2019

לחצי דם כאלה מחייבים בירור יסודי ע"י מומחה ליתר לחץ דם. ראשית אני מציע לבקש הפניה להולטר לחץ דם לניטור לחץ הדם ליממה שלמה. לבצע א יתר הבדיקות שנשלחת אליהן וכמובן המשך טיפול ומעקב קפדני כנדרש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ גם גבוה לאישה צעירה
    יעל
    02/09/2019

שלום רב
    אני בת 36 בריאה בד"כ. בי אם אי תקין, אורח חיים בריא. בבדיקה אקראית התגלה לחץ דם 203 על 130 . אקג מראה על שינויים בלחץ דם מזה תקופה. בדיקות דם תפקודי כבד ואחרות בוצעו במוקד לרפואה דחופה ויצאו תקינות. כרגע ממתינה לבדיקות אקו לב ודופלר עורכי כליות. המתנה לתור חודשיים . שאלה - האם יש עוד בדיקות שעליי לבצע בזמן ההמתנה ? אציין שאני גרה בפריפריה ונראה כי לא ממש יודעים מה לעשות עם המקרה שלי במרכז הרפואי אליו אני משתייכת. אודה על מעהה

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ גם גבוה לאישה צעירה

הוספת תגובה

• איזון לחץ דם

פרופ` אליעזר קליינמן
    23/09/2019

עניתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמלו קרדילוק ציפרלקס ואלכוהול
    לימור
    31/08/2019

דר שלום אני נוטלת 5 מג אמלו 5 מג קרדילוק ו 10 מג ציפרלקס
    בגלל לחץ דם גבוה . מאוד רוצה לשתות אלכוהול מידי פעם .
    האם זה אפשרי ?
    בנוסף האם יש אפשרות לחצות אמלו 5 מג
    תודה

הוספת תגובה

• אלכוהול ותרופות

פרופ` אליעזר קליינמן
    02/09/2019

אין מניעה לשימוש באלכוהול עם תרופות באופן כללי אלא אם מצויין על פרוספקט התרופה אחרת. רצוי שהשימוש לא יהיה בסמיכות לנטילת התרופות ללחץ דם וגם לא להגזים בו מאחר והוא מרחיב כלי דם ולכן מוריד לחץ דם כשלעצמו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בואלסארטן
    מיכל
    17/08/2019

שלום
    לאחר 3 מדידות ברצף עם ממוצע של 145 על 90 (הגבוה ביותר 152 והנמוך ביותר 139 + ה- 90 היה די עקבי )
    הוחלט על טיפול של ואלסרטן .160 מ"ג
    ( לפני 10 שנים טופלתי בטריטייס והופסק אחרי ירידה במשקל ויציבות של לחץ הדם בהולטר.הכדור היה משתן ואחרי שנתיים שימוש החלו סחרחורות וירידה במגנזיום )
    לחץ הדם אצלי מאוד מושפע מהמשקל .

השאלה שלי היא האם לא כדאי להתחיל עם מינון נמוך יותר בשלב ראשון ולראות איך הגוף מגיב? ( נכנסתי לרופא אחרי התרוצצות והמדידה בוצעה ללא מנוחה אם כי אני מודעת לנטייה שלי ללחץ דם גבוה )
    שאלה נוספת האם הכדורים ניתנים לחצייה ? האם ניתן לקחת חצי כדור שהוא שווה ערך ל- 80 מ"ג במקום 160 ?
    אין מחלות רקע נוספות
    לא הייתי אצל רופא כמעט 6 שנים (אולי יותר )-ז"א מה שמוגדר בריאה בד"כ .
    בת 53
    אני פשוט לא רוצה להעמיס את הגוף איפה שלא חייבים ואם ניתן ליצב את לחץ הדם עם מינון נמוך יותר לא שווה לנסות ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בואלסארטן

הוספת תגובה

• איזון לחץ דם

פרופ` אליעזר קליינמן
    23/09/2019

אכן מינון נמוך יותר מתאים כאן ואני מניח כי ירדה במשקל ופעילות גופנית סדירה תוכל למנוע את הצורך בטיפול תרופתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Albumin/creatinine ratio גבוה
    תום
    13/08/2019

שלום,
    בקשר לאישה מבוגרת (90+).

בעלת היסטוריה של דלקות חוזרות בשתן.

-בבדיקת דם בחודש אפריל כמות סוכר בדם היתה: Glucose (B) Urgent= 185 mg/dl

-לפני 20+ שנה היו אבנים בכליות שהוצאו בניתוח

-נוטלת ברזל,חומצה פולית, ויטמין D
    אמלודיפין 10 מ״ג כל יום

-לאחרונה החלה צריבה לקראת סוף מתן שתן+ ריח שתן חריף ולא רגיל, ללא קשר לכמות השתייה.

-נעשתה בדיקת שתן לפני יומיים, ונמצא כי יש זיהום לפני הגעת תוצאות מלאות, וניתן לה טיפול באנטיביוטיקה זינט 250 מ"ג(נאמר שהמינון נמוך מפאת גילה)
    כבר בבוקר למחרת נטילת התרופה(היום בבוקר) נעלם הריח החריף שהיה לשתן.

-לא ידוע על מצב של סכרת, מצד שני כמות הסוכר בדם הייתה גבוהה באפריל, ולא נבדקה מאז.

-נעשתה בדיקת שתן לפני יומיים, ועכשיו הגיעו תוצאות מלאות:

-Albumin/creatinine ratio = 155.41
    -PH (U)=6.5
    -Nitrit (U)= positive
    -Ketone (U)=negative
    -Glucose (U)=50.0 mg/dl
    -Urobilinogen (U)=NORMAL
    -Bilirubin (U)=NEGATIVE
    -Protein (U)=10.0 mg/dL
    -Leucocytes (U)=500 cell/µl
    -Erythrocytes (U)=10 cell/µl

-Urine Culture Vitek-
    Escherichia coli
    100,000 CFU/ml-גדול מ

-All isolates&sensitivity
    חיידקים
    Escherichia coli - (1)
    1 VitekAntibiotics
    S Amikacin
    S Amoxicillin/CA
    S Ampicillin
    S Ceftazidime
    S Ceftriaxone
    S Cefuroxime - Axetil
    S Cephalexin
    S Ciprofloxacin
    S Ertapenem
    S Fosfomycin
    S Gentamicin
    S Meropenem
    S Nitrofurantoin
    S Piperacillin/Tazobactam
    S Trimethoprim/Sulfa
    Legend: R=Resistence, I=Intermediate, S=Sensitive, N=Negative, P=Positive
    ESBL- Positive מצביע על מנגנון עמידות לאנטיביוטיקות מסוג
    β- lactams.

1.אודה אם רופא יוכל להסביר מה אומרות הבדיקות, בדגש על Albumin/creatinine ratio = 155.41 mg/g

האם יש בעיה בכליות? האם התוצאה גבוהה מאד? האם זה יכול להיגרם כתוצאה מכמות סוכר גבוהה בדם? אילו בדיקות צריך לעשות עכשיו?
    האם התוצאה הזאת יכולה לנבוע מהימצאות החיידק שנמצא אצלה בשתן?

*אני מודע שהייעוץ כאן לא מחליף התייעצות עם הרופא המטפל, אך אשמח לשמוע גם חוות דעת שלכם.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    Albumin/creatinine ratio גבוה

הוספת תגובה

• UTI

פרופ` אליעזר קליינמן
    14/08/2019

אכן יש דלקת בדרכי השתן ועליה לסיים את האנטיביוטיקה לפי התוויית הרופא ואז לחזור על בדיקת השתן. כל השאר אצל הרופא המטפל נושא השאל חורג מתחום מדור זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דיאסטולי גבוה -בירור
    איש אחד
    01/08/2019

שלום,
    אני בן 50. מדוע לחץ דם דיאסטולי גבוה (סביב 95-100 פלוס מינוס) והסיסטולי כ-130-140. הדופק 60-70.
    לפני כשנה וחצי גילו לי לחץ דם. לאחר תקופה שלקחתי כדורים הפסקתי לקחת - בתיאום עם הרופא -כי היה לחץ דם תקין ללא כדורים.
    כמו כן שיניתי תזונה, לא אוכל מלח, פעיל גופנית וכו'. שמתי לב שבחורף לחץ דם עולה (ואז לוקח כדורים) כנראה שיש לי את התסמונת שידיים מכחילות . גם בצבא בזמנו פסלו אותי לחי"ר עקב כך.
    אני לא נוטל כדורים כבר מספר חודשים ולחץ הדם הוא בד"כ 130-140 / 90-100 אבל לעיתים הןא אפילו 175/75 ללא כדורים. דופק תמיד תקין.
    מדוע הדיאסטולי גבוה (90-100)?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דיאסטולי גבוה -בירור

הוספת תגובה

• לחץ דם מאוזן

פרופ` אליעזר קליינמן
    01/08/2019

יש לך נטייה ליתר לחץ דם אך עדיין שווה להתאמץ עבור אורח חיים בריא כדי להשאר ללא תרופות. זה כולל פעילות אירובית סדירה ודיאטה מתאימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RE:

איש אחד
    01/08/2019

כמו שכתבתי דיאטה וספורט אני עושה. שאלתי היא בקשר עם לחץ דיאסטולי מעט גבוה.מדוע?
    למיטב ידיעתי אין הפרדה בין הסיסטולי לדיאסטולי לצורך אבחנת לחץ דם. אולם בכל זאת זה קצת מוזר שהסיסטולי תקין כל הזמן והדיאסטולי - לא תמיד אך לעיתים קרובות - מעט גבוה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה לבחור בן 23.בדיקת לב-ראיה
    נחמן
    26/07/2019

שלום רב!
    בני בן 23 סובל בשנה האחרונה מקוצר נשימה במאמץ וכאבים בחזה שרובם במאמץ,אך לפעמים גם במנוחה.
    נעשו אין ספור בדיקות אקו במאמץ.כולן תקינות.עשו סיטי חזה והוא תקין.אומנם בסיטי לא ניתן לראות את כלי דם הלב בצורה מיטבית.נעשתה בדיקת לב-ראיה שהראתה שלב לא מזרים דם טוב.קרדיולוגים ורופאת משפחה לא יודעים איך להתייחס לבדיקת לב -ראיה .רופאת ריאות מעולה בקפלן התייעצה עימך והמליצה שבני יעשה חדר כושר ויחזור על בדיקת לב ראיה.עברו 7 חודשים מהבדיקה.הוא עושה הליכה ואימונים בבית יום-יום וסובל מקוצר נשימה.אתמול כל הערב ולילה היו לו כאבים החזה שבאים והולכים.מה עלינו לעשות?אנו דואגים מאוד.הרי מדובר בבחור צעיר!
    נשמח להמלצותיך.
    בברכה
    נחמן

הוספת תגובה

• נשמת במאמץ

פרופ` אליעזר קליינמן
    01/08/2019

האינטרנט אינו מתאים להתייחסות בעיניינכם שצריכה להיות הרבה יותר רצינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם משך היום ולילה שלא יורד
    משה גוטמן
    23/07/2019

שלום רב! אני בן 33 עם סימנים של יתר לחץ דם ואי ירידה לילית. הרופא המליץ לי, לאור זה שאני מקיים אורח חיים בריא ועוסק גם בספורט, המליץ לי על תרופה לרקפרס. אבל הוא רשם לי 2.5 מ"ג ליום. המינון הקטן הוא של 10 מ"ג וזה ניתן לחצות לפי מה שהסביר לי הרופא משפחה. האם ניתן לחצות את החצי? קראתי שאסור לחצות תרופה שאין בו פס חציה. אשמח לפיתרון כי הרופא ברשם לי פשוט נסע לחו"ל ורופא משפחה לא יודע בדיוק מה לעשות. תודה מראש. משה גוטמן

הוספת תגובה

• איזון לחץ דם

פרופ` אליעזר קליינמן
    24/07/2019

הייתי מציע לנסות תרופה אחרת במינון נמוך כמו טריטייס או קרדילוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלכות של טיסה ארוכה
    רחלי
    23/07/2019

שלום,
    בעלי בן 57, יש לו לחץ דם מזה שנים רבות הוא מטופל בכדורים ללחץ דם ובנוסף לוקח אומגה 3.
    אנחנו לפני טיסה של כ11 שעות בפעם הראשונה.אף פעם לא טסנו טיסה כה ארוכה ואני מודאגת לגבי אפשרות של היווצרות קריש דם בזמן הטיסה .
    כיצד עלינו להיערך ?
    תודה מראש
    רחלי

לקביעת תור
    סגירה
    השלכות של טיסה ארוכה

הוספת תגובה

• יל"ד בטיסה

פרופ` אליעזר קליינמן
    24/07/2019

אין צורך לנקוט בפעולה ספציפית אלא להשתדל לשתות הרבה ולטייל במטוס במהלך הטיסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להסתמך על תוסף תזונה שנקרא דיאסטופ להורדת לחץ דם?
    רז הגר
    21/07/2019

אני סובלת מלחץ דם גבוה כ- 7 שנים. הכדורים מעולם לא היו יציבים והוחלפו מספר פעמים. לפני שנה וחצי התחלתי לצרוך תוסף תזונה בשם דיאסטופ, ואחרי כחודש לחץ הדם התחיל להתייצב ובמשך כשנה ויותר לקחתי גם כדורים וגם דיאסטופ. לפני כחודשיים הפסקתי עם הכדורים לגמרי ואני רק עם הדיאסטופ ושומרת על יציבות. השאלה שלי עד כמה ניתן להסתמך על יציבות הדיאסטופ?

הוספת תגובה

• איזון לחץ דם

פרופ` אליעזר קליינמן
    22/07/2019

תוסף התזונה הזה אכן מיועד להורדת לחץ דם וככל שהוא עוזר לך ואינו גורם לתופעות לוואי נראה שתוכלי להמשיך עימו לאורך זמן כל עוד לחץ דמך יהיה מאוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופת וקטור פלוס- בירור
    אביבה
    09/07/2019

הרופא שינה לי את הטיפול ליתר לחץ דם ורשם את התרופה וקטור פלוס. קראתי כי תרופה זו חשודה כמסרטנת? האם אכן מסוכן לקחת אותה?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופת וקטור פלוס- בירור

הוספת תגובה

• איזון לחץ דם

פרופ` אליעזר קליינמן
    10/07/2019

כבר פורסם שאין מה לחשוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה