פורום לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להיעזר במים בבית לפני בית החולים
    אורית
    14/04/2008

שלום, אני מאמינה גדולה בכוחם של המים, ורוצה להביא בריכה לשלב הצירים בבית, ולהמשיך את הלידה בבית החולים (הדסה עין כרם) כאשר הצירים יגברו (בעקבות החלטה משותפת שאת הלידה הראשונה שלנו נעשה בבי"ח). האם זה רעיון טוב ומומלץ או שעלול לזרז\להחליש\לעכב את הלידה ולגרום לתופעות לא רצויות? איפה ניתן לשכור\לקנות בריכה מתאימה(בהנחה של אלד בה)?תודה, אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא הייתי הולכת על זה

אורנה דן
    14/04/2008

המעבר מהבריכה ל"יבשה" הוא גם ככה קשה, גם ליולדות שיולדות בבית. אפשר להשתמש בבית במקלחות או באמבטיה הפרטית. למעשה, כל העניין של לידות מים נולד כך, שהציעו לנשים בריכה לשהות בה בזמן הצירים, והן פשוט לא רצו לצאת משם כי היה להן כל כך נעים וטוב.
    כשאני ילדתי במשגב לדך שהיתי בג'קוזי בזמן הצירים, וכשהתחילו צירי הלחץ עליתי למיטה וילדתי. אני חוששת שיציאה מהמים בשלב כזה לא מתאימה לנסיעה לביה"ח.
    אולי תחפשי בי"ח שיש בו ג'קוזי (ושמשתמשים בו...)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דולה
    עינב
    13/04/2008

שלום רב,
    האם עלךות של דולה עולה כאלפיים שקלים? אני פשוט שוקלת את הנושא ונראה כי המחיר גבוה...

לקביעת תור
    סגירה
    דולה

הוספת תגובה

• עינב שלום

אורנה דן
    14/04/2008

מחקרים הוכיחו כי לידה עם דולה היא פחות ארוכה, עם פחות התערבויות וסיבוכים. פרט לכך, חלק מהדולות כוללות בשירות שלהן גם הכנה ללידה. העלות נעה בין 1500 ל2200, תלוי במידת הותק והמקצועיות של הדולה.
    לרוב, אישה שכבר ילדה וכבר יודעת מה מחכה לה הן מבחינת הכאבים, והן מבחינת נוהלי בית החולים דווקא מבינה יותר את תרומתה החשובה של הדולה, ויודעת לשים את ההוצאה הזאת בראש סדר עדיפויות, כאשר על הוצאות אחרות אפשר להתפשר (חלק מהציוד לתינוק ניתן לקנות יד שניה למשל)
    אצלי, לאורך השנים, אחוז גבוה מהנשים שפנו אלי היו דווקא בלידה חוזרת, ולא בלידה ראשונה, למרות שדווקא בלידה ראשונה יש לכך חשיבות עצומה, גם מבחינת התמיכה שהבעל מקבל, שכן בנוכחות דולה, גם הוא מרגיש בטוח יותר ופחות לחוץ, מה שמאפשר לו להיות במיטבו כבן זוג תומך ואוהב.
    ניתן לבדוק גם אפשרות של דולה מתלמדת במחיר מוזל, שאין לה נסיון בליווי לידות אך היא עדיין יכולה להיות דמות נעימה ואנושית.
    תוכלי לשלוח לי מייל ואספר לך על מגוון האפשרויות, וכן לקשר אותך עם דולה מתאימה לתקציבך באזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה טבעית
    גלי
    08/04/2008

שלום, אני עומדת ללדת כל יום ומתעתדת ללדת ללא אפידורל, יש לי ניסיון בנושא וידע רב, אך בפועל אני קצת חוששת לחוות צירים אמיתיתים

לקביעת תור
    סגירה
    לידה טבעית

הוספת תגובה

• הפחד מהצירים

אורנה דן
    14/04/2008

שלום גלי
    אני מניחה שכאשר את אומרת שיש לך נסיון, כוונתך שכבר ילדת? בכל אופן הפחד מהכאב קיים גם אצל יולדות מנוסות, וזה טבעי. ניתן לעבוד על הפחד הזה בפגישה אחת או שתיים שיכללו דמיון מודרך ובניית תסריטי לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ח
    06/04/2008

האם יש תרגילים שכדאי לעשות לפני הלידה. אולי לחזק את ריצפת האגן או משהו?
    אפשר לקבל המלצה על תרגילים כאלו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום

אורנה דן
    06/04/2008

בקורסי הכנה ללידה השונים, מתקיימים תרגולים של נשימות והרפיה, שאלו הכלים העיקריים לעבודה בזמן הצירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאפרת בקשר ללידה בבית
    איילת
    02/04/2008

אפרת שלום, רציתי לדעת איך לידה ביתית מסתדרת עם שאר בני המשפחה.
    איך יכול הבעל לעזור ומה לעשות עם הילד הגדול (בן 4) בזמן הזה.

תודה

הוספת תגובה

• שלום איילת

אורנה דן
    06/04/2008

ההחלטה מה לעשות עם הילדים היא שונה ממשפחה למשפחה, יש יולדות שמעדיפות שהילדים לא יהיו בסביבה, כי כך הן יכולות להיות יותר משוחררות, יש כאלה שעבורן זה חלק מהסיפור, שהילדים שותפים לחוויה.
    אני באופן אישי כשילדתי בבית, דאגתי שהילדים לא יהיו בסביבה (בסופו של דבר הלידה היתה בחצות, אז במילא רובם ישנו, ומי שלא נרדם יצא עם הבנות הגדולות שלי לטיול לילי.
    לגבי הבעל, ניתן לקיים שניים או שלושה מפגשים של הכנה ללידת בית, כך הדברים יהיו ברורים יותר, והוא ילמד את חלקו בעניין. אשמח לעזור לכם במפגשים ספורים להתכונן ללידת בית.
    בברכה,
    אורנה דן
    מכינה ללידה וללידת בית
    דולה תומכת לידה ומשפחה
    הכנה לזוגיות, לידה והורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום איילת,

אפרת מינסקי
    06/04/2008

כמו שכתבה אורנה - לגבי נוכחות הילד זה תלוי בכם. אני בחרתי שעמרי לא יהיה בבית כדי שאוכל להיות פנויה לעצמי, לצירים וללידה ולא אצטרך לחשוב עליו ועל צרכיו. סיכמתי מראש עם הורי שבאו ולקחו אותו אליהם כשהצירים הפכו לכאלה שהצריכו את מלוא תשומת הלב שלי. יש יולדות שבוחרות שהילד ישאר בבית ואז כדאי ישהיה מישהו נוסף בבית שיוכל להתפנות אל הילד במידה ויהיה צורך.
    לגבי הבעל - אם לא תהיה דולה אתכם (ובעצם גם אם כן..) כדאי לעשות כמה מפגשים עם מדריכת הכנה ללידה כדי ששניכם תוכלו לקבל כלים שישמשו אתכם בלידה וכדי שבן הזוג ידע איך הוא יכול לתמוך בך בצורה הטובה ביותר.
    אני עושה מפגשים כאלה באזור השרון והמרכז.
    אם תרצי המלצות למישהי אחרת כתבי מאיזה איזור את ואשמח להפנות אותך.
    לידה טובה ובהצלחה!
    אפרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה טבעית
    שלי
    01/04/2008

שלום
    אני בשבוע 34 ואני רוצה ללדת בלידה טבעית לידת מים, ראיתי את ההודעה לפני אני פשוט מעונינת בעוד פרטים אם אפשר...
    האם קיימת אפשרות ללידת מים בביה"ח? או במקומות מסויימים ואם רק במקומות מסויימים אז היכן אם יש באיזור המרכז?
    והאם צריך לעבור הכנה לפני כן....
    תודדדדה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לידה טבעית

הוספת תגובה

• הכנה ללידת מים ובכלל

אורנה דן
    01/04/2008

כדאי להתכונן ללידה באופן כללי, עם תוספת על לידת מים.
    מכיוון שלידה היא ארוע בלתי צפוי, חשוב להיות מוכנים לכל תרחיש ושינוי בתכנית.
    לידות מים במרכז הארץ - אך ורק במרכזי לידה ביתיים, או בלידות בית.
    יתכן שבביה"ח יוספטל באילת יש לידת מים, לא בטוחה בכך.
    בהצלחה
    אורנה
    מכינה ללידה וללידת בית
    דולה תומכת לידה ומשפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שלי,

אפרת מינסקי
    01/04/2008

כפי שציינתי לידת מים לא אפשרית היום בבתי החולים בארץ. מה שכן אפשרי זה להעביר את שלב הצירים במים ואז לצאת "ליבשה" לקראת יציאת התינוק. באזור המרכז האפשרויות הן - בבי"ח לניאדו ובתל השומר יש מרכזי לידה טבעיים שבהם אפשר לשהות בג'קוזי עד הלידה (למרות ששמעתי גם על לידה בלניאדו שהסתימה במים אבל רשמית הם לא מאפשרים), במאיר ובאיכילוב יש שני חדרים המיועדים ללידה טבעית ובהם ג'קוזי לצירים - שוב עד יציאת התינוק.
    אם את רוצה לשקול לידת חוץ בית חולים אך לא לידת בית יש את המרכז של דר' אילן הלוי בקדימה שבו שתי בריכות - אחת לצירים ואחת ללידה עצמה והוא מלווה את הלידה יחד עם דולה. גם באזורים אחרים יש עוד אפשרויות.. שווה בדיקה...
    כדאי לבקר באתר "זהר כבר בדקה" (תעשי חיפוש בגוגל..) ושם יש פירוט על כל בתי החולים והאפשרויות שבהם כולל מחירים של מרכזי הלידה והשירותים הפרטיים השונים.

לגבי הכנה - כדאי לדעתי, כמו לפני כל לידה, לעשות הכנה טובה שבה תקבלו (את והמלווה שלך) כלים שונים להתמודדות עם הצירים כיוון שהמים הם אמנם אמצעי מופלא ונהדר אבל לא כולן מתחברות לזה ברגע האמת וכדאי שיהיו בארגז עוד כמה כלים.. חוצמזה כדאי גם ללמוד ולהבין את שלבי הלידה השונים ומה לצפות בהם כדי שבזמן הלידה תדעו מה מתרחש ותוכלו לקבל החלטות מושכלות.
    ממליצה לחפש קורס הכנה ללידה טבעית (אך כזה שמכין גם לכל שאר האפשרויות..). כיוון שהזמן קצר היתי ממליצה על קורס פרטי. אם את מאזור המרכז או השרון את מוזמנת לפנות אלי לפרטים על הקורסים שלי או לקבל המלצות על מדריכות אחרות..
    בהצלחה ולידה טובה!
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידת בית
    גלי
    01/04/2008

שלום,
    ילדתי את בתי הראשונה בבי"ח, בלידת ואקום (לאחר ירידת מים, 24 שעות של צירים, זירוז וחוסר התקדמות), במשקל 4.170 ק"ג. כעת אני בהריון ומתלבטת לגבי לידת בית. האם יש אפשרות ללידת בית עם היסטוריה כמו שלי? בנוסף, האם יש אפשרות לליווי מיילדת בבית בשלב הראשון של הלידה ומעבר לבית החולים סמוך יותר ללידה?
    תודה,
    גלי

לקביעת תור
    סגירה
    לידת בית

הוספת תגובה

• גלי שלום

אורנה דן
    01/04/2008

אני מניחה שרוב מיילדות הבית לא תתנגדנה ליילד אותך. יש צורך ליצור איתן קשר, (באתר אמה"י יש רשימה וטלפונים) ולשוחח איתן.
    לגבי האפשרות השניה שהצעת, יש מיילדות בית שמוכנות להיות איתך בבית ואחר כך להתלוות אליך לבי"ח על תקן "דולה" (ידוע לי על ג'ויס בטלר מירושלים שבוודאות עושה זאת, אני חושבת שיש גם אחרות)
    אפשרות נוספת היא להיעזר בדולה בבית. אני ודולות נוספות מגיעות לבית היולדת כדי לתמוך ולעזור בזמן הצירים, מתוך מטרה לעבור את הצירים בבית, באוירה נעימה, תומכת ולא מלחיצה, ולהגיע לביה"ח בשלב מתקדם יותר.
    ליצירת קשר שלחי לי מייל.
    בהצלחה
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בהריון
    מירי
    31/03/2008

שלום, אני בחודש שלישי ולא סבלתי כלל מתופעות לוואי עד עתה, האם יתכן כי עכשיו יתחילו לי בעיות וכאבים? או שתמיד שלושת החודשים הראשונים הם הכי קשים?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בהריון

הוספת תגובה

• כל הריון הוא משהו אחר

אורנה דן
    01/04/2008

השליש השני נחשב השליש הכי קל, כי בדרך כלל נעלמו תופעות הלוואי של השליש הראשון, ועדיין אין את הקשיים של השליש השלישי הנובעים ממשקל הרחם הגדל והולך. אולם גם כאן יש חריגים.
    במידה ויש לך כאבים מיוחדים, דווחי עליהם לרופא (כאבי ראש סחרחורות וכו')

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה ללידה
    שרון
    28/03/2008

שלום רב,
    איך מתכוננים ללידה טבעית? אני מאוד רוצה לעבור חוויה מתקנת והפעם לא להשתמש באפידורל. הבעיה היא שאני לא בטוחה שאעמוד בכאב. בלידה הראשונה התמודדתי יפה עם הצירים אך ברגע שלחצו עלי בביה"ח לקחת אפידורל נשברתי בקלות (אחרי דמעות מחוסר שיתוף הפעולה שלהם) ועד היום אני כועסת על כך. מה אני יכולה לעשות כדי להיות מוכנה?
    אשמח לתגובתכן.
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה ללידה

הוספת תגובה

• שלום שרון,

אפרת מינסקי
    29/03/2008

קודם כל כדאי לשחרר את הכעס.. מה שהיה היה וניתן רק ללמוד מכך להמשך ולא לשנות. המילה שבירה לא נכונה בעיני - כמו שאני מבינה, היתה שם סיטואציה לא תומכת שהחלישה אותך ולכן סטית מהדרך שבה רצית ללכת.
    כדאי ללמוד לקבל את הבחירה שלך באהבה ולא לבוא ללידה הבאה ממקום של כעס אלא ממקום של קבלה, הבנה של המקום שבו היית ושהוביל לבחירה שבחרת וכמובן - שחרור.
    לקראת הלידה הבאה יש כמה דברים שאפשר לעשות - לקרוא ספרים כמו "לידה פעילה" , לעשות קורס הכנה ללידה (רצוי אישי) כזה שיתמקד בך ותוכלי יחד עם המדריכה לבדוק היטב את הלידה הקודמת וללמוד ממנה לקראת הלידה הבאה. מדריכה טובה ומנוסה תוכל לתת לך כלים רבים להתמודדות עם צירים. אני למשל מלמדת מגוון רחב של כלים כמו תנוחות, נשימות, עיסויים, שיאצו, רפלקסולוגיה, דמיון מודרך וכו' כך שבזמן הלידה תוכלי לבחור מה מתאים לך מארגז הכלים ויהיה לך מבחר גדול של אפשרויות. כדאי גם ללמוד ולהבין על התהליך הפיזיולוגי, הורמונלי, ריגשי של הלידה מה שיתן לך אמונה ובטחון ביכולתך ללדת!
    כדי "לנטרל" השפעות של לחץ מבחוץ כדאי לבחור בקפידה את סביבת הלידה - את בית החולים שבו תלדי (אולי לחשוב על לידת בית?) מי הצוות שילוה אותך? יש מקומות בהם אפשר להביא דולה או אפילו מילדת פרטית כך שמראש תדעי שמי שיהיה איתך יתמוך בך ובבחירות שלך ולא יחליש אותך. כדאי גם שבן הזוג יהיה חלק מהתהליך כדי שיוכל לסייע לך באופן פעיל בזמן הלידה וגם לייצג את רצונותיכם מול לחצי הסביבה (אם יהיו) בזמן שאת יולדת...
    בהצלחה ולידה טובה,
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה טבעית.....(?)
    קלולס
    26/03/2008

שלום רב,
    אני בשבוע 21 להריוני, ונוטה לכוון לידה טבעית.
    מחפשת מידע ומרגישה שאני אובדת בים האנפורמציה, שחלקו בעליל לא רלוונטי לי.

הלידה שלי, כמו שאני רואה אותה, ורוצה בה,
    (בעלי כרגע מרגיש שלא יודע מספיק על מנת להסכי איתי או לא)
    תהיה ללא משכי כאבים, לא בשכיבה על הגב,
    כן עם כדור פזיו, מקלחות וכו'... לא רוצה סטאז'רים שיציצו, ורוצה פרטיות
    לא רוצה שהתינוק יופרד ממני או לפחות מבעלי
    כמובן ביות מלא, ואפשרות שהאיש יהיה איתי כמה שיותר
    מצד שני, כן בסביבה רפואית, וממש לא לידת בית.
    כן עם דמות רפואית כלשהי (פרא-רפואית אולי?) שתפקח על התהליך
    כן במקום שיאפשר אם חס וחלילה יש צורך-
    גישה למחלקת יולדות "רגילה" וחדרי ניתוח (חס וחלילה שלא נצטרך)

כמו כן- בעלי כרגע לא שולל על הסף, אלא אמר שהוא מרגיש שלא יודע מספיק על מנת להחליט ומעוניין לקרוא יותר על הנושא...
    איפה למצוא מידע בנושא?
    אני יודעת שזה קצת מוקדם, אבל אני רוצה להרשם לקורס הכנה ללידה שיהיה רלוונטי כמה שיותר לסוג הלידה שנבחר ולכן מתחילה עכשיו בבירורים המסיביים...

שמעתי על בתי החולים שיש בהם חדרי לידה טבעיים, אך גם שמעתי שזה מאוד תלוי בצוות שעליו "נופלים" באותה משמרת
    ושיש מצבים שזה שאת רוצה חדר לידה טבעי לא ממש עוזר לך אם לצוות אין חשק,
    כנ"ל לגבי ביות- שכן או לא מאפשרים לך (ואני לא מדברת על מצב שיש הצדקה רפואית למנוע..זה ספור אחר)

בקיצור-
    כמו שאמרתי בהתחלה, אני די קלולס, ומרגישה אובדת מרוב אנפורמציה
    איזו אופציה נשמעת לכן, המנוסות שמתאימה לי?
    המרכז הטבעי בליניאדו מאוד רחוק לי,
    תל השומר במרחק שהוא גבולי כי זמן ההגעה לשם מבחנתי תלוי בתנועה בהתאם לשעת היום

יש עוד דברים שלא חשבתי עליהם וכדאי לברר ולדעת??

סליחה מראש על הבלבול ותודה רבה על התשובות.

לקביעת תור
    סגירה
    לידה טבעית.....(?)

הוספת תגובה

• לא מבולבל בכלל

אורנה דן
    26/03/2008

נשמע שאת ממש מבינה מה שאת רוצה בלידה שלך, שזה למעשה מה שכל אישה צריכה כתנאים בסיסיים להתקדמות טובה ובריאה של הלידה.
    אני גם מבינה את בעלך שאומר שאין לו מספיק ידע וכלים להחליט
    ולדעתי לא מוקדם בכלל במצבכם להתחיל קורס הכנה ללידה.
    מה שאת רוצה זה לידה טבעית ורגועה, בלי אלמנטים מלחיצים, אולי גם בליווי דמות נשית תומכת שתתן לך הרגשה של בית בתוך חדר הלידה.
    זה בהחלט אפשרי, והדברים שציינת הם ציפיות מובנות ומציאותיות.
    אני מציעה לכם להתחיל קורס הכנה פרטני ללידה, שבו תוכלי לדבר על הרצונות שלך, ולהתכונן ביחד איך מגיעים ללידה כזו כפי שאת רוצה.
    תוכלי לפנות אלי במייל לפירוט נוסף.
    המשך הריון בריא ולידה רגועה ומאושרת,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידת מים
    מיכל
    25/03/2008

שלום, האם יש בארץ אפשרות לעשות לידת מים? ואם כן האם מדובר במים חמים, קרים?

לקביעת תור
    סגירה
    לידת מים

הוספת תגובה

• שלום מיכל

אפרת מינסקי
    25/03/2008

אפשר ללדת בנים בבית או בצימר לידה כמו של אילנה שמש או של דר. הלוי. בחלק מבתי החולים יש חדרים ללידה טבעית או מרכזי לידה ושם אפשר להעביר את הצירים במים אבל בזמן יציאת התינוק בד"כ יוצאים מהמים. טמפרטורת המים היא חמימה ונעימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרת, גם בנות אפשר ללדת כך... :)

אורנה דן
    25/03/2008

סתם... יודעת שזו טעות מקלדת, אבל הצחיק אותי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• LOL כמובן שאפשר גם בנים וגם בנות...

אפרת מינסקי
    29/03/2008

בקריאה חוזרת הצחקתי גם את עצמי...
    :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קעקוע בגב תחתון
    מור
    24/03/2008

אני בת 28 ויש לי קעקוע בגב התחתון (די גדול..) אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כרגע, והרבה אנשים מסביבי אומרים לי שאם אני ארצה לקחת אפידורל אני לא אוכל בגלל הקעקוע, האם זה נכון?
    אני מקווה שלא אצטרך אפידורל אבל מטריד אותי שאם אני אצטרך אני לא אוכל לקבל זריקה, אשמח לתשובה מהירה.
    תודה מור

לקביעת תור
    סגירה
    קעקוע בגב תחתון

הוספת תגובה

• אפשר להיפגש כבר עכשיו עם רופא מרדים

אורנה דן
    24/03/2008

שיראה את מיקום הקעקוע ויגיד מה דעתו.
    זה פשוט תלוי האם הקעקוע הוא אכן במקום שבו מחדירים את המחט לאפידורל או לא.
    אני חושבת שכדאי לך להיפגש עכשיו, בלי לחץ, עם רופא מרדים ולשמוע את דעתו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהי יכולה לתת המלצות על איפה ללדת
    א.ר.
    23/03/2008

אני ובעלי מתלבטים בין שיבא לאיכילוב. מישהי יכולה לספר קצת על חדרי הלידה, הצוות, היחס , השרות וכל מה שקשור לחוויה הכללית? אנחנו בשבוע 14 ומתחילים להתעניין - מי יכולה להמליץ?

הוספת תגובה

• המלצות זה דבר סוביקטיבי מאד

אפרת מינסקי
    24/03/2008

אני תמיד נזהרת מלהמליץ או לשלול במיוחד דרך האינטרנט.. כיון שדברים שחשובים לי אולי לא רלוונטיים לך ולהיפך. כמו כן חוויה נהדרת של מישהי אחת יכולה להשמע שלילית עבורך ולהיפך.
    בנוסף כדאי לזכור שבכל בית חולים תמיד אפשר לשמוע על סיפורים של לידות נהדרות ומזעזעות כאחד...
    קודם כדאי שתתחילי לחשוב על מה חשוב לך בלידה - האפשרות ללידה טבעית? אפשרות למלווים נוספים חוץ מבן הזוג - דולה, מילדת פרטית וכו', מה הפרוטוקולים והנהלים (השונים בין בתי החולים) בהקשרים כמו התערבויות, ביות וכו'
    בקיצור - כדאי קודם לדעת מה חשוב לכם ואז "לעשות שופינג" בין בתי החולים השונים ולראות מי עונה על הכי הרבה צרכים שלכם.
    בהצלחה!
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור פיזיו
    חן
    23/03/2008

שלום, האם לקראת מועד הלידה עדיין אפשרי להתאמן עם כדור הפיזיו מספר פעמים ביום?

לקביעת תור
    סגירה
    כדור פיזיו

הוספת תגובה

• איזה אימון?

אורנה דן
    24/03/2008

לא הבנתי לאיזה אימון את מתכוונת. אם את משתתפת בקביעות בשיעורי התעמלות, יש לשאול את המורה שלך האם תרגילים אלו מתאימים להריון ולשלב בו את נמצאת.
    המשך הריון בריא ולידה מאושרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יורם
    19/03/2008

רציתי לשמוע ממש בקצרה מהן הסיבות שבגללן עדיף לעבור לידה טבעית? כמו כן, האם לידה טבעית היא ללא משככי כאבים כלל?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• יורם שלום

אורנה דן
    24/03/2008

ישנן שתי סיבות עיקריות.
    האחרת היא שכל חומר המוזרק לגוף במהלך ההריון או הלידה משפיע על העובר, ולכן מעדיפים לנסות להימנע מחומרי הרדמה וטישטוש.
    הסיבה השניה היא הידיעה שהכאב של הצירים והלידה הוא כאב טבעי, שהטבע נתן לאישה כלים להתמודד איתו, בשונה מעקירת שן או מצבים רפואיים אחרים המחייבים הרדמה וכד'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה