מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בציריםליה16/03/2008
שלום, האם כאבי הצירים הם בלתי נשלטים? האם יש דרך להקל על הכאב פרט לאפידורל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב הצירים
אורנה דן16/03/2008הוא כאב טבעי, שהטבע נתן לאישה גם את הכלים להתמודד איתו.
את יכולה להבין שאם מאות ואלפי שנים נשים ילדו בלי אפידורל ובלי להשתגע, לא מדובר בכאב "בלתי נשלט"
ההתמודדות עם הכאב אפשרית עם הכנה נכונה.
כדאי שיהיו לך כלים ויכולת להתמודד עם הצירים, גם אם בכוונתך לקחת אפידורל, כי עד שתקבלי אפידורל תצטרכי להתמודד איתם, וגם כי לפעמים האפידורל לא עובד, עובד חלקית וכו'.
המשך הריון בריא ולידה מאושרת
אורנה דן
מכינה ללידה ודולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותגילה12/03/2008
1. האם בלידה טבעית חייבים דולה?
2. מה יוצא יותר זול - לידה בבית או לידה בבית חולים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גילה,
אפרת מינסקי13/03/2008בלידה טבעית לא חייבים שום דבר - לא דולה לא חדר טבעי ולידה טבעית יכולה להתרחש בכל מקום ובכל סביבה - עם או בלי מיילדת פרטית, דולה, בן זוג וכו'
כמובן שכל אחד מהדברים הללו יכול לסייע ומגדיל את הסיכוי ללדת בצורה טבעית כיוון שרוב הנשים זקוקות לחיזוק ולתמיכה בשעת לידה ולדולה מקצועית ומנוסה יש את הכלים לסייע ליולדת הן מהפן הריגשי והן מהפן המעשי.
לגבי השאלה השניה - לידה בבית חולים יכולה לא לעלות בכלל אם את בוחרת ללדת בחדר רגיל וללא תמיכה נוספת שעולה כסף. יש בבי"ח מאיר וליס חדרים המיועדים ללידה טבעית והם ללא תשלום. במקומות אחרים החדרים הטבעיים (שהם בעצם מרכז לידה טבעית מופרד מחדרי הלידה הרגילים) עולים כסף (בסביבות 1000-3500 ש"ח תלוי במקום והאם זה כולל מיילדת פרטית או לא)ואם תרצי לבחור במיילדת פרטית בחדר רגיל גם זה כרוך בתשלום של כמה אלפי שקלים אך אפשרי רק בחלק מבתי החולים.
עלות של לידת בית היא בסביבות 4500 ש"ח עבור המיילדת (בד"כ כולל גם מעקב הריון, בדיקות וטיפול אחרי הלידה וכמובן את הלידה עצמה). בעיקרון ציוד שתצטרכי ללידת בית הוא לא יקר ומסתכם בסביבות ה100-150 ש"ח. אחרי הלידה יש צורך בבדיקת רופא לתינוק ויש אפשרות לגשת לבי"ח להיבדק או לרופא בקהילה. אפשרות נוספת היא להזמין הביתה רופא לבדיקה והעלות בסביבות 300-450 ש"ח.
בהצלחה!
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת סימני מתיחהתמר09/03/2008
שלום, האם ידוע לכן על תכשיר המונע סימני מתיחה שמורחים על הבטן, באיזה שלב יש להתחיל עם זה ומה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תמר,
אפרת מינסקי10/03/2008יש מספר סוגי שמנים שאפשר לקנות בחנויות טבע או בחנויות המתמחות במוצרים להריון, ללידה ולתינוקות שאפשר למרוח כדי לנסות להמנע מסימני מתיחה. יש גם קרמים שאפשר לקנות בכל בית מרקחת או סופרפארם..
בעיקרון, סימני מתיחה הם תוצאה של גנטיקה ואלסטיות של העור כמו גם מהירות הגדילה של הבטן (ואצל חלק מהנשים מופיעים גם בגב, בירכים, בשדיים ובכל איזור אחר שנמתח במהירות. הקרמים או השמנים נועדו להחזיר לעור כמה שיותר לחות בזמן המתיחה וגם להוסיף ויטמינים שונים המקלים על הסימנים אבל הם לא בהכרח יעזרו.. יש נשים שימרחו כל יום ועדיין יהיו להן סימני מתיחה ויש כאלה שלא ימרחו ולא יהיו להן...
או כמו ששמעתי פעם מיולדת שלי - אלה הם עיטורי העוז והגבורה על היותה אמא!
בהצלחה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוך עוברחגית06/03/2008
שלום, האם יש לכן המלצות כיצד לגרום לעובר להתהפך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוך עובר
אורנה דן06/03/2008כן, יש טיפולים שונים שיכולים לעזור.
רפלקסולוגיה, דיקור ומוקסה ממטפלים שמתמחים בהיפוכים, הריון ולידה.
יש עצות נוספות של דברים שאפשר לעשות בבית.
באיזה שבוע את?
אם כל אלה לא יעזרו, אפשר לפנות להיפוך חיצוני בבית חולים.
היפוך זה מתבצע בחדר לידה בליווי אולטרסאונד, ומתבצע בד"כ בשבוע 38.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דולה בהתנדבות מלאהמיכאל02/03/2008
ללידת בית מתוכננת, לרבות ליווי ההריון וטיפולי רפלקסולוגיה, שיאצו ועיסוי שוודי.
בהתנדבות מלאה!!!
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכאל, בהצלחה
אורנה דן03/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- epi-noסתו27/02/2008
שלום,
היכן ניתן לרכוש את המכשיר שלא בקורס הכנה ללידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סתו
אפרת מינסקי27/02/2008הנה קישור לאתר ובו פרטים על נקודות ודרכי קניה אפשריים:
http://www.epi-no.co.il/weretobuy.asp* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי שמן קיקמ27/02/2008
שלום רב
מסיבות שונות אני אמורה לעבור לידה יזומה באמצעות זירוז בעוד כשבוע, כשאסיים 37 שבועות מלאים של הריון. אני שוקלת להתחיל 24 שעות לפני כן בבית טיפול באמצעות שמן קיק כדי להגדיל את הסיכוי שאצליח ללדת בלידה רגילה ולא בניתוח קיסרי (יש לציין כי קצת חוששים לתת לי פיטוצין כיוון שעברתי ניתוח קיסרי לפני 7 שנים ולאחריו לידה רגילה). החשש שלי הוא שאם אקח שמן קיק אמשיך לשלשל כתוצאה משמן הקיק גם לאורך הלידה, כיוון שגם כך יש לי נטייה לשלשולים. מה דעתך?מה בדרך כלל טווח ההשפעה של שמן קיק?
תודה מראש
מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,
אפרת מינסקי27/02/2008איזה זירוז רוצים לתת לך את יודעת? בד"כ זה תלוי בתנאים שיש - מצב צוואר הרחם ומצב העובר, האם יש פעילות רחמית או לא וכו'.
שמן קיק לפעמים עובד נהדר ולפעמים אכן יכול להיות קצת אגרסיבי...
לפני שמן קיק הייתי מנסה קודם דרכים אחרות כמו שיאצו או רפלקסולוגיה. אם תרצי המלצות על מטפלים טובים כתבי מאיזה איזור את ואשמח להמליץ.
בהצלחה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה ראשונהנטלי24/02/2008
שלום, אני בהריון הראשון וכולם ממליצים לי לקחת אפידורל בבוא הרגע, ואילו אני מעדיפה לידה טבעית, האם בלידה ראשונה זה בעייתי לא לקחת אפידורל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להיות מוכנים לכל דבר
אורנה דן24/02/2008חשוב שיהיו לך כלים להתמודד עם הצירים, כי אי אפשר לקבל אפידורל מהרגע הראשון, וכדי לא להיות מבוהלת וחסרת אונים מול הצירים, כדאי מאוד שתכיני את עצמך ע"י קורס טוב של הכנה ללידה, כך שלא תהיי מופתעת.
יחד עם זאת, האפידורל יהיה שם כאופציה עבורך, אם תרגישי שהכאב קשה מנשוא.
צריך לזכור שלא תמיד האפידורל מצליח, לא תמיד זה עובד כמו שמצפים, וגם מהסיבה הזאת צריך להיות מוכנים לעבור את הצירים, ולא להיות תלויים ב"מושיע" אחד בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירינאוםאורטל20/02/2008
שלום, האם לצורך הגמשת השריר אפשר לנסות בעצמי או שמחייב עזרה של בן הזוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט אפשר לבד
אורנה דן20/02/2008כדאי להיעזר במראה. אפשר לשבת על שרפרף נמוך וכך לעשות זאת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים17/02/2008
אישתי רוצה לעבור לידה בבית. אפשר לקבל על רגל אחת את החסרונות והסכנות של לידת בית, וכיצד אפשר לצמצמם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיון לענות
אורנה דן18/02/2008אכן, קשה על רגל אחת לתת תשובה לשאלתך.
אני מצרפת כאן קישורים רלבנטיים שיוכלו להאיר את הנושא יותר.
כמו כן אפשר להתחיל קורס הכנה ללידה/לידת בית.
בקורס כזה, אני מאפשרת לזוג להכיר את כל האופציות, את הלידה האישפוזית והחוץ אישפוזית (לידת בית) כך שהדברים מתבהרים יותר, ומאפשרים לזוג לקבל את ההחלטה הנכונה להם, מתוך ידע נרחב יותר.
"קורס הכנה ללידה/לידת בית" מיועד לזוגות אשר מתעניינים בלידת בית ושטרם החליטו.
קישורים:
1. ארגון מיילדות הבית בישראל
[a href='http://www.midwives.co.il/?CategoryID=188&ArticleID=114&Page=1' id='link'][/a]
2. למי זה מתאים?
http://www.midwife.co.il/%E0%F8%E2%E5%EF-%EE%E9%E9%EC%E3%E5%FA-%E4%E1%E9%FA/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לאורנה ומוסיפה..
אפרת מינסקי18/02/2008כדאי להפגש עם מילדת בית ולדון איתה בכל הנושאים הללו. תוכלו להעלות בפניה את כל החששות והשאלות ולקבל תשובות מהימנות ומגובות בנתונים ועובדות וכך לקבל החלטה מושכלת האם לידת בית נכונה עבורכם. זו החלטה שצריך לקבל אחרי בדיקה ושיקולים רבים ולא כדאי לקבל עצות באינטרנט (אפילו לא מנשות מקצוע ויולדות בית מנוסות כמו אורנה וכמוני... ;-) )
בהצלחה!
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מנסה להיגמל מעישוןגילת12/02/2008
לפני שאני נכנסת להריון, אתן מכירות שיטה טבעית כלשהי, תחליפי עישון וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
אורנה דן12/02/2008לא מכירה, אך מאוד מעריכה את רצונך.
הייתי מציעה לך לא להציב יעד אבסולוטי כ"גמילה מעישון" אלא הפחתה בכמות העישון לקראת ההריון. כך נראה לי יותר מציאותי. יש סיגריות מעשבים, אני לא יודעת איפה משיגים אותן. עמדה לידי פעם הריונית שהשתמשה בהן כתחליף.
ושוב בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן גדלה מאוד מהר פתאום!בתשי10/02/2008
הי,
בימים האחרונים הבטן גדלה נורא מהר, כיאילו כל יום היא יותר, ואגב אני ישנה המון ורצוף, הייתכן שיש קשר?
בכל מקרה כשאתמול הסתכלתי במראה והופתעתי מהבטן הגדולה, ראיתי סביב לה רשת של ורידים בצבע כחול שרואים אותם דרך העור, הכל מאוד מתוח... לא היה לי את הורידים האלה שרואים דרך העור, כמו ורידי הידיים.
מה זה אומר?
האם זה אומר שישארו לי סימנים כאלה של ורידים, האם הם יחזרו חזרה פנימה אחרי הלידה?
האם כבר להתחיל למרוח שמן שקדים או נבט חיטה, וזה ימנע מהורידים האלה להישאר ככה אחרי הלידה? האם כך נוצרים סימני מתיחה?
מה עדיף שמן שקדים או נבט חיטה או שומשום?
ומתי לשים אחרי מקלחת?
תודה מראש
בתשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן בטן...
אורנה דן10/02/2008שלום בתשי
לא ציינת באיזה שבוע את, אבל באמת הבטן לא גדלה בקצב אחיד, ויש תקופות של האצה בגדילה. כן יש קשר בין שינה לבין הגדילה, שכן כאשר נוצרות רקמות חדשות בגוף, הגוף זקוק ליותר שינה. זו הסיבה שתינוקות קטנטנים הגדלים בקצב מהיר מאוד ומכפילים את משקלם, ישנים רוב שעות היממה.
הורידים נצפים בבירור יותר על הבטן היות והיא נמתחת, אין סיבה שהם ימשיכו להיראות כך אחרי הלידה. יחד עם זאת, הגוף ממשיך להשתנות במהלך ההריון, אחרי הלידה ובחיים בכלל, כך שלצפות שתחזרי ל"עצמך" (מה זה לעצמך בעצם?) אחרי הלידה זה לא מציאותי וקצת מתכון לתיסכולים.
אפשר למרוח על הבטן אחרי המקלחת כל קרם גוף או שמן, כדי לעזור לעור להיות גמיש יותר, אין הבטחה שזה ימנע סימני מתיחה (שכנראה עדיין לא הופיעו אצלך). גם סימני מתיחה דוהים ומשתנים כשעובר זמן מה אחרי הלידה, והם פחות בולטים לעין.
המשך הריון בריא ורגוע...
אורנה דן
תומכת הריון ולידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ מלידה נוספתמיכל07/02/2008
ילדתי 3 ילדים מקסימים בבית חולים מוכר מאוד במרכז. לצערי, בכל לידה היו מספר אירועים לא נחמדים (בעיקר יחס לא סימפטי מעובדי בית החולים וכד') אני עכשיו בחודש שמיני ולחוצה מאוד מהאפשרות לחזור ללדת באותו בית חולים ומאוד רוצה ללדת באווירה טובה יותר ואכפתית אבל אני לא מסוגלת לדמיין את המחשבה על לידה ללא אפידורל - מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סתירה בין הדברים
אורנה דן07/02/2008מיכל שלום
הלחץ שלך בהחלט מובן, אנחנו מפתחות חרדות לקראת הלידה דווקא ככל שהעבר המיילדותי שלנו "עשיר" יותר. אין ספק בכך.
אני אכן חושבת שיתאים לך לחפש בית חולים אחר, עם אוירה טובה יותר ואכפתית, וזה כלל לא סותר את הרצון שלך ללדת עם אפידול.
לפעמים חשוב להחליף בית חולים, כדי שמהרגע הראשון שאת דורכת שם, תרגישי שזה הפעם סיפור לגמרי אחר, עם תפאורה אחרת וגם תסריט טוב יותר. חפשי בית חולים שמאפשר לך לצרף דולה תומכת ואכפתית, שתכירי אותה ותאהבי אותה כבר עכשיו, כך תרגישי אהובה, עטופה ובטוחה יותר.
כדולה, אני גם עורכת מספר פגישות עם היולדת ובן הזוג, שבהם היא יכולה לעבד את סיפורי הלידה הקודמים, לפרוש את חששותיה ולהשתחרר מהפחדים.
אשמח לעזור בשאלות נוספות
אורנה דן
מכינה ללידה ודולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לציוד וקניות מהמנוסותבתשי07/02/2008
שלום,
רציתי להתיעץ לגבי קניות וציוד.
בנטייה שלי לקנות מינימום, ואם אפשר לקחת ממישהו או למצוא יד שניה-עדיף.
מה לדעתכן הוא ציוד ראשוני הכרחי ומה מיותר?
למשל, האם אמבטיה היא הכרחית או מיותרת?
אילו עוד טיפים- כמו חזיות הנקה, או כל פטנט אחר מהמנוסות אודה מאוד.
תודה
בתשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הכרחי ומה מיותר
אורנה דן07/02/2008התשובה לכך היא לא חד משמעית. יש הורים שעבורם עגלה היא הכרחית, ויש כאלה שקונים עגלה ובסוף היא לא בשימוש כי התינוק אוהב להיות רק במנשא.
לכן, מה באמת אתם אוהבים ומה מתאים לכם, תוכלו לדעת רק אחרי שתתחילו את המסע עם התינוק החדש שלכם.
בינתיים, יש דברים שבאמת צריך לפני הלידה. חובה כסא תינוק לרכב כדי להוציא אותו מביה"ח, מיטת תינוק או עריסה (אפשר גם לשכור עריסות משילב, או מיד שרה)
אם יש סביבכם זוגות שתינוקם גדל, לדעתי כל דבר ניתן לקנות יד שניה (אולי פרט לכסא בטיחות ברכב, או לפחות לשים לב לגיל הכסא)
אמבטיה יכולה לחכות קצת. לא חובה להתחיל עם אמבטיות בשבועיים הראשונים, וגם בזה יש לתינוקות (כמה שהם קטנים) העדפות משלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל או כיסא בטיחות מגיל 0
בתשי09/02/2008תודה על תשובתך,
לגבי הרכב, שזה חשוב, כי אנו גרים במושב וחייבים ניידות.
האם לקנות סלקל לרכב או אפשר יש כיסא לרכב מגיל 0?
חברה אמרה שכיסא לרכב לא טוב כי המנח הוא ישיבה, סוג של עמידה ובסלקל שוכבים ולכן צריך סלקל.
האם זה נכון?
מה נכון לקנות לדעתך?
המלצות לכיסאות או סלקלים מסויימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל/כסא לרכב שמתאים לגיל 0 עד שנה
אורנה דן09/02/2008אחר כך יהיה צורך בכסא נוסף שמתאים מגיל שנה - 4 שנים.
העיקרון הוא שאכן בגיל הצעיר צריך תנוחת חצי שכיבה, ולא ישיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת ביתמיכל05/02/2008
שלום, בימי קדם וגם היום בכפרים ומקומות רבים בעולם, הלידה נעשית באופן הכי טבעי האפשרי, ללא התערבות רופא, הכל על בסיס המקום והמנהגים, מדוע אין אנו עושים זאת היום? האם יש אפשרות ללדת לגמרי לבד בחברת חברים ומשפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
אפרת מינסקי05/02/2008קודם כל, גם בעבר כשילדו בבית בכפר בסביבת המשפחה והחברים כמעט תמיד היתה מיילדת בכפר שהיתה מגיעה לתמוך ולסייע בלידה. גם היום יש נשים רבות (כ500 בשנה בארץ וכ35% מהלידות בשנה במדינות כמו הולנד ונורווגיה) הבוחרות ללדת בבית בסביבה הטבעית והמוכרת. רובן הגדול יולדות עם מיילדת - יש מיילדות בית העוסקות בכך ומתמחות בכך ויש להן את הציוד הדרוש כדי שהלידה תהיה בטוחה ככל האפשר - דופלר לשמוע את דופק העובר, חמצן, תרופות ואפילו כלי תפירה למקרה הצורך (למרות שבלידות בית כמעט ואין צורך בתפרים..) בנוסף הן מאד מיומנות בקבלת לידה במים או בכל תנוחה שתבחרי. יש גם נשים הבוחרות ללדת ללא מיילדת - לגמרי לבד.
בעיקרון לידה היא אירוע טבעי ובריא ובמרבית המקרים אין צורך בסיוע רפואי. אם תבחרי ללדת בבית (ואני ממליצה בחום..) כדאי שתבדקי קודם האם את עומדת ב"תנאים" הדרושים - הריון בריא ללא סיבוכים, בריאותך שלך חשובה לא פחות - רמת המוגלובין טובה, ללא סכרת הדורשת טיפול באינסולין וכו' את יכולה למצוא ברשת את רשימת מיילדות הבית הפועלות תחת השם "ארגון אמה"י - ארגון מיילדות הבית בישראל ולדבר עם מיילדת על הכרוך בלידת בית. אם תבחרי ללדת ללא סיוע של מיילדת כדאי שתעשי עבודת הכנה טובה על לידה והכרוך בה, על השלבים השונים בלידה, על כמות דימום סבירה בלידה ועל מצבי מצוקה שמצריכים פינוי לבי"ח.
בהצלחה!
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)