מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול הומאופתיlucie27/01/2009
הרופא שלי הומאופט שהוא לא הומאופת קלסי נתן לי כטיפול 4 תרופות שונות לקחת בdose ביחד אותו יום .אני צריכה לחזור על זה במשך חודש 5 פעמים.זאת אומרת שבמשך חודש אני אקח 4 כפול 5=20 dose .מה אתם חושבים.אני שואלת כי זה נראה לי המון.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומאופתיה קלאסית
כרמית ברלין28/01/2009תודה על פנייתך,
יש הבדל מהותי בין הומאופתיה קלאסית להומאופתיה מודרנית/צרפתית.
ההומאופתיה המודרנית, מנוגדת בחשיבתה ובגישתה להומאופתיה הקלאסית.
ההומאופתיה הקלאסית, מטפלת באדם כמכלול ולא נקודתית בבעיותיו, אי לכך, מתאימה לאדם תרופה הומאופתית אחת בלבד. הנותנת מענה בו זמנית לכל בעיותיו בכל המישורים.
ההומאופתיה המודרנית, מטפלת בצורה יותר נקודתית, ולכן צריכה לתת יותר מתרופה אחת, ליותר מבעיה אחת....
כמו שציינתי, אכן הגישות שונות. ולשאלתך האם זה נראה לי המון? כן, אבל הכל יחסי.
בהצלחה
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבטה עזה בראש ממחסום ברזל -וכאביםרונן27/01/2009
לכרמית לפני כשבוע כשיצאתי לעשות קניות בסופר בכניסה לסניף דרך מעבר חנייה נחת על ראשי מחסום ברזל בבת אחת כתוצאה מרשלנות. לא היה לי דימום,או בחילה,או הקאות מה שכן מאז אני חווה כאב מתמשך בכל אזור הראש ובלילה הכאבים מתגברים הייתי אצל נירולוג שאמר שיתכן שאסבול מכאב עד חודש ימים. ושאגיע אליו רק אם יש עייפות כל היום,או חולשה,או הקאות ואז יש חשש לדימום פנימי. בעצת הומפת אני לוקח ארניקה בטיפות שקראתי שזה יעיל למצבים כאלה 1.האם זה באמת יעיל ואם כן תוך כמה זמן זה משפר את המצב? 2.אני חושש ומודאג שהמכה כביכול הגבירה כאבי ראש האם עלי להיות מוטרד? 3.היש לעשות משהו לכרגע כדי להפסיק את הרגישות באזור אודה לעזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרונן
ד''ר בועז רון27/01/2009שלום רונן.
אונם ציינת לכרמית- אך אני מוסיף כמה מילים.
אכן ארניקה היא תרופה מעולה בכל הנוגע לפציעות ואף לטראומות רגשיות. היא משפרת החלמה, מורידה דימום ומזרזת התאוששות. הייתי מוסיף Nat-sulph שנחשב מעולה בטיפול בפציעות ראש.
הכול נחשב טיפול אקוטי. מהירות ומידת השיפור מותנה במצב הפציעה. במידה והכאב מתמשך צריך לפנות לבדיקת המצב בצורה יותר יסודית ולבדוק התאמנה של רמדי ספציפית.
חשוב ביותר שפנית לנוירולוג שכן חשוב לשלול בעיה נוירולוגית חריפה.
אשמח להיות לעזר
ד"ר בועז רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבלה בראש.
כרמית ברלין28/01/2009הי ותודה על פנייתך. אני מצטרפת לעמיתי דר בועז רון.
אכן גם אני הייתי מוסיפה כאן nat-sulph , אם כי הייתי מעדיפה שלא לייעץ לך טיפולית דרך האינטרנט.
יתכן, שאתה זקוק לעוד רמדיס נוספות בשל מצבך. ההומאופת שלך צריך להיפגש איתך, לקחת את המקרה מחדש, ייתכן שתזדקק לעוד דברים.
הומאופתיה מאד מאד עוזרת במצבי טראומה כאלה של חבלות ותאונות. ובדכ השיפור והשיקום מהירים.
אם אתה לא חש שיפור ע"י הארניקה, אז כנראה שכמו שציינתי אתה זקוק לעוד דברים.
וכמובן, אני מסכימה עם דבריו של בועז, תמיד חובה לשלול בעיה נוירולוגית
אשמח להיות לעזר ומקווה שמצבך ישתפר בהקדם.
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןרקפת25/01/2009
שלום, אני בהריון והרופא המטפל שלי המליץ לי לקחת CYCLAMEN בעקבות מצב מסוים בו אני נמצאת כרגע. רציתי לדעת מה פעילותו של אותו CYCLAMEN, איך הוא אמור להשפיע והאם זה בטוח לקחת בזמן הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
כרמית ברלין25/01/2009הי ותודה על פנייתך
cyclamen היא רמדי (תרופה הומאופתית) שעשויה מרקפת.
כעיקרון, תרופה הומאופתית היא חומר ראשוני אחד מהטבע, במקרה שלך הצמח רקפת, שעבר דילולים מרובים במים, עד שלא נשאר בו בעצם שום חומר, כי אם זכרון לא חומרי. משהו ששייך לחומר אך הוא לא חומרי. (כן אני יודעת שזה מסובך....)
בשל העובדה שאין בו חומר, הוא חסר תופעות לוואי, אין אפשרות להתמכר אליו, או לפתח כנגדו אלרגיה. הוא בטוח לשימוש בכל גיל וגם בנשים הרות ומניקות.
אין לי מושג מדבריך, מה הסיבה שהרופא המטפל שלך נתן לך דווקא את הרמדי הזו. בהומאופתיה אין אנו מטפלים במחלות או בבעיות באופן נקודתי, כי באדם כמכלול. אי לכך לפני מתן תרופה הומאופתית, יש להתייחס לכל מיני מישורים אצל האדם ולמכלול של דברים, שעל פי דבריך אין לי אפשרות לדעת אותם.
האם הרופא שלך הוא הומאופת מוסמך???? אם כן, עלייך לשאול אותו ולדרוש הסבר מפורט יותר.
לגבי איך אמורה התרופה להשפיע - שוב דרוש כן הבנה של מה בעייתך. אך בכללי, אני כן יכולה לומר לך שהיא יכולה להשפיע על כל מישורי החיים שלך, פיזיים, רגשיים ונפשיים, וכמובן ההשפעה היא לטובה.
בהצלחה והמשך הריון קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר ברגלנעמה23/01/2009
שלום, שברתי את הרגל לפני כשלושה חודשים והשבר לא התאחה כמו שצריך. מומחה אורתופד לכף הרגל אמר כי אין מה לעשות חוץ מניתוח מסובך. רציתי לדעת אם טיפול הומאופתי יכול לעזור... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומאופתיה במצבי שבר.
כרמית ברלין23/01/2009הי ותודה על פנייתך.
אם השבר לא התאחה כמו שצריך האם התכוונת שהתאחה אך לא טוב? או שלא היה איחוי כלל?
כעיקרון, יש בהחלט כמה תרופות הומאופתיות שהיי יכולות לסיעע באיחוי מהיר וטוב של העצם ובכל המצב של הטראומה הזה, כולל הכאבים.
העניין הוא, שאם העצם כרגע עקומה או האיחוי לא במנח הנכון של העצם, אז כנראה שבאמת רק ניתוח יתקן מכנית את הבעיה. גם אם תצטרכי לעבור חלילה ניתוח עדיין אפשר לעזור לך אחרי הניתוחמעם התרופות ההומאופתיות שהזכרתי קודם. זה יקדם את ההחלמה ואת הטראומה שאת והעצם השבורה עברתן
אני מציעה שתפני להומאופת מוסמך קלאסי שיעזור לך.א
שמח לסייע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמדי חזקבילי21/01/2009
לפני תקופה קראתי כתבה על אמא, הומאופטית, שביתה עברה תאונה קשה מאוד והיא, בתהייעצות עם הומאופטים אחרים, החליטה לתת לביתה טיפול הומאופטי במה שהם כינו "אם התרופות ההומאופטיות". התיאור של התרופה שניתנה היה של משהו מאוד חזק שעוזר לגוף להשתקם ולהתאושש ממצבים קריטיים. אני לא זוכרת את השם שנקבו בכתבה. יש למישהו רעיון למה יכולה להיות הכוונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבי עזרה ראשונה
כרמית ברלין22/01/2009הי בילי
אין דבר כזה "אם כל התרופות" בהומאופתיה קיימות למעלה מ3000 תרופות הומאופתיות שחלקן יכולות לסייע בצורה מדהימה במצבי עזרה ראשונה ובמצבי טראומה קשים.
לא מוכר לי הסיפור שציינת.
כל מקרה לגופו. הרמדי הראשונה שאני יכולה לחשוב עליה במצבי טראומה, חבלות פציעות דימומים וכו'.. היא arnica . שבאמת יש לה יכולת אדירה לסייע בשיקום הגוף, אבל היא לא הרמדי היחידה שנותנים, ובמצב של טראומה יש לתת אפילו כמה תרופות הומאופתיות בו זמנית בהתאם למצב ולפגיעה.
מקווה שהצלחתי לענות לשאלתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה שניה לבילי
ד''ר בועז רון22/01/2009מחזק את דברי כרמית לגבי "אם כל התרופות" ומוסיף כמה תרופות למצבים אקוטיים.
חשוב לעשות אבחנה בין מצב אקוטי לבין מצב כרוני:
באקוטי- צריך לתת טיפול מיידי המכוון להקטין נזק ולהחזיר לאיזון.
צורת מתן: לפני גיל 3- בטיפות. אחרי- בגלובולים 30c- לתת כל דקה, חמש,
עשר או כל שעה לפי סוג הפגיעה.
בכרוני- מאפיינים כרונים שמצביעים על חוסר איזון פנימי, כמו מחלות חוזרות, כאבים כרוניים, בעיות התפתחות, הפרעות קשב וריכוז, הפרעות אכילה ודימוי, ירידה במערכת החיסון, בחוסן הנפשי, במצב הרוח, בחיוניות ובשמחת החיים.הטיפול מכוון להחזיר את האדם למצב של איזון פנימי ובריאות.
* מוזמנים להתייעץ לגבי אופן הטיפול.
ארניקה Arnica montana:
בכל פגיעה פיזית- פציעות, חבלות מכל סוג (בעצם, בשריר, בגידים וברצועות
או באיברים פנימיים). בכל כאב ולא משנה היכן כואב (תאונה, ניתוח, טיפול שיניים, אחרי לידה או אפילו אחרי ברית). ארניקה מונעת ומקילה עייפות
וכאבי שרירים לאחר ממאמץ יתר- קיצוני ועוצרת שטפי דם.
תחושה: "אני בסדר רק אל תגעו בי", "אל תתקרבו אליי"- רגיש למגע.
מראה: האזור נפוח, אדום- כחול- סגול, רגיש וכואב למגע. אין תנוחה נוחה.
אקוניט Aconite:
בכל אירוע שהתרחש באופן פתאומי, אינטנסיבי, מהיר שפגע באדם
באופן פיזי או נפשי- סטרס, בהלה.
תחושה: "לא יודע מה קרה לי" "אני מבולבל". "פחד מוות"- "לראות
את המוות בעיניים", חרדה. מרגישים כאילו השרירים לא יכולים לזוז .
מראה: המום, חיוור ? עם הטיפול הבכי או הכעס יצאו.
היפריקום Hypericum:
במצב של פגיעה במקום מעוצבב (בשדיים, אשכים, איבר המין, בלשון,
קצות האצבעות) כולל שבר מורכב שבו נפגעו עצבים.
במצב שיש פגיעה פיזית (שניתן לראות) בעין, בראש או פגיעה בחוט השדרה.
קלנדולה Calendula:
ה"יוד ההומאופתי"- מחטא, מוריד כאב, מוריד דימום. איבר נפגע,
נמעך, מדמם- יעזור ל"החזירו" בחזרה.
ציפורן נקרעה/ נמעכה- לשים את היד/ רגל באמבט עם קלנדולה.
* מומלץ להחזיק בבית משחה או ג'ל- במיוחד לטיפול בכוויות באופן
מקומי. עם או ללא חבישה.
לדום Ledum:
במצבי נשיכה, עקיצה, חדירה. כשנתקע משהו בגוף מקוץ עד נשיכת
כלב. עקירת שיניים וגם השתלת שיניים, מכה לעצם, שבר.
המקום מרגיש קר ויש הטבה מקומפרסים קרים.
קרבו וגיטאביליס Carbo-veg:
"מחיה המתים"- אדם הנמצא במצב קשה: אחרי טביעה, מכת חשמל,
אחרי טראומה - מדמם ונכנס לשוק, חסרי/ קשיי נשימה - זקוקים לאוויר,
צורך שינפנפו לו אויר..
כיחלון. קר למגע. לתת כל פעם שרואים שהכיחלון והחולשה חוזרים.
אפיס Apis:
למצבי אלרגיה חמורים- "שוק אנפילקטי",העור חם, אדום, בצקתי, קשיי נשימה
עקב היצרות דרכי הנשימה. אחרי עקיצת בע"ח כמו אלרגיה לדבורים.
* אין במידע זה להוות תחליף לבדיקה, אבחון וטיפול רפואי, אינו מהווה המלצה לשינוי
או הפסקת נטילת תרופות.
בברכה
ד"ר בועז רון
רופא והומאופת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום עצב הפנים בעיבות שיתוקאפרת21/01/2009
שלום רב, לפני 3 שבועות עברתי ניתוח פארוטיס ( הוצאת גידול שפיר מבלוטת הרוק). עפ"י שהעצב נותר שלם על כל סעיפיו, לפי המנתח, כל צד ימין של הפנים משותק. האם יש טיפול הומאופטי לשיקום עצב הפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוק עצב הפנים
כרמית ברלין21/01/2009הי אפרת ותודה על פנייתך.
ניתן לעזור לך באמצעות טיפול הומאופתי. עלייך להבין שטיפול הומאופתי הוא סוג של תהליך שנוגע בעומק הבעיה ומרפא אותה.
אני ממליצה לך בחום לנסות טיפול הומאופתי אצל הומאופת מוסמך.
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםנני19/01/2009
שלום אני מתלבטת בקשר לחיסונים עבור בני בן ה7 הוא בטיפול הומאופתי קלאסי כבר כמה חודשים יש לו אסטמה לא קשה מדי וההומאופתית שלי לא ממליצה בכלל לחסן ואני די חוששת ומתלבטת אם בכל זאת לחסן מפחיד אותי שחלילה יחלה במשהו ואז ארגיש הכי רע שבגללי יקרה משהו ד.א.את בני בן ה8 לא חיסנתי שנה שעברה מאותה סיבה וכרגע אני חושבת לחסן למרות שעברה שנה מצפה לתשובה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים והומאופתיה
כרמית ברלין20/01/2009הי נני ותודה על פנייתך.
חיסונים הם אכן נושא שנוי במחלוקת בין מטפלים רבים.
מנסיוני המקצועי אני אכן רואה ומטפלת פעמים לא מעטות בבעיות שצצות אחרי מתן חיסונים.
ובכל זאת, עם המטופלים שלי, אני נזהרת מאד בהמלצותי לגבי חיסונים. יחסי לחיסונים הוא מאד אמביוולנטי. מנסיון אישי רע לאחר מתן חיסון לילדתי.
אני לא חושבת שהומאופת יכול להמליץ שלא לחסן כלל, זה לא מתפקידו ובעיני זה לקחת על עצמו אחריות גדולה, בייחוד אם הוא לא רופא.
לדעתי, את צריכה לחקור את הנושא בצורה מעמיקה יותר לפני שאת מחליטה לתת חיסון. או לא. להבין מה ההשלכות, מה הסיבוכים ובעיקר, לקחת נשימה עמוקה....
אני מכירה רופאת ילדים מעולה, שיכולה לסייע לך בנושא ולייעץ לך לגבי אי אילו חיסונים כדאיים, תוכנית נכונה וטובה למתן חיסונים באם את מעוננינת.
באם את מעוניינת צרי איתי קשר ואפנה אותך אליה בשמחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
נני21/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה שניה לנני
ד''ר בועז רון22/01/2009שלום נני
אכן חיסונים זה נושא הנתון במחלוקת.
בעבר הרצאתי בפני הורים על נושא החיסונים, והנקודה החשובה ביותר שהדגשתי היא לעשות החלטות מתוך ידע ולא מתוך פחד, לא פעם היגיעו אלי הורים מתוסכלים בשל חוסר הידע (מרכיבי החיסון, תופעות לוואי האמיתיות) ואף ההפחדה שבה נוהגים בטיפות החלב כלפי הורים שמביעים הסתייגות משגרת החיסונים.
ארגון שאני ממליץ עליו בחום הוא ארגון "חסון", ששם מטרה לפניו להביא ידע בנושא חיסונים כדי לעזור להורים להגיע להחלטה מושכלת.
חיפוש בגוגול יפנה אותך לאתר ובהצלחה.
אשמח להיות לעזר.
ד"ר בועז רון
רופא והומאופת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכנתי לאתר של ארגון חסון
גלית26/01/2009והוא לא ארגון שבא לעזור לך לקבל החלטה נכונה. הוא ארגון שבא להשפיע עליך לא לתת חיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכנסתי כמובן
גלית26/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספר על חיסונים
ללין26/01/2009יש ספרון על החיסונים שכתב אותו איזה הומאופט (נראה לי ד"ר רוזנטל)...אני חושבת שהוא גם היה רופא... בכל מקרה קניתי אותו בסטימצקי לפני כמה שנים והוא מנסה לפרט על החיסונים השלכות וכו' ולא רק להפחיד אלא לתת מידע (כמובן שזו גם נקודת מבטו) וגם להמליץ מתי כדי לעשות חלק מהחיסונים. אולי שווה לך לעיין בו...אם את מתלבטת לגבי העניין אולי כדי לעשות מה שהכי נראה חשוב ובזמן הנכון ולא סתם ללכת אחרי "הזרם" ולהלעיט בחיסונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ללין וגלית
ד"ר בועז רון27/01/2009שלום לין וגלית אני מצדד באתר חסון, מאחר והוא נותן מידע לגבי חיסונים, ושומר את ההחלטה אצל ההורים. חלק מהמאמרים שלו מראים את חוסר המידע, את ההפחדה ואפילו את האבסורד בחלק מהחיסונים ובשיקולים לתת אותם (אופן הנתינה, התזמון והמתן הגורף ללא הפרדה בין ילדים שונים). די לקרוא את המאמר על החיסון למניעת סרטן צוואר הרחם כדי להבין את חלק מהאבסורדים בתעשייה הזו. עבדתי עם ד"ר חיים רוזנטל במרפאתו ברעננה, הרצאתי בפני הורים ונפגשתי לשיחות פרטניות ואני ממליץ על הספר שלו. החשוב הוא לא לפחד אלא לקרוא, ומתוך הידע להגיע להחלטות. אשמח להיות לעזר ד"ר בועז רון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לין וגלית
כרמית ברלין28/01/2009אני קוראת את התגובות ואת הדו שיח שלכן עם דר בועז רון.
אני רוצה לומר כמה מלים.
כמו שציינתי - חיסונים הם נושא בעייתי. אתה לא שלם עם אי נתיתם ובטח לא עם נתיתם.
ישנן בעיות רבות אצל ילדים רבים, שמתעוררות לאחר מתן חיסון. מי שמטפל באנשים, יכול להעיד על כך, כי רק הוא פוגש בהם כל הזמן.
ובכל זאת, כאמא, אני מציעה לכל הורה, לברר היטב לגבי החיסון שבנו או ביתו מקבלים.
ללמוד, להבין ולא לפחד. ...
בסופו של דבר, חסון לא חסון, ספר לא ספר, ההחלטה היא רק, ואך ורק בידי ההורה.
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון הומאופטי
מעיין08/02/2009מה לגבי חיסון הומאופטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון הומאופתי - מאד לא מומלץ
ברלין כרמית10/02/2009הי ותודה על פנייתך, למרות שאולי יהיו סביבי אנשים שיחלקו על דעתי, חיסונים הומאופתיים הם ממש לא אופציה. בעיני הם "שידרוג" רע של ההומאופתיה. הם הדרך להראות שהומאופתיה יכולה להזיק ולסכן. הם מנוגדים לדרך ולחשיבה ההומאופתית, הם מזיקים לא פחות מחיסונים רגילים, ומנסיוני ראיתי שאפילו יותר. כבר טיפלתי בכמה ילדים שחוו בעיות קשות שהתחילו לאחר מתן חיסון הומאופתי. הכנסת החיסון לגוף באופן רוחני, לא פחות מזיק ממתן החיסון האמיתי. חוץ מזה לא הוכחה יעילותו. אם את שואלת אותי "זה נבלה וזה טרפה" ולמרות שאני הומאופתית אני מתנגדת מאד לחיסונים הומאופתיים. מבחינתי, אם אין ברירה, כבר עדיף להפעיל שיקול דעת בהתאם למצבו הבריאותי של הילד וגילו ולתת חיסון רגיל. זוהי דעתי כרמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכרמית
alexander12/02/2009אהלן. אני שמח שהעלית את העיניין בצורה שהעלית,ובגדול אני מסכים עם גישתך. יש כאן אלמנט נוסף. גם לאלה שלא חולקים את הבנתנו יש בעיה במיגרש הביתי שלהם. רוב הקולגות שלי האירופאים שהיתמחו בתחום,אמרו לי(מעל 20 שנה רבותי),שההבנות ויכולת ה"קריאה" שנידרשת על מנת להשיג את הטוב ולהימנע מהרע בגישה שמשתמשת בחיסונים ישירים ועקיפים,היא כל כך מקפת,שבפועל רק מעט מאוד מטפלים ומטפלות בכל היבשת!!!!! מסוגלים לעשות עבודה נאמנה ומיטיבה. עיניין נוסף. גם עם בסך הכל הרוב הכימעט מוחלט של אלה שקיבלו חיסון הומיאופתי לא סבלו מתופעות שליליות לאורך הזמן ,האינפורמציה שהוכנסה לגוף/מהות,היא פתולוגית וחיצונית,בעוד שמה שנעשה בכל המודלים ההומיאופתים(רפואת תדרים מלאה),הוא לוודא שהאינפורמציה הפנימית תישתחרר,ושבמהלך התהליך,האינפורמציה הזרה פשוט תעלם או שתתאים את עצמה לתדר האינהרנטי של הגוף=...בריאות דינאמית!. כל טוב. אלכסנדר דגן .D
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אלכסנדר על תשובתך המעשירה.
כרמית ברלין24/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודהלכולם על המידע
נני02/02/2009..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נני
שלמה02/03/2009שלום לך ישנם 2 מוצרים טיבעים שאפשר לקחת והם מנקים את הגוף ממזהמים ונותנים לגוף לפתור את בעיותהנשימה בן השאר מוכח שלמה מעסה בכיר ומטפל ברפואה סינית 052-5556960
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לוקח לתרופה להשפיעירדנה18/01/2009
בס"ד לכבוד כרמית ברלין וד"ר בועז רון, מזה שנים בתי בת ה-15 סובלת מנשימה כבדה דרך האף. אני כרגע יושבת על ידה , היא באמצע לישון ומאוד שומעים את הנשימה שלה, מרגישים שקשה לה.וגם שומעים בקול שלה שהאף סתום הרבה מאוד אולי אפילו רוב הזמן. לפני כמה שנים היינו אצל כמה מומחים לאף אוזן גרון ואמרו שהיא לא צריכה נתוח. אחד אמר לעשות סיטי. בינתיים עוד לא עשינו את הסיטי. ואני שמה לב וגם היא אומרת שהמצב יותר גרוע והנשימה יותר כבדה.היינו במרפאת אלרגיה ואמרו שהיא מאוד אלרגית לאבק, אז אני מנסה לשאוב את האבק כמה שאני יכולה אבל כמובן זה לא מספיק. היא גם סובלת הרבה מדלקות סטרפט, יש לה שקדים מאוד גדולים ולוקחת אנטיביוטיקה הרבה פעמים. אגב, עכשיו היא ישנה והפה שלה פתוח והלשון קצת בולט לכיוון החוצה. בעבר ניסינו אריוס(אנטי היסטמין) אבל זה לא כל כך עזר. עכשיו התחלנו איזה ספריי הומיאופטי לאף "אלרגיל" שהרוקחת המליצה לנו.היא לוקחת את זה מזה שבוע אבל בינתיים נראה לנו שזה יותר גרוע, והנשימה עוד יותר כבדה. השאלות שלי הם: 1) כמה זמן לתת לספריי, האם כבר להפסיק אחרי שבוע או שזה עוד יכול להשפיע לטובה? 2)לאור כל מה שספרתי האם אתם חושבים שיש מה לעזור בלי נתוח? תודה רבה וסליחה על אורך המכתב ירדנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לירדנה.
כרמית ברלין18/01/2009הי ירדנה ותודה על פנייתך.
ראשית - בלי לפגוע בכבודה של הרוקחת שנתנה את הספריי לביתך, עליך להבין, שמורכבות בעיותיה של ביתך, אינן יכולות להיפתר באמצעות ייעוץ של "מעבר לדלפק" בבית מרקחת.
בעיותיה דורשות פגישה רצינית עם הומאופת קלאסי, תשאול מעמיק, והתאמת תרופה הומאופתית בהתאם למאפיינייה הייחודיים ובעיותיה במישורים השונים: גוף רגש ונפש.
בטיפול ההומאופתי, אין אנו מטפלים במחלות באופן נקודתי, כי אם באדם כמכלול. בהבנתנו הבעיה איתה מגיע אדם לטיפול היא רק ביטוי חיצוני למשהו עמוק יותר. ההומאופתיה מרפאה את הבעיה מהעומק מהשורש בצורה הטובה ביותר.
תחת טיפול הומאופתי נכון ועמוק, חווים שיפור הדרגתי בכל הבעיות. וכן לעתים רבות "ניצלים" מניתוחים ומתרופות שונות בעזרת הטיפול ההומאופתי. כמה זמן זה לוקח, על כך אין באפשרותי לענות, משך זמן השיפור תלוי בגורמים שונים.
אלרגיל, אינו תכשיר הומאופתי קלאסי, לא הייתי ממליצה עליו כטיפול לביתך.
עצתי לך היא לגשת עם ביתך להומאופת קלאסי מוסמך, ולהתחיל בטיפול הומאופתי, זה יכול לעזור לה מאד.
להתראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים / אנמיהיפעת15/01/2009
שלום! רציתי לשאול אם הומאופטיה יכולה לעזור 1. במצב של אנמיה? 2. "איכות"השיניים שלי לא טובה ויש לי הרבה סתימות וכו'...האם הומאופטיה יכולה לעזור לבריאות השן? כלומר לעזור כדי למנוע עששת ? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה ושיניים.
כרמית ברלין18/01/2009תודה על פנייתך!
בהחלט, הומאופתיה יכולה לעזור במצבים של אנמיה. תחת טיפול הומאופתי ניתן לצפות בעלייה של ההמוגלובין. י כמובן שיש לציין שגם לתזונה נכונה עתירת ברזל יש כאן מקום.
שיניים "חלשות" יכולות לנבוע מסיבות שונות, החל מגנטיקה, שימוש מוגבר בתרופות ובאנטיביוטיקה, אי שמירה על הגיינת פה, עישון וכו'...
תחת טיפול הומאופתי, משהו כללי בגוף מתחזק, וכמובן גם השיניים. חוויתי זאת בעצמי על עצמי.
ממליצה בחום.
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורותאורלי14/01/2009
ערב טוב שמי אורלי ואני מטופלת בתרופה הומאופטית מזה כעשרה ימים ולאחר לקיחת התרופה חלה החמרה במצבי ..בתוספת סחרחורות בעת תזוזת הראש או בעת שכיבה בתוספת מעט גירודים באיזור המותניים וקצת חוסר שיווי משקל..האם התרופות ההומאופטיות גורמות לתופעות לוואי כגון סחרחורות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומאופתיה ותופעות לוואי.
כרמית ברלין20/01/2009הי אורלי ותודה על פנייתך
קשה קצת להעריך מדברייך,וחסרים לי מעט נתונים ובכל זאת אנסה לענות לך.
כעיקרון, תרופה הומאופתית היא איזשהוא חומר אחד מהטבע, שעבר תהליך של דילולים וניעורים מרובים במים, עד שלא נשארהבו מולקולה אחת של חומר. למעשה מרוב דלולים לא נשאר שום דבר חומרי. מה שכן נשאר הוא משהו מהחומר שהוא יותר בגדר "זכרון של החומר" או אם תרצי "הרוח של החומר"
בגלל העובדה שאין חומר יותר בתרופה, התרופה לא מזיקה, היא נטולת תופעות לוואי, אין אפשרות להתמכר אליה או ליצור בה תלות. השימוש בה הוא בטוח לחלוטין.
מתי יכולות לצוץ "בעיות?
א. אם הסימפטומים שאת מתארת, מוכרים לך מהעבר, או שהם החמרה מסויימת במצבך הרגיל, זהו סימן טוב ואף תקין, כיוון שבתחילת טיפול, לעתים רחוקות, יכולה להיות החמרה בסימפטומים הקיימים, זה טבעי ומתאזן וחולף עם הזמן.
ב. אם הסימפטומים שאת מתארת חדשים לך לחלוטין, זה כבר סיפור אחר. מקורו יכול להיות בתרופה הומאופתית שלא מתאימה לך.
בכל מקרה אני מייעצת לך לשוחח עם ההומאופת שלך, זכותך לקבל הסבר מפורט יותר על מה שאת מרגישה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ITPליאת13/01/2009
כרמית שלום! רציתי לדעת אם טיפול בהומאופטיה יכול לעזור לITP בעיה של קרישת דם. האם את מכירה מטופלים כאלה?? תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר itp והומאופתיה
כרמית ברלין18/01/2009הי ליאת ותודה על פנייתך.
אכן אני מכירה את התופעה, ואכן הומאופתיה מטפלת בבעיה מהסוג הזה. מנסיוני בטיפול באנשים ובילדים הסובלים מהבעיה. הומאופתיה יכולה לעזור - אבל צריך להיות מאד סבלניים. בעיוה שקשורה במערכת הדם היא בעיה עמוקה. ולוקח לעתים זמן רב עד שניתן לראות תוצאות במישור זה. מה שכן ראיתי, שהיו תוצאות במישורים אחרים אצל האדם ולאט לאט גם בזה.
את צריכה להבין שבהומאופתיה כל ההסתכלות היא שונה. אנחנו לא מטפלים במחלות או בבעיות באופן נקודתי כי אם באדם, כמכלול. ההבנה היא יותר עמוקה וכך גם השינוי והריפוי.
אני ממליצה לך בחום הומאופתיה, נסי למצוא הומאופת טוב שיעזור לך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הומיאופתי בנזלת בזמן הריוןענת13/01/2009
שלום לך, אני בשבוע 12 להריון. היום הייתי אצל רופאת א.א.ג בגל צינון שאמרה לי שטיפות למיניהן לא מתאימות להריון (קונבציונליות). היא הציעה לי טיפול הומיאפתי של חב' HEEL בשם Euphorbium Compositum drops. בדקתי עם חב' אלטמן שם היועצת אמרה שזה בטוח. רציתי לקבל את חוו"ד בעניין לגבי טיפות אלו ברהיון, ואם יש לך ניסיון עם זה. תודה, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומאופתיה והריון.
כרמית ברלין18/01/2009הי ותודה על פנייתך.
יש לי נסיון טוב עם הומאופתיה בהריון ככלל. הומאופתיה בטוחה לשימוש בהריון. כיוון שתרופה הומאופתית אינה מכילה חומר בכלל ולכן לא יכולה לסכן לא את האם ולא את העובר.
לגבי התכשיר - הוא לא הומאופתיה קלאסית. כלומר תרופה הומאופתית קלאסית מורכבת מחומר אחד שעבר דילולים רבים במים עד שלא נשאר בו חומר.
הומאופתיה מודרנית - שזה מה שהתכשיר שקיבלת נראה, זהו שילוב של כמה תרופות יחד. ובעיני זה פחות מומלץ.
ניתן לדעת מה עושה תרופה אחת, אבל ערבוב של כמה....... אין לי מושג.
אני מציעה שתגשי להומאופת קלאסי שיוכל ללוות אותך בהריונך ולסייע לך בצינון ובכלל בבעיות אחרות אם וכאשר (לא עלינו) יצוצו.
להתראות כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזניים -זמן ממושךרוית13/01/2009
שלום. בתי בת שנה ו-9 סובלת מנוזלים באוזניים באופן ממושך אין לה דלקות כבר הרבה זמן ( רק כשהיתה ממש קטנטנה ) מנסה להימנע מלהגיע לניתוח כפתורים. האם הטיפול שלך יכול לעזור ולטפל בנוזלים ? אני חוששת מפגישה בהתפתחות הדיבור והשמיעה. היא מדברת מעט ובבדיקת השמיעה יצא- 20% ירידה , אך הוגדר תקין. ממתינה לתשובתך תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים באוזניים וטיפול הומאופתי
כרמית ברלין18/01/2009הי רוית ותודה על פנייתך
כמובן שטיפול הומאופתי יכול לפתור את בעיית הנוזלים באוזניים.מנסיוני, ילדים שהגיעו אלי רגע לפני ניתוח כפתורים, לא הגיעו לניתוח בסופו של דבר, כי תחת טיפול הומאופתי מצבם השתפר מאד.
הנוזלים התייבשו, והמצב השתפר. כולל הדיבור והשמיעה.
ממליצה לך בחום .
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולגלי12/01/2009
שלום, בני בן 10.5 חודשים ומזה ולפני שבוע עלה לו החום, במשך יומיים היה עם חום ואז התחיל להשתעל ולהיות מלא בליחה ונזלת. (זה די חוזר על עצמו מאז שהוא בגן (כבר 3 חודשים) אך הפעם השיעול לא עבר לו ואחרי 4 ימים הרופא נתן לנו לעשות אינהלציות 4 פעמים ביום. היום לאחר 4 ימים נוספים של אינהלציות הוא עדיין מצפצף בריאות והרופא המליץ להמשיך עם האינהלציות למשך שבוע נוסף באותו המינון. יש לציין שמצב השיעול באמת השתפר אך עדיין מלא בנזלת וליחה. בנוסף, מאז האינהלציות ההתנהגות שלו נהייתה מוזרה והתחיל להיות מאוד בכיין, וצורח במשך שעות שלמות , הוא אף פעם לא היה כזה. היום הרופא שלו אמר לי שבאחד מהחומרים של האינהלציה ישנם סטרואידים שיכולים לשנות את מצב רוחו של הילד. זה ממש לא נראה לי להמשיך בטיפול כזה שמשבש לבן שלי את ההתנהגות (מה גם שאחרי שבוע הוא עדיין מצפצף בריאות). בבקשה תעזרו לי ותנחו אותי איך לטפל בו מבלי להכניס לו לגוף סטרואידים ( ממש לא נראה לי שהוא אמור לקבל תרופות של ילד אסמטי- הוא בסך הכל הצטנן והוא לא אלרגי למשהו או בעל קשיי נשימה באופן רגיל). תודה רבה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגלי
ד''ר בועז רון22/01/2009שלום גלי
תחילה סליחה על התשובה המאוחרת. צו 8 גרם לי להתרכז במקומות אחרים מלבד האינטרנט.
לשאלתך - התשובה פשוטה, יש לטפל בו. ההומאופתיה בע"ה תחזק אותו גם בהיבט של מערכת החיסון כך שגופו יגבר ביתר קלות על מזהמים למיניהם, לא יבטא תסמיני אלרגיה ויתפתח כהלכה.
אשמח להיות לעזר.
בברכה
ד"ר בועז רון
רופא והומאופת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בשיעור יתר בילדיםגל11/01/2009
האם ניתן לטפל בתופעה של שיעור יתר אצל ילדה בת 7? ניסינו טיפול הומאופתי במשך חודש ימים, אך לא נראה שינוי. האם מומלץ להמשיך ולנסות את הטיפול ? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומאופתיה ושיעור יתר
כרמית ברלין11/01/2009הי גל ותודה על פנייתך.
ראשית, הומאופתיה היא בהחלט הדבר שיכול לעזור לביתך.
אבל יש כמה דברים שעליך להבין.
1. הומאופתיה או כל שיטה אחרת היא לא קסם. חודש זה פרק זמן מאד קצר לשינוי שאת מצפה לו.
2. הומאופתיה לא מטפלת במחלות או בבעיות באופן נקודתי, כי באדם כמכלול. לא פירטת מספיק ולכן לא אוכל לדעת, אבל האם במהלך החודש ביתך השתפרה בדברים אחרים, כגון התנהגות, שינה, או בעיות פיזיות אחרות אם קיימות? לעתים בתחילה יש שינויים בדברים וברמות אחרות, קודם לשינוי ושיפור הבעיה.
אני מציעה לך להתייעץ שוב עם ההומאופת שלך ובעיקר להיות סבלנית. בהנחה שהוא מקצועי ואכן נתן לביתך את התרופה ההומאופתית הנכונה והמדוייקת אני חושבת שתוכלי לראות שינוי
בקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)