מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם גבוה, האם קשור לנטילת התרופהדן04/02/2019
שלום
בן 45. בדר"כ לחץ דם תקין/גבולי (לא מטופל בתרופות)
מטופל מזה כשבוע וחצי בפרדינזון עקב ליקוי שמיעה פתאומי.
המינון התחיל מכמה ימים של 60 מ"ג ליום, לאחר מכן ירידה של כמה ימים על 40 מ"ג, וכעת אני בשלב של ה- 20 מ"ג ליום.
אני סובל משלל תופעות, ואיני יודע אם ומה קשור לתרופה, ואם יש צורך בבירור/בדיקה.
בעיות בשינה (העברתי גם לילות ללא שינה כמעט) בלילה וביום. תחושה של חוסר אוויר, לחץ בראש, מתח.
וכן במדידות לחץ דם, ראיתי שלחצי הדם שלי גבוהים, מדדתי במספר הזדמנויות, ערכים של הסיסטולי נעים בין 135-165 , ושל הדיאסטולי 93-100.
האם לחצי הדם הללו מסוכנים? (אני מודה שזה תורם לי לעוד לחץ וחשש מאירוע חלילה)
האם זה קשור לתרופה? היא יכולה להעלות לחצי דם לרמות כאלו?
והאם זה צפוי להסתדר מיד לאחר סיום הטיפול בפרדניזון (אני מסיים בעוד 5 ימים)
אם לא, האם ממתח זה יכול לקרות או שיש משהו אחר?
הלחץ בראש (לפעמים גם כאב ראש) קשורים ללחץ דם הגבוה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה
פרופ` אליעזר קליינמן11/02/2019מתחים ופרדניזון יכולים להעלות לחץ דם. הערכים שלך אינם מדאיגים ואם תוסיף פעילות גופנית מתונה זה יעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תרופה של לחץ דםקובי25/01/2019
הייתי קרוב לשנה עם טייטריס 5 מ"ג והתחיל בחודש האחרון שיעול שלא עובר כולל טיפול באנטיביוטיקה וסירופ בבדיקה אצל רופא המשפחה היה לי לחץ דם 152/106 ודופק 96 הרופא החליט להחליף את הטייטריס בנורווסק 5 מ"ג האם הזה שינוי טוב ואיך זה ישפיע תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן11/02/2019אם לחץ הדם יתאזן ללא תופעות לואי יהה זה שנוי טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשי לחץ דם גבוהים במהלך אותו יוםדרור טפליצקי25/01/2019
אני בן 64 בדרך כלל בריא
סובל מערמונית מוגדלת
בחודשיים האחרונים התחלתי להשתמש בתרופה טאדם 5 מג פעמיים בשבוע ולפני 4 ימים הוסיף לי האורולוג שלי טמסולוסין 0.4 בימים שאני לא נוטל את הטאדם
התרופות עוזרות לי לכל מה שקשור לתכיפות במתן שתן
לפי מה שהבנתי מהאורולוג הן עלולות לגרום לעיתים לתופעת לוואי של הורדת לחץ הדם אך להפתעתי בעקבות מדידות שבצעתי לחץ הדם עלול להגיע ל 150/90 ובאותו יום כמה שעות אחר כך לרדת ל 107/69
האם זה הגיוני שתנודות אלו קשורות לתרופות אותן אני נוטל? האם להמשיך ליטול את התרופות תוך מעקב על לחץ הדם
או שחובה להפסיק את התרופות מיידית
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנודות בלחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן11/02/2019תנודות לחץ דם קיימות אצל כל אדם ובודאי במקרה כמו שלך עם תרופות שהנך נוטל. התנודות סבירות ואתה יכול להמשיך עם התרופות תוך מעקב לחץ הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבולי ללא סיבה ידועהטליה22/01/2019
שלום. אני בת 24 ולאחרונה מדדתי לחץ דם והתוצאה הייתה 126/87 שזה גבוהה לפי מה שהבנתי.. זה די מוזר כי אני בתת משקל די משמעותי אז זה לא קשור לזה, אני מתאמנת פעם או פעמיים בשבוע, לא אוכלת כמעט מלח.. מה יכולה להיות הסיבה והאם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם?
פרופ` אליעזר קליינמן23/01/2019להמשיך לעקוב פעם בשבוע. אין סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם סיסטולי גבוה, למרות הכדוריםאילנית22/01/2019
שלום, בת 81 בריאה בד"כ. לוקחת כל בוקר כדור אוסמואדלט 30 וכדור נורמיטן 25 .. הסיסטולי , למרות הכדורים, בד"כ בערב (לפעמים גם בבוקר לפני כדור) הוא 150-165 . הדיאסטולי והדופק- בסדר. קרדיולוג ורפא משפחה לא רוצים להחליף לי כדור , כי זה יוריד גם את הדיאסטולי ללא צורך. 2. למה המכשיר הדיגיטלי שלי מודד לפעמים מעצמו ברציפות פעמיים שלוש? כרגע אני עם הולטר וגם ההולטר מודד לפעמים 2-3 פעמים רצוף. למה?
3. האם בגיל שלי לחץ דם בערכים שציינתי הוא נורמלי? כשהוא עולה אני לוקחת אסיוול 2 מ"ג כדי להרגע וזה בד"כ עוזר .
(בדיקת דם ושתן שלי תקינות מלבד עליה קלה בסוכר וכולסטרול).
אודה לך על תשובתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה למרות כדורים (המשך)
אילנית23/01/2019בהמשך לשאלתי, הפיענוח של הולטר לחץ דם הראה ממוצע של
סיסטולי 143 , למרות שבמשך 24 שעות (שזה יומיים אחרי הכדורים של הבוקר) הסיסטולי היה בעשר מדידות מתוך 63 בגובה של 166 . היתר (סיסטולי) בין 145 ל 137 וחלק גם פחות. הממוצע היה סיסטולי 143 דופק ודיאסטולי - נורמלים . זה תקין לגילי ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם?
פרופ` אליעזר קליינמן23/01/2019אם לחץ הדם הדיאסטולי תקין אין צורך בשינוי תרופתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה ללחץ דם ומתי לקחת את התרופות?יפה19/01/2019
אני מקבלת תרופות ללחץ דם
ברצוני לשאול האם השילוב התרופות אנלדקס +אמלו מתאימות ??
אני מקבלת אנלדקס בבוקר 10
בצהרים אמלו 5
אחר הצהרים אנלדקס 10
האם אמלו תרופה חדשה בשוק?? האם התרופה מסרטנת ??
כמה זמן צריך לחכות בין תרופה לתרופה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ביל"ד
פרופ` אליעזר קליינמן23/01/2019אין כל בעיה עם התרופות שאת לוקחת. כולן ותיקות בשוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם לא מאוזןבלנקה07/01/2019
אני בת 67 סובלת מיתר לחץ דם כבר שנים רבות ע"א התרופות שאני נוטלת. מגיעה עד 195/90 ולחילופין ירידות כמו:110/48 ואז יש לי חולשות נוראות.הרופא משנה מדי פעם את המינון. ואלה התרופות שאני נוטלת: אקספוג 10/160 (או 5/160) קרדילוג 2.5 קדקס 2 מיקרופירין 100 ספירונוךקטון 25 סטטור 10 לאחרונה עשיתי בדיקות דם ויצא UREA 57 כאשר המקסימום 43 LUC 5.5% המקסימום 4.5 מה זה אומר אני בלחץ מה גם שאני לא מרגישה טוב . אודה לכם על התייחסותכם
בלנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן07/01/2019ישנה אפשרות סבירה שיש צורך לשנות את הטיפול התרופתי. קשה לי ליעץ לך כיצד לעשות זאת דרך המחשב. התייעץ עם הרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה ללחץ דם חדש לקחת את התרופהאביבית05/01/2019
קיבלתי תרופות ללחץ דם
אמלו ואנלדקס
האם אמלו מסרטן??
מפחדת לקחת את התרופה אמלו
מה דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ביל"ד
פרופ` אליעזר קליינמן23/01/2019כבר עניתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על בדיקת הולטר לחץ דם ניטור 24 שעותלימור27/12/2018
קיבלתי הפניה לבדיקת הולטר לחץ דם ניטור 24 שעות.
אשמח לקבל קצת מידע על אופן ביצוע הבדיקה - צריך להתפשט במרפאה? מצמידים מדבקות לגוף או שיש רק שרוול בזרוע?
כמה זמן אורכת ההכנה לבדיקה?
אם יש שרוול-הוא לא משמיע רעש בעת ההתנפחות (הבנתי שרצוי לעשות את הבדיקה ביום רגיל אבל האם זה לא בעייתי לשבת בסביבת אנשים בחדר אם השרוול משמיע רעש)?
לגבי שינה בלילה-קשה לי לישון על הגב והשינה שלי לא טובה במצב הזה, איך זה ישפיע על המדידות?
תודה מראש
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניטור לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן27/12/2018הבדיקה פשוטה למדי אם כי אכן מטרידה מעט עקב שרוול מתנפח מידי 10-20 דקות. אין צורך להתפשט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרש בין דיאסטולי לסיסטוליאביבית08/12/2018
שלום, אני בת 33 ובחודש האחרון לא מרגישה טוב. נמצאת בבדיקות שונות עקב חולשות נימול וכו.. ייתכן בעקבות cmv. רציתי לשאול, מדדתי לחץ דם בבית מספר פעמים במנוחה כך שהתוצאות היו 75/98, 107/85 האם אלו ערכים תקינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן09/12/2018הערכים תקינים אם כי נמוכים מעט ייתכן עקב המחלה הזיהומית שמעלה דופק או זיוף של המכשיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן27/12/2018הערכים בגדר הנורמה, נוטים לנמוכים. תוספת קפה ומוצרי מלח יעזרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיובאן 40 וכדורי הרגעהיעל05/12/2018
שלום רב,
יש לי רקע של חרדה בנוסף ללחץ דם. לוקחת דיובאן 40 מ"ג כדור אחד ביום,לאחר הולטר נראה שבסה"כ תקין למעט קפיצות קלות שלא ברור אם על רקע נפשי או פיזי.הומלץ על טיפול מיטבי בחרדה ואופציה לעלות ל80 מ"ג.כרגע אני במעקב בית ויש ערך גבוה בבדיקה ראשונית של 145-7 שיורד בשלישית ל 129/80 האם קפיצות עד ל 150/90 בבדיקה ראשונה מהוות סיכון גם אם יורד אחרי כמה דקות לנורמה?לאחר לקיחת כדורי הרגעה יש ירידה בלחץ הדם אבל לא משמעותית פחות קפיצות אז לקחת על בסיס קבוע?אני כבר לא יודעת מה יותר מסוכן :(לקחת תרופות או להפיץ מדי פעם לחד..תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם?
פרופ` אליעזר קליינמן27/12/2018אין בעיה עם הערכים שציינת. ערכי לחץ דם עשויים לעלות אף יותר במצבי מתח והתרגשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקספורג או דופלקס מותר לקחת?כינוי04/12/2018
שלום רב,
האם מותר להשתמש בתרופות אלו להורדת לחץ דם למרות שיש פרסומים שבתרופה קיים מרכיב מסרטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וקטור, דיוואן, ואלסרטן, אקספורג, דופלקס
פרופ` אליעזר קליינמן27/12/2018בכל התרופות הנ"ל ישנו מרכיב משותף שכפי שפורסם רצוי להימנע ממנו ועל כן רצוי להמירו דרך הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ISH סיסטולי גבוה , דיאסטולי תקיןדב03/12/2018
בן 71. מטופל בתרופות נגד יתר לחץ מעל 25 שנה
מטופל בנורמיטן 25, וזודיפ 10, טריטיייס 5, ספירונולקטון 25.
לאחרונה הסיסטלי גדול מ150, והדיאסטולי קטן מ80.
אני מיחס זאת לגיל.
מה ניתן לשנות?
בתודה דב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ביל"ד
פרופ` אליעזר קליינמן03/12/2018רצוי לבקש מהרופא המטפל הפניה להולטר לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן27/12/2018לא בטוח שאכן זהו לחץ הדם הסיסטולי האמיתי אם נמדד במכשיר אלקטרוני. כדאי לוודא תוך השוואת מדידות למכשיר ידני במרפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D ותרופות להורדת לחץ דםדינה02/12/2018
שלום ,
בת 80 , האם ידועה על איסור לקחת תוספת של ויטמין D לחולה שלוקח תרופות נגד לחץ דם מסוג valsartan hydrochlorothiazide ו
? cardiloc
קיימת התייחסות כללית בנושא בעלון לצרכן של valsartan.
מה דעתכם ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטאמין D
פרופ` אליעזר קליינמן04/12/2018אין איסור כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטאמין D
פרופ` אליעזר קליינמן27/12/2018אין מניעה כזאת אך רצוי להמיר את הואלסרטן לתרופה אחרת בעקבות פרסומים בנידון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דינה27/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לדעת האם הערכים תקיניםאלון18/11/2018
אני בחור בן 35 קניתי מודד לחץ דם ואני מודד לעצמי בבית בזמן מנוחה. התוצאות הן 140 על 70 לחץ דם ודופק 70
האם זה תקין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד
פרופ` אליעזר קליינמן04/12/2018הערכים תקינים. הגבוה גבולי. מדוד 3 פעמים בהפרש של מס' דקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם?
פרופ` אליעזר קליינמן27/12/2018הבדיקה בגדר התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)