מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע בקונדוםמוטי27/04/2010
מנסיוני כל פעם שהיה קרע בקונדום. הקונדום נקרע לגמרי וניתן לראות בבירור שהיה קרע.
רציתי לשאול אם ייתכן מצב או שמישהו חווה משהו דומה שהקונדום נקרע אך בצורה קטנה שלא ניתן לראות את הקרע
או שהקרע הוא חור קטן שמאפשר מעבר חלקי של נוזלים ושלא ניתן לראות אלא בבדיקה מדודקדקת שלא מתבצעת בדרכ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידוע לי
ד``ר מרגלית לורבר28/04/2010לא ידוע לי על מקרה כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא תשובתכםאבי27/04/2010
היי
הייתי עם נערת ליוי אתמול , ובגלל שהייתה כלכך ליברלית ואני מודאג האם אפשר להדבק ממה שאני מתאר כאן..
1. אורלי ללא קונדום - אבל גמירה בחוץ
2. התחכחתי עם איבר המין שלי בשלה
3. התנשקנו ויש לי פצע בפה כבר יומיים
אנא תשובתכם...מפוחד פחד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוב אני חייבת להגיב על זה !!!!
סיון28/04/2010אני ממש לא מבינה את כל הבחורים הבורים שכותבים כאן הודעות על כך ששכבו עם זונה ללא קונדום !!! ואחרי זה באים לבכות ומספרים שהם מתים מפחד !!!!
יש דברים שאמורים לחשוב עליהם לפני שעושים אותם !!!!!!
זה לא מובן מאליו שהסיכוי שלנערת ליווי או לזונה יהיה איידס או צהבת או כל מיני מחלות מין אחרות הרבה יותר גבוה מאשר שלסתם בחורה יהיה ??? אז למה לא להתשמש בקונדום ????
אין שכל אין דאגות,
ממש כך.
סליחה על ההודעה פשוט מעצבן לקרוא טמטום כזה.... היית צריך לחשוב על זה לפני לא אחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבורה
אבי29/04/2010אם היית קוראת טוב את מה שרשמתי אולי היית מבינה שמה שרשמת לא נכון
חבל עוד שעדיין לא קיבלתי תשובה ממי שאחראי לפורום הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח חיים לחולי איידסצביקה27/04/2010
שלום,
מתנצל מראש על הנושא הרגיש,אבל כמי שקרוב לנושא
קיבלתי אישור לבטח בביטוח חיים גם חולי איידס.
אשמח למסור פרטים בפניה אישית ודיסקרטית.
בברכה צביקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי תשלח פרטים
ד``ר מרגלית לורבר28/04/2010כך נוכל להעביר את המידע החשוב לכל הנשאים.
תבורך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר להשיג אותך?
חדש19/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר להשיג אותך? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר19/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיכוי להידבקות באיידס ?!א'26/04/2010
אני וחברתי כבר קרוב ל10 חודשים ביחד,
כשהתחלנו לקיים יחסי מין זה היה עם אמצעי מניעה ולאחר מכן היא התחילה לקחת גלולות אך שנינו הלכנו לעשות בדי'קת איידס ביחד,
שנינו היינו בתולים, אך לה היתה היסטוריית מין אוראלי עם שניים מחבריה הקודמים.
בבדיקות שנעשו שנינו יצאנו שלילים .
אני נמצא בפחד מתמיד מאיידס כל הדברים שבעולם לא מפחידים אותי לעומת זה ובגלל זה הפרנויה התמוהה ,
אני עובד בחנות לא הכי נוחה לעבודה, אין שירותים אז לצערי הרב עושים פיפי בבקבוקים ( כן מה נעשה)
בשבועיים האחרונים קרו לי שני מקרים האחד, מישהי נכנסה לחנות ושילמה לי שטר שהיה עליו דם נגעתי בשטר עם היד ורק אחר כך ראיתי שקיים עליו דם , לא היו לי פצעים פתוחים או מדממים , האם יש סיכוי להדבקה ?
השני בעקבות זה שאין שירותים אני נאלץ לעשות פיפי בתוך בקבוק לפני מספר ימים עשיתי פיפי בבקבוק שיתכן ושתו ממנו מהפה והקצה של איבר מיני (לא בדיוק הקצה - אלא מה שמכונה "הכיפה" ) נגע בפתח הבקבוק האם יש סיכוי להדבקה ?
מצטער על הבורות וההודעה הארוכה .
אני מפחד טילים מהדבר הזה ואני עושה הכל כדי להימנע מזה .
תודה רבה רבה לעונים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...
א'27/04/2010וחשוב לציין ששתו מהבקבוק לפניכן , אבל מהרגע ששתו מנו ועד רגע המקרה חלפו מספר שעות שהבקבוק עמד סגור עם הפקק עליו ...
תודה רבה לעונים ... בלחץ אטומי ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין סיבה לפחדים שלך
ד``ר מרגלית לורבר28/04/2010לא ככה נדבקים באיידס!
כדאי שתקרא ותרחיב את ידיעותיך על צורות ההדבקה - כך תהיה רגוע יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות משותפתאני26/04/2010
שלום
רציתי לדעת - 2 בחורים שאוננו אחד לשני - האם קיימת אפשרות הדבקה? האם תתכן הדבקה אם הבחור השני נגע בזרע שלו ואז המשיך לאונן לי?אני אישית לא גמרתי אבל היה PRE CUM והבחור השני כן גמר
תודה וסליחה על התיאור.. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיתי שדילגו על ההודעה שלי אז הנה
אני28/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין סכנת הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר28/04/2010אין סכנת הדבקה במגע זרע עם העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אלייזהאבנר25/04/2010
שלום
שאלתי לפני כמה ימים ולא נעניתי.
האם בכל בתי החולים בארץ
איכילוב , תל השומר , בלינסון , קפלן
שתי בתי החולים הדסה , רמבם ,
סורוקה , יוספטל
מבצעים את אותה בדיקת אלייזה ? { אותה שיטה }
לפי דרישות משרד הבריאות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אלייזה אחידה בכל הארץ
ד``ר מרגלית לורבר25/04/2010כן, הקיט נקנה ע"י משרד הבריאות באופן אחיד - כל בתי החולים משתמשים באותו קיט (מערכת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאביב24/04/2010
שלום ד"ר
היום ידידה שלי נשכה אותי בכתף, הייתי לבוש בשתי חולצות והיא נשכה אותי מבעד לחולצה (כלומר נשכה דרך החולצה- הייתי לבוש ולכן לא היה מגע ישיר בין פיה לכתף שלי- שתי החולצות הפרידו) לא הבחנתי בדם בפיה או על חולצתי כמו כן, לא נפצעתי או דיממתי כתוצאה מהנשיכה אולם יש לי פצעון במקום בו היא נשכה אותי (פצעון סגור שאינו מדמם)
א1. רציתי לדעת האם ניתן להידבק כך באיידס? לא הבחנתי בדם בפיה או על חולצתי כמו כן, לא נפצעתי או דיממתי כתוצאה מהנשיכה
2. האם צריך טיפול מונע?
3. האם צריך להיבדק? או שעלי לשכוח מהעניין?
אשמח להתייחסות מפורטת לכל אחת משאלותי
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נדבקים במגע ללא פציעה
ד``ר מרגלית לורבר25/04/2010
מאחר ולא היתה פציעה אין כל סיבה לדאגה, אין סכנת הדבקה ובודאי שאין צורך בטיפול מונע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיטל24/04/2010
אני בת 37 והחלטתי להביא ילד מתרומת זרע, האם יחיבו אותי לעבור בדיקת איידס לפני התחלת ההליך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יחייבו אך זו המלצה עבורך
ד``ר מרגלית לורבר25/04/2010בדיקת HIV מחוייבת לפני התחלת טיפולי IVF
בקבלת תרומת זרע - מומלץ עבורך שתעברי את הבדיקה, הסיבות בודאי מובנות לך - אם את נשאית תוכלי לקבל טיפול וללדת ילד בריא !!! אם לא תדעי את מצבך ואת נשאית את עלולה ללדת ילד חולה ב- HIV.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראלי -האם ניתן להדבק?איידס ומתתתתת24/04/2010
שלום רב
הייתי עם בחור שביצעתי לו מין אוראלי ללא קונדום,היתה גמירה ואין פצעים..
יום לאחר מכן נבדקתי איידס ומחלות מין, הכל יצא תקין
האם הבידקה תקפה לאיידס? ולמחלות המין? או שמא עלי להבדק שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת HIV
ד``ר מרגלית לורבר25/04/2010אין טעם להבדק יום אחרי מגע - אין עדיין תגובה של נוגדנים וגם את הנגיף לא ניתן לזהות בשלב זה.
לגבי HIV יש להמתין מינימום 3 שבועות לבדיקת קומבו או 8 שבועות לבדיקת אלייזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדם ואיידסאיבון24/04/2010
שאלתי היא מה קורה לילד / פעוט שנשא HIV האם גם הוא מקבל טיפול תרופתי ?
מה אם התינוק לא יודעים שהוא נשא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים ואיידס
ד``ר מרגלית לורבר25/04/2010בישראל כל ילד החולה בנגיף ה HIV מקבל טיפול תרופתי בקוקטייל. הדבר מתאפשר כמובן רק בילדים שנבדקו ואובחנו כנשאים.
לא מבצעים בדיקה שיגרתית לילדים ללא התוויה ולכן אלה שמתגלים עקב מחלות נלוות מתגלים על פי רוב בשלבים מתקדמים של המחלה.
לצערנו לא מתבצעת בדיקת HIV כשיגרה לכל אישה בהריון !!! דבר שיכול היה למנוע לידת ילדים מודבקים בנגיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדים ואיידס המשך
איבון25/04/2010תוך כמה זמן תינוק נשא HIV ללא טיפול תרופתי יכול לפתח איידס ? האם זה יכול לקחת שנים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחהליאור24/04/2010
האם פריחה באיזור שמעל המרפק יכולה להעיד על הדבקות?
אם אפשר לדעת מה בדיוק מאפיין פריחה של הדבקות וכמה זמן אחרי ההדבקה היא מופיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה באיזור המרפק
ד``ר מרגלית לורבר25/04/2010אין קשר בין פריחה באיזור המרפק ו הדבקה ב HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהאפרת23/04/2010
בוקר טוב היום אני לאחר טיפול תוך ורידי של שבועיים ברוצפין עקב חשד למחלת ליים , כרגע אין שיפור ( תופעות נירולוגיות הנמשכות כ 5 חודשים ) נירולוג לא איבחן מחלה אחרת
האם בדיקת דם שחזרה 3 פעמים חיובי חלש במשך 5 חודשים יכולה להעיד על מחלה זיהומית אחרתכגון איידס ? יש לציין שלא נבדקתי ל hiv
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר עם מחלת LYME
ד``ר מרגלית לורבר25/04/2010הבדיקות ל HIV ספציפיות מאד וכך גם לגבי מחלת LYME
אין תאורים בספרות על תגובה למחלת ליים שלמעשה משקפת תחלואה ה HIV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון לבנה?דרור23/04/2010
האם לשון לבנה הוא סימפטום שנחשב כסימפטום הדבקה ראשוני או סיפטום שמופיע רק בהתפרצות המחלה?
האם לשון לבנה היא סימפטום יותר "משמועתי" משאר הסימפטומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון לבנה
ד``ר מרגלית לורבר25/04/2010לשון לבנה יכולה להיגרם מסיבות רבות. רק אחת הסיבות היא פטרת של הלשון והיא מופיעה, על פי רוב, במצב של מחלה מתקדמת כאשר מערכת החיסון הולכת ונחלשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ראות ואיידסאיבון22/04/2010
שלום רב,
מה הסיכויים של אדם שלא יודע שהוא נשא HIV , וכמובן אינו מקבל טיפול תרופתי (קוקטיל)
ובמקביל מאושפז עם דלקת ראות, לפתח את האיידס ?
או להסתבך עם דלקת הראות ?
האם המצב שיש לו דלקת ראות לא יכול לעורר את המחלה (איידס) ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה בורות אני משתגע!
רועי22/04/2010ממתי דלקת ריאות גורמת לאיידס?!
קצת שכל איזה שאלה מפגרת וסליחה על התוקפנות שלי ...פשוט אני מזועזע.
לא דלקת ריאות גורמת לאיידס ולא איידס גורם לדלקת ריאות .
יכול להיות דלקת ריאות תסתבך כתוצאה מזה שהגוף אינו יכול להתמודד עם המחלה אבל השאלה ממש מפגרת !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת ריאות ואיידס
ד``ר מרגלית לורבר25/04/2010דלקת ריאות היא אחת המחלות הזיהומיות השכיחות בחולי איידס.
מאידך, רוב חולי דלקת הריאות אינם חולי איידס.
מכל מקום, רצוי שכל אדם ייבדק ל HIV ויידע את מצבו, דבר שעשוי לאבחן את התחלואה בשלב מוקדם ויאפשר טיפול תרופתי בזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאודליאת21/04/2010
ד"ר שלום
רציתי לשאול,לפני בערך חודשיים היתה הפעם האחרונה ששכבתי עם בחור שאיתו היתה לי מערכת יחסים.שכבנו מספר פעמים,בכל אותם הפעמים לא השתמשנו בקונדום,והיה מין אוראלי מלא(לי לו).
לפני בערך שלושה שבועות,יצא לי לקיים יחסים עם בחור אחר.איתו החדירה היתה עם קונדום,למרות שפחדתי,כי אחרי שיצא ראיתי שהתגלגל כלפי מטה,ודאגתי שמה יצא אולי מנוזל הזרע.
כמו כן עם אותו הבחור,ביצעתי לו מין אוראלי לא מוגן.
אני נורא חוששת ונמצאת במתח רב,ורוצה להקל על הרגשתי.האם במידה ואעשה את בדיקת הקומבו,נניח עוד שבוע,היא תיתן לי תשובה מדוייקת לגבי שני המקרים?,וכך אוכל לחזור להיות רגועה פחות או יותר...
ועוד משהו קטן,לפני בערך שבוע,כשהייתי אצל הספר,הבחור שחפף לי,דיבר ,ונכנס לי מהרוק שלו לתוך העין.האם יש סיכון לגבי איידס במקרה הזה?
מודה לך מאוד על תשובתך,ומתנצלת על אורך שאלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו
ד``ר מרגלית לורבר21/04/2010תוכלי לבצע בדיקת קומבו - 3 שבועות מהארוע האחרון הוא הזמן הטוב ביותר, אם את מאחרת - עדיף לחכות 8 שבועות לבצע בדיקת אלייזה רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)