מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לידה פעילהאפרת13/07/2008
שלום רב, האם בתי החולים מעודדים עבודה פעילה של היולדות, האם יש התחשבות ביולדת והתגמשות לרצונותיה? האם יש לכן בית חולים מומלץ לנושא זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת, מאיזה אזור את בארץ?
אורנה דן13/07/2008בכל אזור יש בתי חולים שפתוחים יותר לרעיון, ובתי חולים שמרנים יותר. אנא ספרי לנו מהיכן את ונוכל לפרט יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל חדר לידה ניתן ללדת בלידה פעילה
קאופמן מיכל11/08/2008רציתי להתייחס למושג לידה פעילה ולידה טבעית. בלידה פעילה האישה מפעילה את גופה ,זה יכול להתרחש במיטה, על כדור , על כיסא, ובעמידה ליד המיטה,היא משתמשת בתנוחות שונות כדי לעזור לתהליך הלידה להתקדם, היא גם יכולה להיות תחת השפעת זריקת אפידורל, או טישטוש של פתידין ועדיין להפעיל את גופה, במיטה בעזרת תומכת או בן זוג מיומן כדיל להשיג תנועתיות ואי סימטריה של האגן הנחוצים להתקדמות הראש באגן בדרכו לצאת. אולם להבדיל מלידה טבעית עליה להיות מחוברת למוניטור רציף. בלידה טבעית, הדבר השונה העקרי הוא שאין חיבור למוניטור רציף, והמעקב אחר העובר נעשה ע"י שמיעת דופלר במהלך הצירים , חוץ מאשר בקבלת היולדת נעשה מוניטור של 20 דקות וובמידה והיה תקין. בלידה טבעית למעשה האישה לוקחת על עצמה אחריות לגבי התוצאה של אי חיבור למוניטור רציף. וחותמת על כך, בלידה טבעית האישה משוחררת מהמוניטור ויכולה להיות פעילה ולבחור בכל סוג של תנוחה או פעילות המקלה על הכאב,להיות במקלחת תחת מים זורמים או גקוזי , להסתובב ולעשות מה שנוח לה, היא יכולה להעזר בשיטות משלימות להפחתת כאב ,ולעידוד תהליך הלידה, בשלב יציאת התינוק האישה בוחרת את התנוחה הנוחה לה, ולאו דווקא בכריעה, גם שכיבה על הצד יעילה וטובה ואפקטיבית, וטובה בעיקר לאישה שהסתובבה ועמדה מרבית הלידה והיא עייפה. בברכה מיכל קאופמן מדריכת הכנה ללידה ומיילדת מוסמכת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל, איני יודעת לאיזה בי"ח התייחסת
אורנה דן11/08/2008אך המידע הוא מטעה, בבתי החולים שאני מלווה לידות, אין דרישה למוניטור רציף, פרט למקרים מיוחדים. הגדרתך את הלידות הטבעיות כלידות ללא ניטור רציף קצת מוזרה, מה גם שהחתימה שאת מדברת עליה לא מוכרת לי מבתי החולים שאני ליוויתי בהם (ירושלים והמרכז)
ניטור רציף נדרש בלידות עם אפידורל או התערבויות אחרות, הוא נדרש במידה והיולדת עברה ניתוח קיסרי בעבר, והוא נדרש במידה והמוניטור הראשון לא היה משביע רצון. בשאר הלידות, טבעיות, פעילות או לא, אין צורך בניטור רציף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה טבעיתרות09/07/2008
שלום. אני בשבוע 27.רוצה ללדת לידה טבעית. יש מישהי שאת יכולה להמליץ עליה באזור השרון? (כפר סבא, רעננה..) תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רות
אפרת מינסקי09/07/2008לא כלכך הבנתי מה את מחפשת - מדריכת הכנה ללידה? דולה? מילדת?
אשמח להמליץ לך אם תפרטי..
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרות שלום
אורנה דן09/07/2008הבטחתי לשוב אליך עם המלצות אז הנה...
כדאי לעשות הכנה ללידה טבעית עם מיילדת או דולה. כך קיימת לך אופציה במידה ואת רוצה דולה בלידה, את מצרפת אותה אליך כשהיא כבר מוכרת לך ונוכחותה נעימה לך ולבן הזוג.
יש ברמת השרון את מיכל בונשטיין, שהיא אלופה במיילדות טבעית. אני מקווה שהיא עדיין עושה קורסים של הכנה ללידה. אם קיימת בחירה בין קורס קבוצתי לפרטני, אני ממליצה בגדול על פרטני.
בהצלחה ונשיקות
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתומכת לידה
מרים14/07/2008שלום רב, אשמח לענות לך על מבוקשך. אני כבר ילדתי 4 פעמים בלידה טבעית. פשוט לא היה משהו אחר. אמלצות תוכלי לקבל ב"קשת בענן". מרים 052-3604738 הרצליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה על נשימותאורית06/07/2008
שלום, אני מתאמתנת על נשימות לקראת הלידה, כמו כן אני מתכוונת להשתמש בכדורי פיזיו ולעשות קצת תרגילים לפני הלידה, מה עוד יכול לשחרר לחץ ולהרפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימוד הרפיה הוא כלי חשוב מאוד
אורנה דן06/07/2008אפשר לקחת שיעור אחד וללמוד הרפיה, דמיון מודרך, נשימות. אשמח לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיונית02/07/2008
שלום רב, האם בלידה לא טבעית מבצעים חוקן לפני הלידה ובלידה טבעית לא מבצעים חוקן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונית שלום
אורנה דן03/07/2008ביצוע חוקן נתון לבחירתה של היולדת, ללא קשר לסוג הלידה.
לא הייתי קוראת ללידה עם אפידורל לידה "לא טבעית" נראה לי קצת לא מדוייק.
בכל אופן ממליצה לך ללכת לקורס הכנה ללידה שיסביר לך את המושגים ותקבלי תמונה מלאה. ניתן לעשות זאת גם במפגשים פרטיים לך ולבן הזוג בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן לפירינאוםשיר29/06/2008
שלום, האם מישהי שמעה על חברת "ולדה" המשווקת שמן לעיסוי הפירינאום ועוד מספר שמנים? האם זה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכירה את החברה
אורנה דן03/07/2008החברה עצמה מייצרת שמנים איכותיים. לא מכירה ספציפית את השמן הזה, אך נטייתי היא בהחלט לסמוך על חברת וולדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה ללידה טבעיתעינת26/06/2008
שלום שמי עינת. זהו ההריון הראשון שלי אני בשבוע 26, והייתי רוצה לקבל המלצה על הכנה ללידה טבעית פרטנית באיזור קרית אונו/תל אביב תודה רבה עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עינת,
אפרת מינסקי26/06/2008אני ממליצה בחום על אשכר שפירא 054-4706060
היא מדריכת הכנה ללידה והומיאופתית שמתמחה בהכנה ללידות בית וללידה טבעית בקרית אונו
מיסרי לה ד"ש חמה ממני ובהצלחה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורס הכנה ללידה טבעית
מרים14/07/2008שלום רב, אשמח להעביר לך קורס הכנה ללידה טבעית וגם ללוותך בלידה. אנא אמרי לי מהו המועד המשוער ללידה. ברכות מרים 0523604738
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלי25/06/2008
שלום רב, האם בלידה טבעית משאירים את חבל הטבור מחובר זמן רב יותר? אם כן, מדוע עושים זאת? מה היתרונות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיתוך מאוחר של חבל הטבור
אורנה דן26/06/2008יש אנשים המעוניינים להעניק לתינוקם את כל הדם שמגיע לו, ולחתוך את חבל הטבור רק כאשר כלי הדם נסגרו. זה לא אורך זמן רב אחרי הלידה. מספר דקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורס הכנה ללידה טבעית בוינגייטלי22/06/2008
שלום,
זהו הריון ראשון שבוע 23, הייתי רוצה לידה טבעית ישנו קורס הכנה ללידה טבעית שמתנהל בוינגייט מפגש של יום אחד כמה שעות.
האם הקורס הזה מומלץ ומספיק מכין? בהנחה שאקח גם קורס 4 מפגשים של בית חולים.
שאלה נוספת- אני עושה הליכות 3-4 פעמים בשבוע 45 דק', האם בנוסף אני חייבת גם איזשהו קורס התעמלות כמו יוגה/פילאטיס כדי להכין אותי לידה טבעית, או שמספיק גם ההליכות?
תודה על המלצות. (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה ללידה טבעית
אורנה דן22/06/2008קשה להתכונן ללידה בקבוצה, ועוד יותר במפגש מרתוני של יום אחד.
קורס של 4 מפגשים בבית חולים, יתן לך את ההבנה הבסיסית של תהליך הלידה וזה יופי.
אם בכוונתך להתכונן ללידה טבעית, כדאי שתוסיפי מפגש פרטי עם מדריכת הכנה ללידה שתתאים את עצמה לידע שכבר רכשתם, ותוסיף עליו את מה שצריך.
לעתים אני עורכת 2 מפגשים כאלה עם זוגות שעשו קורס "סטנדרטי". אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה ללידה טבעיתלי18/06/2008
היי, מאוד הייתי רוצה ללדת באופן טבעי, כמה אני צריכה להיות מוכנה לכך מראש ומה זה דורש ממני כרגע? זהו הריון ראשון שבוע 22.
בנוסף, מישהי יכולה אולי להמליץ לי על קורס הכנה ללידה טבעית באזור רחובות והסביבה.
תודה (-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה זמן טוב להתחיל הכנה ללידה
אורנה דן19/06/2008אני ממליצה לעשות הכנה פרטית- פרטני ת ולא קבוצתית.
מה זה דורש ממך? להכיר את התהליך, להיות מוכנה להתמודד עם הכאב בדרכים הטבעיות, וכמובן קורס טוב חשוב שיכין אותך גם לאופציות נוספות, כדי שתכירי את כל מגוון האפשרויות העומדות לרשותך. אהובה הילה חן היא מדריכת הכנה מרחובות, בדקי איתה אם היא עושה הכנה פרטנית. תוכלי ליצור איתי קשר במייל להמלצות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורס הכנה ללידה בגישה הוליסטית טבעי
נילי20/06/2008הי לי
קודם כל שיהיה בהצלחה.
אני ממליצה בחום על קורס אצל מיכל קאופמן במושב אביגדור.
היא גם מיילדת, גם מעבירה קורסים בביתה.
אווירה מרגיעה. היא מטפלת הוליסטית. יכולה לסייע להקלה על כאבים
גם במהלך ההריון וגם בלידה באמצעות שיאצו, דיקור, דמיון מודרך, הרפייה.
אם תרצי - יש לה אתר באינטרנט בו תוכלי להתרשם!
המון המון בהצלחה.
(אני הייתי אצלה גם בהריון הקודם וגם עכשיו!)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגילה18/06/2008
האם בלידה טבעית ברוב המקרים נהוג להיעזר בשירותי דולה? או שאין קשר בין השניים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דולה ולידה טבעית
אורנה דן19/06/2008הרבה יולדות נעזרות בדולה כדי לעבור לידה טבעית.
לפי דעתי דולה היא נוכחות חשובה ביותר בלידה, גם בלידה עם אפידורל או בלידות מכשירניות, בכל לידה שהיא. באופן אישי כיולדת צירפתי דולה ללידות המתקדמות שלי כשכבר הבנתי מה זו לידה, אך דווקא בלידה ראשונה יש חשיבות יתרה לדולה שנוסכת בשניכם בטחון ותחושה עוטפת.
עוד על הקשר בין דולה ללידה טבעית: אחוז גבוה מהלידות עם דולה מסתיימות כלידה טבעית, קצרה יותר, ועם פחות סיבוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליווי בן הזוג בלידה טבעיתשני15/06/2008
אני בשבוע 34 ואני מעוניינת בלידה טבעית, אני מאוד רוצה שבן זוגי יהיה נוכח בעת הלידה.
מחברותי שמעתי שבלניאדו בחדרי הלידה הטבעית לא מאפשרים לבעל להיות נוכח בלידה האם זה נכון? והאם בתל השומר זה אפשרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשני בתי החולים שציינת מאפשרים זאת
אורנה דן15/06/2008למעשה, אינני יודעת אם קיים היום עדיין בית חולים שמונע מהאב הטרי להיות בלידה.
כדאי שבן הזוג יצטרף אליך לקורס הכנה ללידה, כך שנוכחותו תהיה מרגיעה, שהוא עצמו יהיה רגוע, יכיר את המושגים, את המתרחש, ויידע איך לעזור לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שני15/06/2008תודה על התשובה המהירה.
אני יודעת שיש לבעלי אפשרות להיות בחדר לידה רגיל, אני מדברת על הלידה הטבעית בלניאדו ששם ממה שסיפרו לי שיש חדר המתנה, כלומר בן הזוג יכול להיות נוכח בחדר הלידה הטבעית עד ללידה עצמה אך לא בלידה בפועל כלומר בזמן זה מבקשים ממנו לצאת לחדר המתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שני
אפרת מינסקי15/06/2008הזמן היחיד שבו יבקשו מבעלך להמתין בחוץ הוא בזמן הבדיקות בקבלה (בלניאדו). כשתגיעו למיון יולדות הכניסה לבדיקות מותרת לנשים בלבד כיון שזהו חדר אחד ובו שלו מיטות המופרדות בוילונות ובו אין כניסה לבני הזוג. אך זהו זמן קצר של הבדיקות הראשוניות לפני הכניסה לחדר הלידה. מרגע שתכנסו לחדר לידה (לא משנה אם רגיל או טבעי) בעלך יוכל להיות לצידך לכל אורך הלידה ובכל שלב. הפעם הבאה שתיפרדו תהיה אחרי הלידה כשיעבירו אותך למחלקת יולדות ואת התינוק לילודים (ואז בד"כ האבא הולך עם התינוק לבדיקות והאמא למחלקה..)
מאחלת לידה טובה!
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידהליאת13/06/2008
שלום שמי ליאת , אני ילדתי לפני שנה בלידה טיבעית בלי אף אילחוש או זירוז בשבילי זאת היתה לידה אכזרית אני לא בחרתי את דרך הלידה וכמובן שרציתי אילחוש אבל לא נתנו אני רוצה לספר לך שאחרי הלידה ניכנסתי למעין דיכאון עם עצמי לא האמנתי איך אפשר לעבור לידה כזאת קשה.
שלא נדבר על המילדת שהיתה לי מאד לא נחמדה אנטיפטית אני לא יכולה לשכוח את היחס המזלזל בחדר הלידה כלפי בנוסף יצאתי עם חיתוך, קרעים שיטחיים, וצניחה קלה של קיר הנרתיק היא חפרה בי כל הזמן הכאיבה לי בשבילי זאת היתה לידה טראומטית לא נעימה היא היתה יכולה להיות נעימה תלוי במילדת.
זאת לידה שניה שלי יש לי חוויה נהדרת עם הלידה הראשונה אפילו שהיא היתה 14 שעות אנשים שמתייחסים יפה זה שווה את כל הכאב זאת דעתי בלידה השניה הרגשתי כמו חפץ אני מצטערת רק על דבר אחד שלא דרשתי שהמיילדת תצא מחדר הלידה כנראה שלא היה לי כוח לחשוב על זה תודה ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אויש, כל כך מצער לשמוע
אורנה דן13/06/2008במיוחד כשכבר ידעת חוויית לידה טובה, וידעת שזה אפשרי.
למענך, ולמען ילדייך, את צריכה להתרכז בזכרונות מהלידה ה"טובה". להבין שלא הכל תלוי בך, אולי אפילו להגיע לפגישה עם איש מקצוע לעיבוד חוויית הלידה, כדי שהחוויה הזאת תושלם ולא תמשיך לרדוף אותך, זאת כדי לגדל את ילדייך ברגשות חיוביים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה על ציריםמלי ג.10/06/2008
שלום, האם אפשר להכין את הגוף מראש להימנע ממצצב של צירים שנמשכים המון שעות? כלומר האם ניתן לעשות עבודה או תרגילים שיעזרו לצירים להגיע ולעבור בקלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט ניתן
אורנה דן10/06/2008ניתן ללמוד להבין את תהליך הלידה ואיך הוא עובד. מה ההורמונים בגוף שמקדמים את הלידה, ואילו מצבים יכולים לתקוע לידה או להאריך אותה.
ניתן ללמוד כיצד להתמודד עם הצירים בצורה שתבטיח את התקדמותה התקינה של הלידה.
לא נוכל לדעת בוודאות איזו לידה מצפה לך, ארוכה או קצרה. אך אם תרכשי כלים להתמודד עם הצירים, ותשתמשי בהם, תהיי שלמה עם עצמך, שעשית את המיטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספרטל04/06/2008
שלום, האם יש ספר טוב העוסק בהכנה ללידה, עבודה על נשימות ותרגולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טל,
אפרת מינסקי04/06/2008שבוע הספר זה זמן מצוין להצטייד !
יש כמה ספרים מומלצים:
לידה פעילה של ג'נט בלאסקז
טבעי ללדת של מירה ארצי פדן, גילה רונאל ועלמה כהן ורדי
לנוע בלידה וללדת בתנועה של שלומית רייכמן-לויצקי. - לא מכירה באופן אישי אבל שמעתי שהוא
נהדר.
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת להמלצות
אורנה דן04/06/2008גם בעיניי אלו הספרים הטובים והמומלצים.
ניתן להוסיף גם את "ללדת בבית" של אילנה שמש, אשר לדעתי הוא מתאים מאוד לא רק למי שחפצה ללדת בבית, שכן יש בו אינפורמציה נוספת על זו הקיימת בשאר הספרים, ויכולה לשרת היטב כל יולדת.
מעבר לספרים יש צורך בהכנה "אנושית" ללידה, פנים אל פנים, שכן לא הכל אפשר ללמוד מספר.
המשך הריון בריא, ולידה מאושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורס הכנה ללידה בקריותאופירה30/05/2008
רציתי לדעת אם את מכירה מדריכת הכנה ללידה באזור קריות. חיפשתי באזור ואין כל כך הרבה. האם יש מישהי ידועה או שאת ממליצה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופירה שלום
אורנה דן30/05/2008אפרת מתמצאת יותר ממני באזור הצפון, אני מניחה שבקרוב היא תעלה ותתן לך שמות והמלצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אופירה
אפרת מינסקי30/05/2008אני ממליצה בחום על הילה שקד. היא מדריכה נהדרת ואישה מקסימה היא מטבעון ומגיעים אליה מכל האזור. תוכלי למצוא אותה בקלות בגוגל.
בהצלחה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אופירה30/05/2008תודה על ההמלצה. קיבלתי גם מחברה המלצה ממש חמה על מדריכה שגרה במוצקין- ממש קרוב אלי- מוריה גלית שלגי. דיברתי איתה והיא אכן נשמעת לי ממש מקסימה. האם שמעת עליה? נכנסתי גם לאתר שלה והתרשמתי מאוד לטובה. נראה שהיא די מקצועית.
תודה מראש על תגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט שמעתי עליה - רק דברים טובים!
אפרת מינסקי02/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדריכת הכנה ללידה בקריות
יפית31/05/2008ממליצה לך בחום על מוריה גלית שלגי. היא גרה במוצקין, והיא גם עובדת בחיפה . אנחנו וכל החבר'ה עשינו אצלה קורס. מדהימה. מלאך, אישיות. אל תפספסי אותה. היא גם פסיכולוגית ונותנת המון טיפים מעבר לקורס, על הורות ועל התינוק. חבל על הזמן.
אם את רוצה את הטלפון שלה או להתייעץ איתנו את מוזמנת לכתוב לי למייל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)