מידע רפואי
פורומים
- הפרעות שינה ועייפות
- אורולוגיה, סרטן הערמונית, סרטן האשכים, סרטן שלפוחית השתן
- תרופות ייעוץ תרופתי
- עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות
- כירופרקטיקה
- התמכרות, התמכרויות
- רפואת ספורט
- כושר קרבי
- חרדה חברתית
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- הפרעות קשב וריכוז
- דיקור סיני
- פרידות, גירושין, בגידות
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- הגנה עצמית, הגנה עצמית לנשים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).
- אכילה יומית של לחם וטחינהבר25/09/2018
כמה זה נורא לאכול כל יום לחם וטחינה? עד כמה זה משמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בר, שלום
רחל גרנות25/09/2018שלום לך, השאלה כמובן כמה לחם וכמה טחינה את אוכלת. כף טחינה מוכנה היא כ-45 קלוריות ופרוסת לחם רגילה היא כ-80. כמובן, אם כל התפריט שלך כולל רק לחם וטחינה זה ממש לא מאוזן ולא מומלץ. למרות, שלחם וטחינה הם מזונות בריאים. אבל, אנחנו זקוקים גם לירקות, חלבונים ומגוון של פחמימות, לא רק לחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף חומצה אורית בדםש18/09/2018
שלום, איזו דיאטה ( בקווים כלליים כמובן ), כדאי להתאים למצב הנל, בכדי להמנע מאבנים בכליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ש, שלום
רחל גרנות22/09/2018שלום לך, רמות גבוהות של חומצה אורית עלולות לגרום להתפתחות של גאוט שמתבטאות בהתקפי כאב ונפיחות של המפרקים. הסובלים מגאוט נמצאים בסיכון גבוה לפיתוח אבנים בכליות.
הדיאטה שמטפלת בכך היא דיאטה דלת חלבונים וכוללת את כל אבות המזון.
כדאי להימנע מאיברים פנימיים מן החי כמו כבד, לבבות וכו'
מזונות שהומתקו בסירופ תירס, מיצי פירות ואלכוהול.
כדאי כמו כולם להקפיד על מזון איכותי ולא מתועש. להרבות בירקות ופחמימות מורכבות. חשוב להימנע ככל האפשר מאלכוהול.
שמירה על משקל תקין חיונית במיוחד.
ואגב, אם רמות החומצה האורית גבוהות במיוחד חשוב לפנות לרופא. יש טיפול תרופתי יעיל.
אני ממליצה גם לפנות לייעוץ תזונתי כדי לקבל מידע נוסף ולהתאים לך את התפריט המיטבי עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת תחליף הולם לעוגיותאבישג20/09/2018
החולשה שלי זה עוגיות. אני מנסה שלא להכניס לבית אבל אני תמיד נשברת. ניסיתי למצוא משהו אחר לנשנוש, בריא יותר, ואני לא מצליחה להתאפק. אשמח לעצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, אבישג
רחל גרנות22/09/2018שלום לך, מבינה לרוחך. עוגיות זה באמת דבר טעים וכיפי. וכפי שאת ציינת, הבעיה היא שעוגייה אחת אף פעם לא מספיקה והעוגיות הנותרות שבחבילה קוראות לי בשמות חיבה שרק הן ואני מכירות... אני, אגב, ממש לא מאמינה שצריך להתנזר לחלוטין מדברי מתיקה. אבל העיקרון הראשון הוא לא לאכול את הדברים האלה כאשר רעבים. נשנושים וכדומה רק כאשר שבעים פחות או יותר. אם אתחיל עם עוגיות כאשר אני רעבה, עייפה ולחוצה אין סיכוי לשליטה.
אם את זקוקה למתוק, תמיד כדאי לבחור בדברים מוגדרים. כמו, למשל, מקופלת קטנה, כיף קטן וכדומה. אגב, כיף כיף וכל החטיפים האלה שווי ערך קלורית לעוגייה. העוגייה הכי פשוטה היא כ-80 קלוריות. בחטיף יש לי סיכוי לשלוט. גם פרוסת לחם עם קצת ריבה או דבש היא תחליף מעולה למתוק. הדבש/ריבה מעלה את הסוכר מידית והלחם מאזן את רמות הסוכר לפרק זמן ארוך יותר. שלוב מנצח. יש לי מטופלים שבוחרים בשני תמרים (מנת פרי) עם אגוז בפנים. יש כאלה שפרי מרגיע. אבל, זהירות מפירות...
מקווה שתצליחי לזהות את הנשנוש המתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים והרגשת נפיחות בקיבהאלי17/09/2018
ש לי המון גזים בן 34 מתאמן בקביעות ,
תזונה מאוזנת מלאה בסיבים שיבולת שועל כ10 כפות ביום עם דבש בנוסך לכמות סוכר מעטה , חזה עוך ואורז כארוחת צהריים תה ירוק פעמיים ביום , והמון מים .
אני לא מבין למה יש לי המון גזים ?? פעמיים בשבוע אני אוכל חומוס עם פיתה אחת בלבד.
האם גזים מעיד על בעיות עיכול?
????........................* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, אלי
רחל גרנות20/09/2018שלום לך, הסיבה לגזים ולנפיחות יכולה להיות מסיבות רבות. אולי כמות שיבולת השועל (למרות שמומלצת וטובה) גדולה מדי עבורך. נסה להוריד את שיבולת השועל לכמה ימים ותראה אם זה משפיע. בכלל, שיטת האלמינציה היא יעילה מאוד. כלומר, להוריד מאכלים שנראים לך בעיתיים ולאחר מכן בזהירות להוסיף לתפריט.
לעיתים זה נובע מירקות שגורמים לנפיחויות וגזים. ירקות מקבוצת המצליבים כמו כרוב, כרובית, ברוקולי.
רגישויות מסוימות כמו רגישות למוצרי חלב עלולה לגרום לבעיה זו.
משקאות ממותקים ומוגזים כנ"ל.
קטניות שמאוד מומלצות כדאי להשרות למשך מס' שעות.
ארוחות גדולות וכבדות מדי.
ואולי אתה אוכל מהר, לא לועס היטב ובולע אוויר שגורם לבעיה?
נסה לאכול לאט, ללעוס היטב .
ואם כלום לא עוזר, פנה לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלת סלט ולא שבעהעמית16/09/2018
מנסה לאכול מאוזן ובריא ועל הדרך מקווה לרדת קצת במשקל. הבעיה היא שאני אוכלת סלט בערב, וזה כאילו סוגר פינה ולא משביע ואז אחרי כמה זמן אני מתחילה לנשנש שטויות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, עמית
רחל גרנות16/09/2018שלום לך,
סלט לבד לא משביע. ירקות הם דבר חשוב. מכילים ויטמינים, מינרלים ,סיבים תזונתיים וכמעט ללא קלוריות והם חשובים לבריאותנו.
אולם, ירקות הם הבסיס לתפריט בריא . אבל לידם צריכים דברים נוספים.
אני בטוחה שאם תצרף לסלט לחם, גבינה, ביצה וכו' תרגיש שובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות על אוכל כל הזמןראול14/09/2018
איך מפסיקים לחשוב על אוכל כל
הזמן ועל הרגשה של להיות רעב אפילו
שאני אוכל מה שצריך ביום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני, שלום
רחל גרנות14/09/2018שלום לך, אם הייתה לי תשובה קצרה ויעילה הייתי מיליונרית...זה אחד האבסורדים. עולם של שפע, עם הרבה מאוד אוכל מסביבנו והנה , המחשבות על אוכל מעסיקות אותנו.
חשוב לזכור שהמטרה הביולוגית של הגוף הוא הישרדות. ופעם, לא לפני הרבה שנים ההתעסקות והמחשבות על אוכל היו הכרחיות, כי הן הביאו אותנו לצאת ולחפש מזון. העולם השתנה הרבה יותר מהר מהגוף.
אבל, אם תתכנן מראש את היום שלך, אבל, תכנון ריאלי ומשביע, יתכן ותתעסק פחות עם המחשבות האלה.
ובכל אופן, זהו תהליך שלוקח זמן וסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שומן יכול להיות תחליף לפחמימות ?בני13/09/2018
שלום רב ,
מקורות רבים מציגים עמדה הגורסת כי בעת מחסור בפחמימות הגוף משתמש בשומנים שמקורם ממזון או שומנים שנצברו , וממיר אותם לגלוקוז הנדרש למוח ולמערכת העצבית .
האם הדבר נכון ?
לצורך ירידה במשקל יש לגרום לצריכת שומנים שנאגרו בגוף .
האם דבר זה אינו קורה בכל מקרה במצב של מחסור בפחמימות ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני, שלום
רחל גרנות14/09/2018שלום לך, אכן, זה נכון. כאשר הגוף במצוקה ואין לו מקורות אנרגיה זמינים, הוא מחפש מקורות חליפיים . במקרים אלה הוא מתחיל לפרק את מאגרי הגליקוגן. אמנם, רבים מאמינים שזה תהליך נכון, הרי בסופו של דבר אלה פחמימות נחותות יותר. חבל לי שפחמימות נתפשות כדבר רע ומזיק. יורדים במשקל בצורה יפה ונכונה כאשר גם פחמימות משולבות בתפריט. דיאטה דלת פחמימות עם הרבה חלבונים הם לעיתים גורמים לאובדן מסת שריר ולעומס על הכליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה אוכלת הרבה ועולה במשקלשני אחותי 👄12/09/2018
היי אני חייבת עזרה זה כבר ממש מטריף אותי אני כבר כמה זמן לא אוכלת כזה הרבה אני לא אחת שאוכלת עכשיו אוכל ממש בריא אבל אני לא אוכלת בכמויות ומה שהכי משגע שהייתי נגיד אוכלת בסיסיות של ה1000 -1300 הייתי עולה קילו ועוד קילו ועוד קילו בכולם זמן וזה באמת הרג אותי לא הבנתי למה כי באמת לא אכלתי יותר מדי שיש סיבה שאני יעלה במשקל ואני לא יודעת מה לעשות כבר אז זה יכול להיות שאני עולה כזה מהר אני חייבת לדעת מה לעשות איך להפסיק את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני, שלום
רחל גרנות13/09/2018שלום לך, זה אכן מתסכל מאוד. תפריט של 1000 עד 13000 קלוריות אמור להוריד במשקל ובוודאי לא להעלות.
לא ברור לי למה את עולה בתפריט שכזה. אולי כדאי לפנות לאנדוקרינולוג ולבדוק את תיפקודי הבלוטה.
בדקי גם אם התפריט שלך הוא באמת כל כך מעט קלוריות. האם יתכן ש"מתחבאות" קלוריות שאת לא מודעת להן. ואגב, אוכל בריא זה לא אומר שהוא דל קלוריות. בכף שמן , למשל, וגם בשמן זית יש 100 קלוריות וחלק מהאנשים שמים הרבה יותר "כי הרי שמן זית בריא".
יתכן והבעיה כרגע היא בגלל שעשית דיאטות משוגעות בעבר והגוף זוכר לנו את זה ונכנס לחיסכון. זו הסיבה שאני תמיד אומרת למטופלים שלי להימנע מכל דבר דרסטי .
יתכן והחלוקה של הארוחות לא נכונה, יתכן ואת לא שותה מספיק.
כדאי לך אולי לגשת לייעוץ מקצועי ולמעקב .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תזונה הכוללת מעט מדי פחממות יכולה לגרום נזק ?בני גלמור11/09/2018
שלום רב.
מאזן קלורי שלילי , לצורך ירידה במשקל , מתבסס בעיקרו על הפחתת פחממות ( חלבונים ושומנים בערכים מינימליים הם חיוניים ) .
יש טענה שהגוף יכול להמיר טריגליצרידים לגלוקוז , הנדרש למוח ולמערכת העצבית .
שאלתי : האם יש ערך מינימלי לכמות הפחממות היומית ?
תודה ,
בני גלמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני שלום
ד״ר חדוה בן משה13/09/2018איגוד הלב האמריקאי ממליץ על 50-60% פחמימות מהקלוריות.
לפחות 130 גרם פחמימה. כלומר 8-9 מנות פחמימה
אין לרדת מתחת ל50 גרם פחמימה.
לפי השיטה אמריקאית 45-60% פחמימות. האירופאית 45-60% פחמימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני, שלום
רחל גרנות13/09/2018שלום לך, פחמימות הן אחת מקבוצות המזון החיוניות לתיפקוד ושמירה על בריאותנו. הפחמימות הן בעצם מספקות את האנרגיה, כלומר, הדלק. פחמימות גם מעלות את רמת הסירוטנין בגוף שאחראי על מצב הרוח ולכן, הן גם מרגיעות, משביעות, טעימות ונגישות. הפחמימות מתפרקות בסופו של דבר לסוכרים שהם הדלק. אבל, תמיד כדאי לצרוך פחמימות מורכבות שמתפרקות לאט ולהפחית בפחמימות הפשוטות כמו סוכרים, שתייה ממותקת, ממתקים, אלכוהול וכו'. אגב, גם פירות הן פחמימות די פשוטות ולכן, ההמלצה היא לא להגזים.
כמה פחמימות ביום? זה כבר אישי ותלוי בהעדפות אישיות, סדר יום, מצב בריאות וכו'.
אבל להימנע מפחמימות לגמרי לא ברור לי למה ודי חבל. אבל, כל אחד צריך לבחור בדרך שנראית לו או לה.
ואגב, סוכרים הופכים לטריגליצרידים ולא להיפך. וזה נכון לאכילה מופרזת של סוכרים פשוטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה להוריד במשקלרחל05/09/2018
הי,
אני בת 23 כשנה וחצי אחרי לידה ראשונה.
התחלתי הריון במשקל של 67 קילו
במהלת ההריון עליתי הרבה במשקל
וסיימתי את הריון במשקלת של 92 קילו.
לאחר הלידה ירדתי למשקל של 80 קילו
ומאז ועד היום אני לא מצליחה להוריד.
התזונה שלי נכונה ומאוזנת – בדקתי זאת אם דאטנית
הצורה היחידה שבה אני מצליחה להוריד היא על ידי פעילות גופנית
אבל ברגע שאני מפסיקה את הפעילות הגופנית אני ישר חוזרת למשקל ההתחלתי
כלומר, מה שהורדתי לא מחזיק מעמד אפילו לא יום אחד ....
כמו כן , סבלתי ממעי רגיז בחודשים האחרונים,
כרגע המצב מאוזן כבר יותר מחודשיים – יש מצב שזה קשור לזה??
אני גם סובלת מנפיחות בבקרים מידי פעם.
אשמח לשמוע כל עצה ועזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, רחל
רחל גרנות06/09/2018שלום לך, לא ברור לי מדוע את לא מצליחה לרדת במשקל. בדקי גם את תפקוד בלוטה TSH. שימי לב לכמויות. אולי במשך הזמן העלית במעט את הכמויות. מדי פעם צריך לבדוק מחדש. שימי לב שאת שותה מספיק, לפחות 10 כוסות שתייה. והעיקר, סבלנות. 1200-1300 קלוריות (אם את מניקה את זקוקה לתוספת של כ300 קלוריות) יורידו אותך במשקל. אל תנסי להמעיט באכילה, כלומר, לא פחות מ1200. זה חייב לרדת!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים משביעים לא עוזרים לינאנא66604/09/2018
הי
אני בת 55 משקל 72 גובה 164
לפני 5 חודשים עברתי ניתח כריתת רחם ..רוצה להתאמן אבל פוחדת וגם עייפה ומרגישה שקשה לי
אוכלת דברים שקראתי שמשביעים לזמן ארוך יחסית אבל אצלי לא מרגישה הבדל בין סוגי האוכל בשובע
למשל שתיית מים עם זרעי ציה
או כריכים שאני אופה ( מקמח מלא עם שבולת שועל וציה וקנואה ופישתן ונבטי חיוה ..זה אמור להחליף את הלחפ ותת הרגשת שובע אבל אצלי אני לאחר שעה מרגישה שהקיבה מתחילה להתרוקן ולא מחזיקה הרבה זמן
יש לי דלקת כרונית בכיבה
מה אעשה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, נאנא
רחל גרנות04/09/2018שלום לך, נסי להתעלם מכל החוקים והכללים. נסי לזהות את המאכלים שמשביעים אותך ולא את מה שאמור להשביע אותך. יש אנשים שאוכל חם משביע אותם וכך, באמצע הקיץ הלוהט הם נהנים מצלחת מרק רותחת. ואולי את צריכה לאכול ארוחות קטנות כל שעה וחצי - שעתיים. יש בנושא הזה הרבה ניסוי וטעייה. מכיוון שיש לך גם דלקת כרונית, אני מציעה לך להתייעץ עם מומחה בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלי לחם או אורז
נאנא06/09/2018הי
תודה אני אנסה ..עוד שאלה
האם אם אמנע מאכילת לחם או אורז..זה יעזור לי לרזות?
מה עדיף הארוח בוקר או ערב 2פרוסות לחם מלא או שיפון עם מים וקינמון שאני מכינה במיקרו
מה הכמות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאנא, שלום
רחל גרנות06/09/2018שלום לך, אני מאמינה שפחמימות הן חשובות. הן מספקות אנרגיה, משביעות, מרגיעות וגם טעימות. בקיצור, שלוב מנצח. אבל כמו בכל דבר אחר, יש לשים לב לכמויות. אם נגזים באכילת פחמימות נשמין. חצי כוס אורז מבושל שווה לפרוסת לחם או לשתי פרוסות לחם קל = 80 קלוריות. לא הבנתי את השאלה את מתכוונת לדייסה שאת מכינה? מה זה שיפון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי תזונה לקחת יחדאלי05/09/2018
בת 27, חסר לי לפי בדיקות ברזל. האם ניתן לקחת יחד תוספי תזונה של b12, ברזל וכורכומין? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי, שלום
רחל גרנות06/09/2018כן.אבל האם חסר לך גם B12. אם לא, אין סיבה לקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר עולה לאחר 3 חודשים ללא אכילת פחמימותרמי11103/09/2018
אני בדיאטה קיטוגאנית - ללא פחמימות 1.יותר נכון עד 40 גרם פחמימות ביום 2. התחלתי להרזות ומה שקורה בבדיקות סוכר בדם הסוכר מגיע ל110 . 3. תזונה של 1800 קלוריות ביום עלים ירוקים,גבינה,בשר,ביצים 4. מדוע פתאום הסוכר משתולל למעלה ויורד אחרי כמה שעות ל-89 או 80 ? 5.בבדיקת קיטונים 1 עד 2 -כלומר נמצא במצב קיטוגניק 6.האם בהורדת שומן יש יציאה של רעלים /זיהומים וזה מעלה את הסוכר בדם כדי להתמודד עם רעלים ?
6.אין לי סכרת קודמת או בעיית סוכר מודד כי אוכל תזונה ללא פחמימות /סוכר ומשום מה דווקא ללא פחמימות הסוכר בדם בשמיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, רמי
רחל גרנות04/09/2018שלום לך, זה רק מראה עד כמה התפריט שבחרת בו לא בריא. הגוף במצוקה ומנסה למצוא מקורות לסוכר, מקורות לאנרגיה.
מציעה לך להתחיל להוסיף פחמימות לתפריט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא
רמי11104/09/2018התזונה , מהנה ,אחראית טובה ואיכותית + משביעה
אין קשר לתזונה מתברר שיש לי עודף רעלים בגוף שמרזה הגוף משחרר רעלים לדם שנשמרו בשומן .
צריך תוספים שיתמכו בכבד הטיהור רעלים פאזה 1+2
כדי להתמודד עם הרעלים הרבים הגוף מעלה אינסולין כדי לא לאבד משקל ולהיכסף לרעלים .
פחמימות זה רעל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה מה עושיםללי04/09/2018
שלום
יש לי כולסטרול גבוה . מה עושים
התחלתי לאכול שיבולת שועל
לחם קל או מלא
פרי
הייתי בידאטנית אמרה ששייק פרות זה לא מומלץ כי כל התוספים הטובים נעלמים
וכן מה לאכול . פחות מתחברת לקטניות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי, שלום
רחל גרנות04/09/2018שלום לך, תפריט שאמור להוריד את הכולסטרול ממליץ להפחית מוצרים עם אחוזים גבוהים של שומן. כמו גבינות שמנות, בשר שמן, חלקים פנימיים ומוצרים שעשויים ממרגרינה או חמאה. שומן מוקשה (שומן טראנס) שנמצא בחלק מהמוצרים התעשיתיים הוא רעה חולה. ויחד עם זאת, עליך להקפיד לכלול שומן טוב. מסתבר ששומן טוב מעלה את הכולסטרול הטוב שאגב, אצלך הוא בסדר ומוריד את הכולסטרול הרע. שומן זה כולל שמן זית, טחינה, אבוקדו, זיתים, פיצוחים למיניהם. אבל, לפני שמתנפלים על הקבוצה הזאת, חשוב לזכור שהכמות צריכה להיות קטנה , כשלוש מנות ביום סך הכול. ומנת שומן טוב זה כפית שמן, כף אבוקדו, כף טחינה, 8-10 זיתים וכ6 שקדים. פעילות גופנית אף היא משפרת את הערכים. קטניות מומלצים מאוד וחבל שהם לא לטעמך. ולעיתים, אין ברירה אלא לקחת תרופות שמורידות את השומנים בדם. פירות לא משפיעים על הכולסטרול , רק על הטריגליצרידים שהם ברמה מצויינת אצלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האצה של חילוף חומריםליאור02/09/2018
בת 32, 5 קילו מעל המשקל הרצוי באופן קבוע, לא עושה דיאטות. לאחרונה, מניחה שזה קשור לגיל, אני שמה לב בקצב חילוף החומרים שלי איטי יותר, אוכלת באותו האופן - מאוזן באופן יחסי, אבל אני עולה במשקל, או לפחות באחוזי השומן. מה אפשר לעשות כדי להאיץ את הקצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאור, שלום
רחל גרנות02/09/2018שלום לך, שימי לב בדיוק למה וכמה את אוכלת. הרבה מאוד פעמים זו אותו אוכל רק קצת יותר. לכן, בימים הקרובים אני מציעה לך לנהל יומן אכילה שבו תבדקי את הכמויות. שימי לב שגם לא תעבורנה יותר מדי שעות בין ארוחה לארוחה. שימי לב לכמות השתייה . לפחות 10 כוסות ביום. ושימי לב גם לכמות המלח בתפריט, האם את מגזימה בשימוש בו?
האם את לוקחת איזו תרופה חדשה שעלולה לגרום להאטת בחילוף החומרים.
וכמובן, פעילות גופנית יכולה לעזור במעט. והכי חשוב, להתאזר בסבלנות ולא להיכנס לאיזו דיאטה מטורפת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?