מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלת המשך - סיכויי הידבקותדני13/01/2010
שלום,
בהמשך לשאלתי, שמתי לב לאחר יום כי נוצר לי פצע קטן בפי הטבעת וירד ממנו מעט דם
(הבחנתי בכך בזמן שהייתי בשירותים).
להזכירך, לפני כיום ביצעתי מין אנאלי עם בחור נוסף.
אני הייתי הצד המקבל.
המין התבצע עם קונדום בלבד, אך היה כאב בעת החדירה.
האם גם במקרה שנוצר לי פצע קטן קיים סיכוי להידבקות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בקונדום
ד``ר מרגלית לורבר13/01/2010במידה והמגע היה עם קונדום - אין סכנת הדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיכוך מיני לפני כשלושה חודשיםרונן13/01/2010
לאחרונה התחלתי לחשוש מפני הלא נודע
לפני שלושה חודשים היה לי חיכוך מיני עם זרה ללא קונדום (לא הייתה חדירה אך ורק חיכוך קל בין איברי המין)
הלכתי לרופא המשפחה שנתנה לי בדיקות דם שתשובתן יהיו רק בעוד 3 שבועות כהגדרתה
רציתי לברר מהם סיכויי ההדבקות במצב שארע לי
והאם ניתן להבדק במקום בו התוצאות יהיו לאחר זמן קצר יותר (אני מתגורר באיזור המרכז)
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזכרתי בפריט מידע נוסף
רונן13/01/2010דבר נוסף, לאחר המגע המדובר, בערך חודש לאחר מכן, גדל לי מן חצ'קון כזה על גוף איבר המין
האם יש קשר? מתנצל על הבוטות אני פשוט רוצה לתת כמה מידע שניתן
תודה שוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה בדיקה אצל רופא המשפחה
ד``ר מרגלית לורבר13/01/2010לאור כל המתואר לעיל רצוי בדיקה אצל רופא המשפחה או מומחה למחלות מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזכרתי בפריט מידע נוסף
רונן13/01/2010דבר נוסף, לאחר המגע המדובר, בערך חודש לאחר מכן, גדל לי מן חצ'קון כזה על גוף איבר המין
האם יש קשר? מתנצל על הבוטות אני פשוט רוצה לתת כמה מידע שניתן
תודה שוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - סיכויי הידבקותדני13/01/2010
לפני יום ביצעתי מין אנאלי עם גבר אחר.
אני הייתי הצד המקבל.
המין נעשה עם קונדום בלבד, אולם הרגשתי כאב בעת החדירה.
האם יש סיכוי להידבקות באיידס במקרה זה ?
(בגלל הכאב)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר13/01/2010יחסי מין עם קונדום מגינים עליך מהדבקה
אין קשר לכאב שנגרם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני מקרים - חייב חוות דעת של מומחהdani12/01/2010
נגעתי בפצע של מישהו עם היד ואחרי חצי דקה משהו הפריע לי בפה אז האצבע נכנסה לי לפה אחרי שנגעה בפצע יש סכנה ? יש סיכון לכמות דם מזערית אולי ?
עוד שאלה - נישקתי למישי את האוזן ועברתי עלי קצת עם הלשון ורק אחר כך שמתי לב שאיפה שהיה לה את העגיל היה אדום ודם והכל והיא אמרה שיש לה אינפקציה משהו זיהום בגלל העגיל , אז זה קצת גורם לי לחשש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה דרך הפה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס12/01/2010במקרה הראשון - אין כל חשש. גם אם היה דם בכמות מזערית שאי אפשר לראות - ו כמות קטנה מידי להדביק. ובמיוחד אם אין לך פצעים בפה - הוירוס לא חודר לגוף קרך הרוק אם אין בו דם.
גם במקרה השני - אם אין לך פצעים בפה - אין כל חשש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כמה שאלות לקראת בדיקהpako12/01/2010
שלום
לאחר שהייתי עם דיי הרבה בחורות ובינהם גם "עובדות מין"(לא רוצה לקרוא לילד בשמו)
אני רוצה לגשת להיבדק
תמיד ניזהרתי והישתמשתי בקונדום לא זכור לי שבאיזשהו אקט הקונדום ניקרע
אבל לקראת הבדיקה הביטחון מתחיל קצת להתערער
וכן גם לא זכור לי שהייתי חולה אם תסמינים מוזרים או הפרשות למיניהן פריחות וכו'
בהנחה שהכל נעשה עם קונדום לאורך כל האקט !!
1.האם מין אנאלי מסוכן יותר ממין וגינאלי רגיל ?
2.האם במין אוראלי הסיכויי נמוך יותר ?
3.מה נעשה כיום בארץ כדי למנוע את ריבוי המחלה בקרב האוכלוסיה ועובדות המין ביפרט?
4.הבדיקות שנעשות בוועד למלחמה באיידס הן אמינות?
5.האם ידועים לכן מקרים שלמרות שימוש בקונדום עדיין נידבקו במחלה?
6.האם יש דברים שצריך לעשות לקראת הבדיקה
בבקשה אני יודע שזה הרבה שאלות אבל זה חשוב לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר קרן אולשטיין-פופס12/01/20101. כן, מין אנאלי מסוכן יותר מואגינלי או אוראלי, לצד המקבל כמובן
2. במין אוראלי הסיכון קטן מאד אך קיים (1 ל 10,000 )
3. בארץ יש יחסית אחוז קטן של נשאיות בקרב עובדות מין. יש רופאים שמשקיעים הרבה מאמץ באוכלוסיה הזו אך הנושא עדיין בעיתי ופרוץ
4. הבדיקות של הועד אמינות לחלוטין
5. לא תוארו מקרי הדבקה כאשר היה שמוש בקונדום לכל אורך האקט המיני ולא היה קרע
6. בסך הכל אם שמרת על עצמך כמו שאתה מתאר - אין לך מה לדאוג! זה חכם לעשות בדיקה כדי שתהיה בטוח ורגוע יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חפץ בהבהרות - אחת ולתמיד כדי לדעתג'ו פיתגורס11/01/2010
אני מניח שלא קשה להשיב לשאלות הבאות שלי:
1. האם ניתן להידבק בנשיקה צרפתית עם "חשודה"?
2. האם מגע אוראלי (ללא קונדום , אך בלי לגמור) שמבצעת אישה "חשודה" בגבר עלול להדביק?
3. האם מגע של רימינג שמבצעת "חשודה" בפי הטבעת של גבר עלול להדביק?
תודה רבה וכל טוב!!!
ג'ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון במין אוראלי
ד''ר קרן אולשטיין-פופס12/01/2010רוק בעיקרון לא מכיל את וירוס ה HIV .
בכל זאת לפי מחקרים, מין אוראלי ללא קונדום עלול לגרום להדבקה, בסיכוי של 1 ל - 10,000
הסיבה היא כנראה נוכחות של פצעים בפה או דימומים מהחניכיים.
במקרה שהיא ביצעה מין אוראלי לך - אין כאן בעצם סיכון. בוודאי לא בנשיקה צרפתית וגם לא ברימינג. דוקא לה יש סיכון מסוים להידבק ממך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי הדבקותחיים11/01/2010
האם מגע של שתן של מישהו שאיני מכיר עם דם מגופי עלול להדביק אפילו עם מדובר בסיכוי אפסי באיידס, או שבכלל לא,
כמו כן האם דם בשתן זה משהו סמוי או הייתי מבחין בזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס בשתן
ד''ר קרן אולשטיין-פופס12/01/2010בעיקרון בשתן אין וירוס והוא לא נחשב נוזל גוף מדבק.
יש אפשרות שיהיה מעט דם בשתן שלי ניתן יהיה לראות בלי מיקרוסקופ - אבל אז מדובר על כמות כל כך קטנה שלא סביר שמכילה וירוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדודי10/01/2010
שלום ד"ר
כמה זמן יכול נגיף האיידס לשרוד מחוץ לגוף? הם הנגיף יכול לשרוד בנייר טישיו יבש לחלוטין שעמד לפחות כחודש לאחר שניגבו בו נוזל זרע? יש מצב שנגעתי בנייר כזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הם=האם
דודי10/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההישרדות של HIV בסביבה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס10/01/2010וירוס ה - HIV לא שורד טוב מחוץ לגוף.
לפי עבודות מעבדה של ה - CDC האמריקאי - תוך מספר שעות 99% מהוירוסים שנמצאים בטיפת דם מתים. אין ספק שתוך חודש - אין אף וירוס חי. הוירוסים גם לא מסוגלים להתרבות בחוץ.
עד היום לא תואר אף מקרה של הדבקה מוירוס מהסביבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשךחושן09/01/2010
רק רציתי לציין שיתכן שהטחורים או הפטרייה מדממים מעט ולכן אני מעט לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון להדבקה בשרותים
ד''ר קרן אולשטיין-פופס10/01/2010אין מה לחשוש ! HIV לא עובר דרך אסלה בשרותים, גם אם יש טחורים מדממים.
למזנו זה לא עובר בקלות כזאת !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתיאני09/01/2010
תודה אבל התקשרתי ללוינסקי לשאול על קומבו והם הפנו אותי לאיכילוב שם הבדיקה אינה אנונימית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף...
אני10/01/2010דיברתי היום עם הוועד ומסתבר שהם עושים אבל הם אומרים שזה נעשה בין השבוע השני לשלישי ואחרי שלושה שבועות זה כבר מאוחר מדי. מצד שני אתם ממליצים לחכות 3 שבועות מלאים... מה עושים? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומבו
ד''ר קרן אולשטיין-פופס10/01/2010ההבדל הוא לא משמעותי - תיבדק לקראת 3 שבועות.
אני בטוחה שלא יסרבו לבדוק אותך.
חוץ מזה - אין דבר כזה מאוחר מידי בשביל קומבו. אם זה חיובי - אז זה ממשיך להיות חיובי לתמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שאלה נוספת
אני12/01/2010ביצוע הבדיקה ביום ה18 זה בסדר?, אחרת אני אצטרך לעשות את הבדיקה ולחכות כל הסוף שבוע +++ עד לתוצאות... :)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומבו
ד''ר קרן אולשטיין-פופס12/01/2010נשמע לי סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות בדיקת איידס מהירהעמית09/01/2010
היי.ביצעתי בדיקת איידס מהירה-בדיקת קומבו- כחצי שנה אחרי המגע המיני החשוד,במרפאה פרטית ברחוב בן יהודה בת"א.האם הבדיקה המהירה זהה באמינותה לבדיקה המבוצעת בקופות ובתי החולים?האם אני יכול להיות רגוע? אנא ענו לי במהרה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה מהירה ל - HIV
ד''ר קרן אולשטיין-פופס10/01/2010יש בדיקה מהירה שהיא מאושרת על ידי ה - FDA האמריקאי והיא אמינה כמו בדיקת אלייזה רגילה, לפי כל המחקרים. אני לא יודעת באיזו בדיקה משתמשים במרפאה שהיית בה, אני מאמינה שמדובר בבדיקה המוכרת והמאושרת.
עשית גם בדיקת קומבו ? כי בדיקה מהירה עד כמה שידוע לי היא רק אלייזה ולא קומבו.
בכל מקרה - אתה יכול להיות רגוע לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד גדולאנה09/01/2010
שלום רב
אני קצת בהיסטריה.
בן הזוג שלי כבר עשרה ימים עם חום גבוה ושיעול. אתמול הגיע למיון. בבדיקות דם ראו לימפופניה וצילום ריאות הראה סימנים לדלקת ריאות שהרופא הגדיר כ"לא שגרתית". כמו כן יש לו פריחה משונה על הבטן והגב. הרופא שאל אתו אם יש סיבה לחשוש מאיידס ועשה לו בדיקת HIV. רצו להשאיר אותו לאישפוז אבל הוא סירב ושלחו אותו הביתה עם דוקסילין. עשו המון בדיקות סרולוגיות- ריקציה, אפשטיין בר ועוד.
אנחנו יחד כבר ארבע שנים. הא עשה בדיקת איידס לפני כ 7 שנים והתוצאה הייתה שלילית. אני מעולם לא עשיתי בדיקה, אבל לא היו לי המון סיבות לחשש למרות שהיו כמה פעמים בחיים שלי שביצעתי מין לא מגן. בעיקר אוראלי. אבל שנינו לא משתמשים בסמים ולא היינו מעולם ממש מופקרים מינית.
בקיצור, אני בהיסטריה מוחלטת.
האם לימפופניה היא בהכרח ביטוי לאיידס? האם זה יכול לקרות מעוד סיבות? הרופא שראה שאני בחרדה אמר לי שהוא לא חושב שזה איידס אבל אולי הוא אמר את זה רק כדי להרגיע אותי?
אני יודעת שצריך פשוט לחכות לתוצאות של הבדיקה אבל האם יש עוד סיבות לשילוב של פריחה, דלקת ריאות ולימפופניה או שזה בהכרח איידס?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפופניה, דלקת ריאות ופריחה
ד``ר מרגלית לורבר09/01/2010יש מספר מחלות שיכולות להתאפיין כם השלישיה הזאת ולכן לא ניתן לקבוע כלום לגבי הסיכוי שזה דוקא HIV.
בדיקה מהמיון אמורה להתקבל תוך יום-יומיים מקסימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבואני08/01/2010
היי
רציתי לדעת אם יש מקום בו אפשר לעשות בדיקת קומבו אנונימית. אם הבנתי נכון באגודה עושים את בדיקות האלייזה בצורה אנונימית אבל לא ידוע לי לגבי בדיקות קומבו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו אנונימית
ד``ר מרגלית לורבר09/01/2010אפשר לעשות במרפאות למלחות מין בחיפה (רחוב הפרסים) ובלוינסקי בתל אביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לשאלה קודמת ששאלתיאור07/01/2010
שלום דוקטור קרן.כתבתי לך שאני רוצה לעשות קומבו כשבועיים אחרי מגע והמלצת לי לחכות עוד שבוע.רציתי לדעת אם הבדיקת קומבו תבדוק באמינות חוץ מהמקרה של לפני שלושה שבועות גם מקרה לא מוגן שארע לי לפני כחודש וחצי?או שהאמינות יורדת לאחר 3 שבועות.תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו
ד``ר מרגלית לורבר09/01/2010הבדיקה תבדוק גם ארוע קודם שהיה לפני חודש וחצי מכיון שבתקופה הזו נוצרים כבר נוגדנים ברמה מספקת לצורך תוצאה חיובית בקומבו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אופציה להעברהרטוריקה07/01/2010
לפני 3 ימים נוצרה לי כוויה בתוך הפה מעל החניכיים באזור מסויים כתוצאה מאכילת מאכל חם.
יש לי ויכוח עם חברה האם יש סיכון כלשהוא בהדבקות כתוצאה מכך והתנשקות למשל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
רטוריקה07/01/2010אני רק אציין שהכוויה לא החלימה לגמרי- מדי פעם ממש טיפה כואבת כשאני אוכלת, וכשאני מעבירה עליה את הלשון אני מרגישה כאילו הבשר עדיין לא חזר לעצמו לגמרי.
יש סיבה כלשהיא לחשש והזהרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותוספת אחרונה -
רטוריקה07/01/2010ותוספת אחרונה - הכוויה נראית כמו גירוי אדום מעל השיניים בחיך הפנימי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוויה בפה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס07/01/2010בעיקרון, נוכחות של פצע שפוגע בשלמות פני השטח של העור או רירית הפה - עלולה לאפשר הדבקה ב HIV. אם אין ממש פצע פתוח שדימם - הסיכון להדבקה עדיין אפסי. ודאי מנשיקה.
בכל זאת תמיד כדאי להיזהר במין אוראלי (כלומר להשתמש בקונדום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)