מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הימנעות מסרטן עוררוביק18/11/2013
ד.נ.
כדי לקבל את הוויטמין החשוב D מהשמש (ולא מתוסף מזון) מבלי להסתכן במלנומה, האם עדיף להיחשף לשמש (כמה דקות ביום?) ללא קרם הגנה, או דווקא עם קרם הגנה (כמה דקות?)? והאם שימוש בקרם הגנה אינו מונע את יתרון החשיפה לשמש לצורך קבלת הוויטמין הנ"ל?
בברכה, אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הימנעות מסרטן עור - תגובה
ד``ר לי-און גלעד21/11/2013קרם הגנה בהחלט מונע ייצור ויטמין D כנדרש.
לצורך ייצור ויטמין D בכמות יומית מספיקות 10 דקות של שמש על שטח עור לא גדול גבות ידיים ואמות לדוגמא. כל מה שמעבר זו הגזמה.
בעיקרון אצל מי שרגיש ומועד לנזקי שמש עדיף טיפול בתוספים על שמש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלי או עם מסנן
אליהו21/11/2013ד.נ.
האם 10 דקות החשיפה לשמש אותן ציינת הן בלי מסנן קרינה או עם מסנן קרינה? אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלי או עם מסנן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד28/11/2013כמובן בלי מסנן קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפת פנים לשמש
אליהו28/11/2013דוקטור גלעד שלום רב,
בחודשי החורף נהוג, כידוע, ללבוש חולצות עם שרוולים, ולכן האמות אינן נחשפות לשמש. בחודשים אלה. האם חשיפת הפנים לשמש במשך 10 דקות (באיזה שעות?) לצורך קבלת ויטמין D מסרטנת? חג שמח. אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפת פנים לשמש - תגובה
ד``ר לי-און גלעד30/11/2013אי אפשר לכמת או לקבוע כלל אחד לכולם. יש רגישים יותר ויש שרגישים פחות. בעיקרון 10 דקות ביום בשמש באדם עם עור רגיל לא אמורות להיות בעיה אבל ברגישים ומועדים לסרטן עור זה בהחלט לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלונמהמלכה16/11/2013
שלום רב .
לפני כחודשיים הוציאו נקודת חן בכף רגל ולאחר תשובת ביופסיה התבקשתי לעבור ניתוח נוסך עם כריתת מורכב ועם הוצאת בלוטת זיקף...(היה 2.5 מ"מ).לפני ניתוח גם התבקשתי לעשות כל מיני בדיקות כולל pet-ct ויצאה נקי...
1. מה המשך הטיפולי עכשיו וסיכויים להחלמה?
2.ואני דחיתי את ההוצאת נגע (פעם ראשונה ) 3 חודשים ואם יכול להיות שזה השפיע לגידול תוך 3 חודים עד 2.5 מ"מ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלונמה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד16/11/2013אין שום דרך להעריך מה הייתה משמעות הדחיה - קרוב לוודאי ששולית אם כי כמובן לא רצויה. גידולים כאלה לוקחים לפעמים הרבה מאוד זמן עד שהם זזים כך שזה לא רק ה- 3 חודשים האחרונים.
העומק הוא כמובן גורם פרוגנוסטי משמעותי ומחמיר אם כי לא נורא - משהו כמו 75% שרידה ל- 5 שנים, כמובן שיש עוד גורמים רבים שמשפיעים והעובדה שהבלוטות נקיות וה- PETCT תקין מעודדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חן במחט חשמלית - זמן החלמה וטשטוש צלקתד``ר ניר נתנזון12/11/2013
שלום וברכה..לפני שבועיים בדיוק ביצעתי הסרת נקודת חן מהאף בשיטת המחט החשמלית.. הוסבר לי שיווצר גלד שינשור מאליו ושלא תישאר צלקת..למעשה, נוצר במקום עור חדש אך אין שינוי כלל בשבוע האחרון וישנה כמין צלקת במקום..רציתי לשאול האם נראה שהמצב בתמונה שצירפתי תקין ובכמה זמן מדובר עד להחלמת העור וטשטוש הצלקת?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודת חן במחט חשמלית - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/11/2013החלמה של העור לוקחת הרבה יותר זמן. צריך סבלנות.
חוץ מזה - מה הייתה האבחנה של הנגע שטופל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה לשאלה
רון20/11/2013האבחנה הייתה שמדובר בנקודת חן קטנה רגילה. העניין הוא שאני ממתין כבר כחודש לאחר הסרת הגלד לשינוי, אך שום דבר לא קורה והמקום עדיין בולט ואדום..לאחר כמה זמן לערך אמור העור להשתקם לחלוטין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה לשאלה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד21/11/2013לא מסירים נק' חן קטנה רגילה במחט חשמלית.
חודש זה התחלה יפה. חכה עוד חודש חודשיים ואם אין שיפור - פנה לרופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן מתקלפת ללא דימום גרדד``ר ניר נתנזון12/11/2013
שלום, בתקופה האחרונה גדלה לי נקודת חן כהה, דיי סימטרית ומעט בולטת במרכז כף היד, היום פשוט קילפתי אותה ממש בקלות ללא דימום גרד או כלום. לאחרונה מצאו מלנומה אצל סבא שלי וגוון הגידול שלו דומה לנקודת חן שלי. כרגע אין לי כלום על כף היד. יכול להיות שזו נקודת חן מסוכנת? כדאי לי לעשות עם זה משהו? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן מתקלפת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/11/2013קרוב לוודאי שמדובר בשטף דם קטן שהצטבר בעור ועם התחלפות העור הגיע לפני השטח והתקלף. אין לזה חשיבות אם אין בבסיס כל ממצא. אם התופעה חוזרת - פנה לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע קטן מתחת לשד השמאליתרוית11/11/2013
פני שבועיים בערך הופיע פצע קטן מתחת לשד השמאלית, הפצע הציק וגרם לגירוד, הגירוד נמשך והפצע התפתח לעיגול אדמומי ומגרד מאוד, (יש סיכוי לסרטן השד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע קטן מתחת לשד השמאלית - תגובה
ד``ר לי-און גלעד11/11/2013איכות הצילום לא מאפשרת התייחסות אחראית. זה נראה אקזמה או פטרת אבל לאור איכות הצילום התשובות בערבון מוגבל מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי מתחת לפטמהרוית11/11/2013
לפני שבועיים בערך הופיע פצע קטן מתחת לשד השמאלית, הפצע הציק וגרם לגירוד, הגירוד נמשך והפצע התפתח לעיגול אדמומי ומגרד מאוד, (יש סיכוי לסרטן השד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי מתחת לפטמה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד11/11/2013אין די אינפורמציה כדי שנוכל להתייחס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לסרטן עורלימור07/11/2013
שלום רב!
אני בחורה בת 19 לא בהירת עור ללא נקודות חן כלל בגופי לפני כ 4 שנים יצאה לי בברך העליונה מקדימה שומה בולטת בצבע אדום כהה לא כואבת ולא מדממת הייתי אצל רפא עור שהוריד אותה ושלח לביופסיה בבדיקה הוא כתב נגע עור מעט מורם אודם קל בבסיסו אזורים עם אולסרציה מה המשמעות של זה? אני מאוד מאוד מפחדת
הנגע קיים מס' שנים ללא שינוי בנגע מה זה יכול להיות ? והאם ככל שממתינים עם תשובת הביופסיה הסיכויים גדלים לקבלת תשובה טובה
בבקשה תשובה דחופה אני מבוהלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לסרטן עור - תגובה
ד``ר לי-און גלעד09/11/2013לפי התיאור שלך לא ניתן לומר דבר על טיב הנגע. משך ההמתנה אינו קשור לתוצאה. אין שום סיבה להיות מבוהלת - רוב הסיכויים שהנגע שפיר ולא חשוב. בכל מקרה - את יכולה להתקשר לרופא העור שלך ולבקש ממנו הסבר מה הוא חושב ולמה החליט להסיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תשובהSarit06/11/2013
התקבלה תשובה לנקודת חן שהסרתי -intradermal nevus with inflammatory halo reaction .mergins are free.melan A and KI -67 stains were performed אודה לפרוש התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תשובה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/11/2013שומה עם הילה היא שומה רגילה שמשום מה יש סביבה תגובה דלקתית - זה לא מסוכן, לא ממאיר ולא מרמז לדבר. אפשר לישון בשקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם על הקרקפתדורון03/11/2013
כשאני מורח קרם הגנה האם עליי למרוח גם את הקרקפת? (איני קרח, יש לי שיער על הראש אך מעט דליל)
מה היתרונות של ספריי להגנה ולא קרם?
אפשר למרוח על השפתיים קרם הגנה או ספריי רגיל או שצריך משהו מיוחד לשפתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם על הקרקפת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/11/2013לקרקפת הכי טוב כובע. אפשר למרוח גם קרם - זה לא נוח אבל אפשרי
לשפתיים רצוי שפתון הגנה ולא התכשירים האחרים שלא מתאימים למקום וגם לא נעימים.
לספריי היתרון של נוחות האפליקציה לעור. לא מתאים לפנים (עיניים ופה...).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו נקודת חן ?ליהיא01/11/2013
הנקודה הזו נמצאת על סבי כבר הרבה שנים ורציתי לדעת האם זו נקודת חן מכיוון שהיא פנימית ? ואם כן האם צריך לבדוק אותה אצל רופא העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו נקודת חן ? - תגובה
ד``ר לי-און גלעד02/11/2013עד כמה שניתן לראות בתמונה מדובר בקומדון שהוא פתח של ציסטה שומנית ובו לכוד שומן שהתחמצן והשחיר. בד״כ אפשר לנקז בלחיצה את התוכן. אין כל סכנה בנגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהערן30/10/2013
יצאה לי פלולה (תגית עור), כמה מילימטרים ליד פי הטבעת.
היא כאבה לי מאוד ומרוב טיפשותי לקחתי גוזז ציפורניים והסרתי חלק ממנה.
לצערי חלק ממנה נשאר והוא מאוד כואב.
1. האם יש אפשרות להסיר את הפלולה במלואה?
2. איזה טיפולים מקובלים יש על מנת להסיר פלולה באזור כל כך רגיש (ליד פי הטבע)?
3. האם ורומל, סליקרן או חנקן נוזלי מקובלים לטיפול ולאזור הזה (ליד פי הטבעת)?
4. למי עליי לפנות - לרופא עור או כירורג?
תודה על העזרה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד31/10/2013פלולה ליד פי הטבעת יכולה להיות קונדילומה (מחלת מין ויראלית), טחור, גידול ועוד. מאוד לא מומלץ לטפל בדברים כאלה בשיטת "עשה זאת בעצמך".
ממליץ שתפנה לרופא עור או לכירורג פרוקטולוג בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרצינומהדן27/10/2013
שלום
הוציאו לי נגע וקבע הרופא :קרצינומה - שלא נשארו שוליים.
ושאבוא להבדק עוד שלושה ארבע חודשים .
רציתי לעשות בד דם שיגרתית עכשיו האם כדאי לחכות אחרי בד רופא עור?
מה הבדיקות שלו?
האם שולח לבד דם?
או רק בודק חזותית???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרצינומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד31/10/2013אין צורך בבד' דם במסגרת מעקב סרטן עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PET CTאמיר22/10/2013
נשלחתי לבדיקת CT כלל גופית לאחר הסרת מלנומה (בעובי 0.2mm). נאמר לי שהבדיקה היא רק לצורך קבלת baseline.
בבדיקת ה CT נמצאו כמה קישריות סולידיות שמקורן אינו ידוע בריאה השמאלית כשהגדולה בהן היא 6 מ''מ. הרדיולוג כתב כי יש לשקול ביצוע בדיקת PET CT.
נאמר לי על ידי הרופא כי בדיקת PET CT יעילה רק מקשריות שגודלן מעל 8מ''מ.
עקב כך, האם יש טעם לבצע את בדיקת ה- PET CT עכשיו או להמתין מספר חודשים לגדילת הקשרית בהנחה שמקורה בגידול?
האם כדאי לבצע בדיקת PET CT עכשיו ואם הכל תקין בדיקת CT עוד 3 חודשים על מנת לראות אם הקשריות הקטנות יותר גדלו? האם זה לא יותר מידי קרינה (3 CT ב- 3 חודשים)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PET CT - תגובה
ד``ר לי-און גלעד02/11/2013לא ברור לי למה שלחו אותך ל - CT בעקבות מלנומה כ״כ שטחית. זה לא מקובל והסיכון לגרורות מגידול כזה אפסי. בכל מקרה השאלה היא מה מחפשים ו- PET CT כנראה בעל ערך גבולי בלבד בשלב זה. מציע שתפנה לחוו״ד נוספת על ה- CT אצל מומחה לבית חזה, למשל פרופ׳ דורית שחם בהדסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חן במחט חשמלית - האם תישאר צלקת?ד``ר ניר נתנזון21/10/2013
שלום..יש לי נקודת חן באף. היא אינה בולטת במיוחד אך ברצוני להסירה בכל זאת. רציתי לשאול האם יש סבירות גבוהה לאי הותרת צלקת בהסרת הנקודה הנ'ל במחט חשמלית (הנקודה מעט גבשושית)
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודת חן במחט חשמלית - תגובה
ד``ר לי-און גלעד31/10/2013האף שלך נראה חלק ויפה - טיב הנק' לא ברור. צריך לבדוק עם דרמטוסקופ ורק אז אפשר יהיה לומר אם כדאי להסיר אותה בכלל ואיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומות בגדלים שונים בגוףליהי08/10/2013
לפני כיומיים הבחנתי בנקודות אדומות עגולות (חלק בצורת אליפסה) ושטוחות חלקן בגודל של כראש סיכה וחלקן קטנות אבל לא עד כדי כך (עד 5 מ"מ) יום למחרת שמתי לב שצצו עוד כמה חדשים הם באזור הבטן הזרועות והרגליים יש בערך 10 מהם וכמו שציינתי קודם הם בגדלים שונים אך כולם שטוחים ואדומים.
אני קבעתי תור לרופא עור אך התור יתקיים רק בעוד שבועיים בנתיים אני מאוד דואגת בבקשה תעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות אדומות בגדלים שונים בגוף - תגובה
ד``ר לי-און גלעד12/10/2013קרוב לוודאי שמדובר באנגיומות שפירות ואין כל סיבה לדאגה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)