מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי גורמי הידבקות באיידסלי10/05/2010
שלום רב
לפני מס' ימים עזרתי להומלסית חולת איידס
היא הייתה עם פצעים פתוחים על הפנים ובכפות הידיים. בגלל רצונה להודות לי היא חיבקה אותי
ולחצה את ידיי. האם ניתן להידבק בנגיף,היות ולאותה אישה היו פצעים פתוחים בידיים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נדבקים ממגע עם העור
ד``ר מרגלית לורבר11/05/2010גם במידה והיו פצעים מדממים - אין סכנה במגע עם עור בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר- בבקשה תעניאבי10/05/2010
לפני שבעה חודשים הייתי אצל זונה. עם קונדום. אתמול עשיתי בדיקה מהירה ויצאתי שלילי, אבל אמרו לי שישלחו את דגימת הדם שלי לעוד בדיקה, ושיודיעו לי עד יום רביעי. אני מת מפחד שיודיעו לי שבבדיקה החוזרת יצאתי חיובי ח"ו. מה הסיכוי שזה יהיה? האם אחרי שבעה חודשים הבדיקה המהירה מספיק אמינה? האם ככל שעובר הזמן הבדיקה יותר או פחות אמינה? (כי היא בודקת אם אני לא טועה את הנוגדנים שהגוף מייצר, אז האם ככל שהזמן עובר הגוף מייצר יותר ויותר נוגדנים, או שבאיזשהו שלב הוא "מתייאש" ומפסיק לייצר כשהוא רואה שזה לא עוזר) תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמינות הבדיקה אחרי 7 חודשים
ד``ר מרגלית לורבר11/05/2010
אחרי 7 חודשים אתה יכול לסמוך על הבדיקה. הבדיקות אמינות כבר אחרי חודשיים ואין היעלמות של הנוגדנים עם הזמן.
אדם שנידבק - מייצר נודגנים והם נשארים בגופו כל חייו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות מדוקרן למדידת סוכרelinor10/05/2010
שלום,
רציתי לשאול מה הסיכויים להידבק באיידס אם השתמשתי באותה מחט של דוקרן למדידת סוכר לאחר שידידי דקר עצמו,
אם כן, כעבור כמה זמן מהמקרה אוכל לגשת להדבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה שידידך ייבדק
ד``ר מרגלית לורבר11/05/2010במקרה שכזה - ראוי היה שידידך ייבדק. אם הוא שלילי - אין צורך שתעשי כל בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנועה10/05/2010
בוקר טוב
שאלתי היא,במידה ואני עושה את בדיקת הקומבו,בעיקר אחרי יחסים בלתי מוגנים(אוראלי),כשאני עושה את הבדיקה אחרי 8 שבועות.במידה ואני עושה אותה 3 ימים לפני,התשובה עדיין תהיה מדוייקת?תודה לך.רוצה רק להוסיף,שאני מעדיפה לעשות את הקומבו,שתכסה לי גם ארוע אחר קטן שהיה לי לאחר מכן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו
ד``ר מרגלית לורבר10/05/2010בדיקת קומבו תיתן תוצאה טובה ומהימנה לאחר 3 שבועות
בדיקת אלייזה אחרי 8 שבועות. מאחר והכל סטטיסטיקה - פלוס מינוס שלושה ימים לא אמור לעשות הבדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמישהו10/05/2010
מישהי שאני לא מכיר מצצה לי וליקקה לי את פי הטבעת...האם ניתן להידבק כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כך נדבקים !!!
ד``ר מרגלית לורבר10/05/2010לא נדבקים ב HIV בדרך זו.
ממליצה לקרוא על צורות הדבקה לפני ששואלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלייזהsergey09/05/2010
שלום רב!עברו 56 ימים קשים ועשיתי בדיקה ברמבם.יצא שלילי,למרות שלא האמנתי.ביקרתי אצל רופא למחלות זיהומיות עקב חולשה כללית,פצעים בפה וכאב ראש הנמשכים קבר כחודש שזה התחיל גם חודש אחרי מגע מסוכן.הרופא אמר לעשות בדיקה נוספת בעוד חודש,ואם תצא גם היא שלילית אז ניחפש לעומק.השאלה עם כדאי לעשות אולי בדיקת pcr?המתנה עוד חודש כבדה עליי כי היו הרבה חרדות וחששות ונמשכים גם היום.תודה וערב נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אלייזה אחרי 56 ימים
ד``ר מרגלית לורבר10/05/2010הבדיקה שביצעת אמינה ומעידה על כך כי לא נדבקת ב HIV - אין צורך בבדיקה נוספת !!!
יש הרבה סיבות אחרות לסימפטומים שתיארת - גש לרופא המשפחה ותיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירה מדוקרןאיבון07/05/2010
שלום,
רציתי לשאול באם נדקרטי ממחט .(חשוב לציין לא חלולה כמו של סמים) אלה מחט כמו של נעץ רק עם שפיץ בקצה ולא חלולה
לא היה עליה סימי דם ונראתה לעין נקיה.
האם זו דרך להדבק באיידס.
שלתי מספר מומחים לאיידס ורציתי לדעת גם את דעתך בבקשה.
ואם אפשר עם הסבר מדעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירה מדוקרן
ד``ר מרגלית לורבר10/05/2010גם אם הדוקרן היה קודם במגע עם דם המכיל את הנגיף - לאחר מספר דקות הנגיף איננו מדבק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה באיידס כתוצאה מחיכוך אברי מיןeli07/05/2010
שלום רב,
קראתי כמעט את כל ההודעות בפורום זה אך אין התייחסות לנושא :
האם ניתן לקבל איידס מחיכוך אברי המין ללא חדירה .
אם להיות יותר ציורי : כאשר בת הזוג רטובה ונוזלים "נמרחים" על אבר המין שלי.
אם כן אשמח לדעת מה אחוז ההיבקות באופן זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כך נדבקים ב HIV
ד``ר מרגלית לורבר10/05/2010מגע של נוזלי גוף המכילים את הנגיף עם העור אינו מדבק, ולכן על פי התיאור שלך אין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני שמונה שנים שכבתי עם זונהשייקה06/05/2010
לפני שבע או שמונה שנים שכבתי עם זונה (וגינאלי) והקונדום נקרע באמצע וגמרתי בפנים
מיד אחכ נכנסתי למקלחת ושטפתי היטב את איבר המין
לא זכור לי שהיה לי תופעות מוזרות של חום , כאבים , חולשה , דלקת ראות וכו'
מה הסיכוי להדבקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר מרגלית
אבי06/05/2010אז עוד פעם אני שואל.
לפני חצי שנה הייתי אצל זונת רחוב ליד הבורסה.
הקונדום לא נקרע בוודאות של 100% (ניפחתי אותו אח"כ ולא יצא אוויר). המגע היה רק וגינאלי ולא אנאלי, והיא גם קצת ירדה לי, כשאני עם קונדום. האם כדאי לי בכלל ללכת להיבדק או שאני יכול להיות רגוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ובדיקת HIVשואלת05/05/2010
שלום
אני בשבוע 26 להריון, ורק לפני שבוע שמתי לב שבעצם לא הפנו אותי לבדיקת HIV יחד עם כל הבדיקות הרגילות.
כמובן שרוב הסיכויים שהכל בסדר גמור, אבל בכל זאת ביצעתי מיוזמתי את הבדיקה היום.
האם במידה וחס וחלילה משהו לא בסדר, עדיין סביר שהעובר לא נדבק? לא היה משהו חריג בהריון חוץ מקצת דימומים בטרימסטר הראשון, ולמיטב הבנתי סכנות ההדבקה העיקריות הן בלידה עצמה ובהנקה, נכון?
בנוסף, אשמח לדעת תוך כמה זמן חוזרות תוצאות הבדיקה מקופת חולים כללית, ואיך אני מקבלת את התשובה: מתפרסם באינטרנט, מתקשרים אלי, נשלח בדואר וכו. האם יוצרים איתי קשר, או שאני צריכה ליצור קשר מיוזמתי עם הרופא?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
שואלת05/05/2010האם יש צורך לשלוח גם את בעלי להיבדק?
הוא נבדק בעבר, ומאז היה עם בחורה אחת בלבד, איתה מעולם לא שכב ללא קונדום, אבל כן היה מין אורלי בינהם. האם יש סכנה אמיתית להדבקה של הבחור שנותן מין אורלי לבחורה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת HIV בהריון
ד``ר מרגלית לורבר11/05/2010
ראשית, אני מברכת אותך על שעשית את הבדיקה מתוך הבנה של הרפואה המודרנית והיכולת למנוע הדבקת הילוד בנגיף במקרה של אם נשאית.
במישה ועשית את הבדיקה בקופ"ח - תצרי קשר עם הרופא השולח - רק הוא מקבל את התשובה מהמעבדה.
המידה וחו"ח התשובה חיובית יש עדיין זמן לטפל, למרות שההמלצה היא להתחיל טיפול בשבוע 14 להריון בנשים שמצבן החיסוני טוב (דהיינו, לא היו מקבלות טיפול לולא היו בהריון).
באשר לבעלך - לשיקולך, תמיד טוב שאדם יידע את מצבו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. יצאתי שלילית,
שואלת12/05/2010אשלח גם את הבן זוג להיבדק - למרות שהסיכויים שלו להיות נשא שואפים לאפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה כי לא ניתנה תשובה
שואלת10/05/2010תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא ענו ליאנונימי05/05/2010
נבדקתי בוועד למלחמה באיידס חצי שנה אחרי שקיימתי יחסי מין ללא קונדום.ביצעתי בדיקה מהירה שהייתה בסדר ואמרו לי שהם שולחים בנוסף לביה"ח סורוקה ואם תהיה בעיה יתקשרו אלי.לא התקשרו אליי. היום אני יוצא עם מישהי חדשה.האם אני יכול לקיים איתה יחסי מין ללא קונדום ללא כל חשש מצידי שאסכן אותה באיידס?(אני יודע שהיא בסדר)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה ענו לי
אנונימי10/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתין לתשובה..
אנונימי11/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתברר את התשובה בועד או סורוקה
ד``ר מרגלית לורבר11/05/2010אם ביצעת בדיקה - מן הראוי שתקבל את התשובה
רק כך תוכל להיות בטוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה אנא התייחסי
אנונימי11/05/2010מה שאני רוצה לשאול הוא- אם אחרי תקופה של חצי שנה לא נמצאו אצלי נוגדנים לאיידס בבדיקה שנעשתה לי בוועד(הבדיקה המהירה הייתה בסדר ובוועד אמרו שרק אם תהיה בעיה כלשהי עם הבדיקה בסורוקה יתקשרו אליי לפי הנוהל שלהם ואם לא -משמע שהכל בסדר)האם אני יכול לקיים יחסי מין ללא קונדום ללא כל חשש מצידי שאסכן את הצד השני באיידס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב תשובהאוהד05/05/2010
שלום ד"ר,
אני חושב שחלק מהשאלות חוזרות על עצמן פה בגללל חוסר בהירות בנוגע לבדיקת הקומבו לכן אבקשך להתייחס לשאלותיי כיוון שהן רלוונטיות להרבה מהשואלים פה.
1. ראיתי שכתבת פה שרגישות בדיקת הקומבו הינה מקסימלית לאחר שלושה שבועות ולאחר מכן יורדת עקב ירידת החלבון (P24) האם בשל ירידת החלבון לא אומרים הנוגדנים להיות מזוהים?
2.האם יתכן מצב שבו לאחר שלושה שבועות גם הנוגדנים וגם האנטיגן יהיו שליליים?
3. האם אצל כל הנדבקים החדשים האנטיגן עולה?
4. אני יודע שהסגוליות של בדיקת האנטיגן מתקרבת ל 100% אולם ממה שקראתי ברשת הרגישות מגיעה במקרה הטוב ל 90% האם הדבר נכון?
5. כתבתן שמומלץ לאשרר בדיקה זו בבדיקת אלייזה רגילה לאחר חודשיים, האם הסיבות לכך הן פורמליות או סיבות רפואיות גרידא?
6. האם נתקלת במקרב בו הקומבו היה שלילי לאחר שלושה שבועות ובהמשך התברר כי התשובה היתה מוטעית?
תודה ואני באמת חושב ששאלות אלו רלוונטיות לרבים מן הגולשים על אף השאלות הרבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוסף
שמעון08/05/2010איפה נבדקים ומקבלים תשובה באופן המהיר ביותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתן אותי
אוהד12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקישור
ד``ר מרגלית לורבר28/05/2010http://gateway.nlm.nih.gov/MeetingAbstracts/ma?f=102261294.html
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמעות בדיקת קומבו
ד''ר קרן אולשטיין-פופס15/05/2010הבעיה ברפואה שלא הכל שחור או לבן ויש הרבה אזורים אפורים ...
בדיקת קומבו בודקת נוגדן + אנטיגן - האנטיגן מתחיל לעלות אחרי שבועיים או שלושה. תלוי בתגובה הייחודית של כל אחד ואחד. בהמשך, האנטיגן יורד והנוגדנים עולים. לעיתים, נוצר מצב בו הנוגדנים עוד לא עלו מספיק והאנטיגן כבר ירד. זה אמנם לא שכיח, ולא קורה אצל רב האנשים, אבל בהחלט עלול לקרות, ותואר בעבר.
לכן, תאורטית לפחות, יכול להיות שיהיה שלב בו הקומבו שלילי למרות שעברו יותר משלושה שבועות מהמגע, והיתה בו הדבקה.
במהלך השנים שאני מתעסקת באיידס - ידוע לי על מקרה אחד של בדיקה שלילית אחרי שבועיים וחצי שבסוף היתה חיובית. לא ידועים לי עוד מקרים דומים.
בעיקרון, יצרני הבדיקות טוענים שהרגישות של הקומבו היא מעל 90% , אבל בגלל עניין הספק הקטן שציינתי כאן, ובגלל שלכל אחד יש מערכת עם מהירות תגובה שונה, אנחנו ממליצים תמיד להיבדק שוב עם אלייזה אחרי 8 שבועות, כדי להיות בטוחים במיליון אחוז. זו הבדיקה שיש לנו הכי הרבה נסיון איתה ואנחנו סומכים עליה.
מקווה שזה ענה על כל השאלות, כי הנושא הזה אכן לא פשוט בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCOMBO אמינות לכל השואלים
ד``ר מרגלית לורבר28/05/2010Comparison of the New ABBOTT AxSYM HIV Ag/Ab Combo Assay with another HIV 4(th) Generation Assay and with Two 3(rd) Generation HIV Assays Under Routine Conditions in Two Independent Clinical Microbiology Laboratories.
BACKGROUND: Fourth generation (4th gen) HIV tests simultaneously detecting p24 Ag and anti-HIV-1/2 Ab are now rapidly becoming standard assays in clinical laboratories. Their major advantage over 3(rd) gen HIV antibody only assays is the earlier detection of primary HIV infections (PHI). The performance of a new 4(th) gen HIV assay, the Abbott AxSYM HIV Ag/Ab Combo (HIV Combo) was compared with another 4(th) gen assay the BioMerieux VIDAS HIV DUO (HIV DUO), and with the 3(rd) gen Roche COBAS Core Anti-HIV 1+2+O EIA (HIV 1+2+O) and Abbott AxSYM HIV 1/2 gO (HIV1/2 gO-Ag assays, Western Blots, PCR, and by testing consecutive sera.RESULTS: Results obtained from both laboratories were highly comparable. Fourth generation assays correctly identified 6/793 specimens that were confirmed positive (0.76%). One PHI was newly detected that remained undetected by the 3(rd) gen antibody-only tests. With HIV Combo, none of the 793 sera was repeatedly false positive yielding a specificity of > 99.87%. One sample was initially false reactive. In contrast, false positivity rates were 8/793 (1%) with HIV DUO, 8/399 (2%) with HIV 1+2+O, and 0/394 with HIV1/2 gO. We found 100% diagnostic sensitivity when testing routine pt specimens, cohort plasma, and UKNEQAS quality control samples. For the early detection of 11 PHI cases HIV Combo proved to be at least as sensitive as HIV DUO. An interesting observation was found when analyzing follow-up sera of 2 pts with PHI and early HAART where HIV DUO gave transiently negative results, whereas HIV Combo consistently remained positive. In another follow-up of a PHI case HIV Combo and HIV 1/2 gO assays became transiently negative while HIV DUO remained positive.CONCLUSIONS: The new AxSYM HIV Ag/Ab Combo assay as tested in 2 independent routine laboratories proved to be a reliable test with excellent specificity (> 99.87%) and sensitivity for early detection of primary HIV infection. During the study, a new primary infection has been detected that would have been missed by 3(rd) gen HIV assays.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קומבו - תשובות לשאלותיך
ד``ר מרגלית לורבר28/05/2010http://gateway.nlm.nih.gov/MeetingAbstracts/ma?f=102261294.html
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופת החלוןתומס05/05/2010
שלום ביום שבת הזה ה8.5 ימלאו חודשיים לתקופת החלון שלי.
רציתי לדעת האם זה משנה אם אגש יומיים לפניי ביום חמישי האם זה משנה? כאילו עברו 7 שבועות ו6 ימים כי פשוט יהיה לי יותר נוח.
האם ההפרש של היומיים הזה משנה?
תודה רבה,
תומס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת החלון
ד``ר מרגלית לורבר05/05/2010ההפרש לא משנה - תוכל להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ראבי05/05/2010
בהמשך להודעה הקודמת, אם עברה חצי שנה מרגע המגע ואין שום תסמינים\פריחות\מחלות אפשר להיות רגוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר מרגלית לורבר05/05/2010במרבית המקרים אין תסמינים לאחר ההדבקה !!! ולכן אל תחכה שהם יופיעו.
הדרך היחידה לדעת את מצבך היא לבצע בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבוrob04/05/2010
רופאים נכבדים!לא קיבלתי תשובה,אבקש התייחסותכם בבקשה,מהי עמינות קומבו ואלייזה ב7 שבועות מהמגע אורלי לא מוגן עם נערת ליווי?לא רוצה להיות נודניק.אך החרדה גדולה מאד.כל יום המתנה ל8 שבועות נמשך כל כך לאת ומלווה בהמון לחץ.((((תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלייזה וקומבו
ד``ר מרגלית לורבר05/05/2010האמינות המירבית לגבי בדיקת אלייזה היא לאחר 8 שבועות. אין טעם לקצר פינות מכיון שתמיד תישאר עם הספק ותיאלץ להיבדק פעם נוספת.
באשר לקומבו - מטרת הבדיקה היא לאבחן מוקדם את ההדבקה - האמינות המירבית היא לאחר 3 שבועות, אז מזהה הבדיקה את חלבוני הנגיף ועדיין לא מזהה נוגדנים. לאחר מכן יורדת כמות חלבוני הנגיף והבדיקה יכולה לצאת שלילית - לא רצוי להשתמש בה לאחר 3 שבועות !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)