מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלנומהאליעזר06/04/2013
לאחר ביופסיה נמצא כדלקמן
clark level 2-3
breslow thickness 1 mm
mitotic index 2 per 1 mn
no evidence of regression
no ulceration seen
distance to lateral margins is 3 mm
אבקש תרגום ועד כמה זה קל או חמור ומה דרכי הפעולה
ואם מסתבר שיש בעיה למי מומלץ לפנות
או יותר נכון מי המומחה הטוב ביותר בארץ לטיפול מסוג זה
בברכה
אליעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/04/2013בעיקרון הנתונים הם די טובים. העובי דק עם פרוגנוזה של 90% שרידה ל- 5 שנים, יש מקום לבצע ניתוח הרחבה וביופסיית בלוטת הזקיף מוצדקת לפחות לפי חלק מהקריטריונים. הטיפול והמעקב במקרה כזה הם די רוטיניים. אין סיבה מיוחדת לחפש מומחה ארצי או עולמי - הסיכוי שזה ישפיע בהרבה או במשהו על התוצאה הסופית - נמוך מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה שהופיעהנועם27/03/2013
שלום, אני בת 23, והופיעה לי נקודה על הבהן הגדולה, שממש ששמתי לב לא היתה שם אתמול, או לפחות לפני מספר ימים...
קבעתי תור לרופא עור לעוד כמה ימים, ושאלתי היא האם יש סיבה לדאגה ממש שנראה לפי התמונה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת..
נועם27/03/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה שהופיעה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד27/03/2013לפי התמונה נראה כי מדובר בשטף דם עורי. אין לנקודה חשיבות והיא תספג תוך מספר ימים/שבועות. כמובן שתשובה זו היא בערבון מוגבל ובמגבלות התמונה ואינה מהווה תחליף לבדיקה בעין ע"י רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאורי26/03/2013
שלום רב,
בני בן ה- 9 רכב על אופניים בצהריים, וחזר עם זרועות בעלות גוון אדום, ללא שלפוחיות/ התקלפות. מעט מציק לו.
קראתי שכוויה בילדות מגבירה את הסיכון למלנומה. האם יש חשש לכך מחשיפה כזו? האם צריך להיות במעקב כלשהו?
תודה מראש,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד27/03/2013אכן כוויות שמש בילדות מגדילות הסיכון למלנומה בבגרות אבל מדובר על כוויות משמעותיות (עם שלפוחיות). בנוסף חשיפה מצטברת גם לה משמעות רבה ומאחר שהסטטיסטיקה מורה שכמעט 80% מהקרינה שנספגת בעורנו במהלך החיים נספגת עד גיל 18 - חשוב לוודא ולדאוג לכך שחשיפה מיותרת תימנע וחשיפה בלתי נמנעת תהייה תחת אמצעי הגנה כגון שרוולים ארוכים, כובע, קרם הגנה וכיוב'. לגבי הכווייה הנוכחית - היא יכולה לשמש למטרות חינוך והסברה ותחלוף מעצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן חוזרתרבקה24/03/2013
שלום וברכה,
ברשותכם יש לי שאלה?
לפני כ4 חודשים הורידו לי נק' חן קטנה
והתוצאה יצאה תקינה
עכשיו שמתי לב שיש נק' קטנה חומה שחזרה
מה זה אומר? יכול להיות שגם היא תקינה?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן חוזרת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד26/03/2013כנראה שההסרה לא הייתה שלמה. לאור התשובה הפתולוגית - סביר מאוד שגם התופעה "החדשה" שפירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
רבקה02/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמה דורסליתרינת24/03/2013
מה משמעות אמה דורסלית או רחיקנית בחזה?
מדובר בנקודת חן שניראת רע בחזה של אדם בן 8.הופנה לכירורגיה פלסטית בבית חולים.
בגלל ריבוי SCC בפנים ובזרוע
התור רק בעוד 3 חדשים. האם סובל דיחוי המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמה דורסלית - תגובה
ד``ר לי-און גלעד26/03/2013התיאור לגמרי מבולגן ולא ברור, אמה זה חלק שבין המרפק והיד, רחיקנית זה החלק הרחוק שלה (דיסטאלי בלטינית), דורסאלית זה חלק אחורי שבאיבר מסתובב כמו האמה אין לו משמעות אלא בגו. נק' חן שנראית רע אם היא חשודה צריכה לצאת בהקדם ו- 3 חודשים זה לא בהקדם. אם היא לא נראית רע/חשודה אלא מעט לא סדירה 3 חודשים זה זמן סביר? מה הקשר ל- SCC בפנים ובזרוע? לא מבין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי נקודת חן אדומהאריק23/03/2013
אני לא יודע אם היא מולדת אבל אני יודע שהיא שם כבר לפחות 10 שנים, אני רוצה לדעת האם היא יכולה להוות סכנה כלשהי?
כדאי בכלל לטרוח ללכת לרופא בשביל דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי נקודת חן אדומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד24/03/2013רוב הסיכויים שהנק' שפירהו ובכ"ז כדאי שרופא עור יציץ על הנקודה ומאשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן נדרשים לתת תוצאות מעבדהאנונימי21/03/2013
שלום,
האם ישנו פרק זמן מקסימלי שבו נדרשת קופת החולים (לפי חוק) לתת את תשובת תוצאות המעבדה בנוגע לנגעים שהוסרו? (נקודות חן)
וכמובן את הקריאה לחזור לביקורת במקרה הצורך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוך כמה זמן נדרשים לתת תוצאות מעבדה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד22/03/2013אין חוק בנושא. פרק זמן סביר הוא 2-3 שב'. מעבר לזה זה מוגזם ומחייב התייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליכן פלנו פילריסמנשה עזרא20/03/2013
מבקש לדעת מה הטיפול ב - [ליכן פלנו פילריס ] על פי סיכום "מתאים למחלת עור הנ"ל."..
לאחר שנלקחו לי שלושה מוקדים- בגוף -ביופסיה,
1 . בבטן - היסטולוגית יתכן overlap של DLE. LPP
2 . בעכוז- לא מתאים לפוליקולוטרופיק MF.
3. בקרקפת-סוכם שמתאים ל D.LE
לציין שולל תלונות סיסטמטיות ,כגון פוטוסנסטיביות ארטרלגיה אפטות בפה.
אודה לקבלת תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר לי-און גלעד22/03/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד``ר לי-און גלעד22/03/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת נקודת חן שטוחה במצחאיילת17/03/2013
שלום, אני בת 23 וכבר מזה כמה שנים שאני נאלצת להסתיר את הנקודת חן שיש לי במצח, בעזרת הפוני של השיער שלי. הנקודת חן הזו היא לא מלידה, והתפתחה כלפני 5 שנים בערך והתחילה כקטנה ומאז גדלה. חשוב לציין שהיא שטוחה וממוקמת באזור המצח.
כיוון שזה ממוקם בפנים אני מאוד חוששת לצלקת ולכן ארצה להסיר אותה ללא סימן. מהי השיטה הטובה ביותר בעבורי? בהסתמך על הנקודה כפי שנראת בתמונה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת נקודת חן שטוחה במצח - תגובה
ד``ר לי-און גלעד22/03/2013התמונה אינה מספיק טובה כדי להעריך מה טיב הנקודה. אין דרך לסלקה בלי לגרום לצלקת - למרות שזו יכולה להיות מינימאלית וכמעט בלתי נראית. קודם כל יש לאבחן מה טיבה ומה הדרך הנכונה לטפל בה. ממליץ שתפני בהקדם לרופא עור לבדיקה דרמטוסקופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נגעא.א13/03/2013
כמה זמן בטוח לדחות הוצאת תפרים לאחר ניתוח מוהס ? האם השארת תפרים מעבר לשבועיים משפרת את האיחוי? האם לא מסוכן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נגע - תגובה
ד``ר לי-און גלעד22/03/2013זמן הוצאת התפרים משתנה בהתאם למיקום הניתוח, סוג העור במקום והמתח שיש על המקום. הטווח הוא לרוב שבוע-שבועיים אבל במקרים מיוחדים אפשר להשאיר גם 3 שב'. גם אם לא מוציאים את התפרים בסופו של דבר בד"כ העור פולט אותם אבל לפעמים נגרמת תגובה דלקתית סביב התפרים ולפעמים אפילו זיהום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן כואבת ופצועהד``ר ניר נתנזון11/03/2013
שלום רב ותודה מראש על המענה,
אני בת 29. יש לי נקודת חן בירך שמאל מזה שנים אשר לא מכאיבה ומעולם לא דיממה.
לפני כיומיים כנראה גרמתי שם לגירוי ע"י גרביון וזה כואב לי במגע ובשפשוף ונראה שזה מעט מוגלתי.
הלכתי לרופאת עור אשר אמרה שזה גירוי שנגרם משיפשוף ונתנה לי משחה אנטיביוטית בשם אפלומיסין למשך שלושה שבועות פעמיים ביום.
עליי לחזור למעקב ב"ה עוד חודש.
אני מעט לחוצה מטבעי ולכן הייתי רוצה לדעת מדוע עליי להיות במעקב? האם במידה וזה לא מחלים חלילה מהמשחה זה מראה על משהו חמור יותר או חלילה סרטני?... האם כדאי להוריד נקודת חן כזו?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן פצועה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד22/03/2013אי אפשר בשלב זה לומר שום דבר חד משמעי. אם את זוכרת שפצעת את הנקודה זה מרגיע למדי. צריך לתת לה צ'אנס להחלים ורק אח"כ להעריך מה טיבה. לפי הסיפור שלך - לא נראה לי שהמצב מדאיג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- melanoma ? בלחץ אימים בבקשה תשובהסיגל08/03/2013
שלום רב, הסרתי נקודת חן מהאמה ואלו תוצאות הביופסיה
atypical melanocytic lesion arising in lentiginous
junctional dysplastic nevus.
atypical melanocytes with intermediate size to large irregular nuclei are seen in darmal - epidermal junction
positive for hmb45; melan a and ki-67. no clear evidence of dermal involved.
מה זה אומר ? מהו התהליך שאני אמורה לעבור ?
האם אתה יכול להמליץ על רופא עור באזור הדרום .
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר melanoma ? בלחץ אימים בבקשה תשובה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד09/03/2013מדובר ככל הנראה בשומה ולא במלנומה אך עם מאפיינים דיספלסטיים - מה שאומר דומים למלנומה. מבחינת מיקום התאים גם אם היה מדובר במלנומה - מדובר במיקום שטחי ולא מסוכן. יש מקום לניתוח הרחבה של הכריתה הראשונית ולא יותר. את יכולה לפנות לד"ר הלל הלוי ממח' עור בסורוקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר לי און גלעד רב תודות וגם שאל...
סיגל09/03/2013תודה, תודה, תודה ... על התגובה המהירה, אין לי מילים, עבודת קודש של ממש... תודה שיש רופאים כמוך.
חייבת לציין כי בהמשך האבחנה צוין:
length of the lesion is 3 millimeter
distance from surgical margins is 4 millimeter and 2.5
millimeter
no ulceration is present
lymphocytic features consistent with melanocytic interaepidermal neoplasia (melanoma in situ
מומלץ המשך בירור לפי שיקול קליני"
הלוואי, הלוואי ועמדתך לא השתנתה ... ?
אציין כי קיבלתי הפניה עליה כתוב
" תשובה מביופסיה - mm in stiu
להזמין דחוף לביקורת ..."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר לי און גלעד רב תודות וגם שאל... - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/03/2013עדיין תגובתי בעינה. מדובר אמנם במלנומה אך הצורה הקלה ביותר שלה שהוסרה בשלמות והפרוגנוזה מצויינת.
יש מקום לבדיקת עור כל גופית, מעקב מספר פעמים בשנה 2-4 לפי החלטת הרופא שיראה אותך ואת מצב העור. מעקב לזה - כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בעקבא.א05/03/2013
האם כל פצע כרוני מחשיד לסרטן?
יש לי פצע בעקב שיכול להיגרם מחיכוך עם נעליים אבל הוא לא עובר זמן רב מאוד ולאחרונה כואב קצת. אני יודעת שעלי להוועץ ברופא ומתכוונת לעשות זאת בקרוב. האם זהו גידול סרטני בהכרח או שיש עוד אפשרויות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בעקב - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/03/2013לא בהכרח פצע כרוני הוא סרטני, ובפרט כשמדובר בפצעים בעקב. בהחלט ראוי להתייעץ עם רופא עור על כל בעיה כרונית בעור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לבן ועגול על העורמאור04/03/2013
שלום רב,
בעבר הופיע לי כתם לבן על העור מסביב לנק' חן זעירה ביותר
שאלתי רופא עור והוא ענה כי הכתם הוא מתוצאה של סילוק הנק' על ידי המערכת החיסונית.
הנק' חן אכן נעלמה אך הכתם נשאר שם לבן, בולט ולא אסתטי (למרות שאני די בהיר).
קוטר העיגול הוא כ-2-3 ס"מ בערך ובאמצע הייתה לה פעם נקודת חן.
האם הכתם יעלם מעצמו? או שצריך לעשות משהו בנידון-לשזף את האיזור או למרוח משחה או לשרוף?
בנוסף אשמח לדעת מה שם התופעה ואם זו אכן התופעה במקרה זה על פי התיאור שלי.
תודה מראש,
מאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם לבן ועגול על העור - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/03/2013נק' בהירות מסוג זה עוברות בסופו של דבר לפעמים אחרי הרבה חודשים ואף שנה שנתיים. אין סיבה לדאגה או לטיפול מיוחד חוץ מהקפדה על הגנה מפני השמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי באצבעותרפאל04/03/2013
היי אני בן 27 מצב תקין גוף תקין בכול מקרה לפני חודשיים בירד לי בחלק החיצוני של האצבע ביד אחת ובעד השניה אותו אצבע בכול מקרה זה נשאר עדיין בצבא אדום אני לא יודע מזה אי אודה לכם אים יש תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר לי-און גלעד06/03/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)