מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משהו בגבדן27/05/2013
שלום רב
מצורפת תמונה על משהו חום בגב.
1)מה שמו של יצור זה?
בתחילת הקיץ שמתחילים להזיע , מדגדג שם פעם ביום עם הקימה שנשען על משענת הכיסא , ועוד פעם אחת במשך היום. ואחר לא מורגש.
בצילום מלפני שנה אין הבדל, כמה שאפשר לראות.
מה דעתך אם להורידו?
2) בניתוחון?
3)או בחומצה טריכלורואצטית (TCA) בריכוז 85%
4)להשאירו?
תודה על כל התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו בגב - תגובה
ד``ר לי-און גלעד29/05/2013קרוב לוודאי שמדובר בנגע שנקרא Seborrheic keratosis. אין לו כל חשיבות. צריבה בח"נ תסלקו אך לעיתים ישוב לאחר חודשים/שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומהדניאלה25/05/2013
שלום רב,
לאבי בן 61 אובחנה מלנומה ממאירה, נגע בגב בגודל 1.3*1*0.3, ברסלו 2.4 מ"מ, קלארק 4,חלוקה מיטוטית 12 עם התכיבות, שוליים נקיים, ללא רגרסיה,
הופנה לpet ולביופסיית בלוטת הזקיף והרחבת כריתה.
מה הפרוגנוזה במקרים אלו?
מה הסיכוי לגרורות או בלוטות לימפה נגועות?
מודאגת מאוד,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד29/05/2013מדובר בנגע עם מאפיינים של ממאירות משמעותית וסיכון לא מבוטל לגרורות. רק לאחר השלמת הבירור ניתן יהיה לדעת יותר במדויק מה דרגת הסיכון והפרוגנוזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעדן12/05/2013
שלום
מצורף תמונת נגע במצח למעלה.
שמתי לב אליו רק לפני 3 שנים כנראה נמצא הרבה לפני -לא הרגשתי כלום . רק שהסתפרתי קצר ראיתי אותו .(בן 65). קוטר 1 סמ .לפני יותר משנה התפורר לחצי- לא דימם והעור שהתגלה רגיל . חשבתי זהו יורד , , אך לאט חזר לגודלו בתמונה כמו לפני שנים.
מה זה? היש לזה שם?
2)היש משמעות לשתי הנקודות האדומות שלידו??
3)מה ישתנה בו שיחשיד למשהו לא טוב?
4) קצת מתחתיו מתחיל לבצבץ משהו דומה בשנה האחרונה , ואותו כבר רואים :באמצע המצח.
תודה על כל התשובות
כדי לאמוד לך את העובי קצת מיששתי עכשיו ,ושוב נפלה חתיכה קשה מזה
ואין דם והעור יפה כמו העור לידו.(1-2) מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע - תגובה
ד``ר לי-און גלעד16/05/2013תמונה מצויינת ומאפשרת לאבחן כי מדובר בקרטוזה סבוראית - נגע שפיר וחסר חשיבות רפואית. כמובן שכדי לקבל אישור סופי לאבחנה רצוי להבדק ע"י רופא עור.
הנק' האדומות הן אנגיומות - גם הן שפירות. כל התופעות שכיחות יותר במבוגרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס שחור על הציפורןלביא09/05/2013
לבעלי פס כהה על הציפורן מזה מספר חודשים בעובי של כ- 4 מ"מ. רופא עור המליץ היום על כריתה דחופה של הציפורן עם חשד לנגע טרום מלנומה/מלנומה.
אודה לכם אם תמליצו לנו על כירורג המתמחה בתחום זה (איננו מצליחים למצוא...).
תודה לכם על תשובתכם המהירה והדחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס שחור על הציפורן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד16/05/2013בעיקרון הניתוח אמור להתבצע ע"י דרמטוכירורג או כירורג כף יד או פלסטיקאי עם מומחיות לכף יד. בלי לדעת היכן אתם מתגוררים לא נוכל לענות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חן שחורה בקוטר 0.5 ס"מד``ר ניר נתנזון09/05/2013
יש לי נקודת חן שחורה בקוטר 0.5 ס"מ בצד של השד. חייתי איתה שנים רבות ואבל החלטתי שאני רוצה להסיר אותה מטעמים אסטטיים. יש לי חשש גדול שזריקת הרדמה אל תוך השד לשם כריתת השומה עלול לפתח תאים סרטניים בשד.
האם החשש שלי מוצדק?
האם קיימת שיטה להרדמה ללא הזרקת חומר הרדמה לתוך השד? זו אמנם נקודה לא חשודה אבל חשוב לי לשלוח לבדיקה פתלוגית כך שרק כריתה של השומה היא השיטה הרלוונטית עבורי
בקיצור האם הסרה של נקודת חן בשד עלולה לסכן אותי בשל סיכוי להתפתחות סרטן השד כתוצאה מהזרקת חומר הרדמה לאזור
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד16/05/2013לא ברור לי מאיפה הרעיון שזריקת חומר הרדמה יכולה לגרום לסרטן. הוא מופרך בכל מקום ולא רק בשד. אין כל מניעה לבצע הרדמה מקומית - אין כל חשש לגרימת סרטן מזריקה כזו וגם לא לנזקים אחרים וזאת במיוחד בשד. אם אכן מדובר בנק' חן לא חשודה - מציע לשקול שוב אם להסירה שכן קיים סיכון שעלולה להתפתח צלקת לא טובה שתהייה יותר מפריעה/גרועה מהנק' שהוסרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שלא היתהמתן03/05/2013
להפתעתי אני מגלה אצלי נקודת חן שאף פעם לא היתה ממה שאני זוכר גדולה מוזרה כזאת בפנים בלחי.. אני לא יודע עם כידי לפנות לרופא בשביל לבדוק את זה כי בשביל לפנות לרופא אני יצטרך לחכות הרבה מאוד זמן כי זה דרך הצבא וזה בירוקרטיה עד שקובעים תור וכו...
אשמח לתשובה מה לעשות בנידון..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן שלא היתה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/05/2013איכות הצילום לא מאפשרת לתת תשובה עניינית. בכל מקרה ממליץ שתקבע תור לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שומהילנה02/05/2013
לאבא שלי (בן 65) נמצאה נקודת חן על הגב בגודל 8 מ"מ עם ציור עור נמחק חלקית. הרופא הפנה אותו להסרת שומה ועל כל השאלות עונה "תגיעה תשובה מביופסיה נראה"
מה כל זה אומר? מה הסיכוי שזה מלנומה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/05/2013לצערי לא יכול לפרשן למה לרופא העור אין תשובה טובה יורת. מאחר שלא ראיתי הנקודה גם אני נאלץ להמליץ להמתין לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שנתלשהאור02/05/2013
היום קיבלתי מכה בסנטר ואז ראיתי שהנקודת חן שהייתה באזור(נקודה קצת בולטת)
יצאה מהמקום וניהיה חור במקום שלה עם טיפה דם, קבעתי תור לרופא רק בעוד 3 שבועת, האם זה דחוף להגיע לרופא ומה אפשר לעשות בנתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן שנתלשה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/05/2013אין מה לעשות- להתייחס כאל פצע רגיל ולחכות לבדיקה. זה טוב שהתור עוד 3 שב' כי על פצע הרופא לא יוכל לומר דבר.
רוב הסיכויים שהפצע יחלים והכל יהיה בסדר.
ובכ"ז עדיף לא לקבל מכות...;-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן שנתלשה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/05/2013אין מה לעשות- להתייחס כאל פצע רגיל ולחכות לבדיקה. זה טוב שהתור עוד 3 שב' כי על פצע הרופא לא יוכל לומר דבר.
ובכ"ז עדיף לא לקבל מכות...;-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן שנתלשה - תגובה
ובכ"ז עדיף לא לקבל מכות...;-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי נקודות חןשרית30/04/2013
אני בת ארבעים שחומת עור תימניה לאחרונה שמתי לב כי
בפלג גוף עליון כולל הפנים נוספו לי
כעשרים נקודות חן כמובן שקבעתי תור לרופא בעוד כשבועיים אך אין חודש שעובר בלי שאגלה נקודת חן חדשה האים יש לזה הסבר? נקודות החן לא גדולות כמו כן אני עובדת עם ילדים ויוצאת איתם להפסקות בחוץ .
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי נקודות חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/05/2013ייתכן מאוד השתופעה ממנה את סובלת היא תופעה מוכרת בבעלי עור כהה וידועה בשם Dermatosis papulosa nigra. זו תופעה שפירה, אסטטית וחסרת חשיבות. אם זה המצב - צרי עימי קשר ונשקול לטפל בך בטיפול יעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDermatosis Papulosa Nigra
יוסף18/08/2013שלום,
זה מספר שנים אני סובל מריבוי נקודות שחורות בפנים, בצוואר וגם בגב. מהקריאה מאינטרנט אני מבין כי מדובר ב Dermatosis Papulosa Nigra. האם אתה מקבל חברי קופת חולים מאוחדת? מה עלות הטיפול? האם ניתן לטפל בכל הנקודות ביןם אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDermatosis Papulosa Nigra - תגובה
ד``ר לי-און גלעד25/08/2013אם אכן זו האבחנה - הטיפול הוא טיפול לא נעים במיוחד אבל לרוב אפשר לטפל בכל הנקודות בססיה אחת. לגבי פרטי הביקור - מציע שתכנס לאתר שלי ותוציא משם - אינני מתכוון לפרסם אותם בפורום, זו לא המטרה שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BCC בשולי ביופסיה לא נמצא בניתוחאפריים25/04/2013
הממצא הפתולוגי בביופסיה באף:
(BCC SUPERFICIAL (MULTICENTRIC
הממצאים הפתולוגיים בניתוח ב Mosh :
באבחנה 1
במרכז הנגע צלקת ומוקדים של BOWENOID SOLAR KERATOSIS
אין לראות בשוליים BCC
באבחנה 2 (אחרי הניתוח שבוצע בהמשך):
קטע עם SOLAR KERATOSIS
אין לראות BCC
השאלות:
1. לאן נעלם ה-BCC שהיה בשולי הביופסיה?
2. לאור ממצא ה- SK האם היה מוצדק לא להמשיך בניתוח?
בתודה מראש
אפריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BCC בשולי ביופסיה לא נמצא בניתוח - תגובה
ד``ר לי-און גלעד29/04/2013לאחר הביופסיה נגרם תהליך החלמה של הפצע המלווה בדלקת. באחוז לא מבוטל מהמקרים - בייחוד כאשר הגידול מאוד שטחי ומוגבל כפי שמתואר בביופסיה - מספיק תהליך ההחלמה לסלק את שארית הגידול. קרטוזות אקטיניות כפי שנמצאו אינן מצדיקות ניתוח MOHS. הן זמינות ומגיבות היטב לטיפולים שמרניים שאינם גורמים לצלקות ולכן חבל להגדיל פצע הניתוח בשל ממצא כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר לי-און אני מודה לך על התשובה
אפריים29/04/2013כבעל הסטוריה של מלנומה בגב ומודע לנושא, תשובתך בהחלט מרגיעה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קרם הגנהחיים21/04/2013
הייתי אצל רופא עור שבדק לי את הנקודות חן והוא אמר לי שהכול בסדר רק אם אני רוצה שזה אשאר ככה אז לא להשתזף. השאלה שלי זה האם זה כזה אסור כמו שהוא אמר או שאפשר קצת. והאם קרם הגנה עוזר בשביל למנוע את הבעיה הזאת ספציפית. תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי קרם הגנה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד21/04/2013בעיקרון נקודות חן נוצרות בעיקר באזורים חשופים לשמש. ההוכחה היא השוואה של עור הפנים והגפיים העליונות לעור העכוזים.
קרם הגנה הוא תירוץ ואינו מהווה הגנה מושלמת. יש להתשמש בו כאשר אין ברירה וחייבים להיות בשמש. עצם מריחת הקרם אינה פוטרת מהצורך להזהר בחשיפה לשמש וגם לא תמנע נק' חן חדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקוזיס פונגוידסילנה16/04/2013
שלום!
בעלי אובחן לפני חודש כחולה בMF . קימות שיטות טיפול רבות כמו פובה, משחות, אלקטרונים וטיפול בחום . (בעלי ג"ינג" עם עיניים כחולות) אני פוחדת שהפובה יהיה מאוד מסוכן בשבילו. איזה שיטת טיפול עדיפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקוזיס פונגוידס - תגובה
ד``ר לי-און גלעד21/04/2013אין ספק שיש בעיה עם PUVA בג'ינג'ים ולכן ייתכן שעדיף מבחינת פוטנציאל הנזק NB-UVB. הכל כמובן תלוי בדרגת החומרה של המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקוזיס פונגוידס
ילנה22/04/2013המחלה נימצאת בשלב הראשוני שלה אך הידיים, הגב , הזרועות והבטן מכוסים כתמים.
מה שאתה כתבת זוהי קרינה בדרגה נמוכה? זה מה שאתה ממליץ?
האם יש שיטת טיפול אחרת שאתה ממליץ עליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נבוס מסוג דיספלסטיק קלרארקדבי11/04/2013
שלום, ריציתי לדעת האם שומה כזו היא טרום סרטנית?
האם היא שלב כלשהו של מלנומה?
והאם אחרי שנמצא אצלי ממצא כזה אני נחשבת לטרום/אונקולוגית?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נבוס מסוג דיספלסטיק קלרארק - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/04/2013דיספלזיה הא מונח של פתולוגים המתייחס לתכונות שדומות וקרובות למה סרואים בסרטן אבל לא סרטן. המשמעות היא שאת צריכה להיות במעקב לנק' חן ולהיות מודעת לסיכון מוגבר במידה מסויימת. זה לא טרום אונקולוגית (אין כזה דבר) זה פשוט צלצול פעמון - שימי לב ותנהגי בחכמה בענייני זהירות בשמש ומעקב רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, זה מעט מרגיע...
דבי14/04/2013פשוט באינטרנט כל חיפוש בנושא "קלארק" מניב תוצאות שקורות למלנומה אז התבלבלתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נגע עם חשד למנמלומהשירה08/04/2013
שלום,
הסירו לי נגע ברגל שהיה עם חשד למנמלומה, בתוצאות של הביופסיה אמרו שהוציאו רק צלקת ואין שאריות גידול. בפתולוגיה לא יודעים האם זה היה מלמנומה או סתם שומה, אך הרופא עור בכל זאת אמר להתייעץ עם רופא לגבי כניסה להריון.בכל מקרה הנגע היה 0.75 מ"מ והסירו את כולו פלוס הרחבה די גדולה למקרה ו..
מאחר וכרגע הכול נקי ולא יודעים בוודאות שזו הייתה מלמנומה, האם יש בעיה אם אכנס להריון בקרוב? אני בת 28, בריאה בדרך כלל, ללא רקע אישי או משפחתי של סרטן העור. אני רוצה להיכנס להריון בקרוב, זה קריטי בשבילי לדעת...
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נגע עם חשד למנמלומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/04/2013האי ודאות הזו מאוד לא ברורה לי. ייתכן שנובעת מכך שהיתה מה שנקרא "דיספלזיה" שזה משהו שדומה וקרוב למלנומה אבל לא חד משמעי.
כדאי שתנסי לברר שוב בצורה שאת מבינה מה יש שם או מה היה שם.
אני לא רואה למה זה צריך להפריע לך להכנס להריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
שירה17/04/2013הנגע הופיע לפני יותר משנה, נקודה אדומה סימטרית ללא שינוי בגודל במשך שנה. בשוק ימין, דרמסקופית ללא רשת פיגמנטרית אך אזורים חומים בהיקף, מבנים דמויי קריסליס וכל״ד מרובים. עשו לי הסרה בpunch 4 עם 2 תפרי ניילון 4-0. בפתולוגיה של סורוקה התשובה הייתה: נגע מלונציטרי אטיפי עם מאפיינים ספיטוזאידיים,חשוד למלנומה 0.85 מ״מ. אז שלחנו את הסליידים גם לבלינסון לד״ר פיינמסר. שם אמרו: atypical melanocytic lesion with spitzoid features highly suggestive of spitzoid melanoma 0.75 mm. אז עשיתי ניתוח בבלינסון להרחבת הכריתה, בתשובה נמסר: ריקמת צלקת בלבד, ללא שאריות גידול. אז לגבי הריון, ענית לי שאפשר לנסות וזה לא מפריע. השאלה השניה היא, האם אני צריכה לעשות בדיקות מסוימות כמו c.t או לדאוג שמא זה שלח חס ושלום גרורה?
או להיות רגועה כי זה היה נגע שטחי, ופשוט להישמר מהשמש וכל חצי שנה לעקוב אחרי נקודות חן בגוף?
זה הכניס אותי לחרדות, מאז שכל הסיפור התחיל יש לי כאבי גרון שהולכים ובאים( שקדים גדולים) , אני מדמיינת שיש לי רגישות בבית שחי, למרות שבדקו לי במישוש את כל בלוטות הלימפה, הכול תקין...אשמח לתשובה מעודדת. תודה,שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר לי-און גלעד21/04/2013בכל מקרה לא מדובר בנגע עמוק והפרוגנוזה מצויינת .חשוב לנקוט זהירות בחשיפה לשמש, להיות במעקב רופא עור צמוד 3-4 פעמים בשנה ולבדוק כל נגע חדש. מעבר לזה בעומק כזה ולאור ההיסטולוגיה מעבר להרחבה אין צורך בבדיקות או טיפולים נוספים.
ניצלת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שיר21/04/2013תודה רבה ד"ר! עזרת לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בולטת חלקיתאורית06/04/2013
שלום אני בחורה בת 28. יש לי נקודת חן בגב שיותר גדולה משאר הנקודות שיש לי על הגוף. שמתי לב שחלק ממנה בולט וחלק ממנה שטוח. יש בליטה בערך במרכז הנקודה , שאר האזורים של נקודת החן שטוחים. ביקשתי מבן זוגי להסתכל על הנקודת חן ולבדוק האם הצבע של החלק הבולט בנקודת חן זהה לצבע של שאר האזורים השטוחים בנקודת חן, ואכן הוא אמר שהחלק הבולט בנקודה באותו הצבע של האזורים השטוחים בנקודה, כל הנקודת חן בצבע חום בהיר.
השאלה שלי האם זה נחשב מסוכן שרק חלק מנקודת החן יהיה בולט וחלק ממנה שטוח? האם זה צריך לעורר חשד שהנקודת חן מסוכנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו נוסף
אורית06/04/2013משהו נוסף, מדובר בבליטה ממש קטנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו נוסף - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/04/2013בהסתייגות שאין שום סיכוי שתוכלי לסמוך על תשובה על סמך התיאור שלך בלי בדיקה יסודית של רופא עור בעין - נראה לי שמדובר בנגע שפיר שלא יצריך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)