מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאורנה דןעינת28/05/2008
את באמת ילדת 13 ילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמודה
אורנה דן28/05/2008מסתבר שכן.
לשלוח לך תמונה שלי עם כולם? (במייל הפרטי כמובן)
בשבוע שעבר הזמנתי ידידה וירטואלית ותיקה למדורת לג בעומר. ובמדורה היא אמרה לי: עכשיו אני רואה שאת אמיתית ושגם הילדים שלך אמיתיים...
נשיקות...
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה טבעיתאביטל25/05/2008
שלום, האין כל לידה היא לידה טבעית? חוץ מניתוח קיסרי אמנם, מה ההבדלים בהגדרת לידה טבעית או פעילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אביטל,
אפרת מינסקי25/05/2008לא כל לידה וגינלית מוגדרת טבעית - ברגע שיש התערבויות בלידה כמו משככי כאבים, הלידה היא אמנם וגינלית ואפילו מוגדרת "רגילה" אבל טבעית היא כבר לא.. יש דיון ארוך על איזה מההתערבויות מוציאות את הלידה מהגדרתה הטבעית ואיזה לא ואין הסכמה מלאה למשל - האם מעט פיטוצין שניתן בתחילת הלידה ואח"כ הופסק והיה ההתערבות היחידה מונע מהלידה להחשב טבעית? או למשל פקיעת מים יזומה כהתערבות יחידה (דבר שיכול להיות אפילו בלידת בית..) בקיצור, איך הסכמה מלאה על ההגדרה. ובעצם האם זה משנה? בעיני מה שחשוב בלידה שהיא תהיה בהתאם לרצונה ובחירתה של היולדת ותסתיים בבריאות (הגוף והנפש..) של היולדת והתינוק.
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביטל, מה שחשוב הוא
אורנה דן26/05/2008שתלמדי על כל האפשרויות, תכירי את התהליך, לא חושבת שאישה צריכה לבוא נעולה על החלטה מסויימת שהיא רוצה ללדת "טבעי" או לא. החשוב הוא שיהיו לך כלים להתמודד עם כל מה שיתרחש במהלך הלידה, ולצאת ממנה מסופקת ומאושרת. חשוב לעשות הכנה מקיפה ללידה שתכין אותך לשלל האפשרויות, וגם לניתוח, כי בלידה רב הבלתי צפוי על הצפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפור הלידה שליענת21/05/2008
שלום, 20.5.08
לא יודעת אם פורום זה הוא המקום המתאים לרשום תודה לשלוש נשים, בעיקר שלושתן, שליוו אותי במהלך סוף השליש השני, השליש השלישי והלידה.
ראשית, עליי לציין שמצוקת המקום במיון יולדות תה"ש, מעציבה מאוד והמחשבה שנשים נשענות על דלפק המיון עם כאבי צירים או ירידת מים, או לחילופין, נשלחות לעשות 'סיבוב' באמצע הלילה, היוותה עבורי חוויה לא קלה. אך, למי שיש את האפשרות הכלכלית להגיע למרכז הלידה הטבעית ולשלם בעבור ליווי אישי, אשראי וטוב לה. העדפתי לרכוש שירות זה על פני המלונית.
כשהתחלתי את תהליך ההיריון הייתי משוכנעת שאלד בניתוח קיסרי מאחר וזהו הריון יקר, בגיל מבוגר יחסית ואין בכוונתי ללדת שוב. הפחדים העצומים בהם הייתי נתונה הלכו ונתעצמו, אך עם הזמן, החלטתי שאנסה ללדת בלידה רגילה וכמובן איעזר במשככי כאבים ככל שניתן (ואני חובבת מיני ממסטלים ידועה).זוגתי שהתה כל תקופת החודש התשיעי בחו"ל וידעתי שליווי מקצועי חשוב לי יותר מליווי של בן\בת משפחה או חבר\ה ושארצה אשת מקצוע לצידי, ולכן פניתי למרכז לידה טבעית. כמובן שבמפגש הראשון כשנכנסתי לחדר הלידה הטבעית ומולי חבל משתלשל מהתקרה, ג'קוזי, כדור פיזיו, מיטת queen size ועוד מיני אביזרי צימר, הבהרתי בכל תוקף שאני לא ממבקרי האשרמים בהודו, לא עושה מדיטציות ויוגה ושמצמוץ קטן בעיניים ואני רוצה לחצות את הדלת ולהיכנס לחדר הלידה הרגיל לקבלת משככי כאבים. כמובן שהעלתי חיוכים על פני סיגל,המיילדת שקבלה את פני ובכלל על פני המיילדות האחרות אותן פגשתי. וכך אני בשלי, במפגש השני והשלישי. כשהחלו הריצות בעקבות האטה בגדילת העובר IUGR, קבלתי תמיכה בלתי פוסקת מהשלישייה שלי ובאמת שעברתי ימים מלחיצים מאוד. אחר כך, הגיעה דליפת מי השפיר , ובעקבותיה, אושפזתי במחלקת הריון בסיכון גבוה לקבלת טיפול אנטיביוטי.גם כאן, לא פסקה ההתעניינות, לאורך ימי האשפוז. הגעתי לשבוע 40 כשורד מהמרכז לידה טבעית,התיישבה על מיטתי והבהירה לי שבמחלקה לבטח לא תתפתח לידה ושעליי לבקש בדיקת רופא חוזרת ולנסות להגיע הביתה לפינה שלי. וכך עשיתי. אני הפחדנית,החרדה, שסוגדת לכל רופא וטכנאי רנטגן, שמעתי בעצתה . הרופא אכן שחרר אותי מאחר וכמות מי השפיר הייתה תקינה לחלוטין ויצאתי הביתה. חצי שעה לאחר מכן, כמו בכל ספרי ההיריון והלידה ירד הפקק הרירי, משעה שמונה בערב עד חצות לערך, ספגתי צירים בליוויה של ורד ולאחריה איריס, ויצאתי לכיוון בית החולים. בדרך ירדו המים והגעתי לבית החולים עם פתיחה של 7-8. איריס הגיעה במקביל אליי, ונכנסנו לחדר הלידה! משם והלאה, עדיין מוצפת בהורמונים ולכן אצנזר הסנטימנטים, אין מילים בפי לתאר תחושת הביטחון שקבלתי, המיומנות, השלווה, ההכלה לפחדנית כמוני.ילדתי בלידה טבעית לחלוטין וספגתי את כאבי הקץ העזים הללו עם איריס המיילדת ואילת, זוגתי,ואולי זה יביך מישהי אבל אומר זאת בקול רם אני מ-א-ו-ה-ב-ת,זאת האמת. ילדתי לאחר 8 וחצי שעות לערך את דניאל המתוק, קבלתי אותו לחיקי, נקי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב!
אפרת מינסקי25/05/2008יופי של לידה, מאחלת לך פוסט קל, שפע חלב והרבה אושר.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות ועייפות ולידה טבעיתקרן17/05/2008
שלום,
הגעתי לתל"מ שלי, טרם ילדתי. בשבוע האחרון סובלת מסחרחורות ועייפות, ודופק מהיר. רפואית לא נמצאה בעייה כלשהיא, ייתכן חוסר בברזל?? זאת טרם בדקתי. סה"כ מדובר בתופעות שהבנתי שיכולות לקרות. האם במצב זה, למשל אם אקבל מחר מחרתיים צירים, למיטב ידיעתך ונסיונך, האמנם אוכל לעבור לידה פעילה מתחילתה עד סופה, ולא "אתעייף" יותר בצורה כזו שלא תאפשר לידה טבעית? בד"כ אני בריאה, פעילה, בכושר וכו'. מדובר ממש בשבוע האחרון. אנא, תשובתך חשובה לי, בכדי שאדע היכן ללכת ללדת....
תודה, קרן, שבוע 40.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קרן,
אפרת מינסקי19/05/2008הנסיון מראה שנשים מקבלות כוחות "לא ברורים" ומצליחות לעמוד גם בשעות רבות של לידה.
בכל מקרה אם את מרגישה שינוי משמעותי בהרגשה הכללית היתי עושה בדיקות נוספות ומתיעצת שוב עם הרופא שמכיר אותך ואת ההסטוריה הרפואית שלך כדי לשלול כל דבר שעשוי להפריע לך בלידה ואולי אפילו אפשר בעזרת טיפול כלשהו לשפר את המצב ולהביא אותך ללידה בהרגשה טובה יותר.
בהצלחה!
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחגית15/05/2008
שלום רב,
האם יש קשר בין סוג הדם שלי ושל בעלי, לאפשרות ללדת בבית?
לאיזה סוג דם אסור ללדת בבית ולמה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חגית,
אפרת מינסקי19/05/2008עד כמה שידוע לי אין קשר בין סוג דם לבין לידת בית. גם אם יש לך RH- המילדת תתן לך זריקה של ANTI D
כדי להיות בטוחה ולקבל תשובה ממקור מוסמך יותר כדאי ליצור קשר עם אחת ממילדות הבית המוסמכות ולשאול אותן את השאלה.
בהצלחה,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי לידה טבעיתלימור12/05/2008
|רציתי לדעת האם יכולה להיות בעיה לבחורה מלאה\שמנה ללדת בצורה טבעית?
אם הייתי במשקל תקין לפני ההריון ועליתי עד סוף ההריון כ30 ק"ג והכל תקין האם יש לי סיכוי טוב ללדת בלידה טבעית ללא שום התערבות ניתוחית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימור,
אפרת מינסקי19/05/2008אין קשר בין משקל גופך ללידה טבעית.
הקשר היחיד שיכול להיות הוא אם בעקבות המשקל יש לך סכרת הריונית, בעיות בלחץ דם וכו'
אם את בריאה וההריון בריא תוכלי ללדת לידה טבעית כמו כל אחת אחרת!
בהצלחה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר לידהרווית11/05/2008
שלום, האם יש כיום בחדרי לידה את כל מגוון העזרים ללידה, פיטבול וכדומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוית,
אפרת מינסקי19/05/2008ברוב חדרי הלידה יש עזרים שונים שאפשר להשתמש בהם - כדורי פיזיו, מקחלת או אמבטיה, אפילו סולם או חבל שאפשר להיתלות עליו (מאד יעיל!) כדאי לעשות סיור במקום בו את מתכוונת ללדת ולבדוק מולם מה הזמינות של האפשרויות השונות (למשל - בחלק מבתי החולים תמצאי מקלחת בכל חדר ובחלק אין בכלל, במקומות מסוימים יש חדרים המיועדים ללידה טבעית ובהם תמצאי ג'קוזי לשהייה במים בצירים ואפשרויות נוספות.
בהצלחה!
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליווי בזמן הלידהמיכל05/05/2008
שלום רב,
אני מעוניינת ללדת ללא אפידורל, לא שמעתי על מישהי שעשתה זאת, הבנתי כי כולן מתייאשות עקב הכאב, האם יש איזו קבוצה של נשים שילדו ללא אפידורל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל,
אפרת מינסקי19/05/2008בודאי שיש נשים היולדות ללא אפידורל!
חשוב להגיע ללידה עם הכנה טובה של מה צפוי הן מבחינת תהליך הלידה ברמה הפיזית והרגשית והן מבחינת הבנה של נהלים ופרוצדורות שבהם תתקלי בחדר הלידה. כדאי וחשוב לבוא עם כלים רבים ככל האפשר להתמודדות עם הלידה - שיאצו, רפלקסולוגיה, תנועה, תנוחות שונות, מגע, קול, דמיון מודרך, מים וכו' כך שתוכלי בזמן הלידה לבחור מה מתאים לך ועוזר לך. כלים כאלה תוכלי ללמוד בקורס טוב להכנה ללידה.
בהצלחה!
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיר - האמנם בגישה טבעיתקרן02/05/2008
הייתי מעדיפה לניאדו, אולם בעלי לא בעניין, טוען שיש שם אוירת נכאים, התנאים לאחר הלידה הם לא משהו, אין הדרכת הנקה טובה כמו שבמאיר למשל. וכן, לדעתי הוא צודק.
יש לי מספר שאלות: האם במאיר בחדר הטבעי אכן המיילדות מבצעות מסאז' פרינאום? האם מאפשרות באמת ניטור לסירוגין? האם נותנים להישאר עם התינוק בחדר הלידה לאחר יציאתו כשעה או שעתיים? האם נמנעים מחיתוך חבל הטבור מייד עם יציאתו של התינוק? האם אכן מנסים להימנע מחתך אפיזיוטומי? האם יש אפשרות להמנע ממתן פיטוצין בשלב השלישי של הלידה במקרה שאין דימום כבד? ובכלל, האם הגישה היא "טבעית" ומאפשרת?
אודה לך. קרן, שבוע 37, לידה ראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה לענות
אורנה דן03/05/2008שלום קרן
אני לא חושבת שיש בלניאדו אוירת נכאים, ולא הייתי נותנת משקל רב מידי למה שקורה אחרי הלידה. לדעתי החשיבות המרובה בבחירת מקום הלידה היא תהליך הלידה עצמה, לא כי מה שקורה אחרי הלידה לא חשוב, אבל יש משמעות גדולה יותר להתנהלות הלידה, וזה מה שיישאר בזיכרון בסופו של דבר.
במאיר ממה ששמעתי הבעיה היא שפעמים רבות מידי לא מאפשרים ליולדת לקבל את החדר הטבעי שהיא בנתה עליו, ולכן כל התכנית משתנה.
עיסוי פרינאום, הוא עיסוי שאת צריכה לעשות בבית בשבועות אלה, כל יום, אפשר בסיוע בן הזוג או בלעדיו. אין זה תפקידה של המיילדת. מיילדות יכולות לצקת שמן שקדים על הפרינאום בזמן יציאת התינוק כדי למנוע קרעים, והן עושות זאת הן במאיר והן בלניאדו.
רוב השאלות שהעלית כאן חשוב שתעלי אותן בסיור ותקבלי תשובה עדכנית מהמיילדת שמדריכה את הסיור, הן במאיר והן בלניאדו.
בהצלחה
אורנה דן
מכינה ללידה ודולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה טבעיתשלי01/05/2008
שלום,
הריון ראשון, אין לי מושג לקראת מה אני הולכת בלידה, כרגע אני מאוד רוצה לידה טבעית בבי"ח.
אני מאוד רוצה להימנע מאפידורל ושות', לא מעוניינת בדולה.
רציתי לדעת מה ההבדל בין קורס הכנה ללידה בבי"ח לבין קורס פרטי. האם יכול להיות שבקורס בבי"ח לא "מגלים" הכל?
רציתי גם לשאול לגבי קורס פרטי באזור הצפון (עמקים).
ועוד דבר, שמעתי שאחרי הלידה נותנים ליולדת חיסונים כלשהם, מה זה בדיוק? והאם אני יכולה להימנע מהם, ואם להימנע אז למה להימנע, במה הם יכולים להזיק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה
אורנה דן01/05/2008לא נותנים ליולדת חיסונים. אולי כוונתך להורמון הפיטוצין שמוזרק לאחר הלידה לצורך כיווץ הרחם. לדעתי האישית ברוב המקרים הוא מיותר, הטבע דואג באופן טבעי לכיווץ הרחם, ובמיוחד עוזרת לכך ההנקה, הגורמת לגוף לשחרר את הורמון האוקסיטוצין (הגירסה הטבעית של הפיטוצין). אני מאמינה שברוב בתי החולים ייענו לבקשתך להימנע מהזריקה הזאת, צריך שבן הזוג ישים לב שממלאים את בקשתך.
מדוע לא להשתמש בה? מכיוון שכאשר הגוף "מרגיש" ש"יש שם מספיק אוקסיטוצין" הוא לא מייצר את ההורמון הזה. ההורמון הטבעי של הגוף הוא קצת יותר משוכלל, היות והוא מופרש מהמוח (ולא מוזרק לווריד) ויש לו גם השפעות רגשיות שמטרתן ליצור את הרגש האימהי והקשר החזק בין האם לתינוק.
לגבי הכנה ללידה בצפון, תיכף תגיע אפרת ותפרט לך.
המשך הריון בריא ולידה מאושרת,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי קורס באיזור העמקים -
אפרת מינסקי01/05/2008יש את הילה שקד הנפלאה ואת גלית מורי שלגי שאני לא מכירה אישית אבל שמעתי הרבה טובות עליה.. חפשי בגוגל לפי השמות ותמצאי אותן.
לדעתיההבדל המהותי בין קורס פרטי לקורס של בית חולים מלבד היחס האישי שתקבלי בקורס פרטי זה הידע שתקבלי על זכויותייך כיולדת, דרכים שונות ומגוונות להתמודדות עם הצירים בשלבי הלידה השונים, כלים שהמלווה שלך יוכל לסייע לך, ידע על הנקה ועל היום שאחרי הלידה.. חשוב למצוא קורס שיתיחס גם למה קורה כשהלידה נגמרת כי אז בעצם מתחיל השלב המשמעותי - החיים כהורים טריים וכמשפחה חדשה. בקורסים של בית חולים בד"כ לא תמצאי התיחסות לנושאים האלה וגם לא תקבלי ידע על דרכים שונות להמנע מהתערבויות.
בהצלחה ולידה טובה!
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ועוד שאלה
שלי04/05/2008האם בקורס הכנה ללידה פרטי או בבי"ח מלמדים לעשות החייאה, ואם לא האם אפשר לבקש?
אני יודעת שקופ"ח נותנות את זה אבל לא בתוך הקורס אלא כקורס נפרד.
האם בקורס פרטי נוכל לבקש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובאיזה שבוע מתחילים קורס?
שלי04/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוב הקורסים שאני מכירה לא מלמדים
אפרת מינסקי04/05/2008החייאה. אפשר לשאול את המדריכה אם היא מוסמכת ללמד ואם אפשר שהיא תעביר לכם גם קורס החייאה.
בכל מקרה ידוע לי שברוב קופות החולים ובטיפות חלב יש הרצאות בנושא אז אפשר לברר שם.
יופי שאתם מתענינים - רצוי לדעתי לעשות קורס החייאה לפני הלידה.
לגבי מתי מתחילים - רצוי לסיים את הקורס עד תחילת חודש תשיעי כלומר שבוע 36 אז כדאי לבדוק כמה מפגשים יש בקורס שאתם רוצים ומתי נפתחים קורסים ובהתאם להירשם. יש קורסים של 4 מפגשים ויש של 8 מפגשים ולא תמיד נפתח קורס כל שבוע אז כדאי לברר ולהרשם בסביבות שבוע 22-24 כדי שלא יהיה מאוחר מידי..
בהצלחה.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת27/04/2008
שלום רב,
אני שוקלת ללדת לידה טבעית. עלה במוח חשש: מה יקרה אם לפתע יתגלה שאני צריכה לעבוד ניתוח קייסרי
אשמח לשמוע מה קורה אז?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת,
אפרת מינסקי27/04/2008אם את יולדת בבית, אני מניחה שתהיה איתך מילדת מוסמכת ומנוסה עם ציוד מתאים שתוכל לעקוב אחרי מצבך ומצב התינוק בזמן הלידה. אם יתעורר הצורך לעבור לבי"ח מכל סיבה שהיא היא תעביר אותך - במכונית או באמבולנס בהתאם לצורך. בד"כ בלידת בית מתוכננת גם אם יש צורך כזה הוא לא דחוף ומאפשר פינוי נינוח ולא בהול. רוב ההעברות לבי"ח מלידת בית הן בשל חוסר התקדמות בלידה ולא מתוך מצב חירום. אם את יולדת בבי"ח, אז יש סביבך צוות רפואי הכולל מילדת ורופאים שיכנסו לחדר מידי פעם ויבדקו את מצבכם ושוב, יחליטו האם יש צורך בהתערבות רפואית כלשהיא בהתאם למצב. רוב הניתוחים הקיסריים נעשים שלא בלחץ כלומר הם מוגדרים דחופים כיוון שלא היו מתוכננים מראש אבל לא בהולים של מצב חירום של לחץ זמן (כלומר ברוב המקרים לא תמצאי את עצמך מובלת לחדר ניתוח כמו בER...).
מאחלת לך לידה טובה ובריאה,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה בביתאורלי23/04/2008
שלום, כיצד צריך להתכונן ללידה בבית,
האם זה אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורלי,
אפרת מינסקי23/04/2008אפשר וצריך בהחלט להתכונן ללידת בית!
קודם כל אני מציעה להתחיל בספרים כמו "לידה פעילה" של ג'נט בלאסקז ו "ללדת בבית" של אילנה שמש. באתר של אילנה יש גם סיפורי לידות שכדאי לקרוא (ואפשר למצוא ברשת עוד סיפורי לידות ביתיות. כמו כן חשוב וכדאי לעשות קורס הכנה ללידה טבעית (יש גם קורסים המיועדים ללידת בית... אני למשל מעבירה קורס כזה והוא שונה מהקורס הרגיל ללידה טבעית). אם את לוקחת מילדת שהיא חברה בארגון אמה"י (ארגון מילדות הבית בישראל) בטח גם היא תעבור אתכם על נושאים מסוימים שחשוב לדעת כמו באיזה נסיבות מתפנים לבי"ח, באיזה כלים ושיטות (קונבנציונלים ואלטרנטיבים) היא משתמשת כדי לסייע לך בלידה וכו'.
בהצלחה ולידה טובה!
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
למור05/06/2008לא ניתן לפרסם בפורום - אנא פני להנהלת האתר לשם פרסום בתשלום.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרת בן הזוג במהלך לידהתומר21/04/2008
שלום רב,
בת הזוג שלי אינה בטוחה שתזדקק לעזרתי בלידה, כיוון שאנו לא נשואים היא מעדיפה לעבור זאת לבד, אך אני חושב שאוכל מאד לעזור לה ולתרום לה, יש לכם עיצות כיצד לשכנע אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תומר שלום
אורנה דן21/04/2008כמובן שאין צורך לכפות עזרה על מי שלא רוצה. חשוב שתעברו ביחד (או היא לבד) קורס הכנה ללידה, אישי ופרטני, כדי שתכירו את התהליך יותר לעומק. כדי שההחלטה תבוא ממקום שקול של ידע והבנה.
לא ברור לי מדוע העובדה שאינכם נשואים צריכה לשנות את תהליך הלידה. האם היא אינה רואה בך שותף מלא להריון ולגידול התינוק הזה?
ניתן גם לערוך פגישת הכנה אחת שבה תוכלו לברר לעצמכם את כל ההעדפות.
אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילאטיס כהכנה ללידה טבעיתפלפלפילאטיס17/04/2008
פלפלפילאטיס – סטודיו חדש בירושלים
אם אתם מחפשים לפתח גוף בריא, מחוטב ובעל יציבה נכונה, הסטודיו שלנו מספק מקצועיות גבוהה בקבוצות קטנות או בהנחיה אישית (בסטודיו שלנו או בביתכם), במחירים הנמוכים ביותר בשוק.
השיטה בסטודיו שלנו מבוססת על מחול, ומטרתה מניעה של כאבים ע"י פיתוח בריא של השרירים והחלמה מהירה מפציעות.
ישנן קבוצות הפתוחות לקהל הרחב, וגם קבוצות מיוחדות לנשים בהריון ואחרי לידה, לכאבי גב, להורדה במשקל. כמו כן ישנם שיעורים בשפה האנגלית.
השיטה מועברת ע"י שני רקדני בלט ומחול מודרני מקצועיים, בעלי תעודות בינלאומיות במחול ובפילאטיס.
לשיעור נסיון חינם מלווה בהנחה על כרטיסיה לחברי הפורום, אנא התקשרו:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,
אפרת מינסקי17/04/2008אני לא בטוחה מה מדיניות הנהלת האתר לגבי פרסום בפורום ולכן מחקתי את הפרטים אבל השארתי את תוכן ההודעה.
אני בודקת מול ההנהלה ואם יאשרו פרסום תוכלו להכניס שוב את ההודעה עם פרטי התקשרות. אתם מוזמנים לפנות אלי במייל בתחילת שבוע הבא לקבלת תשובה.
אפרת
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת בריכה ללידת ביתגלית16/04/2008
אני מחפשת בנרות בריכה ללידת בית
מכיוון ואנחנו בסוף החורף ברב המקומות בהם הייתי אין מבחר של בריכות
קיבלתי המלצה על בריכת אקווריום של Wet Set בגודל 150 על 56 ס"מ
יש לכן רעיונות היכן למצוא? (אני כבר בסוף שבוע 37....)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלית,
אפרת מינסקי17/04/2008מצטערת אבל אני לא יודעת..
אולי לנסות בחנויות של צעצועים? ראיתי שכבר יש כל מיני ציודים של ים וקיץ אז אולי כבר יש בריכות? ואולי המילדת תדע להמליץ? יש מילדות שגם מביאות איתן בריכה אז אם המילדת שלך לא אולי היא יודעת על מילדת אחרת שאפשר להשיג דרכה?
בהצלחה ולידה טובה!
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)