מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יובש עם סדקים בכפות בידיםליאל17/03/2018
לכבוד ד״ר הולנדר שלום
יש לי יבש בגב היד שבחלק מהסדקים שנהיו מהיובש יש דם שלא ייבש לגמרי אבל גם לא מדמם. בשתי אצבעות
רציתי לדעת עם עשיתי אקט מיני עם היד שלי באיבר מין של הגבר ורק עם היד. במידה יש סיכוי שטיפות אהבה חדרו לי לסדק הזה כי אחר כך שרף לי האצבעות(הוא לא גמר) זה היה פחות מכמה דק ושטפתי ידיים אחר כך. האם יש סיכוי ככה להדבק באיידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא יודע להעריך מהתיאור עד כמה הפצעים פתוחים ומדממים וכמה זרע נגע בהם.
ד``ר רונן הולנד18/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה מצורפת
בהמשך18/03/2018הוספתי תמונה אודה להתיחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש הדבקה אפשרית?מנו16/03/2018
הי היה לי מפגש עם גבר שכלל מיזמוזים קלים , הוא קצת הכניס לי אצבע לאזור פי הטבעת ( לא נכנס לתוך פי הטבעת ממש) התנשקנו קצת עם הלשון ולאחר מכו קירבתי את הפה שלי לאיבר מינו ( לא הכנסתי פנימה לפה אתאיבר המין ) הבעיה.. שהוא גמר ממש ממש קרוב לשפתיים ולפה שלי ומהר ניגבתי . אני חושש שאולי בזמן ההשפרצה נכנסה טיפה של זרע לפה שלי ולא הרגשתי מהלחץ . החשש שלי שיכול להיות ביכן להדבקה מכל אותם המקרים שתיארתי כרגע . חושש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה
ד``ר רונן הולנד18/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע יבש עם דם יבשלי15/03/2018
הי דר ברצוני לדעת אם יש פצע יבש עם דם יבש ממכה למראית עין לאדם ולי יש שפשוף קטן באצבע שגם גם התייבש הדם אבל לא לגמרי וקרה לפני יום אם הוא נגע לי ביד או נגע בחפצים שלי אני חשופה לאיידס חלילה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה
ד``ר רונן הולנד16/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
לי16/03/2018גם אם יש לי חתך קטן לא מדמם בקצה האצבע מסכין... תודה מראש אתה עושה עבודות קודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהידבקות עקב שימוש במחטחגית14/03/2018
בחור שאני לא מכירה לקח לי בדיקת סוכר (עם המחט) וכמובן שדיממתי. מעבר לזה שאני לא יודעת אם המחט היא חד פעמית, אותו בחור היה עם ידיים חשופות ללא כפפות וללא כל הגנה, וכל זה כשהיה לו חתך באצבע. הוא דקר אותי באצבע, ירד לי דם ואני מפחדת שעבר משהו מהחתך שלו ביד אליי, לפצע המדמם שנוצר מהדקירה. אותו בחור הוא מגיש מע"ר ומטפל בחולים שונים ממקומות שונים וחשוף. הוא גם לקח תחבושות וניקה לי את הדימום שלי. האם יש סכנת הידבקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מהידבקות עקב שימוש במחט
חגית14/03/2018הבחור באופן כללי לא נראה לי אמין ולא השתמש בשופ כפפה כשבדק לי סוכר במחט... היה לו חתך באצבע. האם ד מהחתך באצבע שלו יכול לעבור לחור המדמם שבאצבע שלי? מאוד מפחדת וחוששת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה להאמין שהוא השתמש במחט משומשת. שאר הדברים שתיארת לא חשודים להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד15/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי 3 שאלות בנוגע לhivבן11/03/2018
שלום!
האם יש סכנת הדבקה בhiv במקרים הבאים:
1. התנשקתי עם משהו והיו לי בשפתיים חתכים הנובעים מיובש... אם גם לבחור השני היו חתכים כאלו, האם יתכן שאדבק ממנו במידה והוא נשא לא מטופל?
2. אם קיימתי אוננות הדדית עם בחור ויתכן שכשהבחור גמר קצת מהזרע שלו טיפטף על התחתונים שלי - במידה וכשלבשתי את התחתונים קצה הפין שלי נגע בזרע שלו (בהנחה והזרע מכיל את הנגיף).
3. אם בחור נשא לא מטופל נגע באצבעותיו באיבר מינו (שיתכן והיה עליהן קצת מנוזל הזרע שלו) ומיד לאחר מכן הוא נגע לי בפתח פי הטבעת (ניסה להחדיר אבל לא היתה חדירה) אך יתכן שיש לי פצע (שנובע מטחור) באיזור שבו הוא נגע. מה הסיכון?
**אציין שמלבד הדברים הללו לא בוצעו כלל חדירות אנאליות ולא מין אורלי. האם אחד או יותר ממה שרשמתי מצריך לגשת למיון לבקשת טיפול מונע? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לשניכם היו פצעים פתוחים מדממים בשפתיים כאשר התנשקתם (מה שלא סביר) אזי יש סיכון תיאורטי בהדבקה. שאר המצבים אינם חשודים להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד15/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי אירוטי של הפרוסטטהאריאל11/03/2018
שלום למומחים ותודה מראש
הייתי אצל מעסה שבאמצע העיסוי הציעה לי עיסוי פרוסטטה
הסכמתי
זה היה ל 20 שניות בערך עם כפפה
1.רציתי לדעת האם אני צריך לבצע איזה שהן בדיקות מיוחדות??
2.והאם הייתי חשוף לאיזה שהוא סוג של מחלה או נגיף באקט זה??
3.האם אני צריך לבצע בדיקת ל hiv??
4.ובנוסף הייתי מאוד מעוניין לדעת האם אפשר להחדיר את נגיף ה hiv בצורה שתיארתי??
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש למחלות מין
ד``ר רונן הולנד15/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מהדבקות יש לי שתי שאלותאלון10/03/2018
יש לי שתי שאלות
1. אני לא יודיע להגדיר אם יש לי דלקת חנכים או לא אבל אני כל יום בבוקר שאני מצחצח שניים יורד לי דם ומפסיק לאחר שאני שוטף את הפה במים , האם יש סכנה שבחורה תדביק אותי ה HIV מנשיקה (צרפתית) ממושכת צריך לציין שהמגע אתה לאחר כמה שעות מהצחצוח שניים האם יש ברוק נגיפים בכלל שיכולים להדביק משהו שיש לו סוג של דלקת חנכים
2. האם יכול להיות התסמינים הראשונים להידבקות בנגיף ה HIV יופיעו לאחר 3 חודשים , כי הבנתי שהתסמינים הראשונים מופעים אם בכלל בין שבועיים עד 6 שבועות האם יש מקרים חריגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות נגיף ה HIV ברוק היא מזערית ולכן לא ניתן להידבק בנשיקות גם אם יש לך דלקת חניכיים
ד``ר רונן הולנד15/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעון כזה מוזר ממש מפחדאלון10/03/2018
ראיתי אתמול איזה פתרון קטן כזה והיום בקושי רואים אותו לא כואב אני מממש מפחד שזה איזה יבלת או משהו כזה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלת לא נעלמת תוך יום, כנראה בלוטת חלב
ד``ר רונן הולנד15/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי הדבקה מחתך ממקור לא ידועאנונימית10/03/2018
נחתכתי מסכין גילוח שנראתה כמעט חדשה ונקייה, אני לא יודעת למי היא שייכת ומה ההיסטוריה שלה... חתך די רציני והמון דם, ישר שטפתי בסבון, שמתי מי חמצן ויוד, מה הסיכוי הדבקה? אני בהריון וממש בלחץ, אילו צעדים יש לנקוט עכשיו? האם לגשת עם הסכין לבדיקה או ללכת לרופא לקבל קוקטייל? מה עושים??? מפחדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לפנות לרופא. החשש העיקרי הוא מהפטיטיס, לא מ HIV
ד``ר רונן הולנד15/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להדבק מהשלוק שלקחתימורן10/03/2018
שלום רב,
יש לי שאלה ואני לא יודעת עם זה קשור לפה אז מתייעצת.
הייתי בארוחת ערב אם בת זוגתי אצל משפחתה.אמא שלה נשאית הנגיף hiv ואחותה חולה במחלת האיידס.כמובן שאחותה מטופלת בתרופות נשואה ומתפקדת נהדר ביום יום.שעשינו את הקידוש אחותה שתתה מהכוס יין של הקידוש ואז העבירה אליי ולגמתי והעברתי הלאה לשאר בני המשפחה.לאחר מכן הייתי בסרט שאולי נדבקתי כי יש לי כמה שיניים עם חורים בשן עמוקים כאלה ולפעמים יש לי דלקות חוזרות בשיני בינה הכלואות שצריך לעקור וכו.
בת הזוג שלי הסבירה שלי שאין סיכוי להדבק מהשלוק שלקחתי מכיוון ואין שם ריכוז גבוהה של הנגיף ברוק שמועבר משתיה משותפת וחד פעמית מטעימת יין של קידוש.אך הבינה לפחדיי וניסתה לתמוך ולהרגיע.
האם זה אפשרי להדבק בצורה שלקחתי שלוק מהכוס יין ויש לי חורים בשיניים מסויימים חורים עמוקים וחשופים יחסית(לא פתוח בעור אבל החורים גדולים כמו שן חסרה)שאחותה החולה בhiv העבירה לי?
צודה על העזרה דוק אני מאוד בלחץ ועשיתי כבר בדיקה לפניי שבוע קבלתי תשובות ואין לי את המחלה ואני לא נשאית ברוך השם.
תודנ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספתי פרט נוסף לשאלה
מורן10/03/2018אני רק אוסיך שיש לי קצת כאבים בשיניים בלי קשר אולי מתחיל דלקת או משהו עוד לפניי המקרה בלי קשר...אז אני לא יודעת עם יש שם משהו פתוח בפה או לו או מוגלה אין לי מושג...זה כאבים שחוזרים על עצמם כל הזמן כי אני מפחדת לטפל בשיניים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניתן להידבק ב HIV ע"י שימוש בכלים משותפים. אדם שמטופל בקוקטייל לא יכול להדביק כלל, גם לא בקיום יחסי מין
ד``ר רונן הולנד15/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראלי ללא אמצעי מניעהד``ר מרגלית לורבר10/03/2018
שלום רב, אני נמצא בחרדות בעקבות יחסי מין שקיימתי במהלך סוף השבוע, אתאר בקצרה ואשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
קיימתי יחסים עם בחורה שאיני מכיר, המין האוראלי היה ללא אמצעי מניעה והמין האנאלי כן, לאחר רבע שעה הבנתי כי איני מצליח לגמור ואז החליטה הבחורה לענג אותי בנק' ה G בפי הטבעת, היא עטפה את האצבע שלה בקונדום שהשתמשתי והחלה לגרות אותי בנק' ה G, חשוב לציין שהקונדום שהה לפחות דקה בחוץ (מגע אוויר) .
במידה וצד הקונדום שהיא השתמשה בו היה בצד שלה (בזמן החדירה) האם יש סיכוי שנדבקתי ? אני מאוד חרד ביממה האחרונה ! תודה לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד15/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה והיא חדרה מעט עם האצבע האם גם אין חשש להדבקה? כמה עמוק ממוקמת הרקמה הרירית בפי הטבעת ? תודה רבה
רונןרונן15/03/2018תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה והיא חדרה מעט עם האצבע האם גם אין חשש להדבקה? כמה עמוק ממוקמת הרקמה הרירית בפי הטבעת ? תודה רבה
רונןרונן15/03/2018תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להידבק באיידס בדרך הבאה?אנונימי09/03/2018
עם גבר גמר לאישה חולת איידס בפנים (בפרצוף) וחלק מהגמירה (מהזרע) שהגבר הוציא ניכנס לתוך העיניים והאף והפה של האישה הזאת אז הגבר יכול להידבק באיידס כתוצאה מזה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד``ר רונן הולנד15/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות לגבי הסיכון להידבקות ב-HIV במספר מצביםשהם09/03/2018
היי דוקטור,
יש לי מספרה שאלות
1. האם במין אורלי עם שפיכה בחוץ, לנחדר יש סיכון להידבק באיידס?
2. האם כששני גברים ישנים צמודים ללא בגדים אך אינם מקיימים יחסי מין ממש, יש סיכון להידבק בגלל חיכוך? ומה לגבי גבר ואשה?
3. בחדירת הגבר לנרתיק באמצעות הפה, האם הגבר או האישה בסיכון להידבק באיידס?
4. האם בחדירה של הפה והלשון לפיהם של גבר או אשה יש סיכון להידבק באיידס?
תודה ויום טוב😊* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בזמן חדירה ללא קונדום יש חשד להדבקה ב HIV. למי שמבצע מין אוראלי יש סיכוי מזערי להידבק ב HIV. בכל שאר המצבים שתיארת אין חשד להדבקה בHIV
ד``ר רונן הולנד15/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בתאונה בדיקור סיניליאת08/03/2018
הי בטעות היום גיליתי בגרב מחט מדיקור סיני שעשיתי, יש סיכוי גדול שזה מחט שנותרה ממני אבל גם ייתכן שהיא ממטופל לפניי שהמחט נצמדה לגרב וכאשר גרבתי אותה בחזרה המחט נכנסה לגרב וגיליתי אותה רק בבית..המחט כן דקרה אותי.. האם יש סכנה להידבקות באיידס ממחט של דיקור סיני בעיקר אם הייתה באוויר לפחות כמה דקות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש אפסי, אבל כן צריך לבצע בדיקות דם, בעיקר להפטיטיס
ד``ר רונן הולנד15/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות איידס תוצאות שונותאנה08/03/2018
עשיתי בדיקה 28 יום לאחר המגע הלא מוגן דרך קופת חולים שהתוצאה יצאה תשובה לא ברורה ואז נבדקתי 44 יום מהמגע הלא מוגן דרך מרפאת הפרסים והתשובה יצאה שלילית. על איזה בדיקה יש להסתמך?הבנתי שאחרי שבועיים שלושה הבדיקה של ה44 יום לא רלוונטית אלא אם עושים את הבדיקה בטווח ה21 יום. יש הבדלים בין הבדיקות של קופות החולים והמרפאות? מה עליי לעשות הלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעיתים יש תשובות גבוליות. אם מרפאת הפרסים שיחררו תשובה שלילית, את שלילית
ד``ר רונן הולנד15/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)