מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדבקות בנגיף HIV במגע אנאלירן18/01/2018
שלום
הייתי אצל בחורה בסיכון גבוה
ביצעה בי מין אנאלי לא מוגן
לאחר 44 ימים עשיתי בדיקת בקופת חולים כללית התשובה הייתה שלילי עם 0.27
האם צריך לחזור על הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סילחה טעות בכותרת! מין אורלי - עם הפה
רן18/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך לחזור על הבדיקה
ד``ר רונן הולנד22/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות מפני מחלת האיידסלירון17/01/2018
שלום רב, נכנסתי לדירת שותפות לא מזמן ואני חולקת שירותים ומקלחת עם אחת השותפות.
אני ממש סטרילית ופוחדת לגבי הידבקות בנגיף.
אני לא סומכת עליה, לא ממש מכירה אותה והיא מביאה לפעמים בחורים הביתה שגם הם נכנסים מן הסתם לשירותים/מקלחת.
האם קיים איזשהו סיכוי להדבקה בצורה כזו?
אציין כי אני מחטאת היטב באקונומיקה את השירותים, מקלחת וכיור לפני כל שימוש ועדיין חוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע כי רמת החרדה אצלך גבוהה בלי קשר לעובדות הרפואיות. אולי תשקלי לגור בלי שותפה כדי להפחית את אירועי החרדה
ד``ר רונן הולנד22/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מגע עם דםנועה16/01/2018
לד"ר שלום
הייתי בקופ"ח בבדיקות דם.ישבתי כמה דק לפני שנכנסתי פתחתי את הדלת.כשיצאתי ראיתי שעל הידית היה דם לא נראה טרי אבל גם לא יותר מדי זמן.העור בידיים שלי יבש מאוד ויש לו מן חריצים כאלה בכמה מקומות.אני לחוצה,האם מקרה כזה יכול להוות סיכון מבחינת הידבקות באיידס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשד להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד22/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת נגיף hiv ברוקנאווה16/01/2018
שלום רב
יש לי שאלה למרות שקראתי ועקרונית ברורה לי התשובה אבל רוצה להיות בטוחה והאם זה וודאי. במידה ומישהו נשא hiv והוא ניסה לנקות אצבע של אדם אחר מליכלוך עם הפה (רוק) כלשהו ואחכ האדם השני הכניס את האצבע שלו לפה שלו כדי לנקות אותה, האם יש חשש להידבקות?
תודה רבה על המענה
אם מודאגת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרוק לא מכיל את נגיף ה HIV ולכן אין חשש להדבקה
ד``ר רונן הולנד22/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיפת אצבעות בזמן מחזורליאור14/01/2018
היי עם הייתי במחזור וחבר שלי דחף לי אתבעות והוא כוסס ציפורניים ואת העור שלו מסביב , יהיה לי איידס ???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד15/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון - האם קיים חשש?רמי12/01/2018
קיימתי יחסי מין מוגנים(קונדום) עם זונה בתאילנד לפני 26 ימים .
יום לפני המגע הרגשתי כאב בגרון שהתפתח לשיעול טורדני לאחר כיומיים שקיים עד היום ( הגרון כאב ליום אחד בשילוב עם האוזניים ויום או יומיים אחרי זה נהפך רק לשיעול ואין כאב בגרון )
לפני כארבעה ימים החלו לי כאבי צוואר(נראה לי בבלוטות הלימפה )
אתמול התחילו לי כאבים במפרקים
יש לי עיניים אדומות ואין לי חום ( גם לא היה לי במשך התקופה לפי מה שהצלחתי לעקוב )
קראתי באינטרנט שזה פחות או יותר התסמינים .
חזרתי לארץ לפני כשבועיים ויש הבדל ניכר בטמפרטורות ואני לא הייתי פעיל בכלל בזמן הזה (אם זה חשוב להערכה )
לא היה עוד מגע מלבד המגע הזה בחצי שנה האחרונה אך היו הרבה נשיקות בטיול
יש חשש כלשהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיימת יחסים עם קונדום ולכן חשש אפסי להדבקה ב HIV. בכל מקרה לא ניתן לאבחן לפי תסמינים כי אלו תסמינים של מחלות נגיפיות רבות. הדרך היחידה לשלול הדבקה היא בבדיקת דם
ד``ר רונן הולנד15/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בזרע- האם לפנות לאורולוג? מה זה אומר?אנונימי 112/01/2018
אני ובת זוגתי קיימנו יחסי מין אוראליים . בזמן האקט ויצא לי דם בזרע.
האם סיכנתי אותה בדרך כלשהי ? האם זה שנכנס לה זרע עם דם לגוף זה בעייתי? האם היא צריכה ללכת להיבדק?
מה זה אומר מבחינתי? האם כדאי לי לפנות לאורולוג? אין לי דם בשתן ...מה אתה ממליץ?
שנינו בלחץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן כמה אתה ? האם יש לך מחלות נוספות?
ד``ר רונן הולנד15/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לhiv אשמח לתשובהדינה11/01/2018
האם תוצאה שלילית אחרי3 חודשים מהמגע החשוד מספיקה ??? או צריך לעשות עוד בדיקה אחרי חצי שנה..אציין שקיבלתי תוצאה שלילית אחרי 3 חודשים דרך קופת חולים..בדיקת קומבו...עשיתי בערך אחרי 15 שבועות ככה...תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך בבדיקה נוספת
ד``ר רונן הולנד15/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורך באמצעי מניע בקיום יחסים אוראלייםשון11/01/2018
אני וחבר שלי מקיימים יחסי מין אוראליים הדדים ללא יחסים אנאלים . האם אנחנו צריכים להשתמש באמצעי מניע גם באוראלי ? ומה אתם ממליצים כדי למזער סיכונים במין אוראלי וממה להיזהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר למזער נזקים להדבקה במין אוראלי - לא לגמור בפה או על העיניים. להימנע ממין אוראלי כאשר יש פצעים בפה או על השפתיים, שעתיים אחרי צחצוח שינים, בימים אחרי טיפול שיניים שהיה בו דימום. גם כאשר לנמצץ יש פצעים על הפין יש חשש להדבקה במחלות מין למשל עגבת
ד``ר רונן הולנד15/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכן הדבקה מפצע מדמםיוסי11/01/2018
שלום. הייתי עם הבן שלי בגן שעשועים והכדור שלו נתקע על גג הגן שעשוי מבד קשיח. כשניסיתי להוציא את הכדור טיפסתי על אחד המתקנים ונתתי אגרופים מתחת לכדור כדי שיעוף.
בעקבות האגרופים ראיתי שהתעלף לי העור התשפשף עד למצב של פתחים קטנים ומדמים. אחד באנשים שהיו שם אמר לי שגם לו זה קרה ביד כמה רגעים לפני באותו אזור זה ממש הפחיד אותי!אני יודע שכדי שיהיה סיכוי להדבקה דם צריך להכנס למחזור הדם. השאלה שלי אם יתכן במקרה הזה הדבקה מהדם שאולי נשאר שם( בהנחה שהוא נשא) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אם הוא נושא את הנגיף, אין חשש להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד15/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה בhiv במידה וישבתי בשירותים ציבורייםד``ר מרגלית לורבר08/01/2018
שלום. האם תיתכן הדבקה בhiv במידה וישבתי בשירותים ציבוריים, במים שבשירותים היה דם של משהו נשא שלא מטופל(כנראה) ובעת נפילת הצואה למים, התיזו מים (עם הדם שהיה שם) לעבר פי הטבעת שלי שייתכן וגם נכנסו פנימה עקב זה שפי הטבעת התרחב בעת היציאה?.
סליחה על התיאורים הלא נעימים, פשוט מודאג!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד09/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת דם והדבקה באיידסיובל08/01/2018
תרמתי דם בבית חולים תל השומר . שנשכבתי במיטה ראיתי ערכה מוכנה מחוץ לניילון שעוטף אותה כשכל האביזרים סגורים . כל המחט וכל מה שנכנס לגוף לתרומת הדם היה חדש וסטרילי כמיטב זכרוני . נכנסתי לחרדה שמא הערכה לא היתה חדשה ( בגלל שהיתה כביכול מוכנה לתורם שיבוא ) . האם צריך לבית חולים לנסות לקבל טיפול מונע או להמתין לזמן הדרוש ולבצע בדיקת איידס ? או אין חשש בכלל שנדבקתי באיידס מתרומת דם בבית החולים תל השומר . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש שנחשפת ל HIV במהלך תהליך תרומת דם
ד``ר רונן הולנד09/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לתרומת הדם בתל השומר
יובל21/01/2018גם אם הערכה של תרומת הדם היתה מחוץ לניילון .. אני חושש מאז לקיים יחסי מין עם בת זוגתי .. האם אני נוהג נכון או אני בחרדות מיותרות ואפשר לחזור לשיגרה במיוחד עם יחסי המין עם זוגתי ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לתרומת הדם בתל השומר
יובל21/01/2018גם אם הערכה היתה מוכנה מחוץ לניילון שעוטף אותה ? אני בחששות לקיים עם בת זוגתי יחסי מין מאז .. האם אני בשטות גמורה ואני יכול להתנהג רגיל לחלוטין גם בכל הקשור ליחסי מין עם זוגתי ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לתרומת הדם בתל השומר
יובל21/01/2018גם אם הערכה של תרומת הדם היתה מוכנה מחוץ לניילון שעוטף אותה ? אני בחששות לקיים עם בת זוגתי יחסי מין מאז .. האם אני בשטות גמורה ואני יכול להתנהג רגיל לחלוטין גם בכל הקשור ליחסי מין עם זוגתי ? תודה רבה
יובל21/01/2018גם אם הערכה של תרומת הדם היתה מוכנה מחוץ לניילון שעוטף אותה ? אני בחששות לקיים עם בת זוגתי יחסי מין מאז .. האם אני בשטות גמורה ואני יכול להתנהג רגיל לחלוטין גם בכל הקשור ליחסי מין עם זוגתי ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על דרך הדבקה hivבן ברזילי07/01/2018
שלום. האם תיתכן הדבקה בhiv במידה וישבתי בשירותים ציבוריים, במים שבשירותים היה דם של משהו נשא שלא מטופל(כנראה) ובעת נפילת הצואה למים, התיזו מים (עם הדם שהיה שם) לעבר פי הטבעת שלי שייתכן וגם נכנסו פנימה עקב זה שפי הטבעת התרחב בעת היציאה?.
סליחה על התיאורים הלא נעימים, פשוט מודאג!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד09/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה סטטיסטית - הגנה מקונדוםR07/01/2018
אנאלי עם קונדום שאני המקבל ( הנחדר) או אוראלי ( שאני המוצץ )? גם כי אומרים שקונדום לא מגן 100% אז כאן הדילמה ויש נטיה לחשוב שאוראלי הוא עובר את רמת הבטיחות של אנאלי אפילו עם קונדום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון. אוראלי בטוח יותר
ד``ר רונן הולנד09/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הדבקות במין אוראלידניאל06/01/2018
האם אפשר להידבק באיידס כשמישהו מוצץ לי ומחניס את איבר המין עמוק לגרום שלו?
אני הנמצץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת שאלה
דניאל06/01/2018התכונתי שהמוצץ הכניס את איבר המין שלי עמוק לגרון שלו
האם יש סיכוי הדבקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין חשש להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד06/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)