מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורז או כוסמת או עדשיםשני28/06/2018
שלום,
מה עדיף לאכול אורז בסמטי אורגני או קוסמת אורגנית או עדשים אורגניות?
מה נחשב יותר בריא?
תודה לתשובה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני, שלום
רחל גרנות29/06/2018שלום לך, אורז וכוסמת שייכים לקבוצת הפחמימות ואילו עדשים הן קטניות. השלוב המנצח הוא אורז או כוסמת יחד עם העדשים. השלוב של הקטניות והפחמימות מהווה חלבון מלא. כיום, הקטניות ידועות כקבוצת מזון איכותית במיוחד ומומלץ לכלול אותה בתפריט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה קטגונית וירידה במשקלבטו27/06/2018
התחלתי לפני כשבועיים הרגשה טובה אבל אין ירידה במשקל
נטול פחממימות לחלוטין למעט קצת ירקות
בשר נקניקיות גבינות שמנות באזור ה30%
סבלנות והירידה תגיע בהמשך ??
אודה על יעוץ ותמיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטו, שלום
רחל גרנות29/06/2018שלום לך, לא ברור מדוע התחלת בדיאטה הזו? האם זה בגלל הרצון לרדת במשקל או בגלל בעיה בריאותית? אני יודעת שהדיאטה הזו תפשה תאוצה בתקופה האחרונה, אבל תפריט שמבוסס על שומנים ומעט מאוד פחמימות ממש לא מבטיח בריאות טובה. וכאשר אוכלים יותר קלוריות מאשר הגוף זקוק לו, הרי קשה לרדת במשקל. יתכן ובמשך הזמן כאשר קצת נמאס מהבשר השמן, גבינות וכדומה ומפחיתים בכמויות - הירידה תגיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ברמת סוכר גבוליתמירב25/06/2018
שלום,
לפני מספר ימים עברתי בדיקות דם, וערכים חשובים ומשמעותיים היו ברמה לא תקינה.
אני בת 61, בעל עודף משקל ולפיכך לפני כל טיפול תרופתי החלטתי בעצת הרופא שלי, לנסות לרדת במשקל, לאכול תזונה בריאה ודלת קלוריות,ולראות אם ערכי הסוכר והשומנים בדם מתאזנים. אני מכירה את עקרונות התזונה הבריאה, אך בעניין בפחמימות רציתי לברר אם התזונה שלי תקינה: סך כל צריכת הפחמימות בתפריט היומי שלי הן:
א. בכוסמת מבושלת - 29 גר'פחמימות(120 גר' כוסמת מבושלת).
ב. בדיסת קוואקר 24 גר' פחמימות (40 גר' קוואקר לא מבושל ).
ג. בלחם קל 12 גר' פחמימות (50 גר' לחם קל ).
בנוסף אני אוכלת פרי אחד ליום, וכן מוסיפה לסלט שלי מעט גזר, ומעט סלק מגורד.
כמובן שכעת אני מקפידה על שומנים בריאים וחלבונים בחזה עוף, דג סלמון, ולפעמים גם גרגירי חומוס מבושלים במקום גבינה לבנה.
הכל מחושב קלורית, ואני גם יורדת במשקל.
האם כמות הפחמימות גדולה מדי ?
תודה על הכל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב, שלום
רחל גרנות26/06/2018שלום לך, כל הכבוד לך על התכנון וההשקעה. יש הרבה גישות כיום בנושא הפחמימות והסוכרת. יש המחמירים מאוד ויש כאלה בכיוון ההפוך. אני , אישית, מאמינה שאי אפשר לשרוד לאורך זמן עם הגבלה קיצונית על פחמימות. אני חושבת שכמות הפחמימות שאת צורכת כיום היא נכונה. את יורדת במשקל וזה חשוב במיוחד. אנחנו רואים שירידה ואפילו לא גדולה מאוד מביאה לירידה ברמות הסוכר. מובטח!! המשיכי כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העידוד!
מירב26/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לטיפול ומניעת אבנים בכליותש23/06/2018
שלום, ברחבי האינטרנט המלצות רבות מה לא לאכול עם אבנים בכליות. שאלתי היא מה כן אפשר ומומלץ לאכול במצב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ש, שלום
רחל גרנות24/06/2018שלום לך, אני מבינה שיש לך בעיה אישית. במקרים כאלה אני תמיד מציעה לגשת לייעוץ אישית אצל איש מקצוע. האינטרנט הוא מקור נפלא לאינפורמציה, אבל הוא ממש לא אמור להחליף את אנשי המקצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמר לח לעומת תמר מיובשיוסי23/06/2018
מה ההבדל מבחינה קלורית בין תמר לח (אחד בודד) לבין תמר מיובש מאותו זן?
השאלה לגבי יחידת תמר (2 תמרים לעומת 2 תמרים) ולא קלריות ל100 ג'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, יוסי
רחל גרנות24/06/2018שלום לך, אין הבדל קלורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה מתאימה להדבקת מיעיים חמורהדוד גרוסמן21/06/2018
שלום לכם,
הובהלתי למיון והתגלה שיש לי הדבקות במעי הדק.
לאחר 3 ימי אשפוז, שוחררתי הביתה ללא הדרכה של דיאטנית.
אבקש לדעת האם עלי לאכול אוכל מיוחד, אם כן, מהו? או להמשיך את אורח חיי התזונתי כבעבר?
אודה על התייחסותכם בהקדם.
בברכה, דוד גרוסמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, דוד
רחל גרנות24/06/2018שלום לך, אני מתפלאת שלא הופנית לדיאטנית. כדאי לבקש הפנייה לייעוץ תזונתי דרך המרפאה. חשוב לבדוק את דפוסי התזונה שלך ולראות אן יש קשר לאירוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים מתזונה בלי פירותירון19/06/2018
האם אפשר ליצור תפריט שאין בו פירות ולקבל את כל הויטמינים החסרים מהירקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון, שלום
רחל גרנות20/06/2018שלום לך, פירות עשירים בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים (בחלקם), אולם, לצערי, גם עשירים בסוכרים פשוטים. מסיבה זו, ההמלצה היא לבחור בחוכמה ולהתייחס אליהם בכבוד. אפשר לאכול מאוזן ונכון גם ללא פירות. אכילה של ירקות מכל הסוגים ובכל הצבעים וקבוצות המזון האחרות מבטיחה תזונה בריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה בלי פירות
שלומי כהן24/06/2018צהריים טובים לשניכם רחל גרנות וירון,יום טוב לכם ושבוע טוב לכם.
קודם כל מה שלומכם?????הכל בסדר??
אני רק רוצה להגיד ולהוסיף וקצת לתקן...ירון שאל האם תזונה בריאה יכולה להיות על בסיס של ירקות,רק מקבוצת הירקות שמכילים נוגדי חמצון,סיבים תזונתיים ועוד.....ואני רוצה להגיד ולהוסיף וגם לתקן שתזונה בריאה צריכה לכלול גם את קבוצת הפירות לא רק מקבוצת הירקות,זה נכון אני מסכים עם רחל שפירות עשירים בסוכרים אבל חשוב גם לצרוך מקבוצת הפירות..כמו כן אפשר לאכול בתזונה יום יומית ירקות בכל ארוחה ושלוש מנות פרי ליום...זה אומנם הרבה אבל אפשר לאכול 3 פירות בכל יום....
וכמובן שיש עוד קבוצות המזון כמו קבוצת המזון השונות החיוניות לבריאות האדם הם: קבוצת הדגנים,קבוצת הירקות,קבוצת הפירות,קבוצת חלב ומוצריו,קבוצת השומנים,וקבוצת הבשר והקטניות.
בכל מקרה אין לצרוך רק מקבוצת הירקות,באמת חשוב לזכור שפירות מכילים סוכרים פשוטים אבל חשוב לצרוך גם מהם וזה גם תיקון בשבילך רחל.כי על זה הוא שאל ירון האם אפשר תזונה שמבוססת רק על ירקות ללא פירות בכלל.
אז זה תיקון,שימי לב.
יום טוב לשניכם ושבוע טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל שעוזר למניעת סוכרתשי18/06/2018
איזה מאכלים עוזרים למנוע/להפחית את
הסיכויים לסוכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי, שלום
רחל גרנות19/06/2018שלום לך, בנושא תזונה ובריאות אין המלצה אחת שמונעת בעיה בריאותית. זה מכלול של מרכיבים. ובנושא מניעת סוכר הרי יש להתייחס גם למשקל. השמנה היא אחד מגורמי הסיכון להופעת סוכרת ולכן, יש לשאוף למשקל תקין.
פעילות גופנית קבועה משפיעה לטובה ומקדמת בריאות ומונעת מחלות שונות.
בסוכרת ובמניעתה יש השפעה על צורת האכילה. חשוב שתהיינה ארוחות מסודרות. וכמובן, כדאי לכלול פחמימות מלאות כאלה שמכילות סיבית תזונתיים רבים כמו לחם מלא, למשל. וכדאי להפחית במידת האפשר פחמימות פשוטות כמו סוכר, ממתקים למיניהם, אלכוהול וגם זהירות עם פירות שמכילים הרבה סוכר יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים של סוכרים בלחםשיר ליברמן18/06/2018
שלום, שאלה קטנה שלא מצאתי לה תשובה באינטרנט,
במהלך תסיסה של סוכר בלחם משמרים לאתנול, האם אחרי היציאה מהתנור, ללחם ערך תזונתי יותר נמוך של סוכרים מאשר הבצק לפני האפייה ?
האם ללחם אפוי יש ערך תזונתי של פחמימות יותר נמוך בגלל שהשמרים פירקו את הסוכר ( פחות קלוריות ופחות סוכרים )
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר, שלום
רחל גרנות19/06/2018שלום לך, איני יודעת את התשובה לשאלה שלך. אנסה למצוא אינפורמציה נוספת כדי שאוכל לענות בוודאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזונות שמותר לאכול בהריוןקארין18/06/2018
שלום וברכה
אכלתי סלט מארומה שבו היו גרגירי חומוס וטחינה האם זה מסוכן??
ואסור לאכול את זה בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קארין, שלום
רחל גרנות19/06/2018שלום לך, בזמן היריון כדאי להימנע מסלטי חומוס וטחינה מוכנים בגלל חשש לזיהום בליסטריה. אבל, אני רוצה לקוות שברשת ארומה יש תחלופה גבוהה והם שומרים על רמת הגיינה גבוהה. גרגרי החומוס זה בסדר, כי זה לא מעובד. אני לא אוהבת לחץ מיוחד ומיותר, אבל בימים חמים אולי כדאי להימנע מאכילת רטבים מוכנים כולל טחינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה קבועה של אורזגלי17/06/2018
האם יש מניעה מלאכול אורז בתדירות גבוהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, גלי
רחל גרנות17/06/2018שלום לך, באופן כללי, אין מניעה לאכול אורז באופן קבוע. כמובן, התזונה צריכה להיות מאוזנת ולכלול את כל קבוצות המזון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פשטידה עם ביצים?חיים13/06/2018
בכל המתכונים ראיתי שיש 4 ביצים במתכון האם מבחינה בריאותית זה תקין לאכול את זה? והאם ניתן להחליף את זה במשהו אחר הכוונה לא בגבינות אלא בפשטידה שהיא לא חלבית ולא בשרית
ואם כן מה כמות תחליף שתהיה שות ערך ל4 ביצים? כדי שטעם הפשטידה לא יפגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים, שלום
רחל גרנות14/06/2018שלום לך, אני מבינה שהפשטידה הזאת לא מיועדת לאדם אחד ולארוחה אחת. ביצים שייכות לקבוצת החלבונים והן מקור לחלבון איכותי במיוחד. כך, שאני לא רואה שום בעיה בלאכול ביצים. לא יודעת במה אפשר להחליף את הביצים. זו כבר שאלה שצריכה להיות מופנית לאלה שמבשלים. אבל, מניסיון אישי אפשר בהחלט להפחית לשלוש ביצים. בתיאבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה תוספי תזונה מעורריםאמזלג12/06/2018
שלום,
איזה תוספי תזונה מעוררים קיימים?
מלבד קפה שגורם לחרדה..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמזלג, שלום
רחל גרנות14/06/2018שלום לך, אני מציעה לך לפנות לפורום תזונה טבעית. זו המומחיות של הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שגרת יציאות משפיעה על המשקל?דניאל12/06/2018
האם יש חשיבות ליציאות מסודרות כשרוצים לרדת במשקל? אם כן איך יוצרים שגרה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל, שלום
רחל גרנות12/06/2018שלום לך, יציאות מסודרות חשובות בשמירת הבריאות ולא רק בשביל ירידה במשקל. תפריט עשיר בסיבים תזונתיים ובשתייה מרובה עוזר לשמור על שגרת יציאות. וזהירות מצריכה של משלשלים למיניהם. אם הבעיה מחריפה, כדאי לפנות לרופא המשפחה או לדיאטן/ית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסוד למניעת התפרקות של קציצות ירק וקציצות בכלל?מיכאל11/06/2018
זה קורה לי יותר בקציצות ירק למיניהן. הקציצות מתפרקות באפיה או בטיגון, למרות שיש בהן גם ביצים וגם פירורי לחם- מה לא בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכאל, שלום
רחל גרנות12/06/2018שלום לך, אין לי מושג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)