מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחוץ מאוש -שאלהמיקי19/05/2010
האם עיקצוצים בידיים וברגליים חודש וחצי לאחר מגע לא מוגן יכולים להוות אחד מהסימנים להדבקה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיקצוצים בידיים
ד''ר קרן אולשטיין-פופס19/05/2010אלה לא הסימנים המוכרים של הדבקה.
בכל זאת אם יש לך חשש בעקבות מגע כלשהו- כדאי להיבדק 8 שבועות אחרי המגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידס בבקשה תשובה דחוףמור19/05/2010
שלום,
מרגע קיום היחסיםלא מוגנים עברו בול חודשיים, ביצעתי בדיקת HIV ויצא שלילי האם אני צריכה לבצע את הבדיקה שוב לאחר כמה זמן? או שהתשובה מהימנה... מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מהימנה לאחר חודשיים
ד``ר מרגלית לורבר19/05/2010אין צורך בבדיקה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להדבקמועדון סטריפ18/05/2010
הי
האם ניתן להדבק במועדון סטריפטיז אם היא ערומה ורוקדת עליי כשאני עם תחתונים ?
יש לציין שלא היה מגע ישיר כמובן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמובן שאי איפשר להידבק
ד``ר מרגלית לורבר19/05/2010חייב להיות מגע מלא ביחסי מין - אחרת אין כל סכנת הדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקות / פעוטות ואיידסאיבון16/05/2010
יש לי שאלה בבקשה.
לפי קריאה שלי בנושא האיידס, הבנתי שאצל אדם מבוגר מרגע ההדבקה ועד זמן התפרצות התופעות
יכול לקחת מספר שנים מבלי להרגיש.
השאלה שלי, מה קורה לפעוט /תינוק שנניח לא יודעים שהוא נשא, האם גם הגוף שלו יכול להתמודד עם הנגיף מספר שנים ? כמו אדם בוגר ?
הר ידוע שתינוקות / פעוטות שנמצאים בסביבה של גן / מעון נחשפים יותר לחיידקים.
אז מה הזמן הממצוע שמגלים שלתינוק / פעוט יש את הנגיף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקת פעוטות
ד''ר קרן אולשטיין-פופס19/05/2010קודם כל, כל הפעוטות שאובחנו בארץ - נדבקו מאמם בלידה. אין מקרים של הדבקות של פעוטות מהסביבה !
בכל מקרה, ילדים בדרך כלל מפתחים זיהומים חוזרים או סימנים מסוימים שמרמזים על הוירוס כבר בשנים הראשונות לחייהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העין כרקמה עדינהדורה16/05/2010
לבני (בן 7 חודשים) היה לריס בעין , ואחת האמהות בדרך לגן ששוחחתי עימה הוציאה לו את זה מהעין , והבחנתי שהיה לה שריטה כזאת פתוחה במצח.
אם היה טיפה של דם טרי ואז נגעה בעין של הבן שלי אפשר להדבק ככה?
כמה דם צריך דרך העין? אני לא ראיתי לבני כתם של דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שאת צריכה
אבי16/05/2010מה שאת באמת צריכה זה פסיכולוג ודחוף. יש לך איידס-פוביה מטורפת.למה נראה לך שטיפת דם נפלה לבן שלך בעיין כשהאמא הזאת הוציאה לו ריס? ולמה נראה לך שיש לאמא הזאת איידס? (בארץ יש כ3000 נשאי איידס מתוך אוכלוסייה של 7 מיליון כלומר הסיכוי שיש לה איידס הוא בערך 1 ל-2500, מה עוד שהיא לא בקבוצת הסיכון כך שהסיכוי הוא אפסי ממש) בקיצור- אל תעבירי את החרדות והפוביות המוגזמות שלך לבן החמוד שלך, ולכי לפסיכולוג!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאת צריכה
אבי16/05/2010מה שאת באמת צריכה זה פסיכולוג ודחוף. יש לך איידס-פוביה מטורפת.למה נראה לך שטיפת דם נפלה לבן שלך בעיין כשהאמא הזאת הוציאה לו ריס? ולמה נראה לך שיש לאמא הזאת איידס? (בארץ יש כ3000 נשאי איידס מתוך אוכלוסייה של 7 מיליון כלומר הסיכוי שיש לה איידס הוא בערך 1 ל-2500, מה עוד שהיא לא בקבוצת הסיכון כך שהסיכוי הוא אפסי ממש) בקיצור- אל תעבירי את החרדות והפוביות המוגזמות שלך לבן החמוד שלך, ולכי לפסיכולוג!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסיעל15/05/2010
האם הנוגדנים בגוף נמחקים תמיד כשיש איידס או רק בזמן מחלה פעילה.
אילו בדיקות חריגות בבדיקת דם שיגרתית אמורות להדליק נורה אדומה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר קרן אולשטיין-פופס15/05/2010הנוגדנים בגוף לא נמחקים בעקבות הדבקה ב HIV. הוירוס דווקא פוגע בתאים של מערכת החיסון שלא מייצרים נוגדנים.
בבדיקות דם רגילות בדרך כלל אין רמזים. לפעמים בספירת הדם אפשר למצוא רמה נמוכה של תאים לבנים מסוג לימפוציטים. אבל זה לא ממצא ספציפי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרי?רותם15/05/2010
האם אפשר להידבק באיידס דרך הסרת שיער ב- SHR או בלייזר?
הטיפולים נעשים דרך כללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער
ד''ר קרן אולשטיין-פופס15/05/2010לפי מה שידוע לנו - לא נדבקים בפרוצדורות האלה.
חוץ מזה, המקומות האלה אמורים לשמור על סטריליות של הציוד שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהמנשה15/05/2010
שלום,
חלק מהרופאים (כדוגמת איציק לוי מתה"ש) טוענים שיש להיבדק בקומבו רק במקרה של סימפטיומים מה ההגיון בכך? או הבדיקה בכל מקרה מהימנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו
ד''ר קרן אולשטיין-פופס15/05/2010האמינות של הבדיקה לא קשורה לסימפטומים. גם כשיש הדבקה ואין סימפטומים - הבדיקה צריכה חיובית אחרי כחודש מהמגע.
העניין הוא שמשתמשים יותר מידי בבדיקה הזו היום, וללא הצדקה אמיתית.
צריך באופן רגיל להשתמש באלייזה כבדיקה אחרי חשיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות נרתיק שעל קונדוםארז15/05/2010
כאשר אני מוריד את הקונדום אני בא במגע עם החלק שהיה חשוף
להפרשות נרתיק, לעיתים אני שוכח לשטוף ידיים מיד לאחר הסרת הקונדום
או שיש לי חתכים קטנים ושפשופים בידיים ואו שעושה פעולות יומיומיות
כמו אכילה או שפשוף העיניים וכו' האם זה יכול להוות
סכנה כאשר לא שטפתי ידיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות נרתיק
ד''ר קרן אולשטיין-פופס15/05/2010בעיקרון - מגע בין ההפרשות לעור לא גורמות להדבקה.
חוץ מזה - הוירוס מת די מהר באויר.
אין מה לחשוש ממגע מהסוג הזה.
בכל זאת ובלי קשר לאיידס - כדאי תמיד לרחוץ ידיים אחרי המגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"רמור15/05/2010
שלום לך,
האם אפשר לשלוח לך מייל אישי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס15/05/2010אפשר לשלוח אליי למייל [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר לורבר או לד"ר אושלטיין
מור16/05/2010שלום,
ד"ר אולשטיין שלחתי לך מייל אין מושג האם קיבלת. חייב את עזרתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלח מייל
ד``ר מרגלית לורבר19/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פס לבן עם בליטות מעיד בוודאותסקרן וחושש14/05/2010
לרופאים שלום
אשמח מאד לקבל התייחסות מאחר והאינטרנט מלא בדעות לא ברורות.
האם פס לבן בצידי הלשון מעיד בוודאות גמורה על איידס או שמא יכול להעיד על דברים נוספים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס לבן בלשון
ד''ר קרן אולשטיין-פופס15/05/2010יכול להעיד על הרבה דברים אחרים, לא רק איידס.
כדאי להראות לרופא ולהתייעץ איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה דילגו על השאלה שלי, תגובתכם חשואיתי13/05/2010
שלום רב
אני גיי בן 30, תמיד מקפיד רק להשתמש בקונדום. לפני כשבוע מצאתי את עצמי במיטה עם 2 גברים. אני הייתי הצד הפס והם היו וורסיטילים. בין תחלופה בנינו תמיד הקפדנו להחליף קונדומים ולשמור על סקס בטוח בנינו. אח אני חושש מדבר שמאוד מאוד מטריד אותי, במהלך האקט המיני אחד מהם חדר עם קונדום לשני ואני עזבתי את החדר לאיזה 2 דקות, אחרי שחזרתי לחדר הפרטנר האקטיבי היה מחוץ לפרטנר הפסיבי והוא חיכה לי כדי לחדור אליי. ואחרי שבאתי עברה עוד יותר מחצי דקה עד שבפועל הוא חדר אליי. ממה שאני חושש ומאוד מפחד , שהפרטנר האקטיבי הפעם לא החליף קונדום וחדר אליי עם אותו קונדום שחדר לפרנטר האחר. שוב עברו מספר דקות בין חדירה כשהקונדום גם היה מחוץ לגוף של הפרנטר השני. רק עכשיו אני מעקל שהיה פה משהו לא תקין. השאלה הנישאלת עד כמה זה באמת מסוכן . אני מפחינה פסיכולוגית לא עומד בזה וזה שובר אותי.
אני אשמח בבקשה לקבל תשובה .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בקונדום
ד''ר קרן אולשטיין-פופס15/05/2010הסיכון ממה שאתה מתאר הוא ממש אפסי.
הוירוס נמצא בנוזל הזרע ובדם. אין סיבה שהוא יימצא על קונדום אחרי חדירה, אלא אם כן היה לבחור הפסיבי דימום או חתך משמעותי. גם אז - קיים סיכון רק אם היה לך חתך או פצע באזור.
חוץ מזה, רב הוירוסים מתים באויר תוך דקות.
בכל מקרה - לפי מה שאתה מתאר, הסיכון שלך ממש אפסי.
אם באמת הקפדתם על קונדום - הסיכון נמוך ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
איתי16/05/2010דר קרן תודה רבה על תשובתך , אני תמיד מקפיד על מין בטוח לא יודע מאיזה סיבה התפספס לי כזה על החלפת קונדום. תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסשלומי13/05/2010
שלום רב...
לפני כשבוע התנסתי במין אנאלי עם זונה בלי אמצעי מניעה ואני לא יודע
אם היא הייתה נשאית איידס מה הסיכוי שלי להידבק ומתי אפשר לגשת לבדיקה
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע אנאלי
ד''ר קרן אולשטיין-פופס15/05/2010קיים סיכון במגע אנאלי לא מוגן עם זונה, אם כי הסיכון לא גדול.
כדאי להיבדק אחרי 8 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכולםאבי13/05/2010
לכל מי שמתלבט אם ללכת להיבדק אני רוצה לומר: לפני שבעה חודשים עשיתי משהו שלא הייתי צריך לעשות, ורק לפני 3 ימים אזרתי אומץ סופסוף ללכת לבדיקה. עד שעשיתי את הבדיקה חיי היו סיוט, הייתי בפחדים מטורפים, לא יכולתי לשמוח, כמעט לא יכולתי לישון, חייתי ממש כאילו כבר נדבקתי ח"ו. עד שהבנתי שאני חייב פשוט חייב ללכת להיבדק כבר, ושאפילו במקרה שזה ייצא ח"ו חיובי- זה לא ישנה הרבה כי ממילא אני כבר חי עם כאילו-המחלה. אז הלכתי להיבדק, אחרי שבעה חודשים של סיוט מתמשך. החצי שעה שחיכיתי לתוצאות הייתה החצי שעה הכי ארוכה בחיים שלי. הלב שלי פעם כמו מנוע 100000 סמ"ק, ואז קראו לי. הרופא אומר לי "שב". ברגע שהוא אמר את זה כמעט חטפתי התקף לב, ואני שיא הרציני. ואז הוא אומר: אוקיי, יצאת שלילי... הרגשתי כאילו אבן של 10000 טון יורדת לי מהלב. בקיצור חברים.... לכו להיבדק- זה כל כך שווה את זה :)
ולכל הרופאים: אם הבשורה היא טובה, בחיים, אבל בחיים אל תגידו לשבת!
האמת שבדיעבד אני יודע שהחששות שלי היו כל כך לא מציאותיים, כי אחרי הכל הייתי עם קונדום, ולפחות מ0.1% מהאוכלוסייה יש איידס, וגם בשבעה חודשים שחיכיתי ידעתי את זה, אבל לא המוח מדבר במקרים האלה אלא הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להיבדק
ד''ר קרן אולשטיין-פופס15/05/2010צודק! צריך פשוט ללכת והיבדק ודעת בוודאות מה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילו בדיקות עלי לעבור- דחוףגיא11/05/2010
לפני כשלושה ימים עברתי צריבה של יבלות באיבר המין אצל רופא עור.
הפצעים מהצריבה על איבר המין עוד לא הגלידו באופן מוחלט
אתמול קיימתי יחסי מין ללא קונדום, ובמהלך האקט הבחורה קיבלה מחזור
רציתי לדעת מהם הסיכונים ואילו בדיקות עלי לעבור על מנת לשלול סיכוי למחלות כלשהן?
האם ניתן מיד לבצע בדיקת איידס או שצריך לחכות 3 חודשים?
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר11/05/2010הבדיקה הקרובה ביותר היא בדיקת קומבו - 3 שבועות אחרי המגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)