פורום הומאופתיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    זיוה
    07/01/2009

שלום רב, אני סובלת מחרדה חברתית עזה. בכל פעם שאני יוצאת מפתח הבית אני מפוחדת, לחוצה, כל גופי נוקשה ועוד. בגלל מה שעובר עלי במהלך היום, בערב אני תשושה מאוד. כבר ב-8 בערב אני בקושי מסוגלת לפתוח את העיניים. ניסיתי טיפול תרופתי ופסיכולוגי והוא עזר רק במעט. האם יש לכם טיפים בשבילי? לא משנה מה. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חרדות והומאופתיה

כרמית ברלין
    11/01/2009

שלום זיוה ותודה על פנייתך.

צר לי כל כך שאת סובלת, בייחוד שמנסיוני הומאופתיה היא הדבר לזה.
    הומאופתיה יכולה לעזור לך מאד ולשפר את מצבך מאד.
    בהומאופתיה אנו מתאימים תרופה הומאופתית אחת, בהתאם למאפיינים הייחודיים של האדם.
    כלומר, אין תרופה אחת ספציפית לחרדות. ישנן מעל 3000 תרופות הומאופתיות וההומאופת מתאים לך אחת מהן בהתאם למאפייניך הייחודיים.
    מנסיוני, השיפור בהרגשה יכול להיות מהיר, אבל כמובן שבגדול זהו תהליך שיש לעבור אותו ולצאת ממנו לגמרי לוקח זמן. במשך הזמן את תרגישי שיפור הדרגתי לאורך כל הדרך.
    בהומאופתיה אנחנו מטפלים באדם כמכלול ומרפאים את הבעיה מהשורש. כלומר השאיפה לרפא את מצבך לתמיד.
    אני ממליצה לך בחום רב לנסות הומאופתיה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיצה אישית

ללין
    26/01/2009

גם אני סבלתי מחרדות ולקחתי תרופה הומאופטית שעזרה לי מאוד. השיפור היה מאוד מהיר כשהותאמה לי התרופה הנכונה. לקח קצת זמן אבל כשזו היתה ההתאמה הנכונה הרגשתי ממש מהר טוב יותר והיו לי גלים של החמרות והקלה ממש גלים- כמה שעות של החמרה ואחר כך הקלה. כעבור כמה חודשים זה ממש הוקל עד שזה עבר סופית ואין זכר. (אני מדברת איתך על לפני כמה שנים וזה פשוט לא חוזר יותר) חבל שתסבלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה
    אליה
    04/01/2009

מהי תרופה בשם LAC-.12.C

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה

הוספת תגובה

• תרופה הומאופתית

כרמית ברלין
    11/01/2009

הי אליה ותודה על פנייתך.
    ראשית, לא נכון לומר תרופה הומאופתית, נהוג לומר רמדי, כיוון שתרופה בהגדרתה היא משהו שיש בו חומר (ולא משנה אם זה טבעי, צמחי, או קונבנציונלי)
    רמדי, זה איזשהוא חומר מהטבע שדולל פעמים רבות במים כך שלא נשאר בו שום זכר לחומר. נשאר שם, הזיכרון של החומר, או אם תרצי הרוח של החומר.
    שנית lac 12c - חסרה לך כאן אות.
    אם זה lach - הרמדי עשויה מנחש.
    אם זה lac-? הרמדי עשויה מאיזשהו חלב, אבל חסרה לך אות ולכן לא אוכל לדעת מאיזה חלב.
    לגבי 12c זה הפוטנץ, כלומר המינון, או אם תרצי כמות הפעמים שחומר שממנו עשויה הרמדי דולל ב1:100 . ואני מזכירה לך, אחרי הדילול לא נשארת שם אפילו מולקולה אחת של חומר.
    מקווה שנצלחתי לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים ושקד שלישי-בת 4
    דנה
    31/12/2008

שלום, ביתי סובלת מנזלת כרונית, נחירות בלילה וירידה בשמיעה בחצי שנה האחרונה בעקבות הנוזלים והשקד המוגדל. אנחנו מטפלים באמצעות דיקור למעלה משנה ובשלושה חודשים האחרונים בהומאופטיה. עד עכשיו אין שינוי. הדיקור עשר מעט בעבר בנושא הנזלת. כרגע אני מאוד מוטרדת. יתי בת -4 אמנם מבחינת ההתפתחות השפתית שלה בסדר גמור אך היא בודאות לא שומעת טוב. ניסיתי לעשות הכל כדי להימנע מניתוח. אתמול התחילה לקחת תרופה חדשה בשם Pulsatila 5. מה דעתך על זה? האם יש סיכוי לשיפור? בשבוע הבא יש לנו תור לבדיקת שמיעה ובמידה ושוב תהיה ירידה הכיוון יהיה ניתוח. הלוואי ויהיה אפשר להימנע מזה. תודה רבה על ההתייחסות. דנה

הוספת תגובה

• תשובה לדנה.

ד''ר בועז רון
    01/01/2009

שלום דנה

תאור המצב של ביתך הוא די שכיח... הצטברות נוזלים ודלקות אוזניים, עם סממנים של פגיעה בשמיעה. להומאופתיה מענה יעיל ביותר לילדים הסובלים מתסמינים אלו... למעשה חלק גדול מהילדים שמגיעים דומים בתלונות לביתך והם בע"ה חווים רפואה שלמה.
    הרמדי פולסטילה אכן מתאימה למקרים רבים של דלקות ונזלים באוזניים, אולם היא לא היחידה ולפיכך חשובה התאמה אישית, לגבי הזמן - שיפור בתסמינים על פי רוב מתחולל תוך ימים עד שבועות... בעוד שהנוזלים עצמם נספגים במקביל וקצת בהמשך, לכן ההתרשמות הקלינית- תסמינים חשובה יותר מבדיקות האוזניים.
    כעיקרון אינני בעד שילוב בין הומאופתיה לשיטות ריפוי סיניות, מדברייך אפשר להבין שהיתה חפיפה בין הטיפולים. כמו כן אינני בעד טיפול סימפטומטי אלא בעד טיפול במכלול של האדם, הילדה במקרה זה, כלומר הטיפול בא לרפא את המכלול כולל חיזוק יכולות החיסון, כך שהיא תוכל להתמודד בצורה טובה יותר אל מול כל גורם מזהם..

מברך אותכן ברפואה שלמה
    ד"ר בועז רון
    רופא M.D והומאופת RCHom

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אריק
    29/12/2008

צומחת לי שן בינה, מה שגרם להתנפחות האזור ולריח רע היוצא מהחניכיים באזור, האם זה נורמלי? מה אפשר לעשות על מנת לנטרל זאת? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לאריק

ד''ר בועז רון
    01/01/2009

שלום אריק.

שיני בינה הם שריד לעידן קדום כאשר האדם היה זקוק לתוספת ביכולת הטחינה והלעיסה, כשאכל בשר יותר גולמי. נקראות גם שיני בינה, שכן הן בוקעות החל בגיל 17 ולרוב עד גיל 24, כאשר האדם הגיע לתבונתו לכאורה.
    באדם המודרני - הלסת התקצרה ובמקרים רבים, לא נותר מקום לבקיעתן של שיני הבינה מה שעלול להביא למצב הקרוי שן בינה כלואה. מצב התורם להתרבות חיידקים ולזיהום מקומי, או אףהתפתחות אבסס.
    לא אמור להיות ריח רע למיטב ידיעתי - מומלץ לבדוק אצל רופא שיניים.
    לגבי טיפול הומאופתי - לאחר הבדיקה ושלילת צרות אחרות.

הרבה טוב.
    ד"ר בועז רון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות אוזניים חוזרות
    גילה
    21/12/2008

שלום רב, בני בן 3 שנים וסובל מדלקות אוזניים חוזרות, בערך 3-4 פעמים בשנה. מהרגע שהתחילה המחזוריות הזו - בגיל שנה וחצי אנחנו מטופלים אצל הומאופט צמוד. ההומאופט נתן גם טיפות לחיזוק בתאריכים קבועים וגם טיפות לאוזניים/נזלת כאשר יש נזלת או אבחנה של דלקת אוזניים. יוצא שכל דלקת אוזניים כמעט נגמרת באנטביוטיקה. הוא מתחיל עם נזלות ובד"כ מגיע לאוזניים. איך יוצאים מזה, אנחנו כבר מפחדים מכל האנטביוטיקה הזו - רק לפני שבועיים ההופאופטיה לא עזרה והוא קיבל אזניל 5 ימים. שאלותי: 1. האם לכל המאופט טיפול אחר - כלומר אם אחליט לפנות להומאופט אחר אקבל טיפול שונה? או שמא כולם מתבססים על אותו מכלול. 2. מה ניתן לעשות לנזלות כדי שלא ידלפו לאוזניים? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות אוזניים חוזרות

הוספת תגובה

• דלקות אוזניים והומאופתיה

כרמית ברלין
    22/12/2008

הי גילה ותודה רבה על פנייתך.

מנסיוני טיפלתי בלא מעט ילדים שסבלו מדלקות אוזניים חוזרות, נוזלים באוזניים וכו...
    ואכן הומאופתיה הוציאה אותם לגמרי מהמצב ובמהרה, עד שלא נזקקו לאנטיביוטיקה כלל.
    אינני מכירה את המקרה של בנך ולכן קשה לי להעריך. אבל כמו שזה נראה על פניו, ובלי לפגוע חלילה באף אחד, אני חושבת שההומאופת שלך צריך להסתכל על המקרה של בנך מחדש ואולי דרושה כאן רמדי אחרת, מדוייקת יותר.
    ולשאלתך:
    יש לציין כי הומאופתיה אינה מטפלת במחלות כי אם באדם כמכלול וכן התאמת התרופה ההומאופתית מתבססת על המכלול של האדם ועל מאפייניו הייחודיים. העניין שכאן דרוש הומאופת טוב, מקצועי ומנוסה, בעל עין חדה שמבין את המאפיינים ויודע מה מייחד את המטופל שמולו. כך הוא יוכל לבחור את התרופה הנכונה האחת מתוך ה-3000 שקיימות. זו שתחולל את השינוי.
    כשההתאמה היא מדוייקת, יהיה שיפור גם ברמת הנזלת וגם בתדירות הדלקות ובאופיין, עד שאלו עם הזמן יעלמו לגמרי.
    אשמח לעזור ושיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לוקחים תרופה הומאופטית?
    דיקלה
    16/12/2008

ההומאופט שהלכתי אליו הביא לי את התרופה (בצורת גרגרים) ואמר לי לשים אותם בחצי כוס מים מינרלים ולשתות כפית. בדרך כלל כשהלכתי לאחרים לא הייתי צריכה לערבב אותה במים. האם זו עוד דרך מקובלת? יותר טובה? או שזה בגלל שהוא הביא לי אותה בצורת גרגרים (בד"כ הביאו לי גלובלי). אשמח לקבל תשובה.

הוספת תגובה

• אופן נטילת התרופה ההומאופתית.

כרמית ברלין
    22/12/2008

הי דיקלה ותודה על פנייתך.

ראשית בואי נעשה מעט סדר.
    התרופה ההומאופתית או בשמה הכללי "רמדי", יכולה להגיע בשתי צורות:
    1. בצורת גרגרים הנקראים גלובולים.
    2. בצורת נוזל המעורבב באלכוהול.
    שניהם שווים וזהים ונתונים להחלטת המטופל והמטפל

לגבי אופן נטילת הרמדי:
    1. אם זה בגרגרים, ניתן לקחת אותם בצורה יבשה מתחת ללשון או בלעיסה.
    2. ניתן לקחת אותם מהולים במים.
    אופן הלקיחה תלוי גם במינון אותו נותנים למטופל. יש מינונים שלוקחים אותם רק במים.
    ולשאלתך מן הראוי שתשאלי את ההומאופת של מה היה השיקול שעמד לנגד עיניו כשביקש ממך למהול במים. כעקרון גם דרך כזו היא מקובלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לקבל מידע

ללין
    22/12/2008

תודה על התשובה המפורטת,טוב לשמוע מידע ממישהו שמבין בתחום, ועוד שאלה, סתם מתוך סקרנות? איזה מדללים את הגבוהות או הנמוכות? האם את יכולה להפנות אותי לספרות שאפשר לקרא על הנושא? ושוב תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאת אני דיקלה...רשמתי ממייל אחר

ללין
    22/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי מזון בזמן טיפולי פוריות
    חדווה
    14/12/2008

שלום, אני בת 38 ועברתי 6 הזרעות ו2 הפריות. הממצא העיקרי שלי הוא רירית דקה. (אגב, בהזרעה השניה הרירית שלי היתה 6.4 מ"מ ונקלטתי. העובר לא התפתח ועברתי גרידה משום שלא היה לו דופק.) ניסיתי דיקור סיני אך זה לא עזר ורק כאב והכניס אותי למתחים. האם יש תרופה/תוסף מזון שאוכל לקחת על מנת לעבות את הרירית? אשמח לתשובתכם.

הוספת תגובה

• עיבוי רירית הרחם

כרמית ברלין
    22/12/2008

הי חדווה ותודה על פנייתך.
    לגבי שאלתך. לא אוכל לייעץ לך בנושא תוספי מזון, מהסיבה הפשוטה שאין לי ידע בנושא זה. אני עוסקת בהומאופתיה ואוכל לתת לך מענה מההבט הזה.
    כעיקרון הומאופתיה היא שיטת טיפול שאינה מטפלת במחלות או בבעיות, כי אם באדם כמכלול גוף ונפש כאחד. מה שאומר שבעצם בעזרת הומאופתיה ניתן לתת מענה לכל עניין ודבר ולכל בעיה שהיא.
    ההסתכלות ההומאופתית היא על עומק הבעיה, מתוך הבנה שהבעיה איתה מגיע האדם היא רק ביטוי חיצוני למשהו עמוק ופנימי וההומאופתיה מטפלת בעומק הבעיה.
    אני בהחלט חושבת שתחת טיפול הומאופתי יזוז משהו בעניין הרחם שלך. וגם יוכל לעזור בהפגת המתח והלחצים.
    בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בנשימה
    מיכל
    10/12/2008

בס"ד שלום! רציתי לדעת האם הומאופטיה יכולה לעזור לבעית נשימה שנובעת בעיקר מפסיכוסומטי ומאלרגיה לאבק. (לא אסטמה) ? והאם יכולה לעזור לבעית זיקפה לגבר? האם יכולה לעזור ל(ITP)בעית קרישה בדם ? תודה......

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בנשימה

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

ד''ר בועז רון
    11/12/2008

שלום מיכל

הומאופתיה מביאה ריפוי לאנשים הסובלים ממגוון בעיות כולל בעיות נשימה, קשיים בתפקוד מיני וכו'.
    המושג פסיכוסומטי מדבר על בעיות פיזיות המושפעות מבעיות נפשיות, אינני מכיר מחלות שלא מושפעות מהמצב הנפשי... מבחינתי האדם הוא מכלול אחד, ובהתאמה גם הטיפול ההומאופתי פועל להחזיר את המכלול לבריאות.
    לגבי ITP - אין לי ניסיון עם מחלה ספציפית זו בהומאופתיה, אך שוב כפי שהסברתי ההומאופתיה פועלת לרפא את האדם כולו, מניסיוני סימפטומים רבים ומגוונים כמו רמות שומנים, יתר לחץ דם, תפקודי איברים, נשירת שיער, אלרגיות ועוד ועוד עברו שיפור והעלמות בעקבות טיפול הומאופתי.
    מאחל ההחלמה מהירה.
    ד"ר בועז רון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול וליחה
    נעמה
    09/12/2008

שלום , בני בן שנה וחודשיים , סובל משיעול ליחתי שמפריע לו לישון , הוא מתעורר בבכי וקשה לו לחזור לישון . האם להומאופתיה יש פתרון לכך ואם כן מהו ? תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול וליחה

הוספת תגובה

• תשובה לנעמה

ד''ר בועז רון
    11/12/2008

שלום נעמה

אני זקוק ליותר מידע על מנת להתאים תרופה הומאופתית.
    בהומאופתיה ניתן להתאים תרופה אקוטית למענה מיידי וכן תרופה שנותנות מענה לטווח ארוך כמו חיזוק מערכת החיסון, המצב הנפשי וכו'.

החלמה שלמה
    ד"ר בועז רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהוי רגישות למזון
    יסמין
    07/12/2008

איך אפשר לדעת אם בעיות ויסות חושי הם על רקע רגישות למזון? האם יתכן שיתר תנועתיות וחוסר בקשב "יושב" על הרקע הזה? איך בודקים?

לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי רגישות למזון

הוספת תגובה

• תשובה ליסמין

ד''ר בועז רון
    11/12/2008

שלום יסמין

במרפאה אני מטפל בהרבה ילדים ותינוקות, רבים מהם באים עם אבחנות של בעיות ויסות חושי יתר תנועתית, קשיי קשב וריכוז, חוסר שקט וכמובן אלרגיות. תחילה - יש יכולת לעזור לילדים הסובלים מקשיים אלו, להחזיר אותם לבריאות כך שהסימפטומים הללו ואחרים הולכים ופוחתים עד העלמות.
    בדיקת אלרגיה היא באמצעות חשיפה לגורמים אלרגנים דרך מדבקות או זריקות לתת עור. דרך הטיפול הקונבנציונלית היא להימנע מהגורם, ליטול תרופות או שילוב של שניהם.
    גם אם ימצאו ח"ש אלרגיה למזון כזה או אחר, הדרך לקשר בינה לבין יתר תנועתיות וחוסר קשב היא יותר תיאורתית מאשר ברת הוכחה.

בברכת בריאות שלמה
    ד"ר בועז רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמדי
    ליאור
    06/12/2008

קיבלתי רמדי מהומאופת קלאסי שאובחנתי אצלו עקב בעיות חרדה ושינה. אני לוקח את הרמדי כבר שלושה ימים ללא שום שיפור בסימפטומים, הטיפול שקיבלתי הוא טיפות ל - 30 יום. המטפל טען שההשפעה תהיה מיידית וכאמור בינתיים זה לא קורה, האם לומר נואש ולפנות לפסיכיאטר? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    רמדי

הוספת תגובה

• השפעת הרמדי.

כרמית ברלין
    09/12/2008

הי ליאור ותודה על פנייתך.

ראשית, הומאופתיה היא סוג של תהליך הדורש סבלנות. " זמן התגובה לרמדי" הוא ייחודי לאדם ולעומק בעייתו. וכן קשור בפרמטרים נוספים כגון, משך הזמן שהמטופל סוחב את בעייתו, גורמים סביבתיים, נטילת תרופות נוספות, אורח חיים וכו'
    בבעיות אקוטיות כגון: שפעת, מחלת חום וכו.., ניתן לחוש בתוצאות מיידיות. בבעיות שהן יותר כרוניות כרוניות ועמוקות כפי שאתה מתאר צריכים להיות סבלניים ולהתבוננן על התוצאות וההשגים לאורך זמן ממושך יותר.
    ככלל, איני נוהגת להבטיח דבר למטופלי, מלבד העובדה שאעשה כל שביכולתי לעזור להם.
    איני נוהגת להתחייב על פרק הזמן בו יחול שיפור בבעייתם, כי למען האמת, אין באפשרותינו לדעת.
    כל אדם הוא שונה מהאחר, כל בעיה לגופה. ישנן בעיות עמוקות וישנן פחות.
    בכל מקרה, בעיני פרק זמן של 3 ימים אינו מספיק בכדי לחוש בשינוי משמעותי.
    עצתי לך היא, להיות סבלני ולבקש מההומאופת שמטפל בך שיסביר לך בדיוק על התהליך אותו אתה עובר ועל הרמדי אותה אתה מקבל.
    בהצלחה.
    כרמית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בכעסים לילד בן 6
    ענתעו
    02/12/2008

שלום רב, בני סבל בשנה האחרונה מתולעי מעיים מספר פעמים ובנוסף בגירוד עז בפי הטבעת ללא ממצא תולעים ולאחרונה סובל מהתקפי זעם על אחותו הצעירה ממנו בשנתיים ללא הסבר הגיוני. בני הוא הבכור במשפחה, ילד שקט מופנם רגיש מאוד חברותי ושמח ברב הזמן ופרפקציוניסט בדברים שהוא עושה. לאחרונה חלו שינויים בחייו, עלייה לכיתה א' והתמודדות חברתית (לא אוהב לשחק כדורגל כמו חבריו) ואחות חדשה שנולדה לפני 4 חודשים. טופל לפני שבוע וחצי אצל הומאופאט וקיבל מנה חד פעמית. שאלתי היא כזו האם מנה חד פעמית יכולה לגרום לשינוי הרצוי, להיות פחות עצבני ולמנוע ממנו תולעי מעיים וגרד בפי הטבעת. בברכה אמא דואגת

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בכעסים לילד בן 6

הוספת תגובה

• מנה חד פעמית

כרמית ברלין
    06/12/2008

תודה על פנייתך

בהומאופתיה ישנן 2 אפשרויות טיפול .
    האחת היא לתת את הרמדי ההומאופתית באופן חד פעמי בפוטנץ (=מינון גבוה), להמתין תקופה של חודש וחצי או יותר בהתאם למצב ואז שוב לחזור על המנה, בהתאם לתוצאות, או שלא.
    האפשרות השנייה, היא לתת את הרמדי ההומאופתית במינון נמוך יום יומי וכל תקופת מה, בהתאם למצבו ולהתקדמותו של המטופל, לשנות את הפוטנץ ואת תדירות לקיחת הרמדי.
    ההחלטה בין אם לפעול על פי האפשרות הראשונה או השנייה נתונה להחלטת ההומאופת ולשיקולו, בהתאם למצבו של המטופל, כפי שהוא חווה ומבין אותו.
    בנוסף, רוב ההומאופתים, לא עובדים בשיטת מתן יום יומית.הם נוטים לחשוב שהדרך מזיקה. וכמובן שזה לא נכון.
    בלי לפגוע בשיקוליו של ההומאופת המטפל בבנך, אני מוצאת לנכון, שבמצבים רבים ובמקרים רבים, מתן רמדי באופן חד פעמי, אינו יעיל. ישנן בעיות עמוקות (רגשיות או פיזיות) שנתינה חד פעמית איננה מזיזה בהם דבר ולכן אני מרבה להשתמש בדרך המתן היום יומית, שבונה את הטיפול ואת השיפור ההדרגתי בצורה יעילה יותר.
    עצתי לך, היא להתייעץ עם ההומאופת שלך ולבקש ממנו הסבר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוטנציה גבוהה

ללין
    20/12/2008

לגבי מנה חד פעמית לי הביאו מנה כזאת והבנתי שהיא יכולה להשפיע אפילו לשנה. לידע כללי, מהיא הפוטנציה הכי גבוהה? האם יש גבול לניעורים שהתרופה כבר לא משפיעה? (יצא לי לקרא בספר על הומאופטיה ולכן אני מתעניינת)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוטנציה הומאופתית

כרמית ברלין
    22/12/2008

הי ושוב תודה על פנייתך.
    לגבי מנה חד פעמית, זה נכון שטווח השפעתה הוא ארוך טווח. אבל עדיין משך הזמן שפוטנציה משפיעה הוא אינדוידואלי ותלוי בגורמים רבים הקשורים בדרך חיים, נטילת תרופות, לקיחת סמים אפילו קלים, שתיית אלכוהול, חיסונים, שתיית קפה וטראומות המלוות את האדם. כלומר. כשהאדם עושה חלק מהדברים האלה במהלך היום יום שלו. סביר להניח שהפוטנציה לא תחזיק מעמד זמן רב.
    כמו כן, כמו שכבר הסברתי. משך הזמן בו פוטנציה יכולה להחזיק תלויה גם בבעייתו של האדם ובמצבו הבריאותי. אם הוא חולה כרגע ויש לו חום גבוה, או לחילופין בהתקף של קוצר נשימה, יתכן שהפונציה תחזיק מעמד רק 10 דקות. כלומר זה תלוי באינטנסיביות של המחלה ובעומקה.
    לגבי רמת הדילול והניעור - השמיים הם הגבול..... ניתן לדלל עד אין סוף.
    מקוה שקיבלת את תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TRIGLYCERIDES
    נעמה
    30/11/2008

שלום שמי נעמה , בת 38, בחודש האחרון בבדיקת דם נמצ אTRIGLYCERIDES 302. במעקב תזונתי קפדני בדיאטת דלת פחממות. רופה המליץ על תרופה כרונית. מנסה להימנע מכך. האם יש דרך אחרת לטפל בבעיה? תודה נעמה

לקביעת תור
    סגירה
    TRIGLYCERIDES

הוספת תגובה

• תשובה לנעמה

ד''ר בועז רון
    01/12/2008

שלום נעמה

טריגליצרידים הם סוג של שומנים הדם, המושפעים דרמטית מתזונה וספורט. טיפול הומאופתי יכול לסייע בירידת שונים בדם כולל אלו.
    לציין שלכל התרופות להורדת שומנים בדם ממשפחת הסטטינים ודומיהם יש תופעות לוואי משמעותיות, חלקם מפורסמות וחלקם לא.

בבריאות שלמה
    ד"ר בועז רון
    מנהל רפואי - אדיב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה
    שירלי
    30/11/2008

בתקופה האחרונה, כשיותר קר לי, אני חשה שאני יותר רעבה מאשר כשחם. אני לא רוצה לחרוג מ-1400 הקל' היומיות. אז מה אוכלים כדי לחוש שבעים ליותר זמן, בלי לעלות במשקל? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• תשובה לשירלי

ד''ר בועז רון
    01/12/2008

שלום שירלי

אם היינו יודעים מה לאכול מבלי שישמין (ושיהיה בריא) - היינו עושים הרבה כסף.
    נשאלת השאלה - מהיכן ההקפדה על 1400 קלוריות??? זה נורמלי שבחורף רעבים יותר ובקיץ פחות. לא פעם קיום נוקשות של חשיבה, נוקשות של הקפדה על היקף גוף, חשיבות יתר למה שחושבים, ביקורתיות יתר - שגורמים פגיעה באיכות החיים הרבה יותר מתוספת כזו או אחרת במשקל.
    הטיפול ההומאופתי בא לשפר את איכות החיים. לעשות אותנו גמישים יותר, פתוחים יותר, זורמים כשצריך ועקרוניים כשצריך... "עת לכל" (קהלת).

מאחל לך בריאות שלמה
    ד"ר בועז רון
    מנהל רפואי - מרכז אדיב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיצות לשירלי

דיקלה
    16/12/2008

מנסיון אישי אני ממליצה לך לאכול הרבה מרקים בחורף עם קטניות וירקות זה גם מחמם משביע ויש בו את הערכים התזונתיים הנכונים. לא חייבים להשמין בחורף זה סתם תירוץ. אני באופן טיבעי אוכלת אוכל בריא בד"כ ולכן לא מעלה במישקל כיוונתי את אחותי שיש לה יותר נטייה להשמנה לכיוון הזה וזה מחזיק מעמד הרבה זמן ללא שום סבל מצידה אלא רק מיתון דחפים (כמו לאכול יותר מדי שוקולד וכו,) את בעצם יודעת מה לעשות- להקפיד על פעילות גופנית ותזונה נכונה, ולא לחיות באשליות של רזון שהוא גם לא תמיד יפה אלא לקבל את עצמך ולהבין שמבחינה פנימית את לא באמת רוצה ג'נק בגוף אלא מזון שיתן לך אנרגיה והרגשה בריאה וטובה. מקווה שעזרתי קצת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    כרמית
    27/11/2008

שלום,אני כותבת לכם בשם אמי שסובלת מזה זמן רב מכאבים ברגליה שהמצב רק הולך ומחמיר.התחושה שהיא מתארת היא שפשוט אין לה תחושה ברגלים במיוחד בשכיבה בלילה וגם במים(ים או מקלחת).בנוסף יש לה תחושה של זרמים ברגליים ואולי זה משהו עיצבי? בזמן האחרון היא גם מתלוננת על כאבים בישבן בישיבה או בשכיבה.נוטלת כדורי ליריקה שלא ממש עוזרים בשיכוך הכאבים אלא רק עוזרים לה לישון טוב יותר.בעבר עשתה מספר טיפולים בדיקור אך הפסיקה מהסיבה שמאז שטופלה המצב שלה הידרדר.אנא בבקשה אם תוכלו לעזור באיזשהו כיוון דרך לאחר מספר פגישות אצל מומחים שלא הועילו. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לכרמית

כרמית ברלין
    28/11/2008

הי כרמית ותודה על פנייתך.
    נשמע מדברייך שאימך סובלת מאד וחבל.
    ניתן לעזור לאימך בהומאופתיה. הומאופתיה היא שיטת טיפול שיכולה לתת מענה לכל סוגי הבעיות, היות ונקודת המוצא שלה היא שאין היא מטפלת במחלות כי אם באדם.
    תחת טיפול הומאופתיה האדם חש שיפור בכל רמות החיים ובכל המישורים בצורה הדרגתית.
    הטיפול שמתבצע בעזרת מתן תרופה הומאופתית אינו מסוכן ונטול תופעות לוואי. הוא עדין ומתאים לכל גיל.
    אני משערת שתחת טיפול הומאופתי נכון וטוב, איכות חייה תשתפר וכן מצבה כמובן.
    אני ממליצה לך בחום ואשמח לייעץ ולסייע.
    להתראות ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה