מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום ד"ר יש לי שאלה................יניב21/01/2010
מה הסיכויים להידבק בנגיף אם מישהו גמר לי בפה אם נצא מנקודת הנחה שאין כיבים או דלקות בפה
אני הבנתי מכל מיני אנשים שהסיכויים נמוכים-האם זה נכון??? ואם כן למה??? אשמח אם תוכלי לתת לי מידע על הנושא הנ"ל כי קיבלתי תשובות מאוד חלוקות על זה.
תודה ד"ר ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אף פעם לא עונים ולאחרים כן.....
יניב22/01/2010כבר כמה פעמים אני שואל שאלות למידע כללי ואתם הרופאים לא עונים לי.
אפשר לענות לי פעם אחת?גם ככה כל מי שבפורום הזה במתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה במין אוראלי
ד``ר מרגלית לורבר23/01/2010במידה וקיימת יחסים אוראלים עם נשא - קיימת כמות גדולה של נגיפים בנוזל הזרע שלו.
מעבר נוזל זרע מדבק אל רירית הפה עלול להדביק ב HIV .
הסיכוי נמוך יותר מאשר ביחסי מין אנאליים או וגינליים בגלל מבנה הריריות בכל אחד מהמקומות האנטומיים שציינתי.
מכל מקום, קיים סיכוי להדבקה אם כי נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודב רבה
יניב23/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתדניאל20/01/2010
דוקטור יקרה,
יש לי שתי שאלות דחופות אלייך
1)האם האמינות של בדיקת הקומבו לאחר שבועיים גבוהה?
2)האם ייתכן שבדיקת קומבו תצא שלילית ובדיקת אלייסה לאחר מכן תצא חיובית?
השאלות ממש דחופות לי אודה לך אם תעני במהרה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו ואלייזה
ד``ר מרגלית לורבר21/01/2010האמינות של בדיקת הקומבו טובה מאד אחרי 2-3 שבועות, רצוי להמתין 3 שבועות.
יש מצבים מהם רמת הנגיף נמוכה מאד וטרם נוצרו נוגדני ם - אז תתקבל תשובת קומבו שלילית ואילו בדיקת אלייזה לאחר 8 שבועות תהיה חיובית (לאחר שנוצרה רמה מספקת של נוגדנים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידסרועי19/01/2010
שלום רב,
היום נבדקתי לראשונה לאחר תקופה ארוכה שנבדקתי באופן אנונימי - אני נשא.
את הבדיקה עשיתי בביה"ח , הייתי רוצה לדעת מה השלבים שאמורים לקרות לאחר קבלת התשובה.
אשמח לעזרתך .
תודה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי שאלה אליך
יניב20/01/2010שעשית אתהבדיקה התקשרו אליך כדי לעדכן אותך?
או שהגעת לקבל את התשובה ואז הודיעו לך רשמית?
תוך כמה ימים זה היה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רועי20/01/2010היי יניב,
עשיתי את הבדיקה, לא התקשרו .
לצערי אני הולך לקחת את התשובה ואני יודע אותה מראש , אני יודע מאחר ועשיתי בדיקה אנונימית ורק עכשיו קיבלתי את ההחלטה להחשף מסיבות אישיות .
אני עשיתי את הבדיקה ולא התקשרו , והמפתיע שבכלל לא לקחו טלפון , רק פרטים אישיים כמו ת"ז וכו'.
מקווה שעניתי .
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרועי - מספר שאלות
דוד21/01/2010שלום רועי,
רציתי לשאול אותך מספר שאלות ברשותך:
1. היו לך תסמינים או תופעות שבגללם הלכת להיבדק?
2. אתה סטרייט או גיי? ידוע לך מי הדביק אותך?
3. ביצעת בדיקת קומבו או בדיקת אליסיה רגילה ואחרי כמה זמן ביצעת את הבדיקה מהמגע החשוד או האחרון שביצעת?
תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רועי21/01/2010היי דוד,
ראשית אציין כי אני נשא בתחילת הדרך .
אבל לגבי השאלות .
1. תסמינים היו גם הרגשת חולשה, הרפס בתדירות גבוה, חולי , כאבים בכל הגוף שאני לא יודע להסביר.
2. אני גיי , ואני משער ממי נדבקתי , מאחר ועשיתי יחסים לא מוגנים והיום אני יודע כי הוא נשא והדביק אותי בידיעה לצערי הרב.
3. הבדיקה שביצעתי תחילה הייתה אנונימית , לאחר מכן בוצע אימות (אלייזה) הבדיקה נעשתה חודשים מספר לאחר המגע (בערך 5-6 חודשים) .
לדעתי האישית (ואני לא רופא) אבל אני כן נשא, ניתן בהחלט "להרגיש" ולא במובן הפיזי .
התופעות והתסמינים מגיעים \ לא מגיעים זה מאוד אישי ומשתנה בין אנשים לפחות לפי החומר שקראתי .
אם הסקס לא מוגן , קב' האוכלוסייה בסיכון חשוב להבדק.
רק בריאות .
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל לפנות אלי במייל
ד``ר מרגלית לורבר21/01/2010אשמח לשוחח איתך ולתת לך כוון - אנא כתוב אלי
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהנועה19/01/2010
שלום ד"ר.חזרתי מהמזרח לפני חודשיים.במהלך הטיול היה לי סקס עם תייר צרפתי ללא קונדום נבדקתי במרפאה של ד"ר גרדשטיין בבן יהודה(4 חודשים אחרי המגע) במה שנראה כבדיקת קומבו מהירה(שיצאה שלילית),ולאחר מכן מסר לי ד"ר גרדשטיין שהוא שולח בנוסף דם לקפלן.לאחר מספר ימים שלח לי ד"ר גרדשטיין את תוצאות קפלן שהיו שליליות.
*האם בדיקת קומבו טובה גם למגע שהיה 4 חודשים אחורה?
*האם בקפלן באמת ביצעו בדיקה נוספת או הסתמכו על הבדיקה של ד"ר גרדשטיין?
אני מאוד לחוצה אשמח אם תענו לי..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה שלי לא חשובה?
נועה21/01/2010למה לא ענית לי ד"ר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה ל HIV
ד``ר מרגלית לורבר21/01/2010באם דר גרדשטיין שלח תשובת בדיקה - הרי שהבדיקה בוצעה !!!
בקפלן מבצעים בדיקת אלייזה - בדיקה מקובלת ואמינה, בודאי אחרי 4 חודשים
את יכולה להיות רגועה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נועה21/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלום,דניאל18/01/2010
קיימתי יחסי מין עם גבר שהכרתי דרך אתר הכרויות,
האקט היה שאני חדרתי אליו,החדירה הייתה עם קונדום אך שמתי לב שהקונדום נקרע בקצה וזה היה בתחילת-אמצע האקט ,
מיד יצאתי ולא גמרתי כמו כן,לא ראיתי דם על קצה הפין (זה האזור בו נקרע הקונדום).
מהם סיכויי ההדבקה במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסים
דניאל19/01/2010דר למה התעלמת מהשאלה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסה לעזור לך
דוד20/01/2010הרופאה לא עונה לשאלות באופן יום יומי כי היא עסוקה.
אבל בגלל שהמקרה שלך דחוף אז אני אנסה לעזור לך מכל הידע שצברתי בנושא.
אם לא עברו 72 שעות מהחשיפה:
הדבר הטוב ביותר שאתה יכול לעשות אם לא עברו 72 שעות מרגע החשיפה זה ללכת
לעשות בדיקה מהירה לאיידס אתה והפרטנר שלך ביחד. באם תמצאו שניכם שלילים - הסיפור נגמר.
אבל אם אחד מכם ימצא חיובי והשני שלילי אז רוצו למיון של הבית חולים הקרוב על מנת שהרופא ישקול מתן טיפול מונע PEP לזה מבינכם שיצא שלילי.
אם עברו 72 שעות מהחשיפה:
אתה יכול להיבדק לאחר 3 שבועות מהחשיפה בבדיקת קומבו (אמינות גבוהה מאוד)
אם התוצאה שלילית - גש לאשר אותה לאחר חודשיים מהחשיפה בבדיקה אליסיה הרגילה.
או חכה חודשיים ובצע רק אליסיה.
נ.ב אני לא רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי להדבק ?פצפוצון18/01/2010
היי,
קיימתי יחסי מין הומוסקסואלים, כאשר במהלך החדירה כשחדרתי אליו , הוא היה מעלי וכאשר נכנסתי עד הסוף שמעתי "פאק" והקונדום נקרע. מיד כששמעתי את הרעש יצאתי ממנו, ראיתי שהקונדום נקרע והחלפתי לאחד חדש והיה בסדר... השאלה האם חשיפה כזאת של אולי 3 שניות יכולה להיות מסוכנת ?
אני ממש בסרטים וזה קרה רק לפני שבועיים ואני בסרטים קשים , זה היה בנאדם די מפוקפק ואני מעריך שיש סיכוי מאוד גבוה שהוא נשא. האם הסכנה להדבקה גבוהה, והאם יש בדיקה שאפשר לעשות בלי לחכות חודשיים שלמים ?
תודה רבה על כל תגובה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה?
פצפוצון19/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שהרופאה תענה לך
דוד20/01/2010למיטב ידיעתי אתה יכול לעשות בדיקת קומבו כבר לאחר 3 שבועות שהיא מאוד אמינה.
(יש הרבה רופאים ממוחים למחלות זיהומיות שטוענים שכבר לאחר שבועיים יש לבדיקה מקסימום אמינות
אבל משום מה ד"ר מרגלית לובר ממליצה על מינימום 3 שבועות - הכלל אומר ככל שמתרחקים מאירוע אמינות גבוהה יותר).
קיבלת תשובה שלילית בקומבו ? (95% דיוק) - גש להיבדק חודשיים לאחר האירוע בבדיקת הדם Elesia לצורך אישור התוצאה.(100% דיוק)
אגב, קומבו אפשר לבצע בבתי החולים בעלות 90 ש"ח או במרפאות פרטיות(הרבה יותר יקר).
בדיקת אליסיה רגילה - חינם.
נ.ב אני לא רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומבו
ד``ר מרגלית לורבר21/01/2010בדיקת קומבו אפשר לבצע אחרי 3 שבועות במהימנות גבוהה מאד.
הבדיקה נעשית בבתי החולים ובמרפאות למחלות מין בלוינסקי ת"א והפרסים בחיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור... לא ענית לשאלתי
פצפוצון21/01/2010לגבי הסיכויים... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..נעמה17/01/2010
האם כששני אנשים ללא איידס שוכבים בזמן מחזור יכול ליצור את האיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HIV היא מחלה ויראלית
ד``ר מרגלית לורבר19/01/2010אען קשר לתקופת המחזור - אם שני בני הזוג נבדקו ואינם נשאים של הנגיף - אין קשר ליחסים בזמן המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהחיים17/01/2010
האם יש סיכוי כלשהו להדבק בנגיף האיידס במקרה של שימוש בנייר טואלט עם רטיבות של מי אסלה ככל הנראה שתן לאחר ניגוב צרכיי כאשר שמתי לב במהלך הניגוב קצת דימום על הנייר מאזור פי הטבעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כל סכנה
ד``ר מרגלית לורבר19/01/2010אין הדבקה במגע עם עור כך שגם אם היה דם על הנייר לא תיתכן הדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאודדניאל16/01/2010
שלום,
הבנתי שעושים בדיקת קומבו אחרי 3 שבועות מהמגע המיני,
חישבתי את התאריך וזה יוצא יום שבת ,
מה עליי לעשות להיבדק יומיים לפני תום 3 השבועות או יום אחרי תום 3 השבועות...?
האם הבדיקה אמינה והיכן ניתן לבצע אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אתה רציני?!
דוד17/01/2010שאומרים 3 שבועות מתכוונים לתקופת חלון מינימום. אין תקופת מקסימום.
במילים אחרות 3 שבועות ומעלה אחרי החשיפה.
נ.ב אני לא רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קומבו
ד``ר מרגלית לורבר17/01/2010הזמן הטוב ביותר לבצע את הבדיקה הוא לאחר 3 שבועות, אין כל בעיה להבדק מספר ימים לאחר מכן
מכל מקום, במידה והבדיקה יוצאת שלילית רצוי לבצע אלייזה חודשיים לאחר האירוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמתן15/01/2010
שלום,
אתן ממליצות על בדיקת הקומבו כשלושה שבועות לאחר החשיפה, על מה מתבססת המלצה זו?
באף מקום בעולם לא מסתמכים על בדיקה זו. אפילו ד"ר איציק לוי מתה"'ש טוען שלבדיקה אין ערך רב במועד שאתן מציינות, והבדיקה רלוונטית רק במקרה שהתפתחה מחלת חום וכד'. אשמח אם תצרפו קישור רלוונטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו
ד``ר מרגלית לורבר15/01/2010Comparison of the Abbott HIV Ag/Ab Combo and the HIV1/2 Axsym gO assays.
Janse van Rensburg E, Lotter S, Wilsdorf L, Robson B, Canosci A; International Conference on AIDS (15th : 2004 : Bangkok, Thailand).
Int Conf AIDS. 2004 Jul 11-16; 15: abstract no. B10462.
University of Stellenbosch and National Health Laboratory Service , Tygerberg, South Africa
Background: Comparison of the performance of the Abbott HIV Ag/Ab Combo (Combo) assay that detects both HIV antibodies and p24 antigen to the Abbott Axsym HIV 1/2 gO (gO) assay that only detects HIV antibodies, in a public hospital setting in Cape Town, South Africa. Methods: The following samples were tested: 300 routine samples, 200 previously tested antibody positive samples and 21 antigen positive samples. All samples were tested in parallel on the Combo and Axsym gO assays and positives were confirmed on a second antibody assay (Vironostika) or if negative on the Murex p24 antigen assay. For discrepant results a qualitative HIV PCR was done. Results: Ninety of the 300 routine samples tested were gO positive while 92 were positive on the Combo. Of the 2 Combo-positive and Ab-negative samples, one was p24Ag negative and one was p24Ag positive. The PCR result for the p24Ag negative sample was also negative. Of the 210 Ab-negative routine samples the Murex p24 test detected two additional samples positive that was negative on the Combo assay. All 200 previously Ab-positive samples were also Combo-positive. Of the 21 samples previously tested p24 antigen positive samples: a) 15 were Ab-negative and 6 were Ab-positive (gO assay) b) 17 tested Combo-positive and 4 tested Combo-negative c) of the 17 Combo-pos samples, 16 tested p24 antigen (Murex) pos and one tested p24 negative on the Murex assay d) the p24 negative sample tested positive on PCR e) of the 4 Combo-negative samples, all 4 tested positive on the p24 antigen test (Murex). The sensitivities of the Combo and the gO assays were 98.09% and 94.27% respectively, while the specificities were 99.52% and 100%. Conclusions: The added ability to detect p24 antigen did not decrease the ability of the Combo assay to detect HIV-1 antibodies. In a routine diagnostic setting, the Combo assay performed superior to the antibody only assay by being able to detect virus in the seroconversion phase of the infection.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשי זמנים - בדיקת קומבואני15/01/2010
שלום
לאחר שקראתי את הפורום בעיון הבנתי שההמלצה שלכם לבדיקת קומבו היא לאחר 3 שבועות מהמגע החשוד. היום הלכתי לוועד למלחמה באיידס לביצוע הבדיקה (ביום ה20) ונאמר לי כי בזמן זה התוצאות פחות אמינות כי הזמן האופטימילי לביצוע הבדיקה הוא בין 10-21 יום וכעת אני בקצה הסקאלה. הזמן האופטימלי (לטענתם...) הוא בימים 15-16.
א. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא כי כעת אני שוב לא רגוע....
ב. מדוע יש הבדלים כה מהותיים בגישות? כדאי לבדוק את הנושא איתם כי כל הסיטואציה ממש לא מרגיעה (עד שעברתי את ה 20 יום עכשיו מתברר שגם זה לא טוב!!!).
ובכל מקרה תודה רבה על הכל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו
ד''ר קרן אולשטיין-פופס15/01/2010הבדיקה לידיעתי טובה לאחר 2-3 שבועות. לפי הנתונים במעבדה שלנו - 3 שבועות הוא זמן מצוין.
אני לא מבינה למה הם אומרים ש 3 שבועות זה לא טוב - בעצם מהרגע שקומבו הופך להיות חיובי הוא חיובי לכל החיים. הוא לא הופך להיות שלילי.
יש שני מרכיבים בקומבו - נוגדן ואנטיגן. האנטיגן הופך לחיובי מוקדם, ולאחר כמה שבועות הוא יורד והנוגדן עולה. היו בעבר תאורים של מצבים בהם האנטיגן כבר ירד אך הנוגדן עוד לא עלה, ןלכן הבדיקה היתה שלילית למרות שהיתה אמורה להיות חיובית. זהו מצב נדיר ביותר שלא נתקלנו בו אצלנו מעולם. ברמת העיקרון - ברגע שהבדיקה חיובית היא נשארת כך כל החיים ולכן האמינות שלה טובה גם אחרי 3 שבועות.
אני אדבר עם הועד בשבוע הבא ואברר את העניין הזה איתם.
בכל מקרה - מבחינתך אם עשית ב 3 שבועות זה בסדר גמור ואין לך מה לחשוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיאיר14/01/2010
שלום ד"ר!
היום הייתי בתחנת דלק ונכנסתי לשירותים, כאשר שטפתי את ידי נחתכתי חתך עמוק באצבע כתוצאה ממגע עם חלק חד במתקן הסבון שליד הברז.נלחצתי והסתכלתי היטב על החלק ממנו נפצעתי ולא היו עליו סימני דם-כלומר דם של אדם אחר לא היה שם,אך ברור שידיים מלוכלכות רבות נגעו במתקן זה. רציתי לדעת האם מקרה זה מעלה חשש להדבקה באיידס? והאם את ממליצה על טיפול מונע במקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכנה להדבקה ב HIV
ד``ר מרגלית לורבר15/01/2010רצוי שתתיעץ עם רופא המשפחה לגבי טטנוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר היקרה
יאיר15/01/2010המחשבות לא מניחות לי, אינני מצליח לתפקד אני חושש שמא בכל זאת יכולתי להידבק מאז המקרה אני קפוא ולא מתפקד. אני לא מצליח להבין כלום מה הכי נכון לעשות עכשיו? האם זה באמת מקרה לא מחשיד להדבקה?
תודה וסליחה על ההטרדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד
יאיר15/01/2010אשמח לכתוב לך מייל אישי אם תסכימי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שירותיםיוסי14/01/2010
סליחה על התיאור, האם קיים סיכוי כלשהו להדבק בנגיף האיידס במקרה של שימוש בנייר טואלט עם דם עליו כאשר הנני מנגב את ישבני לאחר עשיית צרכים או אין כל חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר15/01/2010אין חשש - מדובר במגע דם על העור שאינו מהווה סכנה להדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליטוף בפי הטבעתרונית14/01/2010
שכבתי עם גבר.
בעת החדירה הוא לבש קונדום.
אבל לפני שהוא הספיק ללבוש קונדום, איבר המין שלו ליטף בטעות את פי הטבעת שלי.
הליטוף היה בטעות, רק על פני השטח, וללא חדירה לפי הטבעת.
אני חוששת, האם יש סיכוי שנדבקתי באיידס כתוצאה מליטוף זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כל סכנה
ד``ר מרגלית לורבר14/01/2010מדובר במגע עם העור שאינו מהווה סכנה להדבקה ב HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לבדיקהאור13/01/2010
אתמול הלכתי להבדק בבדיקת קומבו בתל השומר.אתמול היה התאריך.ה12.1.10 והמגע המסוכן היה בתאריך 28.12.09.
זאת אומרת שעברו כ15 יום מאז המגע החשוד.מחר בעזרת השם אלך לקחת את התשובות בתקווה שהכל בסדר.
אם באמת יהיה הכל בסדר האם תוכלי לתת לי הערכת מצב לגביי אותו מגע חשוד?
ורציתי לשאול עוד שאלה.
הרופאה בתל השומר אמרה לי שבנוסף לבדיקת הקומבו זה כולל גם את האלייזה.זאת אומרת 2 בדיקות.האם בדיקה זו מכסה את כל עברי המיני או שיש תקופה קצרה שבה לא הקומבו ולא האלייזה בדקו את מצבי.(במידה ואנחנו לוקחים את הקומבו כתשובה אמינה).תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאור
ד``ר מרגלית לורבר13/01/2010התשובה האופטימלית בבדיקת קומבו מתקבלת אחרי 3 שבועות
בדיקת האלייזה משקפת הדבקה חודשיים לפני ביצוע הבדיקה
ולגבי המגע המיני החשוד - לא שווה להשתמש בקונדום?????????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)