מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מקומות שאפשר לעשות בדיקת קומבורונן20/04/2010
אשמח לקבל מקומות אמינים שאפשר לעשות שם בדיקת קומבו
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי עוד דבר חשוב.
רונן20/04/2010לפני כשבועיים צרכתי שירותי מין בתשלום ובאמצע מין אנאלי נקרע הקונדום.
אתמול התחיל לצרוב לי בקצה של האיבר וקצת לשרוף לי וזה נותן לי תחושה של לתת שתן בתדירות לא נורמלית.
באותו יום שזה קרה גם אני וגם הבחורה הלכנו להיבדק בדיקת אלייזה לאיידס ויצאנו שליליים.
הבחורה גם עשתה בדיקה כחודש לפני וגם יצאה שלילית לאיידס.
אני רוצה ללכת לבצע בדיקות לכל המחלות מין
אבל מה זה יכול להיות בבקשה אני לחוץ מאוד..
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמרפאה בלוינסקי תל אביב
ד``ר מרגלית לורבר21/04/2010כדאי שתפנה אליהם ותוכל לבצע בדיקה לכל מחלות המין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
רונן21/04/2010תודה רבה על התשובה דר מרגלית
אשמח לתשובה כנה אם אפשר,
כבר מספר רב של רופאים וגם בוועד למלחמה באיידס אמרו לי שאין לסמוך על בדיקת הקומבו כי אינה אמינה במאת האחוזים וגם בגלל מספר רב של מקרים שבהם שאדם אינו נשא מקבל תשובה חיובית.
אני זוכר שאת וגם רופאים אחרים אמרו לי שהבדיקה כן אמינה אחרי כ-3 שבועות ואני ממש מבולבל...
הייתכן שלחלק מהרופאים ישנו אינטרס לומר כך או כך?
בגלל שאני גם ככה לחוץ אני מפחד לעשות את בדיקת הקומבו ולקבל תשובה חיובית מוטעית... זה ימוטט לי את העולם.
אודה לך ומודה לך על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להדבקהשלומי19/04/2010
שלום
תוך כמה זמן אדם שבא שמגע עם נשא איידס ויש חשד להידבקות יכול להדביק אנשים אחרים?
לדוגמא אם גבר קיים יחסים עם נשאית ב1.4 תוך כמה זמן הוא עלול להדביק אחרים (ביחסים לא מוגנים)?שבוע,שבועיים,חודש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג
שלומי19/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש מצב ?אנונימי 1618/04/2010
אני עובד בחנות ,
באה אלי גברת ושילמה בשטר של 20 (חדש) שהיו עליו טיפות גם טריות שלה ,
היא נחתכה דקה לפני ,
אני נגעתי בשטר ואני מניח גם בדם עם האצבעות ....
אין לי איזה חתך מסוים באצבעות שאני יודע עליו אבל עדייןןן ....
תודה לעוזרים ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מצב להדבק במגע דם עם העור
ד``ר מרגלית לורבר18/04/2010אתה יכול להיות רגוע - לא נדבקים במגע דם עם העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...איבון18/04/2010
שלום רב,
רציתי לשאול בבקשה, אם נדקרתי ממחט (של תפירה למשל) וירד לי דם והמחט שנדקרתי ממנה לא חלולה אלה רק חדה בסופה, וכמובן שלא היו עליה טיפות של דם, האם יש סכנה להדבק באיידס ? לא ידוע לי במה נגעה המחט לפני שנדקרתי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מצב להידבק
ד``ר מרגלית לורבר18/04/2010מחט תפירה לא חלולה לא יכולה להדביק בנגיפים.
גם אם בעבר נגעה בדם הרי שהדם יבש ואינו מהווה מקור הדבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת מוזרהשלומי18/04/2010
האם ניתן להידבק ממגע עם שתן או שתיית שתן של נשא איידס?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין וירוס בשתן
ד``ר מרגלית לורבר18/04/2010הוירוס איננו מופרש בשתן של נשאי HIV
מכאן שכל מגע עם השתן אינו מהוה סכנת הדבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
שלומי18/04/2010תודה על התשובה
האם אין סכנה גם במקרה של דם בשתן עקב מחזור או מחלה (למשל אבנים בכליות)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
שלומי18/04/2010תודה על התשובה
האם אין סכנה גם במקרה של דם בשתן עקב מחזור או מחלה (למשל אבנים בכליות)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוד חוששת..יעל18/04/2010
אם שכבתי עם נשא והוא היה עם קונדום והוא גם לא גמר אך הקונדום נקרע.. מה סיכויי ההידבקות?
המון תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעני לי אני כל 2 דקות נכנסת ל
יעל18/04/2010לבדוק עם יש תשובה מימך.. ואת עונה לכולם חוץ ממני.
בבקשה אני בלחץ!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש לחוץ-דחוףאני17/04/2010
שלום,
אני גבר
גבר אחר ביצע בי מין אוראלי(ללא קונדום) שכלל מציצה ורימינג, האם נדבקים בדרך זו באיידס?
(אני המקבל) ראיתי בכל מיני אתרים שאין בעצם סיכון כי אני לא נחשף לנוזלי גוף כל עוד אני המקבל ושרוק לא נוזל מדבק.
אני ממש לחוץ בבקשה תענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הדבקה במין אוראלי
ד``ר מרגלית לורבר18/04/2010הסיכוי להדבקה במקרה שלך כמעט אפסי, גם מגע עם רוק לא מדבק
בכל זאת רצוי לקיים מין אוראלי עם קונדום בגלל הסיכוי הנמוך ומחלות אחרות המועברות בדרך זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעתי בדם של החולהaf17/04/2010
נגעתי בדם של בן אדם שמערכת חיסונו כבר כרסה ( CD4 מאוד נמוך ויש כבר סרטן ופנאומוניה ) מהו סיכוי שנדבקתי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הדבקה במגע עם העור
ד``ר מרגלית לורבר18/04/2010במידה והיה רק מגע עם העור - אין כל סכנת הדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HCVמודה16/04/2010
שלום רב, דר' מרגלית!
תוך כדי בדיקות לקראת IVF התברר שהנני חולת HCV. הייתי כל-כך מיואשת ועסוקה במחשבות שלא יהיו לי ילדים יותר, שאפילו לא שאלתי את הרופא לגבי תוצאות ל HIV.
השאלה שלי האם היו אמורים למצוא אותי במקרה שהתוצאות של HIV חיוביות?
תודה מראש על התשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לפני IVF
ד``ר מרגלית לורבר18/04/2010
הרופא שחתום על טפסי הבדיקה ייקבל את תשובת בדיקת ה HIV
תוכלי לפנות אליו ולקבל את התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות ממין אוראלידואג16/04/2010
מכיוון שאני דואג אז אני משתדל לא לקייים יחסי מין עם מי שאיני בטוח
אבל מין אוראלי כן מבצע
לאחרונה עשיתי זאת עם בחורה שגם ליקקה לי את......פי הטבעת
שאלתי , אם במקרה יש לי פצעים כגון תחורים האם יש סיכוי להידבק עם הצד השני נגוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הדבקה בצורת מגע שכזו
ד``ר מרגלית לורבר18/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה מאוד בנוגע לבדיקת קומבועידן16/04/2010
שלום ד"ר,
יש לי שאלה בנוגע לבדיקת הקומבו; אתן פה בפורום מציינות שבדיקת הקומבו אמינה כשלושה שבועות לאחר החשיפה. כידוע, הבדיקה משלבת בדיקת אנטיגן ונוגדן-כלומר אם טרם נוצרה כמות מספקת של נוגדנים הקיט יזהה את האנטיגן והתשובה שתתקבל היא חיובית. רציתי לדעת האם לאחר ההדבקה יופיע תמיד האינטיגן P24 בדמם של הנדבקים החדשים? או שיש כאלו שהאינטיגן לא יופיע לעולם אצלם? כמו כן קראתי שרגישות בדיקת הנוגדן מגיעה במקרה הטוב ל 90%. אני מאוד מעריך את דעתכן המקצועית וקטונתי מלחלוק עליה אולם, בארה"ב ובמקומות נוספים בעולם לא סומכים על הבדיקה באופן כה בטוח כמו שאתן בוטחות בה. בנוסף, ד"ר איציק לוי מבי"ח תה"ש טוען שהיא יעילה רק במקרה של ARS . כיצד עובדות אלו מתיישבות עם דעתכן? ואיך אני כפציינט אמור להתנהל לאור כמויות המידע העצומות? כלומר יש לי בעיה אמיתית לשפוט מה נכון או מה לא.? אשמח אם תצרפי קישור רלוונטי אודות הבדיקה וזמני הבדיקה הנכונים
אשמח לתשובה מפורטת כי אינני יודע מה לעשות ואיך לנהוג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות הקלדה
עידן16/04/2010רגישות בדיקת האנטיגן היא זו שמגיעה במקרה הטוב ל 90% ולא הנוגדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראלימישהו15/04/2010
שלום לפני כשבוע הייתי עם מישהו ושמצצתי לו יצא לו טיפה נוזל זרע מייד ירקתי את זה לא היה דם או דלקות בשיניים יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אוראלי
מישהו18/04/2010בוקר טוב זה לא בסדר שענו לכולם ולי לא , מחכה לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון אפסי להדבקה
ד``ר מרגלית לורבר18/04/2010תיאורטית תיתכן הדבקה במגע נוזל הזרע עם רירית הפה.
בסיפור שלך נראה שהסיכון אפסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לוקח תרופות כחודשרועי14/04/2010
שלום ד"ר
אני לוקח תרופות מזה חודש.
רמת הנגיף הייתה למעלה מחצי מליון בבדיקת העומס.
כעת כעבור פחות מחודש ירד ל 1400 בבדיקה האחרונה.
רציתי לדעת מה המשמעות של זה.
לגבי ה CD4 ברור לי אבל מה ההבדל בעומסים (מלבד האפשרות שלהדביק אחרים ) .
תודה רבה,
רועי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה מדהימה לטיפול
ד``ר מרגלית לורבר14/04/2010שלום רועי,
ירידת עומס נגיפי מחמש מאות אלף לאלף ארבע מאות משמעותה תגובה יוצאת מן הכלל לתרופות שאתה לוקח.
על פי רוב הירידה בעומס הגיפי איטית יותר , כך שאין אלא לשמוח על התגובה הטובה לטיפול.
המטרה כעת להגיע לרמה בלתי מדידה (UNDETECTABLE ) בדם שתימשך כל חייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירה ממחט.....איבון13/04/2010
שלום רב,
רציתי לשאול שאלה בבקשה.
אני סובלת מחרדת איידס כבר המון זמן ומטופלת בפריזמה.
יש לי ילדה בת שנתיים וחשבתי שיש לה סוכרת נעורים (בגלל ששמתי לב שהיא שותה המון)
החלטתי לעשות לה בדיקה במכשיר ביתי לבדיקת סוכר שיש לסבתא מצד בעלי (חמתי)
מרוב המהירות לא החלפתי את המחט ולאחר מכן נכרתי בכך.
השאלה היא האם אפשר להדבק באיידס בצורה זו.
כפי שראיתי המחט היתה קטנה מאוד והדקירה נעשתה במהירות רבה.
לא שאני יודעת שהסבתא חולה באיידס, אלא שזו החרדה שלי הספציפית לנושא.
אגב הסבתא חולת סכרת וחולה במחלת COPD נפחת ראות.
אני קצת לחוצה, אודה לתשובתכם בהקדם.
אמא חרדה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במחט משומשת
ד``ר מרגלית לורבר14/04/2010רצוי לעשות בדיקת HIV לסבתא, שקרוב לודאי הינה שלילית.
תשובה שלילית תרגיע אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקירה ממחט
איבון14/04/2010ד"ר שלום,
רצוי אולי שאציין כשהסתכלתי על המחט אתמול בערב, היא מאוד קטנה ולא חלולה אלה רק משמשת לדקירה בלבד.
ועוד אציין שגודלה הוא בקושי 3 מ"מ ולא היהו עליה שום סימני דם.
מה עוד שהיא נמצאת בחלל האויר והדקירה שלה מתבצעת במהירות שאפילו בעיין אי אפשר לראות.
בלי שום קשר, האם נשא איידס יכול לחיות עם מחלת ראות כמו של חמתי COPD ? וסכרת ? מבלי שירגיש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבורונן13/04/2010
שלום
האם בדיקת קומבו לאחר 12 יום תהיה אמינה?
או שאין טעם לעשות אותה כי ב-12 יום התוצאה תהיה לא אמינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו
ד``ר מרגלית לורבר14/04/2010מוקדם מדי לבצע את הבדיקה - רצוי להמתין ליום 21
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)