מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני מפחד שנדבקתי באיידס .שמואל מהמכולת16/07/2010
קיימתי יחסי מין אוראליים ולאחר כחודש ושבוע עשיתי בדיקות דם לHIV הבדיקות יצאו שליליות .
לאחר שקראתי קצת הבנתי שאת הבדיקה אפשר לעשות רק חודשיים אחרי ושוב נכנסו בי הפחדים .
כיום אני ממש מפוחד מחכה בקוצר רוח ליום שאוכל להיבדק ולקבל תשובה חד משמעית .
בבדיקות דם שעשיתי אחרי כחודש ושבוע מהמגע אמרו לי שהייתה הדבקה עד לפני כחודש במחלת הנשיקה האם זה מרמז על HIV ?
יש לי חלק מהסיפטומיים שנמצאים לאחר ההדבקה בHIV כגון :
לשון לבנה איפה שהגרון , שלשולים , רעשים מהבטן כמו קירקור כל הזמן , כאב גרון (שקדים נפוחות), יובש בשפתיים , נקודות לבנות וקטנות בכל הגוף , שיעול וקוצר נשימה (אני סובל מאסטמה).
כעיקרון אני בן 15 והנקודות האלה מוציאות לי שיערות (התפתחות) .
והקוצר נשימה והשיעול אני סובל מאסטמה מאז שנולדתי .
השאלה שלי היא כזאת האם הסיפטומיים שאמרתי שייכים למחלת הנשיקה או שיש פה משהו חריג שמרמז על HIV ?
אני ממש לחוץ אשמח עם תעני לי על השאלות בדחיפות .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חכה עוד שבועיים
ד``ר מרגלית לורבר17/07/2010הבדיקה אמינה אחרי 8 שבועות, חכה עוד שבועיים תעשה בדיקה ותוכל להירגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת דם במ.ד.אי.ו16/07/2010
שלום ברצוני לדעת האם כאשר אני נותן תרומת דם במ.ד.א האם מנת הדם שלי עוברת בדיקת H.I.V לגילוי הנגיף ?
האם מיחסיי המין האחרונים שלי עברו שלושה חודשים ותרמתי דם האם אני יכול "לישון בשקט " ?
בכבוד רב י.ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם במדא
ד``ר מרגלית לורבר17/07/2010זו לא דרך להיות בטוח במאה אחוז מכיון שלפעמים מנת דם מושמדת ולא נבדקת כלל
רצוי לעשות בדיקה באופן ישיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופת חלוןלחוץ14/07/2010
שלום,
הבנתי שתקופת החלון ע"פ משרד הבריאות הנה חודשיים. ישנו רופא באיכילוב שטוען כי יש סיכוי שהבדיקה אחרי חודשיים תהיה שלילית למרות שאדם נושא את הנגיף. כל מי שאני שואל ומתייעץ איתו אומר כי אלו ההנחיות ולכן חודשיים זה בסדר. עכשיו השאלה שלי היא האם כולם אומרים חודשיים כי אלו ההנחיות או כי הם באמת מאמינים בכך? האם מבחינה מדעית (ולא מבחינת ההנחיות של משרד הבריאות) חודשיים מספיקים? האם את ממליצה לי לעשות בדיקה נוספת אחרי שלושה חודשים?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת החלון
ד``ר מרגלית לורבר17/07/201099% מהאנשים שנדבקים ב HIV מפתחים נוגדנים תוך 8 שבועות ומכאן ההנחייה המקובלת בכל מקום שמבצע בדיקות אלייזה מהדור החדש (זה מה שעושים בארץ)
אין צורך לבצע בדיקה נוספת אלא אם היו מגעים נוספים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע ד"ר את מדלגת על שאלתי ?י.ו14/07/2010
אני כבר פעמיים שואל אותך שאלה בפורום ואת לא עונה לי על שאלתי .
שאלתי מתייחסת לתחום הפורום מה שלא ברור לי מדוע אינך עונה לשאלה זו .
בכול אופן לשאלתי :
כפי שידוע לי תמיד בקשר לשאלות הדבקות את כרופא ובכלל הרפואה יוצאת מנקודת הנחה שצד אחד הוא חולה במחלה ומכן תשובתך\ם.
לשאלתי :
אני מקיים יחסיי מין קבועים עם ידידה שלי .כמו כן יחסיי המין הם תמיד עם אמצעי מניעה (קונדום) אך בשלב של "המשחק המקדים " שכולל מין אורלי כלפי הפרטנרית שלי לשוני והפה שלי חוספים לנוזל הנרתיקי שמופרש בתהליך הפיזיולוגי הזה .
במקרה הגרוע, במידה והפרטנרית שלי היא נשאית או חולת איידס, מה הסיכוי להדבקות כתוצאה מחדירת נוזל נרתיקי דרך הפה שלי לתוך גופי ?
האם נוזל נרתיקי שנכנס לגופי יכול להדביק אותי במחלה ?
(אבקש כמו שציינתי בראשית דברי צאי מנקודת הנחה שהיא נושאת את המחלה האיידס )
אשמח לקרוא את תשובתך
ומקווה שהפעם לא תדלגי על שאלתי
בכבוד רב י.ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה במין אוראלי
ד``ר מרגלית לורבר17/07/2010בהנחה שבת זוגך חיובית - בסיכוי נמוך ביותר קיימת אפשרות להדבקה.
אין דווח על הסבירות להדבקה אך יש תיאורים של מקרים בהם היו הדבקות ממין אוראלי.
ומה איתך - אתה נבדקת?
למה שלא תלכו שניכם להיבדק ותסירו ספקות מיותרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם של נשא איידסשגיא13/07/2010
האם יש קשר בין ערכים גבוהים של אחוז Monocytes בדם לבין היותו של האדם כנשא איידס?
(כמות הLymphocytes תקינה).
קראתי מלא חומר , השאלה שלי אם יש יצור מוגבר של Monocytes כאשר אדם נשא איידס כדי להלחם במחלה או ש Monocytes לא משתתפים כלל בתהליך?
כי משום מה בכל הפרסומים מצד אחד כתוב שעודף Monocytes מצביע על זיהום נגיפי, מצד שני אף מילה על מחלת האיידס במצב של עודף Monocytes .
למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונוציטים ו HIV
ד``ר מרגלית לורבר17/07/2010אין קשר בין שני הדברים, אין עלייה או ירידה במספר במונוציטים בדם במקרה של הדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם !!!דחוףףףף12/07/2010
שלום
השאלה שלי היא ... האם מבדיקת דם רגילה וכללית שאני עושה כל פעם בחצי שנה מאפשרת לגלות אם אני נדבקתי באיידס ??? ... כי לפני חודשיים קיימתי יחסי מין לא מוגנים ... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה
דחוףףףף13/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
ד``ר מרגלית לורבר13/07/2010לא, בדיקת דם שגרתית לא בודקת HIV
עלייך לבקש ספציפית מרופא המשפחה לבצע בדיקת HIV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגע של זרע עם קצת דםסיון12/07/2010
שלום יש לי שאלה
חבר שלי גמר לי על החזה. שאלתי היא- במידה והיה לי פצע קטנטן פתוח על גבי הפטמה והיה קצת דם שם. וחבר שלי גמר לי שם לכן נוצר מצב כזה שבו הזרע נגע לי קצת בדם= האם כך אפשר להדבק באיידס או בצהבת B ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכוי להדבקה בצורה שתיארת הוא זניח
ד``ר מרגלית לורבר13/07/2010לגבי צהבת מסו B - רצוי לקבל חיסון, מה שאין לגבי HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון במגע עם זרע יבשאשה10/07/2010
שלום רב
יש לי שאלה שלא נוטים לדון עליה כל כך: עשיתי ביד לגבר וידי באה במגע עם הזרע. לאחר כעשרים דקות נגעתי באיבר המין שלי (שהיה מגורה). האם קיימת סכנה להידבקות בשל מגע בין הנוזלים ? (כאמור הזרע היבש נגע בנוזל נשי באיזור פתח הנרתיק)
תודה רבה
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה...טרם קיבלתי...
נילי13/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה...טרם קיבלתי...
נילי13/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכוי זניח ואפסי
ד``ר מרגלית לורבר17/07/2010נוזל זרע שהתייבש אינו מכיל נגיפים חיים. גם מגע עם נוזל שאינו יבש מהווה סכנה אפסית להדבקה, כך שאין זו דרך מקובלת ומוכרת להדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון במגע עם זרע יבש
אשה24/07/2010הסיכון נמוך גם עם זרע רטוב, בגלל שעברו 20 דקות או מאיזו סיבה אחרת?
תודה
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון אפסי
ד``ר מרגלית לורבר24/07/2010המגע בין ריריות אברי המין לזרע יבש הוא אפסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון הידבקות מסכין גילוחדני08/07/2010
שלום
בזמן שהסתפרתי אצל הספר, הספר השתמש בסכין תאר בדיוק אחרי שהשתמש בו לקוח אחר. סכין זה יכול לגרום לחתכים קטנים, מיקרוסקופים או גירוי בעור ואדמומיות קלה.
האם שמימוש כזה הוא גורם הידבקות במחלות זהומיות כמו איידס?
כיצד אני צריך להתנהג בהתאם לסיטואציה זו?
אודה לתשובה מהירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי
דני08/07/2010בהמשך לשאלתי האם קיים טיפול מונע? שמעתי שקיים טיפול מונע הניתן בבית חולים במידת הגעה קרובה למקרה.
האם אוכל לקבל טיפול זה?
כמה זמן מהתקרית הטיפול יכול להיות יעיל?
אשמח אם תוכלי להתיחס ל2 שאלותי מכיוון שאני נמצא במצב לחץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהזה אומר ? תוצאהזו מתאימה למצבך...חסוי08/07/2010
שלום,
עשיתי בדיקת לאיידס והיא נמצאה שלילית.
ובסוף הבדיקה כתוב
*תוצאה זו מתאימה למצבך לפני כחודשיים.
מהזה אומר ?
האם הבדיקה קולטת את המגע גם לפני שנה ויותר?
או רק מה שהתרחש בחודשיים האלו?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה ?
חסוי08/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה מתייחסת לתקופה של עד לפני חו
מיכל13/07/2010הכוונה היא שהבדיקה בודקת האם יש לך איידס עד לתקופה של לפני חודשיים. כלומר מרגע שנולדת ועד ללפני חודשיים לא נדבקת באיידס.
הבדיקה לא יכולה לבדוק האם במהלך החודשיים האחרונים נדבקת או לא.
לכן יש לעשות בדיקה חודשיים אחרי האירוע שבגללו אתה נבדק ולא לפני כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה שלילית ל HIV
ד``ר מרגלית לורבר13/07/2010משמעותה שחודשיים לפני ביצוע הבדיקה היית שלילי (לא מודבק)
אין זה אומר כי במהלך החודשיים האחרונים לא נדבקת, מאחר ואמינות הבדיקה ביא אך ורק לאחר שעברו חודשיים מהארוע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיאיר06/07/2010
שלום ד"ר,
אתמול בעבודה מישהי הביאה אבטיח אותו חתכה בביתה וכשהיא הגיעה למקום עבודתנו היא שמה את האבטיח במקרר. אכלתי מהאבטיח ואח"כ הבחנתי שלאותה האישה היה חתך די טרי על האצבע כך שכנראה אותו חתך בא במגע עם האבטיח אותו אכלתי. החתך היה די טרי אם כי דם לא זב ממנו אם כי יתכן ואולי אותו חתך נגרם בשעה שחתכה את האבטיח (אין לי מושג ממתי החתך). אציין שלא הרגשתי טעם של דם או הבחנתי בדם על האבטיח. החשש שלי הוא אולי נדבקתי באיידס כי אולי דם בלתי נראה היה על האבטיח והנגיף היה יכול שרוד בגלל שהאבטיח היה קר ונשמר במקרר.
אודה לך על תשובה מפורטת כי אני לא מצליח לישון. האם יתכן שנדבקתי באיידס? האם עלי לקחת טיפול מונע?
תודה אני נורא לחוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
יאיר06/07/2010ברצוני לציין שאותה אישה היא בעלת התנהגות מינית מתירנית כך שיש סיבה לחשוש לגבי היותה נשאית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
יאיר06/07/2010ברצוני לציין שאותה אישה היא בעלת התנהגות מינית מתירנית כך שיש סיבה לחשוש לגבי היותה נשאית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשא ואוראלינשא05/07/2010
אני נשא שמטופל בתרופות והמצב שלי מוגדר כ undetectable
השאלה שלי
האם עלי להזהר בקיום יחסים אוראלים בהם הפרטנר מבצע בי מין אוראלי?
האם חובה עלי לדווח לפרטנר שאני נשא - אם גמרתי לו בפה - כדי שהוא יקח טיפול מונע - PEP?
האם אוראלי ללא גמירה לא מסוכן כלל (כשאני הוא הצד המקבל אוראלי)
והאם יש קשר לכך שאני undetectable ובכך הסיכוי שהפרטנר נדבק ממני גם אם גמרתי לו בפה אפסי ולא מצריך טיפול או הזהרות?
אודה על תשובה ברורה בעיניין משום שאני מרגיש שבנושא האוראלי הדעות חלוקות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה אם אפשר לענות
נשא08/07/2010הנושא קצת דחוף
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם החדרת אצבעות לאבר הנשי יכולהרם*04/07/2010
להעביר את הנגיף האיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר מרגלית לורבר05/07/2010לא, אין הדבקה דרך העור גם אם היה מגע עם ריריות של נשאית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה.חסוי04/07/2010
אדם שחולה באיידס ,
והוא מבצע בדיקת דם שגרתית רגילה כללית בקופת חוליםץ.
במידה והוא חולה איידס , יבחינו במשהו שלא לא תקין?
או שאין בחיים מושג אם למישהו יש איידס דרך בדיקת דם רגילה?
האם הרופא יבחין במשהו , עם הזמן ? דרך הבדיקת הרגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות שגרה
ד``ר מרגלית לורבר05/07/2010לא, לא ניתן לדעת שאדם נשא באם לא בודקים ספציפית נוגדנים ל HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה ואיידסדניאלה04/07/2010
מה הסבירות שאישה תעבור שני הריונות תקינים ושני ניתוחים קיסריים תקינים ותהיה נשאית ללא ידיעת?
תוך איזה פרק זמן ניתן לאבחן ילדים נשאים? תוך כמה זמן המחלה יכולה להתפרץ בקרב ילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה ונשאת HIV
ד``ר מרגלית לורבר05/07/2010אם אשה היא נשאית HIV , אינה יודעת על מצבה וכמובן שאינה מקבלת טיפול - הסיכוי להדבקת הילוד הוא 25% (כלומר הדבקת ילד אחד מתוך 4 )
ילוד נשא ניתן לאבחן כבר אחרי מספר חודשים מהלידה על ידי בדיקת הנגיף עצמו ולא הנוגדנים (שעוברים את השליה מהאם הנשאית).
המחלה בילדים מתפרצת מוקדם יותר מאשר במבוגר, בין מיידת סמוך ללידה וע מספר שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)