מידע רפואי
פורומים
- צמחי מרפא
- בנות, העצמה נשית
- תזונה טבעית
- חרדות, טראומות, פחדים
- הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות
- טיפול משפחתי, קשר משפחתי
- בריאות העין, מחלות עיניים, בעיות ראיה
- טרשת נפוצה
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
- מתיחת פנים וצוואר, הרמת פנים
- רפואת ספורט
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- ניתוחים פלסטיים לילדים
- רפואת מטיילים
- קרדיולוגיה ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
- עזרה קטנה בהחלטהאור04/07/2010
היי,
אני בשבוע 30 , הריון ראשון, ובמחשבותיי אני רוצה לידה טבעית ככל האפשר, אבל בבית חולים, לא בבית, יש לי את הספר "טבעי ללדת" שיש בו המון אינפורמציה והדרכה לנושא זה ורציתי לשאול האם מספיק ללכת לקורס הכנה ללידה מרוכז בבית חולים וכמובן לקרוא את הספר במלואו ולתרגל בבית או שעדיף למצוא קורס הכנה ללידה פרטי שגם הוא יכול להיות שניים או שלושה מפגשים אבל יותר אישיים, האם לסמוך על עצמי או להעזר במנוסים ממני שידריכו אותי?
תודה,
אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורס הכנה ללידה בבית חולים
אורנה דן08/07/2010יכין אותך בעיקר ללידה מאוד קונבנציונאלית, ולא יתן לך את הכלים להתמודד עם הכאב בצורה טבעית. זה טבעו של קורס בבי"ח.
הספר הוא מצויין, אבל קורס הכנה ללידה, הוא לא רק העברת אינפורמציה. יש דברים שצריך לעשות "בעל פה". בקורס פרטי, תקבלי מגוון אפשרויות של התמודדות עם כאב, והתכוננות שתיטע בך את הכוחות לעשות את זה טוב.
בקורס פרטי המדריכה "תקרא" אותך ותבין על מה צריך לשים דגש.
גם בן הזוג ילמד כיצד לתמוך בך, ויהיה יותר דגש על איך מייצרים את אותו דבר שאת מבקשת, כפי שכתבת: "לידה טבעית ככל האפשר אבל בבית חולים". תלמדו למה צריך לשים לב, מה יכול לעכב לידה, ומה מקדם אותה, מה יכול "להעיף" אותך מהחלום שלך, וכיצד כן ניתן לעשות זאת בבית חולים.
אשמח לעזור ולפרט יותר, את מוזמנת להתקשר אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אור
אפרת מינסקי08/07/2010קודם כל בשעה טובה!
אם חשוב לך ללדת בלידה טבעית כדאי מאד להגיע מוכנה - לקבל כלים פרקטיים להתמודדות עם הצירים, לדעת ולהבין את שלבי ותהליכי הלידה, להכיר את סוגי ההתערבויות השונים שעשויים לקרות - הסיבות, היתרונות והחסרונות, להגיע מוכנה רגשית ללידה, לדעת ולהכיר תנוחות ונשימות שיכולים לסייע לך.
אם את מרגישה שאת כבר מוכנה אולי אין צורך בהכנה נוספת.
לטעמי ומנסיוני ברוב הקורסים של בתי החולים לא תקבלי ידע וכלים משמעותיים שיסיעו לך בלידה טבעית.
אולי כדאי באמת לקיים מפגש או שניים עם דולה או מדריכת הכנה ללידה שתוכל לכוון ולדייק אותך ואת הצרכים שלך ושל המלווה שלך.
את מוזמנת לפנות אלי (אם את מאיזור השרון או המרכז) או אל אורנה.
בהצלחה ולידה טובה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירלי07/07/2010
שלום רב
בני בן החודש יונק מלא, סבל מזה כחמישה ימים מאי מתן צואה. התחלתי לשתות מיץ שזיפים (לא יודעת אם זה קשור)ומאתמול הוא החל לתת צואה אתמול פעם אחת והיום פעמיים.
הצואה שלו בצבע חרדל אולם היא ניראת לי מאוד נוזלית? (אני כבר לו זוכרת כיצד היה הקקי לפני)
האים ייתכן שיש לו שלשול?
תודה מראש רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינני יודעת
אורנה דן08/07/2010מן הסתם מיץ השזיפים אכן שיחרר לו את העצירות. תני לזה כמה ימים לראות אם הצבע נראה לך סביר.
את יכולה כרגע להפסיק עם מיץ השזיפים, ופשוט להקפיד על תזונה עתירת סיבים, כגון סלטים, ירקות בקליפה, סובין, לחם מקמח מלא וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה במיםמעיין07/07/2010
רציתי לשאול אם אני רוצה ללדת במים איזה סכנות יש בזה? איפה אני יכולה לעשות את זה? מה היתרונות? ובאיזה מים מדובר? - זה בריכה מסוימת, ים או משהו אחר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקרוא על זה
אורנה דן08/07/2010יש ברשת סיפורים של לידה במים.
זה אפשרי בבית, בבריכת לידה.
או במרכזי לידה טבעיים פרטיים, כגון, בצימר של אילנה שמש במושב ישרש, בג'הארה דולה, ובמקומות נוספים.
בספרה של אילנה שמש "ללדת בבית" יש פרק שעוסק בנושא.
אני אישית, אף שילדתי בבית, לא ילדתי במים (לא תמיד זה מתאפשר)
באיזה שבוע את?
תוכלי להתחיל קורס של הכנה ללידה טבעית וביתית אצלי, או אצל אפרת, ותוך כדי הקורס להבין את הנושא יותר, כך שתוכלי לקבל החלטה מתוך ידע נרחב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דולה,הכנה ללידה ופוסט פרטוםטלי30/06/2010
שלום בנות יקרות.
ברצוני להציג את עצמי, שמי טלי ,אמא לשחר 4.5 ואור בן שנתיים,ונשואה באושר.גרה באזור השרון. מסיימת לימודי דולה,הייתי רוצה ללוות לידת בית ולידה רגילה,
אני רואה בתפקידי כשליחה לתחום שאני מאוד אוהבת, אני טיפוס שאוהב לתת ולעזור.
מתוך ניסיון בשתי לידות הייתי רוצה לקבל את כל התמיכה וההקשבה, הרגישות וההבנה,
וזה רק חלק ממכלול של אוסף דברים שקשורים בתהליך ההריון והלידה ולטיפול שלאחר מכן.
אשמח לעזור ולתמוך בכל אחת מכן,
באהבה גדולה.
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
אורנה דן08/07/2010:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית28/06/2010
שאלה. שלום רב,
מהי ההכשרה של דולה והאם את ממליצה לקחת דולה ללידה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכשרת דולה
אורנה דן29/06/2010יש בתי ספר לדולות, שבהן לומדות הדולות במשך שנה או שנתיים את כל הנושאים הרלבנטיים לתפקיד. לחלקן יש בנוסף גם תעודות של אחד מתחומי הריפוי האלטרנטיבי (רפלקסולוגיה, שיאצו, רייקי וכו')
אני מאוד ממליצה לקחת דולה ללידה, היא נותנת הרבה בטחון, רוך וחום. היא שלכם בלבד, לא עוברת ליולדת אחרת, ולא מחליפה משמרת. היא מכירה אתכם עוד במהלך ההריון, ולכן כשהיא אתכם בחדר לידה היא כבר יודעת מה ההעדפות שלך ומה את אוהבת. גם את מכירה אותה, ולא צריכה לנחש בחדר לידה מיהי המיילדת ש"נפלת" עליה, האם היא נחמדה או קצרת סבלנות וכו'.
היא שלך, ומשרתת את האינטרסים שלך, וכשהיא ממליצה לך על משהו, זה רק בשבילך, את לא צריכה להעסיק את עצמך בשאלה האם יש לביה"ח אינטרס כזה או אחר. כי היא שלך, פרטית, היא לא מטעם ביה"ח וכו'.
זה על קצה המזלג.
הספר "לחבק את האם" עוסק בנושא הזה, של מי שמלווה את האישה בחדר לידה, את יכולה לרכוש אותו, לשאול אותו, או לעיין בו בחנות ספרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלטות הדרכהגלי23/06/2010
האם קיימים סרטוני הדרכה ללידה בבית? האם אפשר לרכוש אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלי,
אפרת מינסקי24/06/2010למיטב ידיעתי לא..
והאמת גם אם היו קיימים לא היתי ממליצה על משהו כזה כהכנה ללידה ובמיוחד לא לקראת לידת בית.
במפגש אישי עם דולה או מדריכת הכנה ללידה יש ערך מוסף בכך שאתם יכולים לשאול שאלות ולקבל תשובות, להתמקד בשיחה בנושאים החשובים לכם ודולה טובה גם תתיחס לכל הפן הריגשי לקראת הלידה תוך הקשבה לך ולבן זוגך, על החששות שלכם, על המסע שלכם עד כה ועל דברים רבים נוספים שלחלקם אולי אתם אפילו לא מודעים אבל במפגשים עם אשת מקצוע תוכלו להגיע אליהם ובכך להיות מוכנים טוב יותר ללידה.
הכנה ללידה זה לא רק כמה ס"מ פתיחה צריך ובאיזה תנוחה כדאי להיות בזמן הצירים.
אם תרצי לקיים מפגשי הכנה ללידה אשמח להמליץ לך על מישהי באיזוריך ואם את מאיזור השרון את כמובן מוזמנת לפנות אלי אם תהיי מעונינת.
בהצלחה, אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת בית חוליםאלה08/06/2010
שלום,
אני בשבוע 32 ומתלבטת איפה ללדת. אני גרה באשדוד, ואינני מעוניינת בלידת בית.
בנתיים התעניינתי בתל השומר ומעייני הישועה, ששניהם מאוד יקרים (3400-4500).
איפה הייתן מציעות לי ללדת כך שאקבל תמיכה ללידה טבעית ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרים פרטים. מדובר בלידה טבעית?
אורנה דן13/06/2010אם את אזרחית ישראלית, לידה טבעית לא חייבת לעלות כסף.
אני מניחה שמה שביררת הוא אודות מיילדת פרטית.
בלניאדו את יכולה להירשם למרכז הלידה הטבעית ב1050 שח, מה שיתן לך גם מיילדת צמודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי -
אלה15/06/2010שלום אורנה, ראשית תודה על תגובתך.
אני אכן אזרחית ישראלית. אך לפי מה שהתרשמתי מבתי החולים בארץ- כדיי ללדת באופן טבעי (שזה מה שאני מתכוונת לעשות ), צריך לבוא מוכנה, נחושה וגם לקבל תמיכה מהסביבה. שכן, אם בית החולים לא תומך בגישה הזו- יהיו כל הזמן הפרעות לתהליך הלידה. לכן אני מנסה למצוא בית חולים שהוא ידידותי למי שרוצה ללדת טבעי. כלומר : עם מינימום התערבויות והפרעות וחיבור למוניטור ושאר מרתקים למיטה בשכיבה, עם אפשרות לפרטיות, שקט ותנאים נעימים, עם מינימום לחץ לקבל אפידורל, או לעמוד בלוח זמנים של לידה (אחרת ינסו לתת לי זירוז... ).
מהרושם שלי - מאחר ותנאים אלה (שלי אישית נראים בסיסים עבור לידה ) לא מקובלים בבתי החולים בארץ, כדיי לענות על הצורך והרצון של נשים ללדת באופן טבעי - לשם כך נפתחו כל המרכזים השונים ללידה טבעית. וחלקם ממש חוגגים על האפשרות להרוויח הרבה כסף כדיי לתת ליולדת תנאים בסיסיים ללידה...
ואני לא בהכרח מדברת על מיילדת פרטית. אלה יותר על אווירה בבית החולים שתאפשר ותתמוך בלידה טבעית.
אני מתגוררת באשדוד. הכי טבעי לי היה ללדת באשקלון או ברחובות. אך לצערי אני מתרשמת כי אים אבחר לעשות זאת - יהיה לי מאוד קשה ללדת טבעי. זו לידה ראשונה.
האים יש עוד פרטים שחשוב שאציין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בהחלט ללדת לידות טבעיות גם
אורנה דן16/06/2010בחדרים הרגילים. אתמול ליוויתי לידה לגמרי טבעית, בלי התערבויות, בתל השומר, בחדר הרגיל, ללא כל תשלום.
נכון, היולדת הגיעה מוכנה, עשתה הכנה טובה, וגם הגיעה עם דולה שליוותה אותה לאורך ההריון, הכירה אותה ואת העדפותיה.
ביה"ח הבין שהיא רוצה לידה טבעית, לא הלחיץ, לא זירז, לא עמד עם סטופר, ולא היו התערבויות.
גם בהדסה עין כרם שבירושלים ליוויתי לידות טבעיות רבות, בחדרים הרגילים.
וגם במקומות נוספים אחרים. אני מניחה שברגע שאת מגיעה עם דולה, סומכים עליך שכנראה התכוננת, ואת יודעת מה את רוצה, ומכבדים את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !
אלה17/06/2010הרושם שאני קבלתי - גם מבתי החולים וגם מנשים שילדו - הוא אחר. ודבריך באמת משמחים אותי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה וגינלית אחרי קיסרי לאורךבקי11/06/2010
אני רוצה לדעת אם יש מצב ללידה רגילה אחרי שילדתי את בני הבכור בלידת חרום בשבוע 25 . על הבטן עשו לי חתך רוחבי ועל הרחם חתך אורכי בגלל התנוחה של העובר.זה נורא מדכא לחשוב שלא אוכל לעבור אף פעם לידה רגילה, והבנתי שהסיכויים אפסיים במיוחד מאחר שזו היתה הלידה הראשונה שלי. האם זה נכון? האם יש מקומות עם גישה שונה? מה עושים כדי לשנות את המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לשים לב מה ההנחיות שניתנו לך
אורנה דן13/06/2010לאחר הניתוח, הן כתובות בסיכום הניתוח, שאני מניחה שמצוי בידך. (אם לא, אז אפשר להוציא אותו מביה"ח, דרך הרופא שלך, או בתשלום)
אני מניחה שלא תמצאי שם הנחיה שלא ללדת וגינאלית, אך כדאי לבדוק זאת.
לאחר שאת מוודאת שאין לך איסור רפואי ללדת וגינאלית, אני ממליצה לך לעשות מספר פגישות של הכנה ללידת VBAC שבהן גם תלמדי כיצד להמנע מניתוח חוזר, וגם תוכלי לגבש עמדה לגבי בחירת בית החולים המתאים ביותר לכך. מומנת להתקשר אלי כדי להרחיב בנושא.
בהצלחה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לגבי לידה רגילה אחרי ניתוח א
בקי15/06/2010שימחת אותי לשמוע שיש טיפה אור בקצה המנהרה.לצערי מאחר וילדתי את בני בשבוע כה מוקדם זה היה לידה בהפתעה בטיול בחו"ל-בהונגריה -ושם אין מסמכים נורמלים, ולא הבנתי מילה מכל הסובב אותי, אין לי שום סיכום על הניתוח ואין לי מושג איך להשיג. הנקודה החשובה זה שלאחר הניתוח הרופא ההונגרי אמר לבעלי בעל פה שמכאן והלאה לומר בכל לידה שחיבים לעשות קיסרי בגלל הניתוח האורכי על הרחם. אז אפילו אם זה היה לאורך יש מצב שאעבור לידה רגילה? אני לא מסוגלת תחשוב על עוד ניתוח, זה הורג אותי. מקוה מאוד מאוד שתוכלי לענות לי בהן מוחלט. זה כל כך חשוב לי עד כדי שאני מסוגלת לא ללדת שוב בגלל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
בקי15/06/2010ודרך אגב שכחתי להודות לך על תשובתך, תודה רבה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה את גרה?
אורנה דן15/06/2010אוכל להמליץ לך על רופאים שתוכלי להיפגש איתם, ולשמוע את חוות דעתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתובת
בקי16/06/2010במודיעין עילית תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מציעה לך להפגש במעייני הישועה
אורנה דן16/06/2010עם ד"ר בני חן. אמנם בד"כ הוא רוצה לראות את דוח הניתוח, אבל אולי הוא יוכל "לפסוק" לפי התיאורים שלך, והבדיקה שלו.
הפגישה איתו, למיטב ידיעתי היא ללא תשלום.
אשמח להתעדכן מה הוא אמר לך,
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרוז-דחוףףףף!!!ממצצ10/06/2010
אני בשבוע ה-41. ביצעתי היום מוניטור והכל היה תקין..למעט עליה של דופק לשתי שניות לסביבות 200 והתייצבות. הרופא המליץ, כי בגלל השבוע המתקדם שאקח זריקת זרוז..ולטענתו עדיף לקחת את הזריקה בשבוע זה ולא בשבוע 42 בו יש יותר סיכון. אני שמעתי מכל משפחתי ונשים אחרות חוות דעת הפוכה..בה בשבוע 42 לוקחים זרוז ולא צריך לקחת סתם זריקה אם אין מצוקה לאם או לעובר.
אשמח לדעה בנושא...ובהקדםםםםם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לדעת לקראת מה את הולכת
אורנה דן13/06/2010יש שיטות שונות לזרז את הלידה, אפשר לבחור באחת ולפסול את האחרת וכו'. היריעה רחבה, וכדאי להתכונן ללידה מזורזת בצורה מסודרת. אני ממליצה לך לערוך פגישת הכנה אחת ללידה שכזו, איתי, עם אפרת, או עם אשת מקצוע אחרת, להכיר את כל האפשרויות שבהן ביה"ח יכול לזרז לידה, וגם לבדוק לפי מצבך הספציפי האם אפשר פשוט לחכות שהלידה תתרחש באופן טבעי. הכנסי גם למאמר שלי בנושא זירוז לידה באתר שלי. וצרי איתי קשר במייל או בטלפון.
בהצלחה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה במיםדנה28/03/2010
ראיתי תכנית על נשים שיולדותל במים. נאמר שם שזה מקל על הלידה וגם על העובר. האם זה נכון? האם ניתן לעשות זאת בארץ תחת סוג כלשהו של פיקוח רפואי למקרה שחס וחלילה קורה משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
אפרת מינסקי30/03/2010שימוש במים אכן מקל משמעותית את תהליך הלידה עבור האמא (ואני מניחה שגם עבור התינוק).
בארץ יש אפשרות להעביר את שלבי הצירים במקלחת כמעט בכל חדרי הלידה בארץ, אמבטיה אפשרית לשלבי הצירים בחדרי הלידה הטבעיים. אם תרצי לעבור גם את שלב יציאת התינוק במים זה מתאפשר רק בלידות בית או במרכזי לידה חוץ אישפוזיים פרטיים. בכל מקרה ובכל אחת מהאפשרויות האלה את בפיקוח רפואי של מילדת ואין סיבה שהשימוש במים יהווה גורם סיכון בלידה. אם התינוק נולד לתוך מים יש צורך במילדת שיודעת לקבל לידת מים אך לדעתי כל מילדות הבית יודעות איך להתנהל בלידת מים.
בהצלחה, אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
אורנה דן07/06/2010.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לשכנע?הדס02/06/2010
ההורים שלי ושל בעלי לא מוכנים לשמוע על לידה טבעית בבית. הם אומרים שהשתגענו ומפחדים לבריאות הילד. איך משכנעים אותם? האם ללכת ראש בראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא פשוט לשתף את ההורים בהחלטה כזו
אורנה דן02/06/2010לחלק נכבד מהזוגות שבוחרים בלידת בית יש הורים די "קונבנציונאלים" וזה דורש המון אנרגיה "לשכנע" אותם. אנרגיה שכנראה צריך אותה במקום אחר.
אני לא יודעת מה לייעץ לך עכשיו, כשכבר שיתפתם אותם.
כשאני חשבתי על לידת בית, נתתי לאיש שלי לקרוא הרבה סיפורי לידות בית עד שהוא "השתכנע" (האמת, לא השתכנע במאה אחוז, אבל אמר זו את שיולדת, ולכן אין לי זכות לעמוד בדרכך). את הוריי לא שיתפתי, גם לא בדיעבד (הם היו בחו"ל כשאני ילדתי) והאיש שיתף רק את אמא שלו, שרחשה אמפתיה לרעיון. בלידת הבית השניה שלי, סיפרתי זאת להוריי רק אחרי הלידה, ואמרתי שילדתי בבית כי "זה היה מאוד מהר"
אם יש לכם עוד הרבה זמן עד ללידה, תניחו לעניין לשקוע, תגידו שתקבלו החלטה כשיגיע הזמן, ואם בסופו של דבר החלטתם ללדת בבית, נראה לי שמוטב שתספרו להם זאת לאחר מעשה. פשוט כי חבל להוציא אינסוף אנרגיה רק בשביל "לשכנע". זה מאוד מתיש.
אשמח לערוך איתכם פגישת הכנה ללידת בית, שבה נוכל להתעכב גם על הנושא הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום הדס,
אפרת מינסקי07/06/2010זה אכן קשה כשאנחנו עומדים בפני מאורע כלכך משמעותי בחיינו ומשתפים את היקרים לנו מכל ומבקשים את תמיכתם ולא מקבלים אותה. אבל זו רק תחילת הדרך שלכם בהורות וזו הזדמנות מצוינת לתרגל את שריר העצמאות שלכם. אם החלטתם שזו הבחירה הנכונה עבורכם וזו הדרך שלכם ללדת לדעתי אין שום צורך לנסות ולשכנע. שיתפתם, סיפרתם ועכשיו זו הבחירה שלהם האם לתמוך בכם למרות שלדעתם זו טעות או לא. כהורים גם אתם תידרשו בעתיד להחליט האם ומתי ובעיקר איך אתם מגיבים לרצונותיהם של ילדכם ללכת בדרכים שלא נראות לכם ולדעתי האישית, החכמה הגדולה כהורה, היא להגיד את דעתך ולדעת שזכותו של הילד (הבוגר!) שלא לקבל אותה. את ובן זוגך כבר אנשים בוגרים ועומדים להיות הורים וזכותכם לבחור ולהחליט לבד על הדרך שלכם. זה יהיה נחמד אם יתמכו בכם אבל זה לא הכרחי.
כשסיפרתי להורי שאני מתכננת ללדת בבית הם הביעו הסתיגות גדולה ודאגה מהבחירה שלי. ניהלנו שיחה ובה הראיתי להם את המחקרים שתומכים בכך והסברתי את הרציונל שמאחורי הבחירה והבהרתי היטב שזו לא גחמה או בחירה מתוך טרנד אלא בחירה מושכלת ולאחר שיקול דעת והרבה מחשבה. גם שיתפתי את אמי באחת מהפגישות עם המילדת כדי שהיא תראה ותרגיש שאני בידים טובות. קשה לי לומר שהיתה שמחה והתלהבות מהבחירה שלי אבל גם לא היה נסיון לשנות את דעתי. אחרי הלידה שמעתי את אבי מספר בגאווה גדולה לחבר שלו שהלידה היתה טבעית ובבית "כמו שצריך". לקראת הלידה הבאה כבר היתה לי תמיכה מלאה ללידת בית והיה לכולם ברור שזו הדרך הנכונה בשבילי ובשביל משפחתי.
מאחלת לך לידה טובה וקלה ובדיוק כמו שאת רוצה אותה!
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה פעילהנינה31/05/2010
שמעתי לאחרונה את המושג לידה פעילה. הייתי שמחה להבין במה מדובר? אני בתחילת ההריון ושוקלת כיום איזו לידה אני רוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה פעילה
אורנה דן31/05/2010לידה פעילה, היא הניגוד ללידה מאולחשת.
בלידה מאולחשת, היולדת מקבלת אפידורל, היא שוכבת במיטה, ואת יתר הדברים עושה הצוות הרפואי. אם הלידה מתעכבת, מחזקים אותה ע"י מתן הורמון הפיטוצין. אם התינוק מתקשה לצאת, עוזרים לו בואקום וכו'...
בלידה פעילה האישה מרגישה את הצירים, היא נמצאת בתנוחות שמרגיש לה נכון: עומדת, רוכנת, כורעת וכו'. התנועתיות של היולדת היא זו שתקדם את הלידה, ובמצב כזה בד"כ התינוק לא "נתקע".
לדעתי אינך צריכה להחליט, לא עכשיו ולא בסוף ההריון "איזו לידה את רוצה". חשוב שתכירי את כל האפשרויות, ותהיי מוכנה לכל. שכן, גם אם את "בוחרת" בלידה פעילה, יתכן שהכאבים יכריעו אותך ותבקשי אפידורל, וגם להיפך, גם אם את "בורחת" ללדת אפידורל, יתכן שהדבר לא יתאפשר מסיבות רפואיות, או שתקבלי אפידורל ובכ"ז תרגישי את הצירים וכו'.
לכן, חשוב להתכונן ללידה בקורס היקפי, שמכיל את כל האפשרויות, כדי שלא תהיי מופתעת או חסרת אונים אם דברים לא יסתדרו בלידה כפי ש"תיכננת"
ממליצה לך לרכוש את הספר "לידה פעילה" שירחיב עבורך את המושג, ויתן לך אינפורמציה רחבה וחשובה, ובהמשך להירשם לקורס מעמיק ופרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעניינת בלידת מים אחרי ניתוח קיסרימתעניינת28/06/2009
שלום רב,
מאוד הייתי רוצה ללדת לידה טבעית אחרי שהלידה הקודמת היתה בניתוח קיסרי והבנתי שלידה במים מאוד יכולה להקל על התהליך.
האם יש בי"ח בירושלים שבו אפשר ללדת במים?
בררתי במרכז בשרון, אבל הלידה שלי נחשבת לידה בסיכון והם לא יכולים לקבל אותי.
ללדת בבית מפחיד אותי אחרי הסיבוכים בפעם הקודמת.
ההריון תקין עד עכשיו, עובר יחיד.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לידות במים בבתי חולים
אורנה דן28/06/2009לידות מים מתרחשות בבתים, או במרכזי לידה חוץ אשפוזיים. ואכן, מרכזים אלו לא מקבלים בד"כ יולדות אחרי קיסרי.
לדעתי, את צריכה לחפש בית חולים "'קונבנציונאלי" היינו, שהלידה עצמה לא מתרחשת במים, אך שיש בו פתיחות לשימוש במקלחת בעת הצירים. זו אפשרות נהדרת, אלא שברוב בתי החולים היא לא מתאפשרת, בגלל דרישתם לניטור רציף בלידה מהסוג שלך (VBAC, לידה וגינאלית אחרי קיסרי). אם תמצאי בית חולים שלא מחייב ניטור רציף, תוכלי להתייעץ שם עם מנהל חדר הלידה, אם יאפשרו לך שימוש במים במהלך הצירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת מבאס, אבל תודה רבה! את ממליצה
מתעניינת29/06/2009אולי לקחת דולה ולהיעזר במים עד שנוסעים לבי"ח?
יש לך אולי מושג איזה בי"ח בירושלים פתוח לנושא שימוש במים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשערי צדק
נועה30/06/2009ייש שם חדרי לידה חדשים עם ג'קוזי בעמידה ( סילוני מים חזקים) עוזר מאוד!! בהפחתת הכאב, בסוף לקחתי אפידורל כך שלא יכולתי להתענג אבל בהחלט אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הטיפ!
מתעניינת30/06/2009אני אבדוק את ביה"ח :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה-איך היה היחס הכללי במהלך
מתעניינת30/06/2009הלידה?
האם למישהי יש מושג איך מתייחסים שם ללידה נרתיקית אחרי קיסרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידה וגינאלית אחרי קיסרי בשערי צדק
אורנה דן19/07/2009ליוויתי לידות VBAC רבות בשערי צדק ובעין כרם. היה יחס מאוד סבלני ליולדת. הקושי הוא שברוב מוחלט של בתי החולים מחייבים בלידה כזאת מוניטור רציף, מה שממעיט את האפשרות להשתמש במים.
ליולדות שאני מלווה, אני מציעה גם את האפשרות להיות אצלי בסטודיו בזמן הצירים, באוירה ביתית ורגועה, אפשר גם להשתמש במקלחת, בכדור, בעיסויים שאני עושה, וכו' עד לשלב מתקדם יותר, ורק אז לצאת לביה"ח הנמצא במרחק דקות ספורות מהסטודיו שלי.
את יכולה ליצור איתי קשר ישירות למייל, ואשלח לך כמה סיפורי לידה כאלה שהתרחשו בשערי צדק ובעין כרם, וכן מוזמנת להתקשר אלי.
בהצלחה.
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוויתי בשערי צדק לידות ויב"ק מצויי
אורנה דן13/05/2010מצויינות. אני יכולה ללוות אותך ללידה כזאת, באופן כזה שאגיע לביתך בתחילת הצירים. שם נוכל להשתמש במים. ולהגיע לביה"ח בשלב מתקדם יותר. לפי דעתי לא יאפשרו ליולדת שיש בעברה קיסרי להשתמש בג'קוזי בעמידה, מכיוון שיש דרישה למוניטור רציף, אבל אני מציעה לך לבוא אלי לפגישה אחת, ושם אוכל לפרוש בפנייך את כל האפשרויות, יש לי נסיון רב בליווי של לידות נרתיקיות לאחר קיסרי, הן בשערי צדק, והן בבתי חולים אחרים. באתר שלי מצויים כמה וכמה סיפורי לידה כאלה. חלקם מסופרים ע"י היולדות, וחלקם על ידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידה במים
irit17/07/2009אני מציעה לך על מקום קצת מרוחק אבל זה מקום הלידה המדהים ביותר שראיתי בארץ. צימר עם בריכה לטיפול ג'והרה לצירים ואח''כ בריכה ללידה. יש חדר לידה ללידה טיבעית . פשוט חלום. בלידה יש לך מיילדת מקצועית ואת אחד הרופאים הטובים בארץ. הבעיה היא שזה לא בירושלים אלא בקדימה (ליד נתניה)
ממליצה בחום.
לרופא קוראים אילן הלוי שהוא גם הרופא הפרטי שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המחיר של לידה במים???
רקפת23/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמרכז שבקדימה..
אפרת מינסקי23/08/2009המחיר הוא בסביבות 12000 ש"ח....
לידת בית עולה כ5000.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקדימה זו האופציה היחידה במרכז?
anni13/05/2010אם הבית שלי לא מתאים, יש אופציות אחרות באיזור המרכז ללידה במים?
קצת יקר לי בג'אהרה דולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש את רונית קופליס במושב גן יאשיה
אפרת מינסקי24/05/2010בעמק חפר שלוקחת מחיר של לידת בית (פחות מחצי מג'הרה..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צימריםבלהה23/05/2010
האם יש צימרים שאפשר לשכור למטרת לידה טבעית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש צימרים שנועדו לכך
אורנה דן23/05/2010אצל אילנה שמש במושב ישרש, וכן בצפון (תיכף אפרת תתן פרטים מלאים)
לא שוכרים את הצימר לבד, אלא את שירותיה של המיילדת והצימר ביחד. במקומות מסויימים (כגון ג'הארה) זה כולל גם רופא. ובדרך כלל זה כולל את המיילדת, וכל הציוד והאביזרים בצימר מתאימים לקיים שם לידה טבעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום בלהה
אפרת מינסקי24/05/2010יש את רונית קופליס שמקבלת לידות באיזור עמק חפר, את מינדי לוי בבית לחם הגלילית ועוד..
אם תאמרי באיזה איזור את יהיה יותר קל לכוון אותך.
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דולה בהריון ראשוןמלי12/05/2010
היי, אני בשבוע 28 וחושבת על לקחת דולה. אבל נורא מתלבטת. זה הריון ראשון שלי ואני חייבת לציין שאני ממש לחוצה. אני לא רוצה לידה טבעית אבל רוצה שתהיה מישהי בחדר שתתמוך ותעזור נפשית (בעלי יהיה לחוץ מדי מכדי לתמוך), האם מומלץ במקרה כזה לקחת דולה או אולי אפשר להסתפק בחברה או אמא? אני פשוט רוצה שהכל יעבור על הצד הטוב ביותר אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מלי
אפרת מינסקי12/05/2010קודם כל בשעה טובה..
דולה יכולה לסייע ולתמוך בכל לידה בין אם הלידה טבעית ובין אם לא. בדכ הדולה שלך גם תכין אתכם ללידה ותתמוך בך וגם בבן זוגך לאורך ההריון, בכל שלבי הלידה וגם אחריה. דווקא בלידות מאולחשות יש סיכוי גבוה יותר להתערבויות ולכן נוכחות של דולה יכולה לעזור ולפעמים אף להמנע מחלק מההתערבויות. אשמח להמליץ לך על דולה אם תכתבי מאיזה איזור את. את כמובן גם מוזמנת לפנות אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט דולה תתאים, וגם תרגיע את בעלך
אורנה דן12/05/2010תוכלו להיפגש עם הדולה מספר פגישות עוד במהלך ההריון, להכיר, להרגיש בנוח איתה. היא אישה מקצועית, שמכירה את חדר הלידה, ולפעמים גם את הצוות, היא תרגיע, תתמוך ותעזור, ותוריד בהחלט את מפלס החרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?