פורום לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לידה בבית
    קרן
    26/08/2008

שלום, אני בהיריון ראשון לאחר IUI ואני מאוד מתלבטת בעניין לידה בבית. זה תמיד היה החלום שלי אבל עכשיו משום מה יש לי קצת פחדים בעניין. ראיתי באתר של אילנה שמש שמרבית הסיבוכים קרו אצלה אצל יולדות מבכירות. האם אתן חושבות שבהיריון ראשון עדיף ללדת בבי"ח? בנוסף אשמח אם יש לכן המלצה על ספר טוב שעוסק בלידה טבעית/ לידת בית, ספר שנותן אינפורמציה יסודית על מה קורה או עלול לקרות בלידה. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לידה בבית

הוספת תגובה

• קרן שלום

אורנה דן
    27/08/2008

קודם כל המשך הריון בריא ורגוע.
    אני ממליצה לך לנסות לרכוש או להשיג את הספר של אילנה שמש "ללדת בבית". הוא ספר מעולה, גם אם בסוף לא תלדי בבית, הוא יעניק לך אינפורמציה מרובה שאינה מצויה בספרים אחרים.
    פרט לספר הזה, אני ממליצה על שני ספרים נוספים: "טבעי ללדת" ו- "לידה פעילה". אין צורך לרכוש ולקרוא את שלושתם, לכי לפי נטיית הלב (הספר של אילנה + אחד נוסף)
    יש הגיון מסויים בגישה שמסייגת לידת בית כלא מתאימה ללידה ראשונה, שכן יתכן ורצוי שהיולדת קודם כל תכיר את תהליך הלידה על בשרה, תדע איך היא מתמודדת עם זה, ורק אז תוכל להחליט האם לידת בית מתאימה עבורה או לא.
    כדאי לקחת קורס הכנה ללידה פרטי ופרטני, שיכלול את כל האופציות, ויוכל לתת לכם כלים להחלטה. מדריכה שתוכל להכין אתכם הן ללידת בית, אם זו תהיה החלטתכם, והן ללידה פעילה וטבעית בבית חולים, ותלמד אתכם שזה אפשרי ואיך כדאי לעשות זאת.
    אם תאמרי לנו מאיזה אזור את בארץ, נוכל להמליץ לך על מדריכות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזדהה עם קרן :-)

הילה
    07/10/2008

שלום לכולן :-) שמי הילה, ואני נמצאת לקראת תחילת השליש השלישי להריון. כל הזמן היה ברור לי שהייתי רוצה מאד לידת בית ולאחרונה עלו בי דאגות לגבי איך זה יהיה. מידיי פעם, כשאני מרגישה כאבים בתחתית הבטן, אני חושבת לעצמי - האם אלו הכאבים של הלידה? החוויה של הפעם הראשונה בהחלט עושה את שלה. אני גרה בטל שחר (אזור צומת חולדה/צומת נחשון). אשמח לשמוע על מדריכה שיכולה להכין לקראת לידת בית מצד אחד וגם להכין ללידה טבעית בבי"ח, אם לבסוף נתחרט. תודה רבה. טוב שאתן כאן . יום מבורך, הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה ללידה וללידת בית

אורנה דן
    07/10/2008

הילה שלום
    אני נמצאת בירושלים ואשמח להכין אתכם באופן פרטני ללידה.
    הפגישות יכינו אתכם גם ללידת בית וגם לכל האופציות האחרות, כך שתרגישי מוכנה, וגם יהיו לך הכלים להחליט ולדעת מה את רוצה.
    את מוזמנת להתקשר.
    אורנה
    052-8512970

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יונית
    24/08/2008

אני בשבוע 39. שני הריונות קודמים, לידה טבעית בשבועות מאוחרים (41.5). כיום מתגוררת במרחק רב מבית חולים (כשעה נסיעה). מתי עלי לצאת לבית החולים? לידות קודמות התרחשו יחסית במהירות - כשלוש שעות מתחילת תחושת הצירים ועד ללידה עצמה. האם יש אפשרות לזיהוי מתי אכן מתרחשת לידה? ומתי מדובר בסתם צירונים? וזאת ללא בדיקה של מוניטור , או פתיחה ומחיקה ע"י רופא? האם יש שינוי משמעותי בדופק היולדת? האם יש בדיקה שאני יכולה לבצע בעצמי בבית? תודה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• במקרה שלך ממש לא כדאי להתעכב

אורנה דן
    24/08/2008

שימי לב לצירים באופן כזה:
    את בתחילה קוראת להם "צירונים" אך את יכולה למדוד את אורכם. אם הם הולכים ומתארכים, מצטופפים, וכואבים יותר, פשוט לצאת לבי"ח. השילוב של לידות קצרות בעבר + מרחק רב מביה"ח לא מאפשר לך להתעכב ולהתלבט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה טבעית
    בת אור
    20/08/2008

שלום, אני בהריון ראשון שלי...שבוע 10 :-) אני מתעניינת לגביי לידה טבעית,האם יש מישהי טובה שאוכל ליצור עמה קשר באזור הקריות-חיפה? אני נמצאת בתהליכיי גירושים ולכן עומדת לעבור את כל ההריון ושלביו לבדי לכן אני רוצה לצבור כמה שיותר ידע ולהשתתף בקורס הכנה ע"מ להפחית את החרדה ולחזק את הבטחון והיכולת שלי להתמודד עם המצב וכמובן ללדת בלידה טבעית תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    לידה טבעית

הוספת תגובה

• בת אור שלום

אורנה דן
    20/08/2008

אין ספק שבסיטואציה כזאת את ראויה לתמיכה רצופה לאורך כל ההריון. הייתי ממליצה על דולה שגם תכין אותך ללידה, וגם תתמוך בך במפגשים קבועים לאורך ההריון, פעם בשבועיים-שלושה, וכמובן תמשיך איתך ותהיה איתך בחדר הלידה.
    אני אחפש לך מישהי מתאימה באזורך.
    צייני את כתובת המייל שלך, כדי שאוכל לשלוח לך פרטים.
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום בת אור,

אפרת מינסקי
    20/08/2008

ממליצה בחום למצוא אשת מקצוע רב תחומית שתוכל ללוות אותך לאורך כל הדרך.
    מישהי שתוכל גם להכין אותך ללידה, לתמוך בך בלידה עצמה וגם אחרי הלידה...
    מישהי כמו יפית בוגנים שהיא גם מכינה ללידה גם דולה שמלווה לידות וגם מדריכת הנקה.
    או נטע ענברי כתב שהיא מכינה ללידה, דולה ומטפלת בשיאצו.
    יש גם את גילי דר - מכינה ללידה, מלווה בלידה ותומכת לאחר לידה.
    בהצלחה!
    אפרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיילדות בית החולים
    מירי
    17/08/2008

שלום רב, רציתי לדעת האם למיילדות בית החולים יש מספיק ידע באשר ללידה פעילה, האם הן יודעות להכין את היולדת מבחינה נפשית וגם פיזית

לקביעת תור
    סגירה
    מיילדות בית החולים

הוספת תגובה

• מירי שלום. שאלתך כללית מידי

אורנה דן
    17/08/2008

יש בתי חולים שבהם המיילדות עוברות קורס במיילדות טבעית, ויש בתי חולים שהגישה היא יותר שמרנית. אם בכוונתך לעשות הכנה ללידה אצל מיילדת כזו (משאלתך אני מבינה שאת שואלת לגבי ההכנה ללידה) כדאי לקבל המלצות אישיות על אותה מיילדת שחשבת לעשות זאת איתה. יתכן שלמיילדות יש נטיה להכין יותר מבחינה פיסית ופחות מבחינה נפשית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה בג'קוזי
    כלנית
    12/08/2008

קראתי אתמול שמלכת היופי רוית אסף שוקלת לידה בג'קוזי הפרטי שלה. מה דעתכן?

לקביעת תור
    סגירה
    לידה בג'קוזי

הוספת תגובה

• שלום כלנית,

אפרת מינסקי
    12/08/2008

דעתי שיופי לה!
    לידת בית היא בחירה מצוינת עבור מי שההריון שלה בריא ולא מוגדרת בקבוצת סיכון כלשהי, רוצה לקחת אחריות על הלידה שלה ולתת לעצמה ולתינוקה את האפשרות הטובה ביותר (והלא פחות בטוחה!) ללידה טובה, טבעית ובריאה.
    (ההסתיגות היחידה שיש לי היא - תלוי מה גודל הג'קוזי שלה, מנסיון אני יכולה לספר לך שהג'קוזי הפרטי שלי שהוא לא קטן בכלל התגלה כלא מתאים עבורי בלידה והיה לא נוח בכלל. ממליצה על בריכה עם נתונים טובים יותר ללידה).
    מאחלת לרוית לידה טובה ובהצלחה!
    אפרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה בכריעה
    יוני
    11/08/2008

שלום, אישתי לקראת לידה ורציתי לדעת מהם היתרונות ללידה בכריעה

לקביעת תור
    סגירה
    לידה בכריעה

הוספת תגובה

• זו התנוחה הכי טבעית ומתבקשת

אורנה דן
    11/08/2008

בעבר לא עלתה השאלה הזו, כי זו בעצם התנוחה הכי טבעית ומתבקשת. היתרונות הם: א. פתיחה מירבית של האגן ושל פתח הנרתיק מתאפשרת בתנוחה הזאת ביתרון גדול על פני תנוחות אחרות. ב. זוהי תנוחה אנכית שבה התינוק אף הוא עוזר לעצמו, או יותר נכון כח המשיכה עוזר לנו כאן להוריד את התינוק למטה (במקום "ללחוץ" אותו כלפי מעלה בתנוחה המקובלת בבתי חולים)
    זוהי תנוחה שבה האישה מרגישה יותר אקטיבית ובשליטה, לעומת שכיבה על הגב שבה היא מרגישה קצת חסרת אונים.
    ניתן ללדת בכריעה בחלק מבתי החולים, על גבי מיטת חדר הלידה, או על הרצפה.
    כמו כן ניתן בחלק מבתי החולים ללדת בעמידת שש, ואז בזמן הלחיצות האישה מטה את האגן כלפי מטה, ומייצרת שוב ייתרון של תנוחת כריעה.
    יש מיילדות שפתוחות יותר לתנוחות אלה, ויש מיילדות שרגילות ליילד אך ורק בתנוחה המקובלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרפת לכל מילה של אורנה ומוסיפה..

אפרת מינסקי
    12/08/2008

הבעיה היחידה עם תנוחת הכריעה היא שנשים בעידן המודרני לא מנוסות בתנוחה הזו, לא לזמן ממושך, לא כשכובד ההריון משפיע על שיווי המשקל (למרות שאפשר כריעה נשענת אחורה על מלווה) ובטח לא עם צירים...
    מי שרוצה ללדת בכריעה, לדעתי, רצוי וכדאי שתתאמן ותתנסה בתנוחה הזו לאורך ההריון כדי לחזק את השרירים. חשוב גם לשים לב שעומדים בצורה נכונה - כפות רגלים מקבילות ומעט פונות החוצה, ברכים פונות החוצה, גוף רפוי והרמה קלה של קשתות כפות הרגלים. התנוחה הזו לא מומלצת למי שסובלת מטחורים, דליות או תפרים בצוואר הרחם כמו גם למי שהעובר במצג עכוז או עורף לאחור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות
    ל.
    08/08/2008

שלום רב.

אני הבהריון עם תאומים בשבוע 35+3, אחרי IVF.שני עוברים במצג ראש ולפי מוניטור יש לי צירים קלים.

שאלה היא איך כדאי לי ללדת, כאשר עובר אחד היה ברוחב חשבתי על קיסרי ועכשיו אני לא יודעת מה עדיף?אני ממש לא רוצה לקחת סיכונים בלידה, למרות שרופא שלי אמר שיש 98% הצלחה בלידה טבעית של תאומים, אבל אני עדיין מעוניינת בדעה נוספת.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

• אם יש לך סיכוי טוב ללידה טבעית, כדא

אורנה דן
    08/08/2008

ללכת על זה. ההתאוששות מלידה טבעית קלה יותר מאשר עם ניתוח, ובכלל, אם אפשר להימנע מניתוח, למה לא?
    כאשר שני העוברים במצג ראש זה כיף ללדת לידה טבעית, במיוחד בשבוע זה שבו רוב הסיכויים שאינם פגים. תוכלי להנות מהם ולהתמסר לאושר שאחרי הלידה. ניתוח בעצם קוטע אותך ומרחיק אותך מהתינוקות למספר שעות וגם אחר כך כאשר ההתמודדות שלך היא קשה עם התפרים וקשה לך לטפל בתינוקותוכו'.
    אני חושבת שכדאי לנסות את האופציה הטבעית בין השאר מהסיבה הזאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרפת לדעתה של אורנה

אפרת מינסקי
    08/08/2008

יש הבדל משמעותי בהתאוששות מלידה וגינלית לניתוח בטן והדבר חשוב במיוחד כשמחכים לך שני תינוקות לטיפול.
    גם ההנקה תהיה קלה יותר אחרי לידה רגילה מאשר אחרי ניתוח.
    אם הרופא תומך, אני לא היתי מהססת ומתחילה לידה בכוונה ללדת רגיל. זה נשמע שיש לך תנאים מצוינים - מצגים ראש-ראש, שבוע מתקדם כך שהקטנים כבר לא פגים, צירים שכבר מתחילים ורופא תומך.
    בהצלחה ולידה טובה,
    אפרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה ללידה טבעית בצפון
    יהלי
    04/08/2008

שלום מבקשת לבדוק האם יש לכן המלצות למישהי המעבירה קורס פרטני להכנה ללידה טבעית באזור הגליל (כרמיאל-צפת). אני בשבוע 28 ומתכננת ללדת בבית עם מיילדת. הייתי שמחה לעבור הכנה יחד עם בן זוגי ע"י דולה/מדריכה התומכת בגישתה בלידת בית . תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה ללידה טבעית בצפון

הוספת תגובה

• שלום יהלי,

אפרת מינסקי
    04/08/2008

ממליצה על שתים מהאזור -
    רעי-קורן זיו לוטם ( ליד כרמיאל ) 04-6787292 052-5496546
    מוראל ישראלי 050-6349142
    בהצלחה ולידה טובה,
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים לרצפת אגן
    רינה
    01/08/2008

שלום, האם יש לכן תרגילים מומלצים לחיזוק רצפת האגן וגמישות שרירי הרחם והנרתיק?

לקביעת תור
    סגירה
    תרגילים לרצפת אגן

הוספת תגובה

• שלום רינה

אפרת מינסקי
    01/08/2008

האם את בהריון או אחרי לידה? יש דגשים שונים להריון ולאחר לידה... אשמח לתת לך הנחיות בהתאם (עד כמה שאפשר באינטרנט...)
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיסוי פרינאום
    אריאל
    27/07/2008

היי יש לי שאלה. עשינו כבר מס' פעמים עיסוי פרינאום, וזה לא כיף גדול. אבל אם זה ימנע קרע מי אני שאתווכח. לאחר מתיחה לאחד הכיוונים כואב לי כשמפסיקים את המתיחה והעור חוזר למקומו הטבעי. הבן-זוג חושב שהכאב הוא מהחזרה של הדם למקום שהוא מתח לפני רגע. מה דעתכן? האם מישהי מהגולשות חוותה כאב כזה? אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    עיסוי פרינאום

הוספת תגובה

• אריאל שלום

אורנה דן
    28/07/2008

אני מבררת לך את העניין. אישית לא התנסיתי בעיסוי פרינאום. מקווה עוד היום לחזור אליך עם תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להלן תשובות שקיבלתי מנשים שעיסו...

אורנה דן
    28/07/2008

לי כאב גם כן, בדיוק אחרי שבן הזוג שיחרר את המתיחה, העור כאילו נדבק לאצבעות שלו וה כואב! מה שעשינו זה הוא שם יותר שמן על האיזור והאצבעות, וגם כל "מתיחה" לא יותר מדקה, כלומר הוא שם שמן, מכניס אצבעות, מותח, מחזיק כדקה ומשחרר, שום שם שמן, שוב מותח וככה הלאה...
    כשבוע אחרי העיסויים התחלתי להתאמן עם האפי-נו, ואז כבר אין צורך בעיסוי פרינאום...
    מקווה שעזרתי...

ממליצה לשחרר את המתיחה בהדרגה ובאיטיות, תוך כדי תשומת לב להרפיית השרירים באזור, ונשימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי חולים במרכז המאפשרים לידה פעילה
    שרה
    22/07/2008

שלום לכן, נחשפתי לנושא הלידה הפעילה רק עכשיו (ההריון השלישי שלי..) אחרי שתי לידות קשות מאד- האחת בניתוח קיסרי והשנייה לידת מכשירים (ואקום ומלקחיים) שארכה שלושים שעות. אני בשבוע 23 כרגע. הייתי רוצה לדעת באיזה בתי חולים באיזור המרכז אוכל ללדת לידה פעילה (תנוחת כריעה, למשל) בשיתוף פעולה של הצוות הרפואי. השאלה השנייה שלי היא, האם לידה פעילה אפשרית גם כשמדובר בתינוק גדול, בסביבות הארבעה קילוגרם? תודה רבה רונית

הוספת תגובה

• תינוק גדול ולידה פעילה במרכז

אורנה דן
    22/07/2008

מנסיוני כדולה, ליוויתי מספר לידות בתל השומר, והיה שם יחס מכבד, והמון מרחב ליולדת ולמלווים לנהוג לפי העדפותיהם.
    הנושא של לידה בכריעה הוא אינדבדואלי ותלוי במיילדת שתהיה באותו רגע, יש מיילדות שמסתדרות עם זה, וכאלה שרגילות לתנוחה השמרנית יותר.
    אחת התנוחות המומלצות לתינוק גדול היא עמידת שש, ובהחלט ניתן לבצע אותה על גבי מיטת בית החולים. גם בלניאדו פתוחים מאוד לגישת היולדת.
    בשני בתי החולים הללו ניתן גם לבחור במסלול הכולל מיילדת פרטית. במידה ואת בוחרת באופציה הזאת, את נפגשת עם המיילדת ומדברת איתה על העדפותייך ודואגת לכך שהיא תגבה אותך ותנהל את הלידה ב"ראש" שלך.
    שיהיה בשעה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המידע

רונית
    23/07/2008

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לניאדו פתוח מאוד לכריעה.

עדי תם
    31/07/2008

הי רונית,מניסיוני מניסיון מטופלות שלי,לניאדו מאוד פתוח ללידות בכריעה ולידות טבעיות ופעילות. חויתי שם לידות מדהימות עם מיילדות מנוסות ופתוחות,שנראות כמו מלאכיות(לבושות בלבן) היחס לאחר הלידה מצוין אף הוא,וזה חשוב לא פחות. הלידה יכולה להיות במרכז לידה הטבעי שלהם שצמוד לחדר לידה הרגיל ושם את יולדת בחדר רגיל עם מיטה רגילה,ומקלחת-מקלה מאוד על הצירים ומאפשרת תנועתיות. ויש עוד..אם תרצי לשמוע,צרי קשר יום מקסים עדי תם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה....
    איילת
    21/07/2008

שלום לכולם. אני בשבוע ה 35 וזה ההריון הראשון שלי. א. היתי רוצה לדעת עם אני עוד יכולה ללכת לקרוס הכנה ללידה בשבל הזה של ההריון או שאין צורך כבר ורק לחכות ללידה. ועם אני כן צריכה עם אתם מכירות מישהי טובה בכפר סבא רעננה. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה....

הוספת תגובה

• שלום איילת,

אפרת מינסקי
    21/07/2008

כל עוד התינוק בפנים - לא מאוחר מידי....
    כדאי ומומלץ לעבור הכנה ללידה! בשבוע מתקדם את יכולה להצטרף לקורס קבוצתי קצר (אני מתחילה קבוצה בשבוע הבא..) או לעשות הכנה פרטית אצלך בבית עם מדריכה טובה ואז את לא תלויה בזמנים של קבוצה.
    אני מעבירה קורסים פרטיים בכל איזור השרון ואת מוזמנת להתקשר אלי ולקבל פרטים.
    לידה טובה ובהצלחה!
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה לקבוע עם אפרת פגישות פרטיות

אורנה דן
    21/07/2008

ולא לחכות לקבוצה. קורס פרטני הוא באמת מכין אותך ללידה יותר טוב, מה גם שלוח הזמנים שלך צפוף וכדאי להזדרז
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה בבית
    רינה
    20/07/2008

שלום רב, האם מקובל ללדת בבית בארץ? האם נתקלתן בנשים שילדו בביתן?

לקביעת תור
    סגירה
    לידה בבית

הוספת תגובה

• לידות בית בישראל

אורנה דן
    21/07/2008

אינן נפוצות כ"כ כמו במספר מדינות באירופה. ישנן מדינות באירופה (הולנד, גרמניה ואולי גם אנגליה) שבהן כ25 אחוז מהלידות מתרחשות בבית, במימון המדינה ובעזרת מיילדת וצוות רפואי. בארץ מתקיימות כ400 לידות בית בשנה. אני אישית חלק מהלידות שלי ילדתי בבית, ואני מכינה נשים הן ללידת בית, והן ללידת בית חולים. זוגות שמתלבטים בנושא, יקבלו קורס משולב, שבמהלך הפגישות יהיה להם קל יותר להחליט מה מתאים להם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רינה

אפרת מינסקי
    21/07/2008

גם אני ילדתי בבית. אני מכירה לא מעט נשים שילדו ויולדות בבית (כנראה משום שהנושא קרוב לליבי וזהו גם תחום עיסוקי..) ואני גם מכינה לקראת לידות בית.
    מלבד בית חולים עומדות בפני נשים בארץ מס' אפשרויות -
    לידת בית עם מילדת מורשית ומוסמכת
    לידת בית עם רופא מילד שמקבל לידות בית
    לידת בית ללא רופא או מילדת (לידה עצמית)
    לידת חוץ בית חולים - בצימר לידה (צימר המיועד ללידה ובו תקבלי ליווי בלידה של מילדת או רופא המפעילים את הצימר)
    בקיצור, יש הרבה אפשרויות...
    בהצלחה!
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    נעמה
    17/07/2008

שלום רב, לאחרונה אני שומעת על זסיבוכים רבים שקרו בלידות ואני מאוד חוששת שמא לןא איבחנו משו או שמא יהיה סיבוך בלידה, אני מנסה לחשוב חיובי אבל בלילה באות לי דאגות רציניות ואני לא מצליחה לישון עקב כך

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדות לקראת לידה

אורנה דן
    21/07/2008

לכל הריונית יש חרדות ברמה זו או אחרת, בשליש האחרון של ההריון קשה להירדם, או שמתעוררים בלילה, יש דריכות ומתח לקראת הלידה. עד רמה מסויימת זה סביר, אך בהחלט כדאי וחשוב לטפל בכך, ע"י טיפולים אנרגטיים, דמיון מודרך, הומיאופטיה ועוד.
    זה חשוב, מכיוון שגם לאחר ההריון, גידול ילד אף הוא מלווה בחרדות, וכדאי למצוא דרך לחיות בתוך אי הוודאות ולגדל את הילד בבטחון, באהבה ובשמחה.
    אשמח לעזור ולהפנות אותך למטפלים ספציפיים באזור מגורייך. תוכלי לפנות אלי למייל בציון אזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה טבעית
    תמר
    14/07/2008

שלום, זה ההריון הראשון שלי ואני בשבוע 29 ואני מעוניינת בלידה טבעית, אני גרה בירושלים. אם את יודעת על בית חולים שמעודד ועוזר בנושא? ובנוסף הייתי רוצה מילדת פרטית, האם את מכירה משהיא באזור? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לידה טבעית

הוספת תגובה

• משאירה לאורנה לענות.. היא ירושלמית

אפרת מינסקי
    14/07/2008

ובטח מכירה יותר טוב ממני את האפשרויות.
    לידה טובה
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמר שלום

אורנה דן
    14/07/2008

בתי החולים בירושלים ערוכים ומאפשרים לידה טבעית, ליולדת שהתכוננה לכך ומראה שיש לה את הידע והרצון.
    בהדסה עין כרם ובשערי צדק יש חדרי לידה גדולים ומרווחים, עם כדור פיזיוטרפיסטי, מקלחת צמודה ושאר עזרים המאפשרים לידה טבעית.
    מה שחשוב לצורך לידה טבעית הוא ההכנה, להכיר את תהליך הלידה, לדעת מהם האמצעים הטבעיים שאת יכולה להשתמש בהם להתמודדות עם הכאב ועוד.
    בבתי החולים בירושלים אין אפשרות למיילדת פרטית, אולם ניתן לצרף ללידה תומכת לידה פרטית שתבוא איתך ותסייע לך בזמן הצירים.
    ניתן לעשות קורס של הכנה ללידה טבעית המועבר ע"י דולה (תומכת לידה) ושהיא תהיה גם המלווה הפרטית שלך בלידה. כך מובטח לך שהמלווה שלך היא אישה שכבר הכרת, שאתן משדרות על אותו גל, ואת מרגישה נעים ונוח בנוכחותה.
    אני בירושלים, ותוכלי ליצור איתי קשר, לקבלת מידע נוסף, או פרטים לגבי ההכנה והליווי שאני מעניקה ליולדות בירושלים.
    שלך
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה