מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהסהר31/05/2010
הבדיקות החדשות ששוללות הדבקה לאחר 8 שבועות ממגע קימות יותר משנה?
אם עשיתי את הבדיקה באפריל 2009 זה נקרא דור חדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות אלייזה - הדור החדש
ד``ר מרגלית לורבר31/05/2010כן, הבדיקה קיימת למעלה משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהשמעון30/05/2010
ברצוני לבצע בדיקת PCR למציאת קונדילומה. היכן אני יכול למצוא מעבדות שעושות זאת?
ניסיתי לחפש באינטרנט, אך ללא הצלחה. אשמח לעזרה בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיגש לרופא העוסק במחלות צוואר הרחם
ד``ר מרגלית לורבר31/05/2010מאחר ורוב העיסוק האבחנתי בנושא נעשה ע"י מומחים למחלות צוואר הרחם - רצוי שתבדק ע"י רופא כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה30/05/2010
שלום רב,
קיבלתי מין אוראלי (מצצו לי ) פעם אחת ויחידה ,השאלה שלי כזאת -האם ניתן להידבק בדרך זו?ראיתי מהודעות קודמות בפורום שרשמת שאין סיכון....גם בוועד למלחמה באיידס אמרו לי שאין סיכון אלא אם כן היה דימום מאוד מסיבי (מהסוג שרואים בעין)...בבקשה אני בחרדות לא נורמליות !!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תירגע!
מאור30/05/2010אחי, כאחד שעבר כמוך חרדות קשות, אני מודיע לך באופן חד-משמעי - אין כל סכנה בקבלת מין אוראלי לגבי HIv.
הסכנה היא לצץ המוצץ וגם היא קלושה מאוד.
אתה יכול להיות רגוע... בדקתי את זה, קראתי מאמרים התייעצתי עם רופאים ועם יועצים של הוועד.
אין שום סכנה, אם בכל זאת אתה לא קגוע, תבצע בדיקה רק למען השקט הנפשי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי?????עומר28/05/2010
הובחנתי כחולה איידס....אני לא נעונין לקחת את התרופות (לא רוצה לסבול תופעות לוי),תוך כמה זמן המחלה תנצח אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מוזמנת לשוחח אתנו
ד``ר מרגלית לורבר30/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עומר30/05/2010אני לא מעונין תודה.....
רק רציתי לדעת מתי(חצי שנה מהידבקות)
בבקשה תעני לי (גם ככה קשה לי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתצטרך להתייעץ עם רופא מומחה
ד``ר מרגלית לורבר30/05/2010המחלה לא מנצחת כל כך מהר...
הדבר תלוי במערכת החיסון שלך - כל עוד רמות CD4 גבוהות מצבך טוב.
אין ספק שראוי ורצוי שתדבר על כל זה עם הרוםא המטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
עומר30/05/2010כבר מאוחר מידי - כמות הדם הלבן ירד לגמרי(פחותמ 500תאים למק"ל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מאוחר מדי
ד``ר מרגלית לורבר31/05/2010ברמת CD4 כזו יש לך מספיק זמן לדבר עם הרופא שלך, לקרוא ולקבל החלטה לגבי טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה???
ג'ודי01/06/2010אודם, אני מבינה את תגובתך. אשמח לשתף ולשוחח איתך. אני מזדהה עם גישתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עומר01/06/2010תודה לכולכם .........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארז...תקרא
רועי30/06/2010ארז שלום ,
קראתי את התגובה שלך ...ראשית אם התגלית עכשיו וכבר ידוע לך על מצב מערכת החיסון אני מדבר כחבר ולא כיועץ רפואי , תקח כמה ימים אפילו חודש חודשיים לעכל את זה.
אני חושב שבסוף , אחרי שעולמך חרב , השלב הבא שיגיעו כוחות נפש חדשים .
עם 500 CD4 אתה לא חולה....ואני הגעתי לפחות מ 100CD4 והכל התייצב ובסדר.
אם אתה רוצה עזרה או לדבר , אני אשמח לעזור לך .
רק תדע דבר אחד ידידי, שרק כאשר אתה תחליט שזה תחת שליטה כך זה יהיה....
סוף העולם מתקרב , יחד עם זאת עם הבשורה הזאת סוף העולם עדיין לא הגיע.
אני פה אם אתה צריך משהו אתה מוזמן להשאיר הודעה אם אתה מעוניין בכך.
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלון זמןדוד28/05/2010
אתם עונים פה שבדיקת אלייזה אמינה אחרי 8 שבועות אבל יש מקומות שעונים שאחרי שלושה חודשים אותה בדיקה אמינה לחלוטין.
תוכלו להסביר את העניין באופן מפורט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אלייזה
ד``ר מרגלית לורבר30/05/2010הבדיקות החדישות הקרויות "הדור החדש" אמינות לחלוטין אחרי 8 שבועות
אין צורך כיום לחכות 12 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידסאסנת27/05/2010
האם תשובה שלילית בבדיקה לאחר 58 יום מהמגע האחרון מספקת? (8 שבועות ויומיים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט !!!
ד``ר מרגלית לורבר27/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למרגליתשלומי26/05/2010
כלום פה שואלים ושואלים אבל את יכולה לספר באמת מהם התסמינים של תקופת החלון? אני מאמין שזה יעזור מאוד לכל השואלים וגם לי אישית תודה רבה מאוד!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת החלון
ד``ר מרגלית לורבר27/05/2010ברוב המקרים אין בכלל תסמינים בתקופת החלון והאדם שנידבק לא יודע על ההדבקה עד הבדיקה.
רק במקרים מועטים יש תסמינים של מחלה חריפה, בדומה למחלות ויראליות אחרות - חום, פריחה, כאבי גרון, הגדלת בלוטות לימפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חחש מהדבקות באיידסשושי26/05/2010
קיימתי יחסי מין עם בחור שאני יוצאת איתו שאינני בטוחה בנוגע לעברו המיני. התחלנו בלי קונדום לזמן קצר ואז ישר שמנו.
אני ממש לחוצה !!! הבנתי שאפשרי להדבק גם אם לא גמר בפנים ... מתי אוכל לעשות את הבדיקה?
האם עליי לחכות 3 חודשים?
מה עלי לעשות בינתיים??
בבקשה אני נורא בלחץ!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
שושי26/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דוד27/05/2010את צריכה לחכות חודשיים מרגע המגע בשביל שהבדיקה תהיה אמינה.
אין משהו שתוכלי לעשות בינתיים, אלא אם כן לא עברו 72 שעות מהמקרה ואז אתם יכולים
ללכת ביחד למיון ולהיבדק שם - במקרה שהוא חיובי תקבלי טיפול מונע אבל שוב זה רק
אם לא עברו 72 שעות.
אם את עדיין בקשר איתו אז אתם יכולים להיבדק ביחד כבר עכשיו אולי ירגיע אותך...
כדי שהבדיקה תהיה אמינה במאה אחוז ההמלצה
אומרת שכדאי לחכות חודשיים - שלושה עד שאפשר לגשת ולהיבדק ביחד
ואם שני בני הזוג בריאים ואפשר להיפטר מהקונדום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה להיבדק
ד``ר מרגלית לורבר27/05/2010ראוי שתיבדקו שניכם 8 שבועות לאחר הפעם האחרונה בו קיימתם יחסים לא מוגנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד להדבקותלי25/05/2010
שלום,
זו היא אינה הפעם הראשונה שאני חשה שאני מפחדת מהדבקות וכבר קשה לי להבחין מה היא סיבה מוצדקת לפחד ומהי לא. אני יודעת שאני קצת חרדתית בנושא אבל בכל זאת אנ מודאגת. אתמול במהלך יום לימודים (באוניברסיטה) היה לי חתך בשפתיים כי הן היו יבשות. אני כמעט בטוחה שירד מהם טיפה דם כי פתאום ראיתי על שהאצבע שלי עם מעט דם (זה לא היה ממש דם אדום וחזק לכן נראה לי שזה היה מהשפתיים). כשראיתי את זה ניגבתי אותו, קצת מעורפל לי מה היה אח"כ אבל אני כמעט בטוחה שהכנסתי את האצבע לפה כדי לנקות אותה. מיד אח"כ התחילו לי חרדות שאולי הדם הזה לא היה שלי ויחד עם החתך הזה שהיה לי בשפתיים זה ממש לא טוב....
אינני יודעת מה לעשות עכשיו...
אשמח לקבל עזרה...
לורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה פשוט לא
אורן26/05/2010זה לא יכול להיות שהיית בסיכון בכלל,
תרחיש ממש בידיוני, כדי שתהיה הדבקה צריך כמות גדולה של דם עם עומס נגיפי גבוהה, ובאינטנסיביות לגעת בחלל הפה, וגם אז הסיכוי נמוך להדבק כי צריך עומס נגיפי גבוה בדם שיהיה מדבק בכלל.
גם אם זה היה דם של מישהו אחר, הכמות זעירה לא היה מגע אינטנסיבי, והסיכוי שהדם שהיה על האצבע שלך היה של מישהו אחר נמוך, והסיכוי שהיה לידך נשא באותו זמן ממש אפסי!
זה מה שחרדות עושות...גורמות לחוסר הגיון וחוסר רציונליות, גם אני יכול להכנס לחרדה אם כל שניה מישהו יחזיר לי עודף וראיתי מעט דם על זה...חסר פרופורציות
אם הנושא לא עוזב אותך את יכולה להבדק אבל באמת חבל כי פשוט לא קרה לך כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת נשמעת בחרדה
ד``ר מרגלית לורבר27/05/2010מיותרת. על פי התיאור שלך אין כל מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה23/05/2010
הייתי בוועד והיועץ אמר לי שאי אפשר להידבק מקבלת מין אוראלי אלא אם כן היה דימום מאוד מאוד מסיבי.
אני מאמין שהוועד יודעים מה שהם אומרים כי בכל זאת הם הגוף המרכזי בארץ לנושא האיידס אבל אני ממש זקוק לחוות דעתכן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוועד
אורן24/05/2010הוועד צודק מאותה סיבה שלא נדבקים בנשיקה, ברוק אין את הנגיף כי הוא לא יכול להתרבות שם, מה שיש בו זה נוגדנים ונוגדנים בכלל לא קשורים להדבקה, זו הסיבה שהם אומרים לך.
אני לא יודע מה היה המקרה שלך, אבל מנסיון, אף אחד לא יכול לדעת מה היה חוץ ממך, אם אתה בספק-פשוט מאד, גש להבדק אחרי חודשיים ולו רק בשביל להמשיך בחיים ללא הדאגות, אבל אם זה הדבר היחיד שקרה לך קח בחשבון שפשוט לא נידבקת כי אין סיכוי, אין שום אינטרקציה בין נוזל מדבק לרקמה רירית עדינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין אוראלי
ד``ר מרגלית לורבר27/05/2010הסיכוי להדבקה ממין אוראלי נמוכה ביותר אבל לא ניתן לומר שהוא אפס. תלוי כמובן בעומס הנגיפי של הפרטנר - ככל שהוא גבוה יותר כך גם גדלים סיכויי ההדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות הדדיתשי23/05/2010
לפני כמה ימים קיימתי יחסי מין עם גבר. הקונדום נשאר שלם לאורך כל האקט. בסוף הגבר גמר כאשר הוא אונן ולאחר מכן נגע ואונן אם אותה היד לי. אני לא זוכר אם הוא ניקה את היד או לא. האם תיתכן הדבקה במצב כזה? הרי זרע שלו יכל לחדור לפתח השופכה שלי...
אשמח לקבל תשובה... אני מאוד לחוץ מאותו מקרה.
האם יש סיכוי גבוהה להדבקה, במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכון
אורן24/05/2010אני חושב שהתשובה שלך בגוף השאלה, אם אתה לא זוכר אין סיבה שמישהו אחר ידע..
דבר שני זה, שבסיטואציה שאתה מתאר גם אם אכן נגע מעט זרע באיבר שלך הסיכוי שלך להדבק מאד מאד נמוך, הוא למעשה תיאורטי כי עד היום לא דווח על הדבקות מהמקרה שאתה מתאר {ואנשים סיפרו דברים דומים לשלך}, כדי שתתרחש הדבקה צריך מגע ממושך וישיר עם ריקמה עדינה {הרירית של איבר המין} עם נוזל מדבק, מה שאתה מתאר זה שאולי מעט נוזל מדבק עבר ליד- סיכון בקושי רב ביותר.
אני פשוט מציע להרגע, לקחת בחשבון שהיו עוד המון מקרים כמו שלך ולא נידבקו בצורה הזו ואתה לא הולך להיות הראשון, תוכל להבדק למען השקט הנפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויי הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר27/05/2010על פי התיאור שלך אין סכנת הדבקה בדרך זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות לבנות 'קטנות על הלשוןשלומי22/05/2010
שלום רציתי לדעת אם נקודות קטנות לבנות על הלשון זה סימן לhiv ?? חודש אחרי המקרה ואני חייב לציין שלא היה לי חום או פריחה או בלטות לימפה בגרון תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד לחוץץץץ
שלומי23/05/2010אני יודע שיש לך הרבה מאוד דוקטור אבל אני מאוד מאוד חרד בבקשה את יכולה לענות לי תודה רבה שלומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבינתיים עד שהרופאה תענה..
אורן23/05/2010הדבר הרע ביותר שאפשר לעשות שחוששים מהדבקה זה לחפש סימנים, אל תחפש סימנים ל HIV כי אין סימנים מוגדרים, זה דבר ראשון.
דבר שני זה שנקודות לבנות בלשון יכולות להיווצר מאינספור סיבות, כולל החרדה בה אתה נתון, וסיבות שלאו דווקא קשורות למצב נפשי אלה קורים בדרך קבע אצל חלק מהאנשים מסיבות גופניות שונות, ההבדל הוא שבגלל החרדה שלך אתה בודק וכל דבר "שונה" נתפס אצלך כתסמין, לפני שהיית בחרדה לא היית בודק ככה את הלשון וזה גם מה שהיית מוצא לפני שנכנסת לחרדה הזו,
לכן אין שום קשר, אין שום טעם לחפש תסמין, אם אתה חושש מהדבקה מסיבה כלשהי תיגש להבדק ברוגע ובשלווה, רופאים מטפלים בך וידריכו אותך,
תשמור על עצמך ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהf
שלומי23/05/2010תודה רבה לך יכול להיות שאתה צודק עשיתי בדיקה של איידס אחרי חודש ויצא שלילי אבל בדקתי שצריך לחכות לפחות חודשיים אולי בגלל זה אני מחפש סימנים אחרי חודש אפשר לגלות איידס??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילוי איידס
אורן24/05/2010הזמן הממוצע אצל אנשים שאכן נדבקו להמרת סרום בדם {שבו מופיעים נוגדנים} הוא 22 יום! הרוב המכריע של הנדבקים יהיו חיוביים אחרי 6 שבועות, ההמלצה להבדק אחרי חודשיים היא לאנשים ה"נדירים" שלוקח להם קצת יותר זמן לפתח נוגדנים.
בדיקה שלילית אחרי 4-5 שבועות בעלת סיכוי גבוה ביותר שלא תשתנה, בכל מקרה תבדק בתום תקופת החלון לתשובה סופית, תלמד על דרכי הדבקה ואיך להזהר כדי שזה לא יקרה עוד, איך להשתמש באמצעי הגנה וכו'...
רק בריאות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אורן
שלומי25/05/2010האמת שאני מפחד ללכת לעשות בדיקה אחרי החלון אבל כמו שאמרת עברו 23 יום אחרי המגע המיני שעשיתי הייתי אם בחורה משהו כמו 10 דקות בלי הקונדום ומזה החששות שלי אבל אני חייב לעשות את זה כי אני מרגיש שהחיים שלי תקועים עכשיו מה אתה אומר אני יכול להיות רגוע מהבדיקה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה..
אורן25/05/2010אתה יכול להיות רגוע משני סיבות, גם כי אחוז הנשאיות בארץ נמוך מאד והסיכוי שהיא היתה נשאית נמוך מאד, אל תשכח, זו עדיין מחלה נדירה, זה כמו שאני אפגש עם מישהו במקרה ברחוב והיא תיהיה נשאית...תחשוב בהגיון, עם כמה בנות אתה מדבר בחיים שלך שאתה לא מכיר? האם הם נשאיות? אם היית עושה להם בדיקה הם לבטח היו שליליות.
כמובן אין לסמוך על כך לפעם הבאה ואם אתה מוריד קונדום אז זה רק בזוגיות מלאה אחרי שביצעתם בדיקה! אני רק אומר לך את זה שתקבל פרופורציה לגבי החרדה שלך,
בנוסף לזה אחרי הבדיקה שעשית אכן בעלת עשרות אחוזים של אמינות כי כמו שאמרתי 22 יום זה הזמן הממוצע,ואם הבדיקה שלך שלילית פשוט אין מצב שהיא תשתנה לאור העובדות! לכן עם כל מה שרשמתי אין לך מה לדאוג, תסלק את החרדה ותעשה את הבדיקה שיעברו חודשיים וככה לא תחשוב על זה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשיב למה
שלומי25/05/2010הבחורה הזאת היית בטיול לבדרום אמריקה ושכבה עם משהו בלי קונדם והוא גמר לה בפנים ורק אחרי זה היא סיפרה לי את זה מי פה הפחד שלי ואני משכנע אותה ללכת לעשות בדיקה והיא לא רוצה עכשיו אתה מבין תבעיה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה לא שונה
אורן25/05/2010אחוז הנשאים בדרום אמריקה ברוב המדינות לא גבוה בהרבה מזה של ישראל יחסית לאוכלוסיה,
אבל באמת כמו שאמרתי חבל לשער דברים, אם היא לא מוכנה להבדק תוכל לעשות זאת בעצמך באנונימיות מוחלטית בוועד למלחמה באיידס למשל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אורן
שלומי26/05/2010אורן אני מאוד מאוד מודה לך שאלה אחרונה כמו שאתה יודע אני חרד ובודק כל הזמן באינטרנט על הסימנים וראיתי שנקודות לבנות על הלשון אמורים לבוא בסוף המחלה שזה אומר שזה לא אחד הסימנים הראשונים זה נכון???? אנא תקן אותי אם אני טועה תודה רבה לך מאודדד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט
אורן26/05/2010לשון לבנה, כמו שהם מתארים,זה למעשה פטריה- קנדידה שיכולה לצמוח בעקבות מחלת איידס- {יש עוד סיבות כדי שהיא תצמח, זו לא הסיבה היחידה!}
הסיבה שאין קשר בין מה שקרה או לא קרה לך בלשון לבין איידס היא בגלל שתופעות כאלה יכולות לקרות רק ששלב הנשאות מסתיים, משמע, מינימום כמה וכמה חודשים עד 10 שנים!
הסיבה שפטריה יכולה להיות רמז לנשאות של HIV היא בגלל שבתקופת הנשאות הלימפוציטים- שאחראים לתחזק את המערכת החיסונית יורדים בכמות, בהדרגה, ובמשך תקופה ארוכה, רק אחרי שהם ירדו מעבר לכמות מסוימת ומערכת החיסון נחלשת מאד ורגישה יותר לזיהומים ווירוסים יכולים להופיע תסמינים של HIV, וזה כאמור בממוצע לוקח 7 שנים!
ככה שאין שום סיכוי שמה שיש לך קשור, ותדע שבחרדות ממושכות/דיכאון ידוע שמערכת החיסון נחלשת ומופיעים סימפטומים מוזרים, ולכן חשוב מאד שתדאג לא להיות במצב הזה וגם לעשות את הבדיקה הפשוטה הזאת לסיים את הסיפור מבחינתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודות לבנות על הלשון
ד``ר מרגלית לורבר27/05/2010יכולות להיות מהמון סיבות
זה בודאי לא סימן ל HIV , מה גם שרוב המקרים של הדבקות ב HIV אין בהם כל סימנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבתי!!!
אנונימי03/03/2014דוקטור אני רוצה לעגיד לך מעומק ליבי שהתשובה שלך צריכה להיות כתובה בשלטי חוצות מכל המחקרים באינטרנט אתה הכי נורמלי שיכול להיות התשובה שלך אכותית בעלת הסבר יוצא דופן מכולם עם אמון רגש ואבנה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסיעל22/05/2010
שלום,
יש לנו בבית מזרק לאקמול שלא היה בשימוש זמן רב והיום שטפתי אותו והשתמשתי בו כדי לשאוב משהו מהאוזן.
לאחר השימוש הוצאתי אותו וגיליתי שיש עליו פטרייה.
במזרק אין מחט אבל רציתי לדעת אם אני צריכה ללכת לקבל טיפול מונע לאיידס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה שתקראי איך באמת יכולים להדבק
ד``ר מרגלית לורבר28/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות בסאונה גבריםאלן22/05/2010
לפני שבועיים הייתי בלונדון ומסקרנות נכנסתי לסאונת גברים. בביקור ביצעתי מציצה אחת ללא קונדום לגבר לא מוכר. האקט היה קצר למדי והוא לא גמר לי בפה. מייד לאר מכן הרגשתי רגשי אשם, לא יכולתי לישון והיו לי מייד עיקצוצים בכפות רגליים וידיים ליומיים ואחרי שבוע לעוד יומיים. התחלתי להתעניין וראיתי שהסיכוי להדבקה נמוך מאד עד בלתי אפשרי ?. עברו שבועיים ופיתחתי סימפומים של מחלה או דמוי מחלה, הזעות לילה, עקצוצים, קיבה רכה, עייפות, פה יבש. בעיקר אני מרגיש כהיפוכונדר או שלא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הדבקה נמוכים ביותר !!!
ד``ר מרגלית לורבר28/05/2010נראה שרוב הסימפטומים שלך קשורים למצב חרדה.
מכל מקום על מנת להיות בטוח - רצוי שתיבדק - קומבו אחרי 3 שבועות או אלייזה אחרי 8 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותחנן22/05/2010
שלום לד"ר
אני יודע שבעבר השתמשו בבדיקת P24 בשילוב עם נוגנדים לבדיקת מנות דם בבנק הדם.
1. האם היו מקרים בארץ בהם התגלו מנות חיוביות רק באמצעות בדיקת האנטיגן? כלומר האלייזה היתה עדיין שלילית?
2. האם יצא לך לאבחן באמצעות בדיקת הקומבו? כלומר האם נתקלת באופן אישי במקרים בהם הקומבו חיובי בעוד האלייזה הרגילה שלילית?
3. מהו הזמן האופטימלי לבדיקת קומבו?
4. מה דעתך המקצועית על בדיקה זו כשהיא מתבצעת כשלושה שבועות לאחר מגע חשוד? כי יש כמה רופאים ובכללם איציק לוי מתה"ש שטוענים שהבדיקה "לא מאוד מרגיעה"
ברור שברפואה אין 100% וזה לא מדע מדוייק אך בכל זאת אם מאשרים לשימוש בדיקה צריכים להיות לה סגוליות ורגישות טובות
5. האם נתקלת במקרה בו הקומבו היה שלילי לאחר שלושה שבועות ובהמשך הנבדק התגלה כחיובי?
6. כיצד מאובחנים רוב הנשאים בארץ? בבדיקות הסקר? או בשלב בו המחלה כבר מתפרצת?
יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שדיגלתן עלי
חנן25/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)