פורום הומאופתיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן
    יהודית
    09/02/2009

ביתי בת 22,וסובלת מכאבי בטן,וכן עצירויות ,עשתה את כל הבדיקות ולא מצאו דבר אבל היא בהרגשה מאד לא נוחה,והייתי מעוניינת להתחיל טיפול הומופתיה,ראשית אבקש את המלצתכם לגבבי תחילת טיפול,מה עליה לאכול לשתות. תודה לכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• תשובה ליהודית

ד''ר בועז רון
    09/02/2009

שלום יהודית

אני מברך אותך על החלטתך לפנות לטיפול הומאופתי. פעמים רבות פונים להומאופתיה אנשים הסובלים מתסמינים שהרפואה הקונבנציונלית על שלל אמצעיה לא מצאה להם מקור וסיבה.
    אין ממש צורך בהכוונה לגבי סוג ואופן המזון מראש. בפגישה עצמה תוך שיחת האבחון ניתן יהיה ללמוד לעומק את הנושא ולכוון.
    חשוב ביותר לבחור בקפידה הומאופת טוב ומומלץ, למען טיפול טוב ומביא תוצאות.

בבריאות שלמה
    ד"ר בועז רון
    רופא והומאופת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכללא שגרתי
    נועה
    09/02/2009

יש לי תינוק חמוד בן 8 וחצי חודשים. הוא אכל בטעות עמוד של ספר להנאתו ואני קצת מוטרדת מכל החומרים שיש שם של הדפוס... מה הנזק? האם חומרים אלה לא בריאים באופן מיוחד?

לקביעת תור
    סגירה
    אוכללא שגרתי

הוספת תגובה

• אוכל בהחלט לא שגרתי

כרמית ברלין
    10/02/2009

הי ותודה על פנייתך,
    אני ממליצה שתתיעצי עם רופא הילדים לגבי זה. אני בטוחה שיש שם חומרים לא בריאים, אבל לא אוכל לייעץ לך כי אין לי מושג...

בהצלחה ו..... תרחיקי אותו מספריות....הוא ממש "תולעת ספרים"
    כרמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוברי
    חדווה
    08/02/2009

שלום! האם תוכלו לספר לי קצת על התרופה שנקראת "אוברי"? (ovary או overy). תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אוברי

הוספת תגובה

• overy''''''''

alexander
    09/02/2009

שלום. אם את מחכוונת ל overy-compositum של חברת heel ?,אז מדובר על תכשיר הומיאופתי מורכב,שהשימוש בו נעשה על פי המלצות של אנשי מקצוע בלבד,המצויים ומנוסים בשימוש בתכשירים של פאז'ה 5>6 ,ואחרי שיקול דעת עינייני לחלוטין. הקומפלקס הזה הוא לא בשימוש שיגרתי,ובד"כ נעשה בו שימוש במהלך הטיפול,במחלות סב-כרוניות וכרוניות. כל טוב. אלכסנדר דגן N.D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הומאופתיה וקפאין
    קרן
    07/02/2009

בני בן שנה וחצי ונמצא בטיפול הומאופטי בעקבות התעוררויות מרובות בלילה. התחלנו טיפול לפני כשבוע. הבנתי כי יש להמנע לחלוטין מקפאין אך בני לא מוכן לוותר על מעדן שוקולד ביום ומאחר וכמעט אינו אוכל כלום במשך היום אינני רוצה למנוע זאת ממנו. התייעצתי עם ההומאופתית והיא אמרה שפשוט ניתן לו מנה נוספת בעוד כשבוע על מנת שתשמש "תיזכורת" לגוף (גם מאחר ואיננו רואים עדיין השפעה כלשהיא וגם בגלל שלא ניתן להמנע לחלוטין משוקולד). שאלותי הן: לפי מה שהבנתי, הקפאין מבטל את השפעת הרמדי - אז איך תעזור מנה נוספת אם לאחריה ימשיך "לצרוך" קפאין? אני יודעת שההשפעה על כל מטופל היא אינדווידואלית וגם ההומאופתית אמרה ששבוע זה מאוד מוקדם לראות שינוי אך האם לא צריך להרגיש כבר שינוי *כלשהו* בהתנהגות הכללית במשך היממה? מניסיונך, האם מתחילים לראות שינוי לא לפני שבועיים מלקיחת הרמדי (כדברי ההומאופתית)? אשמח לקבל תשובות (הגעתי אל ההומאופתית דרך האגודה להומאופתיה קלאסית ולא הצלחתי למצוא עליה המלצות ולכן אני קצת חוששת שאולי בכל זאת היינו צריכים להגיע למישהו מוכר....)

לקביעת תור
    סגירה
    הומאופתיה וקפאין

הוספת תגובה

• קפאין והמלצות

כרמית ברלין
    07/02/2009

הי ותודה על פנייתך,
    כמה דברים לי אליך,
    1. אין שום בעיה לאכול מעדן שוקולד, אפילו כל יום, כשנמצאים תחת טיפול הומאופתי.
    רמת הקפאין בו היא זניחה ולא תבטל שום השפעה טיפולית. ובכלל, ניתן לאכול גם שוקולד תחת טיפול הומאופתי, רק לא בהגזמה כמובן. כמות של שורה (מחפיסה) אפילו יום יום זה בסדר. הבעיה היא עם קפאין כמו קפה, נס קפה ואפילו נטול - מה שלא נראה לי שבנך בן השנה וחצי צורך.
    2. לגבי השפעת הרמדי, אני לא עובדת בדרך של ההומאופתית שניגשת אליה, ולא נראה לי "טיפול תחזוקה".... כאשר נותנים מנה באופן חד פעמי, היא יכולה להחזק אפילו חודש ויותר, תלוי בהרבה דברים, וחזרה על המנה כל שבוע, ללא סיבה הגיונית, יכולה לפגוע בתהליך. מהירות ההשפעה, בהנחה שהותאמה לבנך הרמדי הנכונה, היא אינדווידואלית ותלויה בכל מיני דברים, מנסיוני בטווח של עד חודש וחצי מנטילתה צריך לראות כבר משהו.
    3. המלצות- רצוי תמיד ללכת להומאופת מנוסה, שיש לך לגביו איזושהיא המלצה,לגבי האגודה להומאופתיה קלאסית, זה שהיא שייכת לשם, לא אומר כלום לגבי נסיונה המקצועי. אני כרגע לא שייכת לשם (מטעמים אישיים) ובכל זאת רואה עשרות מטופלים בשבוע, ילדים ומבוגרים כאחד.
    ועובדת בשיתוף פעולה מלא עם רופאי ילדים ורופאים קונוונציונלים שונים.
    בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך - שלחתי לך מייל

קרן
    07/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה וחיתולים
    נועה
    06/02/2009

בתי בת 9 חודשים כפי הנראה יש לה פטריה גדולה באזור החריץ של הטוסיק וגם קטנה במפשעה . הרופא נתן לנו למרוח לה משחה עם קורטיזול במשך חמישה ימים 3 פעמים ביום (טבעקוטן) אלא שהפטריה טרם נעלמה. השיפור משמעותי אך היא עדיין קיימת. מה עלי לעשות כעת?

לקביעת תור
    סגירה
    פטריה וחיתולים

הוספת תגובה

• פטריה והומאופתיה.

כרמית ברלין
    06/02/2009

הי ותודה על פנייתך,

על פי ההבנה ההומאופתית, כאשר מופיע משהו על פני העור ומדכאים אותו, כלומר מורחים עליו משחה מהסוג שמרחת (קורטיזון, סטרואידים וכו'...) הבעיה לא עוברת ריפוי אמיתי, כי אם דיכוי, למרות שאת רואה "כביכול שיפור" על גבי העור.
    למעשה מה שאנו רואים בד"כ זה, שדיכוי של בעיית עור, גורם לדחיסת הבעיה האמיתית פנימה, לנשימה או לאברים אחרים פנימיים.
    אני מייעצת לך לגשת להומאופת מוסמך ולטפל בילדה בעזרת הומאופתיה, אפילו שמדובר רק בפטריה, כיוון שבעזרת הומאופתיה ניתן לטפל ולפתור את הבעיה מהשורש.
    והטיפול ההומאופתי הוא לא "קטלני" כזה כמו משחת קורטיזון.
    בהצלחה
    כרמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעת לוואי?
    מורין
    05/02/2009

שלום, אני בת 28 וסובלת מאקנה מאז גיל ההתבגרות. לאחרונה יש לי התפרצות של פצעים אז שאלתי את הרוקחת בבית מרקחת הומאופתי אם יש משהו הומאופתי לעזרה הנלקח דרך הפה (נמאס לי ממשחות). היא המליצה לי לנסות את R53 של Dr. Reckeweg (טיפות למהילה במים). לקחתי את הטיפות לראשונה אתמול בצהריים ואתמול בערב התחיל לי דימום ואגינלי קל (ואני על גלולות ולא שכחתי אף אחת). אני יודעת שאקנה קשור להורמונים ואני מפחדת שהתמיסה הזו אמורה להשפיע על ההורמונים - והיא משפיעה עלי טוב מידי :) אנא עזרו לי: האם ההשערה שלי נכונה? כי אני נורא רוצה לטפל באקנה אבל אני מפחדת לקחת שוב את התמיסה.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעת לוואי?

הוספת תגובה

• הומאופתיה מודרנית

כרמית ברלין
    06/02/2009

הי ותודה על פנייתך,
    R53 אינו תכשיר הומאופתי קלאסי, אלא תכשיר הומאופתי מודרני/צרפתי. ההבדל בין הומאופתיה קלאסית למודרנית הוא הבדל גדול ומשמעותי.
    בהומאופתיה קלאסית, מטפלים באדם ולא בבעיה או במחלה. בהתאם למאפייניו הייחודיים של האדם ובהתאם למכלול בעיותיו מתאימים לו תרופה הומאופתית אחת, שעשוייה מחומר אחד - שדולל פעמים רבות במים. הרעיון בטיפול בצורה הזו, הוא לפתור את הבעיה מהשורש.
    הומאופתיה צרפתית, מטפלת בבעיות באופן נקודתי, בדומה לשיטת הרפואה הרגילה. בהתאם למה שהאדם מספר לרוקח, הוא נותן לו תרופה הומאופתית שמוכרבת מכמה סוגים של תרופות הומאופתיות המעורבבות יחד.
    בלי לפגוע בכבודם של העוסקים בהומאופתיה צרפתית, חלילה, אני יכולה לומר לך בלב שלם, שאפשר לדעת מה עושה חומר אחד, אבל כשמדובר בערבוב של חומרים.... אלוהים יודע...
    גם בדרך זו לא תיפתר בעייתך מהשורש.
    יתכן שהדימום הוגינלי הוא מהתרופה, אין לי אפשרות לדעת, אינני עוסקת בהומאופתיה צרפתית כי אם בקלאסית.
    אני מציעה לך להפסיק את נטילת התרופה ולהתייעץ ביום ראשון עם הרוקח שנתן לך.
    מקווה שעזרתי.
    כרמית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    ליאת
    05/02/2009

שלום רב, התחלתי בטיפול הומאופטי לבעיות קשב וריכוז, שאלתי היא, אם ידוע בשטח, עד כמה זה יעיל לבעייה זו. ובנוסף, קיבלתי הוראה כי אסור לי לצרוך מוצרי מנטה (בין היתר), והשתמשתי במשחת שיניים אם מנטה... אולי השאלה נשמעתמצחיקה מעט.. אך רציתי לדעת האם השימוש ניטרל לי את יעילות התרופה. ואם להבא אני צריכה להחליף את המשחה..ובמידה וכן, אם אפשר להחליף רק באותו היום (כי הטיפול הינו פעם בשבוע למשך חודש) תודה רבה ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• עוד דבר ששכחתי..

ליאת
    05/02/2009

הרופאה שלי אמרה לי כי ניתן לשתות כוס קפה אחד ביום... מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחת שיניים וקפה

כרמית ברלין
    05/02/2009

הי ליאת ותודה על פנייתך

לגבי משחת שיניים - נכון שיש להימנע ממנטה תחת טיפול הומאופתי, אך מנסיוני, צחצוח במשחת שיניים רגילה לא מפריעה לטיפול. אם את נוטלת רמדי (תרופה הומאופתית) באופן יום יומי, כל שעלייך לעשות, הוא לא ליטול את התרופה במרווח של חצי שעה לאחר הצחצוח.

לגבי קפה - לא הבנתי את שאלת, האם ההומאופת שלך אפשר לך כוס קפה ביום? או הרופא.?
    אם את תחת טיפול הומאופתי, קפאין בפירוש מפריע לתהליך ועשוי אף לנטרל אותו. ובכלל קפה זה לא ממש בריא.

בהצלחה.
    כרמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחה ללא מנטה VICCO

קריוס ובקטוס
    05/02/2009

ליאת היקרה, בתור אחת שחפשה תק' ארוכה משחה ללא מנטה, בדיוק מאותן סיבות שאת מציינת, מנטה אשר מנטרל את השפעות הרמדי, מצאתי את המשחה הנפלאה הזו. VICCO, היא משחת שיניים עם סגולות רפואיות. היא מורכבת מ22 צמחי מרפא. מה שמעיין בה הוא שהיא לא רק משחת שיניים, היא ממש מרפאת פצעים, גם חיצוניים לפה. קרוב לוודאי שתוכלי למצואה בפארמים השונים או בחנויות טבע בהצלחה ותראי שלא תצטערי. סופ"ש נעים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות קשב וריכוז

כרמית ברלין
    06/02/2009

הי ותודה על פנייתך,
    בתור אחת ממנהלות המרכז ההומאופתי לבעיות קשב וריכוז, ראיתי אחוזי הצלחה גבוהים כשטיפלתי בבילדים ובמבוגרים שסובלים מבעיות קשב וריכוז מכל הסוגים. הייחודיות של ההומאופתיה היא בכך, שאין תרופה אחת הומאופתית לבעיות קשב וריכוז, כמו רטלין.
    אלא לכל אדם הסובל מבעיית קשב וריכוז מותאמת באופן ייחודי תרופה הומאופתית אחת בהתאם למאפייניו הייחודים ובהתאם לבעיה ממנה הוא סובל.
    לגבי המנטה במשחת שיניים, זה לא נורא, ולא נראה לי שינטרלת את השפעת הטיפול, אני מציעה לך, לא ליטול את הרמדי בסמוך לצחצוח השיניים. חצי שעה אחרי צחצוח זה מספיק.
    להתראות ובהצלחה רבה
    כרמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באסתמה לתינוק
    ליאת
    03/02/2009

בני בן שנה ובמשך שנה זו קיבל מס' פעמים אניהלציות ומשאף הכוללים שימוש בסטרואידים (פעם אחת טיפול של כדורי בטנזול). בנוסף היה חולה מס' פעמים: דלקת ריאות, בעיות נשימה (ציפצופים), וירוסים למיניהם. ילד חיוני עם התפתחות תקינה. עדיין לא הולך ונמצא במעקב פיזיוטרפיה בעקבות שבר ביד במהלך הלידה (ניתוח קיסרי). הייתי ביעוץ הומאופתי וקיבלתי טיפול של calc lm-2, טיפה בכוס מים ולתת 2cc פעם ביום. הייתי מבקשת לדעת מהי בדיוק תרופה זו? האם יכולים להיות תופעות לוואי (כולל התנהגותיות)? והאם יש סיכון במתן תרופה זו? תודה רבה ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באסתמה לתינוק

הוספת תגובה

• מהות הרמדי ההומאופתית

כרמית ברלין
    04/02/2009

הי ותודה על פנייתך.
    ראשית, עצה ידידותית, תמיד רצוי כשאת יוצאת מאיזשהו מטפל או אפילו רופא, לשאול מה התרופה ומה הדבר שניתן לך או לילדיך. זו זכותך לדעת!!
    הרמדי calc c היא רמדי מאד נפוצה שעשויה במקורה מהחלק הפנימי הלבן של הצדף. כל רמדי הומאופתית באשר היא, עשויה מאיזשהו חומר מהטבע אחד שעבר דלולים מרובים במים כך שלא נשארה בה אפילו מולקולה אחת של חומר.
    lm2 זוהיא רמת הדילול של החומר. כמות הפעמים שהחומר דולל - 1:50000
    לגבי תופעות לוואי - אין תופעות לוואי בלקיחת תרופה הומאופתית כי אין שם חומר ואין שום סיכון.
    כן יכולה לעתים להיות החמרה קלה יותר או פחות, זה תלוי בגובה הפוטנץ- המינון.
    אני לא מכירה את בנך לעומק ולא את מאפייניו. בדרך עבודתי, אני לא נוהגת להתחיל בlm רק אם המקרה הוא מאד מאד מאד אבל מאד - קשה. אבל חלילה לי להתערב או לחלוק על דעתו של מטפל אחר, אני משערת שהיו לו את השיקולים שלו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת US של רקמות הרכות ירך ימין
    דור דרור
    03/02/2009

שלום ד"ר אישתי סובלת מקרע בהמסטרינג המטומה גדולה .במקום הקרע הודגם אזור היפואיקואי לא נוזלי בגודל61X24X12 מ"מ. יכול להתאים לצלקת לאחר קרע. בעיות אלה הם כתוצא מנפילה מההליכון בבית בעת ריצה עליו לפני 4 חודשים לערך מה אפשרויות הטיפול במקרה זה בתודה דרור

הוספת תגובה

• תשובה לדור דרור

ד''ר בועז רון
    03/02/2009

שלום לך

עלי לדעת מה מצב הקרע ואם קיימים סימפטומים נוספים, על פניו אם יש החלמה של הקרע, ללא סימפטומים ומדובר על רקמה צלקתית, ייתכן מאוד שלא זקוקים להתערבות.
    ההתערבות ההומאופתית תהיה על פי המצב, על פניו מדובר על תלונה אקוטית שגם שעבר זמן לא מבוטל ניתן להשפיע, כדי להחיש את ההחלמה.
    אשמח להיות לעזר

ד"ר בועז רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחית שתן רגיזה
    יעל
    31/01/2009

האם ההומאופתיה יכולה לעזור לשלפוחית שתן רגיזה? הדבר מאוד פוגע לי באיכות החיים מאוחר שבלילה אני נאלצת להתעורר כל כשעתיים עד שלוש, ולמחרת אני עייפה וחלשה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלפוחית שתן רגיזה

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ד''ר בועז רון
    03/02/2009

שלום יעל

צורך תכוף בתינת שתן, זו בעיה יותר שכיחה ממה שרוב האנשים חושבים, בנשים ובגברים. מניסיוני- הטיפול ההומאופתי מסייע לאנשים הסובלים מבעיה זו ומשפר באופן משמעותי את איכות חייהם.
    אשמח לעזור.

ד"ר בועז רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לכם, ושאלה אחרונה :-)
    יעל
    31/01/2009

אני שמחה לקרוא שלהומאופתיה יש הצלחה טובה בטיפול באסתמה ואלרגיה. האם זה מצריך לקיחת הרמדי שנים רבות או כל החיים כדי שהמצב ישמר, או שזה עובד על העיקרון שלוקחים תקופה(גם אם ארוכה) ואחר כך ניתן להפסיק? ועוד דבר, פשוט מאוד קשה לי להמנע ממשחת שיניים ללא מנטה כי המשחות לילדים לא עושות את העבודה.האם לקחת את הרמדי מספר שעות רב אחרי הצחצוח גם פוגע ביעילות? תודה

הוספת תגובה

• משחות שיניים ועוד...

כרמית ברלין
    01/02/2009

הי ותודה על פנייתך,
    לגבי משחת שיניים, אין בעיה לצחצח במשחה רגילה, רק ליטול את הרמדי כחצ שעה אחרי הצחצוח, כדי למנוע טעם מנטולי בפה.
    לגבי משך הזמן בו צריך ליטול את הרמדי, זוהי שאלה טובה, רק שאין לי אפשרות לענות עליה באופן חד משמעי, רק על סמך הכרותנו הקצרה. בנוסף תשובתך תלויה במס גורמים.
    כעיקרון, הומאופתיה היא לא הוקוס פוקוס, זהו תהליך טיפולי. משך הזמן שבו אדם נרפא מהמחלה, תלוי:
    א. בעומק הבעיה. יותר עמוקה- יותר זמן
    ב. אם האדם נוטל תרופות כלשהן שמעכבות את ההומאופתיה ומדכאות את המחלה עצמה - יותר זמן.
    ג. משך הזמן שבו האדם סוחב את הבעיה. ככל שהאדם סוחב את הבעיה יותר זמן, כך דרוש יותר זמן להרפא ממנה.
    כעקרון לאחר שהבעיה מסתדרת לגמרי וכן זה יכול לקחת כמה שנים, בהחלט ניתן להפסיק ולקחת רק לפי הצורך.
    להתראות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת
    יעל
    30/01/2009

האם ניתן לקחת בזמן טיפול הומאופתי תוספי מזון וצימחי מרפא שונים בכמוסות ותרופות כימיות ? אני פשוט לוקחת מידי יום תרופות לאסתמה, אלרגיה ולבקע סרעפתי.(מפחית חומצה קונטרולוק) תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת

הוספת תגובה

• תוספי מזון, צמחי מרפא ותרופות כימיו

כרמית ברלין
    31/01/2009

הי שוב,

לצערי המאד רב, אנו חיים בעידן שבו כל אדם כמעט, נוטל איזושהיא תרופה בגלל איזושהיא בעיה. ואכן כל מטופל שני שלי, בין אם זה ילד ובין אם זה מבוגר, נוטלים תרופה כלשהיא על בסיסי קבוע יום יומי.
    כאשר מדובר בתרופה קונבנציונאלית, כימית, שניתנת ע"י רופא, אין באפשרותי לעשות עם זה דבר, היות ואני לא רופאה ואסור לי. מה שכן, כשמצבו של האדם משתפר, הוא בעצמו ניגש לרופא המטפל וביחד מתעייצים על הפחתת מינון או הפסקת התרופה. בשל הסיבה הזו, אני נאלצת לטפל בשילוב התרופה הכימית. עם כל זאת, עדיין ניתן לראות תוצאות טובות, אבל בפרק זמן ארוך יותר באופן יחסי לאדם ש"נקי" מתרופות.
    לגבי תוספי מזון - זה פחות בעייתי.
    לגבי צמחי מרפא - אני ממליצה למטופלים שלי, שלא לשלב צמחי מרפא עם טיפול הומאופתי, כיוון שצמחי מרפא הם מאד חזקים ועלולים לנטרל ולהפחית את השפעת הרמדי.
    להת
    כרמיצ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל מה זה צמחי מרפא?

ללין
    01/02/2009

גם לואיזה מליסה וכל מיני תה צמחים הם למעשה צמחי מרפא, אבל צריך לשתות משהו אם אי אפשר קפה ותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמחי מרפא

ברלין כרמית
    02/02/2009

אין בעיה עם לואיזה, לימונית ומליסה, אני מדברת על צמחי מרפא כאלה, אלא על אלו שהם חזקים וקונים בבתי מרקחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המנעות ממנטה וקפאין
    יעל
    30/01/2009

שלום, אני בת 26 וסובלת מאלרגיה לקרדית האבק, ומאלרגיה לפריחה עונתית ואסטמה קלה. האם ידוע לכם אחוזי ההצלחה בהומאופתיה במצב כזה? ושאלה נוספת: האם ההמנעות ממנטה וקפאין היא רק לתקופה קצרה, או שצריך להמנע גם במשך שנים במידה וממשיכים לקחת את הרמדי? והאם שורת שוקולד ביום יכולה להרוס? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    המנעות ממנטה וקפאין

הוספת תגובה

• אסטמה ואלרגיה

כרמית ברלין
    31/01/2009

הי ותודה על פנייתך,
    מנסיוני, ראיתי אחוזי הצלחה גבוהים במצבים של אסטמה ואלרגיה.
    חשבו רק שתביני, שהומאופתיה אינה מטפלת במחלות או בבעיות כי אם באדם. האסטמה והאלרגיה הן רק ביטוי חיצוני למשהו פנימי ועמוק, שאותו הההומאופתיה מנסה לרפא ומנסיוני גם מצליחה.
    לגבי המנטה והקפה. יש להימנע מהם לאורך כל הטיפול ההומאופתי, גם אם נמשך שנים. הם מנטרלים את השפעת הרמדי ומפחיתים מיעילותה. ובלי קשר קפאין זה לא דבר בריא.....
    לגבי שוקולד, אני לא מונעת מהמטופלים שלי שוקולד, כמובן שהכל במידה... ואין בעיה עם שורה, אם היא לא באלכסון כמובן......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה עם בצל ושום?

ללין
    01/02/2009

האם גם מזה מומלץ להמנע? אין לי כל כך בעייה להמנע משוקולד, אבל בצל ושום בבישול זה פשוט הכרחי ולפעמים אפילו לא יודעים ששמו באוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי
    אורלי
    30/01/2009

טופלתי לראשונה אתמול בטיפות הומאופטיות בשם cocculus 15 h לקחתי פעם אחת ואני אמורה יום יום למשך 30 יום ובערב חשתי כאבים באיזור הקימה החזה והלב כולל גירודים ופיצעונים בגוף..היות והיום יום שישי אין לי את מי לשאול מה עושים האם מפסיקים..כי אני בחורה דתייה ואני פוחדת להסתבך בשבת...האם לדעתך להפסיק עד יום ראשון? תודה רבה אשמח לקבל תשובה בהקדם..

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

כרמית ברלין
    30/01/2009

הי ותודה על פנייתך,
    ראשית אין אפשרות לפתח תופעות לוואי כנגד תרופה הומאופתית, כי בתרופה הומאופתית אין יותר חומר. כמו כן, אין אפשרות לפתח כנגדה אלרגיה, מאותה סיבה.
    שנית, אין לי אפשרות להעריך את מצבך כראוי, כיוון שאני לא יודעת, האם התופעות שציינת היו לך כבר בעבר, או שהם איזושהיא הקצנה של תופעות שיש לך.
    קיימת גם אפשרות, שכל התופעות לא קשורות בתרופה ההומאופתית כלל.
    עצתי לך היא - להפסיק את נטילת התרופה עד יום ראשון וביום ראשון ליצור קשר עם המטפל שלך.

בהצלחה, תרגישי טוב והעיקר - אל תפחדי.
    כרמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשרות..
    שחר
    29/01/2009

שלום, הייתי אצל הומאופת והוא נתן לי כדורים- גלובולים הוא טען שאין עליהם כשרות מאחר שהם מחו"ל אך שזה כשר וזה רק סוכר. ידוע לכם על העיניין? זה באמת כשר? אין חשש לקחת? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כשרות..

הוספת תגובה

• כשרות

כרמית ברלין
    30/01/2009

הי ותודה על פנייתך,

אין לך מה לחשוש או לדאוג, הרמדיס הן כשרות לחלוטין.
    אני עטבדת עם המגזר החרדי והנושא נבדק.
    בשביל השקט הנפשי שלך אני מציעה לך לפנות לבית מרקחת נאות שושנים. הטלפון שלהם הוא - 035596662 לדבר שם עם רותי, מנהלת בית המרקחת ואני בטוחה שהיא תסביר לך בדיוק מה שתבקש.

שיהיה בהצלחה ורק בשורות טובות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה