מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחדשירה30/12/2007
שלום, אני ובעלי מוכנים ללידה טבעית. אני בחודש שביעי ולפתע עם התקדמות ההריון נתקפתי פחד מסיבוכים ובעיות ואני לא שלמה עם זה. אך איני רוצה לוותר על זה בינתיים. מה אתן אומרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
אפרת מינסקי01/01/2008קודם כל נהדר בעיני שאת מתכוננת ללידה טבעית - זו הדרך הטובה ביותר והבריאה ביותר לך ולתינוקך. לגבי פחדים - איזה סיבוכים ובעיות מפחידים אותך? את יכולה למקד את הפחד למשהו ספציפי? בעיקרון םחדים לקראת לידה הם טבעיים ונורמליים והחכמה, לדעתי, היא לתת להם לעלות, לברר אותם ולעבד אותם ואז לשחרר אותם. זה בסדר שפחדים מסוימים ילוו אותך לקראת לידה אבל אל תתני להם להיות העיקר ולהוביל אותך. פחדים שעולים בלידה גורמים לגוף לשחרר אדרנלין שמעכב את התקדמות הלידה. רוצה להעלות כאן משהו ספציפי שגורם לך פחד ונוכל לנסות ולברר זאת יחד?
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוניתעדי25/12/2007
היכן אני יכולה לקרוא מאמרים על כל תהליך לידה פעילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה פעילה
אורנה דן25/12/2007עדי שלום
לידה פעילה היא לידה שבה היולדת חופשיה ממגבלות תנועה, ויכולה להקשיב לגופה, ולנוע לפי מה שהגוף שלה דורש. ממליצה לך מאוד על הספר "לידה פעילה" וכן על הספר "טבעי ללדת"
המשך הריון בריא ולידה מאושרת.
אורנה דן
מכינה ללידה ודולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה בביתאריאלה23/12/2007
שלום, מהי הפרוצדורה בלידת בית - מבחינת הרשויות,אישורים, ובטחון רפואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריאלה שלום
אורנה דן23/12/2007אני ממליצה לך להשיג/לרכוש את הספר "ללדת בבית" מאת המיילדת אילנה שמש. יש שם אינפורמציה רבה השופכת אור על נושא לידות הבית.
הצעד הראשון הוא ליצור קשר עם מיילדת בית, אחת מתוך הרשימה של מיילדות הבית בישראל. (חפשי את ארגון אמה"י ברשת).
בהצלחה,
אורנה דן
מכינה ללידה ודולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת מים בבי"חרבקה19/12/2007
שלום, האם יש בי"ח בארץ שאפשר ללדת בו לידת מים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בארץ לידת מים בבי"ח
אורנה דן19/12/2007יש במרכזי לידה כמו הצימרים של אילנה שמש במושב ישרש, ובמרכז הלידה החדש בקדימה. יש יולדות שבוחרות ללדת בביתן לידת מים בעזרת מיילדת-בית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דולפיניםמירי17/12/2007
יש בארץ אפשרות ללדת עם דולפינים או בים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מירי,
אפרת מינסקי17/12/2007עד כמה שידוע לי אין אפשרות כזו.
לידות המים היחידות האפשריות הן בבית או במרכזי לידה (כדוגמת המרכז שבקדימה). שמעתי שלאחרונה בי"ח יוספטל באילת מחדש את האפשרות ללידה במים אבל עוד לא שמעתי על מישהי שבאמת עשתה זאת לאחרונה. אם תרצי כדאי להתקשר ולשאול..
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייייייימישהי12/12/2007
שלום לכולכן..
אני נמצאת בשבוע 38+3 וההערכת משקל האחרונה שעשו לי הראתה שהעובר במשקל 3354 ג' שזה כבד...
דיי נמאס לי כבר להיות בהריון אבל אני לא רואה שום סימן ללידה בזמן הקרוב.. אני יודעת שזה אולי נשמע קטנוני או לא בוגר.. אבל אני כבר מתה שהילד הזה יצא ממני.. אני בקושי זזה וממש ממש כבד לי..
יש אולי שיטות מסויימות שיכולות לקדם את התהליך ושאני אהיה כבר מאחורי זה?אני לא מדברת על תהליכים רפואיים כי אני רוצה לנסות לידה טבעית וגם מן הסתם לא יתנו שום דבר רפואי...
בכל אופן תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מניחה שרצונך בלידה טבעית נובע
אורנה דן12/12/2007מאיזשהוא כבוד לטבע, מאיזושהיא הבנה שהטבע יודע מתי טוב ונכון לעובר לצאת לאויר העולם. קצת קשה לנו, בעולם המערבי, לכבד את הטבע באמת, להרכין ראש מולו ולתת לו להוביל אותנו. אני מניחה שזה מה שאכן עשית ב9 חודשים האחרונים. מרגע שהחלטת לצאת למסע המיסתורי הזה של הריון, כדי להביא ילד לעולם. מסע שטמן בחובו הפתעות וקשיים לא צפויים, והוא עדיין לא נגמר.
העובר שלך צריך את הימים והשבועות האלה ברחם כדי להגיע לבשלות אמיתית. וכשהוא יהיה מוכן להתמודד עם החיים שבחוץ, הוא יספר לנו על כך.
בינתיים, האזרי בסבלנות, ייתכן שלפנייך עוד 4 שבועות כאלה, ואל תיבהלי מהערכת המשקל, גם בהערכות אלה נופלות טעויות גדולות. חפשי את הדברים שיהפכו לך שבועות אלה לנעימים ומפנקים יותר. פנקי את גופך בעיסוי לנשים בהריון, או צפי בסרט טוב, קחי אויר, והעבירי את הזמן בנעימים...
ולשאלתך: כמעט אין שיטה טבעית שתוכל לגרום לידה בשבוע כה מוקדם, ואינני בטוחה שתמצאי מטפל טבעי שיסכים לכך ללא סיבה מהותית המחייבת לעשות זאת (כגון מצוקת עובר וכדומה)]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהי יקרה,
אפרת מינסקי14/12/2007אכן סוף ההריון הוא לעיתים קשה מנשוא. ההריון כבר כבד, לוחץ, מעיק ומעייף וכל מה שאת רוצה זה שזה יגמר כבר - איזה דרך נפלאה יש לטבע לגרום לנו *לרצות* ללדת כבר...
אני מניחה שאם היו שואלים אותך לפני חודש או חודשים אם את רוצה כבר ללדת היית עונה שעוד לא..
כל השיטות הטבעיות יכולות לקדם לידה שכבר התחילה ולא עושות כלום אם אין תנאים ללידה.
את יכולה לנסות שיאצו, רפלקסולוגיה או כל שיטה טבעית אחרת שאת מתחברת אליה (למרות שרוב המטפלים המתמחים בהריון ולידה לא יסכימו לנסות ולזרז בשלב הזה). את יכולה בינתים לעשות דמיון מודרך - לדמיין את העובר שלך ששוכב לו בתוכך בנעימים, מוגן ונינוח, ואת דרכו החוצה שלב אחרי שלב, דמייני את הלידה מנקודת מבטך ומנקודת מבטו ונסי לדמיין לידה קלה וחיובית.
כדאי גם שתנצלי את הזמן שנותר למנוחה ופינוקים - פגישות עם חברים ומשפחה, קריאה של ספר טוב, בילוי זוגי וכו'.
מאחלת לך לידה בריאה וטובה - ובמועד!
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלטתישרי09/12/2007
(אני בשבוע 37.
זו לי הלידה הראשונה, ואחרי ששיניתי את דעתי אי אילו פעמים במהלך ההריון, עכשיו אני כבר סגורה על זה שאני מאד רוצה ללדת טיבעי. לא חותמת על זה, ומקבלת לגמרי גם את האפשרות שזה לא יהיה בשבילי ואני כן אחליט ברגע האמת (אבל לא לפני פתיחה של 5 ) לקחת אפידורל, אבל מאד רוצה שלא.
אז איך עושים את זה? איך מתכוננים?
קראתי לא מעט סיפורי לידה (גם של האמיצות בניכן שילדו בבית.... זה כבר הרבה מעבר לאומץ שלי. כל הכבוד), אבל אני מפחדת שכשיגיע הרגע אני אשכח הכל ולא יהיה לי מושג מה עושים ואיך מתמודדים עם הצירים. איך לא שוכחים? איך מגיעים ללידה באמת מוכנים ומסוגלים להתמודד?
אגב, בעלי מאד תומך בעניין ולמד גם הוא על עיסויים ותנוחות, אבל אני פוחדת שגם הוא יקבל בלק אאוט בלידה עצמה.
יש הצעות?
הפניות לחומרי קריאה טובים?
דיברי הרגעה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרי יקרה שלום
אורנה דן10/12/2007למעשה, כאבי הלידה הם כאבים שהטבע נתן לנו כלים להתמודד איתם. האמנם? ואם זה כך מדוע צריך בכלל להתכונן ללידה?
העניין הוא שאנחנו קצת התרחקנו מהטבע, ובנוסף לכך, כנערות מעולם לא נחשפנו ללידה. ברגע שהעבירו את הלידה לבתי חולים, הילדות והנערות לא שומעות קולות של השכנה שיולדת בחדר השני, לא מריחות ריח של לידה, לא ראינו את האמהות שלנו מסתובבות עם צירים, גונחות, מניעות אגן או משמיעות קולות, כל זה זר לנו לחלוטין, ואנחנו נפגשות (עם הקולות לפעמים בסיור בחדר הלידה) בפעם הראשונה עם כל הנושא הזה כשהוא מתרחש בגופנו שלנו, וזה די משתק. אכן, מדובר בכא ב שלא דומה לשום דבר שהיכרנו.
חשוב לעשות הכנה ללידה טבעית, כזו שאת חפצה בה, הכנה שבה תלמדי דרכי התמודדות עם הצירים, וחשוב מאוד שבן זוגך ישתתף בהכנה הזאת. ניתן לעשות זאת במספר פגישות אישיות עם מכינה-ללידה מתאימה. בן הזוג ילמד כיצד להקל עליך, אילו תזכורות לתת לך במהלך הלידה. אם את חוששת שהוא יקבל בלק אאוט בלידה, מה שאכן יכול לקרות בגלל ההתרגשות, ובגלל שגם בשבילו הדברים אינם מוכרים, ייתכן שדולה שתעמוד לצדכם, ותזכיר לכם את הדברים שלמדתם, תיתן תמיכה משמעותית גם לך וגם לו.
באתר שלי יש מאמרים על דרכי התמודדות עם הצירים, וכן על מקומו של הבעל בחדר הלידה, לצד היולדת והדולה.
אני מאחלת לך לידה בריאה ומאושרת.
התכוננות טובה של שניכם היא המפתח לכך.
בהצלחה
אורנה דן
מכינה ללידה ודולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזל טוב על הפורום החדשמישהי05/12/2007
מזל טוב על הפורום. יש לי שאלה:
לפני כשנתיים ילדתי את בני בניתוח קיסרי מיותר וטראומטי. אני בשבוע 25 והפעם ברור לי לחלוטין שזו תהיה לידה טבעית לגמרי. אחרי התלבטות רבה, לידת בית ירדה מהפרק, בעיקר מפני שלא מצאתי מיילדת שתלווה אותי ואין לי מספיק ביטחון ללדת עם דולה לבד בבית.
הלידה תהיה לידה פרטית בלניאדו או במעייני הידועה. עד כאן הפורמליסטיקה.
אני רוצה להתכונן ללידה מכל הבחינות. בפעם הקודמת נבהלתי מאוד מהכאב ובעיקר מהפחד. הצלחתי להתמודד עם הצירי כל עוד הייתי חופשייה ופעילה. כשהתעקשו איתי על מוניטור של שעה (!!) בשכיבה במיטה לא הייתי מספיק אסרטיבית ובמקום לדרוש שינתקו אותי מהמטרד דרשתי אפידורל (שהתחיל את כל שרשרת הסיבוכים שהובילו לניתוח). ברור שהפעם עלי להיות מוכנה הן פיזית והן נפשית. יש לי קצת נטייה להדחיק ולומר" יהיה בסדר- אני כל כך לא רוצה להגיע לניתוח שאוכל לעמוד בכל דבר" אבל בליבי אני יודעת שזה לא מספיק. מבחינה גופנית ההיון עובר עלי בצורה מצויינת. אני עושה פילאטיס ויוגה. מבחינה נפשית ההריון הזה עובר עלי בשלווה ובנחת. קראתי את "טבעי ללדת" מכל הכיוונים, קראתי את "ללדת בבית", אני קוראת המון סיפורי לידה כדי לקבל השראה...איך אתן מציעות להתכונן פיזית ונפשית ללידה? כל עצה\תוסבנה=המלצה תתקבל בברכה. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהי יקרה - הכנה ללידת ויב"ק
אורנה דן05/12/2007שלום לך מישהי יקרה
כן, עשית כברת דרך משמעותית בהריון הזה, ואת מבינה עכשיו דברים שלא הבנת בלידה הקודמת (מה שאופייני אגב ליולדות רבות)
אכן, מה שנשאר זה באמת ההתכוננות לכאב ודרכי התמודדות עם כאב הצירים.
---
המשך הריון בריא ולידה מאושרת,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)