מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשר לבדיקת רוק לגילוי איידסמשה10/02/2018
מה אחוז האמינות עם אני עושה בדיקת רוק לגילוי איידס (hiv oraquick) חודש וחצי אחרי המגע החשוד? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .
א10/02/2018.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשרד הבריאות לא מאשר כרגע שימוש בערכה זו בגלל רגישות נמוכה - זאת אומרת שהיא נותנת תשובות שליליות גם על נבדקים חיוביים, על אחת כמה וכמה אם הבדיקה נעשתה חודש וחצי אחרי המגע החשוד.
ד``ר רונן הולנד10/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לטיפול מונע נגד איידסאנונימי09/02/2018
בקשר לטיפול מונע נגד איידס שיעיל לקחת אותו עד 72 שעות מרגע חשיפת הנגיף, אז זה מורכב מתרופה מסוימת אחת ששכחתי איך קוראים לה (ניקרא לה תרופה א') ועוד תרופה מסוימת אחת בשם טרובדה, אז עם לקחתי את תרופה א' (בפעם הראשונה) תוך 60 שעות מרגע החשיפה לנגיף(בבוקר) ואת התרופה טרובדה (בפעם הראשונה) תוך 73 שעות (בערב) מרגע חשיפת הנגיף יחד עם תרופה א'(שלקחתי בפעם השניה) אז הטיפול המונע עדיין יעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותודה מראש
אנונימי09/02/2018ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחות יעיל כפי שלקחת. היעילות הגבוהה ביותר היא שילוב של שלוש תרופות (בדר"כ שני סוגי כדורים) תוך 48 שעות. עיכוב בלקיחה מוריד את יעילות הטיפול
ד``ר רונן הולנד10/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להדבק איידס מחתך מספרייםאאא09/02/2018
שלום ד"ר
נחכתי ממספריים שהם ממש לא נקיות בעבודה..
אני יודע שאיידס מת באוויר, אבל במספריים כשהם סגורות אז לא מגיע לשם חמצן לברזלים שסגורים אחד על השני.
יש סיכוי להדבק , אם מישהו עם איידס נחתך מהם ואז אני נחתכתי מהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד10/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדום נקרע במהלך האקטאלי08/02/2018
שלום ד"ר,
אני בחור גיי פסיבי בן 21.
שכבתי היום לראשונה בחיי עם בחור בן 18
שלו דווקא יש ניסיון מיני, אך לטענתו עושה מוכן בלבד, אם כי לא נבדק מעולם.
במהלך האקט הקונדום נקרע ולקח לנו משהו כמו חצי דקה להבין את זה. אמנם הוא לא גמר, אבל ה-precum שלו בוודאות נכנס פנימה.
האם יש חשש גבוה להידבקות?
אודה לעזרתך. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנס - המלצה
א09/02/2018שלום, אני אינני הרופא כאן, אבל לא ממליץ לך לחכות לתשובה בפורום לדבר כזה, אם עדיין לא עברו 72 שעות, ואינך בטוח בסטטוס של הפרטנר שלך, אמליץ לך לפנות למיון ושם יוחלט האם לתת לך טיפול מונע (PEP), עדיף שלא לקחת סיכונים בכלל בדברים האלה.
אופציה נוספת היא ללכת מחר בבוקר עם הפרטנר לוועד למלחמה באיידס ושיבצע בדיקה מהירה שתינתן תשובה תוך חצי שעה - חשוב לדעת שהתשובה תשקף את הסטטוס שלו שלושה חודשים אחורה.
אפשר לעשות גם את שניהם כך שאם יצא שלילי בבדיקה תוכל לנשום קצת לרווחה אבל זה לא אומר שאין צורך בטיפול מונע.
המון בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
כותב הפוסט09/02/2018לא הספקתי ללכת אתמול וכבר שבת עוד מעט.
אני לא חושב שאספיק לקבל טיפול ב-72 השעות הקרובות :(
אני מקווה מאוד שאני לא לוקח סיכון גדול מדי, בהתחשב בנסיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
א10/02/2018.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסה לבקש מהפרטנר לבצע בדיקת דם ל HIV. בכל מקרה תבצע גם אתה בדיקה שלושה שבועות אחרי המגע.
ד``ר רונן הולנד10/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה. השאלה היא מהם סיכויי ההדבקה בהתחשב בעובדה שזו פעם ראשונה ובנתונים? אשמח לתשובה
כותב הפוסט11/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות והקשר לאיידסה08/02/2018
שלום רב
הבנתי שיש קשר בין שיעול וקוצר נשימה לאיידס
שמדובר בדלקת ריאות ספציפית שקשורה לנגיף האיידס
אפשר לקבל הסבר לגבי איך זה בא לידי ביטוי אצל נשאים?
והאם אפשר לראות את זה דרך צילום רנטגן ריאות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדברים שכתבת לא מדויקים - אם לא מטפלים ב HIV, עלולים להגיע לשלב שבו יש זיהומים שונים כולל דלקת ריאות מסוג PCP. זה לא קורה אצל נשאים. אפשר לאבחן את זה בצילום חזה.
ד``ר רונן הולנד10/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש קבוע בקונדום עם פרטנר קבוע דורש בדיקה סדירה?לירון05/02/2018
אני מקיים יחסי מין עמידר עם פרטנר קבוע כבר הרבה זמן ותמיד רק עם קונדום למרות שרוב היחסים שלנו לא כוללים חדירה . השאלה שלי האם אני יכול להיות בטוח שאני משתמש בקונדום או שאני צריך להיבדק כל 3 שבועות ? אנחנו מקפידים תמיד לבדוק שהקונדום בשלמותו והוא מכסה את איבר המין שלו .אתמול ניגשתי למרפאת לוינסקי והסברתי לאחות שם את הסוגיה והיא טענה שכל עוד יש שימוש קבוע בקונדום וכל עוד במילא אנחנו לא מבצעים חדירה על בסיס קבוע אין צורך ממשי להגיע להיבדק כל הזמן . האם אפשר לסמוך על דבריה ? בבקשה אני חייב תשובה מקצועית של רופא ואמינה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ להיבדק פעם בחצי שנה
ד``ר רונן הולנד10/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחיצת יד חשש להדבקה ב hivאפי05/02/2018
בתאריך 28.12 לחצתי יד למישהו ואני היה לי קילופים בידיים , לא זכור לי אם ראיתי דם אצלי ואצלו מה הסיכוי להידבק בדרך זו ? במהלך השבועות עד עכשו היה לי פריחה בכל הגוף , כאבי גרון ועוד ... אני כל הזמן חושב על זה ולחוץ מפחד לעשןת בדיקת קומבו כי איני יודע מה אמינותה
מה אתם חושבים לגביי המקרה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיכוי שנדבקת!! תשחרר מזה..
א05/02/2018אין סיכוי להדבקה במקרה שציינת. תהיה רגוע ולך לרופא משפחה שיטפל במה שיש לך. בכל מקרה הסיכוי שנדבקת מלחיצת יד הוא לא קיים!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין חשש להדבקה ב HIV בדרך זו
ד``ר רונן הולנד10/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי ותחושת דקירה בזרועעומר04/02/2018
שלום, שבוע שעבר עשיתי עיסוי בתל אביב וכשהמעסה עיסה אותי בזרוע הרגשתי מעין עקצוץ או דקירה. לא ראיתי שהוא החזיק משהו אבל החדר היה די חשוך . על היד שלי לא ראיתי סימן של דקירה אבל אני לא יודע אם המחט הייתה ממש דקה ולכן לא רואים .
האם יש סיכון ההדבקה בדרך הזאת ? לחוץ מאוד ולא מצליח להרגע .
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV. כנראה דקירה מהיד שלו, למשל מציפורן
ד``ר רונן הולנד10/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת נגיף הhiv תיתכן בדרך זו?בן04/02/2018
שלום. קניתי שייק טבעי בדוכן, המוכר הכין לי את השייק ע״י זה שהוא שם לי את הפירות בבלנדר. לאחר שהשייק היה מוכן וכבר שתיתי ממנו, ראיתי שלמוכר יש פצע מדמם ביד, שכנראה היה גם כשהכין את השייק. טיפות דיממו לתוך הבלנדר, ולאחר שהשייק היה מוכן שתיתי מהתערובת הנגועה בדם. בהנחה שדם זה היה נגוע בhiv (כלומר המוכר נשא לא מטופל) האם יתכן ואדבק ממנו לאחר ששתיתי את השייק שהיה בו דם נגוע? האם הנגיף (שהיה בדם) עדיין יכול לחיות לאחר שעבר את הטחינה בבלנדר יחד עם הפירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד10/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחילו לי כאבי גרוןרועי03/02/2018
לפני כחודשיים שכבתי עם מישהי ללא אמצעי מניעה לפני שבועיים התחילו לי כאבי גרון ומשבוע שעבר אני מקבל אנטיביוטיקה וכאב הגרון אינו עובר. כמובן שאני מתכוון לעבור בדיקת דם השאלה היא רק מה סיכוי שנדבקתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גרון הם תסמין של מחלות רבות מלבד HIV. כיוון שהיתה חדירה בלי קונדום, ממליץ בדיקת דם 3 שבועות אחרי המגע.
ד``ר רונן הולנד10/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי להדבק במחלה?יריב01/02/2018
לפני חודשיים בערך שכבתי עם מישהי ללא אמצעי מניעה בשבועיים האחרונים אני סובל מכאב גרון לפני שבוע נבדקתי אצל רופא ויש לי דלקת גרון. האם יש סיכוי שזה סימן שנדבקתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התסמינים שאתה מתאר מתאימים למחלה ויראלית כמו דלקת גרון. כדי לשלול הדבקה ב HIV, תבצע בדיקת דם
ד``ר רונן הולנד01/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבו HIV שאלהליאור01/02/2018
שלום, אשמח לדעת
האם בדיקת הקומבו מאתרת גם את הזן החדש שהתגלה ב2015- מסוג HIV-1 CRF19_cpx?
ואם כן, האם מדובר בזן שתקופת החלון שלו שונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר רונן הולנד - אודה מאד לתשובה
ליאור01/02/2018האם ידוע לך על הזן הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להידבק כך בhiv?רון01/02/2018
שלום! אם אדם נשא hiv שלא מטופל ירק לי לתוך פי הטבעת במהלך אקט מיני, הרוק נכנס פנימה, אך מלבד זאת לא התבצעה חדירה של איבר מינו כלל! האם יתכן ואדבק ממנו? האם מגע מיני שכזה נחשב כמין בטוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגיף ה HIV לא נמצא ברוק
ד``ר רונן הולנד01/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין רבים ולא מוגניםאלכס01/02/2018
היי,
לאור ההתכתבות תחתיי עלו בי חששות רבים. לאחר שקיימתי יחסי מין רבים ולא מוגנים,עם שלל נשים (מתחרט על זה בכל יום) הכרתי מישהי והתחלנו לצאת ומאוד טוב לנו ביחד. הלכנו להבדק ביחד לכלל מחלות המין כמו איידס, סיפיליס , צהבת ובדיקת שתן std pcr.
כל התוצאות חזרו שליליות וזה היה אחרי 3 חודשים שהיינו במערכת יחסים מונוגמית ולא שכבנו עם אף אחד אחר.
אני סובל מדי פעם מכאבי ראש מאחורי העיניים, מתשישות, ואפילו לפני חודש וחצי בערך הייתה לי התפרצות של הרפס על השפה שהחלים לאחר כ-5 ימים. אני סובל משלל מיחושים שונים בגופי כמו זרמים, וגם לי יש לשון לבנה בכל בוקר שנעלמת לאחר שאני שותה/אוכל משהו,וגם יובש בכפות הידיים.
התייעצתי עם רופא מומחה לאורולוגיה ומחלות מין לפני כמה חודשים (ד"ר רן לין,רופא מעולה,מאוד מרגיע) שאמר שלאור כל הבדיקות שבוצעו כל התסמינים הנ"ל שתיארתי לא קשורים בשום אופן למחלת מין.
כשאני פותח את הנושא עם בת זוגי היא טוענת שאני "היפוכונדר" ושהיא לא רואה שום תסמין,ככה שאני לא מוצא נחמה בנושא זה גם אצלה.
לאחר שקראתי את השרשור למטה על זן חדש עלו בי מספר תהיות, אציין שאני מאמין ברפואה ובמדע ומקבל את העובדות כמו שהן, אך האם קיים חשש לזן חדש של hiv שמסתובב אי שם ולא מתגלה בבדיקות?
שפשוט יוצר תגובה חיסונית שונה מהזן הרגיל כך שזאת לא מתגלה בבדיקת נוגדנים?
פשוט זה מוזר שיש עוד אנשים פרט אליי שחווים את אותם תסמינים דומים אך כל הבדיקות שלהם מצביעות כי הם בריאים.
בתודה מראש,
סטודנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרף לשאלה!
רונן01/02/2018מאד אשמח לתשובה ברורה בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מחלות אחרות מלבד HIV או מחלות מין אחרות שיכולות להתאים לסימפטומים שלך. ממליץ לבצע בירור דרך רופא משפחה
ד``ר רונן הולנד01/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לטיב הקונדוםבן31/01/2018
שלום! פתחתי קונדום, שהחברה שלו איננה מוכרת, הוצאתי אותו מהאריזה שלו וכששמתי אותו על איבר מיני התחלתי לפחד שמא הוא היה משומש וקיימים בו נוזלים מדברים של משהו קודם שהשתמש בו... הסיבה שאני חושב על זה היא עקב החברה הלא מוכרת של הקונדום (תאילנדית)
האם זו דרך הדבקה בhiv שתיתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר להידבק מקונדום, גם אם הוא באיכות ירודה
ד``ר רונן הולנד01/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)