מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם בן אדם יכול ליהות לאורך זמן אם התקף אירוע אוטם מסויים בלב בלי להרגישפיני15/03/2019
שלום
האם בן אדם יכול לחטוף לקבל לחוות - אירוע לבבי מסויים אוטם או איזשהי בעיה בלב וליהות איתה לאורך זמן רב כלל בי להרגיש ?
קיים דבר כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטם שריר הלב
פרופ` אליעזר קליינמן17/03/2019יכול להיות. בעיקר אצל חולי סוכרת שעקב פגיעה עצבית הם עלולים שלא לחוש סימפטומים משמעותיים בהתקף לב. אוטם סמוי כזה ייתכן גם במקרים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה בזמן מאמץ גופני פרופסוריוסי14/03/2019
שלום רב פרופסור
רציתי להבין נקודה שמעניינת אותי אומרים שפעילות גופנית היא טובה לגוף האדם
אני לא חולק על זה כאחד שעשה עושה ספורט בעבר הווה ויעשה בעתיד ..השאלה שלי אליך ידוע שלחץ דם גבוה במנוחה ובכללי הוא לא בריא, אבל בעת פעילות גופנית כמו ריצה הלחץ דם עולה מן הסתם לערכים גבוהים מאוד אז איך זה משתלב ? אם זה שמצד אחד לחץ דם גבוה לא טוב ובריצה הוא עולה !!
הייתי שמח להסבר לגביי השילוב הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות לחץ דם נורמלי
פרופ` אליעזר קליינמן15/03/2019לחץ הדם במנוחה הוא בין 100/60 ל 140/90. במאמץ או מצבי ריגוש שונים הוא יכול לעלות עד 200/100 וזה תקין. הלב הבריא והגוף בנויים לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות ללחץ דם- התייעצותענבל13/03/2019
הוסיפו לי תרופה בשם אמלו 5מג
וכן אנלדקס שאני לוקחת הרבה זמן
כדור כאילו החדש שקיבלתי לפעמים מעלה לי את הדופק ל90
האם זה מסוכן בדרך כלל הדופק היה בסביבות 75-80
עם התחלת הכדור יש ימים שהדופק עולה
האם כדי להחליף כדור או להשאר עם הכדור הנל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן13/03/2019עניתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי ווזודיפ-קומבו 10/20אילנית13/03/2019
שלום. בת 81, בריאה. עד היום לקחתי אוסמואדלט 30 ונורמיטן 25
בגלל לחץ דם סיסטולי גבוה (הדיאסטולי תקין). היון שכל ערב הלחץ דם עולה למרות הכדורים, הרופא החליף לי כעת ל-ווזודיפ קומבו,
20/10 כדור אחד בבוקר יחד עם הנורמיטן. האם הווזודיפ-קומבו יותר חזק מהאוסמואדלט 30 ? תוך כמה זמן אמור הכדור החדש להשפיע ? עד היום כשהלחץ דם היה ממש גבוה בערב, לקחתי גם אסיוול 2 מ"ג. אבל לא באוןםפן קבוע. השאלה שלי היאף האם הווזודיפ קומבו יותר חזק מהאוסמואדלט 30. ומה תופעות לוואי ?.
תודה מראש
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן13/03/2019רשום בפרוספקט של התרופה מהו מה. הקומבו הוא תוספת משתן לואזודיפ שהוא דומה לאוסמואדלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד מספר שאלות לגבי הבדיקה CPETדינה10/03/2019
שלום,פרופסור!המון תודות לגבי ההסבר של CPET של בני.
הייתי רוצה לדעת איך בודקים את סתימת כלי דם,עליך אתה מדבר בהודעה הקודמת.האם מדובר בצינטור,כי אקו רגיל,אקו במאמץ ומבחן מאמץ רגיל שנעשו במקומות שונים מספר פעמים:בצבא,באיכילוב ע"י פרופסור טופילסקי,במכון הלב בקפלן לא העלו דבר..?
בני גבוה180 ס"מ ורזה יחסית- ק"ג74.איך ניתן לבדוק את גודל הלב?האם אותו בודקים באקו?
למי היית ממליץ לפנות על מנת לסגור את העניין מפעם ולתמיד?
האם יש במכון הלב בקפלן מישהו שעוסק בתחום?
אנו מאוד דואגים לבננו.הוא בן יחיד.כרגע לא יכול לעלות במדרגות ,כי יש לו קוצר ולפעמים כאבים בחזה.
בתודה מראש ובברכה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CPET
פרופ` אליעזר קליינמן13/03/2019עלייך לפנות לקרדיולוג לבירור כל השאלות. לאור תוצאות הבדיקות נראה שאין לבנך סתימות בכלי הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציה בעקבות כדורים- בירוראירית10/03/2019
שלום,נוצרה לי פיגמנטציה איומה בשוקיים.
אני יודעת שזה מתרופות ללחץ דם ( לוקחת ואזודחפ וואזודיפ קומבו)
שמעתי שיש כדורים שיכולים להעלים את התופעה?
תודה, אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של תרופות
פרופ` אליעזר קליינמן10/03/2019התופעה שאת מתארת נדירה. אני מציע לבקש מרופא המשפחה לנסות טיפול חלופי. אם תופעת הלוואי היא מן התרופה היא אמורה להעלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים של לחץ דם גבוהאבי08/03/2019
שלום
אני בן 31 בריא לרוב, עשיתי בדיקות כלליות לאחרונה בגלל תסמינים של חולשה ועוד והכול היה תקין בדיקות דם הורמונים אקג ועוד..
השאלה שלי אלייך לפעמים קורא שיש לי סחרחורת לא סיבובית והרגשה לא טובה יכול ליהות שזה תסמין של לחץ דם גבוה ? יכול ליהות זה התקפים של לחץ דם גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמיני לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן10/03/2019סחרחורת כפי שאתה מתאר כרוכה בדר"כ בירידת לחץ דם ולא ההיפך. כוס קפה יכול לעזור במקרה כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב לב - מכשיר רספרייט ובדיקת ממוגרפיהרות08/03/2019
שלום רב,
יש לי קוצב לב של biotronik מסוג dddr.
הקוצב הושתל לי לאחר מספר אירועים של דופק נמוך.
בשל בעיות לחץ דם גבוה אני רוצה לנסות את מכשיר
ה-resprite. המכשיר מאושר ע"י ה-fda.
מחברים את חיישן הנשימה של המכשיר לבית החזה, מרכיבים
אוזניות והמכשיר מגיב בצלילים המדריכים לנשימה טיפולית.
שאלתי היא האם הדבר מותר לי מבחינת הקוצב?
אבקש עוד לשאול אם מותר לי לעשות את בדיקת הממוגרפיה
שנשלחתי אליה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצב לב ורספירייט
פרופ` אליעזר קליינמן10/03/2019אין לך בעיה בשימוש במכשיר שיכול בהחלט להועיל בהורדת לחץ דם. אין גם בעיה בביצוע ממוגרפיה מאחר והיא אינה כרוכה בתהודה מגנטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוצב לב
רות10/03/2019אני מודה לך עד למאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן לב-ראיה לבחור בן 23דינה08/03/2019
שלום,פרופסור קליינמן!בני בן 23 סובל מלחץ דם גבוה מגיל 12.הוא סובל גם מכאבי חזה במאמץ וקוצר נשימה במאמץ.נעשו אין ספור בדיקות מאמץ ואין ספור בדיקות אקו לב במאמץ כולל הבדיקות שנערכו במסגרת הצבא,בקפלן ובאיכילוב.כל הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין.בדיקת אקו המאץ האחרונה בוצעה לפני כחודש על ידי פרופסור יאן טופלסקי
לאחרונה בני ביצע מבחן לב-ראיה ולפי הפיענוח שלך הנתונים מעידים על הגבלה לבבית והמלצת על אקו במאמץ
אשמח לדעת:
1. איך זה יתכן שמבחן לב-ראיה לא תקין,אך מספר בדיקות אקו שנעשו ב3 מקומות שונים במהלך התקופה מראות שהמבנה ותפקוד הלב תקין לחלוטין?
2.מהן הסיבות האפשריות למצב הזה?
3. מהי חומרת המצב?האם בני זקוק לניתוח או חס וחלילה להשתלה?הוא הבן היחיד שלי ואני מרגישה חסרת אונים אחרי שקיבלתי את תוצאות הבדיקה.
חשוב לציין שבני גבוה ורזה והינה תוצאות הבדיקה:
רמת vo2-
20
רמת o2 pulse
8
רמת vat
10
אין שינויים איסכמיים בא.ק.ג. במאמץ.
אודה על תשובתך בהקדם.
בברכה
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן לב-ריאה במאמץ
פרופ` אליעזר קליינמן10/03/2019לא ניתן להסביר בפרוטרוט כאן על כל יסודות האבחון הפיסיולוגי העומדים בבסיס הבדיקה שהיא בעיקרה פיסיולוגית-תפקודית. אומר רק זאת: התוצאות שהתקבלו אצל בנך ובגילו, בהנחה שאין מדובר בבעיה חסימתית של כלי דם בלב, אם כי גם זאת כבר נצפה לצערינו, סביר שמבנה הלב של בנך קטן יחסית לממדי הגוך ולכן ניתן לצפות בתוצאות כפי שהן - כל פעימת לב מוציאה פחות דם וחמצן מהנורמה, וכך גם מושפעים יתר המדדים המתייחסים ללב. במקרה כזה מומלצת פעילות גופנית מתונה, לא תחרותית כדי להגדיל את נפח הפעימה ומאידך - הורדת משקל. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה טבעית ללחץ דם בשם אל ארגניןענבל06/03/2019
ברצוני לשאול האם אפשר לקחת את תוספי מזון בשם אל ארגינין עם תרופות ללחץ דם ??
כמובן להמעיט את הכדורים במידה ותוספי מזון האלה יעזרו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי מזון ולחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן10/03/2019כעקרון ניתן לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה פתאומית בלחץ דםבנצי וייס05/03/2019
לחץ הדם שלי היה תמיד סביבת 120/60. לפני כשלושה שבועות עקב התקף של כאבי גב חזקים אורטופד רשם לי אתופן, ואחרי 5 ימים הועברתי לוולטרן. אחרי מספר ימים עקב סחרחורות מדדתי לחץ דם ונמדד 170/89. רופא המשפחה אמר כי שני הכדורים הנ"ל גורמים לעליה בלחץ הדם, ולכן לפני 3 ימים הפסקתי לקחת. כעת אחרי 3 ימים ללא כדורים עדיין לחץ הדם שלי נע סביב 150/75 עד 170/80.
שאלות:
1. האם ומתי אמור לחץ הדם לחזור למה שהיה (120/65)
2. אם מותר להמשיך בפעילות בחדר כושר פעילות מכשירים בלבד ללא עצימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וסטרס
פרופ` אליעזר קליינמן10/03/2019כל כאב הוא בבחינת סטרס לגוף ועלול להשפיע על עליית לחץ הדם. לפיכך אני ממליץ לך לא להיבהל מלחצי הדם שמדדת ולהתמקד בפתרון הבעיה האורטופדית שעימה אני מניח גם לחץ הדם יתאזן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כדור אקספורג"אברהם23/02/2019
שלום
אני בן 73 ולוקח כדור אקספורג 1 ביום והלחץ דם שלי מאוזו
בכרך כלל 120\80 אבל לפעמים הוא יורד עד ל-70/100
ולפעמים אני מקבל מזה סחרחורת
שאלה
האם אפשר לקחת חצי כדור ביום ?
הכדור מצופה כך שאם אני חותך אותו צד אחד כבר לא מצופה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי כדור אקספורג" 80/5
אברהם23/02/2019שלום
אני בן 73 ולוקח כדור אקספורג 1 ביום והלחץ דם שלי מאוזו
בכרך כלל 120\80 אבל לפעמים הוא יורד עד ל-70/100
ולפעמים אני מקבל מזה סחרחורת
שאלה
האם אפשר לקחת חצי כדור ביום ?
הכדור מצופה כך שאם אני חותך אותו צד אחד כבר לא מצופה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות ללחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן24/02/2019לא ניתן לחצות את הכדור ולכן עצתי לך היא לבקש מהרופא שלך כדור אמלו 5 מ"ג שהוא אחד המרכיבים של האקספורג'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנודות של לחץ הדםורד11/02/2019
שלום רב,
אני בת 43. לפני כחודשיים התגלה אצלי לחץ דם גבוה/גבולי 140/90 בממוצע. עשיתי אקו לב שיצא תקין ובדיקת קורטיזול וחלבון בשתן שגם יצאה תקינה. אצין כי אני סובלת מעודף משקל וממש משתדלת לאכול בריא ומאוזן. לחץ הדם ירד קצת אך מה שמטריד אותי הוא שבמהלך היום יש תנודות קיצוניות בלחץ הדם. לדוגמא 130/82 בבוקר ובצהריים 160/100 בשעות הערב 140/90. מה עלי לעשות? מתי כדאי למדוד לחץ דם? האם יש צורך בכמה מדידות ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן11/02/2019התנודות אינן קיצוניות!
כל שעלייך לעשות הוא דיאטה להורדת משקל ופעילות גופנית סדירה. לחצי הדם שלך נחשבים בגדר הנורמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר של תרופות בארץשלום מור08/02/2019
שלום
לפני כשנה הורדה מהמדפים התרופה ואלסרטן160 ולאחר מכן גם וקטור 160 ודיובן 160
הרופא רשם לי לוסרדקס 50 אבל הכדור גורם לי לשילשולים ולא מתאים לי.
האם קיים תחליף נוסף בארץ ואם לא האם יש תחליפים בחו"ל ,מה שמותיהם ואיך אפשר לייבא אם יש צורך במרשם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וקטור ודומיו
פרופ` אליעזר קליינמן11/02/2019התרופה חזרה למדפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוך תקופה ארוכהמיכל06/02/2019
בת 58 מזה תקופה ארוכה במדידת לחץ דם בבית ולא משנה באיזה שעה
לחץ הדם שלי נמוך בסביבות50\ 108 דופק 50
אקו לב תקין
האם יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך
פרופ` אליעזר קליינמן11/02/2019אין צורך לדאוג. אם יש חולשה ניתן להוסיף שתיית קפה פעם-פעמיים ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)