פורום הומאופתיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צמח שבטבט
    תמר
    30/11/2012

בני בן ה 10 סובל מכאבים בבטן התחתונה שמלווים בצריבה (בדיקת שתן תקינה) המליצו לי על חליטה של צמח השבטבט.
    רציתי לדעת האם ניתן לתת לילד חליטה שכזאת ובאיזה מינון?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צמח שבטבט

הוספת תגובה

• צמח שבטבט - תגובה

יהודית פלינט הומאופתיה קלאסית ד``ר ph.D גנטיקה
    05/12/2012

שלום תמר
    פורם זה דן בטיפול הומאופתי . חליטה של צמחי מרפא שייכת לתחום של צמחי מרפא שההתמחות והמטפלים בהם בד"כ שונים .
    בכל מקרה כדאי לפנות לטיפול אצל מישהו שאכן מתמחה או בצמחי מרפא או בהומאופתיה
    (מהיותי הומאופתית אני משוחדת ולכן ממליצה על טיפול הומאופתי קלאסי)
    כדי שניתן יהיה להתאים באמת את הטיפול המתאים ביותר לילדך ולא על סמך המלצה כזו או אחרת .
    בברכה
    ד"ר יהודית פלינט הומאופתיה קלאסית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם
    מישהו
    28/11/2012

שלום,
    אמי בת 57, סובלת מיתר לחץ דם מתון בדר"כ. סבלה מאי סבילות לתרופות קונבנציונאליות רבות לטיפול בתופעה. בעקבות כך הוחלט על ניסיון לטיפול בהומאופתיה.
    כיום, אחרי כשבוע טיפול ומעקב ל"ד, לחץ דם עלה עד 163/98.
    האם ניתן לקחת כדור קונבנציונאלי לתקופה מסויימת במקביל לטיפול ההומאופתי?
    אם לא, כמה זמן צריכים לחכות בין הפסקת הטיפול ההומאופתי עד שיהיה מותר לקחת טיפול קונבנציונאלי שוב?

הטיפול ההומאופתי נלקח 3 פעמים ביום , 10 טיפות בכוס מים לפי המרשם המצ"ב

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם

הוספת תגובה

• לחץ דם - תגובה

05/12/2012

שלום
    אני מבינה שאמא שלך התחילה טיפול הומאופתי ואני מקווה שמדובר בהומאופתיה קלאסית ובמטפל מוסמך . אם אכן כך את השאלה הזו כדאי מאד להפנות אל אותו מטפל שפגש ומכיר את כל הפרטים הרלוונטיים .
    באופן כללי ניתן לקחת כדורים או כל טיפול קונבציונלי במהלך הטיול ההומאופתי עד להתייצבות לחץ הדם . לא כדאי לקחת סיכונים מיותרים כאשר מדובר בל.ד. בערכים מאד גבוהים .
    אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות .
    בברכה ורפואה שלימה לאימך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשק למתוקים
    קרן
    14/11/2012

האם הומופטיה יכולה להפחית חשק למתוק?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חשק למתוקים

הוספת תגובה

• חשק למתוקים - תגובה

14/11/2012

שלום קרן
    הטיפול ההומאופתי כטיפול הוליסטי מיועד לאזן את כל מה שלא מאוזן כדי לנסות להגיע למצב של בריאות . אם החשק למתוק , אצלך , אינו מאוזן הטיפול ההומאופתי יכול לטפל בו יחד עם נטיות נוספות שזקוקות לתיקון תוך הבנה של מה שגורם לבעייה זו . לדוגמא , האם החשק הגבוה למתוק בא כתחליף לחסר אחר (רגשי בד"כ ) וכד' .
    מקווה שעניתי לך .
    בברכה
    יהודית פלינט- הומאופתיה קלאסית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על אופן נטילת רמדי
    עדיה
    10/11/2012

שלום, אני מקבלת רמדי חדש. ההוראות של ההומיאופת הן פעמיים בשבוע א+ד. ראיתי שאין מרווחים שויים בין יום א ליום ד, זה יוצא פעם יומיים ופעם 3 ימים. האם כדאי לקחת את הרמדי ברווחים קבועים של יומיים? כלומר : יום א, יום ד, יום שבת, שלישי וכו'? ההומיאופת שלי בחו"ל ואני לא יכולה לשאול אותו. תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על אופן נטילת רמדי

הוספת תגובה

• שאלה על אופן נטילת רמדי - תגובה

ערן אינדיג
    10/11/2012

עדיה שלום,

קשה לייעץ לך בלי לדעת את פרטי המקרה. אם ההוראות של ההומאופת ברורות לך והחלטת להיות בטיפול אצלו אז הכי פשוט יהיה למלא אחריהן.

אם את לא בטוחה שהבנת נכון והמצב אינו קריטי, תוכלי לחכות כמה ימים עד שהוא יחזור ארצה.

אם המצב קריטי וההומאופת בחו"ל - זה מצב לא טוב...

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול הומאופתי מהפרעות שינה
    רונית
    06/11/2012

שלום רב,
    לפני כ- 7 שנים כתוצאה ממשבר היו לי הפרעות שינה ונאלצתי להשתמש בכדורי הרגעה, עברתי טיפול הומאופתי שכעבור כשבועיים שלושה פתר את הבעיה.
    בחצי שנה האחרונה שוב החלו לי הפרעות שינה ושוב אני משתמשת בכדורי שינה, הלכתי שוב להומאופתית והיא נתנה לי את אותה התרופה כמו שנתנה לי לפני שבע שנים המתנתי כחודש וחצי ללא שיפור ולפני כשבועיים החליפה לי את התרופה ואני אמורה ליטול אותה 3 שבועות (כרגע נטלתי אותה כשבועיים וחצי), יש שיפור קטן אבל אני עדיין נוטלת כדורי שינה, מתי ארגיש שיפור משמעותי ואוכל להוריד לגמרי את כדורי השינה? אני מפחדת שמא התמכרתי אליהם ולמרות שהתרופה תעבוד עדיין אשתמש בהם, ההומאופתית שלי אומרת שכשהתרופה תשפיע לא ארגיש צורך בהם. מה הצפי במקרים כאלו? האם אוכל להפסיק את הכדורים?
    מודאגת מאוד ואודה לתשובתכם

הוספת תגובה

• טיפול הומאופתי מהפרעות שינה - תגובה

ערן אינדיג
    07/11/2012

רונית שלום,

עוד קצת מידע יוכל אולי לעזור.

באילו כדורים את משתמשת?
    האם את סובלת מבעיות נוספות חוץ מבעיות שינה?
    בת כמה את?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה

רונית
    07/11/2012

אני בת 36 בריאה! משתמשת לסרוגין באמביין XR
    תוכל לתת את דעתך בנוגע לכמה זמן אראה את ההשפעה המירבית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה - תגובה

ערן אינדיג
    07/11/2012

רונית שלום,

Ambien CR אינו שייך למשפחת הבנזודיאזפנים ולכן, על פניו, הגמילה ממנו אמורה להיות קלה יותר מאשר הכדורים ה"חזקים".

קשה להעריך את הצפי בלי לראות את המטופל (גם אם רואים לא תמיד יודעים...) אבל בדרך כלל נבקש מהמטופל לעשות ניסוי על יד דחייה במועד לקיחת הכדורים על מנת לתת צ'אנס לגוף להירדם בכוחות עצמו. אם את לוקחת כל פעם כדור מייד עם הכניסה למיטה קשה לדעת האם התרופה עוזרת.
    בנוסף, בסופי שבוע ניתן לפעמים לעשות ניסוי, לא לקחת כדור ולראות מה קורה. הכי גרוע – לא תישני לילה אחד.

ההשפעה של התרופה ההומאופתית תלויה גם האם ניתנה לך התרופה הנכונה. תרופה שגויה לא עוזרת לא תוך יום ולא תוך חודש, תרופה נכונה אמורה להביא שיפור בדרך כלל תוך כמה שבועות אבל זו הערכה מאוד כללית, מידע יותר ספציפי יוכל לתת לך רק הומאופת שמטפל בך.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול הומיאופתי לילד בן עשר
    גלית
    06/11/2012

שלום
    יש לי ילד בן עשר הוא הבכור במשפחה,
    הילד שלי מאז ומתמיד היה ילד רגיש פחדן מופנם ביישן,והפחדים שלו הלכו וגדלו , אם זה ללכת לשירותים או להיתקלח או ללכת בבית לחדר ויש קצת חושך הוא היה ממש מפחד ולא זז בלעדיי . המצב הזה היה מציק לי כל שניה הוא היה קורא לי והחלטתי לטפל בו בטיפול הומיאופתי.
    לאחר טיפול של 7-8 חודשים נהיה לי ילד חדש, הוא לא קורא לי יותר להיתלוות אליו למקומות בבית, יש לו חברים הוא יוצא לשחק , הטיפול ממש עזר לו בפן של הביישנות והמופנמות .
    רק שלפעמים הייתי רוצה את הילד הקודם שהיה לי , כי בעצם במקום להיות מופנם הוא ממש עונה ומתחצף ואני מרגישה שהיום אני לא יכולה לשלוט ברצונות שלו או בסדר יום שלו וכל הזמן שאני מתערבת לו בדברים מסויימים לפעמים הוא ממש עצבני והטיפול הוציא ממנו דברים שלא ראיתי בו בעבר.
    השאלות שלי הם כאלו, איך אני אדע מתי להפסיק לו את הטיפול? כי היום אני מרגישה שאני מגדלת ילד עצבני והוא צריך קצת רגיעון (צריך גם להבין שהוא לא מכיר את עצמו ככה וממש קשה לו והוא יודע שהיום יש לו בעיה שהוא עצבני ואפילו הוא מאשים אותי שלקחתי אותו לטיפול הזה), ואיך אני באמת אדע אם הוא פשוט ילד נורמלי שגם מתעצבן לפעמים והיום יש לו עמוד שידרה , אבל אם אני אומרת "לא" לדברים מסויימים זה ממש לא מקובל עליו. הוא ממש מתעצבן. ואם נגיד אבא שלו אומר לו לקום מהמחשב הוא חייב לענות כמו לא בא לי או לא עכשיו
    אודה לך אם תעזרי לי להחליט מה כדאי לי לעשות.
    גלית

הוספת תגובה

• טיפול הומיאופתי לילד בן עשר - תגובה

ערן אינדיג
    06/11/2012

גלית,

האם בנך עדיין בטיפול? האם הוא לוקח תרופות הומיאופתיות? איזה? באיזו תדירות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תשובה.
    ליאת
    04/11/2012

הי
    השאלה האם אפשרי לקיחת ברזל ביחד עם תרופא הומהופתית ?
    אני במצב של אנמיה ממקור לא ידוע.
    תודה אלי

לקביעת תור
    סגירה
    לא קיבלתי תשובה.

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תשובה. - תגובה

ערן אינדיג
    04/11/2012

אלי שלום,

האם אפשרי לקחת ברזל יחד עם תרופה הומאופתית? כן
    האם זה נכון לעשות את זה? תלוי. אם המחסור חמור אז לפעמים נותנים ברזל באופן נקודתי כי לא תמיד ניתן לחכות עד שהתרופה ההומאופתית תביא לשיפור משמעותי.
    אם המחסור בברזל אינו חריף נותנים רק תרופה הומאופתית ורואים כיצד היא משפיעה.

בכל מקרה השאיפה היא לא לתת הרזל באופן מתמשך כי זה לא באמת פותר את הבעיה.

ממליץ לך להקיש בגוגל - מחסור בברזל הומאופתיה - ולקרוא מאמר של ערן הומאופתיה בנושא.

בברכה,

ערן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה לבן 5...
    מיכל
    02/11/2012

לילה טוב,
    לבני בן החמש יש אסטמה "של ילדים..", התחיל אצלו בגיל שלוש ומופיע רק בעונה זו, מתחיל עם שיעול נזלת ואחרי מס ימי שיעול קוצר חריף ופעמיים דלקת ריאות. התחלנו לאחרונה טיפול אצל מומחה ריאות (קונבנציונאלי) והילד מקבל כרגע טיפול מונע. אנו אומנם לא בעד סטרואידים..אבל במקרה שלנו הגענו עם הילד למצבים מסוכנים מאד בשל נטיתנו כמה שפחות לתת תרופות. חשבנו שהגוף יתגבר לבד אבל אחרי 2 מקרי קוצר קשים אנו לא לוקחים אף סיכון. יחד עם זאת..הבנו שיש אופציה לטיפול הומופאטי. חברתי שלבתה סיפור דומה קיבלה מהומופאט מרשם והיא מטפטפת לילד טיפות מס פעמים בשבוע. אני חושבת לנסות גם אבל חוששת..איזה חומרים יש בטיפול מסוג כזה שנועד לטפל באסטמה..הקטע ה"טבעי.." לא ממש ברור לי..,
    אודה על הארתכם,
    בברכה, אנה

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה לבן 5...

הוספת תגובה

• אסטמה לבן 5... - תגובה

ערן אינדיג
    03/11/2012

אנה שלום,

המצב של ילדך אינו פשוט כלל וטיפול הומאופתי בהחלט יכול לעזור.

בצדק את נתרעת ממתן תרופות, טיפול ממושך בסטרואידים לדוגמא יכול לגרום להמון תופעות לוואי, ביניהן: עיכוב בצמיחה, השמנה, סוכרת, כיבים ועוד.

בטיפול הומאופתי נכון אנחנו פועלים בצורה זהירה ומדויקת, לא מורידים תרופות כלאחר יד אלא נותנים תרופה הומאופתית ורק אחרי שרואים שיפור אפשר באופן הדרגתי תוך התייעצות מתאימה להוריד תרופות.
    הטיפול ההומאופתי לא רק שאינו יוצר סיכון אלא דווקא יוצר סיכוי, סיכוי שילדך יוכל להרגיש טוב עם כמה שפחות תרופות.

אם החלטת לנסות טיפול הומאופתי הייתי מציע לך לפנות להומאופת על מנת שיבחר את התרופה המתאימה וגם יבצע מעקב לראות כיצד היא משפיעה. תרופות המדף הרבה פעמים לא מתאימות, אין לך גיבוי צמוד של איש מקצוע וגם לאור העובדה שמדובר במצב של אסטמה אצל ילדים מומלץ לטפל אצל הומאופת.
    גם סטרואידים או אנטיביוטיקה לא היית קונה בבית מרקחת בלי שרופא יראה את הילד, נכון?

מקווה שעזרתי במשהו, אם תצטרכי עוד עזרה – בשמחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• petroselinum
    אורחת
    31/10/2012

שלום,
    לפני כ-10 חודשים קיבלתי אנטיביוטיקה בעקבות דלקת בדרכי השתן. הדלקת עברה אבל התחילה לי בעיה של צריבה/שריפה ועור אדום באיזור. אני מטופלת אצל הומאופת,
    הוא נתן לי לקחת Petroselinum. כשהסתכלתי על הרמדי באינטרנט ראיתי שהוא עבור בעיות בשתן.
    האם זה נכון? האם הרמדי אכן מתאימה לבעיה שלי (כי הבעיה שלי לא עם השתן)?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    petroselinum

הוספת תגובה

• petroselinum - תגובה

ערן אינדיג
    01/11/2012

שלום לאורחת

יכול להיות שהתרופה מתאימה לך, אני לא יכול לקבוע על סמך המידע שנתת.

אני מציע שתשאלי את ההומאופת שלך, הוא מכיר את המקרה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב
    ליאת
    30/10/2012

שלום
    בת 35
    בבדיקות דם נמצא שאני אנמית + ברזל מאוד מאוד נמוך
    קיבלתי תרופה הומהופתית בשלם קארין.
    בינתיים רופא המשפחה מאוד נלחץ ונתן לי גם כדורי ברזל
    השאלה האם ניתן לשלב?
    תודה גלי

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב

הוספת תגובה

• שילוב - תגובה

ערן אינדיג
    01/11/2012

אלי שלום,

אינני מכיר את התרופה שקיבלת (קארין) ונראה לי שהיא לא הומאופתית ותקני אותי אם אני טועה, קיבלת אותה בבית מרקחת ולא מהומאופת קלאסי, נכון?

כדורי ברזל אינם פותרים את הבעיה מהשורש, במקום שהגוף יקלוט את הברזל מהמזון הוא מקבל אותו מהכדור והבעיה איננה נפתרת.

מציע לך לקרוא המאמר באתר שלי, תקיש בגוגל - מחסור בברזל הומאופתיה

טיפול הומאופתי קלאסי יכול לעזור ולפתור את הבעיה במקום להרגיל אותך לתרופות יום-יומיות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבגרות מוקדמת
    אולגה
    28/10/2012

שלום,
    לבתי בת 8 (עוד שבוע) אובחנה התבגרות מוקדמת (גדילת שדיים, שיעור, זיעה וכו') הרופאה אנדוקרנולוגית ממליצה על טיפול בזריקות הורמונים (שזה טיפול היחיד הבנתי ממנה). אבל ההחלטה היא שלנו כי היא אמרה שהמצב גבולי.
    האם הומאופטיה מטפלת בעיניין הזה? האם יש בכלל טיפולים אחרים?

תודה
    אולגה

לקביעת תור
    סגירה
    התבגרות מוקדמת

הוספת תגובה

• התבגרות מוקדמת - תגובה

ערן אינדיג
    28/10/2012

אולגה שלום,

התבגרות מוקדמת אינו מצב תקין ובחלק מהמקרים ניתן לטפל בו באמצעות הומאופתיה.

נקודות שכדאי לברר:
    האם הבעיה היא בעיה משפחתית?
    האם יש משהו חריג בתזונה של הבת?
    האם ישנן בעיות נוספות (פיזיות או נפשיות) או שזוהי הבעיה היחידה?

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבגרות מוקדמת המשך

אולגה
    28/10/2012

תודה רבה על התשובה
    לשאלתך:
    אין במשפחה
    אין שום דבר מיוחד בתזונה, משתדלת לתת אוכל מבושל, ללא חטיפים. אין חריגים מיוחדים
    פיזית ילדה בריאה. מאד אמוציונלית, היתה מטופלת בגיל 4 עקב היסטריות והתפרצויות זעם ע"י הומאופטיה
    אז כדאי לפנות להומאופטיה במקרה הנ"ל?

תודה
    אולגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבגרות מוקדמת המשך - תגובה

ערן אינדיג
    29/10/2012

אולגה שלום,

היעדר היסטוריה משפחתית ומצב פיזי תקין בסך הכל מהווים אינדיקציה טובה ומעלים את הסיכוי להצלחת הטיפול ההומאופתי.

לא רק זאת, הטיפול יכול גם לעזור בהתמודדות עם התפרצויות הזעם כך שאני בהחלט חושב שכדאי לך לנסות טיפול הומאופתי, רק חשוב לברר שאת פונה להומאופת מקצועי.

אשמח לעזור בכל דרך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה עוד הסופ"ש
    הגר
    26/10/2012

שלום רב, שמי הגר ואני בת 26 בעברי סבלתי המון מחרדות.. ממש כל דבר הלחיץ אותי, לאחר טיפול ארוך של 4 שנים פסיכולוגי וטיפול תרופתי, התחלתי סוף סוף לנשום אוויר :}.

בזמן הלימודים וכמו בחיים עצמם עוברים דברים, לפעמים קצת יותר מלחיצים ולפעמים קצת פחות, כל פעם שהייתי קצת נלחצת ממשהו... הגעתי למצב שלא הייתי נלחצת מהדבר עצמו אלא פחדתי שהלחץ יפריע לי בלימודים, וככה לא התנסתי בהרבה דברים בזמן הלימודים... עם זה זוגיות ועוד ועוד, או למשל אם הייתי עושה משהו לא במקום (אבל משהו אישי שאני עשיתי.. וכולם עושים).. אז פחדתי שאם אני לא אספר את מה שעשיתי.. למרות שאני לא אמורה לספר.. אני לא אצליח בלימודים.. אז הייתי חייבת לספר..

בזמן הלימודים הלכתי למטפלת אלטרנטיבית, יותר לקראת סוף הלימודים, כי הרגשתי שזה כבר גדול אלי.. היא מאוד עזרה לי עם המון כלים אני כמובן גם עזרתי לעצמי. אני באמת כל כך שמחה שהכרתי אותה.. רק שעכשיו אני בבעיה... אותה מטפלת הציעה לי שהיא תעשי לי פרחי-בך.. התשובה שלי אליה ישר הייתה שלילית... מכיוון שבעבר הרחוק נסתי פרחי-בך ולקחתי אותם בתקופה לא טובה שהייתי, אז אני מפחדת שאם אני אקח את הפרחי-בך אני אזכר בתקופה הלא טובה ... (והפרחי בך לא עשו לי כלום.. אני רק מפחדת להיזכר בתקופה הפחות טובה שהייתה לי שאז לקחתי)... או עוד דוגמא.. היה לי פעם חבר שגר ברעות היינו יחד שנה, וזאת הייתה שנה שאני סבלתי בה הרבה (לא בגללו.. בגלל דברים אישיים שלי קראו).. אז עכשיו כל פעם שאני מכירה מישהו אני רוצה לקוות שהוא לא גר ברעות-מכבים או מודיעין כדי לא להיזכר בתקופה הלא טובה שהייתה לי (ושוב החבר לא אשם).
    אלו הם פחות או יותר החרדות.

עכשיו לשאלה שלי.. (פשוט הייתי חייבת רקע לפני).. המטפלת שלי החליטה שאומנם לא הסכמתי עם הפרחי-בך אבל שאני חייבת טיפול הומואפתי, אז בהתחלה היו לי חרדות כי חשבתי שזה כמו פרחי-בך... ואח"כ שעשיתי בירורים והבנתי שזה משהו שונה לגמרי, התחילו לי חרדות שאם אני הלך להומואופתית ויהיה צריכה לספר לה מן הסתם את כל מה שעברתי ... אני מפחדת שאחרי שאני אספר לה הכל יחזור.. (למרות שאין מצב.. 4 שנים של טיפול, והיום אני במצב אחר לגמרי)..
    אך המטפלת הציבה לי תנאי .. שאם אני רוצה שנמשיך לעבוד ביחד ואני ממש רוצה כי סוף סוף אני מרגישה יותר טוב ואני מרגישה שקצת דברים זזים... בכל אופן אם אני רוצה שנמשיך לעבוד ביחד, אני אלך להומואפטתית ואני אתחיל לקחת...
    וכמו תמיד אני מבררת ומבררת מבררת דברים ומישהו לחש לי באוזן, שלפעמים התרופה ההאומופתית מקצינה חרדות ועכשיו עוד יותר יש לי חרדות מי זה!

אשמח לשמוע את דעתכם..

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה עוד הסופ"ש - תגובה

ערן אינדיג
    27/10/2012

הגר שלום,

תודה על פנייתך לפורום, נקווה שאוכל לעזור במשהו.

במהלך טיפול הומיאופתי חשוב שהמטפל יכיר אותך, אם הוא לא מכיר אותך הוא לא יוכל לבחור תרופה.

יחד עם זאת, אין חובה לספר הכול. לפעמים דווקא העובדה שהמטופל לא מספר נותנת לנו, כמטפלים, אינפורמציה. כמובן שלא רצוי להגיע לטיפול מתוך כוונה להסתיר דברים אבל את לא צריכה לחשוש, תספרי מה שאת מרגישה נוח לספר, אף אחד לא יכפה עליך כלום.

תרופה הומאופתית לא אמורה להקצין את החרדות אלא אדרבא, להפחית אותן. חשוב שהטיפול יתבצע בצורה נכונה וזהירה וככה ימנעו תופעות בעייתיות למיניהן.

אם את צריכה עוד מידע תרגישי בנוח לפנות אליי.

הרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל

הגר
    27/10/2012

תודה רבה ערן.

אבל לא רצוי שהמטפל כן ידע הכל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאחת שהנסתה

שירן
    20/11/2012

הסתרת מידע זה או אחר מהמטפל שלך רק תפגע ביעילות הטיפול. גם אם הנושא אישי עליך לדבר ולהסביר על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר

הגר
    27/10/2012

מה עם ההקצנה שהתרופה עושה בימים הראשונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר - תגובה

ערן אינדיג
    27/10/2012

הגר,

מינון נמוך לא אמור להביא להחמרה חריפה וגם במצב של החמרה יש דרכים לטפל.

וודאי שרצוי שהמטפל יידע כמה שיותר אבל אין כפייה. ברוב המקרים אם תרגישי חופשית ונוח עם המטפל את תגלי שאת יכולה לדבר גם על נושאים מאוד אישיים.

בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר - תגובה - תגובה

27/10/2012

שבוע טוב טל
    מטפל טוב ובעל ניסיון אמור להכיר את המצב הרגיש שאת מתארת ולהתחיל עם רמדי בפוטנץ(חוזק ) מאד נמוך כדי לא להעיר שדים מתרדמתם . אבל כדי לגרש את ה"שדים " צריך מידי פעם לפגוש אותם , וכמובן במקביל לתת את הכוחות לכך . חשוב מאד לבחור מטפל\ת שיהיה נגיש לתת מענה לכל בעייה שתעלה במהלך הטיפול כיוון שאת יודעת שגם טיפול הומאופתי הוא תהליך ולא זבנג וגמרנו.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה מכל הלב ערן ויהודית

הגר
    27/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הומאופתיה והנקה
    אלי
    21/10/2012

שלום. יש לי כמה בעיות בריאותיות שדורשות אפילו אנטיביוטיקה ואני דוחה את הטיפול בגלל הנקה(פרזיטים במעיים,אבנים בכיס מרה בגלל מחלת כבד בהריון, תת פעילות בלוטת התריס ). רציתי לדעת האם כל הטיפולים ההומאופתיים מותרים בהנקה? לדוגמא R7 שאמור לנקות את הכבד... האם כל הפסולת לא תעבור בהנקה ? האם אפשר להשתמש בסדרת הR או ללכת להומאופת (מבחינת תרכובת התרופה)? האם אני צריכה ליידע את הרופא שלי על נטילת התרופה ההומאופתית?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הומאופתיה והנקה

הוספת תגובה

• הומאופתיה והנקה - תגובה

ערן אינדיג
    21/10/2012

אלי שלום,

הצטערתי לשמוע על מגוון הבעיות מהן את סובלת, אני חושב שטוב תעשי אם תפני להומאופת קלאסי על מנת שיבחן את מצבך ויבחר עבורך תרופה מדוייקת.

לא הייתי ממליץ לך לקחת תרופות מדף או תרכובות הומאופתיות אלא תרופה יחידה שנבחרת באופן ספציפי עבורך.

טיפול הומאופתי הינו בטוח לנשים הרות ולנשים מניקות.

החלטה האם ליידע את הרופא המטפל היא החלטה אישית שלך, ישנם מטופלים שמעדיפים לספר ואחרים שלא; זה לא אמור לפגוע בטיפול ההומאופתי וניתן לטפל כך או כך.

בהצלחה ובתקווה שהטיפול ההומאופתי ישפר את מצבך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על הומאופת באיזור ראשון לציון
    רוי
    16/10/2012

האם אפשר לקבל המלצה על הומאופת באיזור ראשון לציון? עם ניסיון בטיפול בתינוקות .

הוספת תגובה

• המלצה על הומאופת באיזור ראשון לציון - תגובה

ערן אינדיג
    17/10/2012

רוי שלום,

תודה על פנייתך לפורום אבל אנחנו משתדלים שלא להפוך את הפורום למדור פרסומי של הומאופתים.

אני רק יכול לומר שחשוב שההומאופת/ית יהיו מקצועיים גם אם לשם כך צריך קצת לנסוע.
    הטיפול בתינוקות אינו נחשב תת התמחות של הומאופתיה. הומאופת טוב יודע גם לטפל בתינוקות והומאופת גרוע גם אם יטפל רק בתינוקות - עדיין לא יוכל לעזור הרבה.

מקווה שעזרתי במשהו :)

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גישת ההומאופטיה לסרטן
    רוני
    13/10/2012

שלום
    אני סטודנטית לרפואה ומתעניינת בגישות שונות של סוגי רפואה שונים.
    רציתי לשאול שאלה לגבי מחלת הסרטן:
    מהי ההתייחסות של ההומאופטיה לגורמים נפשיים/התנהגותיים/חברתיים/פסיכולוגים?
    כלומר איך, בטיפול בחולה סרטן, ההומאופטיה ניגשת לסיבות הנ"ל שהובילו למחלה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גישת ההומאופטיה לסרטן

הוספת תגובה

• גישת ההומאופטיה לסרטן - תגובה

ערן אינדיג
    14/10/2012

רוני שלום,

שאלת שאלה מאוד רחבה וכנראה שאוכל לתת מענה חלקי בלבד.

בכל מחלה, סרטן בכלל זה, טיפול הוליסטי חייב להתייחס למטופל בצורה רחבה, לא רק לנקודה הבעייתית אלא למכלול כולו. חייבים לקחת בחשבון האם היו גורמים נפשיים או אחרים שתרמו להתפתחות המחלה (לא תמיד יש) והאם קיימות בעיות נוספות, פיזיות או נפשיות, בנוסף לסרטן עצמו.

גוף האדם הוא יחידה אחת, הכל קשור בהכל ולכן נסיבות החיים תמיד צריכות להילקח בחשבון גם אם הן לכאורה לא קשורות לבעיה בגינה המטופל מגיע לטיפול.

מקווה שעניתי לך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גישת ההומאופטיה לסרטן - תגובה - תגובה

22/10/2012

שלום רוני
    אני שמחה שכבר כסטודנטית לרפואה את מתעניינת במחוזות נוספים ...
    ההתייחסות לסרטן היא ככל מחלה אחרת באשר לגורמים המשלהבים שיכולים היו לגרום להתפרצות המחלה . דהיינו , בכל מחלה יש את המימד הגנטי ויש את הגורם הסביבתי (שהוא גם סביבה פנימית של גופנפש וגם כל אירוע חריג שיכל לתרום למצב כמו גם חשיפה לחומרים מסרטנים כאלה ואחרים , שבעצם כלנו חשופים ...)
    אם יש אתיולוגיה גנטית ההתייחסות בהתאם ואם אין אזי כמו בכל מקרה חופרים עמוק ככל האפשר כדי להבין את הלמה .
    כמו"כ יש גישות שונות לטיפול הומאופתי בסרטן ותלוי גם באיזה שלב המטופל מגיע אלינו ((במהלך טיפול כימו , עם כל תופעות הלוואי , לפני או אחרי וכו')
    אשמח לענות על שאלות נוספות אם ישנן
    בברכה
    ד"ר יהודית פלינט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה