מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמינות בדיקת קומבודן11/10/2012
שלום..
אחרי 3 בדיקות קומבו כעבור חודש 7 שבועות ו8 שבועות לאחר מגע לא מוגן אנאלי (בלי גמירה וממש מעט זמן) ואוראלי(בלי גמירה).
האם ניתן לסמוך על בדיקות אלו ב100%????? או צריך לעשות עוד בדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה
דן20/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`22/10/2012אפשר לסמוך על הבדיקה לגמרי ואין צורך לבצע בדיקה נוספת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסדנה10/10/2012
1. מה הסיכויים להידבק באיידס מדקירה של מחט חלולה? (דקירה שטחית, בלי להעביר את הדם מהמזרק לתוך הגוף)
2. מהו hiv אקוטי? האם הוא עשוי להתבטא בחום מלווה בעייפות, שעולה מעט בשעות הצהריים ונעלם לגמרי בשעות הבוקר, וחוזר חלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`10/10/20121) אין כל סיכוי להדבק מן המחט בנסיבות שאת מתארת.
2) לא כדאי להתעסק עם סימנים כהוכחה להדבקה כי אז כולנו נחשוב שנדבקנו שכן הסימנים הם מאוד לא ייחודיים ויכולים להיות כמו שפעת רגילה.
3) בעיקר יש להזהר במין ולהשתמש באמצעי מניעה.
4) אם החרדה נמשכת חשוב לעשות בדיקה כדי לדעת שאת לא נשאית ואם [זה לא משחרר אותך מן החרדה לפנות לטיפול נפשי שיעזור לך להשתחרר מן החרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות מחתךאני10/10/2012
שלום
לפני מספר ימים נחתכתי באצבע בידיים (פצע די עמוק - לא שפשוף) וירד לי דם.
למחרת שכחתי מזה והבאתי לבחור ביד אם כי הוא לא גמר. הפצע לא היה חבוש. לאחר כ10 דקות הרגשתי שהפצע קצת צורב והוא אדום (אם כי לא היה יציאה של דם - אלא אדום כמו חתך בשלב החלמה).
האם יש סיכוי שנדבקתי באיידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות מחתך - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`10/10/2012אין כל סיכוי להדבק בצורה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי מזרקיםחסוי10/10/2012
שלום דוקטור אני חרד מאוד ממזרקים ןכל מקום חושב שיש מזרק עליתי על האוטובוס. ובצד היה מלא שקיות נילון לא ראיתי מזרק והרגשתי דקירה אבל היה לי קטם או של זעה באותו אזור או של דם יש ממה לפחד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשךך
חסוי10/10/2012יש לציין שלאא הרגשתי דקירההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי מזרקים - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`10/10/2012אין כל בסיס לפחד שלך . אם הפחד ממשיך כדאי ללכת לטיפול נפשי שיעזור לך להשתחרר מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לדוקטורחסוי09/10/2012
רציתי לדעת איך בידיוק אפשר ליידבק באיידס דרך מגע דם ודם
הסביר לך אני רואה עם בן אדם עם פצעון קטן בפנים אני נילחץ ולא נוגע בוא נגעו לי בעורף אני חושש כל הזמן עם היה לי פצע פתוח ונגעו לי בעורף עם דם האם אפשר לידבק אני מפחד מכל זה יש לך אפשרות להסביר לי ממה לשאוג וממה לא לדאוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לדוקטור - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`10/10/2012הפחדים שלך הם הבעייה העיקרית ולא הסכנה האובייקטיבית שאינה קיימת!!
על מנת להדבק מנשא יש צורך לקבל הזרקה של דם נגוע לוריד שלך או במקרה קיצוני שדם של הנשא בכמות משמעותית יחדור לפצע פתוח וגדול אצלך.
מכל מה שאתה מתאר אין כל תאור של מקרה אפילו אחד שכך נדבקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב!כרמית07/10/2012
פניתי אליך בעבר בפורום על מקרה שבו הייתי במועדון לפני כחודשיים והרגשתי דקירה ע"י מישהו מאחורי שנצמד אלי כמה דקות רצופות ונגע בי..ואחכ ראיתי אותו רץ עם משהו ביד ושהלכתי לראי ראיתי נקודה אדומה...אתה אמרת שזו אגדה אורבנית ואין לי מה לדאוג בקשר לעניין זה... לאחר חודשיים הופיע לי חום גבוה עם כאבי גרון חזקים ונעלמו אחרי יומיים שלושה..ואני בהיסטריה..כי הרי קראתי על תסמונת איידס אקוטית...האם כך זה קורה בתסמונת זו שזה תוקף ליומיים שלושה בלבד ונעלם? האם לדעתך זה צירוף מקרים? זה הופיע אחרי חודשיים...מה דעתך בעניין לגבי עניין הדקירה והופעת התסמינים.... אני מנסה להיות רגועה ולומר שמה שהיה שם הכל בסדר, אבל פתאום הופיעו התסמינים הללו אז אני פוחדת פחד מוות..מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב! - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`10/10/2012למיטב זכרוני עניתי לך כמה פעמים והעובדה שאיני מצליח להרגיעך מחייבת אותך לעשות שני דברים: 1) לעשות בדיקת דם לנשאות הנגיף-עברו כבר 49 יום מאז החשיפה ולכן אם הבדיקה תהיה שלילית את בטוח לא נדבקת. 2) לפנות לטיפול נפשי שיעזור לך להשתחרר מן החרדה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה מרוק בעומס נגיפי גבוההארנון07/10/2012
האם אפשר להדבק מרוק של נשא או חולה שיש לו עומס נגיפי גבוהה מאוד או שרוק ללא דם לא מדבק בשום מצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה מרוק בעומס נגיפי גבוהה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`10/10/2012רוק כנראה מגן מהדבקה ולכן לא נדבקים מרוק גם מנשא עם עומס נגיפי גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניין לדעתאיתן06/10/2012
בזמן האחרון קרה שכמה בפעמיים בעבודה אנשים שדיברתי איתם דיברו איתי מולי שהרגשתי רוק על הפנים שלי מהפה שלהם
כמה פעמים הרגשתי על השפתיים ובמקום ללכת לשתוף ניקיתי את זה עם הלשון
במקרה אחר הרגשתי שממש נכנס לי לעין רוק
האם יש סיכוי להידבק אם וכאשר היה מעורב בדם רוק במקרים האלו?
תודה על התייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
איתן07/10/2012שכחתי לציין שפעם אחת היה לאדם פצע ליד השפה והרגשתי ממנו רוק בפנים ובשפתים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעוניין לדעת - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`10/10/2012אין כל העברה דרך הרוק גם אם התיז לעין.
כללית אין כל יסוד אובייקטיבי לחששות שלך. אני מציע לך לפנולת לטיפול נפשי שיעזור לך השתחרר מן החרדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבאיש06/10/2012
ביליתי עם חשפנית. היא בעיקר התחככה בי (כמעט ללא נגיעות באיבר המין) בזמן שאני אוננתי עד שהגעתי לשפיכה. החשש שלי נובע מכך שהמקום עצמו שבו הייתי לא נקי שכן היו שם לפניי גברים אחרים, וכן, היא עצמה הייתה לפני כן עם גברים אחרים. אמנם שטפתי את ידיי לפני המפגש ועשיתי כמיטב יכולתי לא לגעת בשום דבר לפני שאני נוגע בעצמי, אך עדיין אני חושש, שכן הגעתי לשפיכה והאירוע נמשך כעשר דקות. אשמח לקבל מענה מהיר, מה הסיכוי להידבק במצב כזה, שמא לא קיים סיכוי כלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`10/10/2012אין כל סיכוי להדבק בנסיבות שתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבומור05/10/2012
שלום,
אני חולה טרשת נפוצה מטופל בגילניה, תרופה שמחלישה את מערכת החיסון.
לאחר שלושה חודשים מהחשש להדבקה ביצעתי בדיקת קומבו שיצאה תקינה, הפחד שלי הוא שהגוף עדיין לא ייצר את כמות הנוגדנים שצריך בשביל בדיקה זו.
אשמח לקבל תשובה בהקדם.
אשמח לתשובה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`10/10/2012אין מצב כזה בנסיבות שאתה מתאר ואתה בהחלט יכול לסמוך על התוצאה השלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מור19/10/2012תודה הרגעתה אותי מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת לימפוציטים
מור20/10/2012רמת הלימפוציטים 0.4 אבסולוטיים, עדיין אין בעיה עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת לימפוציטים - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`22/10/2012תמיד כדאי לחזור על הבדיקה כדי לודא שהיא נכונה. אם עדיין לימפוציטיםפ 0.4 כדאי לפנות לרופא פנימי אבל בברור לא בגלל החשד לאיידס שנשלל בודאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מהדבקותאליהו05/10/2012
שלום
קיימתי יחסים עם מישהי שאייני מכיר כ"כ, נראת בריאה, ישראלית, השתמשתי בקונדום ובכל זאת קיים אצלי חשש נפשי, אולי גם בגלל חוסר הניסיון..
איך אוכל להיות רגוע?
תודה, אליהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מהדבקות - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`10/10/2012אם השתמשת בקונדום אז אין כל בעייה.
אם אתה עדיין לא רגוע, עליך לבצע בדיקת קומבו לגילוי נשאות 49 יום לאחר הארוע הזה.
אם עדיין תהיה בחרדה, כדאי לך לגשת לטיפול נפשי שיעזור לך להשתחרר מן החרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוץ בטירוףאסף05/10/2012
היי עשיתי בדיקת איידס לפני כחודש התשובה יתאה שלילית מה שכן במהלך הבדיקה המבחנה לא קלטה את הדם מוהחליפו לי מבחנה בין הבדיקות.
האם יש סיכון שהחליפו מבחנה בין הבדיקות והאם ישנה אפשרות שהחובש לא החליף מחט מבדיקות קודמות כלומר האם ישנה אפשרות שנדקרתי ע"י מחט משומשת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
חסוי06/10/2012גם אני הייתי בסרט כמו שלך אבל לא אין סיכוי כזה שבעולם הלכת לבדיקה לא לידבק !!
תחשוב טוב יהיה טוב אין כל סיבה שיעשו לך דפקה אחרי כל זריקה הוא אוטומטי אף לפח המזרק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוץ בטירוף - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`10/10/2012לא נראה לי שישנה בעייה. אם אתה ממשיך להיות מודאג בצע את הבדיקה עוד פעם על מנת להשתחרר מן הדאגה המיותרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אסף11/10/2012אפשרי שנדקרתי במחט משומשת??
כמו כן במידה ואני עושה את הבדיקה לאחר 37 יום הבנתי שרמת האמינות גבוהה מאוד זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגע חשודחושש מאוד04/10/2012
מומחים יקרים שלום בתאריך 28.9.12 היה לי מגע עם "נערה עובדת " ובו היו שנ י פעולות מוזרות 1. היא ירקה על האיבר לפני שהיא הלבישה את הקונדום 2. היא פתחה את הקונדום כולו והתעסקה איתו יותר ממה שצריך. שלשה ימים אחרי צמח לי פצע ענק בין האבר לבטן דיברתי עם רופא ונתן לי דוקסילין ורוצפין לטיפול מונע . שלשה שבועות אחרי החלו אצלי כאבי שרירים ואי נוחות באזור הבלוטות אני מת מפחד!!!
מתי להבדק לאיידס יש לציין שביצעתי בדיקות שתן דם וזרע שיצאו תקינות אשמח אם תענו לי מהר אני על סף התמוטטות עצבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלתך אני לא הדוקטור אבל מבין
חסוי06/10/2012לדעתי אין לך כל סיבה לחשוש עם הקונדום לא היה קרוע או ניקרע במהלך הסקס ויריקה על איבר המין טינה דבר מסוכן
הטסמינים שמופיעים אצלך ממש לא קשורים ליידבקות באיידס עם אתה בלחץ גש לעשות בדיקה אחרי חודשיים מהמגע החשוד
להערכתי לחץ וחרדה זה מה שיש פה מעבר לזה לא נמדד פה בכלל סיכויי ליידבקות בנגייף
סעע ברכה אדוני חג שמחחח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגע חשוד - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`10/10/20121. אין הדבקה מן הרוק גם של נשאים עם עומס נגיפי גבוה.
2. כדאי להבדק לאיידס 49 יום לאחר החשיפה
3. מן התאור שלך אני משוכנע שאין בסיס לדאגה ושלא נדבקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקפות ואמינות הבדיקהרון03/10/2012
שלום
אני יודע שכדי שבדיקת הקומבו תהיה אמינה לחלוטין צריך לחכות את
תקופת החלון (7 שבועות) ורק אז להיבדק.
השאלה שלי היא האם בדיקת קומבו שמתבצעת אפילו בשלב מאוחר יותר מ 7 שבועות (נניח - ארבעה חודשים, שישה חודשים או אפילו שנה שנתיים ) היא עדיין אמינה?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיץ השאלה..תודה
רון11/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ
רון13/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקפות ואמינות הבדיקה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר18/10/2012אמינה לחלוטין
מאחר ובודקת גם נוגדנים
נוגדנים נשארים חיוביים לכל החיים לאחר הדבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור יקר!כרמית03/10/2012
ברצוני לשאול אותך שאלה חשובה: סיפרתי על מקרה שארע לי במועדון לפני חודשיים בדיוק על חשש לדקירה מכוונת עם מזרק...ואמרת לי שאני סתם בחרדה מיותרת ושזו אגדה אורבנית.
ניסיתי באמת להתעלם מכך ולא לחשוב על זה..ולפני כמה ימים התחיל לי חום גבוה, דלקת גרון חריפה, הזעות, צמרמורות ואני בפחד נוראי.............כי קראתי על תסמונת איידס אקוטית...אגב כל התסמינים הקליניים הללו יכולים להופיע חודשיים אחרי?
דוקטור יקר, אני בפחד נוראי שמא חלילה זה באמת קרה וצדקתי...אני מתפללת לאלוהים שזה וירוס או אפילו מעדיפה שיהיה חיידק בגרון ורק לא המחלה הנוראית הזו...
מה הסיכויי שהסימנים הללו קשורים להדבקה?
האם ייתכן שאנשים נדקרו באופן מכוון ממזרק במועדון והם לא התייחסו כי לא הבינו שנדקרו ממזרק והיום הם נשאים? הרי ישנם אנשים שמקור ההדבקה שלהם אינו ידוע..אז אולי זה מזה?
הרי נכון שעולים סיפורים רבים באינטרנט בנושא של הדבקה מכוונת במועדון עם מזרק, אבל ייתכן שזה מבוסס על מקרים אמיתיים לא?
שאלה נוספת, באותו ערב במועדון הרגשתי דקירה, אך ייתכן שרק בהתחלה הרגשתי דקירה ואז אותו אחד הכניס את המזרק כדי להחדיר את הדם הנגוע שלו אלי ואז לא הרגשתי כבר? הרי גם בבדיקת דם, אתה מרגיש את המחט רק בדקירה הראשונית ולאחר מכן אינך מרגיש כלום וזה הפחד שלי...שאולי הוא עשה את זה ככ מהר שלא שמתי לב...אם זה הוחדר עמוק או לא... הרי הוא גם נצמד אלי דקה שתיים רצוף...
שאלה נוספת חשובה: במקרה של אדם שיש לו עומס נגיפי גבוה בדם והוא מחדיר את המחט עמוק כדי להדביק, האם תתכן הדבקה ודאית של 100% או שיש אפשרות שלא תהיה הדבקה כלל?
האם היה מקרה של אדם בריא שהזריק עם מחט של נשא אחרי כמה שניות ולא נדבק באיידס?
אנא התייחס לשאלותיי ברצינות, כי אני לא יכולה לישון בלילה מרוב פחד...זה רודף אותי...האמת ששכחתי מזה עד שהחל החום הגבוה, דלקת גרון חריפה והזעות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מהדבקה
צבי בנטואיץ03/10/2012כפי שאמרתי בתשובתי המקורית יש כל היסוד להניח שלא נדבקת ושאת סובלת מחרדה וכמובן מה שגקרה לך עכשיו אינו מוכיח דבר לגבי הדבקה.
המקרה שלך בסה"כ פשוט מפני שעברו כבר חודשיים מאז הארוע ולכן דבר ראשון שעליך לעשות זה ללכת להבדק לנשאות באחד ממרכזי האיידס או במעבדה פרטית או אצל הועד למלחמה באיידס. בועד תוכלי לקבל את התשובה תוך זמן קצר ואז כפי שאני צופה יתברר בודאות אם את נשאית או לא- אני משוכנע שהתשובה תהיה שלילית ובזה יסתיים העניין מבחינת ה HIV!! אם תמשיכי להיות אז בחרדה אני ממליץ מאוד על טיפול פסיכולוגי /פסיכיאטרי שיעזור לך להשתחרר מהפחד והחרדה.
לעניין ההדבקה המכוונת אין המון מקרים מדווחים על כך מפני שאין הרבה מקרים שכאלה שיודעים עליהם. וכפי שכבר ציינתי הנסיבות שאת מתארת ממש לא מעידות על סיכוי להדבקה בדרך זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)