מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתלבט בנוגע לטיפול פוטודינמי -PDTראובן04/01/2014
שלום רב,
אני בן 62 וזה 15 שנים לפחות יש לי בעיה של נגעי עור על כל הקרקפת עד המצח העליון. רופא העור אבחן את זה כסולר קרוטזיס.
אני בעל עור בהיר ויש לי עבר של חשיפה מוגברת לא מוגנת מספיק לשמש כילד וכנער.
בשנים האחרונות התווספה לי גם בעיית עור על האף, שם זה מתבטא יותר בתופעה של קשקשת. לפי הרופא זה חלק מאותה המחלה.
הנגעים הנם קטנים בד"כ ופרושים על פני כל השטח (קרחת). הנגעים הם בצבע העור כך שקשה לזהות אותם בעין. ניתן לחוש בהם במישוש. התחושה במישוש הנה של נייר זכוכית גס.
אני מטופל האופן תדיר אצל רופא העור בהתאם לצורך, אחת ל 5-7 שבועות. לפי הצורך הוא מסיר נגעים גדולים יותר בחנקן נוזלי או במחט חשמלית.
רופא העור מגדיר את הנגעים אצלי כשטחיים יחסית ולא מעודד ללכת לטיפול נרחב. הוא כן ממליץ לטפל נקודתית אם צריך באפודקס.
קראתי ושמעתי רבות על הטיפול באפודקס. בטיפול נרחב אתו אני חושש ממשך הטיפול ומהתופעות הלא סימפטיות הנלוות לו.
קראתי ושמעתי די הרבה גם על הטיפול הפוטודינמי. הוא נראה לי יעיל לא פחות מהאפודקס אבל עם תופעות לוואי פחותות.
אני מעוניין מאד בטיפול אשר ישפר מאד את המצב אפילו לתקופה מוגבלת ותוהה האם ה PDT מתאים לי. מה דעתך ?
אני מבקש גם המלצה למרפאה בעלת ניסיון (במסגרת של בית חולים) שמטפלת
שיטת FDT.
הקופה בה אני חבר ממנת את הטיפול בתנאי שהמרפאה היא במסגרת בי"ח.
תודה על הייעוץ המקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבט בנוגע לטיפול פוטודינמי -PDT - תגובה
ד``ר לי-און גלעד08/01/2014הטיפול בהחלט יעיל ומומלץ למצב כפי שאתה מתאר אותו.
קבע תור לפרופ' דוד אנק ממחלקת עור בביה"ח הדסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח ביאופסיה bcc בלחיאפרת01/01/2014
קיבלתי תוצאות של ביאופסיה של בדיקת פירור רקמה בקוטר 0.4 סמ
האבחנה b13-12899/1 right cheek skin biopsy
Basal cell carcinoma present in margins
מה הכוונה עד כמה זה חמור. האם כדאי להסיר בשיטת מוס
או בגלל המיקום בלחי לכוון הצוואר כדאי להסתפק בכריתה רגילה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח ביאופסיה bcc בלחי - תגובה
ד``ר לי-און גלעד08/01/2014BCC הוא בד"כ לא גידול חמור או מסוכן אבל חשוב להסירו בשלמות כי אחרי כמה שנים זה עלול להפוך לבעיה הרבה יותר משמעותית. לכן בהחלט בממצא כזה בפנים - רצוי להסיר בניתוח MOHS וזה אפילו בסל הבריאות ואמור להיות ממומן ע"י קופ"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה פתולוגיתנורית31/12/2013
כמה זמן נדרש לבדיקה פתולוגית של בלוטת לימפה לאחר איתור מלנומה שלב 1-2 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה פתולוגית - תגובה
ד``ר לי-און גלעד08/01/2014זה תלוי במכון המדובר - בין שבוע לשבועיים זה זמן סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודה חוזרת לאחר טיפולרביד30/12/2013
שלום דוקטור..לפני חודשיים עברתי הסרת נק' במחט חשמלית באף (כיום אני יודע שהליך זה אינו מומלץ ) וכעת המצב הוא שלאחר הסרת הגלד חזרה הנקודה או לפחות חלק ממנה ברמה שממש מזכירה את המצב קודם הטיפול..הנקודה אמנם לא בולטת וכך גם הייתה קודם הטיפול אך חד משמעית אינני מרוצה מהתוצאה לאחר שהובטח לי (וכך גם פורסם) שלא תיוותר צלקת. חזרתי למרפאה ושם נאמר לי שעלות טיפול נוסף כרוכה בתשלום נוסף..מה כדאי לי לעשות לאור הפרטים הנ'ל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודה חוזרת לאחר טיפול - תגובה
ד``ר לי-און גלעד08/01/2014פנה לקבל חוו"ד נוספת אצל רופא אחר לגבי טיב התופעה ואופן הטיפול המומלץ. אם יאושר כי הטיפול מתאים וזה מה שצריך לעשות - בהתאם לסיכום שלך עם המרפאה - אם הובטח לך שהנגע יסולק ולא יחזור במסגרת אותו טיפול יחיד- ואתה משוכנע שזה מה שנאמר לך - חזור לרופא ובקש שישלים הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נקודת חן כלשהי מסוכנת או לאנועה15/12/2013
שלום, רציתי לשאול משהו לגבי השיטה בה רופאי העור מסתכלים על נקודות חן וקובעים האם הן מסוכנות או לא. הרופא עור מסתכל בעזרת העיניים שלו ומישוש על הנקודות חן. האם נקודות חן שהרופא אמר שלא צריך להוריד אותן הם בוודאות לא מסוכנות כרגע? אני מבין שבעתיד הנקודה יכולה להיות מסוכנת אבל האם בוודאות כרגע היא לא?
אולי מתחיל תהליך כלשהו למרות שהרופא לא אמר שצריך להוריד?
שאלה שעולה עקב שאלות אלה, למה לא להוריד למשל את הנקודות חן שהרופא סימן כלא מסוכנות, בעזרת לייזר או שיטה יותר ידידותית מהסכין, וככה למנוע מהנקודות ה"תקינות" להפוך ללא תקינות. אני מבין שבלייזר אי אפשר לשלוח לבדיקה אבל בכל מקרה את הנקודות הספיציפיות האלה לא היינו שולחים לבדיקה מכיוון שהם "תקינות" על פי הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם נקודת חן כלשהי מסוכנת או לא - תגובה
ד``ר לי-און גלעד27/12/2013היום מקובל לבדוק נק' חן באמצעות מכשיר שנקרא דרמוסקופ המאפשר לבחון את הנקודות בצורה יותר מעמיקה ויסודית ולכן נותן תוצאות הרבה יותר מדוייקות. הסיכון להתפתתחות סרטן בנק' חן שנבדקה כך קטן ביותר.
הניסיון, מחקרים אין ספור והחיים מוכיחים שכריתה מניעתית של נק' חן תגרום ליותר סיבוכים מאשר מניעת סרטן עור.
הסרה חלקית של נק' חן בעלת פוטנציאל סרטני עלולה להיות סמויה מהעין כאשר מסירים את הנק' בשיטות שאינן מאפשרות בדיקה היסטולוגית מתאימה. כתוצאה מכך החלק הסמוי בעל הפוטנציאל להתפתחת לסרטן עור עלול להתעורר מאוחר יותר במקום שנחשב כאילו כבר טופל ולכן להגיע לטיפול באיחור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודות חןנועה15/12/2013
שלום. יש לי שאלה. אם מורידים נקודת חן לא מסוכנת, אז באותו מקום לא יכול להתפתח סרטן עור, מלנומה וכדומה, נכון?
כלומר אם למשל יש לי רק 2 נקודות חן בגוף. ואני מוריד את שתיהן. אז לא יכול להיות לי סרטן עור נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודות חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד27/12/2013לא נכון!!!!
סרטן עור מתרחש בנ' חן רק בחלק קטן מהמקרים.
הקשר הוא שהרבה פעמים סרטן נראה כמו נק' חן, כך שהסרה של נק' חן שפירות היא חסרת ערך במונחים של מניעת סרטן ועלולה לגרום לצלקות מיותרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים אריתמיםיעל10/12/2013
שלום,
אני בן 65.
יש לי 3 נגעים אריתמים בשוק הרגל למטה אחד ליד השני.
א. הגעתי לרופא בפעם הראשונה והוא השמיד אותם בחנקן נוזלי אך הנגעים נשארו כמעט אותו דבר.
ב. לאחר מכן, ניגשתי לרופא אחר שהמליץ לקחת ביופסיה אך סייג ואמר שהוא מקווה שיהיה עדיין מימצא כלשהוא כי אולי החנקן השמיד הכל. הוא לקח ביופסיה רק מאחד הנגעים והתוצאה היא:
- תאור מאקרוסקופי: קטע עור קרומי בשטח 0.4X 0.2 ס"מ, שטח פנים לבן.
- תאור מיקרוסקופי ואבחנה: ACTINIC KERATOSIS
ג. חזרתי לרופא עם התוצאות והוא צרב את הפצע שוב אך הנגעים עדיין נשארו.
שאלותיי:
1. לגבי הביופסיה שעשיתי:
א. האם ACTINIC KERATOSIS זה ממצא או שייתכן שהממצא האמיתי אבד כשהחנקן הופעל בפעם הראשונה לפני הביופסיה?
ב. מה משמעות הממצא? האם הוא מסוכן?
ג. האם היה כדאי לקחת ביופסיה משלושת הנגעים כדי לחפש ממצא נוסף?
ד. האם שתי פעולות הצריבה היו נכונות?
2. לגבי מצב הנגעים כרגע:
א. האם יש צורך בבדיקת סיטי או MRI למשל כדי לוודא מעל לכל ספק שאין נגעים פנימיים?
ב. האם כדאי לשקול כריתה של הנגע כי יש סכנה שהנגעים ישתנו למסוכנים?
ג. האם לשקול טיפול במשחה?
ד. מה עושים אם הפצע ממשיך לא להתרפא?
אשמח לתשובות מפורטות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים אריתמים - תגובה
ד``ר לי-און גלעד11/12/2013קרטוזות אקטיניות הן נזקי שמש בעלי פוטנציאל (נמוך) להתפתחות לסרטן עור. מקובל לטפל בהם בחנקן נוזלי ואם הם לא עוברים אפשר למרוח משחה כמוטרפית |(אפודיקס) או לעשות טיפול פוטודינאמי או במקרים קשים ועקשנים אפילו להקרין אותן. מאחר שמדובר בנגעים שטחיים המוגבלים לעור אין כל טעם בבדיקות הדמייה עמוקות יותר כגון CT או MRI.
ההחלטה על הטיפול המתאים תלויה בממצא הקליני וצריך לדון על האופציות עם הרופא. הסיכון מנגעים אלה בכל אופן אינו גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדש לבזליומהדפנה03/12/2013
בוקר טוב לך,
לפני שנה התגלתה אצלי מלנומה לאחר הסרת נקודת חן ביד שמאל. הניתוח לאחר מכן הראה שתקין ללא גרורות. מאז במעקב אונקולוגי ורופא עור כמובן.
אתמול רופא עור כתב בהפניה לכירורג:
" לחי ימין בקפל נזולביאלי ימין חשד לבזליומה נגע פפולרי ציסטי בקוטר 3 מ"מ
לביופסיה ואם אכן כך למוס "
ככה בדיוק כתב הרופא, לא שיניתי אות (-:
במידה ואכן זה סרטן עור, מהי דרך הטיפול אחרי הכריתה הכירורגית?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדש לבזליומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד07/12/2013בבזליומה ניתוח הכריתה הוא הטיפול היחיד הנדרש. אין צורך בטיפול נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חשד לבזליומה
דפנה07/12/2013תודה אז זה אומר שגם אם הביופסיה תגלה שזה סרטני, בכך זה יסתיים ואני יכולה להיות רגועה לגבי השלכה עתידית בעקבות התוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חשד לבזליומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד11/12/2013בד"כ כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומהמלכה01/12/2013
שלום רב,
כמו שכתבתי עברתי כריתה מורכבת בכף רגל עם השתלת עור במקום והוצאת 2 בלוטות/זיקיפים מהמפסהות.
התוצאה שהתקבלה: זקיף אחד תקין והשני פתולוגי...
מה המשך טיפול עכשיו ואם אתה מכיר מישהו רופא טוב בתחום ..אני בעיר באר-שבע..
תודה מראש..
מלכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד07/12/2013המשך הטיפול מחייב הערכה כל גופית לגרורות וכניסה למשטר מעקב. לא נותנים בד"כ בשלב זה כמותרפיה או טיפולים אחרים כגון הקרנות. במידה והמחלה תחזור יהיה צורך לשקול הטיפול לפי מיקום החזרה וצורתה.
אינני יודע מי בבאר שבע מטפל בנושא.
בירושלים ד"ר לוטם או ד"ר מרימס בהדסה, ד"ר איזקסון בשערי צדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלונמה
מלכה09/12/2013שלום רב,
קודם כל תודה רבה על כל עזרה ותשובות...
קבעו לי ניתוח להוציא את כל הלימפות ולנקות ואמרו אחרי זה (תלוי מה התשובה שתתקבל בבדיקת לימפות) יקבעו טיפול המשך..
והבנתי שיש לי מלונמה שלב 3....
מה הסיכוי החלמה ומה ההשלכות לאחר ניתוח...(אמרו רגל מתנפח ובעיתי לזיהומים)...
ועוד שאלה בבקשה אם יש מקום שאפשר לפנות לתמיכה נפשית/חרדות...
תודה ויום טוב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלונמה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד11/12/2013סיכויי ההחלמה הם עניין מורכב לחישוב. צריך לחכות לתוצאות הניתוח ורק אז תהייה תשובה משמעותית.
מבחינת המצב הנפשי - בהחלט כדאי ואף רצוי לדבר עם האונקולוג האחראי עלייך ולבקש שיקשר אותך לאנשי מקצוע העובדים עימו ומטפלים בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BASAL CELL CARCINOMAיערה29/11/2013
לפני כ-3 חדשים הוסרה מגבי מנלנומה שהיתה בשלב גילוי מוקדם ומאז אני נמצאת במעקב.
לפני שחדש אובחן בירך נגע שהוגדר כ- BASAL CELL CARCINOMA.
בבדיקה כולל דרמסקופיה - נגע שטוח בקוטר של כ-1 סמ. אסימטרי לא מכוייב. גוון אדמדם
במרכז חום בהיר בהיקף רשת-0 כלי דם נקודתיים גבול ברור ולא סדיר.
הפלסטיקאי קבע להסיר את הנגע אך התורים בקופת חולים הם לעוד חדשיים.
שאלתי - מה מידת הסיכון בנגע החדש לאור ההסיסטוריה שציינתי ומה מידת הדחיפות.
(הרופא המטפל אינו מנדב אינפורמציה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BASAL CELL CARCINOMA - תגובה
ד``ר לי-און גלעד07/12/2013בזליומה (BCC) היא גידול סרטני ממאיר מקומית בלבד, איטי ביותר, אינו שולח גרורות ואינו מסכן חיים. אין כל דחיפות בהסרתו אם אינו קרוב לאיברים חיוניים אבל עדיף לא לדחות כדי למנוע ניתוחים גדולים וצורך בניתוחים חוזרים להסרה שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהbasal carcinoma
יערה07/12/2013תודה. כבר הוסר עקב תור שהתפנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית ציפורןאור27/11/2013
רופא העור בקש בירור נוסף אצל מומחה
אשמח לקבל דעתך
בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית ציפורן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד28/11/2013למרות שלכאורה איכות התמונה טובה - קשה לי להבחין בפרטים שהיה רצוי לראות בעין. הציפורן אכן נראית מעוותת. האם הייתה חשופה לחבלה?
לאחר בדיקה דרמטוסקופית ניתן יהיה לתת תשובה יותר רצינית אם יש צורך בבירור יותר מעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חןרון25/11/2013
שלום..רציתי לשאול למה יש מניעה לבצע הסרת נק' חן במחט חשמלית? ב. האם וכיצד ניתן לתקן בדיעבד תוצאה שבוצעה בהליך זה?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד28/11/2013כל תהליך של הרס נק' חן בלי לבדוק פתולוגיה טומן בחובו סיכון של פספוס מוקד של סרטן עור. זה מה שקורה בשיטות כמו מחט חשמלית ולייזר. ישנם נגעי עור שנכון להסיר כך - אלו בפירוש אינם נק' חן אלא סרחי עור, קרטוזות סבוראיות בלוטות חלב מוגדלות ואנגיומות. רופאי עור אמורים להיות מסוגלים להבחין ביניהם ולהחליט מתי ואיך נכון להסירם. אם טופלה נק' חן במחט חשמלית אין דרך להשיב את המצב לאחור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נק חןמייה23/11/2013
שלום, אני בחורה בת26. ניגשתי לרופא פרטי קונבנציונאלי בכדי להסיר נק חן בפנים. הוא הבחין ב2 נק "בעייתיות ומסוכנות בגב" והמליץ לי לטפל גם בהן. אני שבועיים בדיוק לאחר ששם לי נוזל טבעי, ואני מרגישה גירוד בגב. זה נורמלי?
עוד שאלה בבקשה: האם זה בסדר שהורדתי את הנקודות? (יש המדאיגים אותי שזה לא טוב..)
בברכת שבוע טוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נק חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד28/11/2013לא מכיר "נוזל טבעי" לטיפול בנק' חן. אין בעיה עם הסרת נקודות רק שהשיטה נשמעת לי מאוד בעייתית ולא מקובלת.
לפיכך גם אין לי מה לומר על הגירוד.
מקווה שהכל יהיה בסדר ובכ"ז - מה שאת מתארת לא נשמע לי מקובל או נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חןגאיה20/11/2013
הסרתי נקודת חן לפני 3 חודשים במחט חשמלית והנקודה נמצאה שפירה, אבל האיזור עדיין לא החלים אחרי כל כך הרבה זמן ויש שם מין נקודה שנראית כמו פצע אבל אני חושבת שהנקודה פשוט גדלה מחדש. זה היה אמור להחלים עד עכשיו או שזה באמת פצע ולוקח לזה זמן להחלים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד21/11/2013אני חוזר על עצמי היום,
לא מסירים נק' חן במחט חשמלית.
אחרי 3 חודשים המקום אמור היה להחלים לחלוטין.
חזרי לרופא העור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בקשר לזה
גאיה21/11/2013אם עשיתי את ההסרה בחינם במסגרת קופ"ח כללית, ואני די בטוחה שהם קיבלו את הרושם שזה יותר קוסמטי מאשר רפואי ולמניעת סרטן, הם יסכימו להסיר לי את זה מחדש ללא תשלום? או שאני אהיה חייבת לשלם על ההוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בקשר לזה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד28/11/2013זו שאלה שאין לי תשובה עליה. הקופה בעיקרון לא אמורה לממן פרוצדורות אסטטיות אך לפעמים מתחלקות כאלה לנגעים גבוליים. לגבי התשלום - זה כמובן נובע מההחלטה של הקופה/הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בידיעקב20/11/2013
שלום ד"ר
הופיע לי ביד מעין כתם כזה , ראיתי את זה לפני כמה ימים . הכתם אינו בולט לא כואב או צורב ומרקמו במישוש הוא כמו שאר העור מסביב .
אני מצרף תמונה .
בתודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף
יעקב20/11/2013אני בן 66 ובעבר הופיעו לי כתמים דומים על גב כף היד שנעלמו מאליהם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי להוסיף - תגובה
ד``ר לי-און גלעד21/11/2013קרוב לוודאי שמדובר בשטף דם עורי על רקע חבלה מינימאלית ואולי אף בלתי מורגשת. האם אתה לוקח אספירין או מדללי דם אחרים? פרדניזון כיום או בעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
יעקב21/11/2013אני לוקח מדללי דם כלשהם אבל יש לי מעיין תחושה שהעור שלי נהיה יותר דק ופגיע בשנים האחרונות ואולי זו הסיבה .
בכל מקרה רב תודות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לוקח,= צ.ל. איני לוקח
יעקב21/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי להוסיף - תגובה
ד``ר לי-און גלעד21/11/2013קרוב לוודאי שמדובר בשטף דם עורי על רקע חבלה מינימאלית ואולי אף בלתי מורגשת. האם אתה לוקח אספירין או מדללי דם אחרים? פרדניזון כיום או בעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)