מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קונדום נקרע במהלך יחסי מין (פעמיים)rom12/06/2010
שלום
אני מטייל בדרום אמריקה. שכבתי עם מקומית, הרגשתי שהקונדום נקרע, וברגע שהדבר קרה יצאתי החוצה. החלפנו קונדום, אך גם הוא נקרע, וברגע הקריעה, שוב יצאתי החוצה. לא בוצע אקט מיני ללא קונדום, פרט ליציאה החוצה מהנרתיק.
אני בלחץ אדיר ולא יודע כיצד לנהוג, אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כרגע מה לעשות
ד``ר מרגלית לורבר15/06/2010רצוי שתדע שבדרום אמריקה HIV נפוץ הרבה יותר מאשר בישראל.
אצוי שתיקנה קונדומים בתוקף ותקפיד על שימוש נכון בהם, כך לא תהיה סיבה שייקרעו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Bio-Rad Genscreen HIV Ag-Ab ULTRAאדיר11/06/2010
שלום,
אני מתגורר באירופה, 6 שבועות לאחר חשיפה אפשרית עשיתי בדיקה
Bio-Rad Genscreen HIV Ag-Ab ULTRA
קיבלתי שלילי
קראתי (בדיעבד) קצת בפורום - אתן כותבות/כותבים ש8 שבועות אחרי זה אופטימלי
ידוע לכן/לכם אולי על בסיס מה ה"סטנדרט" כאן הוא 6 שבועות ועד כמה זה משנה?
האם הבדיקה של היצרן הזה מוכרת/אמינה?
תודה רבה מראש
אדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלגתן עלי :-(
אדיר15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער על ההקפצה אבל ....
אדיר15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוץ מאודעומר10/06/2010
שלום רב
שאלתי בפורום אחר את השאלה הבאה:
נערת לווי ביצעה עליי מין אוראלי כאשר אני עם קונדום האם אני יכול להדבק האיידס.
הד"ר ענה שכן.
אודה לתשובתך מאחר וזה מאוד מבלבל ,כידוע לי הסיכוי במין אוראלי הוא קטן כך שעם אני עם קונדום אז בכלל אי אפשר.
אני לחוץ מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כל סיכוי להדבקה
ד``ר מרגלית לורבר15/06/2010ראשית - הסיכוי להדבקה במין אוראלי נמוכים ביותר
במידה והם התקיימו עם קונדום - אין כל מצב להדבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהשרון10/06/2010
בבקשה תעני לי אני ממש בלחץ!!
השנה עברתי 3 בדיקות שכולםמ יצאו שליליות תודה לאל וקראתי באינטרנט שיש סוג של נגיף שהבדיקה לא מזהה האם יכול להיות דבר כזה? האם יכול לצאת שלילי שזה לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת HIV
ד``ר מרגלית לורבר15/06/2010הבדיקות בודקות את שני סוגי הנגיף - HIV1 ו- HIV2
אין וירוס HIV נוסף שלא נבדק בשיטות המודרניות המקובלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להדבקהצ'אק09/06/2010
שלום רב,
ביקרתי אצל נער ליווי. במהלך אונות הוא פלט מעט נוזל מקדים על היד. האם יש חשש להידבקות.
אין על היד פצע פתוח נראה לעין.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נדבקים במגע עם העור
ד``ר מרגלית לורבר15/06/2010אין כל מקום לחשש - לא כך נדבקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- די חוששתל09/06/2010
שלום,
שלשום בלילה ביצעתי מין אוראלי בבחור, והוא פלט טיפות מקדימות לשפיכה. מעט מכך נכנס לפי.
לאחר מכן, הוא החל להחדיר למספר שניות את איבר מינו לשלי ללא קונדום. להערכתי, רק הראש של איבר מינו היה בפנים לפרק זמן של לא יותר מעשר שניות.
האם יש חשש להדבקה? אני מתלבטת האם לגשת למיון ולבקש טיפול PEP.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך ב PEP
ד``ר מרגלית לורבר15/06/2010על פי התיאור שנתת אין כל סכנה ואין צורך ב PEP
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אימותטל09/06/2010
שלום,
עשיתי בדיקת אלייזה הרגילה במסגרת ההכנה לIVF והיא יצאה גבולית.. הודיעו לי שהבדיקה נשלחה לאימות ושאני צריכה לעשות בדיקה נוספת בעוד שבועיים...וגם אחרי בדיקה נוספת התשובה הסופית מתקבלת רק בעוד שבועיים..זה אומר שאני צריכה לחכות חודש!! כמה זמן לוקח תהליך אימות??? אני מבינה שזה ווסטרן בלוט? במידה ומתקבלת תוצאה חיובית (חז וחלילה), מתקשרים ממעבדה?? אני מתה מפחד!!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר WESTERN BLOT
ד``ר מרגלית לורבר15/06/2010אכן בדיקת האימות היא WESTERN BLOT. הבדיקה מתבצעת רק במעבדה המרכזית לנגיפים בשיבא.
תשובות ניתנות לרופא השולח (החתום על הבדיקה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעות חלוקותמשה08/06/2010
שלום, 12 יום לאחר חשיפה אפשרית שלי במין ואגינלי רגיל וקצר במיוחד (5 דקות) לבחורה עם ברמת סיכון לא נמוכה, נבדקתי בדיקת קומבו.
הרופאה אמרה ש12 יום זה זמן טוב לבדיקה ושהתוצאות יהיו אמינות.
ברוך השם יצאתי שלילי ותקין. אבל האם יש לי ממה להיות לחוץ עדיין או שאני יכול להרגע ולעשות בדיקה נוספת עוד חודשיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ להשלים את הבדיקה עם אלייזה
ד``ר מרגלית לורבר15/06/2010לאחר 8 שבועות מהאירוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הידבקותאיש07/06/2010
שלום,
לפי מספר ימים בוצע באיבר מיני מין אוראלי. 5 דקות לפני שבוצע בי המין האוראלי, גבר אחר שפך באותו הפה שביצע בי את המין האוראלי. אותו הפה שבו הייתה השפיכה לא נשטף בטרם בוצע בי המין האוראלי (ככל הנראה נותר זרע בפה בעת שאני קיבלתי את המין האוראלי). אני עצמי לא שפכתי.
מה הסיכוי להידבקות בסיטואציה זו (בכלל ובהנחה שאותו הבחור שהגיע לשפיכה לפני הוא נשא?)
הדבר מטריד אותי מאוד.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה למענה
רון15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיכון להדבקה במין אוראלי
ד``ר מרגלית לורבר15/06/2010הסיכון נמוך מאד אך לא אפסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. האם היה טעם ל- PEP?
רון17/06/2010כי ממה שהבנתי, הנסיבות שתיארתי בהודעה לא הצדיקו PEP ורוב הסיכויים שרופא במיון לא היה מסכים לתת את ה- PEP.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה צודק - אין צורך ב PEP
ד``ר מרגלית לורבר18/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששתשוש04/06/2010
הסתובבתי בקניון ופתאום איזה תאילנדית ניתקעה בי עם שקית ניילון. היה משהו חד בשקית שגרם לי לשריטה קלה ברגל.החשש שלי שהיא נישרטה גם לפני זה .מאותו חפץ חד שהיה בשקית.
האים אפשר להדבק בדרך זו? האים כדאי לעשות בדיקה?
ואיפה אפשר לעשות את הבדיקה שנקראת קומבו שהיא שבועיים מגע החשיפה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיבה לבדיקה
ד``ר מרגלית לורבר06/06/2010לא נדבקים בצורה זו ולכן אין כל צורך בבדיקת קומבו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערת ליווירוני04/06/2010
קיימתי יחסי מין מלאים עם נערת ליווי. אין לי מושג אם היא נשאית או לא, והיחסים היו כמובן רק עם קונדום.
ובכל זאת מקנן בי חשש שאולי בכל זאת אני נדבקתי.
האם מוכר לך הדבקה שנעשתה למרות שימוש בקונדום?
תודה רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדום מגן מהדבקה
ד``ר מרגלית לורבר06/06/2010יחסי מין עם קונדום הם בטוחים ואין חשש להדבקה ב HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוחד שעשו לי באותה מחט של מישהו אחרפלוני04/06/2010
תעני לי בבקשה הבדיקה היתה בוועד למלחמה באיידס בתל אביב ניראה לך שאני בסדר או אני צריך שוב לחכות חודשים ולעשות בדיקה ???????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות בועד בטיחות מירבית
ד``ר מרגלית לורבר06/06/2010בשום מקום בארץ אין שימוש חוזר במחטים ומזרקים
אנא, הרגע וסמוך על המערכת הרפואית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה מהירהא*03/06/2010
היי. קראתי שקיימת בדיקה מהירה בוועד למלחמה באיידס (תשובה תוך 30 דקות). חלון הזמן של בדיקה זו הוא 3 חודשים. נניח והבדיקה נעשית כ 10 - 11 שבועות לאחר המגע המיני, עד כמה אמינה תוצאת בדיקה זו אם בכלל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה אמינה כבר אחרי 8 שבועות
ד``ר מרגלית לורבר06/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפריקהמשה03/06/2010
שלום אני גר באנגולה אפריקה (אחוז איידס 3.5% הכי קטן באפריקה) ושכבתי עם מישהי בלי קונדום במשך בקושי 5 דקות ולא גמרתי בפנים, הבחורה צעירה יחסית (19) מה הסיכוי שלי להידבק באיידס ומתי אני יכול ללכת להיבדק ולקבל תוצאה נכונה כמה שיותר מהר? בבקשה תעזרו לי כי אני קצת בלחץ ואין פה יותר מידי מי שיעזור לי, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין באפריקה
ד``ר מרגלית לורבר06/06/2010הסיכוי להדבקה גבוה בהרבה לעומת יחסים בישראל, על פי שכיחות המחלה באוכלוסיה
הבדיקה הקרובה ביותר - קומבו אחרי 3 שבועות מהאירוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו באמת איזה חוסר אחריות
רמי20/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנשים שמקבלים ARVג'ודי01/06/2010
אשמח לדבר עם אנשים שמשתמשים ב- ARV ולשמוע איזה שינוי חל ומה ההרגשה והתופעות הנילוות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה שתדברי עם הועד למלחמה באיידס
ד``ר מרגלית לורבר02/06/2010מירי, העובדת הסוציאלית בועד למלחמה באיידס, תוכל לסייע לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)