מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה סקרנותדביר12/03/2010
שלום רב,
רוצה לדעת ,חס וחלילה בנאדם שנדבק.
האם המחלה,הנשאות מתבטאת בשפעת .או בתסמינים של שפעת
או שיכול להיות משהו אחר כגון כאבי בטן וכאלה.
ויכול להיות מצב שחצי שנה - שנה הבנאדם אפילו לא מקבל שום דבר והוא כן נשא אבל לא יודע
או שחייב מתי שהוא שתהיה לו נפילה בגלל המערכת חיסונית ?
בתודה
אביעד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במה מתבטאת הנשאות
ד``ר מרגלית לורבר13/03/2010אצל רוב בני האדם אין בכלל סימפטומים אחרי ההדבקה.
כלומר, אדם יכול להמשיך את חייו בלי שירגיש דבר לאורך מספר שנים .
רק במספר קטן של אנשים מופיעה מחלה דמויית שפעת קרוב להדבקה - חום, פריחה, הגדלת בלוטות לימפה .
הנפילה במערכת החיסון לא קשורה להופעת הסימפטומים שציינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיאיר12/03/2010
שלום ד"ר,
יש לי חבר מאוד טוב הנמנה על אחת מקבוצות הסיכון לנשאות איידס (יתכן אף שהוא יודע שהוא נשא אך לא סיפר לי). אינני מוכן לוותר על החברות בינינו רק בגלל שהוא כנראה נשא. אתמול היינו יחדיו והוא כאקט של משחק משך לי באוזן ונגע לי בעורף בחוזקה, כתוצאה מכך הרגשתי שנשרטתי אולם לא הבחנתי בדם כתוצאה מהשריטה- הוא כנראה שרט אותי עם ציפורניו. ברצוני לציין שבאיזור בו הוא נגע לי יש לי נקודת חן אדומה. אני יודע שהוא הכניס ידיו לפיו לפני שנגע בי באיזורים הנ"ל. אין לי מושג האם יש לו פצעים בידיו. אני מאוד לחוץ ואינני רגוע מאז המקרה. האם יכולתי להידבק כך באיידס? האם נקודת חן אדומה נחשבת כ"עור שלם" או כ"פצע פתוח" לעניין ההידבקות באיידס? האם אני סתם חרד ואני יכול להניח לעניין או שאני צריך משהו כמו טיפול מונע ולהתייסר חודשיים עד לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לך סיבה לדאגה
ד``ר מרגלית לורבר13/03/2010נקודת חן אדומה אינה עור פתוח ואין כל סיכוי להדבקה דרכה.
גם אם קרתה שריטה - אין כאן כל תסריט להדבקה.
אתה יכול להיות רגוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיני ואיידסתמיר12/03/2010
שלום יש דבר שמדאיג אותי.הייתי אצל הפיזיוטרפתי.של הספורט הוא עשה לי דיקור במחט סיני.לא שמתי לב אם היא חדשה אך בהנחה שהיא לא הוחלפה ובאותו יום הוא לא השתמש עם המחט עם מישהו אחר.הוא דקר אותי ברגל.לשחרר דם.אז יכול להיות שהמחט מוזהמת באיידס?לצבהת בי או אני מחוסן.אך הדאגה שלי היא לאיידס..סיפרתי את זה לחברים שלי שגם טופלו אצלו וצחקו אמרו שתמיד הם מטופלים ואין חשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור סיני
ד``ר מרגלית לורבר13/03/2010כל אדם העוסק בדיקור משתמש כיום במחטים חד פעמיות - תבדוק זאת עם המטפל שלך ובכך תסיר דאגה בלבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיוקר סיני
תמיר13/03/2010תודה על תשובתך..דברתי איתו והוא אמר שהיא חדשה..אך בכל זאת נגיד שהיא לא חדשה יש סכנה להעברת האיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחטים משומשות
ד``ר מרגלית לורבר15/03/2010אף אחד לא מטפל כיום עם מחטים ממוחזרות
גם אם היה מצב כזה, בתקווה שחוטאו - אין סכנת הדבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותדביר11/03/2010
לד"ר שלום רב,
סליחה על הבורות ,יש ברשותי מספר שאלות.
1) כולם אומרים מסביבי שאם הנוזל זרע בחוץ אחרי 2 שניות החיידק מחוסל ואי אפשר להידבק אם באים איתו במגע,שהזרע בחוץ.האם זה נכון?
2)היכן אפשר לעשות בדיקת קומובו אם אני טועה בשם אז סליחה.,צריך לגשת אם טופס מהרופא משפחה ,או שיש תשלום בבית חולים על בדיקה זו,? מה מחיר? צריך להגיע אם צום? אחרי כמה זמן יש תשובה? אשמח לדעת פרטים על זה.
3) גם משריטות בידיים ובגוף אפשר להידבק?
4)מי שמבצע את הבדיקת קומבו זה מופיע אצלו בתיק אצל הרופאת משפחה גם כן ?
או שזה נשאר חסוי הבדיקה.
בתודה רבה
אביעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
דוד12/03/2010אחסוך ממך את זמן ההמתנה לרופאה ואענה לך על השאלות:
1) ראשית לא מדובר בחיידק אלא בוירוס (נגיף). ההבדל הוא גדול מאוד, אבל לא משנה
בכל מקרה הוא לא מחוסל אחרי 2 שניות. הערכה אומרת שלפחות 20 דקות וזה גם רק במידה
שהנוזל התייבש. אם באים במגע עם זרע שהוא מחוץ לגוף אז אפשר להידבק כי יש בו כמות גדולה של נגיפים.
2) בדיקת קומבו מבוצעת ברוב בתי החולים בארץ בעלות של 90 ש"ח או במרפאות פרטיות בעלות גבוהה יותר.
לא צריך לצום.בגלל שזאת בדיקה מאוד רגישה
(הוירוס בדם מהווה סכנת חיים+סכנת הדבקה+מחלה חשוכת מרפא )אז משתדלים לתת את התשובות תוך ימים ספורים.אם אתה מבצע את הבדיקה בביה"ח אז תוך יום-שלושה ימים יש תשובות. במרפאות פרטיות בד"כ תוך יום.
3) משריטות בד"כ לא נדבקים אבל אם יש פצע פתוח מדמם של אדם שנושא את הנגיף והדם הזה
בא במגע עם פצע פתוח של אדם בריא אז יש סכנת הדבקה.
בקיצור מגע של דם נגוע עם דם או רקמה רירית של אדם בריא.
4)הבדיקה לא מופיעה בתיק של רופא המשפחה שלך. הבדיקה חסוייה לחלוטין במידה ואתה מבצע אותה בבית החולים או במרפאות פרטיות.
אם תבצע את הבדיקה בקופת חולים אז היא כן תופיע בתיק הרפואי שלך, אבל שים לב שבקופ"ח אתה יכול לבצע רק בדיקת אלייזה רגילה ולא קומבו.
Pleasure from sex lasts minutes, HIV lasts forever* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקווה שאפשר סיים את הסיפור הזה-דחוףדניאל11/03/2010
דוקטור יקרה,
ביצעתי מגע מיני שהיה בו חשד להדבקה (נקרע הקונדום) כשאני הצד האקטיבי -המגע עם קונדום קרוע היה 2-3 דקות
ביום ה 16 לאחר המגע ביצעתי בדיקת קומבו-שיצאה תקינה.
ביום ה 45 לאחר המגע ביצעתי בדיקת קומבו נוספת-שלאחר ווסטרן בלות' יצאה תקינה גם כן.
חודשיים (62 יום אחרי ליתר דיוק) לאחר המגע ביצעתי בדיקת אלייזה -שיצאה תקינה גם כן.
חשוב לציין שהבדיקות בוצעו במרפאת נווה אור בבי"ח קפלן ע"י ד"ר גרדשטיין.
האם אני יכול "לסגור את העניין " באופן סופי?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
דניאל11/03/2010אני גם ראיתי בפורום שיש המלצה (ע"י ד"ר אולשטיין) להבדק לאחר שלושה חודשים,או שמספיק חודשיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי 3 בדיקות
ד``ר מרגלית לורבר11/03/2010אתה יכול להיות רגוע ולהפסיק להיבדק -
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך וד"ר אולשטיין !
דניאל12/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוח ואיידסחמי10/03/2010
רציתי לדעת לגבי גילוח בפנים במידה והתגלחתי עם מכונה\סכין ולאחר הגילוח היו לי פצעים קטנים
וטיפה מדממים לאחר כמה זמן הפצעים אינם מהווים סיכון ונקראים פצע פתוח אם בכלל.
במידה וכן צריך כמות גדולה של דם ?
אם אפשר להרחיב בנושא אודה על כך
בתודה חמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוח
ד``ר מרגלית לורבר11/03/2010לאחר שהפצעים מפסיקים לדמם, דהיינו, נוצר גלד ראשוני על הפצע אין כל סכנה שדם יהווה מקור הדבקה.
יתרה מזאת, מגע דם עם עור בריא איננו מהווה סכנה להדבקה בנגיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכויים?מיטל10/03/2010
שלום רב,
רציתי לדעת מה הסיכוי להידבק באיידס אם לא בדיוק שכבתי עם הבחור אלא הוא רק ניסה להכניס כמה פעמים את קצה הפין לנרתיק..זה אפילו לא נכנס עד הסוף..
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים אפסיים
ד``ר מרגלית לורבר10/03/2010לאור התיאור שלך הסיכוי להדבקה זניח לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרמי09/03/2010
נבדקתי לאחר חודשיים וקצת לאחר האירוע החשוד ויצא שלילי. ראיתי באתר הרישמי של ארצות הברית כי הזמן הממוצע שבו מופיעים הנוגדנים הוא בין 2 ל8 שבועות . אך רישמית הזמן לתשובה הוא בין 3 ל 6 חודשים. שאלתי היא מדוע בארץ תקופת החלון היא רק חודשיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת החלון
ד``ר מרגלית לורבר10/03/2010
שיטות הבדיקה הנהוגות כיום בארץ מזהות את הנוגדנים לנגיף ה HIV אחרי 8 שבועות בודאות של מעל 99% .
בעבר, בשיטות ישנות יותר צריך היה לחכות 3 חודשים, יתכן שאאתרים בהם אתה קורא אינם מעודכנים לגבי השיטות החדשות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה בועדמועדון סטריפ09/03/2010
הי
ביצעתי בדיקות בועד - מהירה עם תשובה של 30 דקות ויחד איתה נשלחה למעבדה גם בדיקה רגילה.
האם זה אמין לאחר חודשיים ?
האם הבדיקה (המהירה + הרגילה ) כאשר מבוצעות לאחר חודשיים מהמגע הנן אמינות ?
אני מבין שהמהירה נותנת תשובה אמינה לאחר שלושה חודשים אך כאשר היא משולבת עם הרגילה (שנשלחת לבית החולים) האם אני יכול להיות רגוע כאשר היא יצאה שלילית ?
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה בועד
ד``ר מרגלית לורבר09/03/2010הבדיקה בועד אמינה וכאשר מגובה בבדיקת אלייזה רגילה אחרי חודשיים מהארוע - אתה יכול להיות שקט לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקרע הקונדום ואני בגיל 16אננומיי08/03/2010
אותה ילדה שקימתי איתה יחסי מין ניראלי היית הבן 100 שלה אני מרגיש לא טוב כמה ימים וזה קרה השבוע יש לי בחילות כאבי ראש מה אני צריך לעשות ואם נדבקתי יש לי סיכוי לישרוד?אני בפחדים מטורפים....תדוה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדום נקרע
ד''ר קרן אולשטיין-פופס09/03/2010קודם כל - גם למי שנדבק, יש היום טיפול טוב לאיידס וזה כבר לא סוף העולם ...
אבל יותר מזה - הסיכוי שנדבקת הוא בכל זאת נמוך מאד.
אתה יכול לבקש מהבחורה לעשות בדיקת HIV , אולי תעשו שניכם יחד בדיקה כדי להיות בטוחים.
או שאתה יכול לחכות 8 שבועות ולהיבדק בעצמך.
בעיקרון, התופעות של איידס מופיעות בסביבות שבועיים אחרי המגע המיני - כך שאם אתה מרגיש רע רק כמה ימים אחרי - לא נראה לי שזה שייך.
אבל אם אתה מרגיש ממש רע - תיגש להיבדק על ידי רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסהר08/03/2010
האם ההמלצה להיבדק לאחר 8 שבועות בכדיי לשלול הדבקה היא המלצה גורפת או שזה
תלוי במקרה? ההמלצה משתנה אם היחסים היו בקבוצת סיכון או שמבחינתכם כל שאלה
שנשאלת פה היא קבוצת סיכון כי אינכם מכירים את האנשים?
האם בדיקה שלילית לאחר 8 שבועות יכולה להרגיע אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אחרי 8 שבועות
ד''ר קרן אולשטיין-פופס09/03/2010הסיבה להמלצה של 8 שבועות מבוססת על זה שאדם שנידבק - לא חשוב באיזה סוג של מגע - מפתח נוגדנים תוך 8 שבועות.
בכל מקרה ואחרי כל סוג של חשיפה - בדיקה שלילית אחרי 8 שבועות צריכה בהחלט להרגיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאל07/03/2010
ד"ר יקרה שלום,
עשיתי שתי בדיקות קומבו שיצאו תקינות ואני עומד לעשות אלייזה ,
יש לי כמה שאלות:
1) לפי מה שהבנתי בדיקת הקומבו אמינה ושאתם סומכים עליה ובעצם חוסכת את חלון ההמתנה לאלייזה,
האם יש סיכוי שלאחר שתי הבדיקות הקומבו התקינות(שבוצעו ביום ה 16 וביום ה 45 ) תצא אלייזה חיובית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקטור בבקשה תעני לי אני לחוץ ממש
דניאל07/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער שאני מציק יש לי שאלה נוספת
דניאל08/03/2010יש סיבה בכלל לעשות אלייזה לאחר קומבו ביום ה 45?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומבו ואלייזה
ד``ר מרגלית לורבר09/03/2010התשובות השליליות שקיבלת יכולות להרגיע אותך בבטחון מלא
תמיד רצוי להשלים עם אלייזה אחרי 8 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרד מאודחרד מאוד07/03/2010
הייתי עם נערת ליווי
יש לי כלי עבה אז הקונדום לא ישב עד הסוף כמו שצריך. החלק הקדמי שאמור להיות על הכיפה - "השרוול" -היה ארוך מדיי והחוצה מדיי מעבר לחלק הקדמי של הפין.. כשגמרתי כל הזרע התנקז לשם וראיתי שהחלק הזה נפוח ובולט מדיי.. בנוסף הקונדום היה קצר מדיי ולא הגיע לבסיס הפין.
הקונדום לא נקרע יש לציין. (של דורקס)
האם יש חשש להדבקה?
שאלה נוספת: אחר שגמרתי הבחורה שכבה עליי והשתפשפה עליי כשאנחנו ערומים.. וככה היא שפשפה את איבר מינה על איבר מיני . ללא חדירה
האם יש חשש להדבקה?
אשמח לתשובה מהירה ל2 השאלות..
חרד מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע מיני מוגן
ד''ר קרן אולשטיין-פופס09/03/20101. אם השתמשת בקונדום לאורך כל המגע, והקונדום לא נקרע - אין כל חשש
2. שפשוף של עור בעור לא נחשב סיכון להדבקה. אתה יכול להיות רגוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רברמי07/03/2010
לאחר תקופת חלון מייגעת במיוחד ביצעתי בדיקה מהירה שעברה לאחר מיכון אישרור של בדיקת אלייזה רגילה-חודשיים ויום לאחר המגע החשוד. התוצאה יצאה שלילית. האם אפשר להירגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת חלון
ד''ר קרן אולשטיין-פופס09/03/2010כן. חדושיים אחרי מגע - אפשר להרגע !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אורליmoi07/03/2010
שלום דר'.
מה הסיכון בביצוע מין אורלי בגבר? האם הסיכון קיים רק כאשר יש בחלל הפה והלוע פצעים/חתכים? או שמא הגמירה עצמה ובליעת נוזל הזרע היא הסכנה האמיתית? אודה לך מאוד על תשובתך, שכן המידע שניתן בעניין לא תמיד מדויק ולעתים אף סותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אוראלי
ד''ר קרן אולשטיין-פופס09/03/2010המידע לגבי מין אוראלי הוא באמת בעייתי .
הסיבה העיקרית לכך היא שהסיכון הוא נמוך ואין הרבה חולים בעולם שברור שנדבקו רק ממין אוראלי.
בכל זאת, הערכה סטטיסטית היא שהסיכון באופן כללי הוא 1 ל 10,000 , שזה מעט מאד.
מה שמגביר את הסיכון זה:
1. כשגומרים בפה (אם כי יש גם יציאת זרע לעיתים לפני הגמירה עצמה)
2. אם יש פצעים ברורים בפה
3. אם יש מחלה בחניכיים עם נטייה לדימום מהחניכיים
בגלל שקיים סיכון - אנחנו ממליצים גם במין אוראלי להשתמש בקודום. אבל האמת היא שהסיכון הוא ממש נמוך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)